La impostora tartalma

LA IMPOSTORA – A beépített szépség c. novella tartalma:

1.
Szilveszter este van. Acapulcóban a dúsgazdag Altamira család hagyományos álarcosbálját tartja, melyet a család hajózási társaságának vezetõje, a gonoszságig céltudatos Raquel Altamira tart kézben. A bálon azonban ez alkalommal több szokatlan dolog is történik. Megjelenik Adriano Ferrer, a szintén dúsgazdaggá lett egykori alkalmazott, és nyilvánosan azzal vádolja meg Raquelt, hogy a saját húgát, a férfi egykori szerelmét, Valentinát a család meggyilkolta. A bálba Blanca is bejut.

2.
Blanca elfogadja Adriano ajánlatát, miszerint segítenek egymásnak: Blanca álruhát ölt, hogy felkutassa Adriano fiát, a férfi pedig segít Blanca beteg édesapjának felépülésében. Eduardo próbálja eltitkolni kislánya elõl, hogy anyja életben van, ám a nõ újra felbukkan. Raquel is tudomást szerez Mariana feltûnésérõl és egybõl megpróbálja megakadályozni, hogy az felkeresse a családot.

3.
Blanca Victoria San Marinóként lassan Raquel bizalmába férkõzik. Cristóbal meglátogatja Marianát, hogy tudassa vele, õt érdekli a lány oldala is a történetben. Rafael rátalál Mariana fegyvergyûjteményére, de végül sikerül rábeszélnie, hogy mûködjenek együtt. Eduardo megtudja, hogy Jorge eltitkolja származását barátai elõtt. Blanca felismeri Jorgét egy fényképen az Altamira házban, majd találkozik Eduardóval is.

4.
Az Altamira család vacsorához készülõdik Victoriával, Eduardo az utolsó pillanatban érkezik, de Jorge késik. Blanca váratlanul sms-t kap Simonától, hogy az édesapja rosszabbul van, ezért hirtelen távozik, igaz így elkerüli, hogy összetalálkozzon Jorgéval. Mariana Cristobal barátságosságát kihasználva igyekszik Eduardo közelébe férkõzni, közben felbújtja Rafaelt, hogy ölje meg Blancát. Raquel kitartóan keresteti Memo Guerrerót, majd amikor megtalálják, saját maga próbálja megölni õt a kórházban.

5
Blanca meghallja, hogy Simona azt mondja róla Eduardónak, hogy prostituált. Aztán Eduardóval elmennek Ramón kiállítására, amit Adriano emberei lerohannak, és elvisznek minden fényképet, valamint Fernanda is törli Ramón gépérõl az összeset, nehogy Blanca leleplezõdjön. A rablókat megpróbálja Eduardo megállítani és a lány is segít neki, ezért Adrianóval összevesznek. Raquel nagyon igyekszik, hogy Memo Guerrerót eltegye láb alól, így errõl Eduardo is tudomást szerez.

6.
Eduardo értesül a nagynénje és Ferrer közös gyerekérõl, és arról, hogy az anyja Memo életére tör. A titoknak azonban csak egy elferdített változatát ismeri meg. Egy gyenge pillanatában Victoriának is beszél az eltitkolt gyermekrõl. Adriano szeretné, ha az információt Blanca felhasználná a nyomozáshoz, de a lány lelkiismerete tiltakozik ez ellen. Catalina fotós munkát ajánl Ramonnak. Rafel letagadja, hogy ismeri a kollégáját, mert többre akar jutni az életben, mint a sorstársai. A boldog Ramon éppen Karina szeretõjének jelenlétében kéri meg a lány kezét.

7.
Cristobal hazaviszi a családjához Marianát, aki úgy igyekszik tisztázni magát, hogy elõad egy megható mesét, amely szerint kényszerbõl hagyta el a kislányát annak idején. Raquel nem hiszi egy szavát sem, Eduardo pedig bizonyítékot akar. Socorro rábeszélésére Blanca mégiscsak szembesíti Raquelt az eltitkolt gyermekrõl szóló kérdéssel – üzleti érdeket színlelve – de csak részinformációhoz jut – például, hogy a gyermek lány. Adriano Camilo atyánál próbál tovább tudakozódni, de a pap gyónási titokra hivatkozik. Simona bulizni megy Rafaellel, mit sem törõdve a rábízott öccsével.

8.
Leónidas a család otthonába szállíttatja Leticiát, Raquelbõl mély aggodalmat, a többiekbõl nagy érdeklõdést kiváltva. A magyarázat az, hogy Leticia Melania lánya, de a fiúk azt gyanítják, hogy az apa maga Leónidas. Eduardo közben úgy dönt, megengedi Marianának, hogy lássa Sofíát, nem kis örömet szerezve ezzel Marianának. A Victoriának álcázott Blanca véletlenül benyit Leticia szobájába, aki ettõl heves sikoltozásban tör ki. Blancát meglepi, hogy valakit rejtegetnek a házban, és az a gyanúja támad, hogy ez a személy a halottnak hitt Valentina. Karina még egyszer összeborul Jorgéval, de Ramon is betoppan a házba Camilo atyával és Simonával, épp a legrosszabb pillanatban.

9.
Ramón elzavarja Jorgét, akit Blanca befogad. Simona unszolására Karina kutatni kezd a fiú táskájában és kiderül számára a teljes neve. Eduardo kideríti, hogy Blanca nem a szállodában alszik, titokban bemegy a szobájába és megtalálja saját fotóját. Adriano követi Marianát, majd megismerkedik vele. A nõ azonnal rájön, hogy ez nem véletlen. Blanca furcsán viselkedik az értekezleten, így Raquelnek egyre gyanúsabb: kiderül, hogy hekkelik a vállalat információs rendszerét. Eduardo megkéri Blancát, hogy legyen ott Sofiával, amikor Mariana meglátogatja a gyereket.

10.
Mariana megpróbál közelebb kerülni Sofíához, nem sok sikerrel. Blanca bejut Leticiához, semmit sem sikerül kiderítenie, viszont rajtakapja õt Eduardo, valamint késõbb Raquel is megtudja, hogy találkozott Leticiával. Fernanda megpróbálja egy hackercsoportra kenni a Raquel elleni adatrablást, de Raquel érzi, hogy a nõ nem volt õszinte. Karina kérdõre vonja Jorgét, amiért másnak adta ki magát, Simona pedig megpróbálja elcsábítani. Félszemû megtámadja Marianát Raquel parancsára, de nem jár sikerrel, ráadásul Adriano fogságba ejti, ahol kiderül, hogy Blanca a lánya, akit keres, Mariana pedig elmegy Raquelhez, hogy felelõsségre vonja.

11.
Adriano megtudja, hogy Blanca a lánya, úgyhogy minél elõbb szeretné kimenteni a szerepébõl, de a lány nem akar elmenni, bosszút akar állni Raquelen. Adriano megbeszéli Tuertóval, hogy mostantól neki dolgozik. Mariana megzsarolja Raquelt, aki így a lány mellé áll Eduardóval szemben. Eduardo gyanakszik a két nõre, ezért úgy dönt, Sofíával elköltöznek. Jorge megtudja, hogy anyja tehet Memo állapotáról, amit számon is kér rajta. Raquel Tuerto mellé felbérel egy másik bérgyilkost is. Leticia elárul valamit Eduardónak.

12.
Adriano azt akarja, hogy Blanca tûnjön el Mexikóból, mivel részben fény derült a titkára és ezért életveszélyben van. A lány hallani sem akar a dologról. Végsõ érvként a férfi közli a lánnyal, hogy õ a gyermeke. Blanca ezt sem képes elhinni, hiszen az õ számára Memo az apa. Eduardo hiába faggatja Leticiát az igazságról, az asszony végtelenül kába a gyógyszerektõl. Marina a család barátjának kiadva magát elviszi Sofiát az iskolából, és igyekszik belopni magát a kislány szívébe.

13.
Adriano szembesíti Raquelt azzal, hogy mindent tud Blanca születésének körülményeirõl. Eduardót annyira feldúlják az állandó hazugságok, hogy felajánlja segítségét Adrianonak, és kiköltözik a házból Sofiával. Tuerto megosztja tervét Blancával, miszerint ezentúl csak Victoriaként létezhet, ezzel Raquelt is leszerelik és a lánynak sem esik bántódása. Eduardo és Sofia belebotlik Domingóba Victoriánál a szállodában.

14.
Rafael elrabolja Sofiát, de Mariana azonnal ott terem és megmenti, ezzel elnyeri a kislány bizalmát. Socorro megjelenik az Altamira házban és felajánlja segítségét Leonidásnak, aki örül a lehetõségnek. Raquel gyanakszik és elutasítja az ajánlatot. Eduardo felkeresi Adrianót, hogy segítsen neki megtalálni Blancát. Adriano Blanca védelmében úgy dönt, hogy befejezik a színjátékot, lemondják az Altamira családdal kötendõ üzetet. H

15.
Eduardo megcsókolja Blancát, és bár a lány nagyon örül neki, mégis elküldi a férfit. Mariana mindent megtesz, hogy véghezvigye tervét, ezért azt találja ki, hogy bírósági úton veszi el Eduardótól Sofíát. Raquel egyre inkább gyanakszik, hogy Félszemû elárulja õt és kisebb nyomozásba kezd utána. Adriano abban a hitben, hogy Blanca a lánya, véget vet Victoria San Marino kapcsolatának az Altamira családdal és az Egyesült Államokba akarja küldeni a lányt.

16.
Eduardo azt hiszi, hogy Adriano és Victoria szeretõk, mivel együtt találja õket, de a férfitól arról értesül, hogy õ csak beszállna a hajózási vállalatba. Raquel kegyetlen módon zsarolja meg a Félszemût, hogy álljon az õ oldalára: az Adriano és Blanca közti DNS-vizsgálat eredményével kell foglalkoznia. Eduardo megkéri Victoriát, hogy legyen mellette, amikor Sofiának bevallja az igazat a kislány anyjáról. Mariana a családja és Eduardo ellen hergeli a szerelmes Cristobalt, hogy megnyerje magának a gyermek-elhelyezési perhez.

17.
Raquel próbálja feltámasztani a céget azzal, hogy Blancát vonná be befektetõnek, de Eduardo legszívesebben eladná a hajózási társaságot és Adriano sem nézi jó szemmel ezt a megállapodást, úgyhogy õ maga tesz ajánlatot Raquelnek. Blanca még mindig bizonytalanul érzi magát kettõs életében. Cristóbal megtalálja Jorgét a Guerrero házban és elmondja neki, hogy üzletet ajánlana Blancának. Mariana még mindig próbálja visszaédesgetni Eduardót, de hasztalanul. Marianának köszönhetõen minden környékbeli megtudja az igazságot Blancáról. Leticiáról kiderül, hogy valójában õ Valentina.

18.
Blanca ismét megjelenik Eduardónál, hogy segítsen elmondani az igazságot Sofiának. Tuerto videó felvételt készít, ami leleplezheti Raquelt és Leticiára bízza, valamint átadja neki a szobája kulcsát, hogy megszökhessen. A nõ el is indul és kihallgatja. Amint Adriano üzlete akar kötni az Altamira családdal, Mariana elcsalja Sofiát, hogy megmondja neki, õ az anyja.

19.
Mariana elárulja Sofíának, hogy õ az anyja, ami teljesen lesokkolja a kislányt és már az apjában sem bízik. Eduardo teljesen kiborul, hogy Mariana engedély nélkül elvitte Sofíát, távoltartási végzést akar ellene, emiatt Cristóballal össze is verekednek. Raquel szembesül vele, hogy Jorge egész idáig hazudott neki, nem is tanul orvosnak, és összebútorozott egy szegény családdal. Karina a konfliktus miatt szakítani akar. Adriano elintézi, hogy Blanca egész családját kivigyék az Egyesült Államokba, de Blanca még maradni akar, mert Sofía már csak benne bízik meg. Rafael felajánlja segítségét Raquelnek, ha szüksége lenne valami információra Guerreróékról.

20.
Memo felébred a kómából. A tûzeset után Raquel elintézi, hogy Valentinát elvigyék a házból, ami miatt Leonidas nagyon szomorú, és közel ál hozzá, hogy elmondja az igazat mindenkinek. Sofia hazamegy Eduardóval, de nem szól a férfihoz, amiért hazudott neki. A lány megtalálja Valentina szobájában az elejtett telefont. Mariana szövetséget ajánl Diegónak, hogy mindketten megkapják azt, akit szeretnek, de a férfi tisztességesebb ennél. Raquel végez Tuertóval, aki nem árulja el, hol van a bizonyíték ellene, majd az új bérgyilkost kéri meg, hogy végezzen Memóval.

21.
Memo váltig állítja, hogy Blanca az õ lánya, hiába hivatkozok Adriano és mások is a DNS-tesztre. Blanca nem tudja, mit higgyen, végül mégis Memóban bízik jobban, mint laboratóriumban. Cristobal elviszi Sofiához Marianát, de a kislány továbbra sem hajlandó õt anyjának elfogadni. Leonidas bevallja Memónak, hogy Raquel és õ tehetnek arról, hogy Adriano a saját lányának hiszi Blancát, és ennek megerõsítését kéri Memótól, amire õ nem képes – Raquellel is beszélni akar.

22.
Rafael elviszi Raquelt Blancához, aki most is ügyesen száll ki a szembesítésbõl, így Raquel nem fog gyanút, hogy Blanca és Victoria ugyanaz a személy. Rafael számításból szintén nem adja fel Blancát Raquelnél, arra számít, hogy idõvel õ is szép hasznot húzhat a történtekbõl. Sofia megszökik otthonról, Blancához akar menni, de eltéved. Végül egy kávézóban köt ki, ahová a telefonon a Félszemût keresõ Adriano megy érte, hogy hazavigye.

23.
Raquel rájön, hogy Rafael valójában nem Mariana unokatestvére és kirúgja a fiút, annak ellenére, hogy az szerelmet vall neki. Adriano felajánlja Raquelnek, hogy megmenteni az Altamira vállalatot, ha cserébe õ elárulja neki, hogy ki a fia. Blanca szeretné elmondani az igazat Eduardónak, de a férfi nem akarja végighallgatni. Socorro bevallja Adrianónak, hogy annak idején miatta nem jutottak el hozzá Valentina levelei.

24.
Socorro átadja a leveleket Adrianónak és bevallja, miért rejtegette õket évekig. Adriano a levelekbõl megtudja az igaz történetet, azonban hiába vallatja Memót, õ nem árulja el, ki a gyermeke. Marianától úgy érzi, hogy célja elérése érdekében Eduardo helyett Cristobalt kell meghódítania. Raquel meg akarja ölni Leticiát és Memo infúziójába is mérget fecskendez, valamint megfenyegeti Camilo atyát is. Karina visszatér Ramónhoz. Eduardo elhívja Jorgét, hogy bemutassa neki szerelmét, Victoriát.

25.
Memo egyfolytában azon tépelõdik, hogy fel kéne fednie az igazságot. Raquel nem bízik abban, hogy szörnyû titka biztonságban van Memónál, ezért felkeresi a férfit a kórházban. Mariana változatlanul, mindenáron be akar jutni az Altamira családba, most Cristobalt vette célba, a férfi Catalinával való kapcsolatát igyekszik tönkretenni. Adriano készül visszautazni New Yorkba, Fernanda próbálja maradásra bírni.

26.
Mindenki értesül Memo halálhírérõl. Blancát teljesen összetöri, de találkozik a testvéreivel, és még el tud búcsúzni apjától Adriano akarata ellenére, hiszen tudja, hogy Altamiráék is ott lesznek. Raquel, Eduardo és Jorge meg is jelennek, de Blanca ki tudja kerülni õket. Rafael lelkiismeret-furdalástól szenved, úgy érzi, bûnrészes Raquel Memóval való leszámolásában. Ezért figyelmezteti Blancát, hogy hagyja ott Victoria San Marino figuráját és kerülje el az Altamira családot. Adriano is hasonló gyötrelmeket él át, õ azt hiszi, a vele való találkozás zaklatta fel Memót annyira, hogy szívrohamot kapott.

27.
Blanca fogadalmat tesz, hogy újra magára vállalva Victoria San Marino szerepét, bizonyítékot szerez az apja feltételezett gyilkosa, Raquel ellen, és börtönbe juttatja õt. Socorro tudatja Fernandával, hogy Adriano nem utazott el, gyanúsan viselkedik, így a férfi által mellõzött Fernanda Adrianot vádolja meg Memo meggyilkolásával. Domingo ráveszi Adrianot, béküljön ki Socorróval, hiszen a további tervekhez õrá is szükségük van. Blanca ráveszi Jorgét, hogy költözzön vissza hozzájuk, így két legyet üt egy csapásra: elkerüli, hogy Victoriaként összefusson Jorgéval és lebukjon, egyúttal szerez egy férfimintát is az elárvult Hugo mellé.

28.
Eduardo születésnapi bulit rendez Sofíának. Marana, hogy a lánya kegyeibe férkõzzön, kicseréli a saját ajándékát Victoriáéra. Jorgét letaglózza a hír, hogy Karina hozzá akar menni Ramónhoz. Blanca, hogy megszüntesse Eduardo gyanakvását, azt adja be neki, hogy az ál-apja, Peter rákban haldoklik. Adriano megjelenik a születésnapi partin és mindenki elõtt arra tesz célzást, hogy Raquel ölte meg Memót. Pepe elárulja Camilo atyának, hogy látott egy videót, amin Raquel bevallja a gyilkosságot, ám ugyanakkor Fernanda is megjelenik Blancánál, aki pedig azt állítja, hogy Adriano a gyilkos.

29.
Raquel egyre biztosabb a dolgában, hiszen Clemente elég határozottan Adrianóra gyanakszik Memo meggyilkolásával kapcsolatban. Ennek nyomán Raquel megkéri Rafaelt, hogy gyûjtsön ellene bizonyítékokat. Viszont Camilo atya megtekinti a Félszemû felvételeit, és szembesíti felismeréseivel Raquelt, aki ezért ráküldi egy emberét, hogy ne vihesse a felvételeket a rendõrségre. Mielõtt komolyabb baj történne azonban, Adriano közbelép, de úgy tûnik, a verõember elvitte a felvételeket.

30.
Mariana tovább mesterkedik, hogy szétválassza Cristobalt és Catalinát. Ennek eredményeként Cristobal és Ramon úgy összeszólalkozik, hogy Ramon felmond a munkahelyén. Arnaldo megszerezte ugyan Tuerto telefonját Camilo atyától, de nincs benne a memóriakártya, így nincs meg a felvétel sem. Raquel ezek után elraboltatja az atyát. Sofia, Cristobal segítségével egy napot az anyjával tölt. A nap végén Mariana a kislányt is bevonja mesterkedéseibe. Fernanda megjelenik Raquel irodájában és felajánlja segítségét.

31.
Mindenki Camilo atyát keresi. Eduardo kételkedni kezd az anyjában Adriano hatására, de végül Raquel megmenekül a lebukástól, és Eduardo szemében csak egy áldozat lesz. Mariana kieszel egy tervet, hogy Cristóbal és Catalina összevesszenek. Ehhez Sofíát használja fel. Késõbb azt kéri Rafaeltõl, hogy intézze el, hogy Catalina és Ramón ágyba kerüljenek. Elindulnak a pletykák, hogy Adriano lehet a felelõs Camilo atya elrablásáért. Raquel is ugyanezt a gondolatot ülteti el a fejekben. Rafael megbeszéli Fernandával, hogy ne árulja el Blancát. Eduardo döntés elé állítja Blancát: vagy õ, vagy Adriano.

32.
Blanca és Eduardo civakodnak, mert a férfi, nem nézi jó szemmel Blanca és Adriano kapcsolatát. Vitájuk már-már szakításig fajul, ennek Sofia örül, mert egyre több idõt szeretne az anyjával, Marianával tölteni. Mariana változatlanul Cristobal behálózásán dolgozik, ami úgy tûnik lassan sikerül is, mivel Cristobal egyre gyanakvóbb Catalinával szemben, meg is lesi, amikor Catalina, a tudta nélkül meglátogatja Ramont. Ramon közben véletlenül kihallgatja, amikor Karina a kétségeirõl beszél Tita néninek.

33.
Adriano elmondja Blancának, hogy Raquel megzsarolta Memo meggyilkolásával, ezért – mindenki meglepetésére – vállalja, hogy beszáll az Altamira család vállalkozásába. Raquel rá akarja beszélni Eduardót, hogy Victoriának udvaroljon, de Eduardonak nem tetszik, hogy a nõ ugyanolyan rideg üzletasszony, mint az anyja. Blanca kénytelen bevallani Rafaelnek az igazságot. Jorge megmondja a nagyapjának, hogy a képen nem Blanca látható a családjával. Mariana azon van, hogy elcsavarja Cristobal fejét, de a férfi közli vele, hogy mindennek ellenére Catalinát veszi el, mert köti az üzlet. Eduardo bejelenti, hogy a lányával visszaköltözik Mexikóvárosba.

34.
Eduardo közli a családjával, hogy Sofíával visszatér Mexikóvárosba. Blanca kérleli õt, hogy ne menjen el, de a férfi hajthatatlan. Jorge elárulja Leonidasnak, hogy a Socorrótól kapott fényképen nem az igazi Blanca Guerrero látható. Mariana ügyes tervet eszel ki arra, hogy Catalina tudtára adja, õ és Cristóbal szeretõk. Simona elkábítja Jorgét és másnap reggel úgy tesz, mintha történt volna valami kettõjük között. Rafael felkeresi Lucianát és elárulja neki, hogy hol tartják fogva Camilo atyát. Mire a rendõrnõ odaér, az atyának már sikerül megszökni, ám a menekülés nem úgy sikerül, ahogy tervezték.

35.
Camilo atya és Leticia autója felrobban, és úgy tûnik, mindketten meghaltak. Eduardo továbbra is készülõdik elutazni, de elõtte még elmegy Blancához a szállodába egy búcsúestére. Reggel kiderül, hogy a szobát Adriano fizeti, akit Eduardo megkeres és kérdõre von, mire Adriano azt mondja, szerelmes Blancába, ezért fizeti õ a szobát. Cristóbal megpróbálja Catalinát rábeszélni, hogy ne bontsa fel az eljegyzést, de õ hallani sem akar errõl. Így aztán házasságot ajánl Marianának, aki a csel érdekében beleegyezik.

36.
Raquel és Clemente kölcsönösen zsarolja egymást: elõbbi azzal, hogy õ tette kormányzóvá az utóbbit, utóbbi azzal, hogy börtönbe juttatja az elõbbit. A Félszemûtõl származó, Marianánál lévõ telefon szintén zsarolásokat gerjeszt. Míg Adriano hárommillió dollárért venné meg a vallomást tartalmazó memóriakártyát, Mariana csak abban az esetben adná azt át Adrianónak, ha Blanca lemond Eduardóról, sõt hozzásegíti Marianát, hogy újra Eduardo felesége legyen. Catalina úgy dönt, nem megy hozzá Cristóbalhoz, de Raquel meglátogatja azzal, hogy rávegye, bár minden férfi hûtlen, a házasságnak létre kell jönnie.

37.
Mariana ráveszi Raquelt is, hogy segítsen neki Eduardo megszerzésében, aki ennek érdekében segítségül hívja Fernandát. Az ügyvédnõ feladata az lenne, hogy megnyerje Marianának Sofía felügyeletét, így Eduardo kénytelen lesz feleségül venni õt. Fernanda Blancát is értesíti errõl. Blanca a Raquel elleni akció sikere érdekében szakít Eduardóval, még azt is eljátsszák, hogy már Adrianóval van együtt .Raquel megtudván, hogy nem Luciana az igazi Blanca, kirúgja Rafaelt és Arnaldót megbízza az igazi Blanca és Rafael megölésével.

38.
Raquel megbízza Arnaldót, hogy fényképezze le a valódi Blancát. Fernanda újra Adrianónak dolgozik. Cristobal megtudja, hogy Rafael nem Mariana unokatestvére, és a lány még mindig Eduardót szereti. Catalina és a családja azon dolgoznak, hogy elkerüljék a botrányt az elmaradt esküvõ miatt, de Cristobal a lány elé áll, hogy mégis házasodjanak össze. Catalina idõt kér. Blanca Victoriaként elmondja Raquelnek, hogy együtt vannak Adrianóval. Jorge elmondja Karinának, hogy pap szeretne lenni. Blanca az Altamirák dolgozószobájából telefonál, hogy hozzáférjen a széfhez. Eduardo meglátja, és hívni akarja a rendõrséget.

39.
Eduardo rajtakapja Blancát, hogy ki akarja nyitni a dolgozószobában lévõ széfet, de a lánynak sikerül kivágnia magát. Késõbb Eduardo rájön, hogy valójában Adriano fia után kutakodott és megígéri neki, hogy segít kideríteni a gyerek nevét. Jorge meggyónja a papnak anyja bûneit és elhatározza, hogy õ maga is a papi pályát választja. Catalina kijelenti Cristobalnak, hogy nem megy hozzá feleségül és lemondja az esküvõt. Raquel újabb megbízást ad Rafaelnek, azonban a fiúnak Titát is bele kellene vonnia a dologba, ám az anyja nem megy bele.

40.
Eduardo és Blanca együtt nyomoznak Adriano fia után. Raquel tõrbe csalja õket: hamis iratokat tesz a széfbe, hogy Eduardóék azt találják meg. Raquel ráveszi Rafaelt, hogy gyõzze meg az anyját, hogy Memo Guerrero adta át neki õt kisbaba korában Titának, hogy az fogadja örökbe. Blancáék kérdõre vonják Rafaelt, aki megmondja nekik, hogy mindig is tudta, hogy Tita a nevelõanyja. Adriano felkeresi Titát.

41.
Adriano felkeresi Titát, aki hatalmas erõfeszítés árán rábólint, hogy Rafael Adriano fia. Eduardo megosztja testvéreivel, a mit megtudott, miszerint Rafael az unkatestvérük. A két öccs nem fogadja kitörõ örömmel a hírt, aminek valódiságában a két fiún kívül, többen is kételkednek. Fernanda megtudja, hogy Leticia 20 éve börtönbüntetését tölti. Blanca igyekszik meggyõzni Adrianót, hogy minden, ami igazolja, hogy Rafael a fia lenne, hamis. Mivel nem tudja letörni a férfi lelkesedését, felkeresi Rafael keresztanyját.

42.
Mivel Dolores azt állítja, látta Titát terhesen, elmélyíti Blancában a gyanút, hogy Rafael mégsem Valentina és Adriano közös fia. Rafael elutasítja Adriano bármilyen segítségét, így altatva el minden további gyanút a származását illetõen. Fernanda is nyomoz: õ sem hiszi el, hogy az Altamira házban lakó õrült nõ Melania lánya lenne. Miután Rafael elárulja Raquelnek, hogy Mariana igazi célja a hajózási vállalat megszerzése a fegyvercsempész Richie Salgado számára, Raquel felajánlja Marianának, hogy a rá nézve terhelõ felvételért cserébe megvédi õt veszedelmes barátaitól.

43.
Raquel megbeszéli Marianával, hogy hozza össze Richi Salgadóval, hogy üzletet köthessenek. Blanca próbálja bizonygatni mindenkinek, hogy Rafael valószínûleg Tita saját gyereke, így végül megbeszélik, hogy apasági vizsgálatra van szükség. Mariana és Rafael is arra kérik Adrianót, hogy fektessen be az Altamira család vállalatába. Jorge elmondja a családjának, hogy pap szeretne lenni, amit Raquel nem fogad jól, és Karinával is gorombán viselkedik. Fernanda követi Leonidast, így rájön, hogy Leticia valójában Valentina.

44.
Rafael foglyul ejti Fernandát, aztán elengedi, de Raquel rájön, hogy ott volt, és utána küldi Arnaldót, aki el is kapja. Rafael és Adriano elmegy a DNS-vizsgálatra, de Rafael a saját mintáját titokban kicseréli Raquel állítása szerint egy Adriano igazi fiától származó mintára, amit Raquel adott. Mariana átadja a felvételt Raquelnek, aki meg is semmisíti azt. Ramón szakít Karinával és megkéri Catalinát, hogy ne menjen hozzá Cristóbalhoz. Raquel megkéri Ramónt, hogy beszélje le Jorgét papi karriertervérõl és akkor cserébe kifizeti az árvaház tartozásait.

45.
Catalina apja le akarja beszélni a lányát a házasságról. Ramón szerelmet vall Catalinának és elmondja Eduardónak, hogy Cristóbal lefeküdt Marianával. Rafael DNS-lelete szerint õ Adriano fia. Raquel elraboltatja Fernandát. Rafael az Adrianótól kapott pénzzel lefizeti Raquelt, hogy engedje szabadon Fernandát és õt is engedje el, hiszen már úgyis Ricchivel köt üzletet. Adriano New Yorkba akar menni a fiával és Blancával. Blanca mindent tisztázni akar, felhívja Raquelt, hogy ha szabadon engedi Fernandát, akkor cserébe felfedi kilétét. Blanca és Eduardo végleg elbúcsúznak egymástól.

46.
Raquel elengedi Fernandát, azzal a feltétellel, hogy még aznap elutazik Kolumbiába, és soha többé nem beszél Adrianóval, vagy Blancával. Blanca nyílt összecsapásra készül Raquellel, ezért egy videó-vallomást készít arra az esetre, ha valami történne vele, amit Karinánál hagy, de amit Rafael elkoboz Karinától. Eduardo megtudja, hogy Cristóbalnak viszonya volt Marianával, és azt is, hogy Blanca viszonya Adrianóval csak kitalált mese volt. Fernanda találkozót kér Blancától, de mivel a telefonját Raquel lehallgatja, bérgyilkosai is jelen lesznek a találkozón, ahol Fernanda helyett véletlenül a Victoriának hitt Blancát sebesítik meg életveszélyesen, aki így tüdõlövéssel kórházba kerül.

47.
Blanca súlyos állapotban fekszik a kórházban és egyelõre kétséges, hogy túléli-e a sérülését. Fernanda alkut ajánl Raquelnek, mégpedig azt, hogy õ elmegy az országból és soha többet nem tér vissza, viszont Raquel cserébe megkíméli az életét. Catalina egyre inkább úgy érzi, hogy nem lenne helyes férjhez mennie, de apja unszolására belemegy. Viszont könnyíteni akar a lelkiismeretén és elmondja Cristóbalnak, hogy csókolózott Ramónnal. Adriano bevallja Eduardónak, hogy valójában csak barátok Victoriával, és hogy a nõ mindvégig õt szerette.

48.
A környezetében mindenki azt találgatja, hová lett Blanca, csak Karina nem, ami fel is tûnik a többieknek. Ramon biztosítja Catalinát, ha valóban komolyan gondolja a Cristóballal kötendõ házasságát, õ barátként is támogatja majd a jövõben. Mariana pert indít Eduardo ellen, Sofía teljes körû gyámságát illetõen, aminek következtében a bíróság nála helyezteti el a kislányt a per lezárásáig. Simona bejelenti Jorgénak, hogy terhes lett tõle, de mivel az ezt igazoló terhességi tesztnek látszólag nyoma veszett, Jorge új tesztet kíván csináltatni Simonával. Mariana megjelenik Raquel házában, hogy magával vigye Sofíát, amivel heves indulatokat és érzelmeket vált ki mindenkibõl.

49.
Lezajlik Cristóbal és Catalina esküvõje, mindketten igent mondanak, Ramón nagy bánatára. Catalina sem tûnik teljesen biztosnak a dolgában. Sofía elszökik otthonról, hogy Hugóval õ is ott lehessen. Az esküvõn felismeri Rafaelt, mint aki megpróbálta elrabolni, de Mariana és õ is tagadja, ám Eduardo gyanakszik. Simona azt hazudja Adrianónak is, hogy terhes, Adriano megígéri, hogy támogatja õt. Ezután Simona elmegy Marianához, hogy segítséget kérjen ahhoz, hogy elhitesse mindenkivel a terhességét.

50.
Simona Mariana segítségét kéri, hogy elhitesse Jorgéval, hogy terhes. Cristobal és Ramon összeszólalkoznak az esküvõn. Catalina attól fél, hogy hiba volt hozzámenni Cristobalhoz. Raquel megkéri Rafaelt, hogy szerezze meg Ivan Montenegro elérhetõségét Marianától, de a lány szerint nem jó ötlet felvenni vele a kapcsolatot. Socorro meglátogatja az igazi Leticiát, aki gyerekkori barátnõje, és elkezdi sejteni, hogy a nõ, aki az Altamira családnál lakott valójában Valentina volt. El is megy Leonidashoz, hogy érdeklõdjön a dologról. Eduardo megkéri Victoria kezét, míg a lány kómában van.

51.
Blanca hosszú idõ múlva végre felébred a kómából, de akad egy kis gond: nem emlékszik semmire, így hajlamos elhinni, hogy õ valójában Victoria, ahogy azt Eduardo állítja. Adriano jobbnak látja, ha ez a látszat marad fenn, ezért egy teljes múltat talál ki a lánynak, montírozott gyerekkori fényképekkel. Jorge, családi kapcsolatait kihasználva a sajtó segítségét is igénybe veszi az árvaház megmentésének érdekében. Raquel negyvenezer dollárt ajánl Simonának, ha elveteti a gyereket.

52.
Blanca, miután beköltözött az Altamira házba, mivel nem emlékszik semmire, meg van gyõzõdve arról, hogy mindenki szereti és a javát akarja. Adriano nagyon félti és mindenáron ki akarja õt hozni onnan, de nem sikerül, mert Blanca Eduardo mellett akar maradni. Catalina és Cristobal kapcsolata egyre rosszabb. Raquel és Clemente Eduardot is meggyõzi, hogy Adriano a felelõs az összes halálesetért és Blanca balesetéért. Az árvaházat – egyelõre – megmentik a környékbeliek egy látványos tüntetéssel.

53.
Raquelnek nem sikerült üzletet kötnie Montenegróval, de elküldi Marianát, hogy gyõzze õt meg. Közben pedig Rafaelt is rá akarja venni, hogy segítsen Adrianót börtönbe juttatni, hogy a pénzét a Navierába fektethessék. Clemente ki akar szállni az Adriano elleni hadjáratból, de Raquel figyelmezteti, hogy már túlságosan benne van ehhez. Simona abortusszal fenyegetõzik, ha Jorge nem veszi feleségül. A Naviera ügyvédje szerint az árvaházért már nem lehet mit tenni. Mariana majdnem rájön, hogy Blanca és Victoria ugyanaz a személy.

54.
Blanca továbbra is kitart amellett, hogy látni szeretné Leticiát, de Raquel is, Melania is mereven elzárkózik attól, hogy megmondják, hol van. Mariana figyelmezteti Raquelt, ne kezdjen Iván Montenegróval, mert a férfi rendkívül veszélyes és gátlástalan bûnözõ. Bonyolódik Sofía gyámsági ügye, úgy tûnik, mint anya, Mariana az „erõnyerõ”, és csak az mentheti meg Eduardo számára esetleg a helyzetet, ha még a pertárgyalás elõtt megnõsül. Raquel ezért egyre erõszakosabban gyõzködi Blancát és Eduardot, hogy házasodjanak össze.

55.
Eduardo feljelentést tesz Adriano ellen, aki, bár megszökik a rendõrség elõl, már nem tud elutazni New Yorkba. Adriano, hogy megmentse Blancát, bevallja Marianának, hogy õ vette rá a szélhámosságra. Mariana szembesíti Hugót Blancával. Ivan Montenegro Raquellel évõdik, de csak azzal a feltétellel segít a vállalaton, ha Victoria is részt vesz az üzletben. Blanca igen mond Eduardónak.

56.
Adriano továbbra is szökésben van, ám régi barátja, Iván Montenegro segítõ kezet nyújt neki és megígéri, hogy elintézi Raquelt. Mariana mindenáron találni akar valakit, aki elárulja Eduardónak, hogy kicsoda Victoria valójában, azonban Iván hathatós eszközökkel meggyõzi, hogy hagyja békén Blancát. Eduardo és Blanca eközben Leticia után nyomoznak és találnak is egy szálat, ami elvezeti õket hozzá, azonban Raquel is feltûnik a színen.

57.
Adriano megtudja, hogy Valentina életben van. Megtámadja Raquelt az otthonában, de végül el kell menekülnie, amiben Blanca segít neki. Raquel gyanakodni kezd a lányra. Leonidas azt akarja, hogy Raquel mondja el Eduardónak az igazat Leticiáról, de a nõ csak új hazugságokat talál ki. Ivan meggyõzi Marianát, hogy hagyja el az országot, és tartsa meg Blanca titkát. Mariana könyörög Rafaelnek, hogy menjen vele, de õ magára hagyja. Miután követi Cristobalt Mariana lakásáig, Catalina úgy dönt, elválik férjétõl. Blanca nem bízik Ivanban. Raquel új rejtekhelyre szállíttatja Valentinát.

58.
Raquel Victoria iránti bizalma meginog, figyelteti Arnaldóval. Rafael elmondja Raquelnek, hogy Adriano tud Valentináról, mire Raquel csapdát állít a férfinak. Rafael adja meg a hamis információt, amivel Adrianót kelepcébe csalják, de komoly kétségei támadnak emiatt. Mariana Ivan látogatása után úgy dönt, hogy visszamegy Spanyolországba. Sofia nem tudja megérteni, miért hagyja el ismét az édesanyja. Simona változatlanul a hamis terhességével taktikázik, Jorge elszánja magát, hogy feleségül veszi. Cristobal és Catalina úgy döntenek, hogy elválnak, ezt mindkét család erõsen ellenzi.

59.
Rafael aggódik, hogy a börtönbe került Adriano már nem bízik meg benne, s így a vagyonához nem jut majd hozzá. Raquel azt javasolja neki, hûségét igazolandó fogadjon fel Adrianónak egy ügyvédet, lehetõleg a környék legrosszabbját. Blanca Estradának bizonygatja Adriano ártatlanságát, megígérteti vele, hogy nem zárja le nyomozást, de eközben olyan súlyos vádakkal illeti leendõ anyósát, amivel önmaga ellen kelt gyanút a felügyelõben. Titát is beidézik a rendõrségre, mert korábban azt állította, látta, hogy Adriano megverte Camilo atyát. Eduardo, Raquel és Clemente együttes erõvel kívánják meggyõzni Blancát, hogy Adriano ölte meg Memót.

60.
Adrianót negyven év börtönbüntetésre ítélik. Blanca Adrianót vádolja az apja meggyilkolásával.Valentina megkéri az apját, hogy segítsen és ne adja be neki a gyógyszereket. Leónidas rádöbben, hogy Raquel tartja begyógyszerezve Valentinát. Estrada leleplezi Blancát és együttmûködésre biztatja. Raquel mindent megtesz, hogy Clementének segítsen. Elõször Ramónt akarja eltenni az útból: Rafael azt hazudja, hogy az ötvenezer dollárt átutalta Ramónnak. Jorge és Karina kételkednek Ramón becsületességében. Domingo és Rafael bejelentik, hogy beszállnak az Altamira hajózásba. Blancának bûntudata van: úgy dönt, mindent bevall Eduardónak és a családjának.

61.
Adriano meggyõzi Estrada felügyelõt, hogy ne fedje fel Blanca kilétét az Altamira család elõtt. Leonidas segítene szeretne Valentinán, ezért Victoria segítségét kéri. Rafael tovább folytatja hadjáratát Ramón ellen, akit lopás miatt be is visznek kihallgatni. Raquel egyre közelebbi kapcsolatba kerül Ivánnal, amíg Blanca el nem mondja neki, hogy a férfi valójában Adriano szövetségese.

62.
Cristobal megszerzi Sofiától Mariana e-mail címét, és ír neki, hogy Raquel beszélni akar vele. Errõl Mariana beszámol Ivannak, aki így már tudja, hogy Raquel rájött, hogy Adrianóval szövetkeztek. Blanca elmondja Eduardónak, hogy Leticia valószínûleg Valentina, így Eduardo bemegy Adrianóhoz a börtönbe, aki Socorróhoz küldi, hogy elhiggye, igazat mondanak. Ramont sikerül gyanúba keverni, végül le is tartóztatják. Karina és Catalina összefog, hogy kihozzák õt a börtönbõl. Leonidas kicseréli Valentina gyógyszereit vitaminokra. Cristobal az anyja után viszi a telefonját, így Raquel lebukik, hogy Rafael a szeretõje. Ivan felajánlja Blancának, hogy biztosítja a színészkedéshez szükséges anyagiakat, ha mellé áll.

63.
Raquel kénytelen elmondani Cristóbalnak, hogy Rafael nem is rokonuk, és megfenyegeti, hogyha errõl vagy a kapcsolatukról bárkinek szól, kitagadja. Cristóbal szembesíti Rafaelt az új információkkal. Montenegro szövetséget ajánl Raquelnek, és visszahívja Marianát az országba. Tita biztosítja Ramónt a támogatásáról és arról, hogy õ is tudja, hogy Rafael nem jó ember. Raquel meglátogatja Adrianót és Montenegro segítségével kiprovokálja, hogy megtámadja õt, így Adriano magánzárkába kerül. Eduardo megtudja, hogy az igazi Leticia börtönben van, és a nõ, aki náluk lakott, valójában Valentina, ezt elmondja Estradának is.

64.
Simona zsarolással ráveszi Rafaelt, hogy ejtse teherbe. Eduardo egyre erõteljesebben faggatja anyját, aki újabb és újabb hazugságokkal próbál kitérni. Mariana visszatér és feltett szándéka, hogy beárulja Blancát Eduardónak. Ehhez Ivan jóváhagyását kéri, aki egy feltétellel meg is adja: a nõnek likvidálnia kell egy minisztert. Ivan változatlanul udvarol Raquelnek. Raquel újabb szívességet kér Ivantól: ölesse meg a börtönben Adrianót. Estrada felügyelõ tudatja Eduardóval, hogy Leticia Rodrigez valóban az a nõ, aki börtönbüntetését tölti és nem az, akit Eduardo annak hisz.

65.
Mariana elvégzi, amivel Ivan megbízta. Közben majdnem lebukik Rafael elõtt, aki váratlanul megjelenik nála. Catalina továbbra is igyekszik Ramonnak segíteni, apjához fordul segítségért, de Clemente kitér elõle. Estrada felügyelõ kezd hinni Adrianónak és információi alapján beviteti Leonidast és Raquelt. A nõ mindent az apjára fog. Végül Leonidast letartóztatják, Raquel szabadon távozhat és azonnal Ivanhoz siet, hogy a segítségét kérje. Mariana bizonyítékot próbál szerezni, hogy beárulhassa Blancát Altamiráéknál.

66.
Eljött Blanca és Eduardo eljegyzési bulijának napja! Karina és Jorge rábírja Simonát, hogy csináljon még egy terhességi tesztet és azonnal mutassa meg nekik, mert Karina gyanakszik, hogy mégsem várandós. Mariana a Blancáéktól lopott fényképekkel kényszeríti Blancát, hogy vallja be Eduardónak, hogy õ nem is Victoria San Marino. Cristóbal elmondja Catalinának, hogy Rafaelnek viszonya van Raquellel és Catalinában egyre erõsödik a gyanú, hogy Ramón is miatta került börtönbe.

67.
Eduardo hivatalosan is megkéri Blanca kezét, de az ünnepségen Raquel, Mariana várakozása ellenére, nem leplezi le a lányt, kivár inkább, hogy minél súlyosabb vádakkal gyanúsíthassa meg késõbb. Simona, Jorge és Karina nyomására végre bevallja, csak hazudta, hogy terhes. Valentina egy bárpultos nõ segítségével eljut Socorróhoz, aki mindenben támogatásáról biztosítja õt. Leónidas döntésre jut, amit Adrianóval is megoszt: Valentina védelmében, a másnapi tárgyaláson terhelõ vallomást tesz majd Raquelre nézve.

68.
Blanca egy levélben vallomást tesz Eduardónak. Socorro is bevallja Valentinának, hogy õ nem adta át az Adrianónak szánt leveleket. Leónidas elmondja Cristóbalnak, hogy elege van a hazugságokból és Raquel terrotizálásából: másnap mindent bevall a bíróságon és elárulja Valentina fiának a nevét. Karina szerelmet vall Jorgénak, aki viszonozza az érzéseit. Iván megbízza az egyik rabot, hogy ölje meg a „milliomost”, azonban véletlenül Leónidást szúrják le.

69.
Az Altamira család tudomást szerez róla, hogy Leonidast támadás érte a börtönben és mindnyájan a kórházba sietnek hozzá, azonban Raquel – félve, hogy apja elmondja az igazat – nem engedi be hozzá a fiait. Eközben Valentina arra kéri Socorrót, hogy segítsen neki találkozni az apjával. Adriano elintézi, hogy egy cellába kerüljön Sotóval, hogy kiszedje belõle, ki a megbízója. Blanca aggódik, hogy mit fog szólni Eduardo a levélhez, amit írt neki, ám arra a legkevésbé sem számít, hogy a levél végül Raquelnél köt ki.

70.
Raquel biztosítja Blancát arról, hogy nem árulja el a titkát senkinek, sõt, segít majd, hogy mikor lesz alkalmas az idõ arra, hogy felfedje kilétét Eduardo elõtt. Valentina véletlenül otthagyja Socorro sálát az apja kórtermében, amit a rendõrség megtalál, és beazonosítják, kié lehet, és hogy Valentina is viselte. Catalina megtudja, hogy az apja is benne volt Ramón börtönbe juttatásában. Mindenki értesül Leónidas haláláról, a család bosszút esküszik Adriano ellen.

71.
Blanca találkozik Valentinával, és próbálják egymást meggyõzni. Raquel majdnem elkapja Valentinát, de végül sikerül megszöknie. Rafael rábeszéli Adrianót, hogy bízza rá a vagyonát. Adriano megzsarolja Ivant. Estrada felügyelõ megkéri Eduardót, hogy gyõzzék meg Raquelt, hogy egyezzen bele Valentina pszichiátriai vizsgálatába. Catalina és Cristobal megbeszélik, hogy elválnak. Blanca elgondolkozik rajta, hogy lemondja az esküvõt. Raquel tanácsára Mariana elhiteti Eduardóval, hogy elviszi Sofiát az országból.

72.
Raquel – a fiú korábbi árulásai miatt – rejtelmesen kevéssel kecsegteti Rafaelt Adriano vagyonából, ezért õ felajánlja Marianának, ha segít megszöknie, vele osztja meg a pénzt, amirõl Mariana, Ivánt ismerve, igyekszik lebeszélni õt. Esztrád, bár tudja, hogy ez szabálytalan, elbujtatja Valentinát, ami Raquel fülébe is eljut, igaz, ezt bizonyítani nem tudja, ahogyan kiszedni sem Esztrádból, hol van a húga. Clemente, hogy visszaszerezze a lánya bizalmát, úgy dönt, kihozza a börtönbõl Ramont. Adriano azzal fenyegeti Ivánt, hogy New Yorki sajtókapcsolatai révén leleplezi a fegyvercsempész vagyonának valós eredetét.

73.
Mariana akciója miatt ismét Adrianót gyanúsítják, de Estrada kiáll mellette. Raquel mindent megtesz, hogy megtalálja Valentinát. Végül sikerül neki. Sofia sok furcsaságot fedez fel Marianán. Rafael egy vagyont vesz fel Adriano számlájáról és igyekszik meglépni a pénzzel, de Ivan megakadályozza. Karina számára is kiderül, hogy nem Rafael Adriano fia és ezt el is mondja Jorgénak.

74.
Rafael nyaka körül egyre jobban szorul a hurok, mivel egyre többen sejtik, hogy nem õ Adriano igazi fia. Raquel egy Isten háta mögötti elmegyógyintézetbe viteti Valentinát, hogy senki ne találja meg. Blanca rejtélyesen eltûnt cuccai szép lassan elõkerülnek, ám közbe kiderül, hogy valaki más Victoriának adta ki magát. Ramónt szabadlábra helyezik, de Catalina nagyon izgul, hogy mi lesz, ha fiú megtudja az igazat. És elérkezik az elkerülhetetlen pillanat, Blanca Eduardo bárjában összefut Jorge-val.

75.
Eduardo bárjában Jorge végre összefut Victoriával, azaz – megdöbbenésére – Blancával, és bár a nagy leleplezõdés elmarad, Jorge négyszemközt ultimátumot ad a lánynak: vagy elmondja Eduardonak az igazat, vagy õ maga tálal ki mindent a bátyjának. Ramon kijön a börtönbõl, Tita éttermében jól elpáholja Rafaelt, amiért az elárulta Adrianot, de Catalinával is összekülönbözik, mert Rafael azzal vág vissza, hogy Catalina apja juttatta börtönbe a fiút. Raquel, Blanca kérésére átad ugyan egy levelet Eduardónak, csakhogy az hamis, nem az áll benne, hogy Victoria valójában Blanca, hanem az, hogy Victoria családja tönkrement, és õ maga földönfutó lett.

76.
Karina és Blanca kétségbeesve keresi Jorgét, Blanca rákérdez Raquelnél is, van-e köze a fiú eltûnéséhez, de az asszony megint kimagyarázza magát. Estrada Blanca védelmében, igyekszik a maga számára kideríteni, hogy ki ölte meg Sotot, mielõtt a hivatalos nyomozásban elõrébb lépne, de hiába, mert Raquel sürgetésére Clemente félreállíttatja a rendõrfõnökkel. Rafael burkoltan, de elbúcsúzik anyjától, mielõtt Amerikába indulna, de a helyzet úgy hozza, hogy Karinával kénytelen megosztani utazása tervét.

77.
Blancát az oltár elõtt tartóztatja le a rendõrség, és mivel ezt a lapok is megírják, a botrány hamar szárnyra kap. A vád személyiséggel való szédelgés, lopás és gyilkosság, bár Blanca mindebbõl csak az elsõ vádpontot ismeri el. Socorrót is õrizetbe veszik bûnpártolásért, Domingo pedig bevallja Adrianónak, attól tart, ezt õ sem úszhatja meg. Iván Marianához viszi az elkapott Rafaelt, ahol bejelenti, árulásukat törlesztendõ, Mariana fõnökletével, õk ketten felelnek majd az atlanti akció sikeréért.

78.
Blancát harminc év börtönbüntetésre ítélik. Socorro tíz hónapot kap. Blanca a börtönben találkozik Leticiával. Raquel is bemegy hozzá, ahol az orra alá dörgöli, hogy õ ölte meg az apját, Memót. Jorge visszatér az Altamira vállalathoz és végleg hazaköltözik. Estradát felfüggesztik, de Ramón tovább nyomoz Catalinával: rájönnek, hogy a boncolási jegyzõkönyvben szereplõ méreg nem egyezik a bírósági tárgyalásra beadott papírokon szereplõ méreggel.

79.
Raquel bevallja Blancának, hogy az apja halála az õ lelkén szárad. Eduardo úgy dönt, hogy eladja a frissen vett házat, valamint a bárt és visszamegy dolgozni a családi vállalathoz. Ramón Catalina segítségével bizonyítékot talál Adriano ártatlanságára. Clemente viszont megkéri lányát, hogy beszélje le a fiút arról, hogy felhasználja, mert azzal tönkretenné õt. Blancával szörnyen bánnak bent a börtönben és a lány egyre rosszabb bõrben van. Adriano és rabtársa megkísérlik a szökést, de nem éppen úgy alakul, ahogy tervezték…

80.
Adriano túléli ugyan, hogy a börtönben rálõttek, de élet-halál között lebeg egy kórházban. Socorro meggyõzi Esztrádot, intézze el, hogy Blanca orvosi kezelésben részesüljön. Iván utasítást ad Marianának és Rafaelnek, hogy fegyvereket csempésszenek át az Egyesült Államokba, és mivel egy rokonlátogató, boldog család látszatát kell kelteniük, Sofíát is magukkal kell, vigyék. Eduardót nem hagyja nyugodni mindaz, ami történt, ezért különös döntést hoz: meglátogatja Blancát a börtönben.

81.
Eduardo meglátogatja Blancát a börtönben, hogy válaszokat találjon, de nem jutnak közelebb egymáshoz csak a férfi kétségei erõsödnek. Mariana eléri, hogy Sofia vele tarthasson amikor Ivan megbízását teljesíti Rafaellllel, de a kislány komoly akadályokat görget eléjük. Catalina sarokba szorítja Raquelt, ezzel eléri, hogy az asszony ne zaklassa többet Ramont. Ivan megkéri Raquel kezét. Blanca életét egyre jobban megkeseríti Oriana a börtönben és odáig fajulnak a dolgok, hogy néhány rab megtámadja Socorrót.

82.
Socorro halálát öngyilkosságnak nyilvánítják. Blancát megfenyegetik, de nem hagyja magát. Kitalálja, hogy megszökik. Eduardo elintézi, hogy testvérei meglátogassák, de Simona látni sem akarja. Raquel egyességet köt Eduardóval, hogy a férfi többé ne érdeklõdjön Blanca iránt. Mariana és Sofia Rafael helyett Cristoballal utazik tovább, aki furcsállja, hogy a nõ ennyire siet, és végül rá is jön a titkára. Ramon és Catalina együtt töltik az éjszakát.

83.
Blanca a börtönben kitart amellett, hogy õ Victoria San Marino, kést szegez Oriana torkának, ami elég ahhoz, hogy skizofrénia gyanújával elõbb a gyengélkedõre, majd egy elmegyógyintézetbe kerüljön. Mariana ráveszi Cristóbalt, hogy kísérje el õt és Sofíát Guatemalába, ahol Cristóbalt – mivel Rafaelnek hiszik – kis híján megölik, és csak Mariana alvilági rutinja segít, hogy elmeneküljenek. Blancát az elmegyógyintézetben újabb megpróbáltatás várja, az õt kezelõ dr. Salvatierra elõbb kikezd vele, majd – veszélyes bûnözõvoltára hivatkozva – hatalmas adag nyugtató elõírásával teszi mozgásképtelenné.

84
Alejandra, Blanca szobatársa az elmegyógyintézetben, igyekszik támogatni a maga módján Blancát, akit folyamatosan nyugtatóznak és egyre rosszabb állapotba kerül. Sofia, úgy tûnik, jókedvûen tér haza az utazásról. Cristobal vívódik egy ideig, majd megpróbálja elmondani Eduardónak a történteket. Mariana eltökélt szándéka, hogy igazi családot alkotnak Eduardóval és Sofiával. Eduardot nem hagyják nyugodni a történtek és felkeresi Karinát a levéllel, amit anyja adott át neki Blanca nevében, hogy Karina azonosítsa a kézírását. Ekkor tudja meg, hogy Blanca egy másik levelet írt a férfinak.

85.
Blancát elektrosokk-terápiával fenyegetik. Összebarátkozik a szobatársával, Alejandrával, akinek segítségével bejut Valentinához is. A terápiához szükség van Simona írásos beleegyezésére is, õ viszont ezt csak akkor vállalja, ha Raquel kellõen megfizeti. Catalina nem akar hozzámenni Ramónhoz, amíg az apja helyzete nem tisztázódik, mert tudja, hogy Ramón a törvény kezére akarja õt juttatni.

86.
Salvadornak sikerül bejutnia a klinikára, ahol Blancát kezelik és ezzel megmenti a lányt az elektrosokk-terápiától. Eduardo elhatározza, hogy túllép Blancán és újra megpróbálja Marianával. Iván egyre komolyabbnak érzi kapcsolatát Raquellel, ezért úgy dönt, hogy megkéri a kezét. Ramón megígéri Adrianónak, hogy segít megkeresni a fiát. Cristóbal nem tudja elfogadni, hogy Mariana újra a bátyjával van, ezért minden lehetséges eszközt bevet, hogy szétválassza õket.

87.
Cristobal megtudja, hogy Sofia nem Eduardo lánya, de Mariana meggyõzi, hogy ezt ne mondja el Eduardónak. Catalina elszomorodik, hogy az apja hamarosan börtönbe kerül, és arra kéri Ramónt, hogy még várjanak az igazsággal, amíg Adrianót kiengedik a kórházból. Raquel azt hazudja Jorgénak, hogy az igazi unokatestvérük tud róla, hogy ki õ, de nem akar megismerkedni a családdal. Cristobal és Catalina aláírják a válási papírokat. Alejandra elmondja Blancának, hogy szökhetne meg Valentinával, és a lány néhány hónappal késõbb Estrada segítségével szökésbe kezd. Raquel és Ivan bejelentik, hogy együtt vannak. Simona új emberként tér vissza az otthonába.

88.
Blanca és Valentina az elmegyógyintézetbõl való szökés közben eljut az Alejandra által leírt raktárig, de onnan semmilyen kijárat nincs, zsákutcába kerülnek. Iván – Jorge és Cristóbal jelenlétében – megkéri Raquel kezét, de az asszony visszautasítja, mint késõbb bevallja, attól tart, Eduardo még veszélyesen mélyre ásna Iván múltjában. Adriano felépül, visszamehet a börtönbe, így Ramon is bejelenti Catalinának, ideje, hogy megtegye az Adrianót felmentõ, de a lány apjára nézve terhelõ vallomását. Eduardo úgy dönt, feleségül veszi Marianát, de a nõbe vakon szerelmes Cristóbal ezt képtelen elfogadni. Esztrád ismét megjelenik az intézetben, sikerül kicsempésznie Blancát és Valentinát az épület udvarára, ahonnan egy mentõautóval száguldanak el.

89.
Cristóbal megfenyegeti Marianát, hogy elárulja a kis titkukat Eduardónak. Egyelõre végül nem teszi, csak érzelmileg próbál a bátyjára hatni. Raquel, hogy mentse a bõrét, elfogadja Iván házassági ajánlatát. Iván megbízza Rafaelt, hogy ölje meg Marianát, de ez nem sikerül. Estrada biztonságos helyre viszi Blancát, egy lakásba, amit még Socorro intézett. Innen Blanca megtervezi Raquel elleni bosszúhadjáratát. Ezután találkozik Karinával, aki elmondja, hogy Simona milyen életet él, és hogy elárulta õt némi pénzért. Ezt találkozást Rafael lefényképezi és elküldi Raquelnek és Ivánnak.

90.
Helena elájul és kórházba viszik. Mindegyik lány önmagát okolja, amiért túl sok fejfájást okozta neki, de Natalia tudja, hogy valószínûleg az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy reggel meglátta õt Martínnal csókolózni. Amikor Don Pepe megtudja Martíntól, hogy Helena kórházba került, azonnal odasiet. Helena egyáltalán nem örül neki, mert nem szeretné a múltat bolygatni. Natalia döbbenten látja viszont elõzõ napi csókolózását a pletykalapok címlapján.

91.
Estrada ráveszi Eduardót, hogy õ leplezze le Clementét a tiszteletére rendezett ünnepségen, annak ellenére, hogy Ramon azt ígérte Catalinának, az ünnepség elõtt nem nyújtja be a bizonyítékot, hogy Clemente megszökhessen. Eduardo a Ramontól ellopott bizonyítékot át is adja a rendõrségnek, így Adriano esélyt kap arra, hogy ártatlansága beigazolódjék. Raquel pénzt és a luxuslakását ajánlja fel Simonának, ha fondorlattal Blanca nyomára vezeti õt

92.
Clementét letartóztatják az estélyen. Catalina azt hiszi, Ramón a hibás, pedig Blanca intézte így. Eduardo kételkedik anyjában, de Ivan közbelép. Megfenyegeti Clementét, hogy ne említse meg Raquelt a vallomásában. Catalina szembeszáll Raquellel, de a család nem hiszi el a vádakat. Blanca rábeszéli Rafaelt, hogy derítsen ki Ivanról mindent, amit tud. Raquel pénzt ígér Simonának, ha kibékül a nõvérével, majd arra kéri Ivant, hogy öljék meg Blancát.

93.
Clemente vallomásában fõ bûnösként nem Raquelt, hanem Leónidast nevezi meg. A tárgyalás után megjelenik részegen Ramón, és Catalina szakít vele. Cristóbal szakít Marianával és lassan elhatározza magát, hogy elmond mindent Eduardónak. Blanca, Iván új szobalányának kiadva magát bejut Iván villájába, ahol egy beszélgetésbõl kiderül, hogy a maffiózó ráuszított egy bérgyilkost.

94.
Adrianot felmentik és szabadon engedik. Felkeresi Raquelt és elmondja, hogy változatlanul az a célja, hogy börtönbe jutassa. Raquel megpróbál az érzékeire hatni. Blanca közben Ivannál cselédkedik, és sikerül belenéznie a férfi e-mailjeibe, közel jár, hogy mindent megtudjon a fegyverkereskedelemrõl. Barátot is szerez a házban. Manuel, Ivan egyik embere, többször a védelmére kel, mikor a lebukás határán áll. Eduardo hazaviszi a kórházból Valentinát, anyja nem kis bosszúságára. Jorge megkéri Karina kezét.

95.
Adriano el akarja vinni Valentinát az Altamira házból, de ehhez egy családtag segítségre van szüksége, akit meg is talál Jorge személyében. Rafael Simonához költözik, de kiköti, hogy a viszonyuk pusztán baráti lehet. Cristóbal, Catalina unszolására a végére szeretne járni, hogy ki Sofía valódi apja, és mivel a környezetében Rafaelnek vannak maffiakapcsolatai, õt keresi fel a kérdésével. Eduardo és Sofía összefut a szobalánynak álcázott Blancával az otthonukban.

96.
Catalina és Cristobal találkozik Rafaellel, hogy megtudják, ki volt Mariana szeretõje. Az információ birtokában Cristobal még jobban összezavarodik, nem tudja, hogy szerezzen bizonyosságot és utána hogyan mondja el anyjának és Eduardonak, hogy Sofia apja – feltehetõen – Ivan. Eduardo látogatást tesz Ivannál, mondva csinált ürüggyel, de valójában Blancának akarja elmondani, mennyire szerette. Ivan viszont azt sejti, hogy Eduardo tud valami az üzleti ügyeirõl, és fenyegetõnek találja a látogatást. Utasítja Marianát, derítse ki, mit tudhat róla Eduardo. Raquel érzi, hogy lassan szembefordulnak vele a gyerekei, minden áron igyekszik megtartani õket, még abba is belemegy, hogy nem ellenzi tovább Jorge és Karina kapcsolatát.

97.
Adriano pisztollyal fenyegetõzik az Altamira házban. El akarja érni, hogy Raquel elmondja, a három közül melyik Valentina és az õ fia. Valentina megerõsíti gyanúját, már biztos, hogy az egyik Altamira fiú az. Ivan leleplezi Blancát, és elrabolja Hugót. Blanca nyer egy kis idõt, hogy bebizonyítsa Ivannak, Raquel el fogja árulni õt. Eduardo, Cristobal és Jorge nem teljesen érti, mi történt Adriano és az anyjuk között, és Raquel némi színjátékkal el is hárítja a kérdéseiket. Simona információja alapján Raquel és az emberei éjjel betörnek Adriano házába Blanca után kutatva.

98.
Adriano eljátssza, hogy hálás Raquelnek és akarja õt, de csak, hogy kicsikarja belõle az igazságot a fiáról, és persze, hogy Iván ellen fordítsa. Ezt egy felvétel segítségével, amit Blanca ad át, ezzel teljesítve a rábízott feladatot, meg is teszi. Iván féltékenységtõl vezérelt bosszúvágytól hajtva befagyasztja a Naviera számláit. Adriano közben megpróbál közelebb férkõzni Raquel fiaihoz. Blanca ráveszi Catalinát, hogy beszéljen Ramónnal. Eduardo fel akarja bontani eljegyzését Marianával, de a nõ végül meggyõzi, hogy ne tegyék, sõt elõbb akarják megtartani az esküvõt, szûk körben, aztán elköltözni valahova messzire.

99.
Raquel, miután Ivan felkeresi az irodában, megpróbálja kibékíteni a férfit, hogy oldja fel a cég számláit. Nem jár sikerrel, ezért felkeresi Marianát, hogy szövetkezzenek. A számlazárlat hírére Cristobal behívja a testvéreit is. Beszélgetés közben kiderül, hogy mindegyiküket felkereste Adriano. Cristobal elérkezettnek érzi az idõt, hogy elmondja Eduardónak, mit tudott meg Sofiáról. Eduardo azonnal kérdõre vonja Marianát, aki ragaszkodik ahhoz, hogy Sofia Eduardo gyereke, de beismeri, hogy Ivan szeretõje volt.

100.
Raquel Sofiával együtt elmegy Ivanhoz, egyrészt hogy elhozza magával Hugót, másrészt, hogy így talán meg tudja lágyítani a férfi szívét és kibékülhetnek, de a beszélgetés rosszul alakul, végleg szakítanak. Közben Hugo nem tudja magában tartani, amit kihallgatott: hogy lehet, hogy Ivan Sofia apja. Eduardo változatlanul õrlõdik, de inkább igyekszik elzárni magában ezt az információt és azon igyekszik, nehogy a kislánya megtudjon valamit. Adriano elmondja Blancának, hogy mi történt Eduardóval, együtt felkeresik a férfit, hogy támogatásukról biztosítsák. Estrada egyre nehezebben viseli, hogy állandóan szóba kerül Eduardo és egyre több jelét adja féltékenységének.

101.
Iván úgy dönt, hogy amennyiben a DNS-teszt szerint Sofía az õ lánya, szeretné õ nevelni. Adriano elmeséli Blancának, hogy annak idején, hogy csábította el õt Raquel. Eduardo közli Marianával, hogy ne is számítson rá, hogy elveszi feleségül. Raquel úgy érzi választás elé kényszerül, ezért úgy dönt, hogy örökre elintézi Ivánt. Cristóbal rájön, hogy az anyjának valószínûleg köze lehet a fegyverkereskedelemhez, de egyelõre nem árulja el senkinek.

102.
Kiderül, hogy Iván még életben van. De Mariana és Raquel most már tényleg megöli. Ezután Raquel átveszi a vezetést az emberei felett. És el akarja vinni magával Sofíát és Hugót valahova. Mariana pedig elintézi, hogy Iván holtteste egy hotelszobába kerüljön Simonával, aki mikor ezt fölfedezi, odahívja Rafaelt. Catalina megtudja, hogy Diego öngyilkos lett.

103.
Simona amikor megtalálja maga mellett Iván holttestét, Rafaelt hívja segítségül, aki végül úgy dönt, hogy eltüntetik a hullát. Catalina teljesen maga alatt van a testvére halála miatt, apja pedig saját magát okolja. Hugo elárulja Sofíának, hogy talán nem Eduardo az apja, ezért a kislány arra kéri a férfit, hogy csináltassanak egy DNS-tesztet. Raquel megzsarolja Blancát, hogy a testvéreivel együtt hagyja el a várost, különben börtönbe juttatja Simonát Iván megöléséért.

104.
Raquel megfenyegeti Blancát, hogy ha nem hagyja el a várost minden szó nélkül, akkor Simonára terelik a gyanút Ivan meggyilkolásával kapcsolatban. Blanca úgy dönt, feladja a harcot a családja érdekében, és Hugót is visszakapják. Adriano megtudja Clementétõl, hogy Raquel ölte meg a férjét, de mielõtt Clemente bármit is léphetne, Mariana megöli, mert Raquel tudomást szerez a szándékairól. Eduardo megmondja Marianának, hogy a történtek fényében nem akar tõle semmit. Jorge elmondja az anyjának, hogy festõ akar lenni, de Raquel nem támogatja a döntést. Az apasági teszt eredménye szerint Eduardo Sofia biológiai apja. Eduardo azt szeretne, ha Blanca vele maradna.

105.
Blanca együtt tölti a délutánt Eduardoval, majd amikor hazaér, Estrada kérdésére, hogy hol volt õszintén elmondja. Estrada elfogadja és közli, hogy megérti és bármeddig hajlandó várni rá. Catalina, miután megtudja, hogy apja meghalt, felkeresi Raquelt és közli, hogy nem hagyja megtorlatlanul apja halálát, majd Adrianohoz is elmegy és felajánlja segítségét. Adrianót Eduardo is felkeresi, mert aggódik Blanca távozása miatt. Adriano ekkor közli, hogy mind három fiúval találkozni akar. Adriano elmegy Rafaelhez, megkéri, hogy térjen vissza az asszonyhoz és segítsen leleplezni.

106.
Adriano és Catalina rábeszéli Rafaelt, hogy legyen a beépített emberük. Ő pedig Marianán keresztül akar visszakerülni Raquel köreibe. Mariana megbízza, hogy tartsa szemmel Raquelt, mert tudja, hogy előbb-utóbb őt is elárulja. Blanca, a testvérei és Salvador megérkeznek rejtekhelyükre. Adriano elmondja Leticiának, hogy valóban Raquel miatt ül börtönben. Catalina teljesen maga alatt van, és azt mondja Ramónnak, hogy keressen más barátnőt.

107.
Raquel azt mondja Cristóbalnak, hogy tényleg ő Adriano fia. Cristóbalt eléggé megviseli a hír, és elmondja Eduardónak és Adrianónak is, akivel elmegy DNS-tesztet csináltatni. Estrada megkéri Blanca kezét, de ő visszautasítja. Raquel, Mariana kérésére visszaveszi Rafaelt a céghez, de valójában csak arra kell nekik, hogy segítsen Marianának megtalálni és megölni Blancát. Adrianónak sikerül meggyőznie Melaniát arról, hogy a lánya ártatlan, így meg is látogatja őt.

108.
Raquel mindenáron holtan akarja látni Blancát és Marianát bízza meg a feladattal. Hugo egy véletlen elszólás után elárulja a testvéreinek, hogy néha szokott beszélni Sofíával. Cristóbal megtalálja anyja gépén azt a videót, amin az látszik, hogy Mariana lelövi Ivánt és magyarázatot kér Rafaeltől. Raquel emberének végül sikerül Blancáék nyomára akadni és felgyújtja a házukat. Rafael megmutatja a felvételt Adrianónak és úgy döntenek, hogy figyelmeztetik Marianát, de a lány rejtélyes módon eltűnik.

109.
Adriano, Rafael és Eduardo kétségbeesve próbálják megtudni, életben maradt-e valaki a tűzeset után. Blanca eljut a kórházig Salvadorral, de a férfi már nem tud bemenni az orvosokhoz. Blanca összeomolva kóborol, majd betér egy templomba, ahol elájul. A pap talál rá, és apácák veszik gondozásukba. Melania Adriano hatására elkezd kutatni Juan Carlos halála körül. Cristobal egyre ellenségesebb Raquellel.

110.
Raquel azzal fenyegeti Karinát, hogy felvételei vannak arról, ahogy Rafael és Marina megölik Montenegrót. Megzsarolja a lányt, hogy szakítson Jorgéval. Sofia rájön, hogy Hugo nem halt meg. Adriano kételkedik Mariana bűnösségében. Catalina és Ramón kibékülnek. Blanca az apácáknál biztonságos menedéket talál. Mariana Cristóbal segítségét kéri, hogy találkozhasson Sofiával.

111.
Mariana elmegy Blancáért a zárdába, hogy újraegyesítse a Guerrero családot, de az apácák értesítik a rendőrséget. Sofia gyanakodik, hogy Hugo mégis életben van. Eduardo Blanca nyomára akad, és megtudja, hogy terhességi tesztet vett. Elmondja Adrianónak, hogy Blanca és a testvérei életben lehetnek. Mariana és Blanca szövetséget kötnek Raquel ellen. Adriano meggyőzi Cristobalt, hogy valószínűleg nem szerelmet érez Mariana iránt, és közben elmondja, hogy Valentinát megcsalta Raquellel.

112.
Cristóbal és a nyomozók elindulnak, hogy tőrbe csalják, és elkapják Marianát, de Raquel is velük tart, és egy óvatlan, négyszemközti pillanatban életveszélyes lőtt sebet ejt Marianán. Blanca jelentkezik Adrianónál, és elmondja neki, hogy Mariana jó útra tért, olyannyira, hogy ő mentette ki Simonát és Hugot a lángokban álló házból. Szinte mindenki biztos abban, hogy a lövést nem egy rendőr adta le a menekülő Marianára, hanem Raquel, ezért Adriano arra biztatja Melaniát, lopja ki a bizonyítékul szolgáló pisztolyt Raquel hálószobájából.

113.
Mariana meghal, eltemetik. Blancáék megpróbálják Raquel fiait ellene fordítani. Karina elmondja Jorgénak, hogy egy bizonyos videót és fotókat kell megtalálnia, Adriano pedig Juan Carlos León Raquelnek írott utolsó leveleit adja át Cristóbalnak, mint bizonyítékokat. Eduardo követi Adrianót és találkozik Blancával, de neki sem hiszi el, hogy Raquel követte volna el a gyilkosságokat.

114.
Melania összetűzésbe kerül Raquellel, mire az asszony kirúgja. A fiúk értetlenül állnak az eset előtt, mindhármójukat nagyon megviseli. Cristobal és Jorge egyre jobban távolodnak anyjuktól és egyre inkább firtatják az igazságot. Catalina és Ramon bejut a kormányzó irodájába és megszerzik a Raquel eltussolt ügyeit tartalmazó dossziét és megmutatják Cristobalnak. Cristobal beleegyezik, hogy segít Adrianóéknak, Jorge meg Karinának.

115.
Eduardo, Cristóbal és Jorge egyre jobban kételkednek anyjukban és egyre több mindenre derítenek fényt. Raquel bedől Blanca tervének, hogy egy gazdag ázsiai nővel üzleteljen. Karina véletlenül elmondja Adrianónak, hogy Blanca terhes, mire a férfi megpróbálja őt leállítani, de a lány hajthatatlan. Jorge nyomozni kezd Iván halálának körülményei után, majd megvádolja vele Raquelt, mire a nő gyanítani kezdi, hogy Blanca életben van.

116.
Raquelben egyre erősebb a gyanú, hogy Blanca és testvérei élnek, és mivel Hugo, az összes intelem ellenére, üzenetet küldött Sofía laptopjára, erről könnyedén bizonyosságot is szerez. Eduardo, Leticia vallomása alapján, a börtönben felkeresi Orianát, és ő is megbizonyosodik: az anyja velejéig gonosz ember. Raquel, hogy megtudja, hol van Blanca, előbb Karinát rabolja el, de mivel nem jár sikerrel, a lányt kereső Rafaelnek tesz ajánlatot: Karináért cserébe Rafael vezesse el őt Blancához.

117.
Rafaelt holtan találják, a zsebében Raquel névjegyével. A fiúk teljesen elfordulnak Raqueltől és bizonyítékokat gyűjtenek ellene a nyomozás elősegítésére. Eduardo megmondja Raquelnek, hogy Blanca volt az ázsiai üzletasszony tolmácsa. Raquel kétségbeesik és miután a biztonsági őrt lelövi, Valentinára támad, lelöki a lépcsőn és minden gyerekkori sérelmével őt vádolja.

118.
Raquel elborultan igyekszik a medencébe fojtani Valentinát, de szerencsére Adriano időben érkezik és megmenti. Miután a biztonsági őrök is közbelépnek, Raquel elmenekül. Közben a három fiú és Melania megteszik a feljelentést a rendőrségen. Raquel elviszi az iskolából Sofiát és a kislányt felhasználva Hugót is elrabolja. Eduardo, miután tudomást szerez anyja eltűnéséről, figyelmezteti Blancát.

119.
Raquel, miután a család vidéki kúriájába viszi Blancát, egy előre megásott sírgödörhöz vezeti őt, és közli vele, itt lesz a lány végső nyughelye. Időközben a család acapulcói otthonában Valentinát készülnek kórházba vinni, de az asszonynak fontos bejelentenivalói vannak. A két helyszínen folyó beszélgetésekből kirajzolódik a két nővér teljes története.

120.
Eduardo és Adriano Blanca segítségére siet. Közben pedig Karina, Hugo, Ramón és Catalina elmondják Cruz felügyelőnek, amit tudnak, aki így szintén elindul elkapni Raquelt. Eduardo végül majdnem meggyőzi Raquelt arról, hogy jobb, ha megnyugszik, de végül véletlenül lelövi Eduardót és elmenekül, Blanca és Eduardo pedig kórházba kerül.

Megosztom másokkal: