Emperatriz tartalma

EMPERATRIZ – A császárnõ tartalma:

1.
Armando boldogan él családjával, felesége születésnapját ünneplik. Megismerjük Esthert, Emperatriz lányát, aki bácsikájába, Alejandróba szerelmes. Elisa, Esther testvére kihallgatja szüleit, és megtudja, hogy Esther másik anyától született. Emperatriz felhívja Armandót, de a beszélgetés során kiderül számára, hogy a férfi mindvégig hazudott neki. Bár újból gyermeket vár, a sokkhatás miatt elveszti magzatát, ezért bosszút esküszik. A kórházban felkeresi Manuel León, aki azt állítja, Emperatriz Armando miatt került börtönbe. A nagypapa hajóján, Esther meghallja, amint Elisa megkérdezi anyjától, hogy Esther valóban másnak a lánya-e. Teljesen kiborul, és leugrik a hajóról.

2.
Manuel feltárja Emperatriz elõtt Armando bûneit, és felkínálja, hogy közösen álljanak bosszút. Armando titkolni próbálja az igazságot Esther elõl, aki továbbra sem hisz neki. Don Justo sarokba szorítja Armandót, és ráveszi, hogy küldje el Esthert külföldre. Emperatriz beolvas Armandónak, aki pénzt küld neki, hogy elhallgattassa. Alejandro felvidítja Esthert. Manuel házasságot ajánl Emperatriznak.

3.
Manuel megkéri Emperatriz kezét, aki igent mond, majd kettesben elutaznak Mexikóba. Esther kiborul, amiért Armando Svájcba akarja küldeni tanulni, ezért elszökik otthonról. Idõközben Elisa is szeretne megbizonyosodni róla, hogy valóban nem Alma Rosa Esther anyja. Doris ismét megpróbálja elcsábítani Alejandrót, ám Justo elkezd gyanakodni…

4.
Emperatriz elmegy a Mendoza-házba, és feldúlja Armando hálószobáját. Justo elárulja Alejandrónak, hogy Esther nem Alma Rosa lánya. Esther és Elisa csúnyán összevesznek. Armando azt mondja Alma Rosának, hogy betörõ járt náluk, Alma Rosa azonban nem hisz neki. Gata rájön, hogy Benito megcsalja. Emperatriz és Manuel megjelennek a jótékonysági koncerten.

5.
Emperatriz találkozik azzal a férfival, aki segíthet neki, hogy újra higgyen a szerelemben. A románc persze koránt sem ilyen egyszerû, mert Emperatriz 15 éve elrabolt lánya ugyanebbe a megözvegyült, sármos férfiba szerelmes. Emperatriz egykori szeretõje, Armando mindent megtesz, hogy megakadályozza anya és lánya találkozását, talán a végsõkig is képes elmenni.

6.
Emperatriz egy veszekedés után megígéri Armandonak, hogy békén hagyja a férfit és családját, ha ezek után az elárulja neki, hogy ki a közös lányuk. Ennek ellenére elfogadja Manuel ajánlatát, aki zsarolással szándékozik ugyanezt elérni – cserébe azt kérve, hogy Emperatriz legyen a felesége. Manuel akciója eredményeképpen Armandót és apósát letartóztatják, ráadásul Emperatriz még Armando felesége elõtt is felfedi magát, mint volt szeretõ.

7.
Alma Rosa halála és a bûntudat szorítása miatt Armando öngyilkos lesz. Esthert ugyan értesítik a tragédiákról, de nagyapjuk nem küld neki repülõjegyet, hogy hazautazhasson a temetésekre. Az árván maradt lányok közül Elena don Justoval marad, de Elisa gyûlöli õt, és a felbukkant szegény, rosszhírû nagynénihez költözik inkább, amiért nagyapja kitagadja, és húgával még évente egyszer se engedi találkozni. Esther Svájcban kénytelen maradni – az otthoniak azt hiszik, nem törõdik velük. Emperatriz – aki kényszerbõl marad együtt Manuellel – továbbra is kétségbeesetten kutatja, ki lehet a lánya. Elisával is összetalálkozik, aki azt sejteti vele, hogy õ az. Alejandro hosszú idõre Ázsiába utazik felejteni. Emperatriz és férje is külföldre mennek.

8.
Emperatriz számára akkor válik nyilvánvalóvá, hogy rossz döntés volt a Manuellel való házassága, mikor néhány év után hazatér Mexicoba. Annyira erõsen vonzódik Alejandrohoz, hogy ez a szerelem már-már ,,kísérti”. A gyermekkorukban erõszakkal elválasztott Elisa és Elena várva-várt találkozója ugyan meghiúsul, de ez és Esther váratlan hazatérése nem kevés fejtörést okoz don Justonak, aki azon mesterkedik, hogyan tartsa távol egymástól unokáit.

9.
Alejandro és Emperatriz újra találkoznak. Elisa nagyon aggódik Gata nénikéje miatt. A kórházban megismerkedik Mauricióval, az orvossal. Emperatriz elmeséli a múltját Justónak, és ezzel tisztázza a nevét. Alejandro bejelenti eljegyzését Isabel Cristina Anduezával. Emperatriz el akar válni Manueltõl.

11.
Elisát letartóztatják, de nem engedi, hogy elvégezzék az ártatlanságát bizonyító vizsgálatot. Mauricio segítségét is elutasítja. Alejandro közelgõ esküvõje elszomorítja Esthert, aki tovább keresi az anyját Emperatriz sem adja fel a kutatást, bár Justo igyekszik megakadályozni, hogy találkozzanak. Emperatriz megtudja, hogy Isabel családja csõdbe ment, a lány korábbi esküvõjét pedig lefújták. Benito szemrehányást tesz Leopoldónak, amiért bántalmazta Elisát. Elena titokban színjátszást tanul. Esther szembeszáll Justóval, és véletlenül összefut az anyjával.

12.
Emperatriz találkozik Estherrel a liftben. Megmondja Justónak, hogy mindenképpen tovább keresi a lányát. Elisát szembesítik Leopoldóval, de a lány megvadul. Mauricio támogatja. Benito bevallja Cicusnak, hogy Elisát letartóztatták. Esther egy étteremben találkozna egy magánnyomozóval, hogy megkerestesse az anyját, de összefut Emperatrizzal, Alejandróval és Isabellel. Amíg Isabel kimegy, Emperatriz szerelmet vall Alejandrónak, majd késõbb a lakására megy, hogy befejezzék, amit évekkel ezelõtt félbehagytak.

13.
Emperatriz azzal a szándékkal keresi fel Alejandrót, hogy õszintén megvallja érzéseit, de Esther megzavarja õket. Alejandro szomorú lesz a lány távozása miatt, és elküldi Emperatrízt. Arra hivatkozik, hogy kettejüknek már úgyis túl késõ. Benitót elrabolják Cinthia testvérei, és arra kényszerítik, hogy elvegye a lányt feleségül. Graciela a kórházban bosszút akar állni Elisáért, és Leopoldo életére tör. Elisát, aki nem engedte a rendõröknek, hogy megvizsgálják, a nõi börtönbe szállítják, bizonyíték híján arra, hogy önvédelembõl támadott. Esther ellátogat Elisa lakhelyére, és Benitótól megtudja, mi történt. Isabel, hogy féltékennyé tegye Emperatrízt, elmondja neki, hogy Alejandro sürgeti az esküvõt, és elfogadta a Real vállalatok elnöki székét.

14.
Elisát bizonyítékok hiányában öt és fél éve börtönre ítélik, de a lány a tárgyalás után megszökik. Emperatriz nagyon maga alatt van, amiért Alejandro nem keresi. Elena meglátogatja Esthert. A két lány elhatározza, hogy segítenek a testvérüknek, miközben Mauricio szintén ügyvédet keres. Benito bevallja Gracielának, hogy feleségül vette Cinthiát.

15.
Mauricio vidéken bújtatja el Elisát. Elenának elege van, hogy a nagyapja nem hajlandó segíteni a testvéreinek, ezért szembefordul vele. Benito megpróbálja visszakönyörögni magát Gracielához. Emperatriz olyan türelmetlen, hogy nem bírja kivárni az estére megbeszélt találkozót, és már az irodában felkeresi Alejandrót.

16.
Isabel rajtakapja võlegényét, Alejandrót Emperatrizzal, és bosszút esküszik ellenük. Esther fogdából szökött húgát keresve betoppan ok nélkül rosszhírû nagynénjéhez. Cicus elmondja, hogy Elisát megerõszakolták, és hogy a lánynak nyoma veszett. Elisa közben egy erdei kunyhóban rejtõzködik, ahová Mauricio vitte. A szerelmes fiatal orvos kedvesen bánik vele, pedig Elisa folyton hadakozik vele.

17.
Manuel nem tud túllépni azon, hogy Emperatriz iránt érzett szerelme viszonzás nélkül marad. Emperatriz és Alejandro viszonya egyre irányíthatatlanabbá válik. Don Justo és Manuel azonban tesz azért, hogy véget vessen a frigynek.

18.
Isabel bejelenti, hogy két nap múlva összeházasodik Alejandróval és gyermeket vár. Esther segíteni akar Elisának, ezért pénzt kér Justótól, de az nem ad neki. Elisa viszonozza Mauricio érzelmeit. Justo felajánlja Emperatriznek, hogy segít kideríteni, ki az igazi lánya. Antonieta kérdõre vonja Alejandrót. Elisát elfogja a rendõrség.

19.
Elisát elfogják, és visszakerül a börtönbe. Don Justo meglátogatja, és felajánlja a segítségét, de cserébe õ is kér valamit. Esther hirtelen rosszul lesz, Elena és a dadus ápolják. Emperatriz meglepi Alejandrót, és egy szenvedélyes együttlét után abban reménykedik, elmarad az esküvõ. Alejandro azonban elveszi Isabelt, aki az esküvõ után kitálal Emperatríznek.

20.
Isabel és Emperatriz halálos ellenségekké válnak. Justo megtudja, milyen helyzetben van Elisa. Isabel és Alejandro összeházasodnak. Elisa megszakítja a kapcsolatot Mauricióval. Esther személyesen gratulál az ifjú párnak, majd eltûnik Alejandro elõl. Emperatriz botrányt rendez a szállodában, ahol az ifjú házasok megszálltak.

21.
Emperatriz felkeresi Cicust. Nem árulja el a kilétét, de a nagynéni rájön, és elkergeti. Mauricio számon kéri Elisa sorsát Juston, majd önkéntes orvosnak jelentkezik a börtönkórházba, ahol a lány fekszik. Ott találkozik Emperatriz-szal, aki levelet hagy nála Elisa számára. A rendõrség újra indítja a nyomozást a Del Real cég ügyében, amit a bûnös Justónak meg kell akadályoznia. Esther nagy rábeszélésre elárulja, hogy Isabel prostituált volt. Isabel viszont Estherrõl állítja ugyanezt Alejandrónak.

22.
Emperatriz lopva meglátogatja Elisát, és pénzt rejt a párnája alá. Justo álnokul felbérel két bûnözõt, hogy támadják meg Esthert, de Elena és Alejandro a szerencsés véletlen folytán közbelép, és megmenti. Elisa nagynehezen elárulja Mauriciónak, hogy terhes, de a fiú hiába ajánlja fel, hogy támogatná a lányt. Emperatriz a múlt miatt durván összevész az anyjával, Manuelt pedig kiteszi az otthonából. Alejandrót nem hagyja nyugodni, amit Estherrõl hallott, végül nehéz szívvel megkérdezi tõle, hogy valóban prostituált volt-e.

23.
Isabel, aki mindent megtesz, hogy befeketítse Alejandro szemében Esthert, újabb és újabb hazugságokkal próbálja távol tartani a lányt a férjétõl. Emperatriz eltökéli, hogy bosszút áll a vélt lányának bántalmazóján.

24.
Emperatriz felkeresi Benitót, hogy információt szedjen ki belõle Leopoldóról. A Don Justo által felbérelt Marón lelövi Elisa támadóját. Dadus meglátogatja Elisát a börtönben, aki elárulja neki, hogy terhes. Roberto meggyanúsítja Emperatrizt, hogy kihasználja az anyját. Emperatriz késõbb hazaküldi Perfectát. Esther felkeresi Don Justót.

25.
Elisa és Mauricio viszonya kis híján kitudódik a börtönben. Don Justo meglátogatja Emperatrizt, hogy az Armando által neki utalt pénzrõl puhatolózzon, és közben igyekszik újabb csapdát állítani a nõnek. Manuel sejti, hogy a feleségének Alejandróval van viszonya, miközben Isabel az édesanyjának önti ki a szívét hûtlenkedõ férje miatt. Esther felkeresi Emperatrizt, hogy magyarázatot kérjen a családját ért sérelmekre.

26.
Alejandro hosszasan és fájdalmasan szakít Emperatriz-szal. Justo gonosz tervéhez Agustinát használja fel. A dadusnak azt kell hazudnia Emperatriznak, hogy a lánya hétéves korában meghalt, amit hamis papírokkal is igazol. Esther bemegy a börtönbe Elisához, de a húga Lulu gyõzködése és az igazgatónõ rábeszélése ellenére se hajlandó beszélni vele. Esther Mauricióval is találkozik, aki lelket önt bele. Elena a szó szoros értelmében összefut leendõ tanárával, akit osztálytársnak néz.

27.
Estherre rátör a két bandita, és Justo nevében megfenyegetik. Emperatriz és Alejandro reménytelenül álmodozik egymásról. Isabel abba a szállodába rendeli Manuelt, ahol Emperatriz megcsalta õt, de a férfi nem talál ellenük bizonyítékot. Elena a színiiskolában igen kínos módon ismerkedik meg a tanárával. A dadus megérzi, hogy a lány máris szerelmes. Manuel önként el akarja hagyni Emperatrizt, de az, a lánya halála miatti szomorúságában visszakönyörgi a férfit. Justo a húgai életével zsarolja Esthert, Emperatriz megtévesztésére pedig további galád terveket szõ.

28.
Isabel egy idõben hívja meg vacsorára Emperatrizt, Manuelt és Esthert. Az összejövetel természetesen botrányba fullad. Isabel adja az ártatlant, de Alejandro gyanakszik, és nem bocsát meg. Manuel mégiscsak elhagyja Emperatrizt. A magánnyomozó igazolja Emperatriznak a lánya haláláról szóló hamis iratokat, és hamis adatokat szolgáltat Esthernek az édesanyjával kapcsolatban. Elena megismétli a kínos jelenetet a tanárával. Justo a félrevezetés csúcsaként elviszi Emperatrizt a lánya sírjához.

29.

31.
Cicus és Manuel véletlenszerû találkozása mindkettejüket felkavarja, mindketten vágynak a másik után. Emperatriz súlyos depressziója miatt rosszul lesz és kórházba szállítják. Justo ördögi cselszövéseivel próbálja sakkban tartani Elisát, aki a börtönben rá van utalva az öreg úr jóindulatára, a szabadulás reményével kecsegteti.

32.
Emperatriz és Isabel Cristina viszálya percrõl percre kiélezettebbé válik, Isabel Cristina teljesen kezdi elveszteni a fejét. Emperatriz meglepetés születésnapi partit rendez don Justónak, ám szándékával nem önzetlen szeretetérõl akar tanúbizonyságot tenni, szimplán az öregúr terveit próbálja kifürkészni azzal, hogy közelebb kerül hozzá.

34.
Váratlanul betoppan egy férfi, aki megdöbbentõ információval szolgál Isabel múltjáról. Amikor Alejandro kidobja a nõt házból, Isabel egy autó alá veti magát, és életveszélyesen megsérül. Mindeközben Manuel és Graciela kapcsolata elmélyül, Manuel nagy lépésre szánja el magát. Emperatriz nagy magányában ellátogat anyjához, de csúnyán összevesznek. Isabel balesetének hírére mindenki a kórházba rohan, hogy Alejandrót támogassa, amibõl újabb bonyodalom származik.

36.
Az igazgatónõ rájön, mi van Mauricio és Elisa között. Benito betör Cicushoz. Alejandro megszakítja a kapcsolatot Emperatrizzal. Valaki megpróbálja megölni Emperatrizt. Isabelt leleplezik. Esthernek elõléptetést ígérnek. Emperatriz megpróbálja rábeszélni Perfectát, hogy éljen vele. Alejandro számonkéri Isabel viselt dolgait. Emperatriz keresztbe tesz Robertónak.

37.
Emperatriz felgyújtja anyja párjának asztalosmûhelyét. Perfecta álláskeresésbe fog. Roberto feleségül kéri. A séf, aki Esther fõnöke az étteremben, szexuális együttlétre akarja kényszeríteni a lányt, de Alejandro jókor érkezik, és közbelép. Graciela gúnyfelíratot akaszt ki Emperatriz ajtajára. Lelkifurdalás miatt nem lesz Manuelé. Tettét késõbb bevallja, de az okát nem. Elsának megszületik a gyermeke. Alejandro meglátogatja, de a lány elutasítóan fogadja. Emperatriz tovább gyötrõdik a lánya halála és a magánya miatt, és gonosz tettekre készül. Esther továbbra is igyekszik Alejandroval észrevétetni az érzéseit.

38.
Roberto számonkéri Emperatrizen a mûhelye felgyújtását, és telelocsolja benzinnel az irodát. Elisa nem akar tudni a gyermekérõl, Graciela ezért reménykedve felajánlja, hogy boldogan örökbe fogadja a kicsit. Perfecta kénytelen cselédnek állni. A Real házba közvetítik ki. Amikor észreveszi, hova került, megdöbben, és pánikba esik. Többeknek feltûnik, hogy Elena bulémiával küzd, ami a Gonzaloért folyó rivalizálás eredménye.

39.
Emperatriz, a szerelemtõl elvakultan botrányosan viselkedik Alejandro irodájában. A férfi önmagának is hazudva durván elküldi. Elisa minden lebeszélés ellenére úgy dönt, hogy a nagynénjének adja örökbe a gyermekét, és elfogadja Justo segítségét. Justo finom zsarolással a lány perének újratárgyalására ösztökéli az eljáró bírót. Benito állást keres, hogy bevágódhasson az õ Cicusánál. Manuel szakít Gracielával, mert a nõ részérõl hazugnak érzi a kapcsolatukat. Tovább zajlik a Gonzaloért folyó rivalizálás Elena és egyik osztálytársa közt.

40.
Emperatriz felkeresi Don Justót, és közbenjár nála Perfectáért. Cicus cselekvésre szánja el magát Emperatriz ellen. Federico meggyõzi Alejandrót, hogy harcoljon a szerelméért. Esther meglátogatja Alejandrót, aki beavatja a terveibe. Elisa kiszabadul a börtönbõl. Alejandro hiába próbál kapcsolatba lépni Emperatrizzal. Esther megtudja, hogy Armando bûncselekményeket követett el, és kérdõre akarja vonni Justót. Manuel megtudja, hogy Cicus Armando húga. A dadus aggódik Elena miatt.

41.
Emperatriz továbbra is elutasítja Alejandro közeledését. Justo megfenyegeti Esthert, hogy a húgait fogja bántani. Elisát kicsempészi az országból. Emperatriz csellel próbálja elérni, hogy Justo kirúgja Perfectát. Elena és Esther úgy döntenek, Alejandrótól kérnek segítséget. Benito munkát kap Manueltõl.

42.
Alejandro nem bírja tovább Emperatriz nélkül és elrabolja, hogy együtt tölthessenek egy kis idõt. Gonzalo szerelmet vall Elenának. Agustina, és Don Justo sem hiszi el, hogy Perfecta lopta el az órát, mindketten az igazat próbálják kideríteni. Manuel szenved Graciela miatt, és Benito vigasztalja. Esther megfenyegeti Don Justót, ám ezúttal túl messzire megy, és váratlan dolog történik.

44.
Don Justo most sem hazudtolja meg önmagát, újabb és újabb kegyetlenkedéssel próbálja kiiktatni az útjában állókat. Eközben tovább folyik a nyomozás Emperatriz után, akirõl egyre több mindent tud meg Godinez nyomozó. Esther és Elena továbbra sem tud belenyugodni, hogy Elisa nyomtalanul eltûnt.

45.
Don Justo mindig rendkívüli hangsúlyt fektet látszatbarátságok ápolására, ám mikor Alejandro nem hajlandó behódolni utasításainak egy pillanat alatt felrúg mindenféle családi köteléket. Perfecta tovább nyomoz Dona Leonor eltûnésének ügyében és úgy tûnik don Justonak egyre nehezebb lesz megmenekülnie a börtöntõl.

46.
Perfecta elküldi Esthernek azokat a dokumentumokat, amik bebizonyítják, hogy Leonor Bustane, Justo felesége életben van. Mauricio és Graciela elmennek vacsorázni, ahol összefutnak Manuellel és Cocóval. Emperatriz és Alejandro csodás perceket töltenek együtt, tervezgetik közös jövõjüket. Justo kinevezi Manuelt a vállalat elnökének, cserébe tönkre kell tennie Emperatrizt. Elenát visszaveszik az iskolába. Esther felkeresi Leonor Bustantét az elmegyógyintézetben.

47.
Graciela meglátogatja Alejandrót, hogy meggyõzze, Emperatriz nem az, akinek látszik. Emperatriz bosszúból tönkreteszi az autóját, ezzel komoly gondot okozva Gracielának. Veszélybe kerül Elisa babájának sorsa. Esther megígéri Perfectának, hogy segít neki kijuttatni Leonort az otthonból. Azt azonban nem árulja el, hogy tervei között Emperatriz eltávolítása is szerepel.

48.
Esther alkut köt Justóval. Emperatriz bocsánatot kér Armandótól és kártalanítja Cicust. Justo bérgyilkost küld Leonorért, de Esther és Cicus megmentik. Eltelik egy év. Alejandro és Emperatriz boldogságát csak a gyermektelenség árnyékolja be. Emperatriz ügynökségéhez új modell érkezik New Yorkból. Elena elájul a diplomaosztóján. Cicushoz váratlan vendég érkezik. Emperatrizt újra bíróság elé idézik Armando ügyében.

49.
Emperatriz nem meri bevallani Alejandrónak, hogy fél elmenni vele az orvoshoz. Godinez felügyelõ rákényszeríti, hogy vallomást tegyen Armando ügyében. Elena egy fontos meghallgatásra megy. Justo megtudja, hogy Elisa megszökött New Yorkból. Leonor elhagyja a kórházat, és tanúskodni akar Justo ellen. Alejandro megkéri Federicót, hogy képviselje Emperatrizt. Elisa aláírja a szerzõdését. A három nõvér újra találkozik. Perfecta bevallja nekik, hogy õ Emperatriz anyja. Justo nagy ünnepséget szervez Alma Rosa születésnapjára.

50.
Emlékmisét tartanak Alma Rosa halálának évfordulóján, ahol a három testvér az apjára is emlékezne, amibõl Justo miatt botrány kerekedik. Leonor vall a múltjáról Cicunak. Emperatriz visszavásárolja anyjának a lakását, és ki is békül vele. Perfecta mindenkivel szemben lánya mellé áll. A lányok bevallják Alejandronak, hogy Emperatrizt le akarják csukatni. A férfi mindkét felet õszinte támogatásáról biztosítja. Justo ezúttal Esther és Elisa megölésével bízza meg gonosztevõ ismerõseit. A merénylet ismét félresikerül, de Esther komolyan megsérül, és azon múlik az élete, hogy sikerül-e vért szerezni neki. Leonor elmondja Perfectának, hogy tudja, õ az, akinek lánya született Justótól.

52.
Emperatriz egy véletlen folytán rájön, hogy a lánya haláláról szóló történet gonosz félrevezetés, amit a bûnösökön számon is kér. Esther egyre jobban lesz. Manuel hamis tanúvallomást tesz a felügyelõnél Emperatriz ellen, és Benitot is felhasználja megsemmisítõ tervéhez. Justo rajtakapja Elenát Gonzalóval, eltiltja tõle, és fel is pofozza a lányt. Emperatriz az ügyvédhez készül Alejandróval, amikor Godinez felügyelõ érte jön, és letartóztatja.

53.
Emperatrizt letartóztatják. A börtönben rögtön rászállnak az erõszakoskodók. Elena bulimiában szenved, és nem hallgat Mauricióra sem. Benito megpróbál visszatérni Cicushoz. Manuel arra készül, hogy Emperatriz ellen tanúskodik. Justo megígéri neki, hogy kinevezi elnöknek. Emperatriz és Caimana összeverekednek. Justo újabb bérgyilkost küld Leonorhoz.

54.
Emperatriz legyõzi Caimanát, de büntetést kap érte. Leonor megmenekül a gyilkostól, és Alejandrónál rejtõzik el. Perfecta összekülönbözik Robertóval. Alejandro meglátogatja Esthert. Justót letartóztatják. Elisa megszellõzteti a sajtónak, hogy Emperatrizt csalással vádolják. Elkezdõdik a tárgyalás. Manuel Emperatriz ellen vall. Justo újabb bérgyilkost küld Leonor és Emperatriz ellen. Esthert kirúgják a munkahelyérõl.

55.
Emperatriz-t megtámadják a börtönben. Don Justo szabadon távozhat, miután Leonort lelövik az utcán, és nem tud vallomást tenni. Elena nehezen dolgozza fel, hogy nagyapja nem az, akinek eddig hitte. Gonzalo nagy meglepetést tartogat a számára. Mindenki kap idézést a nagymama végrendelete miatt, még Perfecta is. Emperatriz szépségversenyt szervez a börtönben.

56.
Dona Leonor végrendeletének ismertetése nem várt fordulatokat hoz, ezért don Justonak újabb és újabb ellenfeleivel kell megküzdenie többek között Perfecta személéyben. A Real család majdnem minden tagja megveti és ellenzi az öreg Justo kegyetlen játékait és ez alól Emperatriz most sem lehet kivétel.

57.
Alejandro megkéri a börtönben ülõ Emperatriz kezét, aki inkább szabadlábon esküdne. Elisa közben titokban rombolja Emperatriz ügynökségének hitelét. Elena senkinek sem hagyja, hogy segítsen a táplálkozási gondjain, és tovább gyengül. Közben Gonzalóval gyors esküvõt terveznek. Emperatrizt jó magaviseletéért feltételesen szabadlábra helyeznék, de belekeveredik egy szökési kísérletbe. Ártatlanságában nem hisznek, így a börtönben marad. Alejandro – majd Manuel is – felvilágosítja a döbbent Justót a del Real vállalat új tulajdonviszonyairól.

58.
Alejandro elmondja Emperatriz-nek, hogy õ képviseli a Mendoza lányokat. A nõ dühösen reagál a hírre, és választás elé állítja Alejandrót. Mauricio egyre többet beszélget Ximena-val, akinek nagyon tetszik a fiú. Esther elcsalja Alejandrót táncolni, és az est folyamán váratlan dolog történik. A lányok Elena esküvõjére készülõdnek, akit a nagy nap elõtt Gonzalo meglep egy szerenáddal. Perfecta mindent megtesz, hogy kihozza lányát a börtönbõl. Összetûzésbe keveredik Don Justóval, aki még mindig nem tudja, ki is õ valójában. Alejandro úgy dönt, minél elõbb el akarja venni Emperatriz-t, és megszerzi a börtön igazgatónõjének beleegyezését.

59.
Emperatriz, Coco közremûködésével, izgatottan készülõdik a börtönben tartandó esküvõjére. Elena esküvõjére beront Justo, de határozottan kitessékelik. Godinez felügyelõ gyanítani kezdi, hogy Emperatriz mégsem bûnös. Alejandrot egy névtelen telefonáló egy elhagyott helyre csalja, ahol a bérgyilkos és Justo is belelõ. Alejandro azonban életben marad, amirõl csak Esther értesül. Elisa végre magának is beismeri, hogy szereti Mauriciot, de amikor bemegy a fiúhoz, az épp az új kolléganõvel csókolózik. A hoppon maradt Emperatrizt kigúnyolják a rabtársak, amibõl kisebb bonyodalom támad.

60.
Caimana és Emperatriz összeverekednek a börtönben. Esther megesketi Lolát, hogy nem árulja el senkinek, hogy hol van Alejandro. Manuelnek kétségei vannak afelõl, hogy Alejandro tényleg meghalt-e. Coco gyanakszik Elisára, ezért követi. Ximena próbálja elcsábítani Mauriciót. Emperatrizt kiengedik a börtönbõl, majd rögtön Alejandro keresésébe kezd. Elisa és Cicus szemelõl tévesztik Juan Pablót. Alejandro felébred, de emlékezetkiesése van, nem ismeri fel Esthert.

61.
Emperatriz Alejandrot keresi. Rájön, hogy Estherrel van, de nem tudja, hol. Esther azt mondja Alejandronak, hogy õk egy párt alkotnak. Elene evési zavarokkal küzd. Gonzalo mindenben mellette áll. Perfectat sikerül kórházba vinni. Justo meg akarja tudni, hogy hol van Alejandro és Manuelt kéri meg, hogy nyomozza ki az cég elnöki székéért cserébe. Coco számonkéri Lunát, szerinte hazudik nekik a lány.

62.
Manuel mindent elkövet, hogy övé lehessen az elnöki szék. Ximena beavatkozik Elisa és Mauricio kapcsolatába. Emperatriz újraszervezi a céget, és vakmerõ lépésre szánja el magát. Meghívja a sajtót az ítélethirdetésre, abban bízva, hogy felmentik. Alejandro továbbra sem emlékszik semmire, ám Esther felhõtlen boldogságának hirtelen vége szakad, amikor a férfi meglátja Emperatriz-t a tévében, és teljesen összezavarodik. Don Justo nem nyugszik bele, hogy túlélte a támadást, és újabb merényletet szervez ellene.

63.
Esther a kórházban, a bérgyilkost meglõve, megmenti Alejandrot, akit aztán rendõri õrizet mellett otthon ápol. Elisa és Lola lebeszélése ellenére továbbra is félrevezeti amnéziában szenvedõ szerelmét, aki így el is kezdi vele tervezni az esküvõt. A ház portása gyanakodni kezd, és felkeresi Emperatrizt, aki Alejandro eltûnése miatt szenved. Emperatriznak pedig a magát Lunának nevezõ Elisa válik gyanússá. Justo jótékonykodással akarja magát rokonszenvessé tenni a nyilvánosság elõtt Elena eszméletét veszti.

64.
Esthernek már-már sikerül behálóznia Alejandro-t, de Emperatriz természetesen mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza. Elena továbbra sem akar szembenézni a problémáival és ez könnyen akár az életébe is kerülhet.

66.
Emperatriz gyozködi Lolát, hogy mondja el Alejandrónak az igazat. Elisa el akarja hitetni Emperatrizszal, hogy o a lánya, de nem ad neki esélyt, hogy megnyerje a szeretetét. Esthernek elege van, hogy senki sem érti, hogy o csak védeni akarja Alejandrót Emperatriztol. Ximena segít Mauriciónak az elobbre jutásban. Alejandro sejteni kezdi, hogy eros szálak fuzik Emperatrizhoz, de meg van róla gyozodve, hogy Esther élete szerelme. Perfecta egy nagy titkot készül elmondani a lányának.

67.
Perfecta kórházba kerül, de Roberto tovább iszik, úgyhogy Emperatriz elküldi onnan. Alejandro ellátogat Emperatrizhoz, de nem jön rá a teljes igazságra. Manuel Benito segítségével akarja elérni a céljait. Elisa folyton Mauricióra gondol, aki azonban már Ximenával van, de ellátogat a fiához. Ximena a kórházban szeretne koccintani Mauricióval, de ennek súlyos következményei lehetnek.

69.
Esther és Alejandro szeretnének maguknak egy nyugodt estét, és minden jól alakul, amíg be nem állít Emperatriz. Perfecta magához tér a kórházban és kétségbeesve keresi Robertót. Emperatriz-t hibáztatja, amiért a férfi nem látogatja meg õt. Mauricio ráébred, hogy kapcsolata Ximenával nem mûködhet, és ezt meg is mondja a lánynak, aki nem hajlandó róla tudomást venni. Elisa felkeresi Elenát, és Gonzalótól tudja meg, hová tûnt a lány. Don Justo felkeresi Esthert és megpróbálja rávenni, hogy testvéreivel írjanak alá egy lemondó nyilatkozatot, de Esther nem hagyja magát.

70.
Perfecta a kórházi ágyon értesül Roberto haláláról. Kétségbeesésében mindenért Emperatrizt okolja, akit aztán látni se akar. Esther rábeszéli húgait, hogy bízzák rá az öröklött részvénycsomagjukat, hogy eredményesebben léphessen fel Justo ellen.

72.
Emperatriz fogva tartja Alejandrot és megpróbál neki mindent elmondani, hogy visszanyerje emlékezetét. Esther Alejandrot keresi. Justo segítenek neki. Coco gondját viseli Perfectanak. Mauriciot meghallgatja a kórházi vezetõség a baleset ügyében. Ximena ellene vall.

73.
Ximena zaklatással vádolja Mauriciót. Emperatriz a vidéki házban reked Alejandróval, és próbálja visszahozni az emlékezetét. Gonzalo anyja igyekszik jó háziasszonyt faragni Elenából. Ximena észreveszi, hogy Elisa Mauriciót vigasztalja, és elmegy Cicus házába. Manuel segít Justónak megtalálni Emperatrizt és Alejandrót, aki ezzel ráveszi Esthert, hogy mondjon le a részvényeirõl.

74.
Emperatriz ?emléktúrája? hatásosnak bizonyul, az immár szabadon engedett Alejandro vele marad, a nõ pedig rábízza, hogy döntsön kettejük jövõjérõl. Perfecta felfedi Elisa elõtt a lány apjának valódi jellemét, amin az kiborul.

75.
Emperatriz búcsúzik Alejandrotól, és rábízza a döntést. Manuel megpróbálja megszerezni Perfecta örökölt részvényeit, de nem kapja meg. És Esther sem adja oda a rábízottakat Justonak – elõzetes egyezségük ellenére. Elenáéknál folytatódik az ideiglenes anyósuralom.

76.
Mauricio megmondja Ximenának, hogy Elisát szereti, és vele akar élni. Elisa fültanúja lesz a vallomásnak. Ximena bosszúból éjszaka belopózik a házba, és kinyitja a gázt. Alejandro bevallja Esthernek, hogy visszatértek az emlékei, és Emperatriz-be szerelmes. Emperatriz félreérti a búcsújelenetüket, és nem hisz Alejandrónak. Késõbb Justo házába lopakodik, de az rajtakapja, és pisztollyal fenyegeti. Emperatriz elárulja az igazságot.

77.
Justo megtudja, hogy Emperatriz a lánya. Elisa és Mauricio gázmérgezés miatt kórházba kerül. Ximena meg akarja ölni Elisát. Rajtakapják és öngyilkos akar lenni. Gonzalo és Elena veszkednek Gonzalo anyja miatt.

78.
Ximenát elviszi a rendõrség azért, amit Mauricióval és Elisával tett. Emperatriz végleg szakítani akar Alejandróval, akinek viszont lassan visszatérnek az emlékei, és mindent megtenne szerelméért. Perfecta elmondja neki, hogy Justo del Real Emperatriz apja, és arra kéri, védje meg a lányát. Don Justo viszont a vállalat élére akarja kineveztetni Emperatrizt, aminek Manuel nem örül, ezért megbízza Benitót, hogy kerüljön kozel a férfi titkárnõjéhez. Josefa és Elena között tovább nõ a feszültség.

79.
Alejandro rájön, hogy Don Justo akarta megölni, de még nem akar lépni. Esther megtudja, hogy Emperatriz don Justo lánya. Benito egyszerre kezd udvarolni Lorenának, és Cicusnak is, amit az utóbb megsejt. Alejandro vacsorázni hívja Emperatrizt, ahol megkéri a kezét. Gonzalo összefut Barbarával, aki azonnal kihasználja az alkalmat. Elena elmondja Josefának, hogy mi okozza a súrlódásokat a házasságában. Don Justo felajánlja Emperatriznak a részvényei felét.

80.
Justo bocsánatot kér Emperatriztõl, de a nõ nem fogadja el. Justo öngyilkos akar lenni de csak egy csapdát állít így. Benito Lorenak és Cicusnak is udvarol. Elena és Esther berúgnak. Elisa elmondja Emperatriznak és Esthernek, hogy Emperatriz lánya valójában Esther.

81.
Kiderül, hogy Etsher Emperatriz lánya. És ezt mindenki máshogy dolgozza fel. Josefa, Elena és Gonzalo vitatkoznak. Emperatriz szakít Alejandroval.

82.
Emperatriz fájó szívvel örökre szakít Alejandroval, hogy a lányának ne okozzon fájdalmat.
Cicus lelket ver Estherbe, aki készülõdni kezd a szakácsversenyre, és eközben összeakad egy helyes fiúval.

83.
Emperatriz megpróbál beszélni Estherrel, de a lány elutasítja. Agustina a tûzzel játszik, amikor bizonyítékot keres Don Justo ellen. A férfi rajtakapja, és a vita közben Agustina megsérül. Alejandro nagyon aggódik Estherért. Nico udvarol Esthernek, és megpróbálja felvidítani a lányt, de csak megsértenie sikerül. Elisa békülni próbál testvérével. Alejandro nem bírja tovább, és felkeresi Emperatiz-t, hogy kérdõre vonja a döntése miatt.

84.
Alejandro és Emperatriz megpróbálnak összefogni Justo ellen. Alejandro megmondja Esthernek, hogy köztük sosem lesz semmi. Justo keresztbe akar tenni Emperatriznak. Elisa és Esther kibékülnek. Josefa már nagyon Elena és Gonzalo bögyében van. Emperatriz közel akar kerülni Estherhez.

85.
Esther felkeresi Emperatriz-t, hogy alkut kössön vele. Arra kéri, hagyja el az országot, hogy Alejandro végleg elfelejtse õt. Mauricio nevetségesnek tartja az ötletet, hogy taxizzon, és ezzel megbántja Gracielát. Késõbb Elisával is nagyon csúnyán viselkedik. Gonzalo szörnyû titkot fedez fel édesanyjával kapcsolatban, és teljesen kiborul. Alejandro nagyon el van keseredve Emperatriz viselkedése miatt, Federico azt tanácsolja neki, hogy küzdjön a nõ szerelméért.

86.

87.
Emperatrz megtudja, hogy Justo felvásárolta a tartozásait. A férfi anyagi zsarolással akarja elérni, hogy a lánya elismerje õt apjának. A szakácsversenyt Nico nyeri, amin Esther kiborul. Alejandro el akarja távolítani Manuelt a Real vállalat elnöki székébõl. A helyre Esther is bejelenti igényét, de az ülés félbeszakad. Perfecta mély depresszióba zuhan, de Emperatriz végül meglátogatja, és kibékülnek. Cicus bevezeti a taxizás rejtelmeibe az állástalan Mauriciót. Barbara tovább próbálkozik Gonzalonál.

88.
Emperatriz drámai eszközökkel hozza Don Justo tudtára, hogy õt nem lehet megvesztegeni, mire a férfi elhatározza, hogy megleckézteti lányát, és zárolja a számláit. Bárbara meghívja Gonzalót az elõadására, aminek Elena nem örül. Gonzaló hajlandó békülni anyjával, így végül hárman mennek a színdarabra. Mauriciónak meggyûlik a baja a taxizással, ezért fel is adja. Esther nem hajlandó megbocsájtani Emperatriznak, mert féltékeny rá Alejandro miatt, pedig a férfi a tudtára adta, hogy õ Emparetrizt szereti. Emperatriz a lánya miatt igyekszik távol tartani magától Alejandrót, de végül az érzelmek kerekednek felül. Augustina Alejandro megbízásából nyomozni kezd Don Justo után, és gyanítani kezdi, hogy a férfi egy túszt rejteget, de nem sejti, hogy Armando az. Nico próbálja vigasztalni Esthert, de a lány annyira maga alatt van, hogy az öngyilkosságot fontolgatja.

89.
Esther öngyilkos akart lenni, de Nico meggyõzi, hogy ne legyen az. Justo elveszi Emperatriztól a cégét. Marlen és Alejandro összebarátkoznak. Marlenet megtámadják az utcán és Alejandro menti meg. Elena szakít Gonzaloval, amiért az egy színdarabban megcsókolja Barbarát, pedig a szövegkönyve szerint nem kellett volna.

90.
Emperatriz ezúttal valóban végleg szakít Alejandroval. Agustina csellel kideríti, hogy Justo valakit halálra kínoz. Emperatrizt egyik pillanatról a másikra kilakoltatják az otthonából is, de dacosan optimista marad. Elena, Barbara ügyeskedése következtében, válni akar.

91.
Gonzalo anyja békülni indul Cicushoz, ahová bánatában a menye menekült. Mauricio teljes anyagi és lelki válságba kerül. Alejandro értesül Esther öngyilkossági kísérletérõl, és felkeresi a lányt, hogy végleg észre térítse. Perfecta egy táska pénzzel érkezik haza.

92.
Perfecta hazaviszi a részvényekért kapott pénzt. Emperatríz rajtakapja, és kérdõre vonja az anyját. Mikor megtudja, hogy Manuel volt a vásárló, beront a férfi irodájába, hogy a fejére olvassa gonoszságát.

93.
Agustina felfedi Justo nagy titkát, de megijed, és hirtelen nem tudja, mitévõ legyen. Végül a szívére hallgat. Alejandro, Marlene, Emperatriz és Coco, ugyanabba az étterembe ülnek be, ami némi feszültséget kelt. Nico megdöbbenve veszi tudomásul, hogy Esthernek érdekes elképzelése van vele kapcsolatban. Elena bevallja Justónak, hogy gondjai vannak Gonzalóval, Coco pedig elárulja Elisának, hogy Emperatriz-t kisemmizte Justo. Mauricio keresi a helyét. Alejandro nagyon aggódik Agustináért, és a keresésére indul.

94.
Agustinát lelövi Justo. Armando elszökik. Alejandro megpróbálja megmenteni Agustinát, sikertelenül. Emperatriz elmeséli az életét Esthernek.

95.
Justo meg akarja ölni Lorenat, de õmegmenekül. Alejandro bosszút akar állni Juston. Elrabolja õt és elviszi oda, ahová fogva tartotta Armandot. Armando meglátja Elistát.

96.
Emperatriz arról faggatja Alejandrót, hogy mit tett vagy mit tervez Don Justóval, de a férfi nem hajlandó õt beavatni, mert félti a nõt, és nem akarja belekeverni. Emperatriz viszont nem hagyja annyiban, és egész éjjel õrködik Alejando fölött, nehogy valami õrültséget tegyen. Majd követi õt, és így tanúja lesz, amint a fogva tartott Don Justo könyörög Alejandrónak, hogy engedje õt szabadon.

97.
Emperatriz követi Alejandrot és eljut Justohoz, aki be van zárva egy ketrecbe. Ott hagyják egyelõre és megpróbálnak bizonyítékokat keresni. Közben Manuel is rátalál Justora. Kporsóba zárja és eltemeti. Elisa megmutatja Elenanak és Esthernek azokat a leveleket, amikbõl kiderül az igazság Emperatrizról és az apjukról.

98.
Manuel és Benito élve elássák Justot egy koporsóban. Ezt végig nézi Armando. Alejandro bizonyítékot keres Justo ellen. Felbérelnek egy nyomozót is. Mauricio munkát keres, de nem talál. Emperatriz és Esther újra beszélgetnek.

99.
Alejandro odavezeti a rendõröket Justó rejtekhelyéhez, de hûlt helyét találják. Esther felajánlja Nicónak, hogy költözzön hozzá. Josefa és Cicus titkos küldetésre indulnak, hogy Elenának segítsenek. Mauricio még egy próbát tesz az álláshirdetésekkel. Marlene találkozik Manuellel, és a férfi kávézni hívja. Emperatriz átmegy Alejandróhoz, hogy megvigasztalja a férfit, aki magát hibáztatja Justo eltûnése miatt. Amikor kiderül, hogy a férfit meggyilkolták, Alejandro lesz a legfõbb gyanúsított.

100.
Alejandrót letartóztatják Don Justo Del Real meggyilkolásának vádjával. És kiderül, hogy az Augustina halálát okozó fegyveren Alejandro ujjlenyomatai vannak.Perfecta megtudja, hogy komoly baj van a szívével, és állapotának nem tesz jót, hogy tudomására jut, Justo meghalt.Armando felfedi kilétét a testvére, Cicus elõtt.Manuel és Marlene összeszûrik a levet, de minden bizonnyal csakis érdekbõl. Ennek ellenére Manuel tisztességtelen ajánlatot tesz Emperatriznak.Nico és Esther között egyre szorosabb a kapcsolat, és a fiúnak igen csak küzdenie kell a vágyai ellen.Josefa visszautazik Spanyolországba, így a fiatal házasok, Gonzalo és Elena kettesben maradnak, de idõ közben Elena és Josefa nagyon megkedvelték egymást.Elisa beiratkozik az egyetemre, ahol belebotlik David-ba, akinek rögtön megtetszik a lány.

101.
Manuel egy szerelmes éjszakáért cserébe felajánlja Emperatriznak, hogy kihozza a börtönbõl Alejandrot.Armando, aki mégsem halt meg, felismerhetetlenül csapzott állapotban megjelenik Cicusnál, elmeséli a történetét, de menekülnie kell.Elisának barátja akad az egyetemen.Manuel hamis váddal börtönbe csukatja Benitot.Esther a részvényei segítségével társ lesz egy étteremben.Elena szó szerint hajba kap Barbarával, akit aztán kitesznek a társulatból.Alejandrot szabadon engedik, Emperatriz pedig megjelenik Manuelnél.

102.
Manuel altatót ad Emperatriznak, hogy könnyebben beteljesíthesse vele az éjszakát, de csak kínlódás lesz belõle. Mauricio munkába menet meglát egy fulladozó kislányt, akinek megmenti az életét. Mivel így elkésik, a fõnöke kirúgja.

103.
Alejandro kétségbeesetten keresi Emperatrizt, aki ájultában nem veszi fel a telefont.
David és Elisa közt tovább alakul a barátság. Cicus egyre inkább szellemként emlékszik Armandora. A férfi bejut elhagyatott régi otthonába, ahol rendbe szedi magát.

104.
Emperatriz Justo iratai között keresgél. Alejandro megpróbálja kiszedni Benitóból, ki az igazi gyilkos. Nem érti, miért engedték szabadon, és Federico segítségét kéri a nyomozásban.

105.
Nico felfedi múltjának apró darabkáit Esthernek. Benitót megölik a fogdában. Manuel rajtakapja Emperatriz-t Justo házában. Bevallja, hogy õ a gyilkos. Emperatriz megszerzi lakásának iratait.

106.
Lorena félholtan esik be Alejandróhoz, és megkéri rá, hogy ne hívjon mentõt, mert az élete múlik rajta. Alejandro felhívja Mauriciót, aki végül megmuti a not. Trueba parancsnok nyomoz az ügyben, Manuelhez és Alejandróhoz is elmegy. Cicust sokkolja Benito halálhíre. Az is, hogy Armando életben van, és arra kéri, mondja el ezt Emperatriznak is. Esther és Nico egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de a fiú nem tudja elmondani, amit szeretne.

107.
Cicus Emperatriznak egy, a “túlvilágról” érkezett kulcsot ad át. A széfben, amelyhez az való, Armandohoz fûzõdõ fájdalmas és döbbenetes emlékeket talál. Elisa tõkével akar segíteni Emperatiznak a vállalkozása újraindításában. Barbara és Elena hazug kibékülõsdit játszanak egymással.

108.
Merlene és Manuel szövetkeznek. Mindenki számára világos, hogy Manuel ölte meg Justót és Benitót, de ennek csak Lorena volt a szemtanúja. Alejandro ráveszi Lorenát, hogy tanúskodjon Manuel León ellen, de arra nem tudja rávenni Emperatríz-t, hogy mondja el, mi bántja. Nico bevallja Esthernek, hogy nem meleg és szerelmes belé.

109.
Emperatriz elmondja Alejandronak, mit tett vele Manuel. Úgy döntenek, hogy feljelentik õt. Nico szerelmet vall Esthernek, de a lány elutasítja, amiért azt hazudta neki, hogy meleg. Gonzalo gyereket szeretne, Elena nem.

110.
A rendõrségen megjelenik Manuel is és persze ktéségbe vonja azt, amit Emperatriz mond. A rendõrség sem hisz a nõnek. Armando vaknak álcázza magát és elmegy enni abba az étterembe, ahol Esther dolgozik. Nico és Esther veszekednek.

111.
Lorena eltûnik Alejandro lakásából, Trueba a keresésére indul. Alejandro és Emperatriz kibékülnek, de csak, mint barát folytatják tovább kapcsolatukat. Gonzalo meglátja Armando fényképét, és elmondja Elenának, hogy õ követte õket, de a lány nem hisz neki.

112.
Alejandro és Emperatriz Lorena eltûnése miatt aggódnak. Mindenáron börtönbe akarják csukatni Manuelt. Elena zaklatottan keresi fel Esthert. Elmeséli, hogy Gonzalo szerint él az apjuk. Marlene hajlandó feljelentést tenni Manuel ellen. Perfecta megtámadja Manuelt és megsebesíti, de az izgalomtól szívrohamot kap. Armando közbelép, és kórházba viszi a nõt. Nico továbbra is ostromolja Esthert, azt szeretné, ha a lány tisztába kerülne az érzéseivel. Emperatriz újabb koronát kap ajándékba, és kérdõre akarja vonni Manuelt. Cocó kíséretében felkeresi a férfit.

113.
Emperatriz megtudja, hogy Perfecta kórházba került. Marlene halálra rémül, miután megtámadják a vállalat épülete elõtt. Nico és Esther folyton vitáznak, Esther épp békülni akar, amikor megtudja, hogy a nagyanyja kórházban van, és azonnal odasiet. Cicus terveket szõ a Benito után örökölt összeg befektetésére.

114.
Perfecta meghal a kórházi ágyán. Esther és Emperatriz mellette vannak utolsó perceiben. Nem tudják, ki vitte be a kórházba, de Emperatriz rátalál Armando nyakláncára.

115.
Alejandro és Trueba parancsnok letartóztatják Manuelt, aki tagadja, hogy bunös lenne, de ezúttal van ellene elég bizonyíték. Armando ellátogat Kimérához, hogy a segítségét kérje. Stephanie-t édesanyja Mauricióra bízza.

116.
Barbara beállít Elenához és Gonzalóhoz, hogy ünnepeljenek vele, majd abba a bárba mennek, ahol Armando is van. Hazafelé rendorök állítják meg az ittas társaságot. Emperatriz és Esther közelebb kerülnek egymáshoz a nehéz idokben.

117.
A meghallgatáson váratlan fordulat következik be. Marlene alibit nyújt Manuelnek, és állítja, a férfi ártatlan. Késõbb kiderül, hogy cserébe ezért, õ lehet Senora Leon. Emperatriz a munkába menekülne, de Alejandro nem engedi, és elviszi magával egy gyönyörû helyre. Cocó találkozik az új ügyfelükkel, aki nem más, mint Kiméra. Esther megismeri Mickey-t, és közelebb kerül Nicóhoz. Cicus figyelmezteti Elisát David szándékaival kapcsolatban, de a lány nem hisz neki. Armando mindenáron tudatni akarja lányaival, hogy életben van. Épp errõl beszélgetnek Kimérával, amikor a nõhöz váratlan látogató érkezik.

118.
Emperatriz és Alejandro kettesben töltenek el pár napot, egy gyönyörû helyen. Esther egyre jobban beleszeret Nicóba. Elena kiadja Gonzalo útját, de az utolsó pillanatban meggondolja magát és kibékülnek. Mauricio Federicóval szeretne beszélni, de Stephanie meghallja, amint a betegségét említi, és kénytelen neki elmondani, hogy haldoklik.

119.
Emperatriz meglepõdik, amikor kiderül, hogy új ügyfelük Kiméra, egy régi ismerõse. Mauricio rosszul lesz Cicus házban, de nem árulja el az igazat. Cicus és Elisa megismerkedik Stephanie-val. Elisa és David csókolóznak, de a lány megijed és elszalad. Otthon összeveszik Mauricióval. Késõbb megmondja Davidnak, hogy köztük csak barátság lehet.

120.
Emperatriz megkéri Marlene-t, hogy a saját érdekében mondja el az igazat neki Manuellel kapcsolatban. Kiméra szövetséget köt Manuellel, hogy szétválasszák Alejandrót és Emperatrizt. Stephanie elmegy Elisához, hogy megkérje, béküljön ki Mauricióval. Mauricio a kórházban felismeri Sambranót, és elájul. Egyre súlyosbodik az állapota.

121.
Cicus megjelenik a vállalatnál, aminek Manuel nem örül. Nico és Esther egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Emperatriz épp nosztalgiázik, amikor Alejandro beállít hozzá. Elena meglepõ dologra jön rá.

122.
Quimera el akarja csábítani Alejandrót, ezért Emperatriz féltékeny lesz. Cicus megbízást kap Armandótól. Megérkezik az apasági teszt eredménye, és kiderül, ki Juan Pablo igazi apja. Manuel nászútra megy Marlennel. Esther és Nico csodás éjszakát töltenek együtt. Gonzalo és Elena bocsánatot kérnek egymástól.

123.
Emperatriz és Alejandro a tévébõl értesülnek Marlene haláláról. Emperatriz-t nagyon feldúlják a történtek, és elmegy Justo házába a búcsúztatóra.

124.
Elisa találkozik az apjával, de nem hajlandó meghallgatni õt. Mauricio kétségbeesve igyekszik megtalálni Stephanie-t. Elena hirtelen rosszul lesz, arra gyanakszik, valami rosszat evett. Esther kénytelen elárulni Nico elõtt, hogy az étterem tulajdonosa, így próbálja megmenteni õt a börtöntõl.

125.
Emperatriz és Alejandro megjelennek Manuelnél. Emperatriz tervet kovácsol, elvonja Manuel figyelmét, és elindul megkeresni a bizonyítékot. Amikor majdnem elkapja õt az egyik õr, Kiméra menti ki a szorult helyzetbõl. Esther Elenához megy tanácsot kérni. Bevallja neki, hogy Nico élete nagy szerelme. Elisa kiborul apja felbukkanása miatt, és Mauricióhoz menekül. Bár majdnem kibékülnek, Mauricio végül eltaszítja magától a lányt, mert nem akarja, hogy miatta szenvedjen. Esther fültanúja lesz egy érdekes telefonbeszélgetésnek, amit Nico folytat egy ismeretlen nõvel.

126.
Kiméra meglátogatja Alejandrót az irodában és folytatja a flörtölést. Emperatriz megtudja, és dühös lesz. Manuel Esthert próbálja meg csõbe húzni, de egyelõre nem sikerül neki. Cicus papírokat szerez Armandónak. Nico bemegy az étterembe és senor Robledo elmondja neki, hogy szerinte Estherrel nagyszerû párost alkotnak. Elisát David vigasztalja, Elenához Gonzalo kihívja Mauriciót. Emperatriz cége megnyeri a versenyt, elnyerik a Bayer kampányt. Meg szeretné lepni Alejandrót az irodában, de végül õ lepõdik meg.

127.
Elena megtudja, hogy Mauricio rákos. Manuel megfenyegeti Esthert. Emperatriz bosszút forral Manuel ellen.

128.
Federico közli Alejandróval, hogy valószínûleg Armando életben van. Mauricio megmenti Stephaniet. David megmutatja Elisának a róla készült kompromittáló fényképeket.

129.
Emperatriz jól elbánik Manuellel, amiért megfenyegette Esthert. Alejandro Kiméránál keresi Armandót, de a no mindent tagad. Nicolas és Esther átbeszélik az éjszakát, helyre áll köztük a béke. Mauricio rábeszéli Sambranót, hogy tanúskodjon mellette, és tisztázza a nevét. Elisa nagyon mérges lesz Davidra a róla készült képek miatt. Chino ellátja David baját, amiért nem tartja meg ígéretét. Elisa összehívja a testvéreit, hogy beszéljen nekik az apjukról. Nicolas hazaviszi bemutatni Esthert az anyjának. Vajon találkozik Armandóval?

130.
Esther váratlanul szembe találja magát az apjával. Az elsõ döbbenet után, sokáig beszélgetnek kettesben. Esther meglepõen jól reagál a hírre, azt állítja, õ mindig is érezte, hogy az apja nem halt meg. Elisa és Cicus megpróbálják elmondani Elenának az igazat, de a lány azt hiszi, hogy szórakoznak vele.

131.
Esther tudatni szeretné Elenával, hogy az apjuk él, de Elena saját akcióba kezd. Elmegy Gonzalóval a kabaréba, hogy felkutassa apja ?hasonmását?. Emperatriz nagyon aggódik Alejandro miatt, és amikor Manueltõl megtudja, hogy a férfi élete veszélyben forog, Federicóval indul a keresésére. Elisa megbocsát Davidnak. Elena bajba kerül, amikor a színpadon kéne táncolnia.

132.
Emperatriz és Federico rájönnek, hogy Manuel a bolondját járatta velük. Álrendõrök rabolják el õket, de végül nem esik bántódásuk. Elena magához tér, de nem hiszi el, hogy Armando az édesapja, és kiborul. Amikor Esther megpróbálja elmesélni neki, mi történt az apjukkal, hirtelen rosszul lesz. Kiméra elárulja Armando titkát Manuelnek, pénzért cserébe. Alejandro hazakerül, és végül Emperatriz és Federico is megérkeznek. A boldog találkozást egy váratlan telefonhívás szakítja félbe, Trueba kér segítséget Alejandrótól.

133.
Alejandro és Emperatriz elmegy megkeresni Truebat, aki megsérült. De Magdaleno utánuk megy, hogy megölje õket Manuel utasítására. Kiméra megzsarolja Manuelt. Elena kórházba kerül, mert erõs hasi fájdalmai vannak. Lehet, hogy elveszíti a kisbabáját. Mauricio elmondja Elisanak, hogy rákos.

134.
Magdalenot lefegyverzik. Manuel nyomoztat Cicus után. Mauricio és Elisa megbeszélik a dolgokat. Elena mégsem vetél el. Armando bemegy Elenához a kórházba. A lány megbocsát az apjának. Kiméra nem csípi Esthert és ezt Niconek is szóvá teszi. Alejandro ki akarja deríteni, hogy Armando él-e.

135.
Emperatriz meglátja Alejandrót, amint éppen Quimerával csókolózik. Mauricio és Stephanie Elisához költöznek.

136.
Manuel azt hallucinálja, hogy Justo életben van. Alejandro összeomlik, mert Emperatriz elhagyja.

137.
Cicus megtudja, hogy Mauricio rákos. Emperatriz balesetet szenved.

138.
Emperatriz állapota súlyos. Coco Alejandrót okolja a történtekért. David összeveszik az apjával. Lulút szabadon engedik. Nico és Esther összevesznek. Federico jó híreket hoz Mauriciónak. Manuel megfenyegeti Elenát. Emperatrizt megmûtik.

139.
Emperatriz életét sikerül megmenteni, de továbbra is instabil az állapota. Fennáll a veszélye, hogy megvakul. Csak Esther és Cocó mehetnek be hozzá, Alejandrót nem akarja látni. Esther is értesül arról, miért haragszik az anyja a férfira. Elenát megzsarolja Manuel, ezért eladja neki a részvényeit. A lányt szörnyû bûntudat gyötri, de nem hajlandó elárulni Gonzalónak, mi történt. Lulút végre kiengedik, Elisa pedig meghívja õt magukhoz, mert a lánynak nincs hová mennie. Alejandrónak új terve van Manuel ellen. Felkeresi Kimérát, hogy rávegye, mondja el az igazat Emperatriz-nek. Kiméra viszont kér valamit cserébe.

140.
Emperatriz a kórházban összebarátkozik a Santiago nevû ápolóval, aki valójában Armando. Cocó megpróbál utánanézni a férfinek, ám kiderül, hogy az osztályon nem dolgozik ilyen nevû ápoló. Esther menti meg a helyzetet, azt hazudja, hogy Santiago testõr, és õ vette fel Emperatriz mellé. Alejandro terve Manuel eltávolítására befuccsol, amikor kiderül, hogy megszerezte Elena részvényeit. Mauricio megkéri Lulút, derítse ki Elisa mit érez David iránt. Armando késsel fenyegeti Kimérát. Emperatriz haza szeretne menni a kórházból. Esthernek az az ötlete támad, hogy Santiagót bízzák meg az ápolásával. Ekkor érkezik Alejandro, akinek egészen más terve van.

141.
Esther elintézi, hogy Amrnado legyen a házi ápolója Emperatriznak.Alejandro megtudja, hogy Amrando él és ezt el akarja mondani Emperatriznak. Gonzalo elhívja reggelire Elisat és Esthert, de Elena elmegy, mert nem akar beszélni velük. Elena elmegy Emperatrizhoz, hogy elmondja, mit tett, de ott összefut Armandoval. Kiméra elmondja Niconak, hogy Manuel az apja.

142.
Alejandro megpróbál Emperatriz közelébe jutni, de nem megy. Alejandro megtalálja Armandot, de Kimérával elszökik. Cocot meggyõzi Alejandro, hogy Armando él és valószínûleg Emperatriz mellett van ápolóként. Kiméra elmondja Esthernek, hogy Nico apja Manuel León. Armando és Emperatriz csókolóznak. Emperatriz rájön, hogy õ nem Santiago, hanem Amrando. Alejandro meglátja, hogy csókolóznak.

143.
Alejandro számon kéri Emperatrizt, hogy miért csókolózik Armandóval. Mauricio rosszul lesz séta közben. David az apját okolja anyja haláláért. Armando és Coco megijednek, mert eltûnik Emperatriz. Esther megtudja, hogy Manuel Nico apja. Alejandro ráront Quimerára, és követeli, hogy mondja meg az igazat Emperatriznak.

144.
Armando bocsánatot kér Emperatriz-tõl, és elmeséli mi történt vele, de a nõ nem hajlandó megbocsátani. Cocó kétségbe van esve Emperatriz eltûnése miatt, Federico siet a segítségére. Nico Gonzalóéknál húzza meg magát, beadja a felmondását az étteremben. Alejandro elrángatja Kimérát Emperatriz-hez, hogy elmondja az igazságot. Kiméra azonban még jobban felbõszíti Emperatriz-t, aki nem hajlandó megbocsátani Alejandrónak. A férfi arra gyanakszik, hogy az igazi indok Armando. Emperatriz egyedül indul a parkba, és összetéveszti Cocót Alejandróval. Így kitudódik a titka.

145.
Nico azt tervezi, hogy Manuel közelébe férkõzik, és így próbál segíteni Estheren. Mauricio hazajöhet a kórházból, és útközben megakadályoz egy tragédiát. Esther elmeséli Emperatriz-nek, hogy Nico apja, Manuel. Kiméra fia apjához fordul segítségért. Szörnyû terve végrehajtásában, Manuel boldogan segédkezik. Utóbbit villámcsapásként éri Armando felbukkanása az irodában, aki egy pisztollyal fenyegeti. Elisa elárulja Emperatriz-nek, ki a titkos õrangyala. Emperatriz megdöbben a hír hallatán. Amint rájön, hogy Alejandro igazat mondott, Estherrel elsiet hozzá, de az utcán váratlan dolog történik.

146.
Esthert kórházba szállítják, ahol azonnal megoperálják. Nico megtalálja anyja táskájában a fegyvert. Elisa felhívja telefonon, hogy elmondja, mi történt, és a fiú összeköti a szálakat. Kérdõre vonja Kimérát. Manuelnek kapóra jön a támadás, így Esthernek esélye sincs védekezni a vádak ellen. Armando bánja, hogy nem ölte meg a férfit. Emperatriz csak egy pillanatra nyeri vissza a látását, utána újra sötétségbe borul minden. Mauricio úgy dönt, egyedül néz szembe a betegséggel, és titokban távozik Graciela házából. Találkozik Federicóval, aki nagy meglepetést tartogat a számára.

147.
Emperatriz visszanyeri látását. Esther rendbe jön. Esther elmondja Emperatriznak, hogy Kiméra lõtte meg, de a golyót Emperatriznak szánta. Emperatriz dühösen Kimérához megy, ahol Kiméra elmondja, hogy annak idején õ jutatta börtönbe.

148.
Kimérát végül elfogják, de Emperatriz kettesben beszélget vele. Manuel a kórházba hívja a sajtót, hogy Armandot lebuktassa. Armandot a rendõrök el akarják vinni, de Elena fájásokat imitál és így meg tud szökni. Alejandro õszintén beszél érzéseirõl Emperatriznak. A nõnek dönteni kell, hogy megbocsát-e nek

149.
Emperatriz megkéri Alejandrót, hogy ne csókolja meg többé. A rendõrség rajta üt egy illegális szállítmányon. Manuel azt állítja, hogy Esther engedélyezte a szállítmányt, ezért a rendõrség letartóztatja a lányt. Mauricio levelet hagy Elisának. Stepanie apja súlyosan megsérül. Nico átadja az anyja ellen szóló bizonyítékot Armandónak. Alejandro meg akarja szöktetni Esthert.

150.
Kiméra türelmetlenül várja, hogy Manuel kihozassa a börtönbõl. Amikor a férfi nem segít, megfenyegeti, hogy kitálal. Éppen aláírná a vallomását, amikor váratlan dolog történik. Armando megsebesül Manuel megtámadása közben. Alejandro megszökteti Esthert a kórházból, és az ügynökségnél rejtik el, Trueba parancsnok azonban mindenre rájön. Összeül a család, hogy tervet kovácsoljanak Manuel ellen. A Kiméra haláláról értesült Nico dühösen támad Manuelre, de rájön, hogy Esther érdekében tovább kell játszania a szerepét. Ám Manuel túl nagy dolgot kér tõle.

151.
Manuel megbízza Nicót, hogy végezzen Armandóval. Esther megkapja a felmentést. Alejandro kibékül Emperatrizzal. Ramón köszönetet mond Mauriciónak és meg akar javulni. Elisa biztosítja Mauriciót arról, hogy mindig mellette lesz. Armando feladja magát. Emperatriz végleg le akar számolni Manuellel.

152.
Emperatriz kirakja Manuelt a cégtõl, mert megszerezte a részvényeket. Armando vallomást készül tenni Manuel ellen. Manuel megbízza Nicot, hogy ölje meg Armandot. De csakis Estherrel tud a közelébe férkõzni, így elõbb Estherrel kell békülnie. Manuel figyelteti Nicot. Mauricio megkéri Elisa kezét. Emperatriz és Alejandro elmennek Kiméra lakásába, hogy bizonyítékot keressenek és meg is találják azt, amire szükségük van.

153.
Alejandroék gyûjtik a bizonyítékokat Manuel ellen. Szereznek Kimérától, felvesznek egy telefonbeszélgetést is. Nico elmondja Esthernek és Armandonak, hogy mit kért tõle Manuel. Úgy tesznek, mintha Nico lelõtte volna Armandot, így a bérgyilkost átverik, akit késõbb elfognak. Nico és Esther kibékülnek. Manuel megfenyegeti Emperatrizt, hogy megöli Esthert. Emperatriz elmegy Manuelhez.

154.
Manuelt tõrbe csalják az irodában, ám õ nem adja fel, felgyújtja a szobát, és az egyik rendõr maszkjában kijut az épületbõl. A cselt senki nem veszi észre, mindenki halottnak hiszi õt. Pár nappal késõbb Emperatriz kinevezi Cocót az ügynökség élére, Esther és Nico boldogan ünneplik az újrakezdést, Elisa és Mauricio pedig a rendelõt alakítgatják. Emperatriz épp Alejandro érkezését várja, amikor legnagyobb meglepetésére Manuel ront be hozzá, lebénítja, és elviszi magával. Közben Trueba is rájön, hogy nem Manuel halt meg a tûzben, és riasztja Alejandrót. Amikor kiderül, hogy Emperatriz nem jelentkezik, mindenki a legrosszabbra gondol.

155.
Alejandro és Trueba elindulnak Justo házába. Manuel úgy dönt, elbúcsúzik Emperatriz-tõl, és élve eltemeti. Az óra ketyeg, Alejandro az utolsó pillanatban érkezik.
Emperatriz segíteni próbál a csapdába esett Manuelen, de a férfi kétségbeesett lépésre szánja el magát. Egy kicsit ugrunk az idõben, Alejandro és Emperatriz a két cég egyesülését ünnepli, Elisa és Mauricio a rendelõjükben dolgoznak, Cicus új taxit vásárol, Esther és Nico boldogabb, mint valaha. Mindenki lázasan készülõdik az esküvõre.

Megosztom másokkal: