Los miserables tartalma

LOS MISERABLES – Lucia – A sors üldözöttje tartalma:

1.
Lucía Durán élete egy csapásra megváltozik, amikor akaratán kívül kábítószer-csempészés gyanújába keveredik. A lövöldözés során olyan súlyosan megsebesítik, hogy nem csak a babáját veszíti el, hanem többé gyermeke sem lehet. Börtönbe kerül, ahonnét tizenegy év után nõvér szakképesítéssel a zsebében szabadul. Hazatér, de nõvére, Liliana elzavarja és azt hazudja neki, hogy a család többé nem kíváncsi rá. Sikerül elhelyezkednie a Könyörületesség Kórházban, ami a jóságos Amparo testvér vezetésével szerény körülmények között mûködik. A kórházban megismerkedik Amparo unokaöccsével, Daniellel, aki nyomozóként a kábítószer-kereskedelem visszaszorításán dolgozik.

2.
Fernanda Durán rájön, hogy a férje, Ignacio nem felejtette el a lányát, Lucíát. Megkéri a másik lányát Lilianát, hogy akadályozzák meg, hogy Lucha találkozhasson az apjával. Liliana az Echevarría Holding PR igazgatója és egyben a tulajdonosa is. Olegario Marrero üzleti kapcsolatban áll Radamésszel, Liliana szeretõjével, ám a nagy mennyiségû kábítószer-szállítmányukat Daniel idõben lefüleli. Octavio elmondja az apjának, Césarnak, hogy az anyját, Deborát, rajtakapta a golftanárral. César válni akar és elköltözik az öccséhez, Danielhez. Debora kétségbeesve az apjától, Radaméstõl kér segítséget. Daniel egy sarki bárban lazít ahol Lucha is egy régi barátnõjével iszogat. A lebujban verekedés tör ki, amibõl nincs menekvés: Luchát is beviszik a rendõrségre.

3.
Radames felpofozza Lilianát, mert majdnem lebuktatta a felesége elõtt. Daniel kiengedi a fogdából Lucíát, aki másnap felkeresi a kis Roxanát, hogy elmondja neki, az édesanyja utolsó kívánságát. Nuria, a gyerek nagynénje és nevelõanyja nem akarja átadni neki a kislányt. Radames le akarja fizetni Césart, hogy ne váljon el a lányától, de César ezt elutasítja. César képviselõként elintézi, hogy a Könyörület Kórház támogatást kapjon. Itt találkozik Lucíával, akibe elsõ látásra beleszeret. Daniel felkeresi Lilianát, hogy kikérdezze Radamesrõl és az üzlettársáról, valamint figyelmezteti a nõt, hogy veszélyben lehet. César rengeteg virággal halmozza el Lucíát, de ezzel persze bajba is keveri a nõt.

4.
Roxanát Nuria bezárja a lakásba, ráadásul étlen. Memin hoz neki ennivalót, de nagyon rosszul lesz tõle, végül Lucíának kell kimentenie és kórházba vinnie, Daniel segítségével, aki betöri az ajtót. Marisela tanácsára Daniel elkezd együtt dolgozni Gustavo Millánnal, hogy együtt felderítsék, ki a kartell téglája a rendõrségen. Abel meghallja Fernanda és Liliana beszélgetését, amibõl kiderül, hogy Lucía eltûnése nem olyan egyszerû, mint eddig gondolta, ezért megkéri Adrianát, hogy segítsen neki megtalálni õt. De közben Fernanda és Liliana is meg akarja keresni, hogy ne jöhessen vissza a családhoz. Helena bevallja Lilianának, hogy nem érzi jól magát Radames mellett, ahol csak egy trófeaként funkcionál, valamint hogy biztos benne, hogy férje szeretõt tart. Daniel elmondja Lucíának, hogy nem közömbös iránta, és elcsattannak az elsõ csókok is.

5.
Millán és Daniel kiderítik, hogy Dorantes kapitány a kartell téglája. Valamint, hogy Olegario Marrerónak dolgozott. Aki a leleplezés miatt végül meg is öleti õt a családjával együtt. Adriana és Abel magánnyomozók segítségével megtudja, hogy Lucía 11 évig egy texasi börtönben raboskodott. Fernanda és Liliana pedig már azt is tudja, hogy nõvér az Irgalmasok kórházában. Nuria és Roque feljelenti Lucíát Roaxana elrablásának vádjával, be is viszik a fogdába, de César kihozatja. Memínt is bezárják szintén Nuria és Roque jóvoltából, de õ elszökik. Victoria és Octavio együtt töltik az éjszakát egy szállodában.

6.
Cesar segít tisztázni, hogy Lucia nem emberrabló, de egyben tudatja is a lánnyal, mennyire tetszik neki. Daniel üldözés közben kétszer is megsebesül, de buldog-természetével a drogkartell figyelmét is felhívja magára. Danielt – mivel õt tartják egyedül feddhetetlennek – kinevezik az ügynökség élére. Abel megtudja, hogy Lucia, bár kiszabadult, évekig börtönben ült. Nõvéreivel együtt számon kéri édesanyján Fernandán, miért nem szólt nekik errõl, holott õ és Liliana tudtak róla. Fernanda és Lilana a kórházban azzal fenyegeti Luciát, ha jót akar, kerülje el az apját és a családját. Leon fogadalmat tesz: nem hagyja, hogy Daniel Luciáé legyen.

7.
Danielt azonnal behívatják az elnökhöz, így Lucía nem tudja bevallani neki a múltját. Az elnök szabad kezet ad és anyagi hátteret biztosít Danielnek a kábítószer maffia felszámolása érdekében. Daniel stratégiája szerint Gustavonak be kell épülnie a gépezetbe a szállodán keresztül. Ignacio elköltözik a lányához, szívinfarktust kap és kórházba szállítják. Radamest bosszantja , hogy az apósa náluk lakik, és ki sem állhatja miképp az egész családját. Fernanda elmondja a gyerekeinek a család történetét, Victoria beolvas az egész családnak: elege van abból, hogy a nagyanyja mindenkit terrorizál.

8.
Liliana csúnyán összekap Radamesszel és úgy dönt, hogy felmond. León csapdája sikeresnek bizonyul, mivel Marion és Lucia is megjelenik Daniel irodájában, majd elindul a lavina. Ignacio állapota egyre rosszabb és mindenáron Luchát szeretné látni. Fernanda szíve szerint már-már elárulná férjének, hogy hol van a lánya, de Liliana megtiltja neki. Cesar szerez egy ügyvédet Luciának, aki majd segít neki Roxana örökbefogadásában.

9.
Lucia, miután rajtakapta Danielt, ahogy Marionnal csókolózik, nem hisz a fiúnak többé és nem megy el a megbeszélt találkozóra sem. Helyette inkább Cesarral vacsorázik és elkezdik szorosabbra fûzni kapcsolatukat. Cesar megígéri a lánynak, hogy segíteni fog, hogy örökbe fogadhassa Roxánát. Roxánát gyermekotthonba vinnék a kórházból, miután kiderül, hogy Roque és Nuria nem tudja õt megfelelõen ellátni. Azonban Roque és Nuria elrabolják a kislányt.

10.
Bár egy szociális munkás nevelõotthonba vinné Roxanát, sehol sem találjak, mert õt idõközben Nuria és Roque elrabolta, hogy máshol jó pénzért eladja. Leon rábeszéli Rodriguezt, játsszák meg, hogy együtt járnak, és Leon nem Danielbe szerelmes, így talán Daniel visszaveszi a lányt. Ez nagy nehezen be is jön. Roxanának sikerül kiszabadulnia Nuriáék fogságából, de mivel túl nagy sokk érte, a szociális munkás végül úgy dönt, a kislány Luciánál maradhat. Fernanda újabb bûnére derül fény: Elena személyesen Pablótól tudja meg, hogy anyja Pablo minden ifjúkori szerelmes levelét és üzenetét eltitkolta elõle.

11.
Millán elkezdi megfigyelni az Ördög hotelszobáját a szálloda alkalmazottjaként. Ördög emberei elkapják és elviszik neki Miguelt. Daniel elmegy Lucíáék lakására és égre-földre esküdözik, hogy neki Lucía kell, de õ nem hisz neki, nem engedi be, sõt elküldi. Viszont a lány randevúra megy Cesar-ral, ahova Roxana is velük tart és elég jól érzik magukat. Liliana be akar szállni az Ördög üzletébe. Victoria ellopja és eladja Gastón bélyeggyûjteményének értékes darabjait, hogy segítsen Lucía felkutatásának finanszírozásában, de Abel visszautasítja a pénzt. Helena meglopja Radamest, hogy a pénzt Lucía felkutatására fordítsa.

12.
Cesar szerelmet vall Luciának, a lány azonban tartózkodóan reagál. Az áruló Miguelt kegyetlenül megkínozzák. Az Ördög a helyszínre hívatja Lilianát, hogy ezzel ördögi hitvessé avassa. Liliana megfelel a vizsgán, bár lelövi a foglyot, mert már nem képes tovább nézni a kínlódását. A helyszínre hívatja Genarót is, hogy tudja mihez tartsa magát. Victoria motorral viszi haza Octaviót, de balesetet szenvednek, és a fiú súlyosan megsérül. Gastonnak elege van a családjából – Nuriánál vigasztalódik. Daniel amiatti lelkifurdalásában hogy nem tudta megvédeni az emberét, leissza magát, és így állít be Luciához, aki vad ellenkezések után végül együtt tölti vele az éjszakát. Az Ördög felfedezi a kamerát, amivel megfigyelik õket. Biztosra veszi, hogy Daniel adott erre utasítást, ezért bosszúra készül ellene.

13.
Gustavo tudja, hogy Genaro beazonosíthatja õt, mint a rendõrség emberét, ezért mindenáron értesíteni akarja Danielt – de se telefonon, se személyesen nem képes elérni. A leleplezõ felvételt pendrive-ra menti, és tovább keresi a kapcsolatot. Liliana megjelenik Daniel lakásán, hogy kiderítse, hogy mennyit tud róluk a felügyelõ. Váratlanul összetalálkozik Luciával, és kiteregeti Daniel elõtt a lány múltját – ezzel a boldog szerelmes éjszaka keserû szakításba torkollik. A felügyelõnek hirtelen Washingtonba kell utaznia, ami ebben a helyzetben éppen jól jön neki.

14.
Debora dühöngve acsarkodik a motorbalesetet okozó Victoriára. Cesar nem áll a felesége mellé, sõt Luciával együtt a fia után indul. Octaviót viszont némi javulás után rettenetes fejfájás kezdi gyötörni, ezért úgy döntenek, hogy visszautaznak. Leon megjelenik Luciáéknál, és gúnyos örömmel értesül arról, hogy a fõnöke szakított a lánnyal. Gustavo csak Cesart találja a felügyelõ lakásán, és rábízza a felvételeket rejtõ pendriveot. Amikor távozik a lakásból, az Ördög emberei elkapják, és magukkal viszik a raktárba, ahol kínzással végül kiszedik belõle, hogy hova kerültek a felvételek. Daniel végre megtalálja a telefonüzeneteket, de a távolból nem tud mit tenni. Telefonon pedig éppen Genarótól kér védelmet Gustavónak.

15.
Az Ördög Genaróval öleti meg Gustavót. Radamest pedig az ágyból, a felesége mellõl rángatja ki, hogy megbeszéljék a teendõket. Cesar és Lucia éjszakára a tengerparti házban maradtak. Visszaindulás elõtt a lány még ki szeretne menni a vízpartra. Radames tudja, hogy Daniel elutazott, és Cesar a nyaralóban van, ezért a terv az, hogy Liliana és Genaro utánamennek, megölik, és megszerzik az ellenük szóló bizonyítékot. Debora zsarolással venné rá Gastont, hogy tiltsa el a lányát Octaviótól, Consuelo azonban kiáll a lánya mellett. Lucia a parton megismerkedik egy öreg halásszal, akivel hosszasan elbeszélget. A házba visszatérve tanúja lesz, ahogy Liliana Cesarra lõ.

16.
Lucía szemtanúja lesz, hogy Genaro megöli Cesar Mondragon képviselõt. Ördög utasítására Liliana és Genaro gõzerõvel keresik a felvételt, amit Gustavo Millan készített, de nem járnak sikerrel. Eközben Daniel és csapata is sejti, hogy történhetett valami Gustavóval és Cesarral. Lucia menekülés közben belefut a fiatal pszichológusba, Carlosba, aki elviszi egy darabon, majd tõle is megszökik. Consuelo rajtakapja Gaston Nuriával, mire a férj úgy dönt, hogy elköltözik a feleségétõl és a lányától.

17.
Lucia részetesen elmeséli Deyanirának, mit látott, amikor a tengerparti nyaralóban meggyilkolták Cesart, és bár elõbb úgy dönt, elsõ rémülete ellenére jelentkezik a rendõrségen, számol azzal, hogy ott beépült gonosztevõ horgára akadhat, úgyhogy végül letesz errõl a tervérõl. A tetthelyre megérkezõ Daniel és csapata hamar rájön, hogy a gyilkosságot két fegyverbõl, két lövéssel követték el, és hogy Cesarnak volt egy titokzatos nõi kísérõje is. Genaro Lucia rúzsfoltos poharát DNS-vizsgálatra küldi, hiszen mind neki, mind pedig Ördögnek és Lilanának létfontosságú, hogy minél hamarabb megtalálják a Cesar kísérõjét, és rajta keresztül az õket terhelõ, ezért veszélyes pendrive-ot. Liliana végképp megszakítja kapcsolatát a családjával, és Ördöghöz költözik.

18.
Cesar halála után Daniel még ellenségesebb lesz Lucíával és õt vádolja minden ártatlan ember haláláért. Daniel minden erejével azon dolgozik, hogy kiderítse, ki volt az a nõ, aki a bátyával volt a tengerparti házban. Gastón a hatóság segítségéve kilakoltatja Consuelót és Victoriát. Consueloék hazaköltöznek a szülõi házba, de az anyja részérõl nem túl szívélyes a fogadtatás. Viktoria dühében felkeresi az apját a szállodában és összeverekszik az új barátnõvel, Nuriával. Egy rejtélyes férfi titokban fotókat készít Luciáról.

19.
Daniel behívja a Cesar-gyilkosság egyetlen szemtanúját, de kiderül, hogy Panchito nagyon rosszul lát, a tanúvallomása semmit sem ér. Liliana ettõl függetlenül folyamatosan az elveszett memóriakártya miatt aggódik. Carlos felkeresi Luciát a kórházban, és alaposan kifaggatja. Lucia felfedi magát Vicky elõtt, aki nagyon boldog, hogy újra láthatja nagynénjét. Közben Abel is eredményre jut, a magándetektív rátalált Luciára. Amíg azt tervezgetik, hogy édesapjukkal hogyan közlik kíméletesen a jó hírt, az öreg kiszökik a házból, és maga keresi fel a lányát Deyarinánál.

20.
Luciát végül a testvérei is megtalálják. A család felajánlja neki, hogy térjen haza, de õ inkább Deyaniránál marad. Carlos puhatolózik Danielnél Luciával kapcsolatban, de belátja, hogy a nõnek igaza volt: ha Daniel megtudná, hogy Lucia és Cesar jóban voltak, ráadásul vele töltötte a halála elõtti órákat, biztosan börtönbe csukatná. A pszichológus végül elmegy Luciához és megígéri neki, hogy egyelõre nem fedi fel barátja elõtt a titkát. Roxanát meglátogatja az iskolában régi barátja, Memin, és megpróbálja visszalopni a lány tanárától az elkobzott plüssjátékot, de lebukik… Cesar temetésén jelen vannak a gyászoló családtagok mellett mind barátai, mind ellenségei és gyilkosai.

21.
Daniel a temetésen bosszút esküszik Cesar gyilkosai ellen. Liliana ezért elõvigyázatosságból elmegy Danielhez, és felajánlja segítségét és szerelmét, persze titokban Ördögnek kémkedne. De egyelõre nem jár sikerrel. Octavio véletlenül megüti Victoriát, amit a lány intõ jelnek vesz. Carlos végül jelentkezik Amparo nõvérnél és elkezd a kórházban dolgozni. Lucía megtudja, hogy nem Fernanda az igazi anyja, és ezzel szembesíti apját, testvéreit és Fernandát is.

22.
Lucia csúnyán összeveszik Fernandával és Lilianával, majd arra kéri apját, hogy árulja el neki, hol nyugszik az igazi anyja. Késõbb meg is látogatja a temetõben anyja sírját, ahol összefut Daniellel és vele is vitába keveredik. Fernanda úgy érzi, nem bírja tovább elviselni Ignacio hibáit és úgy dönt, hogy Lilianához költözik. Helena és Pablo rájönnek, hogy még mindig szeretik egymást, de a nõ nem meri elhagyni férjét, mert fél, hogy elveszíti a fiát. Liliana találkozót kér Danieltõl, hogy megpróbálja õt hamis nyomra vezetni…

23.
Megérkezik a tábornok Venezuelából, és bár Daniel Liliana „fülese” alapján letartóztatja, de huszonöt kiló kábítószeren kívül nem találnak többet az általa megadott címen. Daniel azt gyanítja, mindez csak elterelés volt, kell lennie valahol egy igazán jelentõs szállítmánynak is. Carlos, mint a kórház pszichológusa, asszisztensének szeretné Luciát, de Lucia önmaga helyett Deyanirát ajánlja be nála… Victoria és Lucia egyre jobban aggódik Octavio dühkitörései miatt, de Daniel ezt azzal hárítja el, hogy Lucia nyilván megint csak ürügyet keres arra, hogy láthassa õt. Adriana és Abel úgy dönt, összeházasodnak, és egy közös ünneplésre összetrombitálják a lassan teljesen szétesett családot.

24.
Abel és Adriana eljegyzését ünnepli a család, ahova betoppan Liliana, Daniel kíséretében. Helena és Consuelo addig faggatja Luciát, míg az el nem mondja, hogy gyengéd szálak fûzik Danielhez, bár kapcsolatuknak már vége. Lilianának egyre jobban megtetszik Daniel, de a fiú átlát a szitán és egy szavát sem hiszi el. Octavio egy bárban az anyja miatt verekedésbe keveredik, és megint kórházba szállítják. Annyira depressziós, hogy öngyilkosságot kísérel meg… Radames el akarja tenni az útból Pablót, ezért felbéreli Ördög két emberét… Ördög megpróbálja becserkészi Luciát is, sikertelenül.

25.
Lucía felmegy a tetõre Octavio után, hogy megakadályozza az öngyilkosságot. Daniel követi õket: szerencsére mindegyikük épségben megmenekül. Radames kirúgja Pablót, aki ráveszi Helenát, hogy minél hamarabb költözzön el Radamestõl. Amparo nõvér rábeszéli Luciát, hogy fohászkodjon az Úrhoz és legyen hite. Carlos titkárnõi állást ajánl Deyanirának. Lucía elmegy Danielhez, hogy megköszönje, hogy megmentette az életét…

26.
Daniel és Lucia César holmiját pakolják össze szomorú, szerelmes egyetértésben. Lucia éjszakára is ott marad. Némi keserûség a lány számára, hogy Daniel a szemtanút tartja a bátyja gyilkosának, ezért továbbra sem mer szólni. Radames megtudja, hogy a felesége visszaköltözött a kisfiukkal a saját családjához. A magából kikelt férfi megjelenik a házuknál. Ignacio a fenyegetõzéstõl megdühödve elõveteti a légpuskáját. Gastonnak kezd elege leni abból, hogy Nuria öccsével is együtt kell élnie. Amparo nõvér a halál közeledtét érzi, amivel többeket megrémít.

27.
Liliana újra kezdi az áskálódást a szerelmesek ellen, amit Daniel visszautasít, de érezhetõen marad benne némi gyanú. Ennek ellenére mindenki elõtt kedveseként mutatja be Luciát. Helena Horaciótól kér ügyvédi segítséget a válásához, amirõl a férfi azonnal beszámol régi barátjának, a férjnek. Liliana hazaérkezésével kiteljesedik a cirkusz. A veszekedõ Ördögasszonyt, Fernandát és a terhes Yeseniát végül az Ördög teszi helyre, Liliana számára megalázó módon. Radames megpróbálja elrabolni Nachitót, amit Helena megakadályoz. Octavio az anyját magára hagyva Danielhez költözik.

28.
Ignacio kiengeszteli Fernandát. Közben nagy a vigadalom Helenánál, ahol mindenki nagyon örül neki, hogy milyen jól alakul a szerelmi életük. Lucía egyre inkább aggódik, hogy folyamatos homályban tartja Danielt, miközben õ egyre jobban bízik benne. Liliana Gerano támogatásával azon mesterkedik, hogy Yesenia María gyereke ne születhessen meg, sikerül is balesetet okozni neki. Az Ördög meglátogatja a kórházat és tekintélyes összegrõl szóló csekket ad át a vezetõségnek, ám Lucía figyelmezteti õket, hogy ne fogadják el, mert nem tiszta forrásból származik.

29.
Liliana miatt Yesenia María leesik a lépcsõn, és olyan súlyosan megsérül, hogy küretet kell végezni nála. Daniel azt a tanácsot adja Amparónak, hogy ne tartsa meg Ördög csekkjét és adja vissza. Amparo hirtelen rosszul lesz és a vizsgálatok megállapítják, hogy elfertõzõdött epeköve van, ezért rögtön meg is kell mûteni. Consuelo lánya tanácsára úgy dönt, hogy saját lábra áll, mivel csodásan fõz azt tervezik, hogy egy éttermet nyit. Véletlenül Gaston tulajdonába kerül a pendrive, amin Liliana szitává lõ egy férfit, és ha már így adódott, a férfi úgy dönt, hogy profitál is belõle…

30.
Roque – Gaston utasítására – másfél millió pesóra zsarolja meg Lilianát, cserébe az árulkodó pendrive-ért. Liliana belemegy az alkuba, de azonnal szól Ördögnek, aki a saját módszereivel tervezi megoldani az ügyet. Miután Amparo a kórház folyosóján összeesik, kiderül, azonnal mûtendõ, elfertõzõdött epeköve van. Mûtét közben egy, az altatástól fellépõ allergiás roham miatt egy idõre kómába esik, és csak a gyors újraélesztés menti meg a haláltól. Daniel ellen újabb merényletet követnek el, sikertelenül, de az áldozatul esett egyik bûnözõ személyébõl egyértelmûvé válik, hogy Ördög áll a merényletek mögött. Helena úgy dönt, mindenképp elválik a férjétõl. Consuelo elõtt is új élet körvonalazódik: kiderül, hogy a bélyeggyûjtemény árából saját vendéglõt nyithat, és felbukkan egy új lovag is, Ramon személyében.

31.
Roque zsarolási terve tragikus véget ér. Liliana sem jut hozzá a pendrive-jához, viszont észreveszi, hogy a jelenetnek tanúja volt. Roxana rémülten menekül a nõ elõl – Memin segít neki elbújni, miután a plüssbábuját is visszaszerzi neki. A hajszának az Ördög és Radames részvételével folytatódnia kell. Lilianának lassan eszébe jut, hogy ki lehet a kislány. Radames meg akarja nyerni anyósa támogatását a felesége visszaszerzéséhez. Amikor Gaston bevallja Nuriának, hogy Roque meghalt, döbbenten ébred rá, hogy a férfi nem is a testvére volt a szeretõjének. Lucia és Daniel kétségbeesetten keresik az eltûnt Roxanát. Amikor Memin hazahozza õt, kiderül, hogy a kislány megnémult az átélt sokk következtében.

32.
Radames ajándékkal és hízelgéssel környékezi meg a fiát, és ellenséges érzelmeket kelt benne az anyja és anyai nagyszülei iránt. Debora részegen könyörög a fiának, a Octavio azonban csak akkor hajlandó visszaköltözni hozzá, ha az asszony elõbb vállalja az elvonókúrát. A pár percre magára hagyott, néma Roxanát Liliana még inkább megfélemlíti. Daniel Memint keresteti, hogy tõle tudja meg, mit látott a kislány. Genaro megmutatja a Danieltõl kielemzésre kapott hangfelvételt az Ördögnek, akinek errõl újabb terv jut az eszébe. Az ellenlábas bûnbandára terelné a gyanút Cesar halála ügyében, és ezzel õ maga megszabadulna a felügyelõtõl.

33.
Miután Roxana sokkos állapotban hazatér, megjelenik egy gyámügyes, és a kislányt magával viszi, mivel úgy ítéli, hogy Luciánál nincsen jó helyen. Az asszony összeomlik. Carlos és egy ügyvédnõ siet a segítségére, akik megpróbálják elintézni, hogy Lucha visszakaphassa a lányát. Ördög és Liliana úgy döntenek, hogy kihantolják Millan holttestét, és a konkurens drogbanda területén helyezik el. Danielhez eljuttatják a szükséges információkat, így terveik alapján a férfi majd azt hiszi, hogy a Zodiákus banda tette el láb alól a titkos rendõrt. Csakhogy Danielnek bûzlik a dolog…

34.
Daniel meg akarja gyõzni Melquiadest, hogy a tanúvédelmi program keretében mûködjön közre a rendõrséggel és adjon ki információkat Ördögrõl, amivel sikeresen letartóztathatják. Ördög igyekszik behálózni Luciát. Azt ígéri, hogy visszaszerzi neki Roxánát, de Lucia nem hisz a férfinak és nem kér a segítségébõl. Liliana a tárgyalás elõtt nyomást gyakorol az ügyvédnõre, hogy bosszút álljon Lucián. A bíróságon Margarita ügyvédnõ ellehetetleníti Lucia helyzetét, amikor a kislány sérült mentális állapotára hivatkozva azt állítja, hogy a büntetett elõéletû Lucia és a volt prostituált Deyanira nem lennének jó hatással a kislányra. Amikor kiderül, hogy Lucia és Ördög ismerik egymást, Daniel ismét elkezd kételkedni a lányban.

35.
Fernanda megfenyegeti Pablót, hogy tûnjön el Helena életébõl. Az Ördög közbenjárásával Lucíának ítélik Roxanát. Daniel ennek hatására még jobban kételkedik Lucía szavahihetõségében. Liliana tombol, amikor megtudja, hogy az Ördög Luchába szerelmes. Mialatt Adriana Cancúnban bulizik a barátnõjével, egy forró éjszakát tölt Evaristóval. Melquiadest és a venezuelait börtönbe viszik, ahol az Ördög végezni akar velük. Consuelo megkéri Helenát, hogy társuljon cukrászati vállalkozásába. Amparo újjá szervezi a kórházat Gonzalót nevezi ki fõorvosnak, Milagrost pedig a kórház igazgatójának. Memin megkeresi Danielt, hogy vallomást tegyen.

36.
Amparo nõvér elõször elmegy a rendõrségre Danielhez, majd lakásukra Lucíához is, hogy a lelkükre beszéljen és kibékítse õket. Amparo nõvér úgy tûnik nehezen, de csak sikerrel jár. Nuria össze akar barátkozni Lilianával és az Ördöggel, mert úgy érzi, ez az út vezet a gazdagsághoz. El is mennek Gastonnal a lakásukra és odaadja Lilianának a pendrive-ot. Liliana úgy tesz, mintha a barátkozás neki is tetszene. Lucía felkészül rá, hogy elmondjon mindent Danielnek, de Danielt megint hívatják az utolsó pillanatban, így most sem sikerül.

37.
Adriana – Evaristo után – egyre hevesebben követeli, hogy Abel is legyen férfi, a fiúnak viszont egyre komolyabb kétségei támadnak a saját nemi identitását illetõen, amit csak tovább mélyít Gonzalo közeledése. Milagros, bár folyamatos pánikban van, amiért neki kell vezetnie a kórházat, egyre jobban boldogul, sõt Luciát vezetõ nõvérnek nevezi ki. Felolvassák Cesar végrendeletét, de Deborah elégedetlen: õ „csupán” a New-York-i lakást kapja, mindent fia örököl és a tengerparti ház teljesen Danielé lesz. Daniel azt gyanítja, Roxana a koronatanúja Roque megölésének, és Carlos segítségét kéri, hogy szóra bírja a még mindig poszt-traumás állapotban lévõ kislányt.

38.
Liliana egyre gátlástalanabbul oldaná meg problémáit: Roxanát és, Luciát is eltenné láb alól, de terveihez egyelõre senkiben sem talál szövetségesre. Carlos, miután rajzot készíttet Roxanával, és abból kiderül, miféle trauma érte, ezért környezetváltozást javasol. Danielnek azaz ötlete, hogy a hétvégét töltsék a tengerparton, hátha ott a kislány is megnyugszik. Daniel belelkesül, Lucia kevésbé, nem szívesen utazik Cesar meggyilkolásának helyszínére, fõleg úgy, hogy Daniel nem tudja, Lucia járt már a tengerparti házban. Evaristo Mariselával, Adriana Abellel véletlenül egymásba futnak egy moziban, és bár Evaristo erõsen provokálja a jegyespárt, Adriana viselkedésébõl úgy tûnik, kitart Abel mellett.

39.
Liliana továbbra is társulni szeretne Radamesszel az Ördög tönkretételére, akit immár halálosan gyûlöl. Lucia, Daniel, Deyanira, Carlos és a két gyerek felhõtlen pihenésre érkezik a nyaralóba. Lucia arra készül, hogy végre bevallja Danielnek, hogy ott volt a helyszínen, amikor Cesart megölték. Adriana Victoriával megy el a menyasszonyi ruha próbára, ahol sírva vallja meg lánynak, hogy a leánybúcsún félrelépett egy vonzó ismeretlennel. Radames ráébred, hogy a felesége megcsalja a régi kertészükkel. Ramon drága étterembe viszi el imádott Consuelóját.

40.
Lucia otthagyja a nyaralót és Danielt, és hazaindul a két gyerekkel a férfi gyanúsítgatásai miatt. Liliana a bérgyilkos hulláját hátrahagyva menekül. Adriana a vonzó idegennel történt kaland után is Abel hû felesége akar lenni. Radames örökre el akarja venni a gyereket Helenától, amiért az felszarvazta õt. Ehhez rajta kell kapnia a két szerelmest, akiket viszont az ügyvédnõ óva int a találkozástól. Rodriguez az esküvõi újsághírbõl felismeri ismeretlen szeretõjét, és meg is szándékozik keresni Adrianát.

41.
Octavio megtalálja az anyját és végre õszintén tudnak egymással beszélni. Daniel részegen beállít Lucíához. Amparo békítõ szándékkal odamegy és közben, érezve a halál közeledtét, elbúcsúzik az unokaöccsétõl. Liliana Genárót, majd Anselmót próbálja rávenni, hogy szövetkezzen vele az Ördög ellen. Evaristo elmegy Adrianához, ismét szerelmet vall és a lány már nem tud ellenállni neki. Eközben Abel Gonzalót keresi fel és kétségek közt, de utal rá, hogy vonzódik hozzá. Az Ördög végleg megszabadulna Danieltõl, ezért éjszaka behatolnak a lakásába.

42.
Úgy tûnik, Roxana végre visszanyeri a beszédkészségét. Lucia vészjósló álma igaznak bizonyul. Milagros rosszul lesz, mindenki gyászol. Danielt lelkifurdalás gyötri, hogy a nénje miatta halt meg. Abel kínosan érzi magát Gonzalónál, mert még nincs tisztában magával. Adriana csak lelkifurdalások közepette képes együtt lenni Evaristóval. Radames az utolsó pillanatban mégis lemond a kizárólagos gyermekfelügyeleti jogról a fiával kapcsolatban. Liliana rábeszéli a sebesült Ördögöt, hogy a balfogás miatt tûnjön el egy idõre, különösen, mivel így – Anselmóval és Genaróval szövetkezve – régi terve is megvalósíthatóvá válik. Rejtekhelynek Gaston lakását szemelik ki, és minden nyomot eltüntetnek, ezért Daniel egyelõre nem is találja a maffiafõnököt.

43.
Daniel Anselmót követve akar az Ördög nyomára akadni. Radames látszólag elengedi Helenát, õ mégsem él a szabadságával, mert bûnözõnek véli Pablót. Liliana mindenkinek eljátssza, hogy az Ördög verte meg – a köztük lévõ valódi viszonyt természetesen tagadva. Kórházba is kerül, ahol Lucia barátságát próbálja elnyerni azzal, hogy elárulja, hogy a maffiózó ölte meg Amparo nõvért. Azonban se Lucia, se késõbb Daniel nem hiszi el a vallomást. Evaristo a szerelmével üldözi Adrianát, aki maga se tudja, mit szeretne – ahogy Abel sem. Gaston rémülten szerencsétlenkedik Olegario körül, Nuria viszont csábítóan dörgölõzik a vagyonos férfihoz. A férfi ellöki magától, Gaston pedig – ráébredve a balfogására – kiteszi az utcára.

44.
Gastón szeretné, ha a családja visszafogadná. Consuelo hidegen és ellenmondást nem tûrve elutasítja a férfit. A lányától már a segítségét is kéri, amiatt, hogy az Ördög hozzáköltözött. Vickyre sikerül is hatnia, aki viszont Lucía segítségét kéri. Pablo hivatalosan is csatlakozik Daniel csapatához az Ördög elleni harcban. Lilianáék Anselmón keresztül megpróbálnak megállapodni a Zodiákusokkal. Genaro majdnem lebukik, amikor Pablo megérkezik az ügynökséghez. Késõbb Lucía is látja és hangjából ráismer, mint Cesar gyilkosára, de csak Carlosnak és Deyanirának szól még.

45.
Vicky elárulja Luciának, hogy az Ördög az apjánál rejtõzik. Daniel véletlenül meghalja beszélgetésük és Lucia végül mindent elmond a férfinek. Miután Abel csõdöt mond mint férfi, hazarohan és bejelenti szüleinek, hogy mégsem veszi el Adrianát. Adriana rögtön felhívja Evaristót, de a férfinak bevetésre kell mennie. Danielék berontanak Gaston házába, de csak a rémült balekot találják otthon. A férfit védõõrizetbe viszik egy tanuk számára fenntartott házba. Ördög titokban bemegy Liliánához a kórházba, ahol Pabora fogja ellátni a sérüléseit. Genaro leüti Evaristót és elrabolja Gastont.

46.
Mikor Genaro elrabolja Gastont, Evaristo még meglátja õt mielõtt teljesen elvesztené eszméletét. Amparo nõvér búcsúztatóján mindenki megjelenik, némelyek más-más önnön céljait is kívánják érvényesíteni. A temetésen Daniel önmagát okolja a szerettei haláláért. Az Ördög elküldi Gaston fejét Danielnek miheztartás végett. Consuelo és Vicky Luciát és Danielt okolja Gaston halála miatt, gyûlöletüket Liliana is tovább szítja.

47.
Liliana, hogy bizonyítsa megbízhatóságát, elárulja Danielnek, hogy az Ördög, mikor és honnan akar elmenekülni. Emellett a nõ azt mondja Genarónak, hogy most már csak egymásra számíthatnak, és el is bújtatja õt. Közben Pablo segítségével kiderül az is, hogy Genaro az áruló a drogellenes ügyosztályon. Végül a repülõtéren sikerül is elkapni Nuriával együtt az Ördögöt, aki bosszút esküszik.

48.
Deyanirát megtámadja egy régi ügyfele, miközben Carlosszal vacsorázik. Carlos megvédi a lányt, aki még jobban beleszeret a bátor férfiba. Amikor Evaristo magához tér, Adriana végleg elbúcsúzik tõle a kórházban. Daniel egy romantikus éjszaka után megkéri Lucía kezét.A család Gastónt búcsúztatja, az eseményen mindenki megjelenik. Octavio kibékül Vickyvel, Pablónak sikerül beszélnie Helenával, Radamés bosszút forral, Liliana pedig örjöng, amikor megtudja, hogy Daniel eljegyezte Luciát. Az Ördög eléri, hogy a fogdából telefonálhasson: Anselmo segítségét kéri.

49.
Lucía borzasztóan aggódik, hogy most, hogy sorsa jól kezd alakulni, nemsokára újra sorscsapás éri. A balsejtelem beigazolódni látszik. Hiszen Radameshez kerül egy telefon rajta egy fotóval Lucía és Cesar egy romantikusabb pillanatával, amit fel is ajánl Lilianának. Pablo elmagyarázza Helenának, hogy õ még mindig rajong érte, úgy tûnik, ki is békülnek. Liliana elmondja a fogdában az Ördögnek, hogy a férfi birodalma hamarosan az õ kezében lesz, amire a drogbáró megfenyegeti.

50.
Ördög a börtönben magához hivatja régi cimborájával Páviánt, aki védelmet ígér neki. Evaristót kiengedik a kórházból, akinek elsõ dolga, hogy felkeresse Adrianát, és bejelentse Abelnek, mindent elkövet, hogy Adriana ne legyen a felesége. Radames átadja Lilianának a Cesarról és Luciáról készült intim képeket, melyeket látva, Genaro ráeszmél: Lucia lehet az a nõ, akit keresnek. Ignacióról kiderül, betegsége komolyabb, mint addig gondolták.

51.
Abel túlságosan kiborul azon, hogy Adriana mit mûvelhetett a lánybúcsún. Késõbb Carlos-szal próbálják kideríteni a végletes düh okát. Daniel nem hisz a szerelmének, aki hiába esküdözik, hogy nincs semmi köze az Ördöghöz. A férfi kétségektõl gyötörten bemegy a maffiózóhoz a börtönbe, hogy megkérdezze az ajándékokról, de csak cinikus válaszokat kap. Ráadásul újabb rejtélyes küldemény érkezik, ami szintén a Luciával szembeni gyanakvását erõsíti. Debora megszökik a rehabilitációról, hogy tévhitétõl hajtva bosszút álljon Lucián. Lucia gyanakodni kezd az igazi tettesre-tettesekre, de a számonkérésnél mindenki színlel, így végül õ is bemegy az Ördöghöz, hogy tisztázza a helyzetet. Gaston végrendeletének felolvasásakor kiderül, hogy a fukar férfi valójában komoly vagyonnal rendelkezett.

52.
Debora rátör Luciára, és pisztollyal fenyegeti meg. A lány lefegyverzi ugyan, de az asszony eltûnik. Késõbb Luciának pedig az érintettek nem hiszik el a történteket. Danielt Genaro küldeménye miatt újabb kétségek kezdik gyötörni. Hiába próbálják jobb belátásra bírni a kollégák, tovább kutat, és már mindenben a Lucia bûnösségének bizonyítékát látja. A férfi elmegy a lányhoz és alattomos módon DNS mintát is szerez a lánytól. Abel eltökélten érkezik meg Gonzalohoz, de ismét elbizonytalanodik. Consuelo egyelõre zavarban van a hatalmas örökség miatt, de bánatûzõ gyanánt úgy dönt, hogy bevásárol a szeretteinek. Az ajándékosztás jókedvûen zajlik. A laboratóriumi vizsgálatok látszólag Daniel gyanúját igazolják. A férfi keserû dühvel tör rá az éppen a menyasszonyi ruhát felpróbáló szerelmére – és letartóztatja.

53.
Daniel letartóztatja Luciát, az éppen ott lévõ és megérkezõ szerettei és családtagjai méltatlankodása ellenére. Ignació nagyon sápadtnak tûnik. Kórházba kell kísérni és benn is tartják éjszakára. Adriana elõször kifogásokat keres, de beleegyezik, hogy egybekeljen Abellel Las Vegasban. Megkezdõdik Lucia kihallgatása, ahol Pablo sajnálatát fejezi ki és nem is gondolja, hogy õ ölte meg Cesart. Az eszeveszett haragra gerjedt Daniel kizavarja társát, majd szembesíti a lányról és Cesarról készült képekkel és kíméletlenül nekitámad a lánynak. Pablo kénytelen közbelépni és kierõszakolni, hogy leváltsa társát. Adriana a repülõtérrõl felhívja Evaristót, hogy elmondja mire készül.

54.
Danielen kívül szinte már senki sem hiszi, hogy Lucia lenne Cesar gyilkosa. Bár az öreg Pancho kitart amellett, hogy Luciát látta a furgonban, a lövések idõpontja és Lucia tartózkodási helye sehogyan sem illeszkedik egymáshoz, amit még Danielnek is elkel ismernie. Miután nagyapja és anyja is duruzsol Octavio fülébe és a fiú végképp szakít Victoriával, az indok: minden Duran-lány csak átkot hoz a fiú családjára. Lucia újra megkéri Ignaciot, hogy Roxana átmenetileg a nagyapjáéknál lakjon. Daniel rájön, hogy a gyilkossági ügyben jelentõs elõrelépés csak akkor lehet, ha megtalálják Genarot, vagy a gyilkos fegyvert. Mivel elegendõ bizonyíték híján egyre valószínûbb, hogy Daniel kénytelen lesz Luciát elengedni, Liliana és Genaro újabb ördögi tervet eszel ki: a gyilkos fegyvert elrejteni készülnek Lucia lakásában.

55.
Liliana, a nyomozónõ Marisela nevében azzal az ürüggyel hívja fel Deyanirát, hogy a lány ruhát vigyen Lucíának a fogdába, hogy õ eközben becsempészhesse a pisztolyt Lucía lakásába. A házkutatáskor Daniel megtalálja a gyilkos fegyvert Lucia szobájában. Pablo és Carlos hiába próbálják meggyõzni Lucía ártatlanságáról, a nyomozó most már rendíthetetlenül véglegesen le akarja csukatni Lucíát. Fernanda önmagát felülmúlva unokájaként fogadja Roxanát, amit Liliana nagyon rossz néven vesz. Radames rátámad Helenára, amiért Pablo is elment Nachito meccsére. Miután a férje megüti a nõt, a két férfi összeverekszik.

56.
Kiderül, hogy házasságon kívüli kalandjából Adriana terhes, így szóba kerül az abortusz. Kiderül, hogy Victoria is állapotos. Ördög sikeresen kiszabadul a börtönbõl és elmegy a testvéréhez, annak nem kis meglepetésére. Nachito vakbélgyulladástól szenved, és mielõbbi mûtétre szorul. Az operáció után azonban Radames elrabolja a kórházból. Débora vitába keveredik Radamesszel, mivel nincs megelégedve leendõ örökségének mértékével, s a vita hevében leüti Radamest egy üveggel.

57.
Az Ördög rátör a tolószékbe kényszerült ikertestvérére, és felvilágosítja a múltjukról és a sorsuk különbözõségérõl. Rafael sehogyan sem érti, hogy ez a durva, gonosz ember, mit akarhat tõle ennyi év után. Végül kiderül, hogy a szeretett nõ megszerzéséhez akarja felhasználni a visszahúzódó, kulturált férfit. Liliana ismét halálra rémíti Roxanát, hogy a kislány továbbra se beszéljen, majd egy kitalált ürüggyel felkeresi Danielt, és beravaszkodja magát az ágyába. Consuelo kiszedi a lányából a nagy titkot, hogy gyermeket vár. Victoriát meglepi, hogy édesanyja milyen megértõ. Pablo elmegy Radameshez, hogy lerendezze vele a vitás ügyüket, de a padlón fekve, eszméletlen állapotban találja a férfit.

58.
Marisela egyre kedvesebb Luciával, mert egyre inkább hisz az ártatlanságában. Debora összetûz Helenával a kórházban Radames miatt. Az orvos szerint a férfi felépül, de az utóhatásokról elõre nem tud nyilatkozni. Daniel hírt kap Marreróról, és csapatával elindul, hogy elfogja. A helyszínen azonban csak Anselmót találja – az Ördögnek ismét sikerül õt kijátszania. Victoria az anyja unszolására beszélne Octavióval, de egy másik lánnyal kapja rajta. Liliana diadalittasan mutatja Luciának a róla és Danielrõl készült felvételt. Helena szakít Pablóval, akinek még õ sem hisz. Adriana eldönti, hogy elveteti a magzatát. Abel az utcán, egy számára ismeretlen környéken tér magához, se a tárcáját, se a mobilját nem találva. Debora végzetes tettre szánja el magát.

59.
Elérkezik Lucha tárgyalása. Ignacio a tárgyalás közben rendkívül ideges lesz a Luchát ért vádak miatt, ezért Fernanda el is vele megy. Daniel kizárólag testiségre épülõ viszonyt kezdeményez Lilianával. Lilianát Ignacio elzavarja a családi fészekbõl a Lucha elleni folyamatos mocskolódás és Daniellel való viszonya miatt. Kiderül, hogy Ignaciónak már legjobb esetben is csak 6 hónapja van hátra. Radames magához tér, de sok mindenre nem emlékszik, például Déborára sem. Abelnek már Carlos is azt tanácsolja, hogy a legjobb megoldás a válás lenne. Nuria megfenyegeti Lilianát, hogy ha nem hozza ki õt a börtönbõl záros határidõn belül, akkor kitálal Danielnek.

60.
Lucí Duránt 18 év börtönre ítélik. Liliana elintézi, hogy a kis Roxanát vegyék el Lucía családjától. Carlos felpofozza barátját Danielt, amiért Lucíát lecsukatta. Ignacio a tárgyalás után kórházba kerül. Adriana bevallja Abelnek, hogy Evaristótól gyereket vár, míg Abel hallgat a saját titkáról. Daniel újra Lilianával tölti az éjszakát.

61.
Abel rábeszéli Adrianát, hogy Ignacio egészsége és boldogsága érdekében tegyenek úgy, mintha Adriana születendõ gyermeke Abeltõl lenne, és bejelenti a „nagy hírt” a családnak: Adriana terhes. Pablo levelet juttat el Helenának, azt gyanítja, Debora ütötte le Radamest. Octavio, bár nem hiszi ezt, kihallgatja, ahogy Debora máris eladná a Radames által korábban ráíratott ingatlanokat. Lucia, miután megválik szép hajkoronájától, megerõsíti helyzetét a börtönhierarchiában, ami kapóra is jön, mivel Nuriát éppen az õ cellájában helyezik el. Danielnek immár nemcsak Lucia, hanem Roxana miatt is lelkifurdalása van, se égen, se földön nem találják a nevelõotthonból megszökött kislányt.

62.
Liliana összejátszik az egyik börtönõrrel Lucha börtönében, aminek értelmében az õr némi összegért folyamatosan bünteti majd Luchát. El is kezdik ezt két hideg vízzel locsolással, aminek következtében meg is betegszik, és mivel nem kezelik idõben, állapota szepszisbe fordul át, lehet, hogy csak órái vannak hátra. Gonzalo megpróbálja meggyõzni Adrianáékat, hogy ne hazudjanak a gyerekkel kapcsolatban Abel szüleinek, de Abel rárivall, hogy semmi köze ehhez. Carlos és Deyanira kibékülnek. Az Ördög kiszabadul a szállodából. Daniel rájön, hogy Débora ütötte le Radamest, de egyelõre nem szól senkinek, viszont Helena is gyanakszik és megtalálja a fegyverként használt üveget, amit megmutat Pablónak. Débora készül eladni Radames egy New York-i lakását.

63.
Lucia a vérmérgezéstõl életveszélyes állapotba kerül, ami mindenkit aggodalommal tölt el, kivéve Lilianát. Debora elhagyja a családi házat, csak egy levelet hagy hátra Octaviónak, amelyben beismeri, õ ütötte le Radamest, de amely így felmentõ vallomást jelent Pablo számára. Consuelónál újra bekopogtat Ramon, kiderül, hogy személyes ügyek szólították el, de az is, hogy valójában egy válófélben lévõ nõs ember. Anselmo magas „zsold” ellenében megbízza a Királynõt, védje meg, és támogassa Luciát. Radames változatlanul gyengéd és figyelmes, teljesen összezavarja Helenát, aki nem veszi észre, hogy férje mindezt csak az õ visszaszerzése érdekében teszi. Ördög véletlenül Roxanába botlik, és megígéri neki, hogy visszajuttatja õt Luciához. Lucia túljut a krízisen, Daniel, aki végig jelen volt Lucia betegágyánál, kiadja Liliana útját, Liliana pedig egy halálos parancsot.

64.
Lucia „õrangyala” megakadályozza, hogy a börtönõr megfojtsa Luciát a betegszobában, sõt le is fényképezi az esetet. Az is kiderül, hogy a bérgyilkosság megrendelõje Liliana volt. Az Ördög minden jóval ellátja a két gyereket, Roxanát és Memint, hogy rajtuk keresztül majd az õ angyala közelébe férkõzhessen. Ehhez a lány megszöktetését tervezi. Daniel a kapcsolatot megbánva szabadulni igyekszik Lilianától, és egyre inkább megenyhül Lucia iránt. Victoria ráveszi az anyját, hogy hallgassa meg Ramont, így a férfi elmagyarázhatja, hogy miért nem beszélt a házasságáról. Radames sikerrel tovább játssza Helenának a romantikus férjet, pedig Pablót közben felmentették.

65.
Az Ördög papnak öltözve meglátogatja Lucíát a börtönben: elmondja a tervét, meg akarja szöktetni a nõt és családot akar vele alapítani. Amikor Daniel értesül a látogatásról, annyira felbõszül, hogy visszavonja az újra tárgyalás lehetõségét, az ügyész azonban elutasítja a kérését. Octavio elmondja Danielnek, hogy apa lesz, aki azonnal ráveszi, hogy béküljön ki Vickyvel. Abel vállalja, hogy felneveli Adriana gyermekét. Evaristo megtudja, hogy Adrianánának tõle lesz gyereke. Radames semmire se emlékszik a múltjából, láthatóan megváltoztatta a baleset: kedves, szeretõ férj, aki ráadásul egyáltalán nem emlékszik a saját bûnözõ múltjára. Helena mindenben támogatja, ezért kissé eltávolodik Pablótól. Az Ördög megszökteti Lucíát a rabszállító kocsiból.

66.
Luciát akarata ellenére megszöktetik a bíróságra való átszállítása közben, de a vele összebilincselt Nuriával a szöktetõk elõl is elmenekül. Daniel a szökevények felkutatására indul. Hatáskörének állandó túllépése és kontrollálatlan viselkedése miatt azonban az államtitkár magához rendeli, és közli vele, hogy a felfüggesztésen túl haragkezelõ terápiára is kötelezi. Victoriát a terhessége miatt kitiltják a középiskolából – teljes a családi felháborodás. Fernanda meghallja, amint Evaristo kétségbe vonja Abel apaságát – és megpróbálja kideríteni az igazságot. A két nõ megszabadul a bilincstõl – Nuria befészkeli magát Lilianához, hogy eltartassa magát vele. Az Ördög a gyerekekre való hivatkozással a rejtekhelyére csalja Luciát.

67.
Az Ördög beteges szerelmében csodálatos életet ígér Luciának és a gyerekeknek. Természetesen mindezt tulajdonképpeni fogságban. A lány szökést tervez – a menekülõút keresése közben rátalálnak az elkábított Rafaelre. Daniel kénytelen felkeresni egy pszichiátert, de minimális együttmûködésre sem hajlandó. Helena minden értelmes érv ellenére szakít Pablóval, hogy beteg férje mellett lehessen. Octavio, Ramón segítségével tiltakozó akcióba kezd a Vikit kitiltó iskolaigazgató ellen. Radamesék házában váratlanul megjelenik Ivana, az unokahúg. Késõbb Anselmo tör rájuk, hogy Nachitót elrabolja. A tettet Pablo akadályozza meg, akire Ivana azonnal ráakaszkodik.

68.
Olegario változatlanul fogva tartja Luciát, aki összebarátkozik Rafaellel. A nõ látszólag megbékél helyzetével, de maradásáért feltételeket szab Olegariónak, csak hogy a gyerekeket védje. Rafaelrõl kiderül, hogy bénasága lelki eredetû és egy adott pillanatban feláll a székébõl. Daniel minden módon igyekszik megtalálni Luciát, de eredménytelenül. Munkájából felfüggesztik, terápiára kell járnia. Deyanira szakít Carlosszal, mert úgy érzi, a férfi nem becsüli meg õt eléggé. Áthelyezteti magát Milagros nõvér mellé. Radames visszatér az irodájába Helena kíséretében, de semmire nem emlékszik, ami az üzlettel kapcsolatos, azt sem tudja, hogy mi köze Ördöghöz. Lilianával is találkoznak az irodában, aki elmondja neki, hogy szeretõk voltak és a férfi mosta tisztáraz Ördög pénzét.

69.
Rafael felajánlja Luciának, hogy együtt szökjenek meg Ördögtõl, amikor az üzleti úton lesz. Marina jó hírt közöl Daniellel: úgy ítéli meg, hogy a férfi újra munkába állhat. Adriana többszöri rosszulléte miatt az ifjú pár Gonzalóhoz fordul, és Adriana véletlenül hallja, ahogy Gonzalo elmagyarázza Abelnek, komoly, az anyára és a magzatra nézve akár halálos kórral állnak szemben. Pablo Ivanát, Daniel Marinát hívja meg a rendõrök koktélpartijára, úgy tûnik a két csalódott férfi új szerelmi reményeket dédelgethet. Radames kétségbeesik: nagy összeggel tartozik Ördögnek, de Debora a vagyona felét korában észrevétlenül „meglovasította”. Ördög elutazik, így Rafael, Lucia és a gyerekek belefognak kockázatos szökési kalandjukba.

70.
Luciáék sikeresen megszöknek és Rafael egy régi, lakatlan házba viszi õket. Az Ördög megmûtteti magát, és miután kicsalta Rafaelt a házból, leüti, és a férfi ruhájába öltözve õ megy be a házba. Bár külsõre tökéletes az átváltozás, „Rafael” viselkedése gyanút ébreszt Luciában, aki végül megszökik a gyerekekkel, és hazajut szülei házába. Mindeközben a régi bûntársak ellen is készen áll az Ördög csapdája: elrabolják Nuriát, majd hagyják megszökni, aki így elárulhatja Lilianáéknak, hol tartották fogva. A csapat mindenre elszántan odamegy, hogy végezzenek Marreróval.

71.
Lucia hazaérkezik a családjához, s apjával, Ignacióval beszélnek Lucia és a gyerekek jövõjérõl. Az Ördög Marrero tervet eszel ki, amivel túljárhat Ponce felügyelõ eszén. Egy raktárépülethez csalja, hogy szembenézzenek egymással. Közben Liliana és Genaro felrobbantják az épületet, ennek következtében Daniel és társai saját szemükkel látják, amint Marrero meghal, nem is sejtve, hogy egy hasonmással keverik össze a bûnözõt. Ponce hivatalosan is bejelenti Marrero halálát. Ivana közben folyamatosan sértegeti Helenát, próbálja féltékennyé tenni Pablóval, ám Helena felkeresi Pablót, hogy bevallja neki érzelmeit.

72.
Lilanát megkötözve tartja fogva a családja, mert fel akarja adni Luciát a rendõrségen. Daniel sajtótájékoztatót tart Olegario halálának körülményeirõl, de õ él, és virul, és mosolyogva nézi a közvetítést. Lucia mindettõl függetlenül maga megy be a rendõrségre vallomást tenni az ügyvédje kíséretében. Elbúcsúzik a két gyerekétõl, Roxanától és Memintõl. Olegario megrökönyödve látja, hogy Lucia elment a gyerekekkel a házból. A rejtett kamerákkal felvett videón nézi Lucia és Rafael beszélgetését. Ebbõl kell merítenie, mert Rafaelnek akarja kiadni magát. Victoria és Octavio összevesznek, mert a fiú is fel akarja adni Luciát.

73.
Danielhez beállít az Ördög mint Rafael Montes, aki kísértetiesen hasonlít Olegario Marreróra és az ikertestvérének adja ki magát. Eközben Lucia a börtönben sínylõdik, azt várva, hogy újra tárgyalják az ügyét. Helena tudomást szerez róla, hogy Pablo az unokahúgával, Ivanával van. Liliana és társai némi összetûzés után nyélbe ütik az üzletet a Kolumbiaival, ám boldogságukat beárnyékolja, hogy felbukkan a szállodában az állítólagos Rafael Montes. Néhány héttel késõbb elérkezik Lucia tárgyalásának idõpontja és mindenki feszülten várja az esküdtszék döntését.

74.
Lucía a szabadulása és egy gyors családlátogatás után végre hazamegy. Este meglátogatja az Ördög, aki elég jó társaságnak mutatja magát. Közben Daniel is megjelenik rövid idõre, hogy bocsánatot kérjen mindenért, de nem tudja rávenni magát. Az Ördög pedig nem érti, Lucía hogy szeretheti még mindig ezt az embert, mert bizony még mindig szereti. Lilianáék diadalittasan ünnepelnek, és bevonják a Kolumbiai nevû drogbárót is az üzletbe. Nuria felfedi az Ördög elõtt, hogy tudja, hogy õ az. Így végül is felfogadja õt ágyasnak / kémnek. Adriana rosszul lesz, kórházba kerül. Evaristo bemegy hozzá és itt tisztázzák, hogy szeretik egymást. Daniel megpróbálja elfelejteni Lucíát Marina segítségével.

75.
Lucia újra munkába áll a kórházban, de az elsõ napon mindjárt két különös látogatója is akad. Elõbb Daniel rántja be az öltözõbe, hogy hevesen megcsókolja, de Lucia ellenáll, végképp le kívánja zárni a kapcsolatukat. Késõbb Rafael bukkan fel a nõvérpultnál, aki jelentõs adományt hagy Milagrosnál, majd bejelenti Luciának, szeretné az egész családját megismerni. Ivana „gyorstalpalót” tart Marinának: ha azt akarja, hogy Daniel vele, és ne Luchával törõdjön, ki kell ábrándítania a férfit a rivális nõbõl. Lucia bemutatja Rafaelt a családjának, és bár a férfi mindenkit elbájol, Vicky gyanakodni kezd, nem csak fizikailag túl nagy a hasonlóság Rafael és az Ördög között.

76.
Carlosék bezárják Lucíát és Danielt azzal a szándékkal, hogy ezzel lehetõségük legyen beszélgetni és kibékülni. Lucía próbál ellenállni, de a vita végül szeretkezéssel végzõdik. A nõt még jobban felbosszantja saját gyengesége, így faképnél hagyja Danielt, aki kétségbeesésében Marina karjaiban keres vigaszt. Deyanira érzi, hogy Carlos szégyelli, hogy prostituáltként dolgozott, ezért Eugenióval kezd randevúzni. Radames ismét megveri Helenát, így a nõ újra hazaköltözik a szüleihez. Roxanita felismeri Lilianát a családi fotón és rájön, hogy õ ölte meg Roquét. Lucía gyanakszik és megfenyegeti Lilianát.

77.
Helenát megüti Radames, s Helena úgy dönt, Pablót is kizárva életébõl egyedül önmagára akar összpontosítani, ezért munkát keres a kórházban Lucia segítségével. Liliana elfogatja az Ördög jobb kezét, Pepe Torrijost, s madárpókokkal kínozza, amiben a férfi meghal. Marina tudja, hogy Daniel képtelen elfelejteni Luciát, ezért felkeresi a nõt, hogy beszéljen vele, hogy az érzései felõl kérdezzen. Lucia bevallja, hogy szerelmes Danielbe, de hozzáteszi, hogy ez a szerelem már sosem teljesedhet ki. León egy éjszakai bárban kénytelen táncával elcsábítani Samariót, az akciót természetesen Daniel, Pablo és Evaristo tervelte ki, illetve kíséri figyelemmel a háttérbõl. Pablo szakít Ivanával. A kórházban Amparo nõvér tiszteletére tartanak szentmisét, ám váratlanul lelövik Luciát.

78.
Luciát lelövi a mesterlövész, élet és halál között lebeg, az orvosok mindent megtesznek érte, mesterséges kómában tartják. Liliana féktelenül ünnepel, amit már Radames és Genaro is sokall. Nuria felkeresi Anselmót a börtönben és elmondja neki, hogy Ördög él és elõkészítették a szökését. Ördög a mesterlövész nyomába ered, elkapja, megtudja tõle, hogy Liliana bérelte fel, majd megöli és a levágott fejét elküldi Lilianának. A csomagot Genaro és Nuria veszi át, mert Liliana közben a kórházban próbálja végleg átsegíteni Luciát a másvilágra. Roxanának és Meminnek Daniel mondja el a rossz hírt, hogy az anyjuk kórházban van.

79.
Victoria épp akkor toppan be a kórház öltözõjébe, amikor Liliana kijönni készül onnan nõvérruhában, hogy végezzen az amúgy is haldokló Luciával. A lány nem engedi el nagynénjét, meghiúsítja Liliana tervét, és a nõ különös kórházi felbukkanásának híre Octavion keresztül Danielhez is eljut. A Jimenez fejét tartalmazó „ajándékcsomagból” Liliana ráeszmél, Rafael nem más, mint az Ördög, aki ikertestvérét küldte a halálba maga helyett. Radames botrányt rendez Nachito iskolájában, mert nem viheti magával a kisfiút, de ezzel csak azt éri el, hogy láthatási jogai a minimumra csökkennek. Daniel csapata úgy véli, úgy tudhatják meg a legegyszerûbben, ki lett az Ördög utódja a kartellben, ha Samariót követik, és a cél érdekében – éjszakai pillangó szerepben – a férfira küldik Mariselát.

80.
Liliana gyanakszik Rafaelre, hogy õ mégiscsak az Ördög, de könnyû elbizonytalanítani. Anselmo felismeri az álruhás Mariselát, aki ezzel életveszélybe kerül. A megmentésére érkezõk lelövik a túszejtõt. Kiderül, hogy a férfi önkéntes donor, ami esélyt jelenthet a súlyos szívbeteg Ignacio számára. A kómában fekvõ Lucia életéért imádkoznak a szerettei – Daniel is a kórházi ágya mellett éjszakázik. Az Ördög – Rafaelként – halálos fenyegetés miatt feljelentést tesz Liliana ellen. Helena épp a kisfiának mutatja meg a munkahelyét, amikor Radames beteges szerelmétõl indíttatva ismét durván a feleségére támad.

81.
Lucia Duran kis híján meghal, a kórházban. Kiderül, hogy aneurizmája van, és azonnal mûteni kell, ám nagyon kevés esélye van a túlélésre. A körülményekre való tekintettel, felébresztik a kómából, hogy eldönthesse, így vállalja-e a mûtétet. Az Ördög Marrero mesterkedésének köszönhetõen a gyerekeket elviszik a gyámügyesek. Rafael Montes arra kéri Luciát, hogy jöjjön hozzá feleségül, mert így a gyerekek örökbefogadása jóval egyszerûbb lenne. Lilianát Anselmo az Ördög lakosztályába viszi, ahol a fõgonosz kikötözi, megerõszakolja, ráadásképp Nuriát bízza meg azzal, hogy napi háromszor adjon neki droggal teli injekciót.

82.
Luciára mûtét vár. Mivel kevés az esélye a túlélésre, az Ördög – jóságosságot színlelve, a gyerekek sorsával manipulálva a lányt – igyekszik rábeszélni, hogy menjen hozzá feleségül. Lilianát elrabolják. Hirtelen eltûnését azonban többen többféleképpen magyarázzák. Consuelóék a vendéglõben a szabadon eresztett patkányokkal hadakoznak. A helyzet már hajszál híján megoldódik, amikor a közegészségügyiek megérkeznek, hogy bezárják a vendéglót. Deyanira szakít Carlosszal, és végre viszonozza Eugenio közeledését. A rendõrség kivonul, hogy a Fáraó Hotelban elkapja Genarót, de Radames félrevezeti Danielt. Lucia ügyvédjét megzsarolva az Ördög eléri, hogy Camila rábeszélje Luciát a házasságkötésre. Daniel késõn érkezik, hogy ezt megakadályozza.

83.
Daniel nem nézi jó szemmel, hogy Lucia hozzáment Marreróhoz és megpróbálja meggyõzni szerelmérõl. Ördög kérésére Gonzalo egy idegsebészt hívat Chicagóból, aki megmûti Luciát. Deyanira és Eugenio kapcsolata egyre szorosabbra fûzõdik. Pablo még egy esélyt kér Helenától, de a nõ megtagadja tõle. Daniel felkeresi Lucia ügyvédjét, Camilát, de holtan találja õt és az anyját is. Liliana kiszabadul fogságából és biztosítja róla Genarót, hogy Ördög él. Lucia mûtéte után Daniel összetûzésbe kerül Rafellel, azaz Ördöggel és elmondja neki, hogy tudja kicsoda õ valójában.

84.
Daniel egyre kétségbeesettebben próbálja meggyõzni barátait arról, hogy Rafael Montes álcája alatt az Ördög lapul, de sehogy sem jár sikerrel. Lucha nem gondol könnyû szívvel a „Rafaellel” való házasságra, de úgy gondolja, legalább biztos jó emberhez megy hozzá. Megkéri a férfit, hogy legyen vele türelmes, ne siettesse a csókolózást és a szexet. Az Ördög elküldi Nuriát és Anselmót a lakosztályból, hogy beköltöztethesse Luchát és a gyerekeket. Ignaciót kiírják szívátültetésre. Abel bevallja szerelmét Gonzalónak, de õ egyelõre nem akar hinni neki. Liliana megpróbál menedéket kérni Radamestõl.

85.
A magát Rafaelnek kiadó Olegario a kórházban elszólja magát, és Angyalkámnak hívja Luchát, mint az Ördög. Abel szerelmi vallomást tesz Dr. Gonzalónak. Adriana ezt kilesi, és kiborul tõle. Carlos megkéri Marinát, hogy véleményezze Danielt, de a lány szerint a rendõr nem õrült meg. Igaza lehet, hogy az Ördög Marrero él. Ignaciót a családja kíséri el a szívmûtétjére. Adriana Victoriának is elpanaszolja a gyanúját Abelrõl. A lány is meggyõzõdik, hogy igaz a hír. Olegario egyre követelõzõbb Luchával. Ez is gyanús a lánynak. Genaro tippet ad Lópznek, merre találják Anselmo Benítezt.

86.
Adriana behívja Evaristót a kórházba, hogy elmondja neki rájött, hogy Abel meleg, de egyelõre fogalma sincs, mit csináljon, mert közben zajlik Ignacio szívátültetése, ezért most semmiképp nem lehet a család elé állni ezzel a fejleménnyel. Adriana Abelnek is elmondja, hogy látta a férfit Gonzalóval, mire Abel bevallja, hogy már régen érzi, hogy õ más mint a többiek. Megígéri Adrianának, hogy amint az apja megerõsödik, elmondja neki az igazságot. Liliana szövetséget ajánl Ördögnek, aki látszólag ezt el is fogadja. Anselmót egy különös áramkimaradás után holtan találnak a cellájában.

87.
Vicky ellátogat a kis Roxanához és Meminhez. Játék közben véletlenül rábukkan a plüssállatba rejtett pendrive-ra, és azt megnézve szörnyû felfedezést tesz. Anselmo halálával kapcsolatban a rendõrök arra a megállapításra jutnak, hogy a gyilkos közülük való. Daniel úgy dönt, többé nem vágyakozik Lucia Duran után, és elszánja magát, hogy továbblépjen. Végül randevúra hívja volt pszichológusát, Marinát, aki már régóta rokonszenvez vele.

88.
Victoria Roxana plüssbábujáról faggatja Luciát, de azt nem árulja el, hogy miért. Marina társnak ajánlkozik Daniel mellé. Végül sikerül ágyba csábítania a férfit. Ignacio a mûtétje után egyre jobban érzi magát. Liliana is meglátogatja, de hamar elrohan. Victoria a szemébe vágja, hogy látta, amint meggyilkol egy embert. A veszekedés súlyos balesettel végzõdik, ami még Lilianát is megrémíti. Consuelónál a végrehajtók jelennek meg. Helena Radamest sejti a háttérben, és ezúttal nem hagyja annyiban a dolgot. A férfira nézve terhelõnek gondolt iratokat átadja Pablónak.

89.
Vicky, miután a Lilianával való viaskodás következtében legurult a lépcsõn, és életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mûtõasztalon meghal. Gonzalo doktor csak a lány császármetszéssel világra hozott kisbabáját tudja megmenteni. Consuelo kis híján beleõrül a bánatba, de Helena meggyõzi: a kicsi, és a szinte még gyerekkorú apja Octavio miatt élete új értelmet kell, hogy nyerjen. Danielt, Octaviót, Luciát ugyanaz a kérdés foglalkoztatja: vajon miért volt Vicky olyan zaklatott a halála elõtti napon?

90.
Daniel arra gyanakszik, hogy Vicky halála nem baleset volt. Rafael a lakásába költözteti Lucíát és a gyerekeket, aminek a nõ nem örül, mert abban a lakásban lakott Liliana is. Deyanira egy éjszakára visszaédesgeti Carlost. Radamest letartóztatják. Daniel találkozik Rafaellel és mivel tudja, hogy õ az Ördög, megszállottként be is akarja ezt bizonyítani, így maga viszi be a rendõrségre. Radamés és az Ördög bosszút esküsznek Daniel ellen.

91.
Daniel Vicky temetésén elmondja Luciának, hogy letartóztatta a férjét, aki bevallotta, õ Olegario Marrero. Liliana váratlanul megjelenik a temetésen, de Genaro egy tûzpárbaj közepette elviszi onnan. Ördögöt és Radamest kiengedik a börtönbõl, épp amikor Danielt letartóztatják Anselmo meggyilkolásának vádjával. Pablo egyre inkább hisz Daniel teóriájában, így hát Marisela és Evaristo segítségével megpróbálják kitalálni, hogy ki mozgathatja a szálakat. Ördög nehezményezi, hogy a felesége nem szentel neki elég figyelmet.

92.
Lucia gyûlöli a lakást, ahol élniük kell. Lilianát gyötri a lelkifurdalás. Octavio csak a rács mögül tud beszélni a nagybátyjával – egymást vigasztalják. A fiú késõbb Lilianával fut össze, akinek szemére veti Victoria meggyilkolását. Lassan Pablo is kezdi hinni, hogy Rafael nem Rafael, és Lucia is gyanús jelekre lesz figyelmes. Meglátogatja Danielt, szerelmet vall neki, és megígéri, hogy beszél Pablóval. Marina meglátja a kifelé igyekvõ Luciát, és megpróbálja lebeszélni Danielrõl. Az Ördög rátalál Daniel megfelelõen manipulálható utódjára, akit sikerül kineveztetnie.

93.
Az új fõfelügyelõ Lopez segítségével méregeti a beosztottait, és tovább folytatja a hergelésüket. Adrianának döntenie kell a szülés megindítása és a szintén kockázatos további várakozás között. Ehhez azonban nem a férje, hanem Evaristo segítségét kéri. Lucia fensõbbségesen rázza le Marinát. Életveszélyesen megfenyegetik Daniel védõügyvédjét, aki így eláll a megbízástól. Pablo érvekkel igyekszik meggyõzni Luciát arról, hogy Rafael valójában az Ördög. A lányban kavarognak az emlékek, de a férje olyat tesz, amitõl már õ is kezd tisztán látni.

94.
Az Ördög Lucía italába kever valamit, amivel elkábítja a nõt, de Lucía még álmában is Danielt emlegeti. Ezen az Ördög úgy feldühödik, hogy elintézi, hogy még aznap szállítsák át Danielt a börtönbe, ahol így majd végezni tud vele. Közben viszont Pablo, Evaristo és Marisela segítségével a szöktetését tervezi. Marina lemond Danielrõl, mert látja, hogy a szíve csak Lucíáé. Evaristo fel szeretné éleszteni a közelebbi kapcsolatot Mariselával, aki kijelenti, hogy nem is akarja látni õt többé, de elõtte még egy véletlen telefonbeszélgetésben Adrianának is alaposan megmondja a magáét.

95.
Míg Pablo, Marisela és Evaristo Daniel szökését tervezi, Ördög áthelyezteti Danielt a szövetségi börtönbe, hogy út közben megölethesse. Amikor kiderül, hogy Pablóék szervezkednek, attól tartva, hogy megszöktetik Danielt, az átszállítást felügyelõk módosítják az útvonalat, amit persze Ördög is tud és készenlétben állnak az emberei. Megtámadják a rabszállítót, de a lövöldözés hevében Danielnek, bár megsérül, sikerül megszöknie. Adrianánál megindul a szülés, császármetszéssel világra hozza kisbabáját. Pablo és az új fõnöke közt egyre nagyobb az ellentét, Vidal mindent megtesz, hogy félreállítsa az útból.

96.
iután megsebesült, Daniel Luciához fordul segítségért, aki Marinánál bújtatja el az erõsen vérzõ férfit. Lucia biztosítja Marinát, hogy nincsenek tervei Daniellel, sõt most új esély kínálkozik Marina számára, hogy szerelmet ébresszen szíve választottjában. Daniel sebét Carlos látja el, amihez a kórházból visz érzéstelenítõt, de emiatt Milagros lopással vádolja meg. Lucia Rafaeltõl, vagyis az Ördögtõl való félelmében, a gyerekekkel együtt ismét Deyanirához menekül. A Liliana elleni vádak ejtése érdekében az Ördög Horaciót fogadja fel, aki bekíséri Lilianát a rendõrségre, hogy ott tanúvallomást tegyen.

97.
Liliana Duránt kihallgatják a rendõrségen, és a korrupt rendõrfõnök parancsára felmentik a vád alól és szabadon is engedik. A lány hazalátogat, ahol épp Ignacio hazatérését ünneplik, és Vickyt gyászolják. Lucia gyilkosnak nevezi testvérét, nekiesik, majd feldúltan távozik. Carlos rádöbben, hogy Deyanira terhes, és csúnyán kiosztja, aki emiatt úgy dönt, hogy többé nem foglalkozik a férfival. Az Ördög rájön, hol rejtõzik Daniel Ponce felügyelõ.

98.
Helena és Radames gyermek elhelyezési perében ítélet születik. Ignacio Helenához kerül, a vagyonon osztoznak a szülõk. Gonzalo kézremegését a kórházban fogják kivizsgálni. Az Ördög bérgyilkosokkal próbálja megöletni Danielt, de nem járnak sikerrel. Marisela féltékeny Adrianára, amikor Rodríguez a kisbabáját látogatja meg, emiatt össze is vesznek. Gonzalo elmondja Abelnek, hogy megint a régi barátjával jár. Az Ördög kezdi sejteni, hogy Lucia tud a kilétérõl. Marinát apácaként bújtatják el a kórházban az Ördög miatt. Ignacio szeretné újra megnyitni az éttermet.

99.
Lucia rájön, csak úgy tudja leleplezni az Ördögöt, és végképp megszabadulni tõle, ha enged a férfi kitartó ostromának. A gyerekeket a biztonság kedvéért nyári táborba küldi, és visszaköltözik hozzá. Liliana és Genaro Veracruzba repül, hogy átvegye a Bolíviából érkezõ, nagy szállítmányt, amelyrõl idõközben Daniel is tudomást szerez. Pablo – aki kideríti, hogy Lopez valójában Genaro unokaöccse, és az egész „kiképzõsdi” csak arra szolgál, hogy megbénítsa az ügynökség hatékony mûködését – egyenesen a miniszterhez fordul segítségért, de ennek híre Vidal fülébe is eljut, amiért az kirúgja a tapasztalt nyomozót.

100.
Daniel és Pablo mesterkedésének köszönhetõen a drogszállító kamionok defektet kapnak. Ponce felügyelõ csapata értesíti a sajtót és a rendõrséget, így sikerül nagy médiafigyelem mellett lekapcsolni az árut. Olegario Marrero emberét, Vidal fõfelügyelõt ki is rúgják emiatt az AFIAD-tól. Az Ördög tajtékzik, amiért meghiúsult a terve, és meg akarja ölni Lilianáékat, de Genarónak az utolsó pillanatban ragyogó ötlete támad.

101.
Daniel és Pablo meghiúsítja a veracruzi üzletet. Liliana és Genaro retteg az Ördögtõl. Danniel és Lucia csúnyán összevesznek, mert a férfi nehezen viseli, hogy az asszony még mindig Olegario házában él. Abel búskomoran fekszik a kórházban, Carlos és Adriana is próbál segíteni neki, hogy összeszedje magát. Gonzalo ragaszkodik ahhoz, hogy nem beszél Abelnek a betegségérõl. Helena és Pablo végre az esküvõjükre készülnek. Lopez gyanúba keveredik a rendõrségen, és a mikor ezt riadtan elmeséli Genarónak, Liliana videóra veszi a telefonjával. Genaro a veracruzi bukás után elrabolja Octaviót és videó üzenetet küld Pablónak.

102.
Helena izgatottan készülõdik az esküvõjére, Pablónak azonban Daniel unokaöccse kiszabadításában kell segítenie. A közbejött vészhelyzetrõl azonban nem tudja értesíteni a menyasszonyát, hiába próbál meg mindent. Ignacio meglátogatja a fiát a kórházban, és addig beszél hozzá, amíg fel nem rázza õt a néma búskomorságból. Octavio kiszabadítása balul sül el, Danielt is túszul ejtik. Helena elindul az anyakönyvvezetõhöz, ahonnan Radames és az emberei elrabolják. Octavio a magát Rafaelnek kiadó Ördög és Liliana ellen vall, de Alejandro kevesli a bizonyítékot.

103.
Helenának sikerül elszöknie Radamestõl. Hisztérikusan elutasít minden segítséget, végül úgy dönt, hogy felvállalja az õt ért bántalmazásokat, hogy ezzel példát mutasson a többi asszonynak. A nyilvános feljelentést letartóztatás követi. A bizonyítékokkal szemben már a ravasz ügyvéd is tehetetlen. Fernanda végre ráébred, hogy ismét mekkorát vétett a lánya ellen. Liliana ivással nyomja el a lelkifurdalását. Nuria a bánatát fojtja alkoholba. A kórházban fekvõ Helena durván elutasítja a kétségbeesett Pablót, aki a pszichiáter Carloshoz fordul tanácsért.

104.
Lucía megmutatja a családnak, valamint Pablónak és Danielnek a pendrive-on lévõ felvételt. Liliana ezután Ignaciót túszként magával hurcolva elmenekül, de apját útközben elengedi. A felvétel végül Daniel Poncéhoz kerül, aki megmutatja Octaviónak. Pablo elmondja Radamesnek, elintézi, hogy a börtönben különösen rossz sorsa legyen. Daniel, Evaristo és Marisela megszerzik Radames piszkos ügyeleteirõl a fájlokat, majd áldozatos munkával fel is tudják törni õket, így egy lépéssel közelebb kerülnek az Ördögék búvóhelyéhez. Liliana üzletet akar kötni Daniellel: feladja Genarót, ha õt futni hagyja.

105.
Liliana megpróbál alkut kötni Daniel Poncéval, de a felügyelõ nem megy bele. Marisela megmutatja Danielnek a szentárról készült kompromittáló felvételt, amivel aztán volt fõnöke megpróbálja rávenni Galindest, hogy bevallja az igazat. Lucia megtalálja Ördög telefonját és lefényképezi benne a híváslistát, ami bizonyítékként használhat Daniel számára. Deyanira és Carlos egyre izgatottabbak a születendõ gyermekük miatt. Radames Echeveriát átszállítják a börtönbe, ahol nagyon komoly atrocitás éri.

106.
Galindez szenátor „terít”: széles nyilvánosság elõtt bevallja, hogy megzsarolták, sõt vallomásában Vidal, Lopez és Genaro nevét is megemlíti. Lopez és Vidal elmenekül, az Ördögtõl kérnek menedéket, de mivel egy részeg éjjelen Vidal kikezd Lilianával, a nõ lelövi, a búvóhelyrõl is menekülni kényszerülõ Lopezt pedig Marisela kapja el. A hír hallatán Daniel feladja magát. Radames bántalmazása után Helena annyira magába fordul, hogy az immár komoly aggodalmat kelt mindenkiben.

107.
López vallomást tesz, ezzel Daniel kiszabadul a fogdából. Mariana pszichiáterként folytatja a munkáját a kórházban. Gonzalóról kiderül, hogy Parkinson kórban szenved. Milagros nõvér és Abel is mellette állnak, de Gonzalo elutasítja a férfit. Liliánának pénzre van szüksége, de a banki papírok a szülei lakásában vannak. Odaküldi Nuriát, hogy szerezze meg ezeket. Consuelo késsel támad a nõre, amikor a lakásban találja. Lucía elmegy Danielhez…

108.
Liliana kitalálja, hogy a kolumbiaiak bevonásával visszaszerezhetik az elkobzott árut, Olegarióval neki is látnak a tervnek, amitõl Genaro egyre rosszabbul érzi magát, mert iszonyatosan féltékeny. Daniel és Lucia óvatosan, de közeledik egymáshoz. Az asszony tanúja lesz, amikor egy Felipe nevû férfi keresi „Rafael”-t, és megtudja, hogy ez az ember segített Olegariónak kicserélni az ujjlenyomatokat, amitõl Olegario most Rafaelként élhet. Azonnal továbbítja az információt Danielnek, sõt egy fotót is készít a férfiról. Abel féltékenységi jelenetet rendez, amikor a kávézóban együtt látja Adrianát és Octaviót.

109.
Lucía segítségével végre sikerül bebizonyítani, hogy a mostani Rafael Montes valójában az Ördög. Ez hamarosan magának az Ördög tudomására is jut, aki tûzpárbaj közepette elmenekül és riasztja Lilianáékat. Radames a börtönkórházból is intézkedik, hogy Helenát eltegyék láb alól, és a gyilkosok meg is érkeznek, de még várniuk kell. Helena próbál napirendre térni Pablo iránti érzelmei fölött. A kis Vickyt megkeresztelik.

110.
Olegario, Nuria, Liliana és Genaro tehetetlenségükben részegen keseregnek a szerelmük reménytelensége miatt. Pablo – Alejandro figyelmeztetésének hatására – bemegy Radameshez a kórházba, hogy kiderítse, mire készül Helena ellen. Daniel átveszi Lucia „védõõrizetét” Mariselától, hogy végre kettesben lehessenek. Carlos tétován vall szerelmet Deyanirának, mert még tart az elkötelezõdéstõl. Helenát megtámadják az utcán – Radames utasítására savval akarják arcon önteni. Az asszony erõszakmentesen, de mindennél hatásosabban áll bosszút a volt férjén. Milagros nyugodt, hittel teli szavaival lelket önt az elkeseredett Marinába.

111.
Evaristo – a saját fogalmai szerint – romantikus fogadtatást rendez Mariselának az õrsön, hogy végre lenyûgözze a lányt. Liliana egy új maffiózóval kezd barátkozni, hogy a drogszállítmányt és a jólétét megmentse. Közben értesül Radames haláláról, ami számára fenyegetést jelent. Danielék meg is találják a férfi halálos ágyán írt vallomását. Az eddigi rejtekhely megszûnik rejtekhely lenni. Olegario nem állja meg, odamegy, ahol Luciáék a táborból hazaérkezõ gyerekeket várják, és megpróbálja túszul ejteni a lányt. Lucia késõbb végre megtudja, hogy a gyerekek hogyan és miért rejtegették a pendrive-ot.

112.
Olegario és társai egyre elkeseredettebben próbálják menteni, ami még menthetõ, ezért azt tervezik, hogy visszaszerzik a kábítószert, amit a rendõrség elvett tõlük. Eközben Liliana magánakcióba kezd, amikor elmegy Roxana iskolájához és el akarja rabolni a kislányt. Gonzalo váratlanul elájul a kórházban. Késõbb a vizsgálatokból kiderül, hogy daganata van. Daniel és csapata kiderítik, hogy a Bolíviai egy fõvárosi szállodában van és lecsapni készülnek rá.

113.
Danielék azt tervezik, hogy a bolíviai árujának átvételekor tõrbe csalják az Ördögöt. Liliana és az Ördög megbíz egy prostituáltat, hogy kerüljön Octavio közelébe, és épüljen be a családjukba. Memin Daniel kocsijában ragad, emiatt véletlenül õ is a rajtaütés helyszínére kerül. Liliana túszul ejti a kisfiút, és cserébe követeli az Ördög szabadon engedését. Danielt és Memint pedig egy titkos raktárba hurcolja. Itt kiderül, hogy Liliana nem a lefoglalt drogot követeli Daniel életének fejében, hanem szerelmi vallomást tesz a rendõrnek.

114.
Daniel ráveszi Lilianát, hogy jó szándékát igazolandó engedje el Memint, amibe a kokaintól zavart nõ bele is megy, nem számolva azzal, hogy a gyerek elsõ dolga elárulni a rendõröknek, hol tartották fogva. Soraya „minden fronton” ostromolja Octaviót, meghívatja magát a fiúhoz, és csupán Roxanának tûnik fel, hogy valami hátsó szándék van a lány nyájas modora mögött. Liliana, felismerve tévedését, új rejtekhelyre menekül Daniellel, aki szökni próbál, de a nõ lábon lövi. Az Ördög is Lilianát keresi: Genaróval azt találgatják, vajon hol lehet az új rejtekhely.

115.
Daniel – kihasználva, hogy a sok drog és alkohol hatására Liliana mély álomba merült – megszökik a nõ fogságából, aki felébredve pánikba esik. Mivel nem tudja majd Danielt átadni az Ördögnek, újabb bujkálásra kényszerül, amihez Fernandától kér segítséget. Nuria véletlenül meglátja Deyanirát Carlosszal, és puszta rosszindulatból megbízza Sorayát, valahogy intézze el, hogy Deyanira bemocskolódjon a „menõ pasi” elõtt. A „bérócsárló” színre is lép, Deyanira egykori kliensének adja ki magát, és hosszasan taglalja az elképedt Carlos elõtt, Deyanira milyen belevaló utcalány volt egykor.

116.
Liliana esküdözik az anyjának, hogy õ nem gyilkos. Fernanda viszont hiába kéri, hogy ha ez igaz, adja fel magát a rendõrségen. Deyanirát az erõszakos ismeretlen férfi zaklatja, ami egy idõre ismét felébreszti Carlos féltékenységét. Soraya Octaviónak akar szexi meglepetést okozni, de a zuhanyozóban Daniellel találja szembe magát. A férfi gyanúsnak ítéli a lány közvetlenségét, és emiatt csúnya vitába keveredik Octavióval. Liliana a tetõtérbõl gyûlölettel figyeli az otthoniak boldogságát és örömét. Fernanda érthetetlenül szigorúan bánik a gyerekekkel, akiket legszívesebben bezárna a vendéglõbe.

117.
Fernanda lezavarja a „szellem”-re vadászó gyerekeket a tetõtérbõl. Nuria rátör Milagrosra, hogy rovott múltjáért bemártsa elõtte Deyanirát. Lucia a gyanús zajokat követve rátalál Lilianára, aki erre halálos fenyegetéssel reagál. Fernanda végre ráébred a tévedésére, és a pisztoly elé áll, ám az elsül. A rendõrséget a gyerekek értesítik. A lövés hangjára Genaro is megjelenik, és magával vonszolja a lelkifurdalástól egyfolytában siránkozó Lilianát. Nuria elhagyná az Ördögöt, de az erõszakosan megakadályozza benne. Fernanda a kórházi ágyán bocsánatot kér Helenától és Pablótól.

118.
Fernanda a halálos ágyán végre áldását adja Abel szerelmére is. Miután a pap kijön tõle, végül bocsánatot kér Lucíától és elbúcsúzik szerelmétõl Ignációtól. Liliananak, Nuriának, az Ördögnek és Geranónak sikerül Texasba menekülniük. Octavio egyre kevésbé törõdik a kislányával, csak Soraya köti le a figyelmét. Evaristo sajátos módján megkéri Marisela kezét, és a lány igent mond. Daniel Ponce fülest kap, hogy újabb szállítmány érkezik. Az Ördög azt tervezi, hogy visszatér Mexikóba és természetesen Liliana is bosszút akar állni.

119.
Marisela és Evaristo egybekelnek. Lucia lebuktatja Sorayát, így végre Octaviónak is kinyílik a szeme. Ördögéknek sikerül csapdába csalni Danielt Poncét és csapatát. Az egész osztagot le is mészárolják körülötte, õt pedig kegyetlenül kínozni kezdi Liliana, az Ördög és Genaro. Lucía és tõle valamennyire függetlenül Pablo, Marisela és Evaristo a keresésükre indulnak. Lucía végül Nuriából kiszedi, hol lehet, és rá is talál a rejtekhelyre, de õt is elfogják.

120.
Liliana és Ördög addig huzakodik, míg Genaro, a nõ védelmében rálõ Ördögre, aki erre lelövi Genarót. Közben Pablo és Marisela is megtudja Nuriától, hogy hol tartják fogva Danielt. Milagros nõvér, Helena, Deyarina, Mariana és még Carlos is a kápolnában imádkozik Luciaért és Danielért. Liliana végképp elborul, fel akarja gyújtani Ördögöt.

Megosztom másokkal: