Bom sucesso – A sors könyvei tartalma

Bom sucesso – A sors könyvei c. sorozat tartalma:

1.
Paloma varrónőként dolgozik egy divatházban, és egyedül neveli három gyermekét.
Alberto Prado Monteiro egy könyvkiadó tulajdonosa, és a lánya, Nana kezeli a pénzügyeit, miközben dörzsölt férje, Diogo viszonyt folytat a titkárnővel. Alberto a leukémiája miatt rendszeresen jár kezelésekre egy magánklinikára.
Amikor Eugenia, Paloma főnöke, ugyanarra a magánklinikára küldi Palomát kötelező laborvizsgálatra, ahová Alberto is jár, véletlenül összekeverik a leleteket, és ezzel mindkettőjük életét gyökeresen megváltoztatják.

2.
A laborvizsgálat eredményét közlő orvos elmondja Palomának, hogy akut leukémiája van, fél éve van hátra az életből. Paloma teljesen megsemmisül. Alberto örül, hogy a leletei jók, de Dr. Mauri, az orvosa gyanakvó a leleteket illetően, érzi, hogy valami nincs rendben. Paloma, aki teljesen kiborul attól, hogy hamarosan meg fog halni, munkahelyén rátámad Nanára, aki épp egy ruhát próbál, ráadásul a divatház kirakatát is betöri. Minden mindegy alapon nem gondol tettei következményeire, arra, hogy elveszíti a munkáját. Felhívja lánya, Alicia apját Chicagóban, és elmondja neki, hogy még mindig szereti.

3.
Ramon visszatér Brazíliába Paloma miatt, akit a Copacabanán talál, karneváli jelmezben. Paloma gyorsan akar élni, mivel tudja, hogy nincs sok ideje hátra. Diogo szemtelenül folytatja viszonyát Gisele-vel, a felesége orra előtt. Esther munkát talál Palomának, egy üdülővárosban kell kitakarítania egy nyaralót. Összepakol, Búziosba utazik. Alberto fia, Marcos otthagyta a könyvkiadót, és a búziosi tengerparton nyitott egy bárt, amit Pán Péternek nevezett el, a kedvenc könyve után. A szoknyavadász Marcos forró éjszakát tölt Silvana Nolasco hajóján, aki reggel vízbe löki, mert a férfi nem emlékszik a nevére.

4.
Paloma épp akkor gázol a tengerbe, amikor a hajóról vízbe dobott Marcos egy nagy hullámmal partra ér, és ledönti Palomát a lábáról. Marcosnak tetszik a lány, és amikor egy viharos estén Paloma kizárja magát a nyaralóból, Marcostól kér segítséget, aki ráveszi, hogy töltse vele az éjszakát. Paloma úgy érzi, az élete túl rövid ahhoz, hogy kihagyja ezt az éjszakát. Ramon eközben békülni próbál Aliciával, aki haragszik rá, amiért 16 éve magára hagyta őt Palomával. Diogo azon mesterkedik, hogy csődbe menjen a kiadó, és eladják, ő meg bezsebelheti a jutalékot egy titokzatos vevőtől.

5.
Paloma gyerekei megtalálják a matraca alá rejtett orvosi leleteket, és rájönnek, hogy anyjuk halálos beteg. Alberto azt szeretné, ha Marcos visszatérne, és segítene talpra állítani a kiadót. Paloma a Marcossal töltött éjszaka után egy cetlin elbúcsúzik tőle, biztosra veszi, hogy többé nem látja viszont. Ramon arra kéri Palomát, legyen a felesége.

6.
Paloma számára gyűjtést rendeznek a helybéliek, épp akkor telefonál az orvos, hogy tévedés történt, nem fog meghalni, amikor a templomban biztosítja támogatásáról a helyi közösség. Az emberek azt hiszik, átverte őket. Alberto belenyugszik abba, hogy mégsem gyógyult meg, de nagyon szeretné megismerni azt, aki helyette élni fog. Paloma követeli a labortól annak a nevét és címét, akivel összecserélték a leleteit.

7.
Alberto azt ígéri Diogónak, ha előkeríti Palomát, aláírja a végrendeletet. Dr. Mauri megengedi Albertónak, hogy otthon ápolják. Paloma kideríti a címet, és sikerül bejutnia a házba. Alberto és Paloma elbeszélgetnek. Az idős úrnak tetszik Paloma életvidámsága. Nana megdöbben, amikor apjával találja a varrónőt, aki rátámadt a Chic szalonban. Marcos összefut Silvanával, a színésznővel, aki vízbe dobta. Ramon kirúgja Vicentét a csapatból.

8.
Paloma elbeszélget lányával. Alice nem tud megbocsátani apjának, amiért 16 éve magukra hagyta őket. Paloma nem szeretné ráerőltetni Ramont, de figyelmezteti, hogy sokat lesz náluk, ha az élete részévé válik. Machado közli Ramonnal, hogy amennyiben Vicente nem játszhat, akkor Ramon nem maradhat a csapat edzője. A kiadó munkatársai úgy vélik, Silvana memoárjának kiadásával számottevő bevételre tenne szert a kiadó.

9.
Vicente felkeresi Ramont, és belátja, hogy jogosan tette ki a csapatból. Megígéri, hogy beszél az apjával, hogy vegye vissza edzőnek. Silvanának nagyon tetszik, hogy Marcos ki akarja adni botrányos memoárját, és közli vele, hogy övé a könyv, amennyiben vele marad, míg el nem készül. Diogo ott hagyja Palomának a telefonszámát, hogy összehozza Albertóval, ám amikor Paloma visszahívja, Gisele veszi fel a telefont, és nagyon csúnyán beszél vele, mert azt hiszi, Diogóra pályázik. Alberto unokájával, Sofiával, meglátogatja Palomát.

10.
Alberto alkalmazza Palomát társalkodónőként. Paloma igent mond. Ramon gyanúsnak találja az állás mibenlétét. Diogo rettentően megijed, mert Nana közli vele, hogy el szeretne válni tőle. Márpedig akkor búcsút mondhat a luxusnak, az örökségnek, mindennel. Úgy tesz, mintha meg se hallaná, és igyekszik körülrajongani a feleségét. Silvana, aki imádja paparazzókkal fotóztatni magát, csakhamar bekerül a hírekbe Marcosszal együtt.

11.
Nana arra kéri dr. Maurit, hogy lépjen közbe, nem hagyhatja, hogy a varrónő folyton az apja közelében legyen, ám az orvos szerint Paloma jó hatással van Albertóra, és elősegíti a gyógyulását. Paloma, aki azt hitte, soha többé nem találkozik majd a férfival, akivel egy forró éjszakát töltött Búziosban, megdöbben, amikor Alberto villájánál összefut Marcossal, akiről kiderül, hogy a munkaadója fia. Alberto hallani sem akar arról, hogy kiadója megjelentesse Silvana Nolasco memoárját.

12.
Gisele roppant ideges valahányszor szeretője, Diogo, épp a feleségével kedveskedik. Diogo tudja, hogy nem hagyhatja el Nanát, mert akkor búcsút mondhat a luxus életvitelnek. Arra vár, hogy Alberto meghaljon, és felosszák az örökséget. Silvana váratlanul megjelenik a családi villában, beviharzik Alberto dolgozószobájába, de a hűvös fogadtatásra nem számít. Alberto közli vele, hogy az ő kiadója nem jelentet meg szemetet. Silvana megsértődik. Marcos bizonygatja, hogy a könyv meg fog jelenni. Silvana paparazzókkal fotóztatja magát és Marcost, akiről azt állítja, hogy az udvarlója. Ramon feleségül akarja venni Palomát.

13.
Paloma elolvassa Silvana könyvének kéziratát. és nagyon tetszik neki a celeb botrányos élete, Albertónak is felolvas belőle. Amikor Marcos közli apjával, hogy felmond, mert nem tud segíteni, ha apja elzárkózik a könyv kiadásától, Alberto közli vele, hogy Paloma rábeszélte, hogy adják ki a botránykönyvet. Gabriela jelenléte az edzéseken folyamatos feszültséget szül Patrick és Vicente között. Diogo körülrajongja Nanát, amitől Gisele rettentő dühös lesz. Marcos folyamatosan udvarol Palomának, aki folyton lerázza, de ő sem tudja elfelejteni azt az éjszakát.

14.
Alberto szeretne egy kicsit élni, mindenáron el akar menni a szambaiskola próbájára. Marcos egyre kevésbé tudja, hogy fog kimászni a kellemetlen históriából, miszerint feleségül veszi Silvanát. Nem mert ellentmondani neki, nehogy meggondolja magát, és ne adja ki a könyvet, ami megmentené a csőd szélén álló kiadót. Evelyn szerelmes Felipébe, aki azt sem tudja, hogy egyáltalán létezik. Alberto és Paloma elmennek a szambaiskola próbájára. Amikor Ramon meglátja őket együtt, kirángatja Albertót a kerekesszékből, amiből óriási botrány lesz.

15.
Gisele dühös, amiért Diego folyton kényezteti a feleségét, bár ő azt állítja, hogy csak megjátssza magát. Nana nagyon dühös, amiért Paloma szambaiskolába vitte az apját, és azonnal kihívja doktor Maurit, aki közli, hogy Albertónak nem esett baja. Ramon elmegy a Prado Monteiro villába, hogy bocsánatot kérjen a viselkedése miatt Albertótól és Marcostól. Sofia elmeséli Ramonnak, hogy Diogo nem az apja, az igazi apja külföldön él, és nagyon hiányzik neki. Thaissa azt tanácsolja Evelynnek, felejtse el Felipét, mert őt sosem fogja érdekelni.

16.
Diogo mindenáron gyereket szeretne a feleségétől, nehogy Nanának eszébe jusson elválni tőle, mert akkor oda az örökség. Elhatározza, hogy cukorkára cseréli a fogamzásgátló tablettáit. Marcos továbbra is ostromolja Palomát, aki ellenáll, mert elköteleződött Ramon mellett. Ramon, miután megtudja, hogy Palomának volt egy kalandja Marcosszal, rendkívül dühös lesz. Amikor Francisca megpróbálja visszaszerezni a drogdílerektől az iskola mikroszkópját, szorult helyzetbe kerül, és az arra járó Ramon segít neki.

17.
Paloma úgy véli, Ramon megcsalja Alice tanárnőjével, Franciscával, ezért nagyon szomorú. Ramon dühöng Marcos miatt, nagyon féltékeny rá. Antonio megerősíti, hogy szerinte is van valami Ramon és Francisca között. Vicente és Patrick folyton piszkálják egymást Gabriela miatt. Evelyn szeretné meghódítani Felipét, úgy érzi, bármire képes lenne, hogy a fiú felfigyeljen rá. Nana követeli, hogy Marcos mondja el apjuknak, hogy viszonya volt Palomával.

18.
Diogo meg szeretne szabadulni Palomától, mert látja, hogy milyen jó hatással van az apósára, pedig ő csak arra vár, hogy Alberto végre meghaljon. Alberto felfedezi, hogy Paloma és Marcos között van valami, még mielőtt elmondanák neki. Alice haragszik a tanárnőjére, mert úgy váli, apja és anyja boldogságának útjában áll. Paloma szégyelli, hogy nem mondta el Albertónak az igazat, és hazasiet. Alberto közli a gyerekeivel, hogy amennyiben Paloma nem megy másnaptól dolgozni, pokollá teszi az életüket.

19.
Marcos elköltözik a házból, hogy ne essen kísértésbe, mert nem tudja visszafogni magát, ha meglátja Palomát, viszont az apjának szüksége van Paloma társaságára. Nana felháborítónak tartja, hogy a varrónő feldúlja a családját. Esther és Paloma meglátják, amint Ramon és Franciska önfeledten nevetgélnek egy cukrászda teraszán. Paloma nagyon féltékeny lesz. Thaissa és Jefferson leckéket adnak Evelynnek, hogy meghódíthassa Felipét. Diogo pénzt rejt el Paloma táskájában, hogy lopás miatt kirúgják, de Sofia megtalálja a pénzt, és azt hazudja, ő vette el, hogy az édesapjához utazzon.

20.
Ramon arra kéri Gabit, többé ne járjon az edzésre, mert feszültséget okoz Vicente és Patrick között. Mario egy rajzot visz Nanának, amit még gyerekkoruk óta őriz, és Nana teljesen elérzékenyül. A felhőszakadás miatt Paloma és a sofőr, Batista, nem tudják elhagyni a házat, ezért mindketten a villában maradnak. Paloma Marcos szobáját kapja. Éjjel kimegy a kertbe sétálni. A szobájában iszogató Alberto azt hiszi elhunyt feleségét látja, kimegy hozzá, és a medencébe zuhan.

21.
Alicia veszekszik Fransiscával, mert azt hiszi, Ramonnak viszonya van a tanárnővel. Ramon féltékeny Marcosra, és azt veti Paloma szemére, hogy eltitkolta, hogy viszonyuk volt. Diogo boldogan elújságolja a szeretőjének, hogy a felesége beleegyezett abba, hogy eltüntesse Palomát a házból, mert nem tudja, hogy apját valójában a Palomával töltött idő tartja életben.

22.
Silvana felkeresi Marcost, aki Mario lakásába költözött, és nagyon féltékeny lesz, mert egy lánnyal találja. A lány nagy rajongója, és ezt kihasználva, sok hazugságot mond neki Marcosról, mire a lány faképnél hagyja. Jefferson és Thaissa azon dolgoznak, hogy Felipe végre észrevegye Evelynt. Mindent elkövetnek, hogy Evelyn úgy nézzen ki, és úgy viselkedjen, mint Irene Adler, Felipe kedvenc Sherlock Holmes-jának szerelme. Alberto és Sofia elmennek Palomával találkozni a Cacique de Ramos-ba. Paloma nyilvánosan bocsánatot kér Ramontól.

23.
Vadkutya és Rettenet, a két drogdíler, azzal szorongatják Waguinhót, hogy most már nekik kell dolgozzon. Diogo megfenyegeti Mariót, hogy ne merjen a felesége közelébe menni. Leo, Ramon öccse boldog, mert a neten megismert egy francia lányt, aki meg akarja látogatni. Leónak minden álma egy külföldi nőt feleségül venni, és elhagyni Brazíliát. Diogo arra kéri Gesele-t, hogy olvassa el Silvana könyvét, hátha talál benne valamit, amiért nem adhatják ki, hogy végre tönkremenjen a kiadó.

24.
Gisele és Diogo arra készülnek, hogy elhitessék a Silvana könyvében szereplőkkel, hogy Silvana könyve után a karrierjük derékba törik. Nana megijed, hogy a kiadót Diogo szerint beperelhetik a Silvana által leírtak miatt. Alberto elhatározza, hogy hercegnős napot tart Palomának, ami alatt a teljes személyzet az ő kívánságait lesi majd. Marcos és Nana Sao Paulóba repülnek egy megbeszélésre. Marcos már a reptéren felszed egy lányt. Megérkezik Marie, és Leo mindenfélét kitalál, hogy ne kelljen bemennie dolgozni.

25.
Diogo felkeresi Silvanát, és megfenyegeti, hogy börtönbe kerül, ha megjelenik a könyve, mert megsértette számos ember személyiségi jogait. Silvana eleinte nem hisz neki, de végül nagyon megijed, és elhatározza, hogy mégsem adja ki a könyvet. Diogo örül, mert ezzel csődbe mehet a Prado Monteiro kiadó, Eric Feitosa pedig megveszi, és ő szép jutalékot kap érte. Leo mulatni viszi Marie-t, de kissé féltékeny, hogy a lány túl jól érzi magát a barátaival. A sajtótájékoztatón Silvana azt mondja, hogy átírja a könyvet, amiből hatalmas botrány kerekedik.

26.
Diogo felbujtására megjelenik Silvana Nolasco a Prado Monteiro kiadóban, és a teremgarázsban felgyújtja a könyve összes példányát. Diogo, aki azt szeretné, hogy Alberto mielőbb meghaljon, tudja, hogy az esetet eltitkolnák beteg apósa elől, ezért arra kéri a biztonsági őrt, tájékoztassa Albertót. Alberto, aki épp felment a templomhoz, naplementét nézni Palomával, a hír hallatán rosszul lesz.

27.
Nana természetesen Palomát okolja apja rosszulléte miatt, de Alberto tisztázza, hogy a kiadóban történt botrányról értesülve lett rosszul. Dr. Mauri mindenkit megnyugtat, hogy a körülményekhez képest Alberto jól van, csak megfigyelésre tartja bent. Willian rájön,hogy Diogo Gisele szeretője, és azt hiszi, ezzel a markában tarthatja.

28.
Paloma összefut Silvanával, és a fejére olvassa, hogy a könyvégetés miatt Alberto kórházba került. Lulu, aki nagy rajongója Silvanának, veszekszik a sógornőjével, amiért letámadta Silvanát. Willian mindenféle feladatokat ad Giselenek, azzal zsarolja, hogy kiteregeti a titkát, ha nem végzi el helyette a munkáit. Thaissa továbbra is oktatja Evelynt, hogy játssza el a végzet asszonyát, hogy Felipe végre észrevegye. Alberto megígéri Palomának, hogy elviszi egy divatbemutatóra.

29.
Alberto szerzett két jegyet egy híres tervező bemutatójára Paloma volt főnökétől, Eugeniától. A bemutató napján azonban rosszul lesz, így Palomának egyedül kell elmennie. A bemutatóm Eugenia épp ki akarja dobatni, ám Marcos, akinek a barátnője manöken, a védelmére kel. Ramon nem boldog hogy Alberto mindenféle programokkal kápráztatja el Palomát. Diogo azon mereng, miért viselkedik úgy Gisele, mintha Willian szolgája volna.

30.
Waguinho, aki véglegesen a drogok és a drogdílerek hatása alá került, egyre jobban lezüllik. Luan segíteni szeretne neki, de Waguinhónak csak pénz kell. Vicente meghívja magához Gabit, Patrickot és Michelly-t, hogy kosármeccset nézzenek a tévében. Ramon látja a divatbemutató élő közvetítését, és roppant féltékeny lesz, amikor kiderül, hogy Paloma Marcos mellett ül. A bemutató után Marcos hazaviszi Palomát, de közlekedési dugóba kerülnek.

31.
Waguinhót rajtakapja a gimnázium egyik tanára, amint drogot árul az iskolában. Patrick, aki látja, hogy Gabrielának egyre jobban tetszik Vicente, nagyon féltékeny. Váratlanul megcsókolja a lányt, aki nagyon dühös lesz. Diogo rájön, hogy Willian zsarolja Gisele-t a kettejük viszonyával, és halálosan megfenyegeti. Gisele megijed Diogo agresszivitásától. Paloma Marcos kocsijában hagyta az iratait, és amikor visszaviszi neki, csalódottan hallja, hogy kibékült Ramonnal.

32.
Waguinho, akit kicsaptak az iskolából, folyamatosan a drogdílerekkel lóg. Észreveszi, hogy Palomát mindig sofőr viszi haza, és tippet ad a dílereknek, hogy el kéne rabolni az autót. Vicente azt hazudja az anyjának, hogy egy barátjánál van, Ipanemában, nem mondja el, hogy a külvárosi Bom Successóban van. Nana ebédelni megy Marióval, amikor megjelenik Silvana és lecsap rá. Nana sértődötten távozik. Silvana azt javasolja Mariónak, hogy vigye el piknikezni Nanát, ahol feleleveníthetik gyerekkori emlékeiket. Gisele aggódik, hogy a kiadó új projektje sikeres lesz, márpedig Diogo sose hagyja el a feleségét, ha tönkre nem megy a kiadó.

33.
Eugenia örül, hogy Vicentének végre tetszik egy lány, és ő is elégedett Gabrielával, meggyőződése, hogy jó családból származik. Evelyn még mindig Irene Adlerként próbálja meghódítani Felipét, és minden remekül megy, mígnem elfelejti a szöveget, amit Thaissa írt neki, és azonnal visszaváltozik csetlő-botló Evelynné. Diogo próbálja kideríteni, milyen kapcsolat lehet Alberto és Feitosa között, mert nem érti, miért akarja ennyire tönkretenni megbízója Albertót. Antonio szeretne munkát kapni a villában, Paloma megpróbál közbenjárni érte.

34.
Nana nem örül, hogy apja úgy mutat meg valamit a széfben Sofiának, hogy azt Paloma is látja. Szerinte nem túl jó, ha idegenek is tudják, hol van a széf. Paloma felháborodik a bizalmatlanságon. Nana nem tud elmenni kislánya balett bemutatójára, ezért Sofia Palomát hívja el, de ő rábeszéli Nanát, hogy mindenképp legyen ott a bemutatón, ne hagyja ki lánya életének nagy pillanatait. Gabriela Vicenteék házában tölti az éjszakát, de anyjának azt hazudja, Michellynél alszik. A drogdílerek azt tervezik, hogy elrabolják Palomát, és vele bejutnak a gazdagok villájába. Waguinho nem szívesen venne részt ebben, de kényszerítik rá. A banda betör Palomához, túszként tartják a családját, őt meg Antoniót arra kényszerítik, hogy juttassa be őket a villába.

35.
Miután Paloma és Antonio kényszer hatása alatt bejuttatják a bűnözőket a villába, a banda a teljes személyzetet a fürdőszobába zárja, Albertót pedig az értékeinek átadására próbálják rávenni. Paloma, aki attól tart, a túszként tartott gyerekeit fogják bántani, ha nem segít nekik, elárulja, hogy hol van a széf. Peter megpróbál megszökni a fürdőszoba ablakán át, de nem sikerül neki. Feitosa lejárató kampányának köszönhetően úgy tűnik, a kiadó új könyve már senkit nem érdekel. Rettenet szemet vet Alice-ra…

36.
Miután a rendőrség megszállja a Prado Monteiro villát, Albertót eszméletlen állapotban találják, és azonnal kórházba szállítják. Kiszabadítják a ház alkalmazottait, és a megkötözött Palomát. Diogo azonnal Palomát vádolja a rablás megszervezésével. Palomát elviszik kihallgatni, Diogo is elkíséri őket, ám a rendőrfőnök kidobja a kihallgatásról. Alice, akit bántalmazott Rettenet, nagyon fél mindentől és mindenkitől. Nana hisz Diogónak, és megfogadja, hogy többé nem engedi Palomát apja közelébe.

37
Miután Alberto magához tér a kórházban, látni akarja Palomát, de Nana közli vele, hogy többé nem engedi a közelébe. Duogo őrjöng, hogy Alberto ezúttal sem halt meg, és elhatározza, hogy börtönbe juttatja Palomát, így apósának elveszi az életkedvét, és ha meghal, végre örökölhet. A betörőket elkapják a rendőrök, vallomást tesznek a rendőrfőnöknek, amiben azt állítják, hogy Palomának és Antoniónak nem volt közük a rabláshoz, kényszerítették őket, hogy juttassák be a bandát a villába. Luan attól tart, hogy Rettenet megerőszakolta Alice-t. Pessanha, a korrupt nyomozó bejuttatja Diogót a bűnözőkhöz, és videóra vesz egy hamis vallomást, melyben Palomát tüntetik fel a rablás értelmi szerzőjeként. A videóval zsarolja Albertót, hogy rúgja ki Palomát.

38
Nana eleinte megdöbben, hogy Diogo megzsarolta az apját, de végül egyetért vele. Ő nem tudja, hogy a bűnözők vallomása hamis. Alberto érzi, hogy Diogo becsapja, de Diogo figyelmezteti, hogy amennyiben eljuttatja a rendőrségnek a felvételt, Palomát azonnal letartóztatják, és mire bizonyítani tudja az ártatlanságát, nagyon sok idő eltelik, Alberto talán meg sem éri. Marcos Búziosba utazik, hogy megmentse a bárját, mert mióta eljött, a forgalom visszaesett. Paulo atya szárnyai alá veszi a drogos Waguinhót, mert szerinte van még remény, hogy normális élete legyen. Nana kényszeríti apját, hogy rúgja ki Palomát.

39.
Alberto magához hívatja Palomát, aki nagy örömmel megy a kórházba, mert már nagyon aggódott Alberto állapota miatt. Alberto hűvösen közli vele, hogy csak azért akart találkozni vele, hogy elmondja, ki van rúgva. Paloma nem hisz a fülének, biztos benne, hogy Diogo és Nana hangolták ellene Albertót, de ő hajthatatlan, azt állítja, saját döntése volt. Paloma hatalmasat csalódik Albertóban, és sírva távozik, Alberto pedig magába zuhan, mert tudja, hogy Paloma tartotta életben. Erre számít Diogo is, aki azt reméli, hogy apósa most már rövid időn belül meghal, és megkaphatja az örökséget.

40.
Francisca ráveszi Alice-t, hogy írja ki magából a fájdalmat, akár írói álnéven is. Jennifer, Luan és Lorena munkát keresnek. A nagyravágyó Jennifer az elit környéken próbál elhelyezkedni. Feitosa, aki alig várja, hogy bármivel keresztbe tegyen Albertónak, felkeresi Palomát, hogy munkát ajánljon neki. Marcos teljesen megdöbben azon, hogy apja elküldte Palomát. Paloma nem tudja túltenni magát a csalódáson. Ramon folyamatosan Alberto és családja ellen hangolja, ráadásul még mindig féltékeny Marcosra. Jennifer hazugsággal állást szerez Eugenia luxus boltjában, a Chic-ben. A kiadónál mindenki a könyvvásárra készül, ami talán megmentheti a kiadót.

41.
Feitosa felkeresi Albertót, fejére olvassa a régi sérelmeit, és közli vele, hogy mindent elvesz tőle, ami fontos neki, amiért fiatal korukban elszerette tőle a barátnőjét, és feleségül vette. Alberto hiába bizonygatja, hogy már korábban ismerte Ceciliát, Feitosa hajthatatlan. Palomának nagyon fáj, hogy Alberto kirúgta, a családja folyton a Prado Monteiro család ellen hangolja. Diogo szeretné megkapni a jutalékát Feitosától, ám ő a képébe nevet. A pénzéhes Diogo rendkívül bosszús.

42.
Alberto bevallja Marcosnak, hogy azért rúgta ki Palomát, mert kényszerítették rá. Diogo és Nana megzsarolták egy felvétellel, melyen a bűnözők őt állítják be a rablás kieszelőjének. Marcos érzi, hogy a felvétellel valami nincs rendben, és megpróbál utána járni. A kiadónál Thaissát és Jefferson bízza meg, hogy elemezzék a felvételt. Feitosa állást ajánl Palomának, aki nagyon meglepődik. Ramon egyáltalán nem támogatja, hogy ismét egy gazdag öregúrnak dolgozzon.

43.
Nana Mariónál ébred, és semmire nem emlékszik. Mario megnyugtatja, hogy nem történt köztük semmi, éppen csak annyira berúgott, hogy nem akart hazamenni. Marcos felkeresi Palomát, és megmutatja a videót, amivel zsarolták az apját. Paloma és Alice elképedve hallgatják a bűnözők hazugságait. Marcos megígéri, hogy segít kideríteni az igazságot. Paloma elfogadta ugyan Feitosa állásajánlatát, de meggondolta magát, mégsem áll munkába. Nana végül lefekszik Marióval, de közli vele, hogy ez többé nem fordul elő.

44.
Paloma elmeséli Ramonnak, hogy varrni szeretne, saját kollekciót kreálni. Ramon azt ígéri, támogatni fogja, mert örül, hogy nem fogadta el Feitosa ajánlatát. Diogo Gisele-t faggatja, hogy hol aludt Nana, de Gisele azt állítja, nem tudja. Amikor Nana később azt állítja, Gisele-nél aludt, Diogo már tudja, hogy valami baj van. A könyvvásáron az olcsó klasszikusok nagyon jól fogynak. Alice megpróbál tanúkat találni, hogy segítsen Marcosnak bebizonyítani, hogy a felvétel hamis, ezért megkeresi Waguinhót.

45.
Ramon csapata újabb meccset nyer a bajnokságon. Gabi elnézést kér Patricktól, amiért nem mondta el neki, hogy összejöttek Vicentével. Paloma előadja a terveit a családnak. Alberto arra kéri Nanát, hogy ha szereti őt, törölje az inkrimináló felvételt, és hagyja visszamenni Palomát. Marcos közli apjával, hogy hamarosan bebizonyítja, hogy a videó hamis, a bűnözők hazudtak. Diogo megrémül, hogy kiderül, ő fizetett a hamis videóért, ezért értesíti korrupt rendőr haverját, hogy találjon ki valamit. A börtönben hamarosan megölik a két bűnözőt, így ők már nem beszélhetnek.

46.
Miután Diogo leszorította Eric Feitosát az úttestről, az autó kisodródott, felgyulladt, és Eric Feitosa benne égett. Diogo nem találja sehol a tárcáját, ezért visszamegy a baleset helyszínére, ahol megtalálja, de kis híján lebukik. Nanát aggasztja, hogy az apja rosszkedvű, de semmiképp se akarja visszahívni Palomát, mert meg van győződve róla, hogy ő egy bűnöző. Nana elmondja Marcosnak, hogy azt hazudta, Gisele-nél aludt, nem szeretné, ha a kis románca Marióval tönkretenné a házasságát.

47.
Marcos bebizonyítja, hogy a videó, melyen a bűnözők Palomát vádolják, mint értelmi szerzőt, hamis, és Diogót vádolja azzal, hogy Palomát akarta besározni. Alberto örül, hogy többé nem zsarolhatják a videóval, de a szíve mélyén tudja, hogy Palomát annyira megbántotta, hogy valószínűleg nem térne vissza a házba. Palomának nagy tervei vannak, textilmaradékokból ruhakollekciót tervez, nagy álma, hogy divattervező váljon belőle. Marcos megkéri Palomát, hogy menjen vissza dolgozni, de ő nemet mond.

48.
Nana arra kéri Mariót, felejtse el a történteket, többé nem fordulhat elő, hogy megcsalja a férjét. Eugenia, aki odáig volt Gabrieláért, amikor megtudja, hogy Paloma lánya, többé hallani sem akar róla. Alberto búslakodik, amiért Paloma nem akar visszatérni a házba. Diogo megfenyegeti Mariót. Eugenie kitiltja Gabrielát a házból. Vicente úgy dönt, ő is vele megy.

49.
Elérkezik Paloma bemutatójának nagy napja, amikor a Bom Successo negyedbeli lakosoknak divatbemutatót rendez a kollekciójából. A modellek a családi és baráti körből kerülnek ki. Véletlenül Silvana Nolasco is odatéved, amiből botrány lesz, mint mindig, de a ruhák nagy sikert aratnak. Sofia is visz egyet anyjának, és Nana fel is próbálja. Machado közli Vicentével, hogy a következő meccsre megfigyelők érkeznek az Egyesült Államokból, ezért mindent bele kell adnia.

Megosztom másokkal: