DIREITO DE AMAR – A szerelem jogán

Gloria Pires – Rosália Medeiros
Lauro Corona – Adriano Monserrat
Ittala Nandi – Joana / Bárbara / Nanette
Joao Carlos Barroso – Danilo
Luca de Castro – Juca
Luisa Thiré – Marines
Lídia Mattos
Narjara Turetta – Mariana
Older Cazarré – padre Inácio
Priscila Camargo – Alice
Rogério Márcico – Raimundo
Rosana Garcia – Marizé
Rômulo Arantes – Nelo
Suzana Faini – Mercedes
Felipe Donavan – Tufi
Tim Rescala – Bodoque (Teotônio Andrade da Silva)
Yolanda Cardoso – Catarina Barbosa
Betty Gofman – Tonica
Carlo Briani – Rogério Reis
Carlos Gregório – Sirineo Far Fan
Carlos Vereza – Francisco de Monserrat
Carlos Zara – Dr. Jorge Ramos
Cinira Camargo – Esmeralda
Cissa Guimaraes – Paula Barbosa
Cristina Prochaska – Carola
Célia Helena – Berenice (Bere)
Ednei Giovenazzi – Augusto Medeiros
Elias Gleiser – Manoel Barbosa
Ester Góes – Leonor Medeiros
André Valli

Gyors ütemben fejelõdik Rio de Janeiro a század elején. Az európai divat nemcsak az építkezésben, hanem a kultúrában, az öltözködésben és a szokások terén is egyre jobban hódít. A brazil nõk igyekeznek kitörni a rájuk kényszerített keretek közül. Élni akarnak a szabadság és a szerelem jogával. A forrongó átalakulás közepette bontakozik ki kéz ifjú csodálatos szerelme. Kapcsolatuk beteljesülésének azonban gátat szab az idõsebb generáció hatalma és merev ragaszkodása a régi elvekhez.
A drámai elemeket sem nélkülözõ szerelmi történet az 1900. esztendõ szilveszterén kezdõdik. Az utcán a századfordulót ünneplõ, hömpölygõ embertömeg. Az álarcosbál forgatagában a csinos Rosalia találkozik Adrianoval. A vonzó, jóképû orvos most tért haza Európából. A két fiatal elsõ pillantásra egymásba szeret.
Mit sem tudnak arról, hogy a lány apja már másnak ígérte gyermeke kezét. Augusto Medeiros vállalkozása ugyanis csõdbe ment, a családfõ fél a szegénységtõl és a szégyentõl. A hitelezõ bankár, Francisco Montserrat azonban hajlandó elengedni a tartozást, ha neki adja a lányát. A két férfi megállapodik. Tetézi a bajt, hogy Adriano apja nem más, mit a könyörtelenségérõl elhíresült bankár. Így apa és fia ugyanannak a nõnek a szerelméért harcol.
Montserrat baljós egyéniség, mindenkit a hatalmában tart. A háza különös hangulatú, rejtéllyel teli. Vele lakik az unokatestvére, aki titokban szereti, és ott él a bezárt szobában az õrült nõ, akinek a kétségbeesett üvöltése betölti a házat.

Epizódok száma: 173
REDE GLOBO 1987

Megosztom másokkal: