Corazón valiente tartalma

CORAZÓN VALIENTE – Több mint testõr tartalma:

1.
A mexikói Navarro család testõre Miguel Valdez. A kislánya Angela Valdez és Samantha Navarro jó barátnõk. Samanthát elrabolják. Miguel Valdez feláldozza életét a kislányért. A két kislány örök barátságot fogad. A két lány távol kerül egymástól, de mindketten Los Angelesben élnek. Angela férjhez ment, kislánya született, kávéházban dolgozik és este ápolónõnek tanul. Luis, a férje semmirekellõ, erõszakos alak. Angela tortát szállít az Arroyo-család partijára, megismerkedik Juan M. Arroyóval és megmenti Arroyo Genesist, aki beleesett az úszómedencébe. Samanthát sofõrnek álcázott testõrként felfogadja Bernardo del Castillo a fia mellé. Willy el akarja csábítani, nem ismeri meg a régi ismerõst. Fernanda del Castillo visszatér Rómából, és bosszút akar állni a gimnáziumban történtek miatt. Megtudja, hogy Juan M. Arroyo nemcsak elcsábította, de õ lökte le a lépcsõrõl.Samantha Navarro és Angela Valdez újra találkoznak. Angela kidobta a férjét és Samantha mellett õ is testõr lesz. Elsõ munkája során az Arroyo család mellé rendelik Genesis testõrének.

2.
Angela megöli a bérgyilkost Juan Marcos szülei temetésén, akinek célpontja Genesis volt. Juan Marcos felajánlja jogászi szolgáltatásait, miszerint elkíséri a nõt a rendõrségre tanúvallomást tenni.A temetés alatt Emma, Juan Marcos festõ húga öngyilkosságot kísérel meg, de szerencsére Pablo – a számára kirendelt testõr – még idõben közbelép. Emma beköltözik Juan Marcos házába Isabel legnagyobb elégedetlenségére. Isabel egyre féltékenyebb Angelára, különösen, amikor megtudja, hogy Juan Marcos nem elég, hogy több figyelmet szentel a nõnek, mint neki, de még azt is megengedi neki, hogy Angela a lányát, Violetát is hozzájuk költöztesse. Fernanda kiadja parancsba, hogy keressék meg ki volt Genesis testõre, aki nemcsak a kislány életét mentette meg, hanem a bérgyilkost is megölte. Luis hamarosan rájön, hogy a testõr Angela. Fernanda parancsa, hogy a testõrt öljék meg.

3.
Luis megzsarolja és elrabolja Ángelát. Juan Marcos kiszabadítja a nõt, de Luist futni hagyja. Luis késõbb bevallja Fernandának, hogy a kiszemelt áldozat az õ exfelesége és ezért nem tudta megölni. Fernanda új tervet eszel ki: Luis hódítsa vissza Angelát és rajta keresztül kémkedjen Juan Marcos után. Samanta a jachton történt támadás során megmenti Willyt, aki folyton kikezd vele és zaklatja. Samantának nehezére esik ellenállni. Willy szeretõjét – akinek a férje egy hírhedt drogdíler – holtan találják.

4.
Juan Marcos és Angela között egyre inkább kibontakozik a kölcsönös rokonszenv, amit mások is észrevesznek. Juan Marcos ruhát vásárol Angelának. A várandós Isabel féltékeny, ugyanakkor viszonya van a testõrével, Renzoval. Willy részegen addig próbálkozik, míg végül sikerül ágyba húznia az õt istápoló Samanthát, amit a lány utólag tagadni próbál.

5.
Dario hosszú idõ után találkozik Ofeliával, de a nõ hûvösen fogadja. Isabel sms-eket kap egy titokzatos idegentõl. Az üzenetek küldõje azzal hitegeti, hogy bizonyítéka van a férje hûtlenségére. Isabelt a vállalatok egyesítésének alkalmából rendezett ünnepségen baleset éri, és elvetél. Samanthának gyanús Willy új barátnõje, Paloma, akirõl késõbb kiderül, hogy pornószínésznõ. Paloma féltékeny férje meg akarja ölni Willyt, ám Samantha közbelép és megmenti. Willy követi Samanthát a szabadnapján, és megtudja, hogy kickbox-versenyekre jár.

6.
Isabel féltékeny Angelára, ezért a testõr azt hazudja, hogy Diegóba szerelmes. Samantha emberrablók karmaiba kerül, de Willy az épp arra autózó Leticiával megmenti. Bernardo megtudja, hogy Fernanda bosszút forral Juan Marcos és ismerõsei ellen, de megkéri a lányát, hogy Isabelt kímélje meg. Nelly bevallja Pablónak, hogy tetszik neki. Angela és Violeta meglátogatják Luist a kórházban.

7.
Angela kínos helyzetben kapja rajta Fernandát és Juan Marcost, de Fernanda mindent megtesz, hogy kimagyarázza magát. Bernardo aggódik, hogy Fernanda miatt õ, és Willy is kínos helyzetbe kerülhetnek. Emma segít Pablónak kifejezni az érzéseit – a mûvészet által.

8.
Juan Marcos és Angela egyre meghittebb viszonyba kerülnek. Emma és Pablo a tengerparton évõdnek, majd Emma úszás közben rosszul lesz, de Pablo megmenti az életét. Bernardóhoz vendégek érkeznek: Darío és felesége, Perla. Dario elõtt kiderül, hogy a lánya, Samanta, sofõrként dolgozik Willy mellett. Ezt Dario sérelmezi, mivel õk milliomosok és alávalónak tartja, hogy a lánya másokat szolgál.

9.
Angela bevallja Isabelnek, hogy szereti Juan Marcost. Isabel és Renzo csapdát állít Angelának. Juan Marcos és Isabel "véletlenül" rajta kapja Angelát és Renzót a garázsban. Juan Marcos azonnal kirúgja õket, de amikor fültanúja lesz Angela és Renzo veszekedésének, miszerint a nõ számon kéri, hogy miért ültették fel, Juan Marcosnak megváltozik a véleménye: bevallja Angelának, hogy már nem szereti Isabelt.

10.
Isabel rátámad Angelára mindenki szeme láttára, mivel úgy gondolja, a nõ miatt ment tönkre a házassága. Juan Marcos lefogja, és a szobájába küldi a feleségét csomagolni, majd felelõsségre vonja Renzót, hogy hogyan bánhattak el ennyire aljasul Angelával, mire Renzo megjegyzi, úgy látszik Juan Marcost már jobban érdekli Angela, mint Isabel. Juan Marcos pofon vágja, majd a két férfi verekedni kezd.

11.
Fernanda és Luis fogva tartják Isabelt. Juan Marcosnak egy ismeretlen telefonáló azt ígéri, hogy elárulja, ki ölte meg a szüleit, ha egyedül elmegy a megadott helyre. A csapda mögött Vicente áll. Juan Marcos a találkozóra készülve önvédelmi és lövészeti leckéket vesz Ángelától, aki végül el is kíséri. Emma elhiteti Pablo anyjával és Nellyvel, hogy Pablo homoszexuális. Willy nem tudja mire vélni Samanta viselkedését, akinek Bernardo is ajánlatot tesz, miután hazaengedték a kórházból.

12.
Willy valamit meghallott és azt hiszi, hogy Samanta az apjának is a szeretõje. Samanta nem cáfolja ezt. Utóbb bevallja Bernardónak, hogy mit mondott a fiának, de õt ez nem zavarja. Tulajdonképpen tetszik neki a lány. Juan Marcost csapdába csalják, Ángela kíséri el, ahol bevallja a férfinak, hogy szereti. Meg is bánja ezt, és fel akar mondani. Vicente volt az, aki meg akarta öletni Juan Marcost, hogy Fernanda végre észrevegye. Mindent elmond Bernardónak. Kiderül, hogy Isabel meghalt. Öngyilkosságnak gondolják. Isabel testõrét Fernanda megöli, hogy ne tanúskodhasson ellene.

13.
Juan Marcos hirtelen úgy dönt, hogy Ángela tûnjön el a házából. Haza is viszi kocsival.Willy gépe nem tudott elindulni, hazamegy, Samantát a szobájában találja, kibékülnek. Samanta elmondja, hogy nem õ, hanem az anyja Bernardo szeretõje. Fernanda meglátogatja Juan Marcost, aki nincs otthon. Génesissel barátkozik, családi fényképeket nézegetnek.

14.
Marshall nyomozó elmondja Juan Marcosnak, hogy valószínûleg meggyilkolták Isabelt Juan Marcos elmondja Génesisnek, hogy Ángela elment, és hogy az anyukája nem lett öngyilkos, hanem megölték. Fernanda felkéri Ángelát, hogy legyen a testõre, mert amióta kiderült, hogy Isabelt megölték, annyira fél. Ángela elutasítja az ajánlatot.Ángela új megbízása szerint egy özvegyet kell védenie, aki attól tart, hogy a mostohalánya meg akarja ölni.

15.
Ángelát megmûtik, kiszedik a golyót. Perla megy el szólni Estelának, hogy mi történt Ángelával. A két nõ egymásnak esik a múltban történtek miatt. Megtudjuk, hogy Miguel és Perla már azelõtt szeretõk voltak, hogy Perla és Dario összeházasodott. Késõbb a kórház kápolnájában Perla bevallja Estelának, hogy jól sejtette, Samanta Miguel lánya, így Samanta és Ángela testvérek. Fernanda a kórház kávézójában kiszedi Juan Marcosból, hogy a férfi beleszeretett Ángelába.

16.
Willy elhatározza, hogy vallomást tesz, bár Samanta fél, hogy ezzel bajba sodorja magát. Néhány gonosztevõ rendõrnek adja ki magát, és csapdába csalják Willyéket. Ángela úgy dönt, hogy visszafogadja Luist, miután egy Fernanda által megbízott színésznõ elhiteti vele, hogy Juan Marcos egy szoknyavadász. Emma összeveszik Gabriellel, aki bosszúból Pablo zsebébe csempészi Emma anyjának nyakláncát. Emma elhiszi Pablónak, hogy nem õ lopta el az ékszert, de Nellyt gyanúsítja, Pablo viszont állítja, hogy szerinte Gabriel tette. Fernanda és Vicente tovább ármánykodnak, bár Fernanda fél, hogy a rendõrök megtudtak valamit.

17.
Ángela elkezd dolgozni Fernanda testõreként. Luis nagyon igyekszik megnyerni Ángela szívét.Fernanda elmeséli Ángelának, hogy hogyan feküdt le vele fogadásból Juan Marcos, lett terhes, majd vetélt el, amikor a jelmezbálon lelökték a lépcsõn. Samanta és Willy megérkezik a biztonságos házba, egy távoli farmra. Samanta furcsállja a körülményeket és végül rájön, hogy nem rendõrök vigyáznak rájuk, hanem a maffia. Sikerül kimenekülniük és elbújniuk az istállóban, ám azt rájuk gyújtják. Willy a leomlott gerendák alá szorul, kéri Samantát, hogy hagyja, de õ marad és bevallja, hogy teljes szívébõl szereti. Génesisnek magas láza lesz, egyre csak Ángelát hívja.

18.
Samantát és Willyt Ángela menti ki az égõ házból. Az életükre törõ bûnözõket nem sikerül elfogni, ezért álruhát öltenek, és egy szállodában próbálnak elrejtõzni. Azonban ide is követik õket, és csak Samanta éberségének köszönhetõ, hogy túlélik az ellenük tervezett merényletet. Willy végül megtudja, hogy a lány a testõre. Ángela meglátogatja Génesist, így találkozik Juan Marcossal, s kiderül számukra, hogy mindkettõjüket becsapták. Elmennek a kórházba, s Ángela megtudja, hogy Irene doktornõ sem létezik. Mégsem akar visszaköltözni Juan Marcoshoz, mert fél, hogy csalódást okoz a lányának, ha ismét elhagyja volt férjét, Luist. Fernanda egy pohár mérgezett tejjel kínálja Violetát.

19.
Willy és Samanta sikeresen eljut a bírósági tárgyalásra, de hamar kiderül, hogy a vádlott Carre.

20.
Luis Juan Marcosnak és Fernandának is bejelenti az esküvõt. Juan Marcos érzi, hogy ez csak kényszer. Fernanda ájulást színlel, hogy Juan Marcost maga mellett tartsa. Emma és Pablo évõdése csókban teljesedik ki. Az ügyésznõ kiveti hálóját Willyre. Fernanda Luisszal vigasztalódik. Ángela kis híján rajtakapja õket és azon aggódik, hogy kerülhette el a figyelmét, hogy egy idegen jutott be a házba. Pamela azon dolgozik, hogy Ángelát befeketítse. Elárulja, hogy Ángela eredetileg cukrász és az elsõ testõri munkát Juan Marcosnál vállalta. Diego gyanakszik, hogy Pamela szokása szerint készül valamire.

21.
A bíróság kimondja, hogy Leo Carreno minden vádpontban bûnös. Darío felajánlja Samantának a cége igazgatói posztját. Ángela elmondja Fernandának, hogy szereti Juan Marcost. Estela elárulja Bernardónak, hogy Perla korábban házvezetõnõként dolgozott. Felbukkan a néhai Gonzalo Diaz de Leon húga, akirõl kiderül, hogy szerelmes Juan Marcosba. Kiderül, hogy Gonzalót Fernanda ölte meg évekkel korábban.

22.
Samanta elvállalja a Darío kínálta igazgatói posztot, bár nem szívesen. Kiderül, hogy Darío elvette tõle a gyerekét, ezért utálja a férfit. Willy gyõzködi Samantát, hogy ne menjen el, mégis az ügyésznõvel tölti az éjszakát, mielõtt Samanta távozik. Willy megtudja, hogy az anyja Darío szeretõje volt, s hogy miatta lett öngyilkos. Darío és Bernardo megegyeznek, hogy megakadályozzák, hogy Willy és Samanta közelebb kerüljenek egymáshoz.

23.
Ángela és Juan Marcos szerelmet vallanak egymásnak, és az irodaházból megszökve néhány órát kettesben töltenének, ám az idillt megzavarja a Génesist ért baleset híre. Génesis túléli az autóbalesetet, ám a kórházban kiderül, hogy nem érzi a lábát. Pablo börtönbe kerül az Emma ellen elkövetett erõszak vádjával. Bernardo Sol Diaz de Leonnak udvarol, s megtudja, hogy a lány szemtanúja volt bátyja, Gonzalo Diaz de Leon meggyilkolásának.

24.
Génesis a baleset következtében lebénul. Fernanda a kórházban is meg akarja ölni a kislányt. Pablót kiengedik a fogdából és visszatér az Arroyo házba. Sol összejön Bernardóval és elmondja neki, hogy látta a testvére gyilkosát, de nem emlékszik az arcára. Samanta Valle del Brávóba utazik Willyvel. Marshall nyomozó felkeresi Fernandát, s a nõ fondorlatosan elcsábítja. Juan Marcos megkéri Ángela kezét, ám Ángela retteg Luís bosszújától és nemetmond.

25.
Génesis segítségével készült fantomkép alapján megtalálják a gyilkost. Luís Juan Marcost is megfenyegeti, aki megmondja, hogy szereti Ángelát. Ángela bevallja, hogy Luístól való félelmében utasította vissza Juan Marcost. Kétségek közt vergõdik, mert ígéretet tett a lányának az esküvõvel kapcsolatban. Fernanda késsel esik Luísnak, hogy az ne bántsa Juan Marcost. Perla elmondja Bernardónak, hogy Samanta kisbabáját Darío árvaházba vitte.

26.
Willy és Sam a gyermekkoruk helyszínén, Valle del Bravóban romantikáznak, ahol a bérgyilkosok utolérik õket, de Sam megmenti a fiút. Emma Pablót ostromolja a szerelmével. Bernardo attól tart, hogy kiderül, hogy Fernanda ölte meg Sol testvérét, Gonzalót. Génesis hazamegy és a betegágyból próbálja összeboronálni a felnõtteket: Emmát és Pablót; Ángelát és az apját. Juan Marcos esti légyottra hívja Ángelát.

27.
Willy és Samanta szerencsésen visszatérnek Mexikóból, ahol rájuk támadtak. Samanta még pár napig Del Castillóéknál marad, míg meg nem érkezik Willy új testõre. Bernardo megtudja, hogy Samantának gyereke van Willytõl, akit kerestet. Felajánlja segítségét a lánynak. Juan Marcos felfedezi Ángelánál az édesanyja rózsafüzérét.

28.
Megérkezik Willy új testõre: Frida Brown. Willy és Samanta csomagban bombát kapnak, de szerencsére nem történik baj. Vicente szerez egy hamis tanút és egy drága ügyvédet Luisnak, akit nemcsak kiengednek, hanem Juan Marcost vádolja meg azzal, hogy a rózsafüzér-ügyet kitervelte, de nem tesz ellene feljelentést. Ángela Luisnak hisz, mivel a lányuk életére megesküszik, hogy ártatlan. Marshall nyomozó szerelmes Fernandába, de rájön, hogy õ a gyilkos.

29.
Marshall nyomozó lakására hívja Fernandát, hogy szembesítse tetteivel. Juan Marcos épp felhívja a nyomozót, amikor az pisztolyt tartva Fernandára, megmondja Juan Marcosnak, hogy tudja ki a gyilkos, a nevét azonban nem áll módjában elárulni, mert Fernanda leüti. Dulakodás kezdõdik, végül Fernanda lelövi a nyomozót.

30.
Willy kérdõre vonja Daríót és késõbb Perlát is, de nem árulják el, kitõl van Samanta gyereke. Willyt ismét megfenyegeti egy ismeretlen. Emma gyomorrontást kap, és rögtön meggyanúsítja Nellyt, hogy megmérgezte, ezért ki akarja rúgni. Sol kezébe kerül egy régi fénykép Fernandáról, és feltûnik neki, hogy mennyire megváltozott. Luis megfenyegeti Juan Marcost, hogy megöli, dulakodni kezdenek, de végül a testõrök szétválasztják õket.

31.
Bernardo elmondja Willynek, hogy Samanta gyereke egy másik testõrtõl van. Samanta a Ledesma és Bernardo által elõkészített hamis nyomon elindulva akarja megtalálni a fiát, de csalódnia kell. Miután hazatér, Willy megpróbálja megvigasztalni, de Samanta elutasítja a férfi közeledését. Emma a konyhában sürgölõdik, hogy bebizonyítsa Pablónak, jó háziasszonylenne belõle. Violeta megkéri Juan Marcost, hogy legyen Ángela esküvõi tanúja. A férfivonakodva ugyan, de beleegyezik.

32.
Fernanda és Juan Marcos eltölt néhány szenvedélyes percet a férfi irodájában. Violeta és Génesis együtt ünnepli a szülinapját. Violeta felveti, hogy mi lenne, ha Ángeláék Samanta mexikói farmján tartanák az esküvõjüket. Luísnak tetszik az ötlet, és végül Ángela is beleegyezik. Samanta bejelenti Daríónak, hogy otthagyja a céget, és visszamegy testõrnek.

33.
Bernardo nem akarja elfogadni Sol terhességét, és ami azt illeti, Fernanda sincs elragadtatva a nagy hírtõl. Génesis napról napra fejlõdik a mozgásban és ez Juan Marcosnak és Ángelánakis nagy örömet okoz, ám a páros kezd szerelmi háromszöggé alakulni, ugyanis Fernanda nem adja fel a Juan Marcosért folyó harcot és mindent megtesz, hogy magához csábítsa. Ángela jó testõr lévén próbálja ignorálni Fernanda mesterkedéseit és Juan Marcos udvarlását, ám ez nem sikerül maradéktalanul. Emma valamit titkol Pablo elõl.

34.
Fernanda megállíthatatlanul próbálja meggyõzni Juan Marcost arról, hogy õ a megfelelõ nõ az életében, miközben az Ángelába szerelmes. Ángela néhány kilengéstõl eltekintve minden próbálkozást szilárdan hárít Violeta boldogságának érdekében. Felbukkan Octavio, Juan Marcos apjának egykori üzlettársa. Pablo megállás nélkül faggatja Emmát, hogy árulja el a titkát, mert a lány feltûnõen feszélyezett Octavio érkezése óta. Samanta szüleinek bálján bombát találnak, és a pánik hevében Samanta egy régi rejtélyre derít fényt.

35.
Juan Marcos megtudja, hogy néhai felesége, Isabel megcsalta Bernardóval. A férfi szakít Fernandával, mert nem viszonozza a nõ érzelmeit. Samanta, miután halálos fenyegetést kapott, Willyhez költözik, és elhatározzák, hogy együtt keresik meg közös kisfiukat. A férfi kideríti, hogy a gyereket Sam szülei beadták egy árvaházba, ahová be is törnek, hogymegszerezzék a fiú aktáját. Emma mindenkinek elmondja, hogy Octavio kiskorában zaklatta õt, mire Juan Marcos alaposan helyben hagyja a férfit. Sol Diaz elvetél.

36.
uan Marcos és Ángela együtt töltik az éjszakát Valle de Bravóban, Ángela és Luís esküvõjének elõestéjén. Luís lesben áll, de megzavarja Violeta telefonhívása. Bernardo szembesíti Dariót a ténnyel, hogy felesége megcsalta õt Miguel Valdezzel. Perla ezt nem is tagadja, sõt állítja, hogy Miguel volt élete egyetlen szerelme. Samanta és Willy összejönnek, azonban az idillt megzavarja Samanta régi testõrének fia, aki csapatával elrabolja Samantát.

37.
Ángela és Juan Marcos titokban szeretik egymást, de Luís érzi Ángela távolságtartását, ezért Violetát használja fegyvernek. Bebeszéli neki, hogy Ángela gonosz és nem szereti õket. Sol és Bernardo szakítanak, Sol pedig Emmához akar költözni. Fernanda bosszút áll Solon. Valaki megtámadja Juan Marcost. Õ maga szerencsére sértetlenül kerül ki a bajból, de testõrét, Diegót fejbe lövik és meghal, ezért Juan Marcos új testõrt fogad fel. Samantát egy régi haragosa elrabolja és váltságdíjat követel a szeretteitõl.

38.
Fernanda és Luís megegyeznek, hogy ugyanazon a napon megölik Ángelát és Juan Marcost. Willy sikeresen kiszabadítja Samantát, de kórházba kerülnek, ahol Perla és Dario összevesznek és kibukik, hogy Sam valójában nem Dario lánya. Juan Marcos új testõre, Gloria valójában nem az, akinek mutatja magát. Minderre Pablo idõ elõtt rájön. A nyomozó megtalálja Willy és Sam gyerekét, az öröm határtalan, de nem sokáig.

39.
Luís megzsarolja Ángelát, ha nem tölt vele egy éjszakát. Juan Marcos titkos levélben értesül a történtekrõl és kiszabadítja a lányt Luís karmai közül. Dario gyanakszik, hogy Sami apja Bernardo és így Sami és Willy testvérek lehetnek. Kiderül, hogy Bernardo lefizette a nyomozót, hogy azt hazudja, Samantáéknak, hogy a fiúk meghalt. Sam bánatában öngyilkosságot kísérel meg. Fernanda meggyõzi Juan Marcost és Ángelát, hogy csakúgy szabadulhatnak meg Luístól, ha eljátsszák Juan Marcos halálát. Fernanda vállalja a gyilkos szerepét, és Luís szeme láttára lelövi Juan Marcost.

40.
Fernanda terve nem válik be, ugyanis Luís képtelen megölni Ángelát, ráadásul a férfi azt is megtudja, hogy Juan Marcos életben maradt. Luís végül megbízója ellen fordul, és fojtogatni kezdi Fernandát. Ofelia elárulja Perlának, hogy már évek óta viszonya van Darióval. Samanta nemet mond Willynek, aki megérti, hogy a lány milyen nehézségeken megy keresztül, ezért nem erõlteti az esküvõt. Nelly elmondja Pablónak, hogy terhes. A férfi nem örül, de úgy érzi, muszáj közölnie a hírt Emmával is. Bernardo megbízza Ceciliát, hogy csábítsa el Willyt. Ángela félreérthetõ helyzetben találja Gloriát és Juan Marcost.

41.
Ángela megtudja, hogy Gloria nem testõr, hanem rendõrnyomozó, aki Marshallt helyettesíti. Juan Marcos irodájában Luis majdnem megfojtja Fernandát, de a betoppanó õr megakadályozza ezt. Ofelia meglátogatja Perlát a kórházban és elmondja neki, hogy Dario szeretõje volt. Gloria és Juan Marcos meglepi Luist és Fernandát. Luis a nõt akarja túszként magával vinni, de Juan Marcos felajánlja, hogy õ vele megy.

42.
Violeta tovább ostorozza anyukáját és nem hajlandó elfogadni, hogy Ángela Juan Marcost szereti. Fernanda segítõkészen vállalja a békítõ szerepét, miután alaposan összeveszik Juan Marcosszal, Ángela jóakarójának tünteti fel magát, aki hisz neki és Violetával titokban távozik az Arroyo házból. Dario Ofeliát ostromolja, hogy árulja el, ki a gyerekük, közben többen is értesülnek Ofelia féltve õrzött titkáról. Bernardo információ szerzésreményében elcsábítja Stellát, aki ezek után önfeledten meséli el Dario, Perla és a többiek múltját. Luis kétségbeesésében egy gyártelepre viszi a családját majd úgy dönt, hogy ez a legjobb alkalom, hogy végezzen a feleségével: leüti és bezárja egy hûtõházba.

43.
Miután Luís megpróbálja megölni Ángelát, elrabolja Violetát. Samanta és Juan Marcos egy hûtõházba zárva, félig megfagyva megtalálják Ángelát. Fény derül arra, hogy Ofeliának és Dariónak van egy közös gyermeke. Cecilia, Bernardo megrendelésére, vetkõzõs videót küld Willynek. Kiderül, hogy Nelly veszélyeztetett terhes. Perla kihallgat egy titkos beszélgetést és kiderül, hogy Bernardo és Ofelia testvérek.

44.
Samanta egy félreértés következtében szakít Willyvel. Odáig fajul a helyzet, hogy Sami kiköltözik a Del Castillo rezidenciáról. Gloria azt állítja Juan Marcosnak, hogy szem elõl vesztette Luíst. Fernanda kikotyogja Ángelának, hogy lehet, hogy egy végzetes operáción kellmajd átesnie. Luís bevallja Gloriának, hogy az Arroyo családban mindenkit Fernanda tett elláb alól, de Gloria nem így adja vissza az információt Ángeláéknak. Azt állítja, hogy Luís bevallotta, hogy õ követte el a gyilkosságokat.

45.
Ángela, mint jövendõ feleség tér vissza a házba, a család boldog és együtt ünnepel. Gloria a hallgatásáért cserébe egy millió dollárt és egy romantikus éjszakát kér Fernandától, amit meg is kap, miután együtt élve eltemetik Luist. Darío öngyilkosságot kísérel meg, de túléli. Ofelia a kórházban neki is bevallja, hogy gyermekük született, és a fiú Skóciában tanul. Stella és Perla a kórháznál szóváltásba keveredik: Perla el akarja mondani mindenkinek, hogy Samanta apja Miguel, vagyis Ángela és Samanta féltestvérek.

46.
Ángela megosztja Samantával a gyanúját, miszerint ugyanattól az apától származnak. Késõbb elhatározzák, hogy elmennek DNS-vizsgálatra. Gloria csellel az ágyába csalja Juan Marcost, majd Fernandával elküldik az éjszaka során készült képeket Ángelának. Dario Európába utazik, hogy megkeresse a fiát. Luist megmenti Manuel Flores hadnagy. Samanta többször is elutasítja Willy közeledését.

47.
Samanta megtudja, hogy Bernardo lefizette Ceciliát, hogy a lány csábítsa el Willyt, azonban ennek tudatában sem bocsát meg szerelmének, és Willy minden igyekezete ellenére szakít vele. Luis és Manuel összefognak, Manuel elszegõdik Ángela mellé testõrnek, így még könnyebben részt tud venni Luis fenyegetõ hadmûveleteiben. Gloria és Fernanda kiássák a gödröt, ahová Fernanda Luist temette, de a férfi holtteste helyett csak az üzenetét találják meg. Manuel elkábítja az alvó Ángelát, hogy Luis nevében üzenetet írhasson a karjára. Willy elköltözik otthonról az apja kegyetlensége miatt. Nelly ügyesen eljátssza, hogy Emma lelökte a lépcsõrõl, és ezért elvetélt.

48.
Az Ángelát ért támadás alapján Samanta arra a következtetésre jut, hogy Luissal valaki összejátszik a házból, amit Manuel javaslatára bekameráznak. Luis reggel elmegy az iskolához, hogy Ángela és Juan után leskelõdjön, akik a lányaikat viszik iskolába. Willy megtudja Ceciliától, hogy az apja lefizette a magánnyomozót, akit Samantával felfogadtak, hogy a fiukat megkeresse. A hír hallatára Willy titokban másik nyomozót keres, és Samantát is beavatja. Manuel ajánlatot tesz Samantának, és összekülönbözik Willyvel a nõ miatt. Kiderül, hogy Gloria vonzódik Fernandához, és korábbi együttlétükre célozgat.

49.
Gloria és Manuel nagy erõkkel nyomoznak Luís után. A nyomozópáros Ángelát akarja felhasználni csaliként Luís elfogása érdekében, de Juan Marcos nem akarja kockáztatni a nõ épségét. Ángela végül belemegy, de Manuel szövetkezik Luíssal, így az akció sikertelenül alakul, és Luís túszul ejti Juan Marcost. Willy és Bernardo kapcsolata egyre rosszabb, Samanta Manuel után érdeklõdik, ezzel meglehetõsen féltékennyé téve Willyt. Az új magánnyomozó fényt derít arra, hogy elõdjét rengeteg csalással kapcsolatos vád érte korábban. Darío elmegy Skóciába a fia után. Ofeliáról kiderül, hogy Alfonso del Castillo örököse.

50.
Miután Gloriáék terve nem sikerül, Ángela mégis elmegy Luishoz, annak reményében, hogy így kiszabadítja Juan Marcost, de sajnos Luissal nem lehet egyezkedni. Dario elmondja Ofeliának, hogy õ az eredeti jogos örököse Alfonso del Castillónak. Willy bizonygatja szerelmét Samantának, de a lány hajthatatlanul ellenáll, ám Ángeláék kiszabadítása érdekében remekül együttmûködnek. Emma nagyon feszült és aggódik a bátyja miatt, ezért rossz idegállapotban van, de Pablo megígéri neki, hogy mindig kitart mellette.

51.
Kiderül, hogy Ofelia Bernardo féltestvére. Darío meggyanúsítja Bernardót, hogy meghamisította az apja végrendeletét, és az Ofeliának szánt pénzre is rátette a kezét. Bernardo késõbb bevallja Daríónak, hogy õ állt Samantha elrablása mögött. Juan Marcost lövés éri, s kórházba kerül. Manuel elhívja Samanthát randizni, és a lány igent mond.

52.
Estela látta, hogy Bernardo lelökte Daríót a tetõrõl, de mindenkinek azt mondják, hogy csak baleset volt. Elõször azt hiszik, hogy Darío meghalt, ám késõbb kiderül, hogy túlélte a zuhanást és kómában fekszik. Willy vacsorával kedveskedik Samanthának. Kiderül, hogy Luist egy halász mentette ki az óceánból, akit késõbb megölt. Luis Tamara segítségével bejut Arroyóékhoz, és Tamara tudta nélkül egy kígyót csempész Juan Marcosék ágyába. Ám elszámítja magát…

53.
Génesist megmarja egy kígyó, amit a halottnak hitt Luis csempészett be Juan Marcos szobájába. A lányt kórházba viszik, ahol válságos állapotba kerül. Luis megöli Tamarát, ám Luis lánya, Violeta tanúja lesz a gyilkosságnak, és az is kiderül számára, hogy a kígyót az apja hozta a házba. Az eset után a kislány sokkot kap, és egy szót sem szól. Darío meghal a kórházban, mielõtt bármit is el tudna mondani Samanthának. Fernanda, akit Manuel zsarol, elviszi a pénzt a megadott helyre.

54.
Violeta a kórházban azt állítja, hogy látta az apját, Luist. Juan Marcos és Ángela nem hisznek neki. Gloria lelövi Manuel Florest. Duval nyomozó közli, hogy Fernanda is szerepel a gyanúsítottak listáján. Az Arroyo család hazatér a kórházból, és Samantha segítségével chipet szerelnek Fernanda telefonjába, hogy követni tudják a nõt. Luis megtudja, hogy Manuelt megölték, s hogy bosszút állhasson, régi barátjától, Vikingtõl kér segítséget. Elsõ célpontja Fernanda…

55.
Samantha és Willy találkoznak Lucasszal, de a gyerek nem fogadja el õket. Willy kételkedik a gyerek kilétében, aki egy idõ után felkeresi és bevallja, hogy nem az õ fiuk. Luis fogva tartja Fernandát és arra kényszeríti, hogy mesélje el az összes általa elkövetett gyilkosságot, errõl felvételt is készít, majd élve eltemeti a nõt. Violetának csak Génesis hiszi el, hogy szemtanúja volt annak, amikor apja, Luis, megölte Tamarát. Gabriel azzal keresi fel Emmát, hogy egy külföldi mûgyûjtõ társaság érdeklõdik a képei után, és a lehetõség hatalmas üzlettel kecsegtet.

56.
Fernanda megtudja, hogy Juan Marcosék tõrbe csalták: Juan Marcos valójában nem akarja elhagyni Ángelát. Az a terve, hogy belemegy a játékba és megöli Juan Marcost, majd magával is végez. Emma és Pablo eldöntik, hogy lakást bérelnek, a fiút nyomasztja a kettejük közt tátongó társadalmi különbség, ezért nem akarja feleségül venni. Samantha fõnöke azt állítja, hogy egy régi ügy kapcsán bosszúból Samantha életére törnek. Luis megdöbbenve tapasztalja, hogy Fernanda él. Samantha megtalálja a lehallgató készüléket, de már késõ, Juan Marcos a tengerparti házban van.

57.
Fernanda elmondja, hogy Gloria anyja Juan Marcos apjának volt a szeretõje, de a férfi elhagyta a nõt, amikor megtudta, hogy a felesége Juan Marcosszal állapotos. Gloria ezért bosszúból követte el a gyilkosságokat. A vallomás után altatót tesz Juan Marcos italába és kinyitja a gázcsapokat. Duval nyomozó megmondja Gloriának, hogy rá gyanakszik. Nelly megakadályozza, hogy Vicente bánatában öngyilkos legyen majd értesíti Ángelát, hogy mire készül Fernanda.

58.
Luis megöli Gloriát. Fernanda élet és halál között lebeg, ezért Vincente fegyverrel kényszeríti Juan Marcost, hogy vegye feleségül, mert tudja, hogy ez erõt adna Fernandának. Willy felveti Samanthának, hogy vállalhatnának egy második gyereket. Samantha késõbb belemegy, hogy összeházasodjanak, és a gyerek-kérdést is fontolóra veszi. Luis elvágja a fékvezetéket Samantha kocsijában…

59.
Samantha sok mindent megtud fõnöke magánéletérõl. Beállít Josefina Uriarte, Juan Marcos anyósa, és sértõ megjegyzéseket tesz Ángelára a származása miatt. Feltett szándéka, hogy kiderítse, ki ölte meg a lányát. Willy üzleti útra utazik, ezért magángépet bérel. Luis kilyukasztja a gép üzemanyagtartályát, így Willy lezuhan, és mindenki azt hiszi, hogy meghalt. Ángela és Juan Marcos úgy dönt, Samanthára való tekintettel elhalasztják az esküvõt.

60.
Samantha nem bírja felfogni szerelme halálát. Willy egy távoli sziget partjára sodródik, ahol Lorena talál rá. Luis felhívja kislányát, Violetát, és lelkére köti, hogy türelmesen várjon rá. Josefina azzal gyanúsítja a kislányt, hogy skizofrén. Vicente kifigyeli Úrsula Villalobost, a filmrendezõt, akire Gloria

61.
Willy nem tud felelni Samantha kopogására, így a nõ csalódottan távozik. Esteban szerelmes belé, és tudatmódosító gyógyszerrel mérgezi, hogy így befolyásolhassa õt. Samanthát Willy telefonon sem éri el, ezért azt hiszi, hogy Samantha lemondott róla, és végül úgy dönt, hogy visszamegy Los Angelesbe és új életet kezd. Lorena vele tart. Ceciliát autóbaleset éri. Juan Marcost börtönbe zárják, gyilkosság vádjával, de Fernanda lefizeti az egyetlen szemtanút, így Juan Marcos végül kiszabadul. A börtönben találkozik Luis egyik volt emberével, aki pénzért hajlandó beszámolni neki Luis tetteirõl. Estela levelet kap Bernardótól, amiben a férfi közli, hogy sosem szerette, és csak Samantha után vágyódik. Josefina Uriarte eléri, hogy unokáját, Génesist az õ gyámsága alá helyezzék.

62.
Sólyom megígéri Juan Marcosnak, hogy pénzért cserébe elárulja, ki áll a gyilkosságok mögött. Josefina megszerzi Génesis felügyeleti jogát. Willy hazatér, és Lorenával Sammy keresésére indulnak. Viking elmondja Fernandának, hogy Luis meghalt. A nõt megrázza a hír. Pablo elmondja Emmának, hogy Gabriel tette tönkre a festményeit. Esteban elviszi Samanthát egy elmegyógyintézetbe, és megkéri a barátját, Dr. Levint, hogy ne hagyja elszökni a lányt. A testõrt folyamatosan gyógyszerezik, ennek ellenére fel tudja hívni Ángelát.

63.
Dr. Levin észreveszi, hogy Samantha az irodájából telefonál, és rögtön bontja a vonalat, így Ángeláék nem tudják meg, honnan hívta õket a lány. Josefina bejelenti, hogy elmegy, és Génesist is magával akarja vinni. Juan Marcos megijed, hogy elveszíti a lányát, így azt mondja Josefinának, hogy bármit kérhet tõle, ha nem szakítja el tõle Génesist. A nõ azt mondja, maradnak, ha Juan Marcos nem veszi el Ángelát, akinek ráadásul el is kell költöznie. Juan Marcos kénytelen-kelletlen belemegy a dologba, így Génesis otthon maradhat. Miután Fernanda fülébe jut, hogy Sólyom információkat akar átadni Juan Marcosnak, elviharzik a férfi házából. Samanthának sikerül megszöknie az elmegyógyintézetbõl.

64.
Samantha találkozik a temetõben Willyvel, akit halottnak hisz. A férfi hazaviszi õt Juan Marcos házába, ahol megismeri Lorenát, Willy megmentõjét. A két nõ között erõs a feszültség. Willy elmondja Samanthának, hogy annak idején az apja szervezte meg az elrablását. Mindenki megdöbbenésére színre lép Camilo, Luis állítólagos ikertestvére. Ángelának mégsem kell elmennie, Josefina azt mondja, lemond Génesis gyámságáról. Ángela csapdát sejt. Felrobban egy hajó Bernardóval a fedélzetén, a férfit válságos állapotban szállítják kórházba. Juan Marcos pénzt ad egy bizonyos Sólyomnak, aki állítólag tudja, ki áll a bûncselekmények mögött.

65.
Juan Marcos találkozik Sólyommal a börtönben, aki azzal vádolja Ángelát, hogy õ követte el a gyilkosságokat. Lorena úgy dönt, hogy a városban marad. Willy felajánlja neki a lakását,aminek Sammy nem nagyon örül. Josefina megkéri Fernandát, hogy akadályozza meg Juan Marcos és Ángela házasságát. Fernanda ezt visszautasítja és Vicentéhez megy férjhez. Duval nyomozó Ángelát gyanúsítja. Samantha elmegy Levin doktorhoz a kórházba, hogy kiderítse, ki fizette leazért, hogy õt bolondnak nyilvánítsa, de a fõnök közbelép, így Samantha nem tudja meg az igazságot. Juan Marcos megkapja Génesis teljes felügyeleti jogát és kitûzik az esküvõt. Samantha a fõnökkel akarja összeboronálni Lorenát, de hiába, mert a lány bevallja Sammynek, hogy Willybe szerelmes.

66.
Ángela megtalálja a holtan fekvõ Josefinát. Duval felügyelõ rá gyanakszik. Kiderül, hogy Camilo látta Fernandát, amint elköveti a gyilkosságot, de nem árulja el a nyomozóknak, de megzsarolja a nõt, hogy nála van a Luis által készített videó, amin Fernanda bevallja az összes gyilkosságot. A fõnök titkos kamerákon figyeli Sammyt. Féltékenységtõl vezérelve eljátssza a saját elrablását, majd kétségbeesetten Sammy segítségét kéri, aki megmenti. Willynél megjelenik a fõnök volt felesége, aki elmondja, hogy a férje Samantha iránt érzett szerelme miatt hagyta el a családját. A fõnök színt vall Sammy és Willy elõtt is. Emma és Pablo saját lakásba költöznek. Camilo elmegy a Vikinghez és bevallja valódi kilétét: õ Luis.

67.
Willy ismét megkéri Samantha kezét, a nõ igent mond, és titokban készülnek összeházasodni. Esteban és Lorena szövetkeznek, hogy elérhessék céljukat: Lorena Willyre, Esteban pedig Samanthára pályázik. Luis, aki a saját testvérének adja ki magát, lassan mindenkihez közel férkõzik, és szövetkezik Fernandával Ángela ellen. Josefina temetésén megjelenik kisebbik lánya, Paula, Isabel húga, Juan Marcos gyermekkori jó barátja. Emma kevés sikerrel próbál helyt állni háziasszonyként. Gabriel meghallja Vicente telefonbeszélgetését, és megtudja, hogy Fernanda gyilkolta meg Josefina Uriartét.

68.
Samantha és Willy titokban összeházasodik. Juan Marcos és Willy kiüríttetik az irodaépület egyik emeletét, hogy Samantha és Ángela ott alapíthassa meg a testõrcégét. Felbukkan Miguel, Miguel Valdez fia, aki ki akarja deríteni, hogy ki ölte meg az apját. Ángelával elmennek és csináltatnak egy DNS-vizsgálatot, hogy kiderítsék, testvérek-e. Willy megtudja, hogy Luis volt a felelõs a gépe lezuhanásáért. Elnézést kér az apjától, de az nem akar megbocsátani a fiának. Juan Marcos elindul Londonba, és épp amikor felszállna a gépre, a reptéren felbukkan Paula is. Lorena megpróbálja megölni magát.

69.
Paula megpróbálja elcsábítani Juan Marcost Londonban, a férfi azonban elutasítja a közeledését. Ángela idõközben megtudja, hogy Paula is Londonban van, és azt hiszi, Juan Marcos megcsalja, ezért megkéri Samanthát, hogy adjon neki valamilyen megbízást, mert nem akar összeházasodni Juan Marcosszal. Samantha és Miguel szövetségre lépnek: elhatározzák, hogy közösen állnak bosszút Miguel gyilkosán. Emma megtudja, hogy Pablo anyja, Ana szerencsejáték-függõségben szenved. Vicente képtelen kielégíteni Fernandát, ezért a nõ elõbb Camilóval, majd Gabriellel vigasztalódik. Vicente rajtakapja Camilóval, ezért bosszúból megpróbál ismét viszonyt kezdeni Nellyvel. A lány azonban hallani sem akar a dologról, és amikor Vicente elkezd erõszakoskodni vele, Pablónak kell közbelépni.

70.
Lorena úgy dönt, elmegy, mert nem kedvelik, de Samantha az értésére adja, hogy nem tekinti riválisának, akár maradhat is. Vicente lelövi Fernanda szeretõjét. Csak azután jön rá, hogy a testvére, Gabriel volt az, miután a férfi meghal. Vicente teljesen kiborul. Hiába mondja el Paula Ángelának, hogy Juan Marcos nem csalta meg, a testõr elhagyja a házat, mert kívülállónak érzi magát. Juan Marcos megmondja Ángelának, hogy õ akkor is az oltár elõtt fogja várni. Willy rettenetesen féltékeny Miguelre, ezért elmondja neki, hogy titokban összeházasodtak Samanthával. Esteban lehallgatja a beszélgetést. Pozitív lett Ángela és Miguel tesztje, immár hivatalosan is testvérek. Luis megtámadja Ángelát az irodában, de Miguelnek sikerül megmentenie. Luis elmenekül. Ángela végül mégis oltár elé áll.

71.
Végre sor kerül Ángela és Juan Marcos esküvõjére. Ángela tanúja Miguel, a testvére. A legboldogabb pillanatban azonban Duval nyomozó vezetésével kommandósok lepik el a házat és Ángelát bilincsbe verve fogdába hurcolják. Vicente Viagrát szed be, hogy Fernandánál ne mondjon csõdöt, de rosszul lesz tõle és kórházba kerül. Samantha Willyvel, Miguellel és a fõnökkel együtt küzd Ángela kiszabadításáért. Duval mindent megtesz a bizonyítékok begyûjtése érdekében. A házkutatáskor megtalálják Ángelánál a gyilkos fegyvert. Duval közli Juan Marcosszal, hogy Ángela az apja szeretõje volt és, hogy Luisszal együtt próbáltak tõle pénzt kicsalni.

72.
Estella bevallja Bernardónak, hogy az õ közremûködésének köszönhetõen halt meg Miguel és a meggazdagodás reményében követeli tõle, hogy vegye õt feleségül. Samantha ringbe száll Viking edzõtermében és gyõz. Ángelát átszállítják a börtönbe. Juan Marcos kidobja a házból Paulát, mert a nõ Ángela ellen uszítja Génesist. Juan Marcos elmegy az apja feltételezett szerelmi lakába, ahol megbizonyosodik arról, hogy az apja szeretõje Ángela volt. Luis felfedi a kilétét Fernandának és újra szövetkeznek. Vicente féltékenységtõl gyötörve és az impotenciája miatt az alkoholba menekül.

73.
Esteban gyanút fog, hogy az örökbefogadott fia vér szerinti anyja Samantha. Volt felesége ezt tagadja. Ángelát zaklatják a börtönben, s noha bátran védekezik, egy verekedés során mégis megsebesül. Az orvosi vizsgálat során kiderül, hogy gyermeket vár. Miguel és Samantha a ketrecharcosok klubjában próbálnak nyomozni Luis után. Samanthát megtámadja az álruhás Luis, de szerencséjére a Viking kedvese a segítségére siet. Tõle értesül a videó létezésérõl, melyen Fernanda vallomást tesz. Samantha meggyõzi a nõt, hogy vigye el neki a videót. Lorena meglepi Willyt, együtt vacsoráznak, s Lorena kissé lerészegedik. Willy próbál megbirkózni a kellemetlen helyzettel.

74.
Ángela szárnyalna a boldogságtól, hiszen Juan Marcos gyermekét várja, de a valóság ridegen visszarántja a talajra: amíg nincs olyan bizonyíték, mely tisztázná õt, a börtönben kell maradnia. Samantha és Willy megszerzik az DVD-t, amely Ángela egyetlen reménysugara, azonban az utolsó pillanatban a lemez megsemmisül. Fernanda ki akarja dobni Vicentét a lakásból, de végül úgy dönt, hogy a férfi még maradhat egy darabig. Ofelia szembesíti Estelát az elkapkodott esküvõvel. Nicolás nem kíváncsi biológiai anyjára, pedig Esteban minden erejével azon van, hogy a Guadalupe ne vihesse fiát Spanyolországba. Nora a szárnyai alá veszi Ángelát a börtönben, de amikor a lány, megmutatja a családi fotókat, Nora megdöbbentõ felfedezést tesz.

75.
Ángelát kórházba szállítják, ahol kiderül, hogy megmérgezték. Az ellenszert még idõben megkapja, így õ és a magzata is életben maradnak. Kiderül, hogy a gyermek fiú lesz. Estela a kórházban hozzámegy a magatehetetlen Bernardóhoz. Miguel, Willy és Samantha megtudják, hogy Samantha elrablásáért és Miguel Valdez haláláért is Bernardo a felelõs. Willyben gyilkos düh ébred a saját apja ellen, mikor ráeszmél, hogy az mennyire gonosz. Vicente reggel kapatosan érkezik haza, és õszintén elmondja Fernandának, hogy csakis az apja lökhette le kamaszként a lépcsõrõl, hogy elvetéljen. A nõ eddig Juan Marcost vádolta, de Vicente érvelése meggyõzi. Bernardot hazaengedik a kórházból, de valaki lelövi.

76.
Bernardo ellen merényletet követnek el és élet-halál között kórházba kerül. Miguel az egyik gyanúsított, mert õ találja meg Bernardót és a meggyilkolt ápolónõt. Az ál Camilo átadja Juan Marcosnak a Luis által írt naplót, melyben rettenetes dolgokkal vádolja Ángelát. Közben az igazi Camilo is bejelentkezik Juan Marcosnál. Nora elárulja Ángelának, hogy õ Bernardo volt felesége és Willy anyja. Elmeséli, hogy Bernardo milyen körmönfontan juttatta börtönbe, hogy megszabaduljon tõle. Fernanda kiveti magát a kocsiból, mert az apja nélkül

77.
Juan Marcos vállalja Willy védelmét, de szerencsére a kamera felvételek segítségével is bebizonyosodik, hogy Willy ártatlan. Guadalupe bevallja a férjének, hogy sikerült Nicolást megismernie, illetve örökbe fogadnia. Juan Marcos elõtt is fény derül arra, hogy Bernardo lökte le Fernandát a lépcsõn, hogy elvetéljen. Fernanda bevallja, hogy errõl mindig tudott; Vicentének pedig azt, hogy nem fog lemondani Juan Marcosról. Paulának Vicente udvarol. A börtönben lázadást szerveznek. Ángela nem akar szökni, de a többiek zsarolása miatt kénytelen a rabokkal tartani. Camilo Los Angelesbe érkezik és felkeresi Luist.

78.
Nora nem meri be vallani Willynek, hogy valójában ki is õ. Samantha furcsállja a nõ különös viselkedését. Luis megfenyegeti Camilót: megölné õt, ha képes lenne elárulni. Génesis végül belátja, hogy Ángela nem lehet bûnös. Bernardo továbbra is kómában van, s Fernanda azzal szembesül, hogy hiányzik neki édesapja. Telik az idõ, és hét hosszú hónap elteltével eljön az igazság pillanata: Ángelának és Juan Marcosnak végre alkalma nyílik megvédeni az igazát. Guadalupénél méhtumort diagnosztizálnak. Lorena búcsút int, és békésen köszön el Samanthától, illetve Willytõl.

79.
Ángela tárgyalásának elsõ napja zajlik. Fernanda hamis tanúkat fogad fel, hogy valljanak ellene, Juan Marcos apjának régi szeretõjét pedig megöleti Luisszal. Willy meggyõzi Samanthát, hogy menjenek el egy klinikára, hogy kiderüljön, miért nem sikerül Samanthának teherbe esnie. A klinikán kiderül, hogy az orvos asszisztense Lorena, ezért Samantha nem hajlandó ott maradni. Nora találkozik Estelával, és felfedi elõtte kilétét. Miguel a kolumbiai emberétõl, Lopeztõl megtudja Fabiola Ferrara

80.
Estela látogatóban Ángelánál találkozik Norával, akitõl megtudja, hogy õ Bernardo elsõ felesége. Nicolas elmegy Wilyékhez és elolvassa nekik az anyja búcsúlevelét, melyben megemlíti, hogy Samanthához forduljon, ha bármire szüksége lenne. Ezzel elkezdenek közelebb kerülni végre egymáshoz. Miguel sarokba szorítja a vélt Fabiola Ferrarát így megtudja, hogy õt igazából Nataliának hívják, akit a drogkereskedõk tartanak sakkban. Úgy tûnik Juan Marcosnak sikerül Ángela ártatlanságát bizonyítani a tárgyaláson. Erre Fernanda B terve lép életbe, melyben Luis leleplezi magát Ángela elõtt és megzsarolja õt a lányukkal, hogy vallja magát bûnösnek.

81.
Ángela a tárgyaláson bûnösnek vallja magát. Mindenki kételkedik benne, még Juan Marcos is. Luis közben fogva tartja Violetát. Miguel, Natalia segítségével tovább keresi Fabiolát és elmennek a klubba, ahol megtámadják õket. Samantha és a fõnök a segítségükre sietnek és kiszabadítják õket. Nora is próbálja rávenni Ángelát az õszinte vallomásra, de Ángelát sakkban tartja Luis. Vicente bevallja Fernandának, hogy megölte Paulát. Paula halál hírétõl arra következtetnek, hogy Ángelának tettestársa is van, ráadásul szabadlábon.

82.
Megszületik Ángela kisfia, Juan Cruz. Juan Marcos is jelen van, de határozottan elutasítja Ángelát. Úgy dönt, hogy a kisbaba egy évig marad a nõ mellett, aztán magához veszi és Ángela soha többé nem láthatja a gyereket. Samantha is könyörög Ángelának, hogy vallja be az igazságot, de a nõ hajthatatlan. Nora elmeséli Samanthának, mi áll Ángela vallomása mögött. Natalia elmondja Miguelnek, hogy a rendõrségnek dolgozik és egy drog bandát akarnak lebuktatni. Paula meggyilkolásával kapcsolatban Duval Vicentére gyanakszik.

83.
Fernanda lelövi Luist, hogy megvédje Juan Marcost. Willy és Samantha boldogságban úsznak a gyermek áldásnak köszönhetõen, ám örömük nem tarthat sokáig. Kiderül, hogy Fabiola a dzsungelbe veszett és Emma rájön, hogy a nõ a testvére volt. Ángela bevallja Camilónak, hogy ártatlanul tartják fogva. Fernanda és Juan Marcos egyre közelebb kerülnek egymáshoz, miközben Ángela a börtönben küzd a végsõ elkeseredettség ellen.

84.
Egy év elteltével Bernardo visszatér, s Cecilia továbbra is támogatja õt mindenben. Ángela a börtönben ünnepli Juan Cruz születésnapját, nem bírja feldolgozni, hogy elszakítják tõle. Lorena vállalja, hogy kihordja Willy és Samantha gyermekét. Bernardo nagy meglepetést okoz mindenkinek, amikor feltûnik. Camilo elmeséli Génesisnek a gyermekkorát. Fernanda mindent elkövet, hogy a környezete elhiggye róla, hogy megváltozott. Juan Marcos már-már kezd bedõlni a nõ csalafintaságának. Bernardo ördögi tervet eszel ki, hogy elszakítsa Samanthát Willytõl.

85.
Bernardo azt állítja, hogy Samantha is az õ gyereke, így Willy és Samantha testvérek. Willy makacsul kitart, és azt állítja, hogy apja megint hazudik. Samanthára azonban hatnak a szavak, így eltávolodik Willytõl. Ángela a börtönben minden életkedvét elveszíti. Eközben Fernanda Juan Marcoshoz költözik, és átveszi a barátnõ és anya szerepét, míg Bernardo meg nem zsarolja: tudja, hogy Fernanda akarta megölni. Estela sarokba szorítja Bernardot, mikor elmondja neki, hogy tud Noráról, mert Ángela cellatársa. Miguel eközben Bernardo ellen gyûjt bizonyítékokat, ezért elcsábítja a titkárnõjét, Ceciliát.

86.
Nicolás életét Samantha menti meg. A nõ Estebanhoz költözik, részben, hogy mindig Nicolás közelében lehessen, nehogy baj érje, de fõképp azért, mert nem akar Willynél maradni, amíg nem tisztázódik, hogy testvérek-e vagy sem. DNS-vizsgálatot csináltatnak, de Bernardo arra készül, hogy Samantha vérmintáját kicserélteti Fernandáéval. Bernardo rájön, hogy Esteban a gyámja Samantha és Willy fiának. Juan Marcos beviszi a börtönbe Ángelához a közös fiukat. Miguel továbbra is nyomoz Bernardo után, és egyre több információt gyûjt róla. Emma eljátssza, hogy Camilóval jár, hogy ezzel keserítse el Pablót. Vicente tehetetlen dühében, bosszúvágytól vezérelve, fojtogatni kezdi Fernandát, akit végül Juan Marcos szabadít ki a markából.

87.
Samantha még mindig nem biztos abban, hogy Estebant, vagy Willyt szereti igazán. Ángela végre elárulja, hogy csupán fenyegetés hatására vallotta magát bûnösnek. Ám teljesen összetörik, amikor megtudja, hogy Juan Marcos összeköltözött Fernandával. Miguel

88.
Juan Marcos és Camilo elmegy Vikinghez az edzõterembe, hogy információt szerezzenek Luisról. Willy Samantháért megy Estebanhoz, hogy haza vigye. Miguel és Bernardo tovább kóstolgatják egymást. Fernanda felfedi Ofélia elõtt, hogy köze van a börtöntûzhöz. Miguel elviszi a DVD-t Samanthának, melyen apjuk elmondja, hogy Ángela és a lánytestvérek. Willy megtudja Migueltõl, hogy Nora az anyjuk, akivel Juan Marcosnál találkozott. Willy kérdõre vonja az apját, aki kimagyarázza magát. Elmondja a húgának, Fernandának is, hogy az anyjuk is meghalt a börtöntûzben.

89.
Fernanda megtudja Willytõl, hogy Nora, aki szintén meghalt a börtöntûzben, az édesanyjuk volt. A nõt rendkívül megviseli, hogy megölte a saját anyját. Lorena megkapja Samantha és Willy DNS-vizsgálatának eredményét. Azt mondja nekik, hogy a teszt negatív, bár a papírt zsebre teszi. A pár boldogsága határtalan. Elmondják Bernardónak, hogy kiderült az ármánykodása, Sammy nem is a lánya. Miguel biztos Ángela ártatlanságában. Tudja, hogy a börtönõr sáros, ezért betör hozzá, és küld egy e-mailt a nõ nevében, amelyben bevallja, hogy õ okozta a tüzet.

90.
Juan Marcos bemegy a kórházba, mert úgy tudja, Ángela életben van, ám kiderül, hogy a rendõrök tévedtek, mégsem Ángelát találták meg a tûzeset után. Ramos bevallja Duvalnak, hogy õ okozta a tüzet, de azt már nem tudja elmondani, hogy ki bízta meg, ugyanis szívrohamot kap, és másnap meghal. Cecilia megtudja, hogy Miguel csak kihasználta. Miután Bernardo megtudja, hogy Miguelnek viszonya van Ceciliával, rájön, hogy Valdez utána szaglászik, ezért kirúgja. Fernanda bejelenti Samanthának és Willynek, hogy Juan Marcosszal összeházasodnak.

91.
Vicente megerõszakolja Fernandát, ám a nõ megkaparintja a fegyverét. Fernanda azonban megkíméli a férfi életét s hazaérve úgy tesz, mintha a sebesüléseket Ángela egyik titokzatos barátja okozta volna. Violeta áthívja Génesist, hogy aludjon Miguelnél. A lányok felforgatják az agglegény életét, de Miguel ügyesen kezeli a helyzetet, látszik, hogy remek apa válna belõle. Emma pincérnõnek áll, hogy bebizonyítsa Pablónak, képes eltartani magát.

93.
Juan Marcos felfogadja Miguelt testõrnek Fernanda mellé. Miguel megorrontja, hogy Fernanda valami rosszban sántikál. Willy és Samantha csatája még korántsem ért véget. A húzd meg, ereszd meg csak fokozódik Esteban nyomulása, valamint a születendõ kisbaba miatt. Emma új munkát talál magának, s leginkább Pablót akarja bosszantani vele, amiért nem vállalta, hogy a testõre legyen. Cecilia továbbra is mindenben segít Miguelnek. Biztos, hogy Ángela meghalt a tûzben?

94.
Ángela napok óta egy szót se szól. Mikor megszólal, kiderül semmire se emlékszik, csak a tûzre. Miguel tovább nyomoz, hogy tisztára mossa halottnak hitt testvére nevét. Kiderül, hogy Fernanda hazudott bántalmazója kilétérõl. Miguel ezt Juan Marcos tudtára adja, aki ezért elküldi Fernandát. Miguel azt is kideríti, hogy Estella felbérelt egy bérgyilkost. Nicolás megbetegszik és kórházba kerül, Samantha vele tölti az egész napot és éjszakát. Mindeközben Willy felajánlja Lorenának, hogy költözzön hozzá.

95.
Lorena átmenetileg beköltözik Willyhez és Samanthához. Estellát szándékos emberöléssel vádolják, és amikor le akarják tartóztatni, öngyilkos lesz. Emma összekülönbözik Pablóval, amiért nem vállalja a testõrséget, és féltékeny Lucianára. Nicolas állapota romlik, dialízisre kell mennie, de úgy tûnik, ez sem segít. Nora és Ángela az utcán sétálnak, s Ángelát elüti egy autó. Emlékezetkiesése lesz, s csupán egy telefonszámot tud felidézni, Juan Marcosét.

96.
Nicolás súlyos állapotban van, Esteban, Willy és Samantha nagyon aggódnak afiúért. Miguel értetlenül áll a tény elõtt, hogy Vicente megpróbálja elütni õt azautójával. Emma mindent elkövet, hogy magához láncolja Pablót, mi több, bevonjaGénesist és Violetát is a terveibe. Ángelát lenyûgözi Gustavo cukrászdája, mire a férfi felajánlja, hogy mûködtessék együtt. Juan Marcos telefonhívást kap, és újra Milagros néven mutatkozik be neki egy nagyon ismerõs hang. Fernanda minden erejével azon van, hogy visszaszerezze a férfit. A házasodni készülõ Nataliának egyetlen bûne maradt: Miguel.

97.
Bernardo elárulja Willynek, hogy Nicolás a fia. Samantháék azt is megtudják, hogy Esteban is végig tudta az igazságot. Nicolás súlyos beteg, vesére van szüksége. Samantha felajánlja, hogy õ lesz a donor, de a vizsgálatok alapján kiderül, hogy nem lehet. Nicolás végül Willy veséjét kapja. Gustavo munkát ajánl Norának és Ángelának a cukrászdájában. Juan Marcos visszahívja azt a számot, amirõl Ángela kereste, de Gustavo letagadja, hogy ismerne Milagros nevû nõt. Vicente kifizeti az óvadékot és kikerül a börtönbõl. Emma és Camilo barátsága elmélyül. Pablo modellnek jelentkezik. Miguel lesz Emma új testõre. Miguel Natáliával és Ceciliával is könnyed románcot folytat.

98.
Nicolás mûtéte sikerül, ennek köszönhetõen a fiú Willy iránt érzett ellenszenve végre enyhülni látszik. Juan Marcos nem adja fel és személyesen is felkeresi Gustavót, aki ismétmindent tagad. Natalia megszökik az esküvõjérõl és az Arroyo házban talál menedéket. Kiderül, hogy Miguel igaz szerelme Alejandra, akit Natalia is ismer a lokálból, ahol dolgozott. Miguel kideríti, hogy megtalálták Fabiolát Kolumbiában. Juan Marcos azonnal odautazik, a gyerekeit is viszi magával. Fernanda a reptéren váratlanul csatlakozik hozzájuk. Samantha bevallja Willynek, hogy semmi nem történt Esteban és közte. Vicente meglátja Ángelát a cukrászdában.

99.
Nicolás belázasodik, és ugyan sokáig úgy tûnik, szervezete kilöki Willy veséjét. Natalia elszökik Migueltõl, hogy hozzámenjen Johnnyhoz. Vicente a cukrászdában belebotlik az amnéziás Ángelába, aki nem tudja, ki õ. Nora késõbb megpróbál bejutni Willyhez. Nora elmondja neki, hogy Ángela él. Juan Marcos és Fernanda a gyerekekkel Kolumbiába utaznak pihenni. Mikor Juan Marcos elmegy, fegyveresek támadnak a családra, akik lelövik Nellyt, majd elrabolják a gyerekeket mentõ Fernandát.

100.
Vicente elmondja Miguelnek, hogy a gyilkosságokért, amiért Ángelát elítélték valójában Fernanda a felelõs. Még bizonyítékot is szolgáltat, egy videófelvételt, amit Luis Martínez készített. Idõközben Fernanda a kórházban haldoklást színlelve, hozzámegy Juan Marcoshoz. Nora megtudja Migueltõl, hogy Ángela ártatlanságára van bizonyíték, de azt is, hogy a lánya a bûnös. Ángela, aki még amnéziás, vásárolni megy Gustavóval. A szupermarketben egy rablótámadás során ártalmatlanná tesz egy rablót. Miguel, Samantha és a rendõrség a reptérre siet a hazaérkezõ Arroyo házaspár elé, hogy tanúi legyenek Fernanda letartóztatásának.

101.
Fernandát elkapja a rendõrség, és azonnal börtönbe zárják. Kiderül, hogy õ állt a gyilkosságok mögött. Miguel megtalálja Ángelát és Norát, de Ángela nem ismeri fel. Willy is találkozik az anyjával, azonban Nora nem marad nála, elszökik anélkül, hogy megmondaná neki, hol lakik. Willy ismét kórházba kerül, s Samantha azzal lepi meg, hogy beviszi hozzá a fiát, Nicolást. Gustavo lenyomozza Ángelát, és megtudja, hogy Nora hazudott neki, s hogy a két nõ börtönszökevény. Miguel elmegy Bernardóhoz, és figyelmezteti, hogy õ a következõ, akineklakolnia kell a bûneiért.

102.
Továbbra is viszonzatlan szerelme fogságában szenved Willy és Lorena, s csatlakozott hozzájuk Cecilia és Camilo is. Fernanda nagyon haragos, amiért börtönbe került. Juan Marcos rájön, hogy jelenlegi élete nem sok jót tartogat. Merész elhatározásra szánja el magát. Gustavo mindent megtud Ángeláról és Noráról, szeretné, ha nála maradnának. Emma és Pablo között végre viszonylagos béke honol. Samantha elindítja a válást

103.
Vicente elrabolja Ángelát, azzal a céllal, hogy megölje õt. Videofelvételt is készít, amit elküld Juan Marcosnak. Fernanda megszökik a kórházból, hiába keresik, nem találják, ezért Juan Marcos mérgében földhöz vágja telefonját és nem tudja megnézni a Vicente által küldött videót. Fernanda végül elõkerül és újra öngyilkosságot kísérel meg. Miguel és Gustavo Vicente nyomába erednek és kiszabadítják Ángelát, Vicentének azonban sikerül elmenekülnie. Samantha és Willy elmondják Nicolásnak, hogy kistestvére lesz. Camilo szerelmet vall Lorenának.

104.
Miguel megtalálja örök szerelmét, Alejandrát, és csellel-fortéllyal találkoznak, sõt beszélnek is egymással. Esteban gátlástalanul megy a célja felé, s talán el is éri: Samantha igent mond a házassági ajánlatra. Emmának egyáltalán nincs ínyére, hogy Pablo szexi lányokkal fényképezkedik. Gustavo beleszeret Milagros-Ángelába. Fernandát másik börtönbe szállítják.

105.
Vicente meghal, Fernandát börtönbe zárják, ahol a nõ megérteti a rabokkal, hogy vele nem érdemes packázni. Lorena eldönti, hogyha Willy nem lehet Samantháé, akkor senkié sem lehet, így elköltözik. Nicolás állapota javul. Samantha nem tudja elviselni a gondolatot, hogy Lorena, a gyermekével a szíve alatt, felügyelet nélkül maradjon. Duval felügyelõt a cukrászdába vezetik a nyomok, és Ángela ijedten szembesül azzal, hogy a hatóságok õt keresik. Nora nem tud segíteni fián, de fejébe veszi, hogy lányáért a végsõkig harcolni fog.

106.
Bernardo elárulja Samanthának és Willynek, hogy Ángela talán él. Samantha azonnal Miguelhez megy és követeli, hogy vigye el Ángelához. Miguel végül rááll. Juan Marcos Fernandától akarja megtudni az igazságot, de valójában õ sem tudja, hogy Vicente hazudott-e neki. Lorena rosszul lesz és kórházba kerül, ahol Willy felajánlja neki, hogy legyen a kedvese. Miguel kiváltja Alejandrát Dantétól.

107.
Ángela és Gustavo kezdenek összemelegedni, de Samantha elviszi Ángelához Juan Cruzt, hátha visszatérnek az emlékei. Esteban és Samantha házasodni készülnek, ami Nicolás közönyével karöltve Willy kitöréséhez vezet. Bernardo el akarja nyerni Nicolás bizalmát, ezért átadja neki a villáját, majd új ügyvédet talál Fernandának. Fernanda eközben megfojtja egy Carment. Juan eladja cégét Bernardónak. Alejandra visszatér Miguelhez, aki a Juan Marcosszal történtek után is igyekszik elfogadni õt. Lorena Camilo helyett Willyt választja, Emma pedig rejtélyes üzenetet fedez fel Pablo telefonján.

108.
Juan Duvaltól úgy tudja, Ángeláról semmi információjuk nincs, nem biztos hogy él. Eközben Ángela a cukrászatban találkozik Samanthával, és véletlenül megtudja, hol van az esküvõje Beverly Hillsben Estebannal és odamegy meglepetés gyanánt egy tortával. Lorena ultrahangján kiderül, hogy kislány lesz Willy gyereke. Camillo felkeresi Willyt, aki szenved, és közli vele, hogy szerelmes lett Lorenába. Az esküvõi készülõdés alatt Ofelia felajánlja segítségét a háznál, mindezt Bernardo megbízásából, aki ezúttal végleg ki akarja iktatni Estebant.

109.
Nicolás a vendégek elõtt bejelenti, hogy Willy és Samantha nem testvérek. Fernanda a börtönben bevallja Norának, hogy végig Bernardo cinkosa volt és õ cserélte ki Samantha vérét a sajátjára, hogy az eredmény azt mutassa, hogy Sami és Willy testvérek. Kiderül, hogy Esteban is tudott a dologról. Alejandra pénzt kér Juan Marcostól és visszatér Dantéhez, hogy drogot vehessen. Miguel kiszabadítja és klinikára akarja beutaltatni. Duval találkozik Ángelával, felismeri és ezt elmondja Gustavónak is. Duval küzd a lelkiismeretével, de a végén a hivatása gyõz és úgy dönt, hogy feladja Ángelát.

110.
Miguel elárulja Samanthának, hogy megcsináltatta a DNS-vizsgálatot, és õk hárman Ángelával testvérek. Duval eldönti, hogy feljelenti Ángelát, ám Gustavo emlékezteti õt egy régen elkövetett bûnére, aminek hatására Duval eláll a szándékától. Bernardo azzal ijesztgeti Nicolást, hogy Willy megbízhatatlan, így a gyerek ellene fordul. Alejandra elárulja Miguelnek, hogy Luis, Camilo testvére volt a lebúj drogdílere. Miguel, az információt felhasználva ajánlatot tesz Duvalnak. Fernandát megmérgezik a börtönben. Willy lebuktatja Estebant, rájön, hogy õ kamerázta be Sammy lakását.

111.
Juan Marcos számára kiderül, hogy Ángela él és értetlenül áll az események elõtt, végül felvilágosítják. Hogy lekapcsoljanak egy drogkereskedõ és emberrabló bandát eljátsszák Camilo letartóztatását, amirõl õ maga sem tud. Ángela még mindig nem tud a múltjáról és mikor Gustavo fel akarja nyitni a szemét õ nem hajlandó meghallgatni. Fernanda saját anyját sem kíméli. Miguel megmenti Alejandra életét, aki fogadkozik, hogy meggyógyul és minden olyan lesz, mint régen. Ehhez Danténak is lesz még egy-két szava.

112.
Bernardo foglyul ejti Samanthát, és erõszakoskodni kezd vele. Cecilia meghallja a nõ sikolyát, és hívja Miguelt, aki Gustavóval rögtön Samantha segítségére siet. Miguel rájön, hogy Bernardo tudja, hogy Ángela él és, hogy fel fogja jelenteni, ezért megkéri Juan Marcost, hogy vigye magával a nõt. Juan Marcos egy hotelszobában van kettesben Ángelával és elmondja, hogy õ a férje, és hogy van egy közös fiúk.

113.
Ángela börtönbe kerül, ráadásul egy cellába helyezik Norával és Fernandával. Miguel kijelenti, hogy csak akkor lehet közös jövõjük Alejandrával, ha a lány elvonókúrára megy. Dante 25 ezer dollárt ajánl Alejandrának, ha lefekszik Bernardóval. A lány egy kis habozás után igent mond. Gustavo bezárja a pékséget, és újra szolgálatba áll, mert úgy érzi, a rendõrségnél többet tud segíteni Ángelának. Miután Willy megtudja, hogy Bernardo le akart feküdni Samanthával, beront az apja irodájába, és Bernardónak esik.

114.
Willy magához tér, de megvakult. Samantha odaadóan ápolja és remélik, minden jóra fordul. Miguel végleg szakít a javíthatatlan Alejandrával. Nyomára bukkantak Fabiolának, Juan Marcos testvérének.

115.
Miguel elfogja Fabiolát és egy kolumbiai házban õrzi, aki eredetileg Arroyo lány, és születésekor összecserélték Emmával, aki egy ápolónõ gyereke. Gustavo és Juan Marcos bemennek Ángelához, és próbálják elintézni, hogy kikerüljön a börtönbõl. Ángela látja a gyerekeit is, de nem tud teljesen visszaemlékezni. Juan Marcos megcsókolja Ángelát. Willy baleset következtében kórházban fekszik vakon, és mûtétre vár, ami 10 nap múlva esedékes.

116.
Fabiolát nem kis nehézségek árán sikerül Miguelnek eljuttatnia az Arroyo házba, ahol eleinte nincs maradása. Emma megtudja, hogy õ nem az, akinek eddig hitte magát. Nora elvileg szabadulhatna, de Fernanda megint közbelép. Ángela két férfi és két szerelem között vívódik. Jésica Nicoláshoz szökik. Willy rábeszéli Samanthát, hogy menjen vissza dolgozni.

117.
Fabiola nehezen viseli el újonnan megismert családját és Miguel makacsságát. Nicolás elárulja, hogy a házban rejtegette Jessicát. Norát szabadlábra helyezik, s a nõ végtelenül boldog, hogy végre kisfiával és unokájával lehet. Fernanda vérbosszút esküszik. Bernardo megvesztegeti Ceciliát, hogy csak akkor vesz neki lakást, ha elárulja, miért érdeklõdik Miguel Fabiola iránt. Néhány rejtélyes alak megpróbálja elrabolni Fabiolát, azonban tévedésbõlEmmát viszik el a lány helyett.

119.
Ángelát kiengedik a börtönbõl és Juan Marcos házát választja otthonának. Miguel és Fabiola kapcsolata egyre intimebbé válik, igaz, Miguel Ceciliával is flörtöl, aki információt szolgáltat neki Bernardóról. Fernanda Ofelia segítségével tervet eszel ki. Álruhás rendõrökkel tõrbe csalja Ángelát és egy raktárba viteti. Gustavo idõben érkezik, kiszabadítja a lányt és lelövi a tettest.

120.
Bernardo gonosz mesterkedésének köszönhetõen Willy elköltözik otthonról, mert nem akar Sammy terhére lenni. Kiderül, hogy Gustavo Oféliát lõtte le, aki belehal sérüléseibe. Fernanda Juan Marcost is elcsalja, vele személyesen õ akar végezni. A segítség idõben érkezik, Juan Marcos megmenekül. Juan Marcos megkéri Ángela kezét. Samantha Soledad néven takarítónõnek szegõdik Willy mellé.

121.
Willy hamar lebuktatja Samanthát és visszatérnek a közös otthonukba. Miguel és Fabiola kölcsönösen szerelmet vallanak egymásnak. Juan Marcos siettetné Ángelát, de közben retteg, hogy ezzel örökre elronthatja a kapcsolatukat. Ángela dolgozni akar a cukrászdában. Rodrigo, Ofelia fia, késve érkezik, már nem találkozhat az anyjával. Hamar kiderül, hogy mély tiszteletet érez Bernardo iránt, így a férfi halálos szövetségesre talál a személyében.

122.
Ángela bevallja Gustavónak, hogy olyan mintha két életet élne, mert mindkettõjükkel boldognak érzi magát. Rodrigo, beállít Fabioláékhoz, hogy közelebb kerüljön a fiatal lányhoz. Fabiola provokálja Miguelt, be is vallja Miguel, hogy fél, hogy beleszeret. Alejandra bedrogozva tûnik fel Bernardo emberénél. Bernardo beállít Willyhez Samanthához közli, hogy Mexikóból felhívták és Lorena meghalt egy közlekedési balesetben.

123.
Clara végtelenül hálás Bernardónak, amiért a segítségére sietett. Rodrigo csokoládékkal próbál kedveskedni Fabiolának. A lány egyszerre megeszi az édességet, rosszul lesz, de Miguel végig mellette marad. Willy és Samantha elmennek Ofelia temetésére, ahol találkoznak Bernardóval és új asszisztensével, Clarával. Juan Marcos megnyugtatja Génesist, hogy nem esett baja, s várjanak rá türelmesen.

124.
Fabiola meggyõzi Miguelt, hogy menjenek el vásárolni, és együtt töltik a napot. Juan Marcos megismerkedik Laura Aguilarral, a rendõrnõvel, akit a védelmével bíztak meg. Willynek jól sikerül a szemmûtétje, és visszanyeri a látását. Esteban megtudja, hogy Clara Bernardónak dolgozik, de azt nem sikerül kiderítenie, hogy miért alkalmazza a férfi.

125.
Fabiolát Miguel hõsiesen kiszabadítja az emberrablók markából, de megsebesül. Fabiola merész megoldáson töri a fejét, hogy elrejtõzzön a rá vadászó kábítószer-kereskedõk elõl. Juan Marcos a rendõri védelmet arra használja fel, hogy féltékennyé tegye Ángelát. Jésica apjáról kiderül, mivel keresi a napi betevõt.

126.
Clara elfogadja Bernardo házassági ajánlatát, ebben Esteban próbálkozása sem ingatja meg. Camilo ügyesen kiállja az elsõ próbát, bár forró a levegõ körülötte. Fernanda ismét rács mögött. Rodrigo határozottan rámozdul Fabiolára, aki a látszat ellenére sem viszonozza a

127.
Fernanda tárgyalásán egyenként kihallgatják az összes érintettet. Rodrigo egy új ruhával és egy pár cipõvel próbálja elnyerni Fabiola szívét, és szerelmet vall neki. Azonban Miguel kiteszi õt a házból, Fabiola felháborodására. Clara nem érti, hogy miért gyûlöli mindenki Bernardót. A tárgyaláson Fernanda is feltárja múltját: részletesen beszámol az összesbûntettrõl, amit elkövetett.

128.
Cecilia Natalia, Fabiola és Sammy együtt mennek mulatni, hogy Emma lánybúcsúztatását megünnepeljék. A fiúk, élen Miguellel, utánuk mennek. Eközben rátámadnak Miguelre, hogy elrabolják õt és Fabiolát az estérõl. Laura beállít Gustavóhoz, hogy megtudja mi van köztük Ángelával.

129.
Fabiola féltékennyé teszi Miguelt, ahogy Rodrigóval enyeleg. Alejandra figyelmezteti Miguelt, hogy meg akarják ölni. Juan Marcos és Ángela megpróbál elbúcsúzni, de nem bírják megállni, hogy ne az ágyban kössenek ki. Ángela lelkiismeret-furdalást érez. Közben Juan Marcos Laurával randizik.

130.
Alejandra figyelmezteti Fabiolát és Miguelt, veszély várható az esküvõn. Gustavo elmondja, mekkora csalódás és fájdalom, hogy el kell engednie Ángelát. De most hogy emlékszik már korábbi életére, joga van Juan Marcost szeretni helyette. Fernanda élethûen játssza az õrült szerepét a diliházban. Bernardo megcsókolja Norát, mert azt állítja, még mindig õ kell neki. Pablo és Emma esküvõjén Fabiola kapja el a csokrot. Az esküvõ után elrabolják Fabiolát…

131.
Fabiola a kórházban élet-halál közti állapotba kerül. Bernardo össze akarja hozni Fernandát a Hóhérral. Emma és Pablo lekésik a repülõt ezzel túlélik a szerencsétlenséget. Ringo, a kolumbiai drogbáró, Dante és Bernardo meg akarnak gyõzõdni arról, hogy Camilo valóban Luis, ezért csapdát állítanak neki. Ángela úgy dönt, hogy Gustavót választja.

132.
Miguel bevallja Juan Marcosnak, hogy szerelmes Fabiolába. Ángela elmegy Gustavóhoz, de egy telefonhívás félbeszakítja a nászt. Willy, Nico és Jésica összeesküvést szerveznek, hogy Samantha ne tudjon Berlinbe utazni. Ángela meglátogatja Fernandát az elmegyógyintézetben és meggyõzõdik róla, hogy a nõ nem beteg. Aguilar, Arroyóék új testõre szerelmet vall Juan Marcosnak.

133.
Bernardo el akarja venni Clarát, ezt a hírt Fernandával is megosztja. Rodrigo bevallja, hogy szerelmes lett Fabiolába. Fabiolát tanúvédelmi programba helyezi Duval és titokban másik kórházba szállíttatja. Bernardo hidegvérrel megöleti Víctort, Jésica apját és Johnnyt, Nataliaférjét, mert elárulták a nevét Luisnak. Aguilar elfogadja Juan Marcos vacsorameghívását, Ángela a legrosszabb pillanatban lép be a házba. Willy titokban követi Berlinbe Sammyt és Estebant.

134.
Esteban megpróbálja elmondani Samanthának és Willynek az igazat Claráról és a kislányukról. Samantháék nem hisznek neki és Bernardo is megfenyegeti, hogy megöli Nicolást, ha elárulja a párnak az igazat. Jésica apját megölik, ezért Jésicát Samantháék magukhoz akarják venni egyidõre. Kiderül, hogy nem maradhat a családnál, hanem nevelõotthonba fog kerülni, ezért Nicolás és Jésica elszöknek otthonról.

135.
Miguel megszökteti Fabiolát és boldogan egymásra találnak. Mindenki nekik drukkol kivéve persze Bernardo del Castillót, aki ismét tervet forral. Juan Marcos és Aguilar rendõrtiszt is egymáséi lesznek, bár a jövõ tele van kérdõjelekkel. Ángela és Gustavo közös jövõje megvalósulni látszik. Fernanda del Castillo úgy tûnik, a halálát lelte.

136.
Mindenki úgy tudja, hogy Fernanda halott, de kiderül, hogy Bernardóval megszervezték, hogy az elmegyógyintézetben Levin mesterséges kómába ejtse Fernandát.

137.
Miguel fejébe veszi, hogy megtalálja Verdugót, de pórul jár. Jésica anyja kérését figyelembe veszik így, a bírói végzés szerint Bernardo lesz a lány gyámja. Samantha terhességi tesztje pozitív lett és ez a jó hír nem is marad sokáig titokban.

138.
Javier, a kábítószer-ellenes hivatal tisztje kiszabadítja Miguelt a drogmaffia fogságából. Késõbb felajánlja neki, hogy közösen nyomozzanak a Hóhér után. Képeket is mutat neki a bûnözõkrõl. Fabiola kõkemény kilenchetes kiképzésen vesz részt. Juan Marcost fegyveres támadás éri. Egy ismeretlen nõ rálõ a kocsijára. Juan Marcos és Laura között nõ a vonzalom, a nõ nem a testõreként, hanem a társaként marad a férfi házában.

139.
Miguel hazaviszi Fabiolát, szerelmük beteljesedik. Megmutatja neki a pánikszobát, amit Juan Marcos építtetett a lánynak. Fabiola elárulja, hogy a titkos térkép hiányos. Bernardo Kolumbiába viszi Fernandát, hogy bemutassa a Hóhérnak. Fernanda nem habozik, azonnal odaadja magát neki és ott is marad a birtokán. A Hóhérról lekerül a maszk és kilétére is fény derül.

140.
Megszületik Bernardita, Clara kislánya. Clara nem nyugszik, hogy nem az övé a gyerek. Norát megviselik a történtek és elszólja magát Sammynek. Mindenki a Clara Salvatierra dosszié tartalmát keresi. Fabiola találkozik Javierrel, aki rá akarja venni, hogy adja át a térképet. Alejandra titokban elmegy Miguelhez és figyelmezteti, hogy a Hóhér meg akarja õt ölni.

141.
Mindenki számára kiderül, hogy Fernanda életben van. A nõ nem is tétlenkedik, rögtön Juan Marcos és Laura életére tör. Jésica Willyékhez kerül Bernardo távollétében, azonban az anyja felhívja Bernardot, és követeli, hogy menjen el a lányáért. Bernardo magával viszi a lányt, és elmondja, hogy Nora ölte meg Jésica nagyanyját. Nora úgy érzi, gátat szab fia és családja boldogságának, ezért búcsú nélkül megy el. Camilo elmondja Ángelának és Gustavonak, hogy Daríót Bernardo ölte meg. Fabiola és Miguel a pánikszobában ragadnak, sehogy se sikerül kijutniuk a házból. Verdugo megfenyegeti õket, ha nem adják át a térképet, felrobbantja a házat.

142.
Fabiola és Miguel csapdába kerültek: vagy megvárják, míg a bomba felrobban, vagy egyenesen a halálukba rohannak. Bernardo meg akarja gyõzni Jessicát, hogy valójában jó ember, és, hogy Samantha és Willy csak félrevezették. Nora meglátogatja Clarát a kórházban és óva inti õt a férfitõl. Fabiola és Miguel megmenekülnek, és a rendõrségre sietnek. Laura be akarja hálózni Juan Marcost különleges, erotikus szokásaival. A Hóhér kifaggatja Miguelt a történtekrõl, aki mit sem sejtve a férfi valódi kilétérõl, mindenrõl beszámol neki. Samantha elájul és Willy ijedten viszi be õt a kórházba, ahol rossz hírekkel szolgálnak.

143.
Juan Marcos beviszi Laurát a kórházba, de kiderül, hogy a golyó csak súrolta a nõ vállát.Miguel és Fabiola Kolumbiába utazik Hóhérral, akirõl azt hiszik, hogy a Kábítószer-ellenes Hivatal ügynöke. A férfi azt ígéri nekik, hogy másnap találkozhatnak egy kolumbiai képviselõvel. Alejandra csókolózás közben lerántja Hóhér álarcát, ezért a férfi megöli. Nicolas kibékül Norával. Bernarditának hirtelen leáll a szíve, de Ángela éppen ott van, és segít újraéleszteni. A kisbaba ezek után kórházba kerül. Samantha, aki valamilyen megmagyarázhatatlan kötõdést érez iránta, meglátogatja az intenzív osztályon. Miguel megkéri Fabiola kezét.

144.
Verdugo elmondja Fernandának, hogy szerelmes Fabiolába. Fabiola és Miguel átadják a kolumbiai kormány képviselõjének a térképet.

145.
Jésica felvágta az ereit, amit a nagy vérveszteség ellenére túléli. Telma elárulja, hogy nem is õ az anyja, hanem Víctor, a volt férje teherbe ejtett egy nõt, aztán elhozta a lányát, hogy õ nevelje fel. Miguel úgy véli rájött, hogy Verdugo ölte meg Alejandrát és Javier Falcónt is, aztán meglépett a kinccsel. Személyesen ered a nyomába. Telma elmegy Bernardóhoz, hogy megtudakolja ki Jésica anyja. Fernanda tovább gyilkol. Újabb áldozatai Alejandra, Falcón és elraboltatja Génesist.

146.
Fabiola Miguel után megy Kolumbiába. Bár Génesist épen és egészségesen megtalálják, a gyermekrablás tovább rontotta Ángela és Juan-Marcos viszonyát. Jésica szerencsésen magához tér.

147.
Willy nem örül, hogy Telma odaköltözik hozzájuk, de Samantha úgy véli, így legalább Jésica nagyobb biztonságban lesz, mintha Bernardónál kellene laknia. Miguel és Fabiola találkoznak Fernandával Kolumbiában, de a nõ nem veszi észre õket. Miguelék így azonban megtudják, hogy Fernanda álneve Victoria. Camilo meggyõzi Bernardót, hogy egy hajón bonyolítsák le az ügyletet.

148.
Bernardo elárulja Hóhérnak, hogy van egy tizennégy éves lánya. Rodrigo a haláltól való félelmében Fabiolát tõrbe csalja és átadja õt a Hóhérnak. Clara elszólja magát Willyéknek és így kiderül, hogy Bernardita apja nem Bernardo. A lány továbbra is vakon bízik a férfiban, annak ellenére, hogy Willy elmondja neki az igazságot.

149.
A Hóhér felfedi kilétét Fabiola elõtt és szerelmet vall a lánynak. Miguel és Camilo Fabiola keresésére indul és így rátalálnak Ringóra, a Hóhér jobbkezére. Clara és Bernardo szerelme kiteljesedik, a lány szerelmet vall a férfinak. Juan Marcos és Gustavo szóváltásba keveredik. Juan Marcos számára kiderül, hogy Ángela nem akar gyereket Gustavótól. Gustavo szakít Ángelával, aki visszatér Samantha testõr cégéhez.

150.
Mindenki elõtt fény derül arra, hogy Javier Falcón a Hóhér. Miguel õrjöng, amikor megtudja, hogy Hóhér Fabiolába szerelmes. Ángela, miután szakít Gustavóval, visszamegy testõrnek. Rosario, a Hóhér szolgálója elárulja Fernandának, hogy a Hóhérnak volt szerelme, María, akit erõszakkal tiltottak el a férfitól. Samantha megmagyarázhatatlan szeretet érez Bernardita iránt. Elmondják Clarának a Lorenával és a kislányukkal kapcsolatos történetet. Clara megdöbbenve hallgatja, mert rájön, hogy Bernardita az õ kislányuk.

151.
Clara elmegy Samantháékhoz, ahol felvilágosítják arról, hogy Bernardo Samanthába szerelmes és rengeteg gonoszságot követett el az életben. A Hóhér és Laura tisztázzák, hogy szerelmükbõl egy kislány született, akirõl a Hóhér nem tudott, Laurának meg azt hazudták, hogy a gyerek, szülés közben meghalt. A Hóhér megkönyörül Laurán és belemegy, hogy megismerhesse a lányát majd szabadon engedi a nõt.

152.
Miguel és Fabiola elindulnak Ushuaiába, hogy összeházasodjanak. Jésica az apja mellett dönt és az anyját, Laurát is megismerheti. Megtudja tõlük, hogy annak idején anyjának azt mondták szülés után, hogy meghalt. Fernanda a megboldogult Ofeliának kér születésnapi ajándékot az apjától, gyilkolják meg Pontét, aki megölte Oféliát.

153.
Telma ajánlatot tesz Willynek: ha lefekszik vele, elárulja, ki szülte meg a lányukat. Willy sokáig tépelõdik, de végül Samantha beleegyezését kéri, hogy együtt lehessen Telmával. Samantha nehéz szívvel ugyan, de igent mond. Juan Marcos szakít Laurával, mert képtelen elfelejteni Ángelát. Késõbb azt is bejelenti, hogy Kolumbiába utazik, hogy megkeresse Fernandát és véget vessen a nõ ármánykodásának.

154.
Fabiola és Miguel Ushuaiában lázasan készülõdnek az esküvõre. Willy holtan találja Telmát a nõ szállodai szobájában, így nem tudják meg, ki neveli a kislányukat. Vagyis mégis fény derül a titokra

155.
Fabiola nem megy el az esküvõre, elmenekül, mert megijed a Hóhér fenyegetésétõl, aki választás elé állítja. Miguel azonban megtalálja és visszaviszi Los Angelesbe. Clara bevallja Samanthának, hogy Bernardita az õ kislánya. Samantha súlyos autóbalesetet szenved és komába kerül. A Hóhér bevallja Jessicának, hogy Fabiolát szereti. Samanthán mûtétet akarnak végezni, hogy legalább a baba életét megmentsék.

156.
Samantha állapota válságos. Juan Marcos Kolumbiában elmegy egy jósnõhöz, aki elkábítja és a férfi Fernanda fogságába kerül. Laurát elkapja a Hóhér és a házába viteti, ahol találkozhat a lányával, Jésicával. Fabiola és Miguel összeházasodnak, majd Fabiola úgy dönt, hogy ismét bevonul a seregbe, hogy megvédje Miguelt a Hóhértól. Camilo szerelmet vall Clarának.

157.
Fernanda és a Hóhér fogságban tartja Ángelát és Fernanda azt mondja neki, hogy megölte Juan Marcost, a hamvait pedig neki adja. Willy és Samantha kisbabája túlélte a szülést, de még veszélyben van, Samantha viszont magához tér és eszébe jut a baleset elõtti beszélgetés, amikor Clara bevallotta neki, hogy Bernardita Samantha és Willy gyermeke.

158.
Willy eleinte nem hiszi el, hogy Samantha tudomására jutott, hogy közös lányuk, Bernardita még életben van, csak a gyógyszerek hatásának tulajdonítja. Miután Willy eljön a kórházból, Bernardóhoz siet, akitõl nagy civakodás árán, de elhozza Bernardítát. Mindeközben Fernanda közli Juan Marcos-szal, hogy végzett Angelinával. Hóhér a kastélyába csalogatja Fabiolát, ahol fogva tartják szerelmét, Miguelt.

159.
Verdugo a maga módján küzd Fabiola szívéért, természetesen eredménytelenül. Mindeközben Miguelt Ringo kínozza. Juan Marcos Fernanda fogságában van, miközben otthon halottnak hiszi mindenki. Bernardo visszakapja a kislányt, Bernardítát és nem is szándékozik tõle megválni. Csak Clara lelkiismerete tombol. Gustavo Kolumbiába megy, hogy megmentse a foglyokat. Vele tart Laura is

160.
Juan Marcos megpróbálja megfojtani Fernandát, ami ugyan nem sikerül, de legalább meg tud szökni a Hóhér birtokáról. A Hóhér bejelenti Fabiolának, hogy gyereket akar tõle. Laura mesél a Javierrel való kapcsolatáról Gustavónak. Gael felajánlja Samantháéknak, hogy segít visszaszerezni a lányukat Bernardótól. Fabiola és Miguel megszökik a Hóhértól, de Miguelt menekülés közben baleset éri.

161.
Miguel és Fabiola – legalább is egy idõre – elmenekül a Hóhér és bandája elõl. Juan Marcost menekülés közben megmarja egy mérges kígyó, de a Falábúban megmentõjére talál.

162.
Miguelt – a Hóhér ármánya folytán – Jesús Matamoros néven börtönbe vetik. A Hóhér elhiteti Fabiolával, milyen buja éjszakát töltöttek együtt.

163.
Clara és Camilo között kibontakozó szerelmet Rodrigo leleplezi, és zsarolni próbálja a lányt, majd elárulja a titkot Bernardónak is.

164.
Bernardo fogva tartja Camilót és Kolumbiába akarja küldeni. Kiderül, hogy Nora és Rosario régen barátnõk voltak, de a kapcsolatot homály fedi.

165.
Fabiola puskával támad a Hóhérra, de õ tõrbe csalta Fabiolát, a puskában vak töltények voltak.

166.
Willy és Samantha végre megkaphatja a kislányát. Ángela és Juan Marcos boldogan talál egymásra. A Hóhér

167.
A Hóhér elveszi Fabiolát. Samantha Kolumbiába megy, hogy hazahozza Nicolást. Miután megérkezik, Ringo foglyul ejti.

168.
Miguel összefog Yvonne Matamoros-szal. Kénytelen-kelletlen Gustavo és Camilo is csatlakoznak a csapathoz.

169.
Samantha rábeszéli Fabiolát, hogy szökjön meg velük a Hóhértól. Miguel, Gustavo, Camilo és Yvonne csapatot szerveznek a Hóhér támadására.

170.
Miguel meglátja a Hóhért és Fabiolát amint ölelkeznek és meggyõzõdése, hogy a nõ megcsalta õt.

171.
A falu boldogan ünnepli a Hóhér trónörökösének jövetelét. Fabiola elõször kételkedik, majd beletörõdik sorsába, miután a Hóhér váltig állítja, hogy alig négyhetes terhes.

172.
Miguel úgy dönt, hogy elmegy a bálba. Fernanda továbbra is üzeneteket tesz fel a netre és egyre több támogatóra talál. Willy azt gondolja leleplezte Samanthát, akinek szeretõje van, de hamarosan kiderül, hogy a férfi a pszichológusa, akihez azért jár a felesége, mertszorong a vidéki élettõl. Fernanda ráveszi a Canariót, hogy Ángelán úgy álljon bosszút, hogy megöli Samanthát.

173.
Fabiola elájul az estélyen, mert meglátja, hogy Miguel Yvonne-nal csókolózik. A lány kezd vonzalmat érezni a Hóhér iránt, mert úgy érzi senki sem szerette eddig õt ennyire. Fernanda elraboltatja Juan Marcost és újabb videókat tölt fel a netre. Ezrek követik élõben az eseményeket. Samantha helyett Nicolást lövi hátba egy mesterlövész. A fiú élet-halál közt lebeg. Mindenki a Hóhérra gyanakszik.

174.
A tragédia hallatán Jésica mélységesen csalódik az apjában. Közben Miguel csapatot szervez a Hóhér ellen. Fabiola vonzalma egyre nõ a Hóhér iránt. Canario visszatér Kolumbiába és fény derül a gaztett okára. A Hóhér azonnal végez vele, majd elengedi Jessicát Los Angelesbe, hogy Nicolást meglátogassa. Yvonne elmeséli Miguelnek Jesús Matamoroshoz fûzõdõ viszonyát és újra közelebb kerülnek egymáshoz. Nicolás magához tér, de nem tudja a lábát megmozdítani.

175.
Nicolas egyre nehezebben viseli állapotát. Bernardo elmondja Rodrigónak, hogy ha elõkerül Clara, akkor õt is börtönbe juttatja, mint Norát is annak idején. Ángela és Juan Marcos összeköltöznek. Fabiola megszüli kislányát Almát és Miguel is pont ott van. Nora elkíséri Luzt Bernardóhoz, a férfi rögtön ki is használja az adódó helyzetet. Yvonne elmondja Miguelnek, mit tervez a Hóhér és a Messiás.

176.
A Hóhér elfogadja Miguel kihívását a párbajra. Mindenki õrültségnek tartja az ötletet, és próbálják lebeszélni a tervrõl a két férfit. Nicolás be akar zárkózni otthonába, ám Samantha meggyõzi, hogy kimozduljanak. Ringo nem akarja elveszíteni a Hóhért, így Fernandától kér segítséget. Bernardo szembesíti Norát érzelmeivel, majd Willy és Samantha legnagyobb meglepetésére orvost keres Nicolásnak. Miguel kifaggatja Yvonne-t a Messiásról.

177.
A Hóhér meghal a párbajban. Miguel súlyosan megsebesül. Elviszik hozzá az orvost, aki kiveszi a golyót és a férfi ápolásába Clara is besegít. Kiderül, hogy nem bízik senki Juan Marcosban, ezért csak a papírok tologatását bízzák rá, ügyfelekre nem kap megbízást. Végül kap egy ügyet, egy nõt kell védenie, aki megölte azt a férfit akibe szerelmes volt. Egy olyan férfit, aki soha nem szerette viszont.

178.
Az epizód kezdetén Hóhértól búcsút vesznek volt munkatársai. Eközben Willy és Samantha a kórházban izgul fiuk, Nicolás felépülésért. Miguel párbajban szerzett sérülése nem gyógyul, állapota egyre romlik, amin Clara sem tud segíteni. A visszatért Jesús ezúttal felveszi a jófiú szerepét is, Lady-t és Piedadot menti meg az uzsorások karmai közül. Fabiolát már semmi sem köti Verdugo házához, Laurával azt tervezik, hogy elszöknek. Szerencsére Nicolás lábai is megmozdulnak a rész vége felé. Miguel azonban elveszti eszméletét, amit nõvére, Samantha könnyeivel küszködve tud meg Ángelától.

179.
Miguel magához tér, miközben Yvonne végig kitart mellette. A Messiás közli Fabiolával, hogy maga mellé veszi õt. Samantha Willyt, Ángela pedig Juan Marcost próbálja meggyõzni, hogy engedje Kolumbiába, testvéréhez, azonban mind a két férfi hajthatatlan. Yvonne lefizeti Doktor Velázquezt, hogy továbbra is hamis adatokat közöljön Fabiola kislánya, Alma születésével kapcsolatban. A Messiás bebizonyítja, hogy még mindig hatalmas elismerés övezi õt.

180.
Miguel egyre szilárdabban hiszi, hogy Alma az õ lánya, de Fabiola meg abbanbiztos, hogy a Hóhéré. Samantha és Ángela elhatározzák, hogy Miguel után mennek Kolumbiába és hazahozzák Jésicát, de Willy és Juan Marcos nagyon ellenzik az ötletet. Miguel ráadásul megsérült és gyengélkedik. Fabiola értesül arról, hogy Jesús elengedi Jésicát és Laurát, ezért õ is menni akar, de a Messiás azt mondja, hogy ha Fabiola elmegy, akkor Almát ott tartja. Miguel megtudja az orvostól, hogy Fabiola megkérte, hogy hazudja azt a Hóhérnak, hogy Alma az õ kisbabája.

181.
Bernardo el akarja távolítani Samanthát, amiért elszakította egymástól apát és fiát. Juan Marcos és Willy megtudja, hogy Bernardo Samantháék után utazik Kolumbiába, ami fenyegetést jelent a lányra nézve, ezért a fiúk sietve utána mennek, hogy meg tudják védeni. Miguel vissza akarja szerezni Almát Messiástól, de Messiás teljesen biztos benne, hogy Alma nem Miguel gyereke, hanem a Hóhéré.

182.
Miguel végre kezében tarthatja lányát, Almát Yvonne-nak köszönhetõn. Juan Marcost kiengedik a kórházból, de örömük Ángelával nem felhõtlen, mert Samantha nélkülük távozik. Fernanda tovább folytatja Ringo behálózását. A Messiás megígéri Fabiolának, hogy segít visszaszerezni lányát. Bernardo megmérgezi Samanthát, késõbb magával is végezni akar, de ezt Rodrigo még idõben észreveszi. Messiás viszont Samanthát találja meg még idõben, és az orvosnak sikerül megmenteni az életét.

183.
Samantha túléli a mérgezést, de Willy dühös rá, és el akar tõle válni. Eközben már megszerzik a repülõjegyeket vissza, Los Angelesbe. Miguel Valdés örül, hogy nála van a kislánya, de Yvonne nem akarja, hogy Los Angelesbe menjen a férfi a gyerekkel. Hóhér születésnapján Fabiola kap egy levelet a halott férfitól, amibõl megtudja, hogy Alma Miguel Valdés gyermeke. Juan Marcos megkéri Ángela kezét, aki igent mond. Fernanda egy emlékmisét szervez Hóhér tiszteletére.

184.
Hóhér halotti megemlékezésén Bernardo és Jesús csapdája Miguel számára csak részben volt sikeres, ugyanis a férfi valóban eljött a templomi ravatalhoz, mint ahogy számítottak rá, ám álruhában, hogy senki se ismerje fel. A gyanútlan Fabiola se jön erre rá, miközben bevallja érzéseit a gyóntató fülkében a papi álruhába öltözött Miguelnek.

185.
Fabiola el akar menni Yvonne házából. Clara egyre nyugtalanabb Camilo eltûnése miatt. Juan Marcost rosszullétek gyötrik, de eltitkolja Ángela elõl. Yvonne féltékennyé teszi Fabiolát. Miguel hiába bizonykodik, hogy csak Fabiolát szereti, a lány nem hisz neki. A Messias felfogadja a Samanthát testõrének. Embereivel támadást színlel, Samantha megvédi õt. Próbál közelebb férkõzni hozzá, de a lány elhárítja.

186.
Samantha féltékeny lesz a Willynél talált fotó miatt, melyen Lady látható. Laura számára a kislánya biztonsága a legfontosabb, ezért nem hajlandó elkészíteni Messiás fantomképét. Sõt visszaadja jelvényét és fegyverét, ebben a döntésében Ángela is támogatja és munkát ajánl a testõrcégnél. Clara kétségbeesetten keresi Camilót a városban, míg Ringóba botlik, aki fel is ajánlja … segítségét”. Yvonne nem akarja elveszíteni Miguelt, ezért mindent bevet. Elsõ próbálkozása, hogy akkor bújik a férfi ágyába, amikor Fabiola épp megláthatja.

187.
Miguel követeli Bernardótól, hogy adja vissza neki Clarát és Camilót, a férfi keresztfiáért, Rodrigóért cserébe. Fernanda és Ringo kitervelik, hogy a megbeszélt találkozó alkalmával, egyszer s mindenkorra megszabadulnak Miguel Váldeztõl. Willy féltékeny a Messiásra, amit Samantha megpróbál elviccelni. Fernanda megtudja, hogy Rodrigo valójában a testvére. Lady be akarja bizonyítani a Messiásnak, hogy õ már nem kislány, a férfinak pedig feltett szándéka, hogy meghódítsa Samanthát.

188.
Miguel és Fabiola mindent megtesznek, hogy megtalálják Almát, aki az éj leple alatt eltûnt a házból. Yvonne, aki felelõs az eltûnésért, a Messiásra tereli a gyanút. Juan Marcos befekszik a kórházba Ángela tudta nélkül, Ángela azonban rájön, hogy hazudott. A Messiás tovább szövi hálóját Samantha köré, ami õrülten féltékennyé tesz Willyt. Fernanda Piedad segítségét kéri, hogy kapcsolatba léphessen régen elhunyt anyjával.

189.
Bernardita megmenti Jesúst a vízbe fulladástól, és újraélesztést hajt végre a férfin. Piedad segít Fernandának, ám a szeánsz túlságosan jól sikerül: Fernanda szembesül addigi bûnös életével, és megõrül. Camillo, Gustavo és Miguel keresik újból eltûnt lányukat, de egyelõre sikertelenül. Fabiola nem tudja feldolgozni, hogy ugyan az a sorscsapád másodszorra is sújtja, ezért a városban lövöldözésbe kezd. Egy telefonhívás után Jesús számára kiderül, hogy õt gyanúsítják Miguel lányának elrablásával.

190.
Miguel és Fabiola veszekednek. A lány Yvonne-t gyanúsítja a kislánya elrablásával, Miguel pedig Jesúst. Yvonne négyszemközt bevallja Fabiolának, hogy õ tette, de csak akkor kapja vissza a kislányt, ha elhagyja Miguel Valdezt. Fabiola ezt elmeséli Miguelnek, aki hisz neki és egy tervet eszel ki Yvonne ellen, hogy visszaszerezze a lányukat. Lady ellopja Willy mobiltelefonját, az ügynökségen pedig találkozik Bernardóval.

191.
Willy rajtakapja Samanthát és Jesúst, ami folyamatos veszekedéshez vezet köztük. Juan Marcos megmenti Laurát Duval karmaiból és a nõ is megmenti õt az utolsó pillanatban. A kórházban Duval végül meghal mielõtt fontosat tudott volna mondani Jesúsról és Laura is válságos állapotba kerül. Miguel megpróbálja elhitetni Yvonne-nal, hogy õt választotta, annak érdekében, hogy visszakapja Almát. Yvonne kiadja a parancsot dr. Velazqueznek, hogy ölje meg Almát, de Jesús épp idõben jelenik meg, hogy megmentse a kislányt.

192.
A Messiás magával viszi Almát. Laura elveszti az eszméletét a kórházban. Samantha rátámad Ladyre és kérdõre vonja a Willy elõtt történt Messiással való lebukással kapcsolatban. Willy pedig apját vonja kérdõre ugyanezért, de ezzel csak Bernardót juttatja információhoz Samanthával és Messiással kapcsolatban. Samantha és Ángela elmennek Duval lakására, hátha találnak valami fontos információt.

193.
Bernardo kilesi amint Messiás elbúcsúzik Samanthától, késõbb mikor kérdõre vonja tudja-e kit véd, a nõ is õt a mérgezéssel kapcsolatban amire elárulja neki magát. Laura magához tér és állapota javulni kezd. Messiás visszaér Kolumbiába és megkéri Fernandát, hogy vállalja magára Alma elrablását, amit a nõ meg is tesz. Laura továbbgyõzködi Juan Marcost, hogy mondja el Ángelának betegségét.

194.
Fernanda le akarja lõni Almát, de Jesús megakadályozza a tervében, így a kislány visszakerül a szüleihez. Ángela az esküvõre készül, de Juan Marcos nem érkezik meg. Miután rosszul lesz az autójában felhívja a lányt, hogy nem veszi feleségül. Ángela kérdõre vonja Juan Marcost, aki az igazság bevallása helyett inkább azzal mentegetõzik, hogy Laurát szereti. Fernanda is megtudja, hogy Juan Marcos halálos beteg, és inkább õ szeretné megölni.

195.
Miguelt és társait kábítószer kereskedés gyanújával letartóztatják a repülõtéren. Samantha hiába könyörög, Willy elköltözik tõle. Ángela nagyon haragszik Juan Marcosra, de megkéri, hogy segítsen Miguelnek. Juan Marcos elmegy a rendõrségre, de a betegsége miatt nem akarja képviselni Miguel ügyét. Ángela nem érti, és kiabál. Willy megmondaná neki, hogy mi az igazi ok, de Juan Marcos nem engedi. Lady Messiással tölti az éjszakát.

196.
Folytatódik Miguel és a többiek megpróbáltatása a rendõrségen. Lábukra nyomkövetõt kapnak. Ángela és Juan Marcos viszonya tovább romlik, fõként a férfi szûkszavúsága miatt. Ringo és Fernanda a Juan Marcosra való vadászat során egyre jobban összemelegednek. Jesús az orvos álruhába öltözött bûnözõ továbbra sem tudja az ujja köré csavarni Samanthát, annak ellenére, hogy szinte már mindent megpróbál. Ladyrõl nehéz eldönteni, hogy Willyt vagy Jesúst szereti jobban.

197.
Yvonne fogva tartja Miguelt, és bevallja neki, hogy a gyermekét várja. Fernanda Juan Marcost tartja fogva, de a megölése helyett inkább magának akarja, ezért elmegy Ángelához, hogy õt ölje meg. Fabiola mindent megtesz, hogy megtalálja Miguelt. Willy meglátja, ahogy a Messiás megcsókolja Samanthát, és ezért eltaszítja magától a lányt. Samantha végül a Messiás karjaiban köt ki. Laura kijön a kórházból. Ringo pedig részegen meg akarja ölni Juan Marcost.

198.
Samantha és Jesús lassan átadják magukat vágyaiknak. Fernanda szembesíti Ángelát a "ténnyel", miszerint Juan Marcos azért nem vette õt feleségül, hogy visszakapja a pénzét. Bernardo és Rodrigo lassú, kínos halált akarnak Miguelnek. Yvonne, miután rátalál a félholt férfira, bosszút esküszik. Juan Marcos leüti Ringót és sikerül megszöknie. Clara és Camilo boldogan tervezgetik jövõjüket, miután az ügyvéd közli velük, hogy a lány válása nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsõre tûnik.

199.
Bernardo megtalálja halott keresztfiát, akivel Yvonne végzett. Juan Marcos és Ángela között továbbra sem javul a viszony, beszélgetésük közben Fernanda is szóba kerül, de nem is tudják, hogy a nõ közben kihallgatja õket. A szõke szörnyeteg továbbra is azon van, hogy elcsavarja Ringo fejét, aki bár elsõre ellen tud állni, ám a nõ karácsonyi ajándékát már nem tudja visszautasítani. Miguel tovább lábadozik a kórházban, mikor Lagos felügyelõ közli Fabiolával és a férfival, hogy az elsõ akció kudarca ellenére megint el kell szakadniuk.

200.
Juan Marcos és Ángela összevesznek, mire Laura bevallja, hogy nincs közte és Juan Marcos közt semmi. Yvonne elrabolja Fabiolát, és arra kéri, vigyázzon majd a születendõ gyerekére. Miguel a keresésére indul. Mindenki együtt ünnepli a Karácsonyt, de Juan Marcos és Ángela vitája miatt Willy végül elárulja, hogy Juan Marcos halálos beteg. A Messiás kórházban fekszik, de miután Yvonne meglátogatja, és bevallja, hogy az õ gyerekével terhes, hirtelen meggyógyul, és szenteste megjelenik a házában.

201.
Fernanda lelöveti Camilót és elraboltatja Clarát. Ángela miután megtudta, hogy Juan Marcos halálos beteg visszatér hozzá. Messiás boldog, hogy Yvonne az õ fiát hordja. Fernanda emberei Bernardóhoz viszik Clarát. A kórházban Miguel és Gustavo megfogadják Camilónak, hogy kiszabadítják Clarát. Ángela meggyõzi Juan Carlost, hogy együtt könnyebb harcolni az életért. Fabiola az utcán felismeri Messiást. Messiás üzletet ajánl neki, ha Fabiola nem értesíti a rendõrséget.

202.
esús bevallja Willynek, hogy szerelmes Samanthába és harcolni fog érte. A nõ viszont megkéri, hogy keressen magának egy másik testõrt, mert õ nem védi tovább. Jésica meglátja Jesúst, és rájön, hogy a férfi ki is valójában. Juan Marcos a lányai segítségével megszervezi az esküvõjét Ángelával és így összeházasodnak. Lady elbúcsúzik, mert el akar utazni, de Jesús próbálja maradásra bírni. Fernanda barátságot köt Yvonne-nal annak érdekében, hogy tönkretegyék Fabiolát. Eközben Cecilia felébred a kómából, és elmondja, hogy Bernardo del Castillo egy svájci internátusban fizet valaki után.

203.
Cecilia elmondja Miguelnek, hogy Fernanda nem vetélt el. Kislánya született, akit Bernardo egy svájci kollégiumba iratott. A lányt, María Fernandát kiközösítik társai, és dühében merényletet követ el az egyik osztálytársa, Priscila ellen. Samantha találkozik Ladyvel Willy lakásán, és úgy dönt, hogy nem hagyja elmenni Jesúst, aki egy szerelmes búcsúlevélben akar tõle elköszönni. Jésica végre megszólal Nicolás és Gustavo nagy örömére. Idegenek rontanak be Miguelék otthonába, s ismét elrabolják Fabiolát.

204.
Juan Marcos látni akarja a lányát, mielõtt meghal. Elutazik Svájcba, Ángela vele megy. Yvonne Kolumbiába, a nyilvános házba viszi Fabiolát. Fabiola találkozik Clarával. Messiás meglátogatja Miguelt, segíteni akar neki Fabiolát megtalálni. Willy egy szerelmes búcsúéjszakát akar Samanthával. Lady bevallja Willynek, hogy azért jött az ügynökségbe, mert féltékennyé akarta tenni a Doktort. Miguelt a rendõrök letartóztatják a repülõtéren. Messiás bevallja Samanthának, hogy õ Jesus Matamoros.

205.
Jesús Matamoros mindent bevall Samanthának, aki felhívja a rendõrséget, a férfi azonban rájön erre, és elmenekül Kolumbiába. Miguel megkéri Jesúst, hogy segítsen neki átjutni a határon, mert meg akarja találni Fabiolát. Fernanda és Ringo az esküvõre készülnek, Juan Marcos pedig Svájcba utazik és haza akarja vinni a lányát. Miguel miközben Fabiolát keresi, rátalál Camilóra. Willy az apja könyvtárában keresgélve egy érdekes videó felvételre bukkan, ami bebizonyítja, hogy Bernardo vette el és küldte María Fernandát Svájcba. Fél év elteltével Yvonne életet ad a fiának.

206.
Camilo és Miguel a Fernandától kapott információ alapján egy bárban rátalálnak a haldokló Clarára. Messiás elárulja Miguelnek, hogy Fabiola egy erdei tisztáson van ketrecbe zárva. Gustavo és Laura gyereket várnak, ezért eldöntik, hogy ez lesz az utolsó bevetésük. Yvonne megpróbál elszökni. Kiderül, hogy Hóhér életben van-e, s hogy a jövõben milyen lesz fõhõseink élete.

Megosztom másokkal: