Lado a lado tartalma

LADO A LADO – Feketén-fehéren c. sorozat tartalma:

1.
Isabelt, a félvér szolgálólányt a riói karneválon megtámadja pár újgazdag duhaj, azonban José María, az egykori capoeirás harcos megmenti a lányt. Nem sokkal késõbb a fiatalok menthetetlenül egymásba szeretnek, bár a fiú titkol valamit Isabel elõl. Közben a város gazdagabbik felén Laurát, az egykoron tehetõs bárócsalád sarját, akarata ellenére kényszerítik házasságra…

2.
Nagy az esküvõi készülõdés. Míg Laura családja Edgar érkezésére vár, Constáncia ármánykodással kényszeríti ki, hogy lánya abbahagyja a tanítást. A városban megkezdik a szegénytelep lerombolását. José María a capoeirásokkal siet sorstársai védelmére.

3.
Eljött az esküvõk napja, Isabel és Laura egyszerre érkeznek a templomhoz és a két lány a készülõdés közben mély barátságot köt. José María azonban nem jön el az esküvõre. Laura és Edgar, bár egyikük sem teszi szívesen, kimondja a boldogító igent.

4.
Laura és Edgar házassága nehezen indul, mindketten tisztában vannak vele, hogy csak a családi érdekek kötik õket össze. José María megpróbálja a börtönbõl valahogy elérni a kétségbeesett Isabelt, de szomszédnõje, a bájos, ám álnok Berenice ezt igyekszik mindenáron megakadályozni.

5.
Isabel továbbra is keresi José Maríát, de hiába: a férfinek látszólag nyoma veszett. Megjelenik a színen Albertinho, Laura elkényeztetett öccse, aki beleszeret a félvér lányba. Laura tovább harcol az anyja ellen, Edgar pedig egyre inkább megkedveli az öntudatos lányt.

6.
Albertinho állhatatosan udvarol az összetört szívû Isabelnek, akinek minden akarata ellenére jól esik a fiú kedvessége. Laura és Edgar lassú, de biztos léptekkel közeledik egymás felé. A városban új színtársulat formálódik és felüti a fejét egy új õrület is: a futball.

7.
Az elhagyott Isabel nem bír ellenállni a kísértésnek és odaadja magát Albertinhónak, míg José María a rács mögött próbálja tovább bizonygatni ártatlanságát. Laura és Edgar egyre jobban alakuló kapcsolatára a férfi múltja vet árnyékot.

8.
Laura vallomásra kényszeríti Edgart, aki elismeri korábbi viszonyát egy énekesnõvel. José María nem várt kiszabadulása után tisztázódik a szörnyû félreértés, ám Isabelt gyötri lelkiismerete félrelépése miatt. Constáncia rájön, hogy családja végtelenül eladósodott, és mindenre képes, hogy visszaszerezze régi helyüket a társadalomban.

9.
Laura és Edgar hatalmas veszekedésekkel próbálja tisztázni a múltbeli ballépéseket. Isabelt egyre jobban nyomasztja szörnyû titka, de képtelen fájdalmat okozni kedvesének. Constáncia számításai bejöttek: férje végre jó állást kap a kormányzóságon.

10.
Isabel Laurától kér segítséget, látogatása felháborítja a lány családját. Olegário atya a templomba hívatja Isabelt, ám ott kiderül, csapdába csalták a lányt. Laura megbocsát Edgarnak és szép lassan beleszeret a férfiba.

11.
Laura és Edgar szerelme kibontakozik. Constáncia továbbra is nehezen viseli lánya modern felfogását, de lépéseket tesz a családi béke megõrzése érdekében. Berenice folytatja ármánykodását Isabel ellen.

12.
Laura úgy érzi közelebb került anyjához, de amikor megtudja, hogy miben sántikál, vérig sértõdik. Bonifácio gyanús szerzõdést irat alá fiával, Fernandóval. A társulat színésznõi rivalizálni kezdenek egymással. Sandrát és anyját nagyon aggasztja Eulália viselkedése.

13.
Laura és Edgar boldogok együtt. José María izgatottan várja az esküvõt. Isabelt közben váratlan rosszulét gyötri és rájön, hogy teherbe esett Albertinhótól. A hírt Berenice is kifüleli. Bonifácio egyre fényûzõbb életet él.

14.
Berenice elárulja Josénak, hogy apa lesz. Teodoro felkeresi Alice-t, hogy a bocsánatát kérje a baleset miatt, de a lány anyja kidobja õt. Isabel elmondja Josénak, hogy nem házasodhatnak össze, mert gyermeket vár, mástól. Constáncia elégedetlen a férjének juttatott beosztással és bosszút forral Bonifácio ellen.

15.
Isabel apja megdöbbenve fogadja a hírt, hogy a lánya egy futó kalandból vár gyermeket, nem is tud megbocsájtani a lányának. Laura és Edgar a tengerparton töltik a délutánt. Mario társulata egy új bemutatóra készül.

16.
Isabel könnyek közt, megszégyenülve hagyja el a kolóniát, ráadásul az állását sem tarthatja meg. Egyedül barátnõjére Laurára számíthat. Constáncia bizonyítékot szerez Bonifácio törvénytelen ügyleteirõl, amit eljuttat Guerrának az újság szerkesztõségébe.

17.
Isabel Lauráékhoz költözik, amit egyelõre megpróbálnak titokban tartani. Nyilvánosságra kerül Bonifácio megvesztegetése. A Viera család a széthullás szélére sodródik. Isabel elszántan keres munkát, hogy felnevelhesse nemsokára születendõ gyermekét.

18.
A Viera családban tovább folytatódnak a viszályok. Bonifácio rájön, hogy az igazságra Constáncia ármánykodása révén derült fény. Isabel elhagyja Lauráék házát, miután Constáncia meglátogatja. Diva mindent bevet, hogy megmentse a színházat a csõdtõl.

19.
Bonifácio szörnyû bosszút forral az õt kirekesztõ politikai elit ellen. Lauráék befogadják a házukba a nincstelen Isabelt, kivívva ezzel a lány családjának haragját. Berenice behálózza José Maríát, hogy mélyítse Isabel fájdalmát.

20.
José María nem tud ellenállni Berenice vonzásának. Assuncao politikai pályafutása felfelé ível. Eulália fondorlatos tervet eszel ki, hogy unokájának võlegényt szerezzen. José María fülébe jut, hogy a színházban megüresedett egy öltöztetõnõi állás.

21.
Isabel megkapja a színházi állást, így elköltözik Laurától. Constáncia megtudja, hogy a lány terhes és gyanút fog. Bonifácio átpártol az ellenzékhez és lefizeti a capoeirásokat, hogy lázadást szítsanak a védõoltás ellen. Alfonso megbocsát Isabelnek.

22.
Isabel kibékül az apjával, de nem költözik vissza a dombra. José María a kormányzóság elleni felkelés élére áll. A társulat második darabja végre tomboló sikert arat. Laura gyanakodni kezd, ki lehet Isabel gyermekének eltitkolt apja.

23.
Kitör a lázadás Rióban a kötelezõ védõoltás miatt. Laura rájön, hogy Isabel kitõl várja gyermekét. Edgar egyeztetést hoz tetõ alá a szegények és a kormány között. Guerrának gyanús a capoeirások viselkedése.

24.
Lehull a lepel Bonifácio szenátorról, kiderül, hogy õ pénzelte a lázadást. A család megszégyenül, Edgar keményen szembeszáll apjával. Albertinhóban felmerül a gyanú, hogy õ lehet Isabel gyermekének apja.

25.
Isabel meglátogatja Josét a dombon. Edgar pedig elmondja Albertinhónak, hogy Isabel tõle vár gyermeket. Constáncia újabb tervet forral, hogy családját megmentse a szégyentõl. Guerra újságját váratlanul betiltják.

26.
José María bosszút áll Albertinhón, aki úgy dönt, nem vállalja az apaságot. Közben Constáncia elõkészíti tervét a születendõ gyermek ellen. Újabb botrány van kibontakozóban, aminek ismét a korrupt Bonifácio a célpontja.

27.
A csendõrség házkutatást tart Guerra újságjánál, de nem találnak bizonyítékokat. Edgar levelet kap Portugáliából, ám az rossz kezekbe kerül. Constáncia egyre szörnyûbb tervet forral Isabel és Albertinho születendõ gyermekével kapcsolatban.

28.
Eulália fia védelmére kel, és egy régi titok leleplezésével fenyegeti meg Bonifációt. Catarina Edgarnak írt levele Laura kezébe jut, amibõl kiderül, hogy férjének gyermeke született egykori szerelmétõl.

29.
José úgy dönt, elhagyja Riót. Eulália megzsarolja Margaridát is. Isabel azt tanácsolja Laurának, hogy mutassa meg férjének a levelet. Mielõtt ez megtörténne, Edgar véletlenül rábukkan a levélre, amibõl megtudja, hogy egy súlyos beteg gyermek várja õt Európában. A házaspár komoly krízisbe kerül.

30.
Edgar nem tud megbocsátani Laurának, amiért a lány nem szólt neki a levélrõl. José María elbúcsúzik Isabeltõl és mindenkitõl a dombon. Isabelnél este váratlanul, idõ elõtt megindul a szülés. Constáncia azonnal intézkedik a terve végrehajtását illetõen.

31.
Isabel gyászolja gyermekét, nem tudván, hogy a kicsi életben van. Constáncia magához veszi a gyermeket és váratlan kötõdést kezd érezni iránta. Edgar Portugáliába készül beteg kislányához, ám Laura nehezen engedi útjára.

32.
Edgar Európába utazik, majd fény derül Laura terhességére. Constánciának feltámad a lelkiismerete és figyelemmel akarja kísérni unokája növekedését. Assuncao katonai iskolába küldi Albertinhót, Laura pedig a szülõi házba költözik.

33.
Továbbra sincs hír Edgarról, ami végleg kiborítja az amúgy is legyengült Laurát. Constáncia, férje unszolására, beleegyezik, hogy Isabel meglátogathassa a lányukat. Albertinho megpróbálja lebeszélni szüleit arról, hogy katonai iskolába küldjék õt.

34.
Laura elveszíti a babáját, a család kétségbe van esve. A híres francia mûvésznõ, Dorléac jelenléte nagy port kavar a városban. A nõ megkéri Isabelt, hogy vezesse be a saját táncuk világába. Isabel érdeklõdni próbál José María után a haditengerészetnél.

35.
Isabel azt hiszi, hogy a kisfiát látja, úgy érzi, hogy még életben van. Edgar visszatér Catarinával és a kislányukkal, ami komoly konfliktust szül közte és Laura között. Ezt Catarina mesterkedése csak tovább fokozza. Isabel elviszi Dorléac-ot a dombra, ahol már mindenki nagyon várja õket.

36.
Catarina tovább szövi a hálót Edgar körül, feltett szándéka, hogy visszaszerzi gyermeke apját. Laura elég rosszul viseli a nõ jelenlétét. Isabel Dorléac segítségével vacsorát ad a dombon lakóknak, ahol komoly döntésre szánja el magát.

37.
Constáncia megtudja, hogy Isabel Párizsba szeretne költözni, úgy érzi, itt az alkalom, hogy megszabaduljon a lánytól. Laura bejelenti szüleinek, hogy elválik Edgartól. Diva és Dorléac fürdõruhás képei nagy felzúdulást keltenek.

38.
Isabel a párizsi útjára készülõdik Dorléac-kal, Laura pedig a családi birtokra utazik, hogy gondolkodjon, amíg a válást intézik. A búcsúzkodás mindenkit felkavar. Constáncia nem hajlandó elfogadni a lánya döntését, ezért azzal fenyegeti, hogy kitagadja.

39.
Az 1910-es években járunk. José María és társai csendben harcra készülõdnek, hogy kivívják a népüknek járó tiszteletet. Constáncia partit ad a férje tiszteletére, ami botrányba fullad, mikor megjelennek a rend õrei. Zenaide eltiltja Isabel gyermekét a domb lakóitól.

40.
Fernando megpróbálja eltusolni a rendõrségi ügyét, de közben váratlan dolgot tud meg a családjáról. Constánciának nagy fejtörést okoz Albertinho kiházasítása. Catarina találkozik európai impresszáriójával, akitõl a karrierje fellendülését reméli.

41.
Fernando összeomlik, miután megtudja az igazat a múltjáról, majd kegyetlenül kérdõre vonja apját. Laura titokban visszatér a városba. A hajón kitör a lázadás, José Maríáék átveszik az irányítást és a város felé fordítják az ágyúkat.

42.
Fernando látszólag kibékül apjával. Isabel apja nem fogadja el a lányától érkezõ pénzt. Edgar feljut a lázadók hajójára és találkozik José Maríával. Úgy dönt, megírja a jogaikért küzdõ matrózok igaz történetét. Berenice újabb szörnyû tervet eszel ki.

43.
Laura állást kap egy iskolában és nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy az iskola egyik diákja Edgar kislánya lehet. A kormány elfogadja a felkelõk követeléseit, így José María és Shico visszatérhetnek a dombra.

44.
Laura és Jurema Isabel érkezésére készülnek. José María próbálja jobb belátásra bírni Alfonsót Isabellel kapcsolatban, de az öreg nem enged. Catarina lenyûgözi a színház dolgozóit. Edgar szemrehányást tesz Laurának azért, mert szó nélkül tért vissza.

45.
Diva ismét az idegösszeomlás szélén áll Catarina felbukkanása miatt, de egy váratlan vallomás felvidítja. Constáncia Bonifációhoz fordul, hogy segítséget kérjen Albertinho ügyében. Isabel visszatér, elõször Laurával találkozik. Jurema ünnepséget rendez José María tiszteletére.

46.
Constáncia eléri, hogy Albertinho találkozhasson Estherrel. Közben összefutnak Isabellel is, aki Divával ül az étteremben. Laura próbálja magától távol tartani a múlt kísérteteit.

47.
Celinha egy álhírrel állít be Guerrához, csak hogy találkozzanak. Laura elõször visszautasítja Edgar vacsorameghívását, de késõbb meggondolja magát. Alfonzo nem tudja elfogadni lánya életét és kitagadja Isabelt. José el van keseredve, mert nem talál munkát.

48.
Fernando, hogy bosszút álljon bátyján, megpróbálja elcsábítani Laurát, míg Albertinho Estherrel próbálkozik. Catarina megtudja, hogy Laura a lánya tanítónõje. Neusinha minden áron be akar számolni Mariónak Diva és Frederico kapcsolatáról, hogy így jusson elõrébb.

50.
Isabel megkéri Jurema nénit, hogy próbáljon meg hatni José María lelkére. Alice visszautasítja Jonás-t. Catarina terve a színház vezetõinek összeugrasztására, úgy tûnik, sikerrel jár.

51.
José María elfogadja Isabel meghívását, és elmegy, hogy beszélgessen vele. Fernando titokban megkörnyékezi Catarinát, akit idõközben Constáncia azzal fenyeget, hogy tönkreteszi, ha nem hagy fel a koncert tervével.

52.
Isabel és José María bevallják egymásnak az érzéseiket, de José úgy érzi, hogy õ semmit sem tud nyújtani az új Isabelnek. Praxedes nagyon boldog, amikor Teresa és lánya hazatérnek az újszülött kisfiúval. Fernando bevallja Catarinának, hogy õ Edgar öccse.

53.
Catarina fellépése botrányba fullad, ám a lány a vártnál jobban jön ki az esetbõl. Constáncia dúl-fúl mérgében, amiért nem sikerült tönkretennie az énekesnõt. José María megkérdõjelezi Isabel hûségét, aki kiadja a férfi útját. Teresa megkéri Laurát, hogy legyen újszülött gyermeke keresztanyja.

54.
Isabel dühös José Maríára, amiért megsértette õt, a férfi pedig eközben az elõítéleteivel küszködik. Constáncia tudomást szerez arról, hogy Laura Isabelhez költözött, majd fel is keresi õt. Mário és Diva fontolgatják, hogy eladják-e a színházat Isabelnek.

55.
Isabel örömmel újságolja apjának, hogy megvette a színházat, de Alfonso egyáltalán nem örül lánya sikerének. Melisa rosszul lesz az iskolában, ezért Laura hazaviszi Edgarhoz, akit Catarina társaságában talál. Albertinho a kelleténél többet iszik és meglepõ lépésre szánja rá magát.

56.
Híre megy Laura és Edgar válásának, ami mindkét fél családtagjait megrázza. Neusinha altatót kever Diva italába, hogy õ játszhassa el a színdarab fõszerepét, ami természetesen nagy felfordulásba fullad. Albertinhónak szembe kell néznie botrányos viselkedése következményeivel.

57.
Catarina és Neusinha mesterkedésének köszönhetõen Diva nem tud színpadra állni, minek következtében pánik tör ki az Alheirában. Albertinho és a barátai azt tervezgetik, hogyan hódíthatná vissza a fiú Estert. Laura egyre több ellenségeskedéssel találkozik válása miatt.

58.
Diva rejtélyes eltûnése nagy port kavar a színházban, még Neusinha sikerét is háttérbe szorítja. Umberto továbbra is furfangos módszerekkel próbál Constáncia kegyeibe férkõzni. Laura nem hagyja magát, és visszamegy a templomba, hogy beszéljen Olegário atyával.

59.
Isabel és Mário minden erejükkel próbálják megmenteni a színházat a csõdtõl. Catarina és Fernando Edgar gyenge pontját keresik. Assuncao megpróbálja kibékíteni Laurát és Constanciát, de a dolog nem úgy sül el, ahogy tervezte. Neusinhának váratlan hódolója akad.

60.
Edgar egy veszélyes ügyet készül felderíteni, igen nagy kockázatot vállalva. Albertinho próbálja magát visszaküzdeni anyja kegyeibe. Így van ezzel Umberto is, neki azonban más jellegû tervei vannak a bárónõvel. Neusinha izgatottan készül a randevújára. Isabel nehéz döntés elé kerül a színház és a saját jövõjét illetõen.

61.
Edgar magánakciója a Vipera-szigeten megdöbbentõ eredménnyel végzõdik. Isabelnek hosszas õrlõdés után sikerül döntést hoznia arról, fellépjen-e az Alheirában. Neusinha nem tudja, hogyan kezelje Xavier közeledését, de Quequé a segítségére siet. Guerra és Célia randevúja meglepõ fordulatot vesz.

62.
Diva titokzatos barátjának jelenléte egyre több kérdést hagy maga után. Albertinhónak hiányzik a szenvedély, amit Estertõl nem kap meg, ezért máshol próbál vigaszt keresni. Celinha és Guerra komoly döntés elõtt állnak a kapcsolatukat illetõen.

63.
Laurát és Edgart nagyon megrázza véletlen találkozásuk az utcán. Frederico megtudja, hogy Diva visszatért Lucianóval, és teljesen kikel magából. José María és Shico ad egy esélyt Canicónak, de még nem tudják, jól tették-e. Catarina újabb cselszövésen töri a fejét, ám ezúttal nem Laura ellen.

64.
Laura elmegy Teresáék lányának megismételt keresztelõjére, aminek továbbra sem örül mindenki. Catarina minden erejével igyekszik Fernandót az apja ellen hangolni. Luciano felbukkanása tovább szítja az indulatokat a társulaton belül. Isabel izgatottan várja az elsõ fellépését, de apja viselkedése nagyon bántja.

65.
Isabel elmesélni Laurának, hogy az apja milyen szörnyû dolgokat mondott neki. Leendõ fellépése borzasztó kritikát kap Osvaldo újságjától, Alfonso megszégyenülten hallgatja a híreket a borbélyüzletben. Laura végre választ kap az iskolától, pontosan azt, amire számított. Celinha és Alice titokban a tengerpartra megy Jonassal és Guerrával.

66.
Alice kétségbe van esve, amiért Carlota szigorú büntetést szabott ki rá. Laura és Edgar újra összemelegednek, de úgy döntenek, semmit sem kapkodnak el. José María még mindig azon tanakodik, el merjen-e menni Isabel elõadására.

67.
Celinha még Assuncao segítségét is beveti, hogy megakadályozza, hogy Carlota vidékre küldje Alice-t. Berenice felkeresi Constánciáék házát, mégpedig Elias társaságában. Isabel elõadása komoly döntésre készteti José Maríát.

68.
Neusinha csele Xavier behálózására elég szerencsétlen véget ér. Edgar bejelenti Catarinának, hogy újrakezdi kapcsolatát Laurával. Alfonso tovább õrlõdik a lánya miatt, míg José María igen elgondolkodtató érvekkel áll elõ Isabel mellett. Laura végre talál munkát.

69.
Mário, Diva kérésére megpróbál összebarátkozni Lucianóval. Edgar komolyan elbeszélget Catarinával az egyezségükrõl. Sandra továbbra is próbál felülkerekedni a Teodoro iránti érzelmein. Megtartják Assuncao születésnapi partiját, ahol a család kénytelen szembenézni Laura múltjával.

70.
Canico újfent megpróbálja rávenni José Maríát, hogy dolgozzon vele. A színházban ismét nagy a botrány, mert Diva visszaköveteli a posztját. Neusinha Lucianónál keres vigaszt. Lassan kezd híre menni Laura új munkájának, ami várhatóan nagy port kavar a családban.

71.
Diva képtelen túltenni magát az elõadás furcsa végkifejletén. José María dolgozni kezd Canicónak. Edgar meglátogatja Laurát a cipõboltban, de a lány ennek egy cseppet sem örül. Teodoro, Eulália hathatós támogatásával, döntõ lépésre szánja el magát.

72.
Constáncia felkeresi Laurát a cipõüzletben, hogy ismét beleavatkozzon a lánya életébe. Celinha mindent megtesz, hogy összehozzon egy találkozót Alice és Jonas számára. Sandra minden erejét összeszedve, tisztázza a helyzetét Teodoróval. Isabelt váratlanul felkeresi az édesapja.

73.
Guerra összedolgozik José Maríával egy interjú kapcsán. Alice-nak és Jonas-nak, az atya segítségével, végre sikerül találkoznia. Laura és Edgar között feszültséget kelt, hogy a lány nem akar vele dolgozni. A Vieira gyárban kitör a pánik az elveszett szállítmány miatt.

74.
Edgar továbbra sem tud kiigazodni Laura viselkedésén. Catarina és Neusinha Isabel ellen akarja fordítani Divát, de azzal nem számolnak, hogy maguk is csapdába kerülnek.

75.
Constáncia kérdõre vonja Albertinhót a mérkõzésen tanúsított viselkedése miatt. Fernando próbálja rávenni Bonifációt, hogy adja el a gyár részvényeinek egy részét.

76.
Laurát nagyon megviseli Laranjeiras támadása és a dilemma, hogy mit tegyen ellene. Elias és Olavo most elõször a bõrükön tapasztalják a rasszizmus kegyetlenségét. Diva az elõadás végén váratlanul eszméletét veszti. Carlota új udvarlót talál Alice-nak.

77.
Laura nyilvános kirohanása konfliktust szül közte és Edgar között. Mário végre õszintén elmondja a véleményét Divának, akire nagy hatással vannak a férfi szavai.

78.
Jurema néni azt jósolja Isabelnek, hogy a fia még életben van. A néninek meggyõzõdése, hogy téved, de Isabel azonnal nyomozni kezd, és a titok kezd kibontakozni.

79.
Miközben Laura Constánciát, Isabel Berenice-t és Zenaidét szembesíti a gyanúval, miszerint elrabolták tõle Elias-t. A fiú közben elszökött, és mindenki õt keresi. Teodoro próbálja rávenni Sandrát, hogy éljenek a családjaiktól függetlenül, de a lány bizonytalan.

80.
Isabel úgy dönt, hogy feljelentést tesz Constáncia ellen, de a bárónõ mindent bevet, hogy a maga javára fordítsa a helyzetet. Albertinho megpróbálja kiengesztelni Estert.

81.
Kiderül, ki a Vieira textilgyár többségi részvényese, ami nagyon megrázza a családot. Isabel elmondja Elias-nak, hogy õ az édesanyja. A fiú nem tudja, mit higgyen. Celinha és Guerra újabb beszélgetést folytatnak a kapcsolatuk jövõjérõl. Gustavo komoly döntés elé állítja Alice-t.

82.
A rendõrség elfogató parancsot ad ki Jurema ellen. José összegyûjti a capoeirásokat. Edgar rájön, hogy talán nem volt elég megértõ Laurával. Constáncia mindent megtesz, hogy meggyõzze Estert, hogy fogadja vissza Albetrinhót.

83.
Az emberek összefognak, hogy közös erõvel kihozzák Juremát a börtönbõl. Luciano mindent elkövet, hogy kiverje Quequé fejébõl, hogy Diva az anyja. Edgart nagyon megrázza Fernando és Catarina kapcsolatának híre. Ester felkeresi Albertinhót.

84.
Sandra és Teodoro összeházasodnak. Albertinho türelmetlenül szeretné megismerni a fiát, de Isabel nem örül azt ötletnek. Berenice elmegy a rendõrségre, hogy elmondja a saját verzióját a történtekrõl. Sandra egyre nehezebben titkolja Teodoro elõtt, hogy Angelo az õ gyermeke. Catarina és Canico készülnek valamire.

85.
Laurának sikerül meggyõznie Isabelt, hogy beszéljen Albertinhóval Eliasról. Celinha és Guerra eljegyzési partija kisebb botrányba fullad. Josét feldúlja egy japán jiu jitsu mester érkezése. Luciano az elsõ szereplése elõtt rejtélyes módon eltûnik.

86.
Diva megkéri Máriót és Fredericót, hogy kövessék Lucianót, minek következtében az egész társulat a rendõrségen köt ki. Laura és Edgar szenvednek, mert mindketten azt hiszik a másikról, hogy már elfelejtette. José María, a letartóztatást kockáztatva, harcba száll egy japán jiu jitsu mesterrel. Canico és Catarina egy gonosz terven dolgoznak.

87.
Tûz üt ki az iskolában, ahol többen is bent ragadnak. Assuncao szemrehányást tesz Constánciának a hazugságai miatt. Albertinho és Shico egyszerre próbálják meghódítani Gilda szívét. Jonas érdekes dolgokat derít ki Gustavóról, amiket Carlotával is megoszt. Frederico szüntelen a múltjáról faggatja Divát.

88.
Albertinho felfigyel Shico futball-tehetségére, ezért a csapatba hívja játszani. A Diva és Luciano közti konfliktus tovább mélyük, mikor a fiú bejelenti, hogy talált magának munkát. Alice felkeresi Jonas-t az irodában. Olegário atya lehangoló híreket visz Edgarnak Melissa iskolájáról.

89.
Shico úgy dönt, pályára lép Albertinho futballcsapatában, de a jelenléte mindenkit meghökkent. Celinha elmegy Margaridához, hogy Eloisa után nyomozzon. Quequének eljár a szája Diva és Luciano titkáról. Végre sor kerül Constáncia vallomására.

90.
Shico gyötrõdik a futballpályán történt botrány miatt. Nagy a feszültség a színházban, miután kiderül, hogy Luciano Diva fia. Edgar csalódott Fernando elõítéletei miatt, ezért szembesíti õt a valósággal. Albertinho váratlanul felbukkan Isabelnél.

91.
Albertinho és Ester megjelennek a bárban, ahol Gilda dolgozik. Bonifácio továbbra is Berenice elcsábításán fáradozik. Isabelt kezdi elvakítani a félelem, hogy megint elveszíti a fiát. Neusinha ismét próbálja ráerõszakolni magát Luciaóora, de Quequé egy vallomással leállítja. Edgar kétségbe van esve, amiért Laura találkozni akar Antonio Ferreirával.

92.
A színházban ismét kitör a botrány, mert Neusinha elégedetlen a szerepével. Isabel belátja, hogy nincs más választása, mint egyezségre jutni Albertinhóval Elias ügyében. Constáncia próbál visszailleszkedni a társasági életbe. Teodoro egyre nehezebben viseli Sandra családját.

93.
Diva megtudja, hogy Neusinha szemet vetett Lucianóra. Most azon töri a fejét, hogyan leckéztesse meg õt. Edgar és Laura a kapcsolatukon tépelõdnek. Alfonso úr továbbra is sürgeti José María és Isabel esküvõjét.

94.
José María egy doktornõnek segít egy kutatásban. Celinha és Guerra végre döntésre jutnak a kapcsolatukat illetõen. Alice kikéri Olegário atya véleményét Jonas-ról. Berenice ismét felkeresi Constánciát.

95.
A dombon mindenki az iskola megnyitójára készül. Diva anyja váratlanul felbukkan, ezért az egész társulat vigyázban áll. Megejtik Albertinho elsõ találkozóját Elias-szal, ami a vártnál vehemensebben végzõdik. Assuncao szeretne közelebb kerülni az unokájához.

96.
Jól alakul az iskola megnyitója, amíg Constáncia meg nem jelenik. Persival továbbra sem akarja, hogy a gyerekei munka helyett tanuljanak. Fernando és Catarina fényûzõ eljegyzési partija után Edgar gyanakodni kezd, hogy öccse nem tisztességes úton szerezte a pénzét. Albertinho megpróbálja visszacsalogatni Shicót a klubba.

97.
Constáncia arról gyõzködi Edgart, hogy ne adja fel a kapcsolatát Laurával. Edgar rájön, hogy Fernando honnan szerzett pénzt a részvényekre. Albertinho újra meglátogatja Eliast, ami nem várt érzelmeket vált ki Isabelbõl. Canico gyanakodni kezd arra, hogy Berenice-nek viszonya van.

98.
Isabel úgy dönt, az lesz a legjobb Elias-nak, ha elhagyja José Maríát. Laura érdekes információkat derít ki Antonio Ferreiráról. Josét és Fátimát rablók támadják meg. A karnevál estéjén mindenki az utcán ünnepel, de a békés felvonulás botrányba fullad.

99.
Edgar és Laura kérdõre vonják Assuncaot a karneválon történt botrány miatt. Laura visszaköltözik Edgarhoz. A barátok meglepetés esküvõi partit szervezek Celinhának és Guerrának. Alzira felfedi a lánya nagy titkát.

100.
Guerra nem várt módon reagál arra, hogy Paulo Lima valójában Laura. Carlota rájön, hogy Alice egy este elszökött otthontól, ezért bezárja a szobájába. Berenice egyre jobban az ujja köré csavarja Bonifációt. Albertinho kiönti a szívét Elias-nak.

101.
José elvállalja a munkát a gyárban. Shico rajtakapja Gildát Albertinhóval. Catarina és Fernando elrabolják Melissát, hogy így csikarjanak ki pénzt Edgarból. Albertinho elviszi Elias-t a klubba, hogy kiengesztelje. Constáncia titokzatos levelet kap Ambrosina nénitõl.

102.
Isabel és Laura barátsága komoly veszélybe kerül. Laura egy leleplezõ cikk írása közben rájön, hogy Constáncia lefizette a bírókat. Isabel megpróbálja elmagyarázni Elias-nak, hogy a nagymamája volt az, aki elrabolta. A dombon Isabel találkozik Fátimával.

103.
Constáncia egy szanatóriumba dugja Laurát. Edgar és a többiek közben mindenhol õt keresik. Elias kezd eltávolodni Isabeltõl, mert nem engedi, hogy találkozzon a nagymamájával. Sandra épp Angelót eteti, amikor valaki hirtelen rájuk nyitja az ajtót.

104.
Laurával egyre rosszabbul bánnak a szanatóriumban, de Constáncia nem tudja õt kihozni. Sandra bevallja Teodorónak, hogy Angelo az õ fia. José Maríát meghatja Isabel segítsége a capoeiráért vívott harcban. Albertinho végre meglátja az anyja valódi arcát.

105.
Albertinho tisztára mossa a lelkiismeretét, és mindenkitõl bocsánatot kér, akit bántott. Szép lassan fény derül Constáncia minden hazugságára. Catarina megfenyegeti a bárónõt, de nem látja, hogy közben õt is csõbe húzzák. José María, a rendõrséggel karöltve, megpróbálja leleplezni Canico bûnbandáját…

Megosztom másokkal: