Bom sucesso – A sors könyvei tartalma

Bom sucesso – A sors könyvei c. sorozat tartalma:

1.
Paloma varrónőként dolgozik egy divatházban, és egyedül neveli három gyermekét.
Alberto Prado Monteiro egy könyvkiadó tulajdonosa, és a lánya, Nana kezeli a pénzügyeit, miközben dörzsölt férje, Diogo viszonyt folytat a titkárnővel. Alberto a leukémiája miatt rendszeresen jár kezelésekre egy magánklinikára.
Amikor Eugenia, Paloma főnöke, ugyanarra a magánklinikára küldi Palomát kötelező laborvizsgálatra, ahová Alberto is jár, véletlenül összekeverik a leleteket, és ezzel mindkettőjük életét gyökeresen megváltoztatják.

2.
A laborvizsgálat eredményét közlő orvos elmondja Palomának, hogy akut leukémiája van, fél éve van hátra az életből. Paloma teljesen megsemmisül. Alberto örül, hogy a leletei jók, de Dr. Mauri, az orvosa gyanakvó a leleteket illetően, érzi, hogy valami nincs rendben. Paloma, aki teljesen kiborul attól, hogy hamarosan meg fog halni, munkahelyén rátámad Nanára, aki épp egy ruhát próbál, ráadásul a divatház kirakatát is betöri. Minden mindegy alapon nem gondol tettei következményeire, arra, hogy elveszíti a munkáját. Felhívja lánya, Alicia apját Chicagóban, és elmondja neki, hogy még mindig szereti.

3.
Ramon visszatér Brazíliába Paloma miatt, akit a Copacabanán talál, karneváli jelmezben. Paloma gyorsan akar élni, mivel tudja, hogy nincs sok ideje hátra. Diogo szemtelenül folytatja viszonyát Gisele-vel, a felesége orra előtt. Esther munkát talál Palomának, egy üdülővárosban kell kitakarítania egy nyaralót. Összepakol, Búziosba utazik. Alberto fia, Marcos otthagyta a könyvkiadót, és a búziosi tengerparton nyitott egy bárt, amit Pán Péternek nevezett el, a kedvenc könyve után. A szoknyavadász Marcos forró éjszakát tölt Silvana Nolasco hajóján, aki reggel vízbe löki, mert a férfi nem emlékszik a nevére.

4.
Paloma épp akkor gázol a tengerbe, amikor a hajóról vízbe dobott Marcos egy nagy hullámmal partra ér, és ledönti Palomát a lábáról. Marcosnak tetszik a lány, és amikor egy viharos estén Paloma kizárja magát a nyaralóból, Marcostól kér segítséget, aki ráveszi, hogy töltse vele az éjszakát. Paloma úgy érzi, az élete túl rövid ahhoz, hogy kihagyja ezt az éjszakát. Ramon eközben békülni próbál Aliciával, aki haragszik rá, amiért 16 éve magára hagyta őt Palomával. Diogo azon mesterkedik, hogy csődbe menjen a kiadó, és eladják, ő meg bezsebelheti a jutalékot egy titokzatos vevőtől.

5.
Paloma gyerekei megtalálják a matraca alá rejtett orvosi leleteket, és rájönnek, hogy anyjuk halálos beteg. Alberto azt szeretné, ha Marcos visszatérne, és segítene talpra állítani a kiadót. Paloma a Marcossal töltött éjszaka után egy cetlin elbúcsúzik tőle, biztosra veszi, hogy többé nem látja viszont. Ramon arra kéri Palomát, legyen a felesége.

6.
Paloma számára gyűjtést rendeznek a helybéliek, épp akkor telefonál az orvos, hogy tévedés történt, nem fog meghalni, amikor a templomban biztosítja támogatásáról a helyi közösség. Az emberek azt hiszik, átverte őket. Alberto belenyugszik abba, hogy mégsem gyógyult meg, de nagyon szeretné megismerni azt, aki helyette élni fog. Paloma követeli a labortól annak a nevét és címét, akivel összecserélték a leleteit.

7.
Alberto azt ígéri Diogónak, ha előkeríti Palomát, aláírja a végrendeletet. Dr. Mauri megengedi Albertónak, hogy otthon ápolják. Paloma kideríti a címet, és sikerül bejutnia a házba. Alberto és Paloma elbeszélgetnek. Az idős úrnak tetszik Paloma életvidámsága. Nana megdöbben, amikor apjával találja a varrónőt, aki rátámadt a Chic szalonban. Marcos összefut Silvanával, a színésznővel, aki vízbe dobta. Ramon kirúgja Vicentét a csapatból.

8.
Paloma elbeszélget lányával. Alice nem tud megbocsátani apjának, amiért 16 éve magukra hagyta őket. Paloma nem szeretné ráerőltetni Ramont, de figyelmezteti, hogy sokat lesz náluk, ha az élete részévé válik. Machado közli Ramonnal, hogy amennyiben Vicente nem játszhat, akkor Ramon nem maradhat a csapat edzője. A kiadó munkatársai úgy vélik, Silvana memoárjának kiadásával számottevő bevételre tenne szert a kiadó.

9.
Vicente felkeresi Ramont, és belátja, hogy jogosan tette ki a csapatból. Megígéri, hogy beszél az apjával, hogy vegye vissza edzőnek. Silvanának nagyon tetszik, hogy Marcos ki akarja adni botrányos memoárját, és közli vele, hogy övé a könyv, amennyiben vele marad, míg el nem készül. Diogo ott hagyja Palomának a telefonszámát, hogy összehozza Albertóval, ám amikor Paloma visszahívja, Gisele veszi fel a telefont, és nagyon csúnyán beszél vele, mert azt hiszi, Diogóra pályázik. Alberto unokájával, Sofiával, meglátogatja Palomát.

10.
Alberto alkalmazza Palomát társalkodónőként. Paloma igent mond. Ramon gyanúsnak találja az állás mibenlétét. Diogo rettentően megijed, mert Nana közli vele, hogy el szeretne válni tőle. Márpedig akkor búcsút mondhat a luxusnak, az örökségnek, mindennel. Úgy tesz, mintha meg se hallaná, és igyekszik körülrajongani a feleségét. Silvana, aki imádja paparazzókkal fotóztatni magát, csakhamar bekerül a hírekbe Marcosszal együtt.

11.
Nana arra kéri dr. Maurit, hogy lépjen közbe, nem hagyhatja, hogy a varrónő folyton az apja közelében legyen, ám az orvos szerint Paloma jó hatással van Albertóra, és elősegíti a gyógyulását. Paloma, aki azt hitte, soha többé nem találkozik majd a férfival, akivel egy forró éjszakát töltött Búziosban, megdöbben, amikor Alberto villájánál összefut Marcossal, akiről kiderül, hogy a munkaadója fia. Alberto hallani sem akar arról, hogy kiadója megjelentesse Silvana Nolasco memoárját.

12.
Gisele roppant ideges valahányszor szeretője, Diogo, épp a feleségével kedveskedik. Diogo tudja, hogy nem hagyhatja el Nanát, mert akkor búcsút mondhat a luxus életvitelnek. Arra vár, hogy Alberto meghaljon, és felosszák az örökséget. Silvana váratlanul megjelenik a családi villában, beviharzik Alberto dolgozószobájába, de a hűvös fogadtatásra nem számít. Alberto közli vele, hogy az ő kiadója nem jelentet meg szemetet. Silvana megsértődik. Marcos bizonygatja, hogy a könyv meg fog jelenni. Silvana paparazzókkal fotóztatja magát és Marcost, akiről azt állítja, hogy az udvarlója. Ramon feleségül akarja venni Palomát.

13.
Paloma elolvassa Silvana könyvének kéziratát. és nagyon tetszik neki a celeb botrányos élete, Albertónak is felolvas belőle. Amikor Marcos közli apjával, hogy felmond, mert nem tud segíteni, ha apja elzárkózik a könyv kiadásától, Alberto közli vele, hogy Paloma rábeszélte, hogy adják ki a botránykönyvet. Gabriela jelenléte az edzéseken folyamatos feszültséget szül Patrick és Vicente között. Diogo körülrajongja Nanát, amitől Gisele rettentő dühös lesz. Marcos folyamatosan udvarol Palomának, aki folyton lerázza, de ő sem tudja elfelejteni azt az éjszakát.

14.
Alberto szeretne egy kicsit élni, mindenáron el akar menni a szambaiskola próbájára. Marcos egyre kevésbé tudja, hogy fog kimászni a kellemetlen históriából, miszerint feleségül veszi Silvanát. Nem mert ellentmondani neki, nehogy meggondolja magát, és ne adja ki a könyvet, ami megmentené a csőd szélén álló kiadót. Evelyn szerelmes Felipébe, aki azt sem tudja, hogy egyáltalán létezik. Alberto és Paloma elmennek a szambaiskola próbájára. Amikor Ramon meglátja őket együtt, kirángatja Albertót a kerekesszékből, amiből óriási botrány lesz.

15.
Gisele dühös, amiért Diego folyton kényezteti a feleségét, bár ő azt állítja, hogy csak megjátssza magát. Nana nagyon dühös, amiért Paloma szambaiskolába vitte az apját, és azonnal kihívja doktor Maurit, aki közli, hogy Albertónak nem esett baja. Ramon elmegy a Prado Monteiro villába, hogy bocsánatot kérjen a viselkedése miatt Albertótól és Marcostól. Sofia elmeséli Ramonnak, hogy Diogo nem az apja, az igazi apja külföldön él, és nagyon hiányzik neki. Thaissa azt tanácsolja Evelynnek, felejtse el Felipét, mert őt sosem fogja érdekelni.

16.
Diogo mindenáron gyereket szeretne a feleségétől, nehogy Nanának eszébe jusson elválni tőle, mert akkor oda az örökség. Elhatározza, hogy cukorkára cseréli a fogamzásgátló tablettáit. Marcos továbbra is ostromolja Palomát, aki ellenáll, mert elköteleződött Ramon mellett. Ramon, miután megtudja, hogy Palomának volt egy kalandja Marcosszal, rendkívül dühös lesz. Amikor Francisca megpróbálja visszaszerezni a drogdílerektől az iskola mikroszkópját, szorult helyzetbe kerül, és az arra járó Ramon segít neki.

17.
Paloma úgy véli, Ramon megcsalja Alice tanárnőjével, Franciscával, ezért nagyon szomorú. Ramon dühöng Marcos miatt, nagyon féltékeny rá. Antonio megerősíti, hogy szerinte is van valami Ramon és Francisca között. Vicente és Patrick folyton piszkálják egymást Gabriela miatt. Evelyn szeretné meghódítani Felipét, úgy érzi, bármire képes lenne, hogy a fiú felfigyeljen rá. Nana követeli, hogy Marcos mondja el apjuknak, hogy viszonya volt Palomával.

18.
Diogo meg szeretne szabadulni Palomától, mert látja, hogy milyen jó hatással van az apósára, pedig ő csak arra vár, hogy Alberto végre meghaljon. Alberto felfedezi, hogy Paloma és Marcos között van valami, még mielőtt elmondanák neki. Alice haragszik a tanárnőjére, mert úgy váli, apja és anyja boldogságának útjában áll. Paloma szégyelli, hogy nem mondta el Albertónak az igazat, és hazasiet. Alberto közli a gyerekeivel, hogy amennyiben Paloma nem megy másnaptól dolgozni, pokollá teszi az életüket.

19.
Marcos elköltözik a házból, hogy ne essen kísértésbe, mert nem tudja visszafogni magát, ha meglátja Palomát, viszont az apjának szüksége van Paloma társaságára. Nana felháborítónak tartja, hogy a varrónő feldúlja a családját. Esther és Paloma meglátják, amint Ramon és Franciska önfeledten nevetgélnek egy cukrászda teraszán. Paloma nagyon féltékeny lesz. Thaissa és Jefferson leckéket adnak Evelynnek, hogy meghódíthassa Felipét. Diogo pénzt rejt el Paloma táskájában, hogy lopás miatt kirúgják, de Sofia megtalálja a pénzt, és azt hazudja, ő vette el, hogy az édesapjához utazzon.

20.
Ramon arra kéri Gabit, többé ne járjon az edzésre, mert feszültséget okoz Vicente és Patrick között. Mario egy rajzot visz Nanának, amit még gyerekkoruk óta őriz, és Nana teljesen elérzékenyül. A felhőszakadás miatt Paloma és a sofőr, Batista, nem tudják elhagyni a házat, ezért mindketten a villában maradnak. Paloma Marcos szobáját kapja. Éjjel kimegy a kertbe sétálni. A szobájában iszogató Alberto azt hiszi elhunyt feleségét látja, kimegy hozzá, és a medencébe zuhan.

21.
Alicia veszekszik Fransiscával, mert azt hiszi, Ramonnak viszonya van a tanárnővel. Ramon féltékeny Marcosra, és azt veti Paloma szemére, hogy eltitkolta, hogy viszonyuk volt. Diogo boldogan elújságolja a szeretőjének, hogy a felesége beleegyezett abba, hogy eltüntesse Palomát a házból, mert nem tudja, hogy apját valójában a Palomával töltött idő tartja életben.

22.
Silvana felkeresi Marcost, aki Mario lakásába költözött, és nagyon féltékeny lesz, mert egy lánnyal találja. A lány nagy rajongója, és ezt kihasználva, sok hazugságot mond neki Marcosról, mire a lány faképnél hagyja. Jefferson és Thaissa azon dolgoznak, hogy Felipe végre észrevegye Evelynt. Mindent elkövetnek, hogy Evelyn úgy nézzen ki, és úgy viselkedjen, mint Irene Adler, Felipe kedvenc Sherlock Holmes-jának szerelme. Alberto és Sofia elmennek Palomával találkozni a Cacique de Ramos-ba. Paloma nyilvánosan bocsánatot kér Ramontól.

23.
Vadkutya és Rettenet, a két drogdíler, azzal szorongatják Waguinhót, hogy most már nekik kell dolgozzon. Diogo megfenyegeti Mariót, hogy ne merjen a felesége közelébe menni. Leo, Ramon öccse boldog, mert a neten megismert egy francia lányt, aki meg akarja látogatni. Leónak minden álma egy külföldi nőt feleségül venni, és elhagyni Brazíliát. Diogo arra kéri Gesele-t, hogy olvassa el Silvana könyvét, hátha talál benne valamit, amiért nem adhatják ki, hogy végre tönkremenjen a kiadó.

24.
Gisele és Diogo arra készülnek, hogy elhitessék a Silvana könyvében szereplőkkel, hogy Silvana könyve után a karrierjük derékba törik. Nana megijed, hogy a kiadót Diogo szerint beperelhetik a Silvana által leírtak miatt. Alberto elhatározza, hogy hercegnős napot tart Palomának, ami alatt a teljes személyzet az ő kívánságait lesi majd. Marcos és Nana Sao Paulóba repülnek egy megbeszélésre. Marcos már a reptéren felszed egy lányt. Megérkezik Marie, és Leo mindenfélét kitalál, hogy ne kelljen bemennie dolgozni.

25.
Diogo felkeresi Silvanát, és megfenyegeti, hogy börtönbe kerül, ha megjelenik a könyve, mert megsértette számos ember személyiségi jogait. Silvana eleinte nem hisz neki, de végül nagyon megijed, és elhatározza, hogy mégsem adja ki a könyvet. Diogo örül, mert ezzel csődbe mehet a Prado Monteiro kiadó, Eric Feitosa pedig megveszi, és ő szép jutalékot kap érte. Leo mulatni viszi Marie-t, de kissé féltékeny, hogy a lány túl jól érzi magát a barátaival. A sajtótájékoztatón Silvana azt mondja, hogy átírja a könyvet, amiből hatalmas botrány kerekedik.

26.
Diogo felbujtására megjelenik Silvana Nolasco a Prado Monteiro kiadóban, és a teremgarázsban felgyújtja a könyve összes példányát. Diogo, aki azt szeretné, hogy Alberto mielőbb meghaljon, tudja, hogy az esetet eltitkolnák beteg apósa elől, ezért arra kéri a biztonsági őrt, tájékoztassa Albertót. Alberto, aki épp felment a templomhoz, naplementét nézni Palomával, a hír hallatán rosszul lesz.

27.
Nana természetesen Palomát okolja apja rosszulléte miatt, de Alberto tisztázza, hogy a kiadóban történt botrányról értesülve lett rosszul. Dr. Mauri mindenkit megnyugtat, hogy a körülményekhez képest Alberto jól van, csak megfigyelésre tartja bent. Willian rájön,hogy Diogo Gisele szeretője, és azt hiszi, ezzel a markában tarthatja.

28.
Paloma összefut Silvanával, és a fejére olvassa, hogy a könyvégetés miatt Alberto kórházba került. Lulu, aki nagy rajongója Silvanának, veszekszik a sógornőjével, amiért letámadta Silvanát. Willian mindenféle feladatokat ad Giselenek, azzal zsarolja, hogy kiteregeti a titkát, ha nem végzi el helyette a munkáit. Thaissa továbbra is oktatja Evelynt, hogy játssza el a végzet asszonyát, hogy Felipe végre észrevegye. Alberto megígéri Palomának, hogy elviszi egy divatbemutatóra.

29.
Alberto szerzett két jegyet egy híres tervező bemutatójára Paloma volt főnökétől, Eugeniától. A bemutató napján azonban rosszul lesz, így Palomának egyedül kell elmennie. A bemutatóm Eugenia épp ki akarja dobatni, ám Marcos, akinek a barátnője manöken, a védelmére kel. Ramon nem boldog hogy Alberto mindenféle programokkal kápráztatja el Palomát. Diogo azon mereng, miért viselkedik úgy Gisele, mintha Willian szolgája volna.

30.
Waguinho, aki véglegesen a drogok és a drogdílerek hatása alá került, egyre jobban lezüllik. Luan segíteni szeretne neki, de Waguinhónak csak pénz kell. Vicente meghívja magához Gabit, Patrickot és Michelly-t, hogy kosármeccset nézzenek a tévében. Ramon látja a divatbemutató élő közvetítését, és roppant féltékeny lesz, amikor kiderül, hogy Paloma Marcos mellett ül. A bemutató után Marcos hazaviszi Palomát, de közlekedési dugóba kerülnek.

31.
Waguinhót rajtakapja a gimnázium egyik tanára, amint drogot árul az iskolában. Patrick, aki látja, hogy Gabrielának egyre jobban tetszik Vicente, nagyon féltékeny. Váratlanul megcsókolja a lányt, aki nagyon dühös lesz. Diogo rájön, hogy Willian zsarolja Gisele-t a kettejük viszonyával, és halálosan megfenyegeti. Gisele megijed Diogo agresszivitásától. Paloma Marcos kocsijában hagyta az iratait, és amikor visszaviszi neki, csalódottan hallja, hogy kibékült Ramonnal.

32.
Waguinho, akit kicsaptak az iskolából, folyamatosan a drogdílerekkel lóg. Észreveszi, hogy Palomát mindig sofőr viszi haza, és tippet ad a dílereknek, hogy el kéne rabolni az autót. Vicente azt hazudja az anyjának, hogy egy barátjánál van, Ipanemában, nem mondja el, hogy a külvárosi Bom Successóban van. Nana ebédelni megy Marióval, amikor megjelenik Silvana és lecsap rá. Nana sértődötten távozik. Silvana azt javasolja Mariónak, hogy vigye el piknikezni Nanát, ahol feleleveníthetik gyerekkori emlékeiket. Gisele aggódik, hogy a kiadó új projektje sikeres lesz, márpedig Diogo sose hagyja el a feleségét, ha tönkre nem megy a kiadó.

33.
Eugenia örül, hogy Vicentének végre tetszik egy lány, és ő is elégedett Gabrielával, meggyőződése, hogy jó családból származik. Evelyn még mindig Irene Adlerként próbálja meghódítani Felipét, és minden remekül megy, mígnem elfelejti a szöveget, amit Thaissa írt neki, és azonnal visszaváltozik csetlő-botló Evelynné. Diogo próbálja kideríteni, milyen kapcsolat lehet Alberto és Feitosa között, mert nem érti, miért akarja ennyire tönkretenni megbízója Albertót. Antonio szeretne munkát kapni a villában, Paloma megpróbál közbenjárni érte.

34.
Nana nem örül, hogy apja úgy mutat meg valamit a széfben Sofiának, hogy azt Paloma is látja. Szerinte nem túl jó, ha idegenek is tudják, hol van a széf. Paloma felháborodik a bizalmatlanságon. Nana nem tud elmenni kislánya balett bemutatójára, ezért Sofia Palomát hívja el, de ő rábeszéli Nanát, hogy mindenképp legyen ott a bemutatón, ne hagyja ki lánya életének nagy pillanatait. Gabriela Vicenteék házában tölti az éjszakát, de anyjának azt hazudja, Michellynél alszik. A drogdílerek azt tervezik, hogy elrabolják Palomát, és vele bejutnak a gazdagok villájába. Waguinho nem szívesen venne részt ebben, de kényszerítik rá. A banda betör Palomához, túszként tartják a családját, őt meg Antoniót arra kényszerítik, hogy juttassa be őket a villába.

35.
Miután Paloma és Antonio kényszer hatása alatt bejuttatják a bűnözőket a villába, a banda a teljes személyzetet a fürdőszobába zárja, Albertót pedig az értékeinek átadására próbálják rávenni. Paloma, aki attól tart, a túszként tartott gyerekeit fogják bántani, ha nem segít nekik, elárulja, hogy hol van a széf. Peter megpróbál megszökni a fürdőszoba ablakán át, de nem sikerül neki. Feitosa lejárató kampányának köszönhetően úgy tűnik, a kiadó új könyve már senkit nem érdekel. Rettenet szemet vet Alice-ra…

36.
Miután a rendőrség megszállja a Prado Monteiro villát, Albertót eszméletlen állapotban találják, és azonnal kórházba szállítják. Kiszabadítják a ház alkalmazottait, és a megkötözött Palomát. Diogo azonnal Palomát vádolja a rablás megszervezésével. Palomát elviszik kihallgatni, Diogo is elkíséri őket, ám a rendőrfőnök kidobja a kihallgatásról. Alice, akit bántalmazott Rettenet, nagyon fél mindentől és mindenkitől. Nana hisz Diogónak, és megfogadja, hogy többé nem engedi Palomát apja közelébe.

37
Miután Alberto magához tér a kórházban, látni akarja Palomát, de Nana közli vele, hogy többé nem engedi a közelébe. Duogo őrjöng, hogy Alberto ezúttal sem halt meg, és elhatározza, hogy börtönbe juttatja Palomát, így apósának elveszi az életkedvét, és ha meghal, végre örökölhet. A betörőket elkapják a rendőrök, vallomást tesznek a rendőrfőnöknek, amiben azt állítják, hogy Palomának és Antoniónak nem volt közük a rabláshoz, kényszerítették őket, hogy juttassák be a bandát a villába. Luan attól tart, hogy Rettenet megerőszakolta Alice-t. Pessanha, a korrupt nyomozó bejuttatja Diogót a bűnözőkhöz, és videóra vesz egy hamis vallomást, melyben Palomát tüntetik fel a rablás értelmi szerzőjeként. A videóval zsarolja Albertót, hogy rúgja ki Palomát.

38
Nana eleinte megdöbben, hogy Diogo megzsarolta az apját, de végül egyetért vele. Ő nem tudja, hogy a bűnözők vallomása hamis. Alberto érzi, hogy Diogo becsapja, de Diogo figyelmezteti, hogy amennyiben eljuttatja a rendőrségnek a felvételt, Palomát azonnal letartóztatják, és mire bizonyítani tudja az ártatlanságát, nagyon sok idő eltelik, Alberto talán meg sem éri. Marcos Búziosba utazik, hogy megmentse a bárját, mert mióta eljött, a forgalom visszaesett. Paulo atya szárnyai alá veszi a drogos Waguinhót, mert szerinte van még remény, hogy normális élete legyen. Nana kényszeríti apját, hogy rúgja ki Palomát.

39.
Alberto magához hívatja Palomát, aki nagy örömmel megy a kórházba, mert már nagyon aggódott Alberto állapota miatt. Alberto hűvösen közli vele, hogy csak azért akart találkozni vele, hogy elmondja, ki van rúgva. Paloma nem hisz a fülének, biztos benne, hogy Diogo és Nana hangolták ellene Albertót, de ő hajthatatlan, azt állítja, saját döntése volt. Paloma hatalmasat csalódik Albertóban, és sírva távozik, Alberto pedig magába zuhan, mert tudja, hogy Paloma tartotta életben. Erre számít Diogo is, aki azt reméli, hogy apósa most már rövid időn belül meghal, és megkaphatja az örökséget.

40.
Francisca ráveszi Alice-t, hogy írja ki magából a fájdalmat, akár írói álnéven is. Jennifer, Luan és Lorena munkát keresnek. A nagyravágyó Jennifer az elit környéken próbál elhelyezkedni. Feitosa, aki alig várja, hogy bármivel keresztbe tegyen Albertónak, felkeresi Palomát, hogy munkát ajánljon neki. Marcos teljesen megdöbben azon, hogy apja elküldte Palomát. Paloma nem tudja túltenni magát a csalódáson. Ramon folyamatosan Alberto és családja ellen hangolja, ráadásul még mindig féltékeny Marcosra. Jennifer hazugsággal állást szerez Eugenia luxus boltjában, a Chic-ben. A kiadónál mindenki a könyvvásárra készül, ami talán megmentheti a kiadót.

41.
Feitosa felkeresi Albertót, fejére olvassa a régi sérelmeit, és közli vele, hogy mindent elvesz tőle, ami fontos neki, amiért fiatal korukban elszerette tőle a barátnőjét, és feleségül vette. Alberto hiába bizonygatja, hogy már korábban ismerte Ceciliát, Feitosa hajthatatlan. Palomának nagyon fáj, hogy Alberto kirúgta, a családja folyton a Prado Monteiro család ellen hangolja. Diogo szeretné megkapni a jutalékát Feitosától, ám ő a képébe nevet. A pénzéhes Diogo rendkívül bosszús.

42.
Alberto bevallja Marcosnak, hogy azért rúgta ki Palomát, mert kényszerítették rá. Diogo és Nana megzsarolták egy felvétellel, melyen a bűnözők őt állítják be a rablás kieszelőjének. Marcos érzi, hogy a felvétellel valami nincs rendben, és megpróbál utána járni. A kiadónál Thaissát és Jefferson bízza meg, hogy elemezzék a felvételt. Feitosa állást ajánl Palomának, aki nagyon meglepődik. Ramon egyáltalán nem támogatja, hogy ismét egy gazdag öregúrnak dolgozzon.

43.
Nana Mariónál ébred, és semmire nem emlékszik. Mario megnyugtatja, hogy nem történt köztük semmi, éppen csak annyira berúgott, hogy nem akart hazamenni. Marcos felkeresi Palomát, és megmutatja a videót, amivel zsarolták az apját. Paloma és Alice elképedve hallgatják a bűnözők hazugságait. Marcos megígéri, hogy segít kideríteni az igazságot. Paloma elfogadta ugyan Feitosa állásajánlatát, de meggondolta magát, mégsem áll munkába. Nana végül lefekszik Marióval, de közli vele, hogy ez többé nem fordul elő.

44.
Paloma elmeséli Ramonnak, hogy varrni szeretne, saját kollekciót kreálni. Ramon azt ígéri, támogatni fogja, mert örül, hogy nem fogadta el Feitosa ajánlatát. Diogo Gisele-t faggatja, hogy hol aludt Nana, de Gisele azt állítja, nem tudja. Amikor Nana később azt állítja, Gisele-nél aludt, Diogo már tudja, hogy valami baj van. A könyvvásáron az olcsó klasszikusok nagyon jól fogynak. Alice megpróbál tanúkat találni, hogy segítsen Marcosnak bebizonyítani, hogy a felvétel hamis, ezért megkeresi Waguinhót.

45.
Ramon csapata újabb meccset nyer a bajnokságon. Gabi elnézést kér Patricktól, amiért nem mondta el neki, hogy összejöttek Vicentével. Paloma előadja a terveit a családnak. Alberto arra kéri Nanát, hogy ha szereti őt, törölje az inkrimináló felvételt, és hagyja visszamenni Palomát. Marcos közli apjával, hogy hamarosan bebizonyítja, hogy a videó hamis, a bűnözők hazudtak. Diogo megrémül, hogy kiderül, ő fizetett a hamis videóért, ezért értesíti korrupt rendőr haverját, hogy találjon ki valamit. A börtönben hamarosan megölik a két bűnözőt, így ők már nem beszélhetnek.

46.
Miután Diogo leszorította Eric Feitosát az úttestről, az autó kisodródott, felgyulladt, és Eric Feitosa benne égett. Diogo nem találja sehol a tárcáját, ezért visszamegy a baleset helyszínére, ahol megtalálja, de kis híján lebukik. Nanát aggasztja, hogy az apja rosszkedvű, de semmiképp se akarja visszahívni Palomát, mert meg van győződve róla, hogy ő egy bűnöző. Nana elmondja Marcosnak, hogy azt hazudta, Gisele-nél aludt, nem szeretné, ha a kis románca Marióval tönkretenné a házasságát.

47.
Marcos bebizonyítja, hogy a videó, melyen a bűnözők Palomát vádolják, mint értelmi szerzőt, hamis, és Diogót vádolja azzal, hogy Palomát akarta besározni. Alberto örül, hogy többé nem zsarolhatják a videóval, de a szíve mélyén tudja, hogy Palomát annyira megbántotta, hogy valószínűleg nem térne vissza a házba. Palomának nagy tervei vannak, textilmaradékokból ruhakollekciót tervez, nagy álma, hogy divattervező váljon belőle. Marcos megkéri Palomát, hogy menjen vissza dolgozni, de ő nemet mond.

48.
Nana arra kéri Mariót, felejtse el a történteket, többé nem fordulhat elő, hogy megcsalja a férjét. Eugenia, aki odáig volt Gabrieláért, amikor megtudja, hogy Paloma lánya, többé hallani sem akar róla. Alberto búslakodik, amiért Paloma nem akar visszatérni a házba. Diogo megfenyegeti Mariót. Eugenie kitiltja Gabrielát a házból. Vicente úgy dönt, ő is vele megy.

49.
Elérkezik Paloma bemutatójának nagy napja, amikor a Bom Successo negyedbeli lakosoknak divatbemutatót rendez a kollekciójából. A modellek a családi és baráti körből kerülnek ki. Véletlenül Silvana Nolasco is odatéved, amiből botrány lesz, mint mindig, de a ruhák nagy sikert aratnak. Sofia is visz egyet anyjának, és Nana fel is próbálja. Machado közli Vicentével, hogy a következő meccsre megfigyelők érkeznek az Egyesült Államokból, ezért mindent bele kell adnia.

50.
Diogo nagyon féltékeny Marióra, nem akarja kockáztatni, hogy lemaradjon az örökségről. Mivel Feitosát már sikerült büntetlenül megölnie, elhatározza, hogy Mario lesz a következő. Nana nevében randevúra hívja estére a sarki bárba, majd törli az üzeneteket. Mario hiába várja Nanát, végül alaposan leissza magát. Diogo lesben áll, hogy a részeg Mariót elgázolja, amikor az utcára lép. Terve nem sikerül, de a kocsija megsérül. Mario biztos benne, hogy Diogo akarta megölni, de Nana nem hisz neki, és nem tudja bizonyítani, mert Diogo közben megcsináltatja a sérülést az autóján.

51.
Mario nagyon frusztrált, amiért senki nem hisz neki, Diogo kineveti, Nana viszont nagyon dühös rá, mert meggyőződése, hogy csak be akarja feketíteni Diogót. Nana elmondja Diogónak, hogy lefeküdt Marióval, ezért próbálja lejáratni őt, hogy elváljanak. Mario egy tanút hoz Silvana Nolasco személyében, de neki sem hisz senki. Nana közli Marióval, hogy úgy döntött, kirúgja. Diogo bevallja Gisele-nek, hogy valóban el akarta ütni Mariót, de nem járt sikerrel.

52.
Alberto követelésére Mario visszakapja az állását. A kiadóban mindenki örül a jó hírnek. Ramon csapata fontos meccset játszik a bajnokságban, ráadásul amerikai egyetemek megfigyelői is jelen vannak, hogy kiszúrják a reményteli játékosokat. A lelátón Paloma és Eugenia ismét összevesznek. Az ellenfél durván játszik, és Ramon csapatából valaki lesérül. Gabriela az öltözőben levágja a haját, beáll helyette, és a csapat nyer. Vicente a győzelem pillanatában megcsókolja Gabrielát, így a bírák számára is világossá válik, hogy egy lány játszott a csapatban. Ramon csapatát diszkvalifikálják.

53.
Ramon szomorú, amiért az állásába került, hogy Gabriela pályára lépett. Eugenia örül, hogy Vicente szakított Gabival. Gabi megfogadja, hogy soha többé nem fog kosarazni. Nana igyekszik elkerülni Mariót, mert nem akar hamis reményeket táplálni benne. Paulo atya és Ramon szeretnének egy közösségi sporttelepet létrehozni az utcán kallódó fiatalok számára. Silvana a sorozat befejező részét forgatja, amikor baleset éri, és lezuhan egy szikláról.

54.
Silvana kórházba kerül a balesete után, amikor is partnere, Pablo véletlenül lelökte egy szikláról. Az állapota kielégítő, de elveszítette a látását, amiért Pablót okolja, és kényszeríti, hogy maradjon mellette a kórházban, kiszolgálni őt. A Prado Monteiro kiadó egy könyvet szeretne kiadni a divatról. Natasha, a könyv szerzője azonnal megtetszik Marcosnak. Ahogy közeledik a karácsony, Ramon frusztrált, hogy nincs munkája. Megérkezik Jorginho, Sofia édesapja, hogy az ünnepeket a Prado Monteiro villában töltse.

55.
Sofia és Jorginho meglátogatják Palomát. Sofia egy telefont kért apjától karácsonyra, hogy Peternek adhassa, mert Palomának nem telik rá. Alberto rengeteg könyvet küld Palomának, aki cserébe egy saját maga által készített textilvirágot küld neki. Mindenki a karácsonyra készül. A kiadó munkatársai az Őrült Kalaposban bulit szerveznek. Giseli szeretné, ha Diogo nála töltené a karácsony estét, de ez lehetetlen. Alberto rosszul lesz, Nana elindul Palomához, hogy megkérje, menjen vissza a házba.

56.
Yuri épp zuhanyzik, miután Gisele hazavitte magával a karácsonyi partiról, amikor betoppan Diogo. Gisele azt hazudja Yurinak, hogy megérkezett a fivére, és nem szeretné, ha egy férfit találna nála, ezért Willian szobájában fekteti le. Silvana megengedi Pablónak,. hogy Williannel karácsonyozzon, úgyis ott van vele Mario. Mindenki Albert miatt aggódik, de Dr Mauri szerint stabil az állapota. Nana megjelenik Paloma házánál, hogy elhívja az apjához, amin Ramon felháborodik, de Paloma úgy dönt, elmegy senhor Albertóhoz.

57.
Amikor Alberto végre magához tér, Palomát ott találja az ágya mellett. Tamon dühöng, amiért Paloma elment a gazdag családhoz, kimegy a sportpályára, ahol ételt osztanak a szegényeknek, és botrányt rendez, amiért Waguinhót is ott találja. Alberto bocsánatot kér Palomától, amiért hagyta, hogy Diogo és Nana megzsarolják a hamisított felvétellel. Nana azt kéri Palomától, menjen vissza a házba, dolgozzon továbbra is apja mellett, mert láthatóan jó hatással van rá. Paloma azt ígéri, átgondolja.

58.
Miután Willian elmondja Yurinak, hogy Diogo nem Gisele fivére, hanem a szeretője, Yuri megorrol Gisele-re, amiért hazudott neki, de Gisele arra gondol, ha Diogónak lehet felesége, ő is tarthat szeretőt. Családja minden kifogása ellenére Paloma úgy dönt, hogy visszamegy dolgozni a Prado Monteiro házba. Anyja tudta nélkül Alice elmegy senhor Albertóhoz, hogy arra kérje, ne vegyék vissza Palomát.

59.
Miután Paloma úgy dönt, hogy visszamegy dolgozni senhor Alberto mellé, Ramon szakít vele. Palomát nagyon megviseli a szakítás, de nem engedi, hogy bárki döntéseket hozzon helyette, még Ramon sem. Alberto felajánlja, hogy megpróbál meglenni nélküle, nem haragszik, ha Paloma inkább a békés családi életet választja, ám ő hallani sem akar róla. Gyakori rosszullétei miatt Nana elvégez egy terhességi tesztet, és kiderül, hogy babát vár.

60.
Marcos megígéri Palomának, hogy visszafogja magát, és nem fog udvarolni neki. Paloma nem mondja el neki, hogy szakított Ramonnal. Ramon egyre több időt tölt Franciscával, aki segít megírni a pályázatot a kosárlabdapálya felújítására. Diogo, akinek Nana nem árulta el, hogy terhes, dühös, amiért a felesége nem esik teherbe, így sosem lesz a család elfogadott tagja. Azt forgatja a fejében, hogy megöli Albertót, hogy mielőbb az örökséghez jusson.

61.
Gisele elárulja Diogónak, hogy Nana gyermeket vár, amitől Diogóval madarat lehetne fogatni, mert így már biztonságban látja az örökséget, ezek után Nana nem fog elválni tőle. De hiába provokálja kérdésekkel a feleségét, ő nem árulja el, hogy terhes, mert nem biztos abban, hogy megtartja a babát. Ramon a közösségi kosárlabdapályán dolgozik a környékbeliekkel, Francisca sokat segít neki. Amikor Diogo közli Albertóval, hogy gyereket vár a lánya, Nana azt hiszi, hogy Paloma fecsegte ki a titkát.

62.
Amikor Mario megtudja, hogy Nana gyereket vár, úgy véli, hogy a gyerek akár az övé is lehetne, de Nana tagadja ezt, és közli, hogy mivel Diego felesége, a gyerek is kettejüké. Alberto Paloma egész családját meghívta magához szilveszterezni, még Ramont is, de ő nem hajlandó odamenni. Natasha érzi, hogy Marcos szerelmes Palomába. Peter elkottyantja, hogy Ramon és Paloma szakítottak. Diogo felháborodik azon, hogy az alkalmazottakkal együtt kell ünnepeljen.

63.
Amikor Marcos és Paloma a medencébe esnek, Natasha is beugrik, majd mindenki belök mindenkit, így egy hatalmas medencés buliba torkollik az este, ami a jelek szerint csak Diogót és Eugeniát zavarja. Yuri, Gisele új fiúja rajtakapja a lányt Diogóval csókolózni, és otthagyja a partit. Esther figyelmezteti Ramont, hogy nem szép dolog mindenki előtt Franciscával táncolnia. Alberto úgy véli, jobb, ha a vendégek ott töltik az éjszakát. Tamon nem boldog, hogy Paloma és a gyerekek még reggel sincsenek otthon.

64.
Willian úgy dönt, felmond a kiadónál, hogy elmehessen Pablóval a Karib-szigetekre, de mielőtt távozna, elmondja Nanának, hogy Gisele és Diogo szeretők. Miután Gabi elárulja, hogy Paloma Marcosszal a medencébe esett, Ramon nagyon dühösen távozik. A kiadóban Toshi folyton sír, mert lejárt a vízuma, és vissza kell mennie Japánba, pedig ő Brazíliában szeretne maradni. Leo azt javasolja neki, szerezzen magának egy brazil férjet.

65.
Alberto és a teljes személyzet felkeresik Lulu standját. Natasha arra biztatja Marcost, hogy táncoljon Palomával, ő inkább fotózni szeretné a környéket. Diogo boldog, hogy mióta Nana gyereket vár, apósa elkezdett tisztelettel beszélni vele. Natasha közli Marcosszal, hogy elhagyja, hogy szabad legyen az út Paloma meghódításához, mert nem szeretne olyan férfi mellett lenni, aki másba szerelmes. Mario lefekszik Silvanával, de biztosítja arról, hogy ezt a barátságuk nem szenvedi meg.

66.
Mario elmondja Nanának, hogy a gyerek születése után DNS-tesztet fog csináltatni, mert nem szeretné, ha a pszichopata Diogo lenne a gyerek apja. Toshi fizetne Leónak, hogy vegye feleségül, és így Brazíliában maradhasson, de Leót nem érdekli az üzlet. Marcos elmondja Palomának, hogy Natasha szakított vele, mert úgy véli, Palomába szerelmes. Paloma azonban nem bízik benne. Alberto felolvas egy regényt, Paloma elképzeli a ruhákat, és Alberto megkéri Nanát, hogy rajzolja le, Paloma elmondása alapján. Alberto szerint együtt kéne dolgozniuk.

67.
Willian bejelenti, hogy felmond a kiadónál, mert a magánéletére szeretne koncentrálni, ugyanis Pablo magával viszi a Karib-szigetekre. Marcos és Paloma véletlenül eltörik Alberto kedvenc emléktányérját, amin egy fotó van a feleségével a Cukorsüveg-hegyen. Marcos megszerzi a fotót, és Palomával elmennek újat csináltatni. Willian közli Gisele-vel, hogy elutazása előtt kitálal Nanának Diogóval folytatott viszonyáról. Gisele kétségbe esik, mert akkor elveszíti a munkáját, de nem mer szólni Diogónak, mert attól tart, megöli a fiút, hogy ne beszélhessen.

68.
Leo belemegy a névházasságba, mert arra gondol, hogy a Toshitól kapott pénzzel elutazhat Franciaországba, megkeresni Marie-t. Gisele unszolására Diogo elmegy termékenységi vizsgálatra, mert ha kiderül, hogy nemzőképtelen, akkor egészen biztos, hogy Nana gyereke Mariótól van. A hely szelleme arra készteti Palomát, hogy csókolózzon Marcossal, aki titokban csináltat magának egy tányért a csókjelenettel. Marcos és Paloma lebuknak, mert Alberto észreveszi, hogy a tányér nem az eredeti. Mivel Willian otthagyja a kiadót, a csetlő-botló Evelyn veszi át a munkáját, de senki nem fűz nagy reményeket hozzá. Willian búcsúpartiján Felipe a liftaknába zuhan…

69.
Willian bűnrészességgel vádolja Gisele-t, mert tudja, hogy Diogo őt akarta megölni, ezért akasztotta ki a liftet, majd Gisele telefonjáról üzenetet küldött neki, hogy menjen le a parkolóba. Gisele arra kéri, ne tegyen semmit, mert ő elintézi Diogót, csak segítségre van szüksége. A kiadóban mindenkit letaglóz Felipe halála, különösen Thaissát, aki a halála előtt veszekedett vele. Alice megkéri apját, hogy Waguinhót vegye maga mellé segédnek. Paloma boldog, hogy Gabriela újra kosarazik.

70.
Marcos elmondja Palomának, hogy szeretné megismételni az éjszakájukat Búziosban, mert az élet nagyon rövid. Alberto meghallja, amikor Mario azt mondja, Nana gyereke lehet, hogy tőle van, és reménykedni kezd, hogy unokájának nem az elviselhetetlen Diogo az apja. Francisca megcsókolja Ramont, és bevallja, hogy tetszik neki, de Ramon kissé tartózkodó, mert nemrég szakított élete szerelmével. Megegyeznek, hogy egyelőre csak táncpartnerek maradnak. Marcos elhívja Palomát Búziosba, aki hallani sem akar róla, de amikor este minden gyereknek programja akad, megjelenik az indulás időpontjában a villa előtt.

71.
Gabriela és Patrick Ramonnál meccset néznek, amikor megjelenik Lorena, és elviszi a fiút. Gabriela megdöbben, hogy Patricknak barátnője van. Mario rájön, hogy Silvana becsapta őt, mert egy ideje már lát, és dühös lesz, amiért hazudott neki. Diogo megsemmisül, amikor Alberto közli vele, hogy tudja, hogy Nana gyereke talán Mariótól van. Paloma és Marcos nagyon jól érzik magukat Búziosban, mígnem Paloma megnézi a telefonján az üzeneteket, és azonnal vissza akar menni, mert Alice-t ételmérgezéssel kórházba kellett vinni. Eugenia anyja, Vera megjelenik a lányánál a hírrel, hogy elválik a férjétől.

72.
Marcos szeretne újra találkozni Palomával, de Paloma vonakodik, mert a lányai nem helyeslik, hogy Marcossal töltötte az éjszakát, ráadásul Ramon számára is azonnal kiderült, mert látta, amikor Marcos hazavitte. Gabriela féltékeny Patrickra, mert Lorena egy pillanatra sem hagyja magára. Michelly és Lorena jól szórakoznak ezen, mert Lorena csak eljátssza, hogy együtt jár a fiúval, hogy féltékennyé tegyék Gabit, és a terv sikerült. Gisele ajánlására Nana felveszi Yurit pénzügyesnek, aminek Diogo egyáltalán nem örül. Alberto kitalálja, hogy a kiadott klasszikusaik szereplőinek ruháit Paloma megtervezi, Nana lerajzolja, és divatbemutatót rendeznek belőlük.

73.
Marcos azt mondja Palomának, hogy miatta képes lenne megváltozni, de Paloma nemigen bízik a kalandor hírében álló Marcosban. Vera, aki a házassága előtt kommunikációs szakember volt, újra dolgozni szeretne. Unokája, Vicente, tanítgatja az aktuális trendekre. Vera megjelenik a Prado Monteiróban, és közli, hogy ő a legjobb jelölt Willian helyére. Nana kissé aggódik, hogy Vera bő 30 évet kihagyott, de ő nagyon magabiztosan sorolja a modern kommunikációs eszközöket, melyekre unokája megtanította. Ramon régi csapatának tagjai nem tartják sokra az új edzőjüket, ezért megjelennek a Bom Successó-i pályán, hogy Ramon eddze őket, akár havi díj fejében is.

74.
Alberto felolvas Palomának, aki elképzeli a főhősnő ruháját, és elmondja részletesen Nanának, aki lerajzolja. Alberto nagyon elégedett, hogy lánya és Paloma együtt dolgoznak. Leót felkeresi egy szociális munkás, hogy a felesége felől érdeklődjön. Leo azt állítja, Toshi dolgozni ment. de a lakásban semmi nem utal női jelenlétre, ezért Leót megfenyegeti, hogy amennyiben be akarják csapni az államot, annak komoly következményei lesznek. Diogo egyre gyakrabban látogat el Eugenia butikjába, a Chic-be, ahol Nenifferrel enyeleg a próbafülkében. Marcos és Paloma főznek, amikor a lányok hazaérnek, és megütköznek azon, hogy Marcost ott találják.

75.
A további bonyodalmak elkerülése végett Toshi Leóhoz költözik. Francisca nem adja fel Ramon meghódítását, de nehéz dolga van, mert ő nem tudja egykönnyen elfelejteni Palomát. Marcos elhatározza, hogy a kert távoli zugában létrehozza Sohaországot, hogy legyen egy titkos hely, ahol Palomával találkozhat. Alberto egy varrógéppel lepi meg Palomát, amit a könyvtárszobában helyeznek el, hogy ottléte alatt is varrhasson, ne késő este, miután hazatér. Paloma határtalanul boldog. Alice kissé neheztel Franciscára is, amiért sok időt tölt Ramonnal. A gyerekek azt szeretnék, ha Paloma és Ramon újra együtt lennének.

76.
Vera akkor toppan be Nana és Marcos kíséretében a könyvtárszobába, amikor Alberto épp felolvas, Paloma pedig bemutatja közben a legújabb kreációját. Vera, akit férje egy fiatal ukrán nőért hagyott el, kikel magából, azt gondolva, hogy Alberto egy fiatal nőnek udvarol, ráadásul az unokája szeme láttára. Hiába próbálják elmondani neki, hogy ilyesmiről szó sincs. Végül belátja, hogy tévedett, és bocsánatot kér. Patrick és Lorena olyan jól színlelik, hogy együtt járnak, hogy Gabi egyre féltékenyebb. Francisca felveti Ramonnak, hogy vállalják fel a kapcsolatukat.

77.
Silvana vásárolni megy Eugenia boltjába, a Chic butikba. Amikor a próbafülkébe akar lépni, ott találja az eladólánnyal enyelgő Diogót, és felveszi a telefonjával. Marcos úgy dönt, ideje felnőni, ezért különköltözik a családjától, arra számítva, hogy így lesz egy hely, ahol Palomával együtt lehet. Dr. Mauri szerint Alberto eredményei meglepőek, Nana abban reménykedik, hogy talán megéri az unokája születését. Diogo nem örül a hírnek, attól fél, hogy a gyerek születése után kiderül, hogy Mario az apja, és akkor semmit nem kap az örökségből, ezért végezni akar apósával. Silvana megmutatja Mariónak a Diogóról készült videót.

78.
Gabi féltékeny Patrickra, ráadásul Vicente is felbukkan a pályán. Ramon felkeresi Palomát, és hogy megelőzze a pletykákat, elmondja neki, hogy Franciscával hivatalosan is egy párt alkotnak. Leo és Toshi egyre több időt töltenek együtt, mióta Toshi odaköltözött, nehogy megbüntessék őket névházasság miatt. Vera, aki le akarja nyűgözni a kiadó munkatársait, Vicentétől kér segítséget, aki felkészíti őt a modern kor vívmányaiból, így Vera egy modern, naprakész kreatív szakember benyomását kelti. Antonio elárulja Marcosnak, hogy Ramonnak új barátnője van.

79.
Silvana elmondja Eugeniának, hogy látta Diogót a próbafülkében enyelegni az egyik eladóval, még felvételt is mutat róla. Eugenia el akarja mondani Nanának, de Silvana szerint úgysem hinné el, hacsak Eugenia rajta nem kapja őket. Ez gyorsan bekövetkezik, és Eugenia választás elé állítja Diogót: vagy ő maga mondja el a feleségének vagy Eugenia számol be róla. Diogo kétségbe esik, Gisele-hez rohan, de ő sem tud igazán jó tanácsot adni. Vera felveti egy kiadói podcast létrehozását, és jó ötletnek tartaná, ha Alberto olvasna fel részleteket a klasszikusaikból.

80.
Diogo kénytelen bevallani Nanának, hogy a Chic butik próbafülkéjében csókolózott az eladólánnyal. Nana azonnal kidobja a házból, aminek az egész Prado Monteiro család nagyon örül. Marcos és Paloma a hír miatt elnapolják a bejelentésüket, miszerint együtt járnak. Gisele azt kéri Diegótól, hogy térden csúszva kérjen bocsánatot Nanától, és ő is igyekszik megpuhítani. Franciscának rosszul esik, hogy a gyerekekkel közös vacsora nem sikerült túl jól, mert ellenségesek voltak vele, de Alice szerint túl korai volt még. Alice és Waguinho együtt indulnak a Prado Monteiro kiadói pályázatán, ezért egyre több időt töltenek együtt.

81.
Paloma gyerekei egyáltalán nem helyeslik, hogy együtt van Marcosszal, és ennek hangot is adnak. Alberto és Marcos nagyon sajnálják Nanát, amiért szenved Diogo hűtlensége miatt, és közben abban reménykednek, hogy végre elválik tőle. Silvana attól tart, hogy Mario hanyatt-homlok rohan Nanához, és ezzel véget ér a kapcsolatuk. Willian és Pablo élvezik az életet a Karib-tengeren. Gisele retteg Diogótól, ezért arra kéri Williant, hogy amennyiben egy napig nem telefonál, küldje el Diogo orvosi eredményeit Nanának. Vera és Alberto egyre több időt töltenek együtt.

82.
Alberto, Vera és Sofia a Notre Dame-i toronyőr első filmváltozatát nézik, ami Alberto kedvence. Alberto egyre inkább Quasimodo bőrébe képzeli magát, aki szerelmes Esmeraldába, de tudja, hogy sose lehet az övé. Az ő esetében Esmeraldát Paloma testesíti meg, és Vera érzi, hogy Alberto szerelmes a varrónőbe. Nana közli Marióval, hogy ha elválik Diogótól, akkor sem biztos, hogy vele akar lenni. Kissé hitetlenkedve hallgatja, hogy Mario sem akar vele lenni, mert jól megvan Silvanával. Diogo könyörög Nanának, hogy adjon neki még egy esélyt, menjenek el párterápiára.

84.
Vera ráveszi Albertót, hogy a kiadói podcast számára olvasson fel a klasszikusaikból. Jefferson és Vera felvételt készítenek, Paloma közben olykor beleszól, és megzavarja a felvételt. Végül kimegy a szobából, és a felvétel után Jefferson közli vele, hogy Vera azt üzeni, hazamehet, már nincs szükség rá. Paloma nagyon csalódott. A tánctanár Franciscát és Ramont választja, hogy képviseljék a csoportot a táncversenyen. Alice beszámol Palomának a pánikrohamáról. A jó útra tért Waguinhót mindenki biztosítja a támogatásáról. Diogo nem elégedett Isadora munkájával.

85.
Marcos Palománál alszik, de Paloma arra kéri reggel, hogy menjen el, mielőtt a gyerekek felébrednek. Nana egyedül kér időpontot Isadorától, ám Diogo a szomszéd szobában hallgatózik, hogy a színésznő valóban megpróbálja-e rábeszélni Nanát arra, hogy adjon neki egy újabb esélyt. Willian azzal hívja fel Gisele-t, hogy fogytán van a pénze, ezért úgy döntött, kiadja a szobáját a közösen bérelt lakásukban. Vera elmondja Marcosnak, hogy miközben az apjával csókolózott. ő Palomának szólította. Marcos megdöbben, de azzal magyarázza, hogy sok időt töltenek együtt, szerinte nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani a dolognak.

86.
Willian távollétében kiadta Giselé-vel közösen bérelt lakásukban a szobáját egy Fabio nevű fiúnak. Fabio be is költözik. Gisele nagy meglepetésére később a kiadóban találkozik vele. Kiderül, hogy Fabio a liftaknába zuhant Felipe bátyja, és azért utazott oda, hogy nyomozzon Felipe halálának ügyében, meggyőződése ugyanis, hogy testvére gyilkosság áldozata lett. Diogo minden tiltakozása ellenére Nana és Marcod megengedik neki, hogy beszéljen a munkatársakkal. Marcos épp Palománál van, amikor Ramon hazaviszi a bokaficamot szenvedett Gabrielát. Vera úgy érzi, Alberto még nem áll készen egy kapcsolatra.

87.
Vera Alberto szemébe mondja, hogy szerinte csak egy nőt szeret, és az Paloma. Alberto megkéri Palomát, hogy olvassa el Eric Feitosa kéziratát, és mondja el a véleményét róla. Marcost nagyon boldoggá teszi a kapcsolata Palomával. Gisele-t aggasztja Fabio nyomozása, mert a fiú listát készít arról, ki hol tartózkodott öccse halálának időpontjában. Silvanát meghívják a celebek szigetére. Nanát bántja, hogy Mario már Silvana partnere. Evelyn mesél Albertónak az új ifjúsági irodalom pályázatról.

88.
Ramon a gyerekekkel vacsorázik Paloma házában, amikor betoppan Francisca a desszerttel. Peter megdöbben, hogy Ramon új barátnője az anyjuk házában vacsorázik. Diogo nem aggódik Fabio nyomozása miatt, mert Felipe halála előtt elhagyta a kiadót. Gisele azonban még bajba kerülhet. Alberto a kiadóban tölti a napot. Mielőtt haza indulna, a mosdóba megy, ahol megszédül. Diogo beoson, és elveszi a botját. Alberto elesik, és a sofőrje eszméletlen állapotban talál rá. Alberto kórházba kerül, és ébredése után senkit nem ismer fel a családjából, csak Palomát.

89.
Marcos őrültségnek tartja, amit Vera mondott neki, miszerint az apja beleszeretett Palomába, és Paloma Alberto gyógyulásának kulcsa. Ramon és Francisca indulnak a táncversenyen. Az ő párosuk a legesélyesebb, ám az utolsó táncnál letörik Francisca cipőjének a sarka. Bravúrosan megoldják a helyzetet, és megnyerik a versenyt. Marcos megkérdezi apját, hogy szerelmes-e Palomába, de ő tagadja, és arra kéri, hogy senkinek se beszéljen erről.

90.
Marcos, miután Sofia azt kérte tőle, engedje, hogy a nagyapja boldog legyen Palomával, igyekszik kerülni a találkozást szerelmével. Palomának hamarosan feltűnik a változás Marcos viselkedésében, ám azt hiszi, csak ráunt, és mindössze egy újabb trófea számára. A celebek szigetén Willian és Pablo találkoznak Marióval, és Willian kikotyogja neki, hogy Nana gyereke biztos az övé, mert nála van Diogo vizsgálati eredménye, miszerint nemzőképtelen. Mario annyira örül a hírnek, hogy csakis ő lehet Nana gyermekének apja, hogy vissza akar utazni a szigetről. Silvana, hogy visszatartsa, elhiteti vele, hogy eltévedt az erdőben.

91.
Alberto észreveszi, hogy Paloma szomorú, és kihúzza belőle, hogy úgy érzi, Marcos el akarja hagyni. Alberto sejti, hogy mi lehet a háttérben, és kérdőre vonja Marcost, aki bevallja, hogy Sofia és Vera nyomására kezdte el kerülni Palomát. Alberto követeli, hogy ne avatkozzanak az életébe, így Marcos boldogan visszatér Palomához. Mario Diogo termékenységi vizsgálatának eredményét lobogtatva bemegy a kiadóba, de Nanát nem találja ott, ezért elmegy a Prado Monteiro házba. Diogo és Nana épp békülő utazásra készülnek, ám amikor kiderül, hogy Diogo eltitkolta, hogy nemzőképtelen, Nana végérvényesen kirúgja.

92.
Gisele, aki tudja, hogy Diogo akár gyilkolni is képes a pénzért, figyelmeztetni akarja Nanát, de ehhez be kell vallania, hogy éveken át a férje szeretője volt. Nana csalódottságában kirúgja Gisele-t a házból, és Alberto sem hiszi el a vádjait Diogóról. Willian és Pablo hazamennek, hogy segítsenek lebuktatni Diogót. Azt szeretnék, ha Gisele vallomásra bírná, és rejtett kamerával felveszik. Diogo úgy véli, mielőbb meg kell ölnie Albertót, még mielőtt Nana elválik tőle. Lulu befogadta Waguinhót, de Antonio erről hallani sem akar.

93.
Jefferson elhelyezi a kamerát Gisele és Willian lakásában, és a társaság Willian szobájában várja Diogo vallomását. Gisele provokáló kérdései után Diogo kiszúrja, hogy valami nincs rendben, és a lehallgatási terv füstbe megy. A fiaskó után mindenki magára hagyja Gisele-t. Fabio már abban sem hisz, hogy öccse gyilkosság áldozata lett. Gisele fél, hogy Diogo megöli senhor Albertót, ha senki nem tesz semmit. A varroda elkészíti a ruhákat a bemutatóra, az egész kiadó a divatbemutatóra készül. Diogo úgy gondolja, ott lesz alkalma megölni Albertót.

94.
Gisele, miután a tévéközvetítésben észreveszi a színpadi munkásnak öltözött Diogót, elmegy a bemutatóra, hogy figyelmeztesse a családot, de senki nem hisz neki. Marcos megtiltja a biztonságiaknak, hogy beengedjék. Mivel az egyik modell rosszul lett, Paloma megkéri Alice-t, hogy ugorjon be helyette, ám ő nem vállalja. Gabriela viszont szívesen modellkedik, aminek Vicente is örül, aki szüleivel szintén jelen van. Diogo a zsinórpadláson átvágja egy reflektor kábelét, épp Alberto feje fölött. Gabriela felfigyel a zajra, félrelöki Albertót, de közben súlyosan megsérül.

95.
Mindenki a kórházban aggódik Gabriela felépüléséért, akinek vérre lenne szüksége, de olyan ritka a vércsoportja, hogy nem találnak megfelelő vért számára. Dr. Mauri biztosítja Palomát arról, hogy az összes vérbankban keresik a vért, de egyelőre nem túl jók a kilátások. Paloma úgy véli, Gabi az apja vércsoportját örökölhette, de Elias sajnos meghalt. Ám Paulo atya tudja, hogy Elias életben van, és felkeresi, hogy adjon vért a lányának.

96.
Paulo atya az egyetlen, aki tudja, hogy Elias életben van. Miután évekkel korábban biztonsági őrként részt vett egy páncélautó kirablásában, felkereste Paulo atyát, és meggyónt neki. Az atyát köti a gyónási titok, de ő maga felkeresi Eliast, és elmondja neki, hogy Paloma főnöke vagyonos ember, de még ő sem tud megfelelő vért szerezni. Elias, a haszonszerzés reményében Rióba utazik, hogy vért adjon. Paloma megdöbben, hogy volt férje életben van, de nagyon örül, hogy Gabriela megmenekül. Elias húzza az időt, azt mondja dr. Maurinak, hogy náthás, a véradással várni kell, míg meggyógyul.

97.
Yuri munkát szerez Gisele-nek az Őrült Kalaposban, és ő jobb híján elfogadja. Marcos Palomáéknál vacsorázik, nem meri magára hagyni Eliasszal, aki pofátlanul befészkelte magát a házba. Antonio közli Luluval, hogy úgy érzi, a házasságuk kihűlt, és Waguinho befogadásának ehhez semmi köze, de jobb, ha külön folytatják. Ramon sok időt tölt Gabival, mivel Elias azt igényli, hogy Paloma legyen otthon. Folyton talál valami kifogást arra, hogy miért nem ad vért egyelőre, végül kiböki, hogy mennyi pénzt kér azért, hogy megmentse a lányát. Nana reméli, hogy Mario szakít Silvanával.

98.
Elias azt követeli, hogy Marcos tűnjön el Paloma közeléből. Marcos felháborítónak tartja a kérést, de Paloma mindenbe beleegyezik, nehogy Elias eltűnjön, mert Gabinak már nincs sok ideje hátra vérátömlesztés nélkül. Paloma elviszi Elias Albertóhoz. Elias, látva a nagy házat és a jólétet, úgy dönt, hogy kétszeres pénzt kér, de Alberto közli vele, hogy ő nem zsarolható. Elias megkéri egykori bűntársát, Tadeut, hogy segítsen neki a pénzt átadásánál. Gabi egyre gyengébb. Mindenki aggódik, hogy meghal, mielőtt vért kapna. A kórházi ágyán Gabi elmondja Patricknak, hogy csak barátként szereti, mert Vicentébe szerelmes. Vicente nagyon boldog, hogy visszakapta Gabit. Silvana közli Marióval, hogy terhes.

99.
Rosemary, Elias felesége, megjelenik Paloma házában, és féltékenységében mindent összetör. Marcos felkeresi Paulo atyát, és elmondja neki, hogy Elias zsarolja őket, addig nem hajlandó vért adni, míg készpénzben meg nem kapja a kért összeget. Brazíliában ekkora összeget csak három nap után adnak ki a bankok, addig Marcos nyomozni kezd Elias után, nehogy felszívódjon véradás nélkül. Ramon felajánlja a segítségét Marcosnak a nyomozásban, és kifaggatja a kocsmában Elias barátját, Tadeut.

100.
Marcos felkeresi Rosemaryt, és azt hazudja neki, hogy ő is féltékeny Eliasra, ahogy Rosemary Palomára. Amikor Rosemary beengedi Marcost, ő lefotózza a bankos zsákot, amit annak idején Elias a pénzszállítóból rabolt el. Elias és Tadeu felkészülnek a pénz átvételére. A szociális munkás felkeresi Toshit és Leót, meggyőződik róla, hogy harmóniában élnek, ezért Toshit nem kell kiutasítani az országból. Marcos és Machado intézkednek, hogy Eliast tartóztassák le a véradás után. A pénz átadásának reggelén Alberto emlékezetkieséssel ébred.

101.
Miután a Prado Monteiro család megszerzi a pénz, Elias hajlandó vért adni a lányának. Bűntársa, Tadeu, fegyverrel tartja sakkban Albertót, Marcost és Machadót, majd úgy dönt, kijátssza Eliast és elviszi a pénzt. Rosemary, attól tartva, hogy Elias lelép, a kórházba hajt. A parkolóban elgázolja Tadeut, majd Eliasszal menekülnek a rendőrök elől. Amikor balesete szenvednek, és Elias magára hagyja, hátulról lelövi a férfit. Gabriela egyre jobban van a vérátömlesztés után. Alice-t értesítik, hogy könyve döntős lett a fiatal írók versenyében.

102.
Marcos meglepődik, amikor Alice-t a kiadóban látja. Ekkor derül ki, hogy az ő könyve az egyik döntős az ifjú írók versenyén, amit Bom Successó-i stréber álnéven írt, ráadásul meg is nyerte a versenyt. Mario meglátja, hogy az állítólag terhes Silvana pezsgőzik, és kérdőre vonja. A jelen lévő riporterek nem tudják eldönteni, ki hazudik. Silvana bevallja Mariónak, hogy nem terhes, csak nem akarta, hogy szakítson vele. Mario úgy dönt, Nanával marad, Silvana nagy bánatára. Az arcfelismerő rendszerrel Jeff azonosítja Diogót a divatbemutató biztonsági felvételein.

103.
A hirtelen meggazdagodott Diogo bosszút akar állni az egész Prado Monteiro családon, és rá akarja venni Gisele-t, hogy menjen vissza hozzá, de Gisele nemet mond, és Yuri-t választja. Léo és Toshi megdöbbenésére betoppan Marie, és megzavarja kettejük idilljét. Toshi szomorú, mert úgy véli, Léo a francia lányt választja helyette. Diogo megjelenik a könyvkiadóban, és mindenki roppant ellenségesen fogadja.

104.
Diogo közli, hogy ő rendelkezik Eric Feitosa könyvének jogaival, és ha visszavonja a kiadást, tönkreteheti a Prado Monteirót. Machado, a család ügyvédje, úgy véli, nem tehetnek semmit, hacsak be nem bizonyítják, hogy nem, Diogo írta a könyvet. Silvana segítségével Willian, Pablo, Thaissa és Pablo betörnek Diogo szállodai lakosztályába, ám ő otthon van, és kidobja őket. Ezután a bérelt lakásába mennek, hátha hagyott ott valami nyomot, de csak néhány nyugtát találnak egy távoli étkezdéből.

105.
Marcos mindenáron be akarja bizonyítani, hogy Diogo csak ellopta a kéziratot, nem ő a szerző, ám egyelőre erre nincs sok esély. Diogo kiköti, hogy senki mással nem egyezkedik, csak Albertóval. Alberto belemegy a találkozóba, és Diogo előadja pimasz követeléseit. Marcos, Thaissa és Fabio tovább nyomoznak Diogo után. Thaissa és Fabio a lezuhant reflektor tartóján egy rágót találnak, amit DNS-vizsgálatra küldenek egy pohárral, amiből Diogo ivott. Luan és Waguinho kibékülnek. Waguinho közli barátjával, hogy Alice meg ő együtt járnak.

106.
Diogo annyira felbosszantja Marcost a kiadóban, hogy elveszíti az önuralmát, és megüti. Diogo követeli Nanától, hogy rúgja ki Marcost. Nana időt szeretne nyerni, hogy kitalálja, hogyan szabadulhatna meg a kiadó Diogótól, ezért öccsét kirúgja. Diogo bosszúhadjáratának listáján Marcos első helyre kerül. Marcos elhatározza, hogy elmegy Búziosba, és eladja a Pán Péter bárt, hogy az árával kisegítse a kiadót. Palomát arra kéri, menjen majd utána, hogy elbúcsúzhassanak megismerkedésük helyszínétől. Diogo felveszi a kapcsolatot korrupt rendőr ismerősével, és megbízza egy munkával.

107.
Pessanha, Diogo korrupt rendőr ismerőse azt állítja, meg szeretné venni a bárt. Amikor Marcos nincs otthon, beoson a lakrészébe, hogy elrejtsen egy kokaincsomagot. De Diogo Palomának is meglepetéssel készül. Megbízza Patriciát, a színésznőt, hogy intézze úgy, hogy Paloma ágyban találja Marcosszal. Patricia hajnalban befészkeli magát az alvó Marcos mellé. Amikor Paloma megérkezik Búziosba, szerelmét ágyban találja egy nővel, ezért nyomban visszamegy a városba.

108.
Palomának meggyőződése, hogy Marcos megcsalta, ezért nem veszi fel a telefont neki, és az üzeneteire sem reagál. Diogo névtelen feljelentést tesz, a rendőrség átkutatja Marcos szobáját, és megtalálják a kokaint. Marcost letartóztatják. Paloma dühös rá, amiért úgy véli, megcsalta, de kizártnak tartja, hogy drogkereskedő legyen, ezért a család ügyvédjével, Machardóval, Búziosba utazik. A fotón, amit Marcos küldött neki, felismeri Pessanhát, akit a rendőrségen látott, és tudja, hogy Diogo cimborája.

109.
Machado próbál érdeklődni a rendőrségen Pessanha után, de azt mondják neki, Paraguayba költözött. Egyelőre semmi bizonyítékuk arra nézve, hogy valaki becsempészte Marcos lakrészébe a drogot. Paloma meglátogatja Marcost a börtönben, és igyekszik tartani benne a lelket. Jennifer félrevezeti Palomát, azt állítva, hogy szakított Diogóval. A barátainak eldicsekszik a drága aranylánccal, amit tőle kapott. Jennifer a kelleténél kapzsibb, ami bosszantja Diogót. A lányt hamarosan holtan találják.

110.
Miután Mercedes azonosítja a tévében a színésznőt, akit Paloma Marcos ágyában talált, Paloma elhatározza, hogy kérdőre vonja. Kapóra jön, hogy Lulu nyert egy belépőt Silvana sorozatának forgatására. Patricia bevallja, hogy felbérelték, hogy bújjon Marcos ágyába, hogy Paloma ott találja, de a drogról nem tud semmit. Jefferson kideríti, hogy ki a Fantom kiadó tulajdonosa, és Thaissa meg Evelyn felkeresik az idősek otthonában, hogy megszerezzék Eric Feitosa kéziratát.

111.
Gisele közli Yurival, hogy vissza fog menni Diogóhoz, mert csak így tud információt szerezni arról, hogy mit tervez a Prado Monteiro család ellen. Yuri nem érti a dolgot, és szakít vele. Gisele tudja, hogy Diogo veszélyes, mindenképpen meg kell állítania. Mivel Diogo jól megfizetné azért, hogy megölje Palomát, Pessanha próbálja felderíteni a terepet, és úgy véli, a szambaiskola próbáján jól el tud vegyülni a tömegben. Diogo úgy gondolja, Nanának is fizetnie kell, amiért kidobta, ezért a kiadóban meglazítja a lépcső korlátját, Nana lezuhan.

112.
A kórházban kiderül, hogy az eséstől Nana elveszítette a gyereket. Az egész család nagyon szomorú. Nanát különösen megviseli a hír, hogy a Mariótól terhes Silvana ikreket vár. Diogo Thaissát választja életrajza megírására. Evelyn boldog, hogy nem az övé lett ez a feladat. Diogo beviszi Gisele-t a kiadóba, és asszisztenseként mutatja be. Yuri nehezen tudja türtőztetni magát. Diogo sürgeti Pessanhát, hogy mielőbb végezzen Palomával.

113.
A szambaiskola karneváli főpróbáján nagy a tömeg, senki se veszi észre, amikor Pessanha két kis robbanószerkezetet helyez el, hogy felfordulást okozzon. A robbanás utáni nagy kavarodásban Paloma felé tart egy késsel, hogy leszúrja, de Ramon Paloma elé ugrik, így Pessanha őt késeli meg. Marcos, akit Gisele figyelmeztetett, hogy bérgyilkos vadászik Palomára, a menekülő Pessanha után indul, de a férfi megszökik előle. Ramon kórházba kerül.

114.
Alberto arra kéri Palomát, hogy a gyerekeivel költözzenek hozzájuk, míg a szökésben lévő merénylőt elfogják. Alice el van ámulva a könyvtárszoba láttán, Gabriela viszont unatkozik, őt csak a kosarazás érdekli. Giseli Nana után megy a mosdóba, hogy elmondja, csak azért van Diogóval, hogy megtudja, mit tervez, mert meg akarja ölni a családot. Nana nem hisz neki, míg Gisele meg nem mutatja a kollázst, amin Diogo bosszúhadjáratának célpontjai vannak. Pessanha a kiadó parkolójában várja Diogót. Gisele sms-t küld Marcosnak, ám a rendőrségnek nem sikerül kézre kerítenie.

115.
Pessanha a szállodába megy Diogót megkeresni, ám a rendőrség lecsap rá. A rendőrfőnöknek azt állítja, hajlandó feladni a megbízóját, és beszámol arról, hogy Diogo rendelte meg Paloma meggyilkolását, valamit a kokain becsempészését Marcos szobájába. Diogo rájön, hogy Gisele mindenről tájékoztatja Marcost. Úgy tesz, mintha Görögországba utaznának, és csak útközben közli Gisele-vel, hogy tud az árulásáról, és nem Görögországba viszi, hanem a pokolba. Diogo megkötözi Gisele-t a kiadó teakonyhájában, és lelocsolja benzinnel az irodákat. Az a szándéka, hogy felgyújtja a kiadót, amikor már mindenki beért dolgozni.

116.
A kiadó munkatársai pánikba esnek, amikor Diogo lángba borítja az irodákat. Nana kérésére a családon és Márión kívül mindenkit elenged. Épp Marcost készül lelőni, amikor a megkötözött Gisele kiszabadul, és ráveti magát, ezzel lehetővé téve a család megmenekülését. Marcos hiába próbálja Gisele-t kivonni az égő épületből, a tűz mindent elemészt. Diogo és Gisele nem jutnak ki. Úgy tűnik, hogy a belélegzett füsttől Alberto tüdeje károsodott, egyre rosszabbul érzi magát.

117.
Paloma kiválaszt egy gyönyörű jelmezt a karneválra, majd összekülönbözik Silvanával, aki meg akarja szerezni magának. Alberto leghőbb vágya, hogy ott lehessen a karneválom, hogy lássa felvonulni Palomát, ezért ordítva tiltakozik, amikor dr. Mauri kórházba viteti a tüdőgyulladás miatt. Mindenki Alice-t ünnepli, miután kiderül, hogy mégis kiadják a könyvét. Mivel Marcos autója lerobbant, az egész család a szomszédsággal együtt vonatra száll, hogy elkísérjék Alice-t a kiadóba.

118.
Alberto megbeszéli Batistával, hogy megszökteti a kórházból, és elviszi a karneválra, de a kórház folyosóján lebuknak. Ekkor már Nana is belátja, hogy apjának joga van azt tenni élete utolsó óráiban, amit szeretne, és elengedi a karneválra. Alice, Waguinho, Gabi és Vicente kempingezni mennek. Eugenia aggódik, hogy Vicentét nem éri el, és utána akar menni. Silvana kificamítja a bokáját, ezért nem tud táncosként vonulni. Palomáról letépi a jelmezt, és felszáll helyette a felvonuló kocsira. Alberto a járda szélén találja a csalódott, síró Palomát, és az üres utcán felvonulnak kettesben. Paloma szambázik a kerekesszék mellett.

119.
Alberto boldog és elégedett, hogy halála előtt még megtapasztalhatta a riói karnevál hangulatát. Arra kéri orvosát, és barátját, Dr. Maurit, hogy már ne vitesse be a kórházba, mert otthon szeretne meghalni. Eugenia és Machado megérkeznek a kempingbe Vicentét keresve. Amikor a folyóhoz indul megkeresni Vicentét és Gabit, megmarja egy mérges kígyó.

120.
Alberto azt kéri, hagyják magára a könyvtárszobában. Az egész család a nappaliban várakozik. Eközben Alberto utolsó mondatait elmondja Peter felvételre állított mobiltelefonján egy videóban, majd örökre elalszik. A tűzvészt túlélő Diogo bejut a házba, és dühöng, hogy Alberto meghalt, mielőtt megölhette volna. Majd túszul ejti Nanát a fürdőszobában.

Megosztom másokkal: