Esperanza mía tartalma

1.
Julia nevelőanyja meghalt, mivel a gyár, ahol dolgozott, súlyosan környezetszennyező volt. Lányának átadott egy felvételt bizonyítékként arra, hogy a gyár a felelős a történtekért. Emiatt a tulajdonosok mindent elkövetnek, hogy megszerezzék a bizonyítékul szolgáló felvételt.

2.
Julia tudja, hogy örökbe fogadták, csak azt nem tudja, hogy szülőanyja, Clara is apácaként él a zárdában. Clara nővér egy anyajegyből rájön, hogy valójában ő Esperanza édesanyja. Amikor lánykorában terhes maradt, Concepciónra bízta a kislányát, hogy adja örökbe. Most arra kéri a zárda főnökasszonyát, hogy semmiképp se árulja el Esperanzának, hogy ő a szülőanyja.

3.
Máximo nem örül testvére, Tomas felbukkanásának, mert így nem tudja zavartalanul bonyolítani kétes ügyleteit. Ráadásul a környezetszennyező gyár is számtalan problémát jelent. Peteyra, a bűnöző, akit felbérelt, hogy megszerezze az inkrimináló felvételt, nem járt sikerrel. Csak annyit tudni, hogy a halott nő lánya Buenos Airesbe utazott.

4.
Tomas atya segít a szegénynegyedben rendbe tenni egy lakóépületet, ám egy rossz mozdulat elég, hogy lezuhanjon az állványról. Esperanza épp a helyszínen van, a mentővel elkíséri a kórházba az atyát. Clara, noha tudja, hogy helytelen, reggel meglesi Esperanza apját, amikor munkába indul, és felelevenedik a múltja.

5.
A zárdába kihelyeznek egy gyóntató papot, Fortunato atyát. Esperanza érzi, hogy nem lesz könnyű vele az élete. Nieves és Diana nagy rajongói egy énekesnek, és amikor titokban elmennek a forgatási helyszínre, egy riporter interjút készít velük, amit Fortunato atya is hall a rádióban. Azonnal a zárdába siet, hogy rendet teremtsen. Esperanza szomorú, mert Tomas elutazik.

6.
Amint Tomás atya elutazik, Eva és Maximo azon gondolkodnak, hogyan tudnák kirakni a lakásból az általa befogadott gyerekeket. Végül elrejtenek egy nyakláncot a holmijuk közé, és lopással vádolják őket. Ám Osqui felhívja Tomást, ő pedig azonnal visszafordul. Esperanza kioson meglesni az elutazó Tomást, de Genoveva leleplezi. Büntetésként Fortunato atya megparancsolja, hogy fesse ki a harangtornyot, annak ellenére, hogy a lánynak tériszonya van.

7.
Pereyra megszerzi Julia számát, és azt hazudja neki, hogy Rivas ügyvéd segítője, találkozót beszél meg vele, hogy elkérje a bizonyítékot, és kézbe vegye a lány anyjának ügyét. Esperanza hisz neki, de Concepción óvatosságra inti. A lány nem hallgat rá, és elmegy egy elhagyatott telepre találkozni Pereyrával. Tomás atya nagyon aggódik miatta, és nem alaptalanul. Esperanzát csapdába csalták.

8.
Esperanza próbálja rávenni a nővéreket, hogy újítsanak a repertoárjukon, mert ezekkel az unalmas templomi énekekkel nem léphetnek fel Maximo és Éva eljegyzési partiján, ám túl nagy ellenállásba ütközik. A békesség kedvéért Concepción úgy dönt, maradjanak a hagyományos énekek. Eva mindent elkövetne, hogy a kórus ne lépjen fel a partin, mert kínosnak érzi a barátai előtt, de Maximo szerint nincs lehetőség arra, hogy lemondják, ugyanis ez az apácák ajándéka.

9.
Esperanza túl sok pezsgőt ivott a partin, és szerelmet vall Tomás atyának, akit ezzel alaposan zavarba hoz. Nieves és Diana elárulják Clarának, hogy Esperanza berúgott. Amikor a lány előkerül, Clara azt hazudja Genovevának, hogy gyógyszert adott be neki, emiatt beszél félre. Genoveva ugyanis kezdettől fogva ellenszenvvel viseltetik a lány iránt, és minden lépését figyeli.

10.
A zárda iskolájának diákjai apa-diák bajnokságon vesznek részt. Esperanza hiába kérleli Tomást, hogy ő is játsszon, az atyának esze ágában sincs. Ám amikor Pedro apja, Jorge megsérül játék közben, Tomás atya veszi át a helyét, és a csapat győz. Concepción leteremti Genovevát, aki pletykákat terjeszt. Genovevának feltett szándéka, hogy valamivel kirúgatja Tomás atyát, mert érzi, hogy így nem lesz belőle zárdafőnökasszony. Pereyra rájön, hogy Julia a zárdában bujkál.

11.
Jorge egyre többször találkozik Clarával, mióta Pedro a zárda iskolájába jár. Lolát és Pedrót cigizés közben lebuknak, ezért Jorge rettentő mérges. Pereyra, adományozónak kiadva magát, bejut a zárdába, és sikerül elbűvölnie a bókokra vágyó Beatriz nővért. Esperanza sejti, hogy őt keresi, ezért elbújik. Pereyra lebukik, és Maximo azt tanácsolja, tűnjön el egy időre.

12.
Genoveva nővér mindenáron rossz hírét szeretné kelteni Tomás atyának, mert tudja, hogy míg ő a zárda papja, belőle nem lehet zárdafőnökasszony. Meghívja a zárda egyik legfőbb támogatóját, Martitát, hátha bebizonyosodik, hogy van köztük valami. Martita épp látogatóban van, amikor újságírók gyülekeznek az épület előtt, azt állítva, hogy Tomás atya elsikkasztotta az alapítvány pénzét. Eva sejti, hogy Maximo áll a háttérben. Tomás követeli, hogy tisztázza a nevét.

13.
Hajnalban egy csecsemőt hagynak a zárda kapujában. Esperanza és Tomás odaadóan foglalkoznak vele. Mindenkinek feltűnik, hogy Clara furcsán viselkedik. Senki sem tudja, hogy a saját gyereke jut eszébe,akit örökbe adott, és a kisfiú láttán mindig elszomorodik. Ráadásul mindenki élesen elítéli az anyát, aki elhagyta a gyerekét, csak ő kel a védelmére. Amikor a gyerek anyja előkerül, Esperanza úgy véli, nem lenne szabad visszaadni neki Tobiast.

14.
Tomás atya meggyónja a püspöknek, hogy van egy lány, akinek megjelenése kételyeket ébresztett benne papi hivatását illetően. A püspök azt tanácsolja, tartsa távol magát tőle. Ezért amikor lelkigyakorlatra utaznak, Tomás kerüli Esperanzát. A vidéki házban, ahol megszállnak, Esperanzán kijön az allergiája, és Tomás biciklivel viszi orvoshoz. Genoveva lefotózza őket, és a képet felteszi az internetre.

15.
Clata egy medált ajándékoz Esperanzának. Eva részegen ismét ráakaszkodik Tomásra, akit teljesen hidegen hagy öccse menyasszonya. Esperanza elkéri Concepcióntól a felvételt, amit anyja rábízott, mert oda akarja adni Jorgénak. Ám amikor kilép a zárda kapuján, egy motoros kitépi a kezéből a hátizsákját, és elszáguld. Mivel Lola felismeri a motort, Tomás előkeríti a motorost. Esperanza félti az atyát, ezért odaküldi Jorgét is, aki legjobbkor érkezik.

16.
Maximo nehezen tudja kimagyarázni, hogy Eva véletlenül látta őt a szórakozóhely előtt egy szőkével, mert ő csak Perez Gallardóval találkozott. Clara és Tomás aggódnak, amiért Esperanza késő éjjel még nincs a zárdában. A lánynak sikerül úgy visszajutnia, hogy nem veszik észre, és mindenkivel elhiteti, hogy csak olvasgatott, azért nem találták. Esperanzának vizsgáznia kell teológiából, hogy a zárdában maradhasson, ám szégyenletesen megbukik, Concepción és Tomás atya kérésére a vizsgabiztostól kap még egy lehetőséget.

17.
Tomás atya esküvői próbát tart egy fiatal párral, akiket hamarosan összead. Esperanza hallja, amikor a menyasszony azt mondja telefonon a barátnőjének, hogy nem szereti jövendőbelijét, de a szüleik jó barátok, ezért hozzámegy. Tomás intelmei ellenére Esperanza mindent elkövet, hogy lebeszélje a menyasszonyt a házasságról. Amikor Mariana az oltár előtt nemet mond, hatalmas botrány kerekedik. Concepción a vidéki házába küldi Esperanzát egy időre.

18.
Esperanza megijed a vidéki házban, amikor mozgást hall, de legnagyobb örömére Tomás atya látogatta meg, aki véletlenül megtudta, hogy ott van. Épp a szomszéd elcsatangolt lovát akarta hazavinni, ám kibicsaklott a bokája, és Tomás vele maradt, noha a zárda kápolnájában misét kellett volna tartania. Genoveva szeretné kihallgatni a felügyelő és a zárdafőnökasszony beszélgetését. Esperanza telefonját elrejti a tálcán, amin kávét visz be nekik, és felveszi a beszélgetést.

19.
Esperanza megtudja, hogy Clara távozik a zárdából, és megkéri Tomást, hogy vigye vissza. Genoveva és társai csapdát állítanak Jorgenak és Clarának, miután a felvételből megtudják, hogy fiatalkorukban viszonyuk volt. Concepción úgy dönt, Clarának a saját érdekében távoznia kell, hogy minél messzebb kerüljön Jorgétól.

20.
Miguel rátalál Esperanzára a zárdában, és Tomás atya szemtanúja lesz a csókolózásuknak. Tomás, mivel egyre inkább úgy érzi, hogy beleszeret Esperanzába, a püspökhöz fordul segítségért, aki azt javasolja, saját magát büntesse meg. Tomás atya 48 órás böjtöt és imádságot ír elő magának, ám a végére annyira legyengül, hogy a láztól vacogó férfit szinte öntudatlanul találja Esperanza.

21.
Maximo és Eva a tengerpartra utaznak, Juana estére kimenőt kér. Lola, hogy kicsit növelje népszerűségét az osztályban, felajánlja Maximoék lakását bulihelyszínnek. Concepción tisztázni szeretné Genovevával a terhességi teszt kérdését. Mivel Gemoveva ki nem állhatja Clarát, azt hazudja, hogy az ő szobájában találta. Lola osztálytársai nekiesnek a bárszekrénynek. Valentina elhatározza, hogy elcsábítja Pedrót, és véget vet Lola boldogságának. Juana hazamegy, és a bulit látva, felhívja Esperanzát, mert rá nem hallgatnak a fiatalok.

22.
Lola, aki szemtanúja volt annak, amikor Valentina és Pedro csókolóztak a konyhában, többé nem akar szóba állni a fiúval. Corina azzal zsarolja Maximót, hogy elmondja Evának, terhes tőle, ha ő nem mondja el neki mielőbb. Miguel megjelenik a zárdában Esperanzát keresve. Concepción az irodájában elmagyarázza neki, hogy így veszélybe sodorhatja a lányt. Tomás atya kételkedik Esperanza elhivatottságában, és ezt szóvá is teszi.

23.
Esperanza tornaórát tart a nővéreknek, mert Genoveva nővér koleszterinje magas, ám Genoveva, aki utál tornázni, görcsöt színlel és a szobájába viteti magát. Concepción bejelenti, hogy Tomás atyának odaítélték a Karitatív Légió díját. Mindenki boldog, csak Genoveva töri a fejét, hogyan is árthatna neki. Alicia elpanaszolja Clarának, hogy nagyon boldogtalan, amiért Jorgéval tönkrement a házasságuk. A püspök felkeresi Tomás atyát az otthonában, hogy közölje vele, egy feljelentés nyomán visszavonták a kitüntetést.

24.
Esperanza bevallja Clarának, hogy őrülten szerelmes Tomás atyába. Esperanzának találkoznia kell Miguellel, de mivel Lola vadászgörénye lepisili az egyenruháját, utcai ruhában lóg ki a zárdából. Maximo egyik embere észreveszi és főnöke parancsára ráijeszt. Csaknem elgázolja, Miguel az utolsó pillanatban ellöki az autó elől. Maximo ezek után biztos abban, hogy Julia, a lány, akit keresnek, nem a zárdában bujkál. Genoveva megtalálja Esperanza novícia öltözékét, és beárulja Concepciónnál.

25.
Clara már csaknem bevallja Tomás atyának, hogy megtalálta a lányát, amikor észreveszi, hogy a szobában van Esperanza is. Corina ultrahang vizsgálatának eredményét odaadja Maximónak, aki az íróasztalán hagyja. Eva megtalálja, és ki akar ugrani az ablakon. Corina annyira megijed, hogy azt mondja neki, nem Maximótól van a gyerek. Tomás végül lebeszéli az öngyilkosságról. Pedro meghívja Lolát vacsorázni. Alicia egy előkelő éttermet választ, hogy Lola érezze a társadalmi különbséget köztük. A lány sírva megy el az étteremből.

26.
Lola aggódik a szociális gondozó megjelenése miatt, mert félő, hogy nevelőotthonba kerül, főleg, ha Evára van bízva a tárgyalás, aki alig várja, hogy megszabaduljon tőle. Az apácák csalódottak, mivel az énekversenyen elment Esoeranza hangja. Tomas atya kikönyörög a zsűritől még egy esélyt. Carmela boldog, hogy végre ő énekelheti a szólót. Tomás atya megígéri Lolának, hogy nem kerül nevelőotthonba.

27.
Az énekversenyen a kórus fergeteges sikert arat, és bekerülnek az elődöntőbe. Carmela, aki duettet énekelt Esperanzával, nagyon boldog és elégedett. Genovevának ez nem tetszik, igyekszik újra a többiek ellen fordítani Carmelát. Beatriz hírt kap apja felől, aki nagyon beteg, de képtelen elmenni hozzá, mert haragszik rá, ugyanis úgy érzi, neki köszönhető, hogy tönkrement az élete. Lola, attól tartva, hogy árvaházba kerül, megszökik Pedróval. Esperanza próbálja előkeríteni Gracielát, hogy adja írásba, Tomás atya lehet a gyerekek gyámja.

28.
Miguel nem nyugszik bele egykönnyen abba, hogy Eseranza azt mondta, másba szerelmes. Az iskolai kirándulásra kisorsolnak két felvigyázót. Clara és Jorge lennének azok. Pedrót bosszantja, hogy pont az apjával megy kirándulni. Clara nem akarja, hogy pletykáljanak róla, ezért Esperanzát küldi maga helyett. Jorgénak közbejön valami, így Tomás atya megy helyette. Eva úgy dönt, az alapítvány képviselőjeként ő is elmegy a kirándulásra.

29.
A zárda kápolnájában rosszul lesz egy hölgy, akit Clara azonnal felismer: ő volt a szülésznő Esperanza születésekor. A szülésznő is felismeri Clarát, elmondása szerint nem tudta elfelejteni a nehéz sorsú anyát, aki megvált a gyerekétől. A lányok gonosz csínyt eszelnek ki Eva megleckéztetésére, ám Tomás atya azt hiszi, Esperanza a ludas, a lány hiába tagadja a vádakat.

30.
Clara már majdnem elmondja Esperanzának, hogy ő az édesanyja, amikor nagy hangzavar támad, Clara szobája ajtaja alól füst gomolyog. A távollétében kutató Genoveva levert egy égő gyertyát, és Clara emlékei, fotói elégtek. Az asszony vigasztalhatatlan. Genoveva mindent tagad, de Clara tudja, hogy ő tehet mindenről. Eva féltékeny Esperanzára, és Tomást próbálja ellene hangolni, de nem sikerül.

31.
Tomás atya megdöbben, amikor beállít hozzájuk egy kisfiú egy levéllel, miszerint ő az apja. Teljes képtelenségnek tartja. Esperanza tudomást szerez róla, és kikotyogja a történteket. Genoveva nővér, aki alig várja, hogy fogást találjon az atyán, és eltávolíttassa a zárdából, kapva kap a remek alkalmon, és értesíti Fortunato atyát. A püspök arra kéri Tomást, hogy a tények tisztázásáig vonuljon vissza.

32.
Esperanza kioson a zárdából, hogy Miguellel találkozzon, aki elmondja neki, hogy Pereura Maximo cégénél dolgozik. Juana elmegy a zárdába, és elmondja, hogy a kisfiú, aki felbukkant, valójában Maximo gyereke. Fortunato atya, aki nagy örömmel foglalta el Tomas helyét, változtatásokat eszközöl. Elsőként bezáratja a zenetermet, az apácák nagy bánatára.

33.
Miután néhány fiú a diszkóban eszméletlenre verte, Pedrót kórházban ápolják. Esperanza és Clara bemennek a kórházba, hogy támogassák Lolát és a családot. Pedro betegágyánál Alicia szorgalmazza, hogy Jorgeval tartsanak templomi esküvőt, mert attól Pedro nagyon boldog lenne. A nővérek izgatottak, ugyanis a zárda falain több helyen megjelent egy folt, ami egyértelműen a Szűzanyára hasonlít.

34.
Tomás atya otthon felejti a jogosítványát, ezért Esperanzát kéri meg, hogy menjenek el Celeste nővérért, aki a zárda vendége lesz. Esperanza azt hazudta, hogy átment a vizsgán, és megszerezte a jogosítványt, ám amikor szabálytalanságot követ el, kiderül, hogy hazudott, és mindannyian a rendőrségen kötnek ki. Jorge intézkedik, és Esperanzát szabadon engedik.

35.
Maximo felhívja a vizsgabiztost, hogy engedje át Esperanzát vizsga nélkül, ám Tomás atya megjelenik, és ragaszkodik ahhoz, hogy levizsgázzon. Esperanza ügyesen teljesít, és átmegy a vizsgán. Noha Clara tetteti, hogy nem zavarja, nagyon fáj neki, hogy Jorge igent mond feleségének a templomi esküvőn. Pedro viszont boldog, örül, hogy a szülei mégsem válnak el.

36.
A La Merced-i gyárban gondok vannak, a dolgozók fellázadtak, mivel a cégvezetés semmit nem tesz a környezetszennyezés ellen. Tomás odautazik, hogy lenyugtassa a kedélyeket, ás átfogó vizsgálatot ígér. Eva vele tart, és amikor nem veszi észre, elrontja az autót, hogy szállodában kelljen éjszakázniuk. Tomás azonban nem csábul el. Esperanza viszont dühös, amiért az atya Evával alszik egy szállodai szobában.

37.
Genoveva, aki ki nem állhatja Celestét, elvágja a mikrofon kábelét, amikor egy vendég kórus érkezik, hogy kínos helyzetbe hozza. Mazimo és Tomás összevesznek a környezetszennyező üzem miatt, és Maximo váltig állítja, hogy a szennyezés pusztán kitaláció. Mivel Esperanza észreveszi Pereyrát a zárda körül ólálkodni, elvegyül a vendégkórusban, aztán próbálja magát kimagyarázni Tomás atyának, egyre kevesebb sikerrel.

38.
Jorge aggódik Clara miatt, mióta nagyon feldúltan látta. Clara meggondolta magát, Concepción tanácsára egy szót se szól arról, hogy Esperanza Jorge lánya. Amikor az apácákat gyóntatja Tomás, Clara elmeséli neki, hogy nem mer odaállni a lánya elé azzal, hogy ő az édesanyja. Tomás egyértelműen úgy váli, a lánynak joga van tudni. Az atya elhatározza, hogy kideríti, ki Clara lánya, és segít neki megtalálni.

39.
Egy pár az ezüstlakodalmát ünnepli a kápolnában, Tomás atya celebrálja a misét. Az asszony korábban kicsapongó életet élt, és egykori barátnői is megjelennek a kápolnában. A felső tízezer képviselői kinézik onnan őket. Ekkor Tomas atya olyan beszédet mond, ami nagy felháborodást vált ki. Genoveva felvételt készít róla, és felteszi az internetre.

40.
Esperanza úgy gondolja, el tudja intézni, hogy Tomás atyát ne büntessék meg a beszéde miatt, ezért elmegy egy nagy tortával az érsekhez, hogy rávezesse, milyen csodálatos pap Tomás atya. Miguel megszerzi Maximo belépési kódját, hogy adatokat gyűjtsön a gépéről. Másnap reggelre kirabolják az irodát. Lola úgy dönt, megbocsát Pedrónak.

41.
Mivel Jorge arra gyanakszik, hogy Maximóék önbetörést hajtottak végre az irodában, folyton a nyakukra jár. Maximót bosszantja a felügyelő jelenléte, Pereyrának megtiltja, hogy bejárjon az irodába, nehogy felkeltse Jorge gyanúját. Esperanza és a nővérek szomorúak, mert az érsek felajánlott Tomás atyának egy másik állást, ami nagy előrelépést jelentene egyházi karrierjében, de így otthagyná a zárdát. Esperanza nem akar énekelni a kórusversenyen, mondván, hogy amikor szomorú, nem tud énekelni, de Tomás láttán meggondolja magát.

42.
Tomás atya találkozik a temetőben Esperanzával, aki anyja sírjánál ücsörög, és a sírra írt név láttán rájön, hogy Esperanza Clara lánya. Genoveva, akit Fordunato atya Concepción megtett helyettesének, míg ő betegeskedik, kemény kézzel irányít, folyton parancsolgat és főnökösködik, amivel a nővérek idegeire megy. Diana elárulja Celestének, hogy egy lemezproducer kereste, csak Genoveva nem engedte beszélni vele. Diana és Esperanza elkísérik Celestét a stúdióba, ahol Esperanza összefut Gildával, régi barátnőjével.

43.
Tomás atya találkozik a temetőben Esperanzával, aki anyja sírjánál ücsörög, és a sírra írt név láttán rájön, hogy Esperanza Clara lánya. Genoveva, akit Fordunato atya Concepción megtett helyettesének, míg ő betegeskedik, kemény kézzel irányít, folyton parancsolgat és főnökösködik, amivel a nővérek idegeire megy. Diana elárulja Celestének, hogy egy lemezproducer kereste, csak Genoveva nem engedte beszélni vele. Diana és Esperanza elkísérik Celestét a stúdióba, ahol Esperanza összefut Gildával, régi barátnőjével.

44.
Mivel Gilda nem talált munkát, elszegődik a zárdába a háztartási teendőket végezni. Elvállalja, hogy kitisztítja Genoveva kávéfoltos ruháját. Ám a kék apácaruhából piros lesz, és Esperanza meggyőződése, hogy Genoveva örökre kitiltja ezért a zárdából. Jorge ismét felbukkan Maximo irodájában, és mindenkitől ujjlenyomatot vetet. Maximo elhatározza, hogy valami módon eltávolítja az útból a felügyelőt. Pereyra Jorge autójába csempész egy csomagot. A felügyelőt letartóztatják.

45.
Clara kísérlete, hogy elmondja Esperanzának az igazságot, rendre kudarcba fullad, mert a lány hallani sem akar vér szerinti anyjáról, Clara pedig fél, hogy Esperanza meggyűlöli. Alicia nem nézi jó szemmel, hogy Clara Jorgénál járt a börtönben, hogy biztosítsa arról, hisz az ártatlanságában. Noha mindenki biztos abban, hogy a felügyelő ártatlan, a kocsijában talált nagy összeg láttán a hatóságok azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzt fogadott el. Esperanza határtalanul boldog, hogy Tomás atya nem él az áthelyezés lehetőségével, és a zárdában marad.

46.
Esperanza és Clara reggelit visznek Jorgénak a börtönbe, ám épp akkor látogatja meg a felesége is, aki egyáltalán nem boldog attól, hogy Clarát ott látja. Átadják a csomagot Aliciának, és visszamennek a zárdába. Jorge arra kéri barátját, Ibarra felügyelőt, hogy intézze el, hogy kiengedjék, és utánajárjon, ki akarta besározni. A zárdába rablók jutnak be, megkötözik az apácákat és Tomás atyát, és összepakolják az értékeket.

47.
A menekülő rablók, akik magukkal vitték Esperanzát és Clarát, balesetet szenvednek, Esperanza és Clara megsérülnek, és kórházba kerülnek. Esperanza sérülése nem súlyos, ám Clara nem tér magához, az orvosok türelemre intenek. Ibarra figyelmezteti Jorgét, hogy vissza kell térnie a börtönbe, de a felügyelő nyomozás helyett inkább Clara kórházi ágyánál várja, hogy magához térjen egykori szerelme. Clara magáéhoz tér, de senkit nem ismer fel.

48.
Esperanza nagyon szomorú, mert Clara undokul viselkedik vele, mivel Genoveva ellene uszította. Nem volt nehéz, ugyanis Clara elveszítette az emlékezetét, ezért könnyű manipulálni. Miután Beatriz kihalássza a szemétből, és átadja Celestének a szerződést, amit a lemezkiadó küldött, ám Genoveva kidobott, Celeste aláírja velük a szerződést. A térfigyelő kamera felvételén Jorge tisztán látja, hogy Pereyra csempészte a pénzt a kocsijába.

49.
Esperanzának sikerül visszaszereznie a Maximo megbízásából ellopott CD-t, amiből kiderül, hogy Maximo és Tomás cége felelős az anyja haláláért. Esperanza rendkívül csalódott, és Gilda lakására megy, hogy kisírja magát. Concepción és Tomás atya nagyon aggódnak, hogy hol lehet. Clarának kezdenek visszatérni az emlékei, de azt hiszi, Jorge a jelenlegi szerelme, és a viselkedésén Pedro nagyon megütközik.

50.
Pedro, aki haragszik az apjára, Lolánál húzza meg magát, de Eva észreveszi, hogy Lola a hűtő tartalmát a szobájába hordja, így kiderül minden. Tomas atya szenved attól, hogy Esperanza bűnösnek hiszi anyja halálában, és rendkívül dühös Maximóra, aki mindeddig félrevezette. Maximo azon gondolkodik, hogyan tudna kimászni ebből a kilátástalan helyzetből. Mentő ötletként a gyár ügyvezető igazgatója nyakába varrja a teljes felelősséget. Esperanzát bántja, hogy alaptalanul vádolta Tomás atyát, és bocsánatot kér tőle.

51.
Concepción azt tanácsolja Esperanzának, hogy mivel úgysem akar apáca lenni, és már nincs veszélyben az élete, hagyja ott a zárdát, és kezdjen el élni. Clara nem örül annak, hogy Esperanza távol lesz tőle. Esperanza és Gilda visszatérnek La Mercedbe, mert a lány tudja, hogy Tomás atyának csak további problémákat okoz a jelenléte. Genoveva panaszt tett az érseknél, ezért megvizsgálják Tomás atya és Esperanza kapcsolatát.

52.
Esperanza és Gilda, visszatérve La Mercedbe, beköltöznek Esperanzáék lakásába. A lány szomorú, mert mindenről halott anyja jut eszébe. Amikor elmennek ebédelni Tito éttermébe, a helyi lakosok ellenségesen viselkednek velük, mivel Esperanza nyomozásának hatására bezárták a gyárat, és sokan munka nélkül maradtak. Egykori barátai is őt okolják, ezért úgy dönt, nem marad ott tovább.

53.
Tomás atya, aki nagyon aggódik Esperanzáért, elkéri Maximo kocsiját, és utána megy La Mercedbe. Az országúton találkozik a lánnyal, akinek épp elszakadt a lánc a biciklijén. Az autóval se jutnak messzire, ugyanis kifogy a benzin. Egy lakókocsis fiatal felveszi őket, de ő másnapig nem megy tovább, ezért kénytelenek a lakókocsiban tölteni az éjszakát.

54.
Clara nagyon örül, hogy Esperanza visszament a zárdába, de a lány közli vele, hogy nem fog ott lakni, egyelőre Gildához költözik, és elkezd munkát keresni. Maximo unja már, hogy Tomás mindenkit odaköltöztet a lakásukba. Lola és Osqui után most Gato is ott húzza meg magát, ráadásul még randit is szervez magának, miközben ők színházba mennek. Esperanzát küldöncként alkalmazzák, főnöke is elkíséri, és jól össze is vesznek, úgyhogy rögtön munka nélkül marad.

55.
Concepción ötlete, miszerint Esperanza korrepetálja a gyenge tanulókat a zárda iskolájában, nagyon tetszik a lánynak. Tomás atya, miután eltávolítják a zárdából Genoveva panaszai miatt, a szegénynegyed házainak helyreállítási projektjébe veti magát. Clarával úgy döntenek, ünnepséget rendeznek a zárdában, ahová meghívják a lakók képviselőit is. A püspök támogatja az ötletet, sőt, meg is jelenik az ünnepségen.

56.
Esperanza és Tomás atya véletlen találkozásuk első pillanatától vonzódnak egymáshoz. Gondolatban mindketten felidézik az elmúlt hónapok történéseit, attól kezdve, hogy a Buenos Aires-be tartó buszon egymás melletti ülőhelyekre sodorta őket a sors, egészen a jelenlegi állapotig, amikor Tomás atya már nem tudja leplezni vonzalmát a lány iránt, és egyházi körökben ezt nem nézik jó szemmel.

57.
Concepción és Clara látják a zárdában rendezett ünnepségen táncolni Tomás atyát és Esperanzát, pont amikor a püspök is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt. Hogy ne vegye észre őket, Concepción az irodájába viszi a püspököt. Ám a véletlen úgy hozza, hogy később mégis félreérthető helyzetben találják az atyát Esperanzával. Gato azt tanácsolja barátjának, hogy a boldogságáért hagyja hátra papi hivatását, de Tomás nemet mond.

58.
Kiderült, hogy Julieta apja sikkasztott, és anyja arra kéri Concepciónt, hogy Julietát ne zárják ki az iskolából, mert Genoveva ezzel fenyegette. Concepciónnak nagyon elege van Genoveva nővér gonoszkodásaiból, de minden szava falra hányt borsó. Lola, aki attól tartva, hogy Tomás atya távozásával nevelőotthonba kerül, eltűnik. Hátizsákját ellopják. A zárdát arról értesítik, hogy Lola súlyos balesetet szenvedett. Mindenkinek bűntudata támad.

59.
Miután kiderül, hogy a balesetet szenvedett lány nem Lola, csak az ellopott iratok alapján hitték ezt az orvosok. Pedro, Clara és Jorge megtalálják egy parkban. Lola arra kéri Tomás atyát, hogy amennyiben elutazik, Esperanzát nevezzék ki gyámjának, mert Eva és Maximo egészen biztos, hogy nem törődnek vele, és kiteszik a szűrét a lakásból.

60.
Gilda boldog, mert összejött egy producerrel, aki felajánlotta neki, hogy elkísérheti Madridba, és ígéretes színésznői karriert jósol neki a jövőben. Esperanza kissé szkeptikus, és nem tetszik neki, hogy barátnője egy szinte ismeretlennel utazik az óceán túloldalára. Miután elfogadta Maximo állásajánlatát, igyekszik betanulni új munkakörébe a cégnél. Maximónak egyre jobban tetszik Esperanza, és Tomás atya láthatóan féltékeny öccsére.

61.
Clara, amikor ideges, diszlexiás lesz, így történt ez most is, amikor egykori szerelme, Jorge bevallotta neki, hagy szakított miatta a feleségével. Esperanza szeretné, ha Clara és Jorge megbeszélnék ezt a dolgot, ezért ráveszi Clarát, hogy civil ruhában menjen el a szállodába, ahol Jorge szobát bérel. Eva arra gyanakszik, hogy Maximo udvarol Esperanzának. Esperanza kivesz egy szobát Clara nevére, és ott várja, míg Jorgéval megbeszélik a dolgaikat. Fortunato atya szeretné lebuktatni Clarát.

62.
Tomás, hogy megmentse Clara becsületét, a szállodába siet, hogy figyelmeztesse Esperanzát és Clarát Fortunato szándékaira. Míg Clara Jorgéval beszél a férfi szobájában, Tomás atya Esperanzával várakozik. Amikor Fortunato megjelenik, Esperanza a zuhanyzóba rejti Tomást, és mivel Fortunato nem tágít, mindenképp be akar menni a mosdóba, Esperanza is bemegy a zuhany alá ruhástól. Végül Fortunatót kikísérik a biztonságiak, Clara, Esperanza és Tomás visszaérnek a zárdába.

63.
Clara, aki sokat tépelődött, Jorgét válassza-e, vagy a zárdát, végül a hivatása mellett döntött. Esperanzát lesújtja, hogy nem adott egy esélyt a szerelemnek. A zárdát és az iskolát be akarják záratni, mert az épület felújításra szorul. Maximótól próbál pénzt szerezni Esperanza, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy a rendfőnökasszony személyesen menjen el az irodájába. Tomás megpróbál munkásokat toborozni, hogy az életveszélyessé vált zárdát felújítsák.

64.
Egy katolikus fiú és egy indián lány szeretne mielőbb templomi esküvőt tartani, mert a lányt az apja kötelezni akarja arra, hogy térjen vissza a falujukba, amennyiben isten előtt nem kötnek házasságot. Az ehhez szükséges feloldó engedély megszerzése több hónapos feladat, ám Esperanza kitalálja, hogy a Vatikánból épp Argentínába látogató Toriello bíborostól kérjenek segítséget. Tomás atya kivitelezhetetlennek tartja az ötletet, de a lányszámára semmi sem lehetetlen.

65.
Maximo rájön, hogy Esperanza az irodában aludt, ezért jelképes összegért kiadja neki egyik üresen álló lakását. Erre szükség is van, mivel Lola azt szeretné, ha Tomás atya elintézné, hogy Esperanza legyen a gyámja, ehhez viszonyt kel egy állandó lakcím. Alicia a fejébe veszi, hogy Pedróval elköltöznek egy másik városba, de erről Jorge hallani sem akar. Esperanza elkíséri Törököt a divatbemutatóra, és beugrik egy modell helyett, aki nem tudott megjelenni. Tomás atya váratlanul toppan be, és elbűvöli a kifutón menyasszonyként végigvonuló Esperanza.

66.
Esperanza aggódik Lola miatt, aki eltűnt Pedróval, és arra kéri Maximot, hogy adjon neki még egy szabadnapot, mert úgysem tud rendesen dolgozni, míg elő nem kerül. Maximo, aki már régóta szeretné meghódítani a lányt, mindenben a kedvében jár. A zárda felújítása közben az építőmunkások egy kis dobozra lelnek a falban, melyben egy szerelmes levél van, az iskola egykori diákja írta. Az apácák azt találgatják, vajon mi lett a szerelmesekkel. Jorge közli Aliciával, hogy Pedróval nem költözhet el, de felesége rá se hederít. Maximo egy elegáns étterembe viszi Esperanzát. A véletlen úgy hozza, hogy Tomás, Lola, és Eva is odamennek.

67.
Esperanza érzi, hogy Tomás atya féltékeny Maximóra. Jorge arra kéri Clarát, hogy menjen el velük megünnepelni, hogy a gyerekek előkerülnek, de Clara a kései órára hivatkozva elutasítja. Eva kérdőre vonja Maximót, hogy mit keres Esperanzával egy étteremben, ő üzleti vacsorára hivatkozik, melyre a partner nem ment el, de Eva tudja, hogy ez hazugság. A zárdában áll a bál, mivel Fortunato atya megszerezte a szállodai folyosó biztonsági kamerájának felvételét, melyen látszik, hogy Tomás atya és Esperanza együtt jönnek ki a szobából, ráadásul csuromvizesen.

68.
Esperanza elhoz néhány holmit La Mercedből, és beköltözik a Maximo által felajánlott lakásba. Tomás atya és Gato segítenek neki a férfimunkában. Gato azonban sms-ben kommunikál közben Evával, elkéri Tomás autóját, hogy szerelmi légyottra menjen. A lány kettesben marad az atyával, ami mindig balul sül el, mert Tomás folyton a hivatására hivatkozva elutasítja a szerelmet.

69.
Maximo panaszkodik Esperanzának, hogy Eva megcsalja, és Tomásra, amiért elárulta. A lány hirtelen azt hiszi, Eva Tomás atyával csalta meg Maximót, de megnyugszik, amikor kiderül, hogy csak annyi a bűne, hogy tudott a dologról, és nem beszélt róla. Mivel Fortunato atya le akarja tiltani az Esperanza által írt darab bemutatását, Concepción az érsekhez fordul, aki engedélyezi, hogy a gyerekek bemutassák a modern Rómeó és Júlia történetet.

70.
Esperanza nagyon zaklatott, amiért Tomás atya azt szeretné, ha távol tartanák magukat egymástól, és Clarának panaszkodik. Clara próbálja megnyugtatni, de a lány nem képes felfogni, hogy Tomás a reverendát választja helyette. Amikor Tomás atya székét üresen látja a musical bemutatóján, Esperanza teljesen kikészül, és az előadás után felkeresi Tomást, hogy ultimátumot adjon neki.

71.
Esperanza belebetegszik a szerelembe. Clara ápolja, és próbálja rávenni arra, hogy szedje össze magát. Tomás atyának azt tanácsolja a püspök, hogy gondolkodjon el alaposan, mert élete legfontosabb döntését kell meghozna. Az atya biztosítja a püspököt arról, hogy a hite és az egyház iránti elkötelezettsége erős. Juana arra biztatja Evát, ne mondjon le egykönnyen Maximóról. A zárdában vásárt rendeznek, és Maximo egy álellenőrt küld, hogy megakadályozza.

72.
Pedro nem szeretné, ha Lola elutazna hosszú idő után felbukkanó apjával, de a lány szeretné megismerni, és adni neki egy esélyt. Ezen alaposan összevesznek Pedróval. Tomás és Maximo is összevesznek Esperanza miatt, mert Tomásnak nem tetszik, hogy öccse folyton a lány körül legyeskedik, Maximo pedig emlékezteti bátyját papi mivoltára.

73.
A nővérek felvesznek egy konyhai videót Genoveva szerepléével, és Nieves, aki megnézi Carmela telefonjában, véletlenül megnyomja a megosztás gombot, és felkerül a netre. Genoveva először őrjöng, de ahogy érkeznek a lájkok, egyre boldogabb, míg végül úgy véli, főzőműsort kellene csinálniuk. Leticia állásinterjúra érkezik a Santa Rosa iskolába, és Jorge igazítja útba. Clara épp észreveszi őket, és féltékeny lesz.

74.
Egy veszekedés után Esperanza elszalad, de Tomás atya utána rohan és szenvedélyesen megcsókolja az utcán. A lány azt hiszi, megtört a jég, és bízik abban, hogy Tomás a papi hivatással szemben őt választja. Tomást azonban gyötri a lelkiismeret, és meggyónja bűnét az érseknek, aki felmenti egyházi teendői alól, de karitatív tevékenységeit továbbra is végezheti. Genoveva annyira belejön a konyha-showba, hogy már aludni se hagyja a nővéreket. Fortunato atya elnéző, mert reméli, hogy részesedhet a műsor hasznából.

75.
Esperanza szomorú és egyben dühös is, amikor Tomás azt mondja neki, hogy az érsekkel megbeszélve a helyzetet úgy döntött, el kell távolodnia az egyháztól és tőle is egy időre. A lány kétségbeejtőnek találja, hogy semmi sem változott. Clara és Leticia a környékbelieket segítő projektben vesznek részt. Clarát rossz érzéssel tölti el, hogy Jorge jókedvűen nevetgél Leticiával, noha tudja, hogy ő maga mondott nemet a férfinak. Az építkezés helyszínén rossz helyre lép, és egy víznyelőbe zuhan.

76.
Espeanza kétségbeesetten figyeli az eseményeket. A tűzoltók lejuttatnak egy mikrofont és egy kamerát a víznyelőbe, hogy megtudják, Clara életben van-e. Kiderül, hogy életben van, de sérült, és kevés az oxigén. A mentést nehezíti, hogy a talaj túl laza, és az omlásveszély miatt a tűzoltók parancsnoka megtiltja embereinek, hogy leereszkedjenek.

77.
A püspok rettentően bosszús, amiért Tomas atya újból az újságok címlapjára kerül, és az atyát nagyon leteremti. Máximo közli Tomásszal, hogy nem engedi át neki Esperanzát, és jobban tenné, ha az egyházi kartrierjével foglalkozna. Garo azt állítja, szerzett szponzort Genoveva főzős műsorához, de mióta ő lett a zárdafőnökasszony, nincs ideje felvenni a műsort. Gato Beatrizt kéri meg,m hogy helyettesítse. Hogy ne derüljön ki, a parkban forgatnak. Ám a rendőrségi fogdában végzik, mert nem volt engedélyük közterületen filmezni.

78.
Clara nagyon féltékeny Leticiára, és gyakran érezteti vele, hogy nem kedveli. Ezért Leticia megkérdezi tőle szemtől szemben, mivel bántotta meg, de Clara nagyon zavaros választ ad. Beatriz, Suplicio és Nieves a fogdában töltik az éjszakát, mert a sértett Genoveva nem hajlandó kihozni őket. Jorge szerint annak köszönhetik korai szabadulásukat, hogy Suplicio egész éjjel énekelt, amit már nagyon nehezen viseltek. Fortunato és Genoveva terveket sző a zárda életének megszigorítására.

79.
Tomas nagyon sokat iszik az étteremben, ahol Esperanzával vacsoráznak. A lány saját lakására viszi a részeg Tomast, aki azonnal elalszik a kanapén. Reggel Esperanza ágyában ébred, és semmire nem emlékszik, de a lány megnyugtatja, hogy semmi sem történt közöttük. Mivel úgy tűnik, Maximo alkalmazottja az okozója Clara balesetének, az újságírók megjelennek a cégnél. Eva azonban Esoeranzára hárít minden felelősséget. Így az újságírók a lány lakásához mennek. Tomas azt hiszi, miatta.

80.
Tomas elbújik a fürdőszobában, amikor Maximo meglátogatja Esperanzát. Genoveva megengedi Gatonak, hogy a sekrestyében aludjon, ám amikor Fortunato atya rájön, Beatrizra keni az egészet. A zárdában megjelenik két rocker lány, akikről kiderül, hogy hallották Supliciot a börtönben énekelni, és be akarják venni az együttesükbe. Esperanza nagyon szépet álmodik Tomas atyáról, és az álom egy része valóra is válik csakhamar, ami arra ösztönzi, hogy higgyen szerelmük beteljesülésében.

81.
Osqui belázasodik, és Tomás atya meg Esperanza együtt ápolják. Noha mindketten elhatározzák, hogy kerülni fogják egymást, sorsuk mégis összefonódik. Alicia bemegy az iskolába, és követeli Leticiától, hogy Pedrót érintő kérdésekben őt is értesítse, ne csak volt férjét, Jorgét. Tomás atyát egyik híve rábeszéli, hogy tartson vele beteg anyjához, aki gyónni szeretne. A hölgy meggyónja neki, hogy fiatalon viszonya volt egy pappal, de a férfi az egyházat választotta, és szomorúan élte le az életét. Tomásnak újra kétségei támadnak döntésével kapcsolatban.

82.
Alicia lesben áll az iskola előtt, és látja, hogy Leticia Jorgéval érkezik. Azonnal bepanaszolja Genoveva nővérnél, és kéri, hogy rúgja ki. Leticia nem tűri, hogy beleszóljanak a magánéletébe, ezért felmond, ám Genoveva, aki még új a zárdafőnöki székben, nem fogadja el. Eva ügyvédhez fordul, mert Máximót ki akarja semmizni, amiért szakított vele.

83.
Amikor Tomás atya neve felkerül azoknak a papoknak a listájára, akiket püspökké szeretnének avatni, Esperanza végképp érzi, hogy szerelme csatát vesztett az egyházzal szemben, hiszen Tomás mindig is erre vágyott. Hiába is próbál magyarázkodni Tomás, Esperanza faképnél hagyja. Leticia nagyon hálás Clarának, amiért segített neki leszerelni Jorge volt feleségét. Új diák jön az iskolába, Dominga, akinek orvosnő anyja börtönbe került gyógyszerekkel való visszaélés miatt.

84.
Tomás atya összeadja Nieves nagynénjét, aki 50 éven át volt kénytelen távol élni szíve választottjától, mert annak apja nem helyeselte a kapcsolatukat. Suplicio megkéri Esperanzát, hogy énekelje el a szertartáson az Ave Mariát. Esperanza csak akkor döbben rá, hogy nem Fortunato atya vezeti a ceremóniát. Tomás elbűvölve hallgatja a lány énekét.

85.
Tomás atyát püspökké avatják. Esperanza eleinte el se akar menni a ceremóniára, de végül mégis elmegy. Annyira kétségbeesik a gondolattól, hogy Tomás immár sose lehet az övé, hogy sírva kiszalad a teremből. Máximo folyton azzal bosszantja bátyját, hogy udvarolni próbál Esperanzának. Eva egy csellel próbálja kiforgatni Maximót a vagyonából. Dominga kikezd Gatóval, aki testnevelést tanít az iskolában.

86.
Esperanza teljesen belebetegszik egyrészt a bánatba, hogy Tomás sosem lehet az övé, másrészt a szégyenbe a jelenet miatt, amit a püspökké avatáson rendezett. Gilda és Clara vigasztalják. Lola visszatér az apjától, és elmeséli Tomásnak, hogy egész nap dolgoznia kellett a vaskereskedésben, ráadásul az apja kihasználta a helyzetet, és magára hagyta a munkával.

87.
Mivel az érsek lemondja a vacsorát, Tomás atya hazamegy, így keresztülhúzza Maximo terveit, aki Esperanzát meghívta vacsorára. A lány képtelen elviselni Tomás jelenlétét, mert tudja, hogy el kell felejtenie, ezért inkább hazamegy. A lakáséban találja Gildát és Gatót, akik arra számítottak, hogy kettesben lesznek este. Dominga meglehetősen furcsán viselkedik. Gato egy éneklős valóságshow-ba szeretné beszervezni az apácákat, ám Genoveva ellenzi.

88.
Az apácák énekelni szeretnének, ezért Genoveva megengedi, hogy szavazzanak, és abban reménykedik, hogy a szavazás végeredményét manipulálni tudja. Tomás és Maximo Esperanzára bízzák az alapítvány dolgait, ám Eva ezt felháborítónak tartja, és mindent elkövet, hogy szabotálja Esperanza munkáját. A lány adományokat gyűjt az árvízkárosultak megsegítésére.

89.
Esperanza meglát a városban egy kislányt, aki szórólapokat osztogat ahelyett, hogy iskolában lenne. Mint kiderül, Priscillával nemigen törődnek a szülei, ezért Esperanza elviszi a zárdába, hogy legalább ennivalóhoz jusson. Genoveva nem örül az újabb jövevénynek, és kijelenti, hogy nem maradhat ott. Gato el szeretné érni, hogy Esperanza is fellépjen az apácákkal, de ő erről hallani sem akar.

90.
Tomás atya is elmegy a próbafelvételre, és döbbenten látja, hogy Esperanza is apácaruhában énekel. Ezt igen nagy tiszteletlenségnek tartja, és meg is szidja miatta. Gato magára vállalja a felelősséget, de Tomás atyát ez sem érdekli. Esperanzának, mint az alapítvány új vezetőjének, részt kell vennie a nőegylet vacsoráján. Tomás megtanítja az alapvető illemszabályokra. Eva már előre örül, hogy Esperanza lejáratja magát az előkelő vendégek előtt.

91.
Eva felháborítónak találja, hogy Esperanza őt gyanúsítja a jótékonysági vacsorán bemutatott lejárató videó elkészítésével, de mindenki szerint Evára vall a dolog. Esperanza hálás Tomásmak, amiért kiállt mellette. Genoveva tudomására jutott, hogy Esperanza apácaruhában lépett fel a tévéműsorban, ezért Clara azt tanácsolja a lánynak, hogy egy ideig ne kerüljön Genoveva szeme elé. Clara barátnője, a szókimondó Török nem tud megbékélni azzal, hogy Clara lemondott Jorgéról és a szerelemről.

92.
Gato ráveszi Evát, hogy tovább szerepeljen a műsorban, mert a csatája Esperanzával jót tesz a nézettségnek, és közben azt ígéri neki, meg van beszélve, hogy ő lesz a győztes. A látogatóba érkező Joaquín atya, Tomás régi barátja, mindenfélét el tud érni Genovevánál, mert érthetetlen módon a szigorú Genoveva nagyon szereti. Az apácák megbetegszenek, és Eva, hogy jó pontokat szerezzen Tomásnál, besegít az ápolásukba.

93.
Esperanza pánikba esik, mivel előrehozták a műsor adásba kerülését. Juanjo mindenképp ragaszkodik ahhoz, hogy még aznap felvegyék. Esperanza és Joaquín atya együtt készülnek fellépni. Az apácák méltatlankodnak, amiért a kórus nem szerepel már a versenyben. Supéiciót is magukkal viszik, hogy zongorán kísérje őket. Clara tudomására jut, hogy Dominga meg akar szökni, és próbálja megelőzni az eseményeket.

94.
A zárda névadójának, Santa Rosának megünneplésére készülnek. Tomás atya átad egy ismertetőt Esperanzának. Az atya távollétében Esperanza megtalálja és magához veszi a naplóját, ám amikor vissza akarja juttatni az íróasztalára, lebukik. Tomás nem örül, hogy a lány elolvasta a naplóját, de Esperanza bevallja, nem tudott ellenállni a kísértésnek. Az ünnepség egyben Joaquín búcsúztatója is, aki újabb misszionáriusi feladatot vállal. Alicia rettentően féltékeny Leticiára.

95.
Gato arra próbálja rávenni Tomást, hogy a műsorban helyettesítse Joaquint, de ő hallani sem akar a dologról. Maximo, aki folyton keresztbe akar tenni fivérének, felbérel valakit, aki a negyedben készülő kenyeret mérgezővé teszi. Sokan megbetegszenek, köztük maga, Tomás atya is. Mivel nem hajlandó pihenni, Esperanza segítségével adományokat visz egy kolostorba. Esperanza a szabályok szerint oda nem léphet be, ezért az autóban várakozik. De hiába, mert Tomás olyan rosszul lesz, hogy a szerzetesek kénytelenek ott tartani. A lánynak azonban nem jelentenek akadályt a szabályok.

96.
Esperanza titkon beoson a kolostorba, és ápolja Tomást. Az atya reggelre magához tér, és nagyon megdöbben, amikor Esperanza azt mondja, hogy igaziból is apácának áll, hogy a közelében lehessen. Maria énekelni tanítja Evát, Carmela pedig Gildát küldi hozzá takarítani, mivel Juana úgy döntött, nyugdíjba vonul. Gildának esze ágában sincs a lekezelő Evának dolgozni, azonnal faképnél hagyja.

97.
Mivel Clara igyekszik meggátolni, hogy Esperanza apácának álljon, és Genoveva sem akar hallani a dologról, Esperanza egy másik zárdába jelentkezik. Amikor Clara látja, mennyire eltökélt, átadja neki a Santa Rosa jelentkezési lapjait, amiket addig elrejtett előle. Eva és Maximo kibékülnek, mert mindketten rájönnek, hogy jó párost alkotnak.

98.
Gila és Gato a fogdába kerültek, mivel Eva, aki észrevette, hogy Esperanza lakásában aludtak, feljelentette őket illegális lakásfoglalásért. Esperanza boldog, mert Tomás atya avatta novíciává. Concepción is nagyon elégedett, amiért Esperanza az Úr szolgálatának szenteli az életét. Genoveva mindenféle alantas munkákat bíz az új novíciára, és Esperanza kénytelen szó nélkül tűrni. Fede és Pedro folyton egymásnak esnek Lola miatt, Genoveva úgy dönt, nem lesz osztálykirándulás.

99.
Tomás atya rendreutasítja az Esperanza felett zsarnokoskodó Genovevát. Alicia, aki nagyon féltékeny Leticiára, Clarában keres szövetségest, de ő egyáltalán nem akar beleavatkozni Jorge magánügyeibe. Clara eldönti, hogy elmondja az igazságot Esperanzának, aminek Tomás atya nagyon örül. Genoveva hallgatózik, majd megkéri Beatrizt, derítsen ki mindent Clara egykori magánéletéről.

100.
Maximo átengedi a korábban Esperanza által bérelt lakását az alapítványnak. Eva elégedett Maximo csalafinta tervével, mivel így akkor mehetnek be az irodába, amikor csak akarnak. Alicia a szüleihez utazik, és arra kéri Clarát, hogy vigyázzon Jorgéra és Pedróra. Clara nem érti, mi lehet a hirtelen jött barátságos viselkedés mögött. Juana minden jelentkezőt elutasít, de Eva ragaszkodik ahhoz, hogy vegyék fel Soledadot. Ám Juanának jobb ötlete támad: Loláék anyját, Gracielát veszi fel maga helyett. Esperanza és Tomás irodává próbálják alakítani Maximo lakását.

101.
Jorge dühös Clarára, mert nem mondta el neki, hogy Alicia a segítségét kérte, hogy újra egyesüljön a családjuk, és azt hiszi, Clara átállt Alicia oldalára. Esperanza önbizalmat ad Domingának, aki csúnyának hiszi magát, aki nem érdekelheti a fiúkat, különösen Fedét nem. Graciela próbál közeledni Lolához, de pillanatokon belül összevesznek, mert Lola úgy érzi, anyjának nincs erkölcsi alapja kioktatni őt.

102.
Eva kibékül Maximóval, de Graciela meglepi őket a kanapén, és Evának az az érzése, Maximo rejtegeti őt. Esperanzának rosszul esik, hogy Genoveva és Maria kárörvendően beszélnek arról, hogy alulmaradt Evával szemben a vetélkedőn, mert sejti, hogy Genoveva keze van abban, hogy Suplicio nem ért oda időben. Clarának telefonálnak, hogy apja a halálán van, amit mindenki furcsáll, mert Clara 20 éve azt mondta, apja meghalt.

103.
Esperanza addig győzködi Clarát, mígnem belemegy, hogy elkísérje őt haldokló apjához. A rendház kisbuszával mennek, de a jármű egy kietlen területen lerobban. Clarát egy helybéli elviszi autóval, Esperanza a kisbusznál várja az autómentő érkezését, ám Tomás atya érkezik helyette. Esperanza titokban megcseréli az indítókábel csatlakozóit, így mindkét autó használhatatlanná válik.

104.
Esperanza értetlenül, és rettentő dühösen veszi tudomásul, hogy Tomás atyának új titkára van, a szeminarista Nicolás személyében. Sértésnek veszi, hogy Nicolás veszi át a titkári teendőket, és minden mérgét a fiún tölti ki, aki nagyon türelmesen állja a sarat. Genoveva boldog, hogy újra indul főzőműsora, és kiosztja a feladatokat.

105.
Maximo botrányt kavar egy híres focista körül, aki a szegénynegyedbe ment volna a gyerekekkel találkozni, ám az újságok úgy állítják be, hogy pénzt kapott ezért. Esperanza beoson a stadionba, hogy beszéljen vele, mert nem szeretné, ha lemondaná a találkozót. Maximo is megjelenik Evával, akinek az a feladata, hogy elcsábítsa a focistát.

106.
Esperanzának sikerül rávennie a focisztárt, hogy elmenjen a szegénynegyedbe, találkozni a rajongóival. Nicolás azt találja ki, hogy jó lenne egy jótékonysági meccset szervezni. Esperanza továbbgondolja az ötletet, és úgy osztja el a csapatokat, hogy férfiak játsszanak a Marrapodival megerősített női csapat ellen. Pedro és Lola büntetésként a konyhai show-ban segítik Genovevát. Azt gondolják, filmezni fognak, de csak a konyhai robotmunka jut nekik.

107.
Jorge épp Clarával beszélget a könyvtárban, akinek kényelmetlen a férfi jelenléte a többi apáca előtt, ezért amikor Genoveva és Beatriz bemennek az irodába, megvárják, míg nem látja meg őket senki. Carmela azonban a folyosón figyel, és jegyzetel. Esperanza folyamatosan dühös Tomásra, mert tudja, hogy szerelmes belé, de a hivatása miatt elfojtja érzelmeit.

108.
Esperanza összekeveri az adományokat, és Nicolás falaz neki. Tomás kissé dühös, ráadásul féltékeny is az új titkárára, mert úgy látja, túlságosan jól kijönnek Esperanzával. Clara nagyon mérges barátnőjére, Törökre, mert az elmondta Jorgénak, hogy látta őt az esküvőjén Aliciával, így a férfiban felmerül, hogy Clara sok mindent elhallgatott előle.

109.
Clara közli Tomásszal, hogy nem tetszik neki, ahogy Esperanzával bánik, de az atya kikéri magának. Tomás egy lány miatt dühös, akit Esperanza saját bevallása szerint beengedett a zeneterembe tanulni anélkül, hogy engedélyt kért volna. Kiderül, hogy a lány Nicolás ismerőse, és ezúttal Esperanza falazott neki. Tomásnak egyáltalán nem tetszik Esperanza és Nicolás cinkossága. Genoveva példás büntetést fontolgat Pedro és Lola számára, de a szülők és Leticia nem értenek egyet.

110.
Hogy eltávolítsa egy időre Esperanza közeléből, Tomás megbízza Nicolast az alapítvány irodájának átrendezésével. A hullafáradt Nicolas ott is tölti az éjszakát. Éjjel Máximo embere ellopja az alapítvány csekkfüzetét, hogy majd sikkasztással vádolhassák Tomást és Esperanzát. Jorge vacsorára hívja Leticiát, de ő munkára hivatkozva nemet mond a meghívásra, majd meggondolja magát, és mégis elmegy Jorge lakására.

111.
Máximo és Eva azon mesterkednek, hogy kiürítsék az alapítvány bankszámláját, és így keverjék sikkasztás gyanújába Tomást és Esperanzát. Leticia megkéri Clarát, hogy varrjon neki egy ruhát, mert Jorgéval el kell mennie egy eseményre. Clara elvállalja, de barátnője, Török egyáltalán nem örül ennek. Eva és Genoveva elindulnak a bankba, kivenni a pénzt. A bank előtt ácsorogva, elrabolja őket két férfi, és váltságdíjat követelnek Máximótól.

112.
Tomás reggel az alapítvány irodájában találja Nicolast és Esperanzát, ahogy ülve alszanak a kanapén. Magyarázatot követel. Genoveva kétségbe esik, amikor kiderül, hogy egy francia befektető meg akarja venni az érsekségtől a Santa Rosa zárdát, hogy szállodává alakítsa. Esperanza és Nicolas saját szakállukra felkeresik a befektetőt, hogy meggyőzzék, a zárda az apácáké. A kínos jelenetnek Tomás atya vet véget, amikor megjelenik egy irattal, mely a zárda eladhatatlanságáról tanúskodik.

113.
Genoveva már riasztónak találja Máximo gonoszságát, és egyre kevésbé van kedve részt venni az alapítvány tönkretételében, de kapzsisága győzedelmeskedik a lelkiismereti problémái felett. Alicia arra kéri Clarát, hogy mondja el ő Jorgénak, hogy Pedro nem az ő fia. Clarát teljesen lebénítja a hír, és nem szeretne belekeveredni kettejük problémáiba, de végül magára vállalja a kínos feladatot. Nicolas engedélyt kér, hogy egy esküvőn összeadhassa a barátait. Gilda és Gato ugyancsak egy esküvőre indulnak, és magukkal viszik Esperanzát is.

114.
Jorge látni sem akarja Aliciát, hiába kér bocsánatot tőle. Pedro teljesen összeomlik, amikor Jorgétól megtudja, hogy nem ő a vér szerinti apja. Sergio megjelenik az iskolánál, hogy találkozzon fiával, de Pedro nem akar szóba állni vele. Clara bármennyire szeretné elmondani végre Jorgénak és Esperanzának az igazságot, képtelen rá, mert nem tudná elviselni, ha meggyűlölnék.

115.
Tomást egyre jobban zavarja, hogy Nicolas és Esperanza remekül kijönnek egymással. Csak magának vallja be, hogy féltékeny a titkárára. Esperanza a születésnapját azon a napon szereti ünnepelni, amikor Blanca örökbe fogadta. Egy újabb ok, ami Clarát ismét visszatartja attól, hogy elmondja az igazságot. Gilda titokban meglepetés partit szervez, de hamar lebukik. Nicolas bevallja Esperanzának, hogy szerelmes belé. Esperanza azzal hárítja, hogy ő egy novícia, majd időt kér.

116.
Nicolas szemtől szemben megkérdezi Tomástól, mit érez Esperanza iránt, és látva a püspök felháborodását, nyomban bocsánatot kér. Gato úgy véli, Tomás bepánikolt, hogy Nicolas miatt elveszíti Esperanzát. Clara bujkál Jorge elől, mert bűntudata van, amiért még mindig nem mondta el neki, hogy Esperanza a közös gyermekük.

117.
Esperanza megtudja, hogy csődbe ment az alapítvány, és nem hisz a fülének. Miután sehol se találja a zárdában Tomást, a lakására megy, hogy magyarázatot követeljen. Sergio DNS-vizsgálatot kezdeményez, hogy kiderüljön, Pedro a fia vagy sem. Pedro hallani sem akar róla, de Jorge meggyőzi, hogy erre szükség van ahhoz, hogy eloszlassák a kételyeket. Gilda, miután összeveszett Gatóval, a zárdában szeretne aludni. Ráveszi Dianát és Nievest, hogy menjenek el vele mulatni.

118.
Nicolas arra kéri Esperanzát, menjen vele, hagyja ott a zárdát, mert szép és szeretetteljes életet tudna biztosítani neki. Esperanza nemet mond, és ezt Tomás is hallja, aki végighallgatja titokban a beszélgetést. Eva egy esküvőszervezőhöz fordul, miután Máximo rábólintott, hogy elveszi feleségül. Leticia sokat segít Jorgénak, mert Pedro különösen nehéz időket él át. Esperanza ki akarja deríteni Nicolas címét, hogy bocsánatot kérjen tőle.

119.
Esperanza tetőtől talpig festékesen oson vissza a zárdába, miután segített Nicolasnak falat festeni. Tomás segít rajta, hogy Genoveva meg ne lássa, tiszta apácaruhát visz neki a sekrestyébe. Genoveva arra gyanakszik, hogy a püspök bujtatja Esperanzát, be is ront, de nem találja ott. Gato és Toti közös üzletről beszélnek. Giilda Totival akarja féltékennyé tenni Gatót. Eva szeretné, ha Clara varrná meg a menyasszonyi ruháját.

120.
Concepción nem tűri tovább Tonás és Esperanza veszélyes közelségét, úgy dönt, hogy szerez egy új titkárt az atyának. A vetélkedő új fordulóját Eva nyeri, mert Gato tartozott neki egy szívességgel, és lebeszélte a producerekkel. Pedro teljesen kiakad, mivel a tinisztár kerestetik műsorvezetője nyilvánosságra hozta családi problémáit. Nicolas közli Tomásszal, hogy otthagyja a papneveldét, és a világi életet választja.

121.
Esperanza lázálmában Tomást emlegeti. Nieves és Diana teljesen kétségbeesnek, mert félnek, hogy Genoveva is meghallja. Clarát már nagyon furdalja a lelkiismeret, amiért még mindig nem mondta el Jorgénak és Esperanzának az igazságot. Pár napra elhagyja a zárdát, hogy barátnőjénél erőt gyűjtsön a nagy vallomásra. Concepción új titkárnőt szerez Tomásnak, hogy többé ne dolgozzon Esperanzával.

122.
Nicolas a püspök távollétében felkeresi Esperanzát a zárdában, és elbújnak a gépházban, hogy zavartalanul tudjanak beszélgetni. Maximo el se tudja képzelni, ki jelentette fel sikkasztásért a bátyján kívül, de Tomás megesküszik, hogy nem ő tette. Nicolas olyannyira tönkre akarja tenni az Ortiz családot, hogy nem válogat az eszközökben. Clara bevallja Esperanzának, hogy ő az anyja.

123.
Esperanza elájul és kórházba kerül, ahol kiderül, hogy vérszegény, és elképzelhető, hogy csontvelő átültetésre szorul. Mivel Clara hepatitiszes volt, nem lehet donor, így kénytelen bevallani Jorgénak az igazságot, miszerint Esperanza kettejük lánya, és kéri, hogy mentse meg őt. Jorgét hideg zuhanyként éri a hír, és haragszik Clarára, amiért ennyi éven át hallgatott.

124.
Miután Clara bevallja Esperanzának, hogy ő az édesanyja, Jorge pedig az apja, a lány többé szóba se akar állni vele. Esperanza jobban lesz, miután Tomás vért ad neki. Jorge feldúlt, és olyannyira felmegy a vérnyomása, hogy bent tartják a kórházban. Clara úgy dönt, végleg elhagyja a zárdát, mert nem érzi méltónak magát az Úr szolgálatára.

125.
Gato megkeresi Máximót, aki Juana unokatestvérénél bujkál, és hazaviszi. Eva közli vele, hogy elhagyja, mert ezt már nem tudja elviselni. Tomás nem tud uralkodni magán, és ismét megcsókolja Esperanzát. A Május elseje negyedben nagy a zűrzavar. Tomás és Esperanza odamennek, és sikerül még az erőszak elszabadulása előtt megfékezni a tömeget.

126.
Miután Clara bevallja Esperanzának, hogy ő az édesanyja, a lány hallani sem akar róla. És miután kiderül, hogy Tomás tudott róla, vele sem akar többé szóba állni. Hiába is magyarázza neki, hogy gyónási titokként szerzett róla tudomást. Az egyetlen, akit elfogad, az Jorge. Annak örül, hogy kiderült, Jorge az apja, aki épp akkor szerzett róla tudomást.

127.
Esperanza Gildához költözik, hogy ne kelljen találkoznia sem Clarával, sem Tomásszal, mert látni sem akarja őket, amiért ilyen fontos dolgot eltitkoltak előle. Gato azonban elkotyogja Tomásnak, hogy Esperanza Gildánál van, és ő felkeresi, de a lány nem akar megbocsátani. Tomás születésnapjára készül az egész zárda, ám ő a családjával ünnepel inkább. Amikor a vendégek elmennek, Esperanza is beállít egy tortával.

128.
Nicolas próbálja kihasználni a helyzetet, hogy Esperanza haragszik Tomásra, és folyton a nyakára jár, hátha sikerül meghódítania. Fede beszervezi Valentinát is az együttesbe, amitől Lola kiakad, mert ezzel Fede elárulta a barátnőjét, Domingát. A hatalmas veszekedésnek Gato sem tud véget vetni. Máximo fantáziát lát a tiniegyüttesben, és felajánl Gatónak egy próbatermet az irodaházban. Clara a barátnőjéhez, Törökhöz költözik, hogy rendezze gondolatait.

129.
Alicia Clara szemére veti, hogy el akarja venni tőle Jorgét, noha már rég elváltak. Lola nagy sikert arat a tehetségkutatón, de pánikrohamot kap, és másodszor nem tud fellépni Esperanza vállalja, hogy majd ő énekel helyette. Eva dühöng, mert Esperanza nyeri az aznapi fordulót. A püspök közli Tomásszal, hogy Livorno bíboros érkezik a Vatikánból, és találkozni kíván vele.

130.
Az érsek számít Tomás atyára Livorno bíboros fogadásakor. Arra számít, hogy Tomás atyát a pápa magához rendeli a Vatikánba, és így talán vége lesz Esperanzával folytatott túl közeli barátságának. Clara feldúlt, mert Osqui és Lola a szegénynegyedbe indultak, ahol forrnak az indulatok, és attól tart, valami bajuk esik. Tomás odasiet, ám amikor a leütött Lolát ápolgatja, hatalmas ütést mérnek a fejére.

131.
Tomás, mivel az ütés következtében elveszítette az emlékezetét, nem tudja, hogy ő pap, és azt sem tudja, ki Esperanza, de érzi, hogy vonzódik hozzá. Jorge odaadja Esperanzának a szülői háza kulcsát, és Tomás Esperanzával elvonul a világ elől, hátha visszatérnek az emlékei. Nicolas mérges, amiért Lautaro későn szólt, így fogalma sincs, hová mehetett Esperanza és Tomás.

132.
Miután Esperanza és Tomás egy szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, Tomásnak visszatérnek az emlékei. Tudja már, hogy pap, de abban biztos, hogy nem akar Esperanza nélkül élni. Clara, bár még mindig szereti Jorgét, folyton azt állítja, hogy ő még apáca, és noha nem hordja a ruhát, elutasítja egykori szerelme közeledését.

133.
Joaquín, Tomás barátja érkezik a zárdába, hogy helyettesítse Tomást, míg ő Rómában lesz, ugyanis a Vatikánnak nagy tervei vannak vele. Tomás elhatározza, hogy akár a pápával is beszél, mert nem akar lemondani hivatásáról, de Esperanzáról sem. Tomás azt szeretné, ha Esperanza is részt venne a megbeszélésen az érsekkel és a püspökkel, de őt nem engedik be. Tomás hiába könyörög, hogy menjen vele Rómába, a lány nemet mond.

134.
Clara, miután rábeszélte Esperanzát, hogy taxival menjen Tomás után a reptérre, és kísérje el Rómába, elmondja Jorgénak, mit tett, és boldog, hogy Esperanza szóba állt vele. Azt nem tudja még, hogy lánya lekéste a gépet. Nicolas a reptérre megy Esperanza után, és azonnal elkezdi lebeszélni a püspökről. A lány nem veszi észre barátságában a hátsó szándékot.

135.
Clara végtelenül boldog, amiért Esperanza megbocsátott neki, és immár anyjaként tekint rá. Concepción felajánlja, hogy Clara és Esperanza lakjanak a zárda egyik szobájában. Esperanza nagyon szomorú, amiért Tomás nem jelentkezik, az az érzése, hogy elfelejtette őt. Ezért nem is akar énekelni a vetélkedő döntőjében, de a többiek rábeszélik, és meg is nyeri a versenyt. Tomás jelentkezik, és elmondja, hogy a Vatikán az Amazonashoz küldi, ahol egy járvány tombol.

136.
Leticia feljelentése miatt megvonják a gyámságot Clarától, és Lolát nevelőszülőknél akarják elhelyezni. Esperanza boldog, mert Tomás felhívta, de aggódik, mivel az Amazonashoz külték egy misszióra, ahol járvány tombol. Szeretne utána menni, de Clara nem engedi. Faustina szeretné megszerezni magának Gatót, aki viszont hű akar maradni Gildához, ám ebben az esetben Faustina dúsgazdag apja nem fektet be a vállalkozásukba. Nicolas azt hazudja Esperanzának, hogy Tomás már régen tudott az őserdei útjáról. Tomás már első nap megbetegszik.

137.
lara nem helyesli, hogy Esperanza hozzá akar menni Nicolashoz. Úgy érzi, ugyanazt a hibát követi majd el, amit ő élete szerelmével. Tomás hosszú hónapok után, felépülve a betegségéből, visszatér, hogy feleségül vegye Esperanzát. A Santa Rosába érve, Joaquíntól tudja meg, hogy Esperanza épp hozzá készül menni Nicolashoz. Barátja egyáltalán nem javasolja, hogy találkozzon a lánnyal.

138.
Mivel Tomás arra jön vissza az őserdőből, hogy Nicolas feleségül készül venni Esperanzát, felkeresi, és pusztán arra kéri, vigyázzon rá. A zárdában a nővérek Esperanza lánybúcsújára készülnek. A lánynak semmi kedve az egészhez, Clara attól tart, hogy a Nicolasszal való házasságban boldogtalan lesz, és tönkreteszi az életét. Esperanzának azonban feltett szándéka férjhez menni. Gilda elviszi Esperanzát egy mulatóba, és Tomás szintén odakeveredik Gatóval.

139.
Tomásnak sikerül pár percet beszélnie Esperanzával, de a lányt Gilda elviszi a szórakozóhelyről, mert nagyon felbosszantja magát azon, hogy Gatót Faustinával látja csókolózni. Nicolas megparancsolja Lautarónak, hogy Tomás minden lépését figyelje, mert nem szeretné, ha meghiúsítaná az esküvőt. Esperanza kissé összezavarodik, kerékpárra ül, és elmegy Tomás lakására, hogy tisztázzák a helyzetüket, ám Juanától megtudja, hogy Tomás visszaindult Rómába.

140.
Az esküvő napján Tomás mégis úgy határoz, ad még egy esélyt szerelmüknek Esperanzával. A házasulandók, és a vendégsereg nagy meglepetésére Tomás jelenik meg összeadni az ifjú párt. Szerelme kérdésére, miszerint akar-e Nicolas felesége lenni, Esperanza képtelen igennel válaszolni, és kirohan a templomból, az oltárnál faképnél hagyva Nicolast. Tomás utána szalad, és megszöknek. Nicolas tajtékzik a dühtől.

141.
Esperanzának bűntudata van, amiért az oltárbál faképnél hagyta Nicolast, ezért felkeresi. Nicolas játssza a mártírt, majd egyre erőszakosabban be akarja vinni Esperanzát a házába, ám ekkor Tomás is ott terem. Máximo haragszik Gatóra, mert elutasította Faustinát Gilda miatt, és így elestek a lány dúsgazdag apjának támogatásától. Nicolas dühöng, és egy új tervet akar kigondolni Esperanza megszerzésére.

142.
Tomás megkéri Esperanza kezét, a lány repes a boldogságtól. Jorge folyamatosan próbálja rávenni Clarát arra, hogy pótolják be az elveszett húsz évet, ám ő, bármennyire szereti Jorgét, mégis vonakodik, mert úgy érzi, még mindig apáca, noha kilépett a zárdából. Máximo Tomásra és Esperanzára való tekintettel elmegy az irodába, és ott találja Gatót. Mindketten ott alszanak, és Gato előadja új ötleteit az együttest illetően.

143.
Tomás, mivel nyitva találja az ajtót, szétnéz Nicolas házában, és megtalálja az eredeti leveleket, amiket Esperanzával egymásnak írogattak, míg ő az Amazonasnál volt. Ez végre bizonyítja, hogy mindketten hamisított leveleket kaptak. Észreveszi a falat is, tele fotókkal magáról és Esperanzáról, és rájön, hogy Nicolas pszichopata módon gyűlöli őt. Nicolas megzavarja, ám a leveleket magával viszi. Mire Jorgéval visszamennek, addigra minden más bizonyítékot eltüntetnek.

144.
Nicolas megvádolja Tomást, hogy megverte, és neki nincs bizonyítéka az ellenkezőjére, mivel nem volt szemtanú, és Nicolas arcán véraláfutások vannak. Tomást letartóztatják erőszakos viselkedés miatt. Nicolas ekkor azt ajánlja Esperanzának, hogy visszavonja a feljelentést, ha a lány néha találkozik vele. Abban reménykedik, hogy elrabolhatja.

145.
Esperanza nagyon boldog, hogy végre összeházasodhat szerelmével. Boldogságukra már csak Nicolas őrültsége vet árnyékot. Esperanza eltitkolja, hogy megegyezett Nicolasszal, és néha találkoznia kell vele. Leticia, hogy bosszantsa Clarát, megcsókolja Jorgét. Ezzel célt ér, mert Clarát elbizonytalanítja. Máximo udvarolni próbál Gildának, aki ezzel úgy érzi, visszavághat Gatónak, amiért a bárban Faustinával látta csókolózni. Esperanza találkozik Nicolásszal. A férfi terve, hogy Lautaro segítségével elrabolja.

146.
Tomás kissé dühös, amiért Esperanza találkozott Nicolasszal, de a lány végül bevallja, hogy tartozott neki, amiért visszavonta a feljelentést, és Tomást szabadon engedték. Jorge szerint Nicolas veszélyes alak, mert bosszút forral. Clara nagyon aggódik. Mióta Concepción megtette Genovevát és Beatrizt zárdafőnököknek, Genovevát egyáltalán nem érdekli a főnökség, Beatriz azonban próbál főnökként viselkedni.

147.
Esperanza fellépésére Nicolas is elmegy. Tomás követeli tőle, hogy ne menjen Esperanza közelébe. A veszekedést felveszi a valóságshow kamerája. Gato próbálja elintézni Juanjóval, hogy a felvétel semmiképp se kerüljön adásba. Jorge azt javasolja, tegyenek feljelentést a rendőrségen, mert egyre biztosabb, hogy Nicolas egy veszélyes pszichopata. Ám nincs semmi kézzelfogható bizonyítékuk, ezért a rendőrség nemigen tehet semmit.

148.
Marcucci püspök örül, hogy ő adhatja össze az ifjú párt, mert Tomás pályáját mindvégig figyelemmel kísérte, és noha nagy jövőt jósolt neki egyházi berkekben, megértéssel fogadta, hogy Tomás a szerelmet választotta. Clara varrja Esperanza esküvői ruháját, amitől a lány nagyon boldog. Genoveva új szenvedélye a nyomozás. Minden apróságot felír a noteszébe, ami Nicolasszal kapcsolatos. Lautaróval elbeszélgetve kiszedi belőle, hogy Nicolas csak féltestvére, aki rettegésben tartja.

149.
Esperanza hallja, amikor Lautaro bevallja, hogy Nicolas utasítására ő a felelős a La Merced-i súlyos környezetszennyezésért. Esperanza tombol a dühtől, mikor rájön, hogy Lautaro és Nicolas tehetnek arról, hogy az anyja meghalt. Jorge azt hiszi, Lautaro megszökött a sekrestyéből, ám pusztán Genoveva vitte magával, hogy egy kis alkohollal megoldja a nyelvét. Mindenki megnyugszik, amikor úgy tűnik, Nicolas Uruguayba utazott.

150.
Elérkezik az esküvő napja. Clara és Esperanza egy szállodában készülnek a nagy eseményre. Esperanza az utolsó pillanatban még elmegy a temetőbe, virágot vinni anyja sírjára. A temetőben Nicolas, aki nem ment Uruguayba, csak az útlevelével utaztatott ki valakit, elkábítja és elrabolja. A ceremónia közeledtével mindenki aggódik Esperanza eltűnése miatt. Egyesek azt hiszik, ismét meggondolta magát, ám akik ismerik, ezt képtelenségnek tartják. Jorge és Tomás kétségbeesetten keresik, mígnem Nicolas felhívja Tomást, hogy az orra alá dörgölje, milyen, amikor elveszít valakit.

151.
Tomás rettentő ideges, attól fél, hogy az őrült Nicolas bántani fogja Esperanzát. Jorge és a rendőrség minden létező címre elmegy, de nyomát sem találják az elrabolt lánynak. Fennáll a gyanú, hogy hamis útlevelekkel Nicolas ki akarja csempészni a lányt az országból. Clara önmagát vádolja, amiért nem kísérte el a temetőbe lányát. A nővérek imalánccal fohászkodnak Esperanza előkerüléséért.

152.
Nicolas hamis útlevelekkel készül elhagyni az országot Esperanzával. Mivel a rendőrség mindenhol közzétette a fényképüket, változtatnia kell a tervein. Esperanza nem működik együtt, Nicolas folyton elkábítja. Egy szőnyegbe tekerve kiviszi egy illegális reptérre, ott ütnek rajta a rendőrök. Az illegális leszállópályáról a megszállottan nyomozó Genoveva értesíti Jorgét, miután Lautaro bizalmába férkőzött, és sok információt kiszedett belőle.

153.
Nagy az öröm a zárdában, amikor a nővérek értesülnek Esperanza megtalálásáról. A lány még kába kissé a sok kloroformtól, de láthatóan semmi baja. Máximo és Gato mindent megpróbálnak, hogy pénzhez jussanak, miután az együttes összes pénzét Juanjónak adták, hogy ne adja adásba a Tomás és Nicolas veszekedéséről készült felvételt.

154.
Esperanza készül az esküvőre, miután Tomás úgy gondolta, nem akar tovább várni, és megkérte Marcucci püspököt, hogy azonnal adja össze őket. Gilda mindenkinek az idegeire megy a szelfibottal és az állandó fotózással. Amikor az esküvő után Esperanza eldobja a csokrát, Clara kapja el. Jorge boldog lenne, ha szerelme igent mondana neki.

155.
Hogy Tomás és Esperanza kettesben lehessenek a lakásban, Máximo, Gato és Eva az irodában alszanak. Juana, aki immár titkárnőnek képzeli magát, mindenkit felkölt, és közli, hogy dolgozni kell. Esperanza reggelit szeretne készíteni Tomásnak, de nagyon ügyetlen, még a pirítóst is elégeti. Alicia felkeresi Pedrót és Jorgét, és mindkettejüket meglepi új, pozitív hozzáállása a dolgokhoz. Gilda folyamatosan Gato szemére veti, hogy elrontotta a kapcsolatukat.

156.
Mióta Esperanza, Tomás, Eva, Máximo, Gilda, Gato és Juana együtt laknak, elszabadult a pokol az Ortiz rezidencián. Eva folyton botrányt rendez valamiért, de Gildát sem kell félteni. Így Esperanzának és Tomásnak meglehetősen zajosan telnek a mézesheteik. Clara kínosan érzi magát, mert Concepción szerint, ha nem fogadja el a zárdafőnökasszony tisztséget, a zárdát bezárják. De Clara nemigen akar újra apáca lenni.

157.
Leticia úgy dönt, hogy elmegy az iskolából, és visszaköltözik Mar del Platába. Mivel hivatalosan ő Dominga nevelőszülője, ez azt jelenti, hogy a lányt is magával viszi. Dominga nem szeretné otthagyni a barátait, ezért Lola meg Pedro megpróbálják rávenni Jorgét, hogy Clarával fogadják örökbe a lányt. Jorgénak nem igazán tetszik az ötlet. Lola Tomást is megkörnyékezi a kérdéssel, azt mondván, hogy jó apa lenne. A hallgatózó Nieves ebből azt szűri le, hogy Esperanza gyereket vár.

168.
Concepción folyamatosan próbálja rávenni Clarát arra, hogy térjen vissza a zárda kötelékébe, és fogadja el a vezetői posztot. Clara tanácstalanul vergődik lelkiismerete és szerelme között. Nem tud választ adni sem Concepciónnak, sem Jorgénak. Leticia és Dominga összevesznek, aminek Jorge is fültanúja. Úgy véli, Leticia nem kezeli kellő türelemmel a lányt. Juanjo megkörnyékezi a srácokat, mert új tervei vannak az együttessel.

159.
Az újjáépülő szegénynegyed lakói Tomásról és Esperanzáról nevezik el az új területet. Tomás és Esperanza családi vacsorát szeretnének, ezért Esperanza meghívja Clarát, Jorgét, Lolát meg Pedrót. A vacsora természetesen szénné ég a sütőben, Tomás elrohan egy étterembe ennivalót venni. Esperanza vigasztalhatatlan. Juana, Eva és Gilda mulatni mennek egy diszkóba, ahol Juana alaposan a pohár fenekére néz.

160.
Leticia kétségbe van esve, mivel Dominga eltűnt. Meggyőződése,hogy Pedro és Lola tudják, hol van, de a gyerekek pusztán annyit tudnak, hogy megszökött, mert mnem akar Mar del Platába költözni. Dominga Fedével egy hotelszobában töpreng azon, hogyan tovább. Fede megadja a szálloda címét Pedrónak, de azt kéri, csak Tomásnak árulja el. Tomás odamegy, és sikerül lebeszélnie Domingát arról, hogy világgá menjen.

161.
Concepción a zárda bezárása miatt aggódik, de Tomásnak mentő ötlete támad. Meg kellene nyitni a Santa Rosa iskolájának kapuit a szegénynegyedben élő gyerekek előtt, egy új épülettel. Lelkesen hozzá is kezdenek az engedélyek beszerzéséhez. Eva és Gilda használt ruháikból vásárt rendeznek a lakásban. Máximo és Gato is hazasietnek, attól tartva, hogy az ő ruháikat is eladják. Az egyik vásárló azonban megkötözi őket, és kirabolja a lakást.

162.
Esperanza terhességi tesztje pozitív lesz, amitől határtalanul boldogok mindketten Tomásszal. Babonából azonban Esperanza nem szeretné elmondani senkinek a tizenkettedik hétig. A pozitív tesztet a táskájába rejti, azonban a zárdában elveszíti, és Clara azt hiszi, Loláé a teszt. A lány hiába tagadja, míg Esperanza be nem vallja, hogy az övé. Clara és Jorge örülnek, hogy csakhamar nagyszülők lesznek.

163.
Hogy kiengesztelje Evát, Máximo megígéri, hogy feleségül veszi. Az esküvő előtt Esperanza még elmegy időpontot kérni ultrahangra. Máximo az esküvő előtti órákban pánikrohamot kap, ezért Tomás és Gato kórházba viszik. Az Esperanzát elkísérő Gilda is pánikrohamot kap, így mindketten a kórházban szenvednek. Eva teljesen kialad azon, hogy Máximo faképnél hagyta az oltárnál. Az ultrahangon kiderül, hogy Esperanza ikreket vár.

164.
Máximo és Eva esküvőjének elmaradását kihasználva Gilda és Gato egybekelnek. A Máximo hitelkártyájával lefoglalt szállodába mennek a nászéjszakájukra. Mivel Máximo látja a folyószámláján a terhelést, ő is megjelenik a szállodában. Gilda tanácsokkal látja el, hogyan békítse meg Evát. A családi összejövetelen Esperanza bejelenti, hogy ikreket vár. Mindenki határtalanul boldog.

165.
Clara végre igent mond Jorgénak, egyszerű esküvőt terveznek, szűk körben, a folyóparton. A terv szerint Máximo és Gato szállítják oda a vőlegényt, a zárda régi kisbuszával. Hogy pénzre tegyenek szert, az interneten fizető vendégeket szerveznek az esküvőre, és Jorgénak azt hazudják, hogy Clara romániai rokonai. Amikor a kisbusz nem indul, és a vendégek visszakérik a pénzüket, akkor derül ki a szélhámosság. Jorge taxival érkezik az esküvő helyszínére, ahol Clara már-már azt hiszi, meggondolta magát.

166.
Esperanza és Tomás nagyon haragszanak Máximóra és Gatóra, amiért üzleti vállalkozást akartak építeni Clara és Jorge esküvőjére. Concepción egyáltalán nem biztos abban, hogy Evának való az apácaélet, de mivel ő ragaszkodik hozzá, engedélyt ad neki, hogy bejárjon a zárdába felkészülni. Esperanza nagyon frusztrált, hogy Tomás nélküle eljár dolgozni a negyedbe, neki pedig az ikrek miatt kímélnie kell magát. Az Ortiz rezidenciára megérkezik a kilakoltatási végzés, ugyanis Máximo hatalmas adóhátralékot halmozott fel.

167.
Gilda, Gato és Máximo dülöngélnek a nevetéstől, amikor meglátják Evát apácaruhában. Egyikük sem hiszi el, hogy komolyan gondolja. Jorge bejelenti, hogy áthelyezték egy határ menyi városba, de ha Clara és a családja nem tart vele, akkor kilép a rendőrség kötelékéből, mivel a parancsot teljesítenie kell. Clara nem igazán szeretné magára hagyni Esperanzát. Tomás a nyugalmuk érdekében Juanán kívül mindenkit kitesz a lakásból, és bízik abban, hogy meg tudja oldani, hogy ne ússzon el a lakás Máximo hanyagsága miatt.

168.
Tomás nagyon aggódik, mert úgy tűnik, a bank el akarja venni a lakást. Esperanza folyamatosan jelenetet rendez, ha Tomásnak bármi elvonja a figyelmét róla és a gyerekekről. Jorge úgy véli, Pedro maradhatna Aliciával, Lola pedig a zárdában, mindaddig, míg Clarával elutaznak a határvidékre. Máximo és Gato, lakás híján, az irodában húzzák meg magukat, ám Tomás el akarja adni, hogy megmentse a lakást. Gilda Claráékhoz megy, egyáltalán nincs tekintettel arra, hogy épp a mézesheteiket töltik.

169.
Esperanza folyton megsértődik, ha Tomásnak bármi munkája akad. Máximo minden tehetős ismerősét felhívja,. de senki se akar szóba állni vele most, hogy csődbe ment. Gato örül, mert úgy tűnik, hogy lesz egy jól fizető állása. Gatót Miamiban lakó apja kisegíti némi pénzzel, így ki tud bérelni egy lakást. Clara úgy érzi, nem ez a legjobb időpont, hogy elutazzon.

170.
Esperanza vacsorát szervez a családjávak, és dühbe gurul, amikor Tomás közli vele, hogy nem tud ott lenni, mert Gato és Máximo búcsúbuliján lesz. Gato állást szerez egy hajón, amitől Gilda teljesen kiborul, mert így hónapokig nem láthatja. Máximo tehetetlenségében szintén elszegődik a hajóra. Corina, aki reméli, hogy Eva félreállásával megkaparinthatja végre Máximót, szintén munkát vállal a hajón. Ám Máximo az utolsó pillanatban meggondolja magát, mert ügyvédje megoldást talál anyagi gondjaira.

171.
Nieves szenved Diana hiánya miatt, mivel eddig elválaszthatatlanok voltak. Máximo elcsalja Evát egy épülethez, ahol kiderül, hogy időpontot foglalt már a polgári esküvőjükhöz. Eva meglepetésében igent mond. Esperanza kicsit rosszul érzi magát, ezért kihívják az orvost, aki csak nyugalmat és pihenést ír elő neki. Nem akarja aggasztani a szüleit, de a dolog gyorsan kiderül. Jorge elutazik átmeneti munkahelyére, Saltába.

172.
Tomás és Esperanza lassan berendezik a babaszobát az ikreknek. Eva és Máximo továbbra is az irodában laknak, ahol felbukkan egy producer, akit érdekel a Solaris, de különösképpen Lola. Gildát nagyon elkeseríti, hogy újdonsült férje, Gato, egyáltalán nem jelentkezik, ráadásul nem is nagyon van hol laknia. Salvador atya Gildát kéri fel, hogy koreografálja a kórust. A nővérek vegyes érzelmekkel fogadják az ötleteit.

173.
Hat hónappal később Esperanza már a szülés küszöbén áll. Pontos tervet dolgozott ki a nagy pillanatra, mindenkinek megvan a saját feladata. Esperanza eljátssza, hogy elfolyt a magzatvize, és egész végig nem esik ki a szerepéből. Tudni akarja, hogy élesben kire lehet számítani, és kire nem. Nicolas megszökik a börtönből, és rálő Tomásra, akit kórházba szállítanak. Esperanzánál épp babaváró parti van, amikor Osqui hozza a rossz hírt.

174.
A rossz hír hallatán Esperanzánál csakhamar beindul a szülés. Kicsit veszekszik a szülésznővel, hogy Tomás nélkül nem hajlandó szülni, de ezúttal az akaratossága kevés az események befolyásolására. Tomás azonban nem sérült nagyon súlyosan, és a tiltás ellenére felkel, és átmegy a szülőszobába. Esperanza világra hozza az ikreket. Két lányuk született. Gilda megsértődik, hogy nem az ő nevét kapták.

175.
Esperanza és Tomás hazaviszik az ikreket. Otthon, legnagyobb meglepetésükre, a lakásban találják Evát és Gildát, akik Máximot keresik. Máximo is előkerül, épp az ágyukban bujkált. Esperanza kérésére Tomás az összes hangoskodót kiteszi a lakásból. Szeretnék, ha a gyerekek nyugodtan alhatnának. Esperanza nem enged senkit a kislányok közelébe. Az apácakórus a fellépésre készül, és sikerült rávenniük Lolát a szereplésre. A koreográfia azonban csapnivalóra sikeredett, így nem nyertek.

176.
Az újdonsült szülők minden idejét kitölti az ikrekről való gondoskodás. Esperanza nagyon fáradt, alvásra vágyik, de ha bármelyik kislány felsír, képtelen Tomásra bízni. Némi nézeteltérésük támad a sírás kezelését illetően, de végül mindkét gyereket az ágyukba viszik, így nyugalmasan telik az éjszaka. Lola és Pedro úgy gondolják, az utolsó iskolai napon jó lenne valami nagy felfordulást csinálni az iskolában, ám a tetteik súlyos következményekkel járnak. Genoveva arra biztatja Nievest, hogy tegye le az apácavizsgát.

177.
Esperanza szóba se akar állni Tomásszal, miután kiderült, hogy Máximóval a parkba vitték a kislányokat, és míg Tomás cumiért ment a gyógyszertárba, Máximo nem figyelt, és egy ismeretlen eltolta a babakocsit. Genoveva azt fontolgatja, hogy a nagy ramazuri miatt amit Loláék felbujtására csaptak a diákok, Lola és Pedro nem érettségizhetnek. Jorge, aki hazautazik ideiglenes állomáshelyéről, egyáltalán nem örül a hírnek.

178.
Két év múlva az ikrek még több figyelmet igényelnek. Esperanza és Tomás beköltöznek a házba, amit a negyed lakói építettek számukra hálából azért, hogy megmentették és felvirágoztatták lakóhelyüket. Gilda az ismét hajón lévő Gatót várja, de immár ő is terhes. Sőt Eva is terhes Máximótól. Esperanza egész nap valami fontosat akar mondani férjének, de sose adódik rá alkalom. Az Esperanza nevű kerület ünnepélyes átadásakor a színpadon óriási és örömteli meglepetést jelent be.

179.
Tomás és Esperanza megismerkedésük évfordulóján visszaemlékeznek szerelmük minden fontos mozzanatára, és a körülményekre, melyek eleinte úgy tűnt, lehetetlenné teszik szerelmüket.

180.
Esperanza azon töpreng, énekeljen-e. Tomás emlékezteti, mennyi örömöt okozott neki és a környezetének a csodálatos hangjával, és visszaemlékeznek az összes fellépésre. Végül Esperanza úgy véli, leginkább csak Tomásnak szeretne énekelni.

Megosztom másokkal: