Amor real tartalma

Amor real – Tiszta szívvel c. sorozat tartalma:

1.
Joaquín Fuentes-Guerra halála előtt elismeri törvénytelen fiát, a szegények orvosaként ismert Manuelt. Az arisztokrata származású Matilde szerelmes Adolfóba, aki szegény katonatiszt, és a lány reménykedik benne, hogy apja megengedi, hogy összeházasodjanak.

2.
Humberto ellopja házuk birtoklevelét, hogy megszerezze szerencsejátékon elveszített pénzére a kölcsönt. Augusta estélyt ad, hogy Matildét összehozza Manuellel. Mikor megtudja, hogy a férfi ugyan dúsgazdag, de törvénytelen gyermek, nem hajlandó többet az eskövőre gondolni.

3.
Matilde megpróbál harcolni szerelméért, de anyja hajthatatlan, Humberto pedig megfenyegeti Adolfót. A hadnagy éjszaka elmegy a lányhoz, és megkéri, hogy szökjön el vele. Mikor Matilde apja elájul az utcán, Manuel segít rajta.

4.
A Manuel tiszteletére adott ebéden kiderülnek politikai nézetei. Augusta letagadja Matilde előtt, hogy a férfi érdeklődik iránta. Adolfo újra kéri Matildét, hogy szökjön el vele.

5.
Matilde elmegy a laktanyához, hogy beszéljen Adolfóval, de nem találja. Ennek ellenére nem tudja elhinni, hogy nős. Augusta kényszeríteni akarja Matildét, de Prudencia nem ért egyet a módszereivel. A tábornok és Manuel rájönnek, hogy egyformán gondolkodnak.

6.
Humberto és Renato nagyon megörülnek egymásnak. Manuelnek el kell utaznia a birtokára, ezért előtte megkéri Matilde kezét. Egy börtönőr megszánja Adolfót, és segíti, hogy levelet írhasson szerelmének.

7.
Matilda esküvőjének költségei komoly vitákat szítanak, és olybá tűnik, hogy a mennyegzőért a család ékszereit is fel kell áldozniuk, míg egy nem várt levél megoldást kínál a problémára. Mindeközben Manuel birtoka átalakításán buzgólkodik. Mikor kiderül, hogy mindezzel a ház leendő úrnőjének kíván kedveskedni, Antonia nehezen tudja leplezni Manuelhez, és a közelgő esküvőhöz fűződő érzéseit. Adolfó levele illetéktelen kezekbe keveredik.

8.
Miután tettek róla, hogy Adolfo levele ne érjen célba, Humberto és Renato újabb cselszövésen törik a fejüket. Könnyű pénzhez akarnak jutni, és esetükben semmi se szent, még egy özvegy törékeny lelke sem. Matilda tudomást szerez róla, hogy igazából Manuel fizette az esküvő költségeit. Mikor kérdőre vonja anyját, feltárul előtte a titok, ami eljegyzése hátterében áll. Adolfo elhatározza, hogy véget vet jogtalan rabságának

9.
Manuel a birtoka irányításával kapcsolatos döntéseit nem mindenki fogadja maradéktalan elfogadással, és a konfliktus a birtokfelügyelő halálához vezet. Míg Matilda az eljegyzési bál után rájön, hogy nem képes feleségül menni Manuelhez, Adolfo a börtönben segítő társra akad szökése végrehajtásához.

10.
Matilda tanácstalan, hogy miként bújjon ki a közelgő mennyegző alól. Adolfo sikeres szökését követően visszatér birtokára, ám nem sokáig marad ott: nyomban indul, hogy találkozzon szerelmével. Renato és Humberto terve a vártnál is jobban alakul, aminek köszönhetően Humbertonak sikerül megtévesztenie apját. Ő viszont nem fogadja vissza bizalmába olyan könnyen.

11.
Mielőtt Matilde és Adolfo elszökhetne a lány frissen köttetett házassága elől, Manuel közbe lép, és a tervezettnél hamarabb magával viszi feleségét birtokára. Útjuk során Manuel nem tud parancsolni indulatainak, és így még távolabb kerülnek egymástól Matildevel, mint valaha. Adolfo kétségbeesetten próbálja kideríteni, vajon hol találja szíve választottját.

12.
Manuel igyekszik kordában tartani indulatait, de nehezen tudja feldolgozni, ami az esküvő napján történt. Matilde kihasználva a kis egyedüllétet a szökésen töri a fejét. Adolfo megtudja, hogy szerelme közelebb van, mint gondolta.

13.
Rosario Matilde kérésére munkát kap Manuel birtokán. Antonia tovább reménykedik abban, hogy Manuel iránt érzett szerelme beteljesedhet, látva, hogy a férfi megbánta, hogy feleségül vette Matildet. Közben Damiana próbál Matilde bizalmába férkőzni.

14.
Manuel szíve megenyhül, és szabadon engedi Matildet, hogy az hazatérhessen családjához. Ám ekkor váratlanul feltűnik a birtokon Adolfo álruhában, és Matilde nem tudja mitévő legyen.

15.
Matilde levelet küld Adolfonak, amiben egy találkát beszélnek meg. Manuelnek sejtelme sincs, hogy ki az, aki az intézőnek kiadva a birtokára érkezett. Miután Humbertot apja kitagadja a házból, Renatoval egy kegyetlen tervet eszelnek ki, hogy még több pénzre tegyenek szert.

16.
Bár Manuel egyszeri botlásnak tartja a csókot, amit Antoniaval váltottak, Matilda előtt így is egy félreérthető helyzetbe keverednek. Antonia nehezen viseli, hogy úgy tűnik Manuel iránti érzelmei mégsem kölcsönösek. Humberto és Renato terve célt ér, Jozefina pedig mit sem sejt a két férfi hátsó szándékairól.

17.
Adolfo újabb próbát tesz, hogy visszanyerje Matilde szívét, mielőtt útnak indul a birtokról. Antonia és Manuel lopott csókja pedig úgy tűnik nagyobb port kavar, mint amire a férfi számított.

18.
Manuel túléli a támadást Adolfonak hála. Matilde és Antonia összekülönböznek, míg Manuelt ápolják. Adolfo és társa úgy sejti, tudja ki állhat a lövöldözés hátterében, de egyre többen tudják meg igazi kilétét, így lehet, hogy a tervezettnél hamarabb kell elhagynia Manuel birtokát.

19.
Adolfo türelme fogytán van, ahogy látja Matilde bizonytalanságát. Manuel úgy tűnik lassan felépül sérüléseiből, de Matilde és Rosario aggódnak, hogy valaki a birtokon az életére tör. Humberto és Josefina mennyegzője megtartásra kerül, de közel sem olyan módon, ahogy azt a nő megálmodta.

20.
Humberto nem biztos benne, hogy tovább tudja játszani azt, amit Renatoval kitaláltak, így veszélybe sodorja álcáját.Renatonak viszont sikerül rábeszélnie a folytatásra. Matilde úgy tűnik nem halogathatja tovább döntését, és határozott választ kell adjon Adolfonak.Az ellentét Antonia és Matilde közt is egyre inkább éleződik.

21.
Matilde és Manuel próbál szembenézni a múlt történéseivel, hogy házasságuk a jövőben őszinte alapokon nyughasson. Közben Manuel származásáról egyre többen szereznek tudomást. Adolfo nem képes elfogadni Matilde döntését.

22.
Adolfo nyaka körül egyre inkább szorul a hurok, és úgy tűnik nem tudja már sokáig fenn tartani álcáját Manuel előtt.Antonia nehezen viseli, hogy Matilde és Manuel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.Közben Humbertot Josefina bátyja noszogatja, hogy az eltitkolt házasságot minél hamarabb nyilvánosságra hozza.

23.
Humberto apja megígérte Josefina bátyjának,hogy a fia állni fogja a szavát, de ő és Renato inkább megpróbálnak elmenekülni, amíg lehet. Damiana ördögi tervet javasol Antonianak, és úgy tűnik, számukra még Matilde élete sem szent. Mindeközben a birtokon Matilderől egy pletyka kezd el keringeni.

24.
Matildet megviseli a hír, hogy Adolfo elment a birtokról. Humberto és Renato úgy tűnik nem maradhatnak sokáig a birtokon, ezért próbálják kitalálni, mit rejteget előlük Matilde, amiért ilyen gyorsan elküldené őket. Adolfo Matilde szüleivel találkozik, mint Manuel intézője.

25.
Rosario kezdi sejteni Adolfo igazi kilétét, ám egyelőre nem kap megerősítést. Matilde hiába próbálta gondosan eltitkolni Adolfot testvére és Renato elől, végül Humbertoék találkoznak a birtokra visszatérő férfival. Adolfonak ettől függetlenül nincs szándékában elhagyni a birtokot. Urbano atya arra kéri Damianat, hogy vegye rá Antoniat a birtok elhagyására.

26.
Adolfo megkéri Matildet, hogy szökjenek el, mielőtt Manuel tudomást szerez az igazságról Humberto, vagy Matilde anyja által. Matilde azonban nem akar vele menni, és arra kéri, hogy menjen egyedül. Manuel úgy tűnik egyelőre nem tesz eleget Urbano atya kérésének, és hagyja, hogy Antonia és Damiana továbbra is a birtokon maradjon.

27.
A tűzeset következményében érdekes szövetségek alakulnak: Adolfo és Manuel között is kialakul a kölcsönös tisztelet, de Humberto és Renato persze ebből a tragédiából is próbál hasznot húzni. A gyilkosságok és a gyújtogatás utáni nyomozás közben Adolfo próbálja rendezni sorait Matilde-vel is.

28.
Adolfo úgy dönt elhagyja a birtokot. Humberto és Renato úgy tűnik túl messzire mentek a zsarolásukkal, és nekik is távozniuk kell. Matilde és Manuel úgy tűnik megnyugodhatna, ám Rosario egyre nehezebben tudja titokban tartani a férfi származását.

29.
Matilde és Manuel kapcsolata egyre inkább elmélyül. Rosario titka úgy néz ki nincs biztonságban bizalmasánál, Silvanonál.

30.
Adolfo és segítője továbbra is szökésben, a hatalom emberei pedig szorosan a sarkukban. Rosario felfedi titkát.

31.
Adolfo és Delfino a fogságban tervezik következő lépésüket. Humbertot és Renatot utol éri végzete.

32.
Adolfo szorult helyzetbe kerül, ahol a saját és Manuel élete közt kell választania.

33.
Catalinat és Adolfot a férfi nyakába zúduló problémák közelebb hozzák egymáshoz. Manuel próbál a végére járni a birtokon történt rablásoknak és egyéb megoldatlan bűntényeknek.

34.
Catalina Adolfoval vidékre szökik keresztanyjához.Matilde gyermeket vár Manueltől.Manuel sejti, hogy Rosario titkol valamit.

35.
Antonia megpróbálja leleplezni Rosariot, de Matilde kiáll mellette. Antonia nem adja fel, ezért Manuel elköltözteti a házból.

36.
Manuel rájön, hogy intézője Felipe nem az akinek kiadja magát. Nekiesik a várandós Matildének és megfenyegeti, hogy megöli ha azonnal nem hagyja el a házat.

37.
Manuel napok óta alkoholba fojtja bánatát, senki nem tudja meggyőzni Matilde ártatlanságáról. Eközben Matilde szüleihez menekül és kénytelen hazudni apjának.

38.
Matilde nehéz helyzete miatt arra kényszerül, hogy eladja ékszereit. Apja Manuelhez látogat, hogy tisztázza a nézeteltéréseket. Manuel rázudít mindent, amit jelenleg Matildéről gondol, amitől a férfi szívrohamot kap.

39.
Matilde nehéz helyzete miatt arra kényszerül, hogy eladja ékszereit. Apja Manuelhez látogat, hogy tisztázza a nézeteltéréseket. Manuel rázudít mindent, amit jelenleg Matildéről gondol, amitől a férfi szívrohamot kap.

40.
Matilde magát okolja apja haláláért. Rosairo Manuelhez indul, ahol Antonia nekiesik és a vita hevében majdnem fény derül Rosario titkára. Manuel kételkedni kezd Matilde hűtlenségében.

41.
Catalina feleségül megy Adolfohoz. Humberto rájön, hogy Josefina csapdába csalta és nincs vagyona, amihez hozzáférhet. Manuel pedig abban a hitben van, hogy anyja tíz éve halott.

42.
Matilde titokban varrással kezd pénzt keresni. Eközben a faluban tifusz vírus terjed el.Josefina kétségbe esik, mert Humberto taszítónak találja. Antonia szerelmet vall Manuelnek, aki fontolóra veszi a házasságot.

43.
Matilde megtudja, hogy Adolfo és Catalina egybekeltek. Az embereknek kezd feltűnni, hogy Manuel nem látogatja feleségét. Matilde anyja rájön, hogy lánya varrással keresi pénzét, ezért elűzi a háztól. A hír Manuelhez is eljut, aki pénzt lüld neki.

44.
Matilde fia megszületett.Adolfo bevallja Catalinának, hogy Matilde a volt szerelme. Manuel legyőzi gyávaságát és felkeresi Matildét, de házában meglepetésére Antoniát is ott találja.

45.
Matilde elmondja az igazat Manuelnek, de a bűntudat miatt anyjához szökik. Rosario titkára végre fény derül.

46.
Catalina és Matilde kétségbe esnek, mert Manuel eltervezte, megöli Adolfot. Rosario mindent bevall Manuelnek. Adolfo és Manuel párbajozni készülnek.

47.
Manuel és Adolfó halálig tartó párbajban egyeznek meg. Matilde könyörgése ellenére Manuel elutasítja kapcsolatuk újrakezdését. Cataline vért köhög, betegsége súlyosbodik.

48.
Adolfot úton a párbaj felé lelövik.

49.
Manuel és Adolfo párbaja nagy port kava. Catalina és Matilde családja is próbálja titokban tartani a párbaj körülményeit és okait. Adolfo életveszélyben van.

50.
Adolfo állapota úgy tűnik javul. Manuelt letartóztatják. Humberto és Renato megpróbálja kijuttatni őt a börtönből.

51.
Rosario próbálja jobb belátásra bírni fiát, és rábeszélni, hogy adjon még egy esélyt maguknak Matildeval. Humberto és Josefina próbálják rendezni a soraikat.

52.
Matilde és Cataline családja továbbra is próbálja elfedni Manuel és Adolfo párbajának igazi okát, ám Manuel dühe azóta sem hagyott alább.

53.
Adolfo hazatér Catalinához. Míg Matile és Manuel gyermekük keresztelőjét tervezik. Manuel és Adolfo megpróbálják higgadtan rendezni soraikat, és úgy tűnik Manuel is hajlandó visszalépni a bárbajtól.

54.
Marie de la Roquette, Manuel rokona és Matilde megismerkedik, és a nő velük tart a bitrokra. Antonia képtelen beletörődni, hogy Manuel és Matilde kibékültek.

55.
Fény derül Antonia tetteire, amikkel a múltban megpróbálta szétválasztani Manuelt és Matildet. Matilde egyre féltékenyebb a kacérkodó Mariere, akinek szándékai talán mégsem annyira ártatlanok, mint elsőre tűnik.

56.
Antonianak sikerül elbizonytalanítania Matildet Manuel hűségét és szándékait illetően.

57.
Antonia továbbra sem képes a békés elválásba és bosszút akar állni Manuelen és Matilden. Mint mindig, most is Damiana van segítségére, és Adolfot is nehéz döntés elé állítják. A keresztelőt követő ünnepség nem úgy alakul, ahogy azt Matilde szerette volna.

58.
Catalina állapota egyre súlyosabb, úgy tűnik már nem sokáig lehetnek együtt Adolfoval. Manuelt veszély fenyegeti, ugyanis az ellenállás oszlopos tagjaként tartják számon, és Antonia cselszövésének is áldozatául esik.

59.
Manuel dühe továbbra sem csillapodik, és senki sem tudja biztosan, hogy ki rendezte meg a találkozót Adolfo és Matilde között.

60.
Corona a kínzások és a szerencsés találgatások hatására úgy tűnik megtörik a fogságban, a Manuel elleni nyomozásban Adolfot bízzák meg. Catalina véletlenül tudomást szerez róla, hogy Adolfo és Matilde találkozott.

61.
Marie további megoldásokat keres arra, hogy kiforgassa vagyonából Manuelt, aki ezt még csak nem is sejti.

62.
Marie további megoldásokat keres arra, hogy kiforgassa vagyonából Manuelt, aki ezt még csak nem is sejti.

63.
Többek között Adolfo közbenjárásának köszönhetően Manuel úgy tűnik megússza a büntetését, ám végül a rendőrség őt is és Matildet is felkeresi. Marie ugyanakkor sikeres lépést tesz terve megvalósításában.

64.
Matildet és Manuelt külön hallgatják ki, a nőt szembesítik Coronaval. A letartóztatásuk nagy port kavar a városban.

65.
Adolfo és Catalina családja a lány búcsúztatására készül, úgy tűnik nincs már sok hátra. Úgy tűnik Matilde és Manuel ügye a rendőrséggel rendeződik.

66.
Corona megszökik a fogságból, ám Manuelék nem sokáig örülhetnek, mert Renato nem csak nekik meséli el a történteket.

67.
Mari de la Roquette Manuel újabb lépést tesz célja elérése érdekében, és próbálja kiforgatni Manuelt a vagyonából. Manuel véglegesen tisztázni akarja magát az ellene felhozott vádak alól.

68.
Manuel származása újabb bonyodalmakhoz vezet, amikor ellenlábasai is vizsgálódni kezdenek az öröksége után.

69.
Bár Manuel és Matilde még idejében észre vették, hogy a végrendelet eltűnt, ám közel sem biztos, hogy Marie terve ettől még nem teljesül.

70.
A végrendelet újabb kérdéseket vet fel Manuelben anyja múltját illetően.

71.
Manuel újra Renato segítségét kéri, ezútal Antonianak segít munkát találni. Mari a törvényszék elé viszi a végrendelet ügyét.

72.
Rosariot Silvano tartja vissza, amikor a nő a múlt szégyene elől menekülni próbál.

73.
Manuel, Rosario és Silvano a nőt bújtatva menekül a rendőrség elől és az életükért küzdenek. Odahaza Matilde és Mari vívják harcukat.

74.
A nyomozás tovább folytatódik Manuel ügyében. Eközben Matilde és Adolfo között újraélednek az érzelmek.

75.
Manuelnek és édesanyjának menekülnie kell. Augusta levelet kap, melyből sok mindenre fény derül.

76.
Manuel egy tűzpárbaj során megsebesül. A végrendelet körül tovább gyűrűznek a bonyodalmak.

77.
A háborús helyzet fokozódik. Adolfo és Manuel is részt vesz a csatákban, igaz utóbbi csak közvetett módon.

78.
Adolfo És Matilde között egyre inkább felélénkül a régi vonzalom.

79.
Miután Manuel visszatér a száműzetéséből felkeresi Matildet, ám ez sokkal veszélyesebb, mint gondolná.

80.
Humberto és Josefina házasélete úgy néz ki végre kiteljesedhet. Manuel tudomást szerez Adolfo és Matilde eljegyzéséről.

81.
Manuel és Matilde találkozik, majd a nő elszökik a férfival. Adolfo és a hadsereg Manuel keresésére indul.

82.
Antonia közbenjárásának hála Eve és Mari cselszövésére is fény derülhet. Matilde és Manuel a szökésben újra közelebb kerülnek egymáshoz.

83.
Adolfo forró nyomon jár Manuel üldözésében, majd a kutatás során egy rég halottnak hitt régi ismerősbe botlik.

84.
Urbano atya feltűnése nagy port kavar a faluban és Manuel nevének tisztázása egyre közelebbinek tűnik. Adolfo seregével a döntő csatára készül.

85.
Renato úgy tűnik egyelőre életben marad, miután a végrendelet miatt súlyosan megverték. Matilde szeretné elhagyni a lázadók táborát, de Corona nem engedi.

86.
Yves és Mari igyekszik eltávolítani Antoniat a képből, akinek közben Sixto vall szerelmet.

87.
Manuel Matilde után ered, miután az megszökött a táborból. Közben Adolfo is őt keresi.

88.
Matilde családja Manuel pártjára áll és nem segít tovább Adolfonak a kutatásban. Silvano megkéri Rosario kezét.

89.
Manuel rábukkan Matildere és visszatérnek a táborba. Silvano Adolfo elé viszi Rosario gyilkosát.

90.
Josefina teherbe esik. Adolfo nem enged a politikai nyomásnak és tovább nyomoz a Manuelt kisemmizők ügyében, de Matilde szerelméről továbbra sem tud letenni. Mari házánál megjelenik egy apáca, aki azt állítja, ő Joaquin igazi rokona. Manuelito eltűnik egy városi séta ssorán.

91.
Damiana beszámol Antonianak az apácák érkezéséről, akik bizonyíthatják, hogy Mari hazudott. Manuelitot továbbra se találják.

92.
Adolfo hite kezd megrendülni a háborúban. Ramon Marquez elfogadja a párbaj kihívást Adolfótól. Manuel és Matilde fiuk keresésére indulnak.

93.
Matilde Adolfo segítségével ered Marquez nyomába, aki közben szeretőjét próbálja megszöktetni a törvény elől, ám megjelenik Yves.

94.
Bár a fia előkerült, Manuelt nem sikerül időben értesíteni, így Marquez zsarolásának engedve feladja magát. A kivégzésével Adolfot bízzák meg.

95.
Miután Adolfo saját felelőségére szabadon engedte Manuelt, szembe kell néznie tettei következményeivel. Manuel tovább harcol a szabadságáért, a népért, és családja boldogságáért.

Megosztom másokkal: