Los Roldán tartalma

LOS ROLDÁN – Gyagyás család

1.
A Roldan család feje, Tito, özvegy zöldség- és gyümölcsszállító, négy gyereke van: Leo, Maria, Hilda és Maxi. Tito barátjával, Cachóval vezet egy klubot, ami anyagi nehézségekkel küzd. Egy este horgászás közben Tito észrevesz egy idõs asszonyt, aki öngyilkosságra készül a kikötõben. Lebeszéli a nõt az öngyilkosságról, majd meghívja magához teára és vacsorára, aztán hazaviszi. A nõ szegény nyugdíjasnak mondja magát. Tito testvére, a transzvesztita Laisa felismeri egy újság címlapjáról az asszonyt, akirõl kiderül, hogy õ Mercedes Lozada, Argentína egyik leggazdagabb embere. Tito elmegy Mercedeshez, hogy számon kérje, de a biztonsági õrök kidobják. Mercedes mégis megtudja, hogy Tito kereste, és mivel épp nincs megfelelõ embere egy fontos pozícióra, elmegy Titóhoz, hogy felajánljon neki egy elnöki állást.

2.
Tito nem tudja eldönteni hogy elfogadja-e Mercedes által felkínált elnöki állást, mert hátsó szándékot sejt az ajánlat mögött. Mercedes megkéri Ceciliát, hogy beszélje rá Titót az “igen” válaszra. Guido az Interneten keresztül randit beszél meg Facundo nevében Maríával, de María helyett Sofiával kerül kapcsolatba. Sofia meghívja a klubba az ünnepségre, ahol Guido belebotlik Leóba és Omarba, akikkel egyszer már összeverekedett. A klubot nagy veszély fenyegeti: ha a tulajdonosok nem teremtik elõ a jelzálog összegét, negyvennyolc órán belül, árverésre bocsátják a helyiséget.

3.
Cecilia meggyõzi Titót, hogy fogadja el a Mercedes által felkínált állást és írja alá a szerzõdést. Titó fáradt és nem olvassa végig a szöveget. A klubot nem tudják megmenteni az elárverezéstõl, mert az ünnepség után sem gyûlt össze annyi pénz, amennyi a jelzálog kifizetésére kellene, Mancini pedig nem hajlandó haladékot adni. Kiderül, hogy Sofia beszélte meg a randit Guidóval María nevében. María rájön, hogy Pilar, akivel Leo összemelegedett a klubban, nem más, mint Mancini lánya. Mercedes bejelenti, hogy Titót választotta a cég elnökének…

4.
Emilio összeesik, amikor Mercedes bejelenti, hogy Tito lesz a cég új elnöke. A szerzõdés értelmében a Roldan családnak be kell költözni Mercedes hatalmas házába, ám mivel Tito nem olvasta végig a szerzõdést, váratlanul érinti õket a költözés. Cecilia kifizeti a klub jelzálogát, így a család megtarthatja a vendéglõt. Guido továbbra is fut María után. Sofia féltékeny Maríára Guido miatt. Leónak egyre jobban tetszik Pilar, de viszonyukat Pilar apja, Mancini nem nézi jó szemmel.

5.
Roldanék beköltöznek Mercedes házába, amit Emilio és Chichita hatalmas megrökönyödéssel fogad. Tito megtudja, hogy az elnöki pozícióra Emiliónak is fájt a foga. Barátai tanácsára három lépés távolságot akar tartani Emiliótól, aki viszont barátja, Mancini tanácsára barátkozni próbál vele. María nem tudja elfelejteni Guidót, Leo pedig továbbra sem akar véget vetni a Pilarral folytatott viszonyának. Egy hatalmas botránynak köszönhetõen Emilio bosszút esküszik Tito ellen: addig nem nyugszik, amíg tönkre nem teszi.

6.
Titóék kutyája miatt hatalmas botrány tör ki. Emilio sértegeti Titót. Cecilia elviszi Titót vásárolni, hogy cégelnökhöz méltó megjelenése legyen. Yoli féltékeny Ceciliára. María és Omar összevesznek, mert Omar meglátja, amikor Guidó hazaviszi kocsival Maríát. Pilar egyre jobban érdeklõdik Leo iránt.

7.
Tito elsõ napját tölti a cégnél, ahol mindenki megrökönyödésére rosszul öltözötten jelenik meg. Cecilia ideges lesz, majd nagy vitába keveredik Titóval. Nem engedi, hogy Lisa a cégnél idõzzön. Tito kiengesztelésül virágcsokrot küld a nõnek. Ezt Yoli nagyon a szívére veszi. Chichita meghívja magukhoz Yolit teára, de õ nem megy el. Pilar és Leo egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Guido ruhákat küld Maríának illetve a gyerekeknek…

8.
Emilio bocsánatot kér Titótól, amiért elragadtatta magát a kutyaügy miatt. Titóra sok üzleti ügy vár, de azt se tudja, hogy mennek a dolgok a cégnél, úgyhogy minden Cecilia segítségére szorul. Emilio és Mancini ezt kihasználva akar bosszút állni Titón. Tito megtudja, hogy Yoli régóta szerelmes belé. Leo és Pilar még mindig nem szakítanak. Guido elviszi a gyerekeket a vidámparkba, hogy közelebb kerüljön Maríához…

9.
Tito fiútestvére, Raul transzvesztita, és Lisának szólíttatja magát. Lisa megtetszik Tito ellenségének, Emilio Uriarte-nek, aki nem tudja, hogy transzvesztita, és elhívja egy randira. Yoli utálja Tito munkatársát, Ceciliát, aki Yoli szerint számító nõ. Cecilia külön órákat ad Titónak, hogy miként kell helyesen enni és viselkedni. Leo szerelmes Pilarba, de Pilarnak van barátja és kidobja Leót. Hilda kutyája, Tarzan összeszûri a levet Chichita asszony kutyájával.

10.
María továbbra is Omart szereti, míg Leo szerelmes Pilarba, aki elhagyni készül Facundót. Közben Hildának is megtetszik Facundo. Emiliónak nem sikerül a randija Lisával. Emilio zavarodott lesz a randi után, mindenképpen be akarja bizonyítani, hogy õ milyen férfias.

11.
Yoli és Tito õszintén beszélgetnek, de Tito félreérti Yolit. Tito meggyõzi Cachót, hogy mondja el Yolinak, mennyire szereti. Guido elmondja Facundónak, hogy együtt látta Pilart Leóval. Maria és Omar kibékülnek. Cecilia dadát küld a Roldan házba. Yoli megfenyegeti Ceciliat. Tito családja és barátai összefognak Tito érdekében.

12.
Tito családja és barátai megjelennek a cégnél. Közben Tito elmondja Yolinak, hogy nagy meglepetésben lesz része. Sofia találkozik Facundóval. Cecilia elmondja Titónak, hogy szerinte Yoli szerelmes belé. Mivel az arab társaság holnap érkezik, Ceciliának és Titónak túlóráznia kell.

13.
Tito és Cecilia a Roldán család házában beszélik meg a szerzõdés részleteit. Mancini azt javasolja Uriarténak, hogy csábítsa el Laisát, és így többet megtudhat Tito Roldán terveirõl. Sofia titokban találkozik Facundóval, Pilar pedig Leóval…

14.
Megérkeznek az arab üzletfelek. A Roldán család fényes fogadást rendez a számukra, amit a vendégek vegyes érzelmekkel fogadnak. Másnap a sejk a szerzõdés aláírásáért cserébe szeretné megvásárolni Laisát és Yolit, hogy hazavihesse õket magával.

15.
Az arab üzletember fél millió dollárt ajánl fel Titónak Laisáért és Yoliért, de õ nem hajlandó eladni õket. Omar rajtakapja Guidót Mariával, és megüti. Facundo megcsalja Pilárt Sofiával. Maria arra kéri Pilárt, ossza meg vele az irodáját. Uriarte nadrágja elreped, és Lisa leveteti vele, hogy megvarrja. Tito meglátja õket ebben a kínos helyzetben, és dühös lesz.

16.
Tito rajtakapja Lizát az alsónadrágos Emilióval. Emilio Paco tanácsára azt állítja, Liza erõszakoskodott vele. A szociális munkás közli Mariával, hogy a menhely nem alkalmas a gyermekek számára, és kezdeményezni fogja, hogy bezárják. Tito megpróbálja lebeszélni Leót, hogy Facundóval versenyezzen

17.
A versenypályán Uriarte és Tito majdnem összeverekednek. Chichita szomorú, mert a kutyája beteg. Emilio és Tito az irodában is összekapnak. Paco elmondja Facundónak, hogy látta Pilart Leóval. Hogy csökkentsék a költségeket, Tito elhatároza, hogy nem támogatják tovább Chichita showját. Flavia megpróbál kikezdeni Titóval.

18.
Flavia azzal vádolja Titót, hogy szexuálisan zaklatta. Tito elmondja Ceciliának és Yolinak, hogy Flavia kezdett ki vele. Yoli hisz neki, de Cecilia nem. Chichita meglátogatja Titót, és arra kéri, hogy ne mondja le a bemutatóját, valamint adjon neki több idõt arra, hogy új szponzorokat találjon.

19.
Maria és Omar szakítanak, mert Maria egy idegen lánnyal találja együtt barátját az ágyban. Facundo megmondja Pilarnak, hogy semmi köze nincs Sofiához, de Pilar nem hisz neki. Laisa azt javasolja Chichitának, hogy készítsenek közös tévéshowt. Maria találkozik a bátyjával, és szemrehányást tesz neki azért, mert a diszkóban felcsípett lányokat elvitte a házukba.

20.
Pilar meglátja Facundo autóját a kikötõben, és tévesen azt hiszi, hogy õt követte. Maria nagyon mérges lesz Guidóra, de azért elfogadja az ajánlatát. Cecilia elmondja Titónak, hogy tudja, a kazetta Emilio játékának része. Cacho és Jorge revansot akar venni. Tito és Emilio egyezkednek.

21.
Tito nagyon szeretné kirúgni a cégtõl Emiliót, de nem tudja a férfi speciálisan jó munkaszerzõdése miatt. Lisa és Chichita közös tévémûsorukra készülnek. Chichita azt tervezi, hogy lejáratja Lisát, de a terv nem sikerül. Tito Roldan és Uriarte összevesznek.

22.
Tito arra gyanakszik, hogy Cecilia Uriarte oldalán áll. Elterjed a pletyka, hogy Cecilia Uriarte szeretõje. Chichita megtalálja Tito levelét. Leo bevallja Pilarnak, hogy szereti. Pilar nem biztos az érzéseiben Facundóval kapcsolatban.

23.
Chichita megtalálja a szerelmeslevelet Emiliónál, amit az Lisának írt, és kétségbe esik, annak ellenére, hogy Emilio azt mondja: neki írta a levelet. Carola tanácsára átkutatja Emilio holmiját további bizonyítékok után. Emilio és Lisa megint találkoznak, mert Lisa nem képes szakítani a férfival. Tito tudomására hozza Emiliónak, hogy hagyja békén Lisát. Cecilia nem tudja pontosan, hányadán is áll Titóval. Tito meghívja egy tangóklubba, ahová aznap véletlenül Cacho és Yoli is elmegy. Pilar szakít Facundóval, erre Facundo Pilar helyett Sofiát hívja a braziliai útra.

24.
Tito hazaviszi Ceciliát a tangóklubban töltött este után. Yoli egyre féltékenyebb lesz. A cég anyagi helyzete romlik. Chichita felfedezi, hogy Emilio egy nõi táskát vett, és amikor rákérdez a dologra, Emilio azt hazudja, hogy Flavia születésnapjára szánta. Kitör a botrány. Violettát orvoshoz kell vinni. Facundo meghívja Sofiát hétvégére Braziliába, amit Omar nem néz jó szemmel.

25.
Tito Ceciliával arról beszélget, hogy bár nem szerelmes, azért tetszik neki valaki. Omar nem akarja elengedni Sofiát Facundóval Braziliába. Cecilia bevallja Titónak, hogy õ is érez iránta valamit, de nem lehet közöttük semmi, mert túlságosan különböznek egymástól. Tito elmegy Cecilia lakására, hogy begyakorolják a protokollt, de a találkozó végül csókolózásba torkollik.

26.
Sofia azt mondja Omarnak, hogy nem megy el Facundóval Brazíliába, de végül elmennek. Yoli megmondja Titónak, hogy sokat változott, amióta a cégnél dolgozik, és hogy kevés idõt tölt a családjával. Yoli, esélyeit látva, egy levelet hátrahagyva elhagyja a családot.

27.
Tito megdöbbenve olvassa Yoli búcsúlevelét. Amikor kiderül, hogy egyik barátnõjénél, Susynál van, Tito rögtön utánamegy, hogy elmondja: nem tud nélküle élni. Pilar szakítani akar Leóval. Mancini hazaérkezik Európából, és megtudja, hogy a lánya Roldan fiával jár. Sofia váratlanul hazautazik Braziliából, mert Facundo nem törõdik vele. Lisa és Emilio összetalálkoznak az edzésen, majd egy üzletben is, ahol Carola meglátja, ahogy összeölelkeznek.

28.
Yoli, aki Susy segítségével munkát keres egy kozmetikai cégnél, nem vallja be Titónak, hogy szerelmes. Mancini kiutasítja a házából Leót. Omar elmegy Uriartéékhoz, hogy figyelmeztesse õket: ne engedjék Sofia közelébe Facundót. Carola megkörnyékezi Lisát az edzõteremben, majd elmeséli Chichitának, mit tudott meg Emiliótól. Kiderül, hogy a japánok korábban érkeznek, ezért Titónak kell mennie a repülõtérre, és mivel Maxi belázasodik, Emilio fogadja a japánokat a Lozada cég elnökének adva ki magát.

29.
Emilio úgy tesz, mintha õ lenne Roldán, így fogadja Yuri Hashimotót a reptéren. Chichita és Lisa elkészítik a Chichitával otthon címû mûsor próbafelvételét. Lisa mindent megtesz, hogy a forgatáson túlszárnyalja Chichitát. Facundo hazatér Buenos Airesbe, hogy kibéküljön Pilárral, de a lány elküldi. Omárt felfüggesztik a munkahelyén Facundo miatt. Yoli mindent megtesz, hogy féltékennyé tegye Titót. Tito éppen vallomást akar tenni Yolinak, amikor Cecilia telefonál.

30.
Lisa gésának öltözik Emilió kedvéért, aki így akarja megszerezni a japán ügyfelek tetszését. Leo kis híján összeverekedik Facundóval, aki szeretne újra Pilar barátja lenni. Yoli elhatározza, hogy nem foglalkozik többé Titóval, beleveti magát az életbe, és új szerelmet keres…

31.
Hashimoto és a felesége nem veszik észre, hogy Emilo nem Roldan. Cecilia ráveszi Titót, ne árulja el az igazat. Facundo és Leo versenyeznek, és Leo elveszíti a kocsiját. Yuri közli Emilióval, csak akkor kötik meg a szerzõdést, ha vele tölti az éjszakát.

32.
Omar együtt ebédel Chichitával. Leo és Omar azt tervezik, hogy ellopják Facundo kocsiját. Emilio és Chichita elhívják a lakásukra Dr. Brunettit, a kutyájuk pszichológusát.

33.
Flavia gyanút fog, hogy Emilio valaki mással randizik, ezért követi. Miután Maxi megszökik az iskolából, Cecilia ragaszkodik ahhoz, hogy írassák át egy másik iskolába.

34.
Flavia követi Emiliót és Lisát, de a pár tévútra vezeti. Cecilia lakása félig leég, ezért Tito felajánlja, hogy lakjon nála pár napig. Violetta elszökik, mire Hilda vásárol egy hasonló kutyát, ám Chichita rájön a turpisságra. Cecilia összehoz egy találkozót Maxi új iskolájának igazgatójával.

35.
Yoli szembetalálkozik Ceciliával Tito szobájában. Laisa visszaviszi Violetát Chichitának, cserébe Chichita kétszemélyes fürdõbelépõt ajándékoz neki. Yoli mindenkit meghív az esti fellépésére, Titónak azonban nem szól. Végül mégiscsak megjelenik a gyerekeknek köszönhetõen, így Yoli végre bemutatja Titónak új udvarlóját, Alfredot.

36.
Yoli fellépése nagy sikert arat. Tito meghívja Yolit és Alfredót vacsorára. Yoli arra kéri Alfredót, játssza el, hogy õ a kedvese. Omar segít Chichitának elkészíteni az ünnepi vacsorát, és megtudja, hogy a vacsorán Pilar és Facundo eljegyzését ünneplik majd.

37.
Alfredo és Yoli egy párként vesznek részt a vacsorán Tito házában, ahová Cecilia is betoppan. Dulcinea véletlenül megtudja, hogy Uriarte úr és Laisa szeretõk. Pilar és Facundo szüleikkel ünneplik az eljegyzésüket, ahol váratlanul Leo is megjelenik. Cecilia bevallja Titónak, hogy féltékeny Yolira.

38.
Yoli és Tito Maxi iskolai elhelyezésével kapcsolatban vitába keveredik. Kiderül, hogy Maxi el akar költözni Yolihoz. Lisa elkészíti elsõ interjúját egy hírességgel, aki meg is hívja õt vacsorára. Alfredo elmegy Titóhoz, hogy Yoliról beszélgessenek. Cecilia és Yoli nagyon összevesznek, amikor Cecilia rossz embernek nevezi Yolit.

39.
Alfredo elmegy Titóhoz, és arra kéri, hagyja Yolit a saját életét élni. Dulcinea elmondja Lisának és Emiliónak, hogy tud a kapcsolatukról. Megzsarolja õket az állásáért cserébe. Problémák merülnek fel a cégnél, csõd fenyeget, de Tito ebbe nem akar belenyugodni. Tito elmegy a gyárba, ahol megtudja, hogy a gyárral minden rendben, csak Emilio el akarja adni, ugyanis a külföldi importtal több hasznot szerezne magának.

40.
Leo visszaszerzi a kocsiját. Emilio elnézést kért Titótól a videoszalag miatt. Yoli elutasítja Alfredót. A gyár munkásai elmennek Titóhoz és köszönetet mondanak azért, mert nem engedte bezáratni a gyárat. Tito és Cecilia egy éjszakai klubba tervezik az elsõ randevújukat…

41.
Emilio meglátja Titót és Ceciliát csókolózni a klubban, és azonnal fenyegetõzni kezd, hogy szól Mercedesnek. María együtt tölti az éjszakát Omarral, másnap pedig feleségül akar menni hozzá, amin Omar nagyon meglepõdik. Tito megtudja, hogy Leo csalással szerezte vissza a kocsit Facundótól. Leo még mindig el van keseredve Pilar miatt.

42.
Tito kirángatja Lisát és Emiliót a planetáriumból. Emilió fel van háborodva, de mégis hajlandó a kompromisszumra, hallgatási egyezséget ajánl fel Titónak: ha Tito nem szól Chichitának a viszonyról, õ sem beszél Mercedesnek Ceciliáról. Tito nem megy bele a dologba. Emilio bevallja Mancininak, hogy halálosan szerelmes. Egy rendõri igazoltatáskor kiderül, hogy Lisa igazolványa Raul Roldan névre szól.

43.
Mancini elviszi Emiliót egy pszichológushoz, hogy gyógyítsa ki Lisa iránti szerelmébõl. Facundo és Pilar az eljegyzési ünnepséget szervezik, de Pilar nem túl lelkes. Yoli beteg lesz, ezért Hilda és Tito rábeszéli, hogy menjen vissza hozzájuk. Cecilia úgy dönt, hogy nem akarja megszegni a munkaszerzõdést, ezért nem hajlandó találkozni többé Titóval.

44.
Chichita órát ajándékoz Omarnak, amit Omar a lakásában rejt el. Tito nem mondja el Cecilának, hogy Yolanda visszajött a házába, és hogy ott is fog maradni. Laisa és Emilio szakítanak. Sofia gonosz tervet szõ, amivel romba dönti majd az egész bulit.

45.
Cecilia nagyon dühös lesz, amikor megtudja, hogy Yoli visszaköltözött Titóhoz. Leo és Pilar a parti elõtt megint csókolóznak. Sofia meghamisítja a meghívót, hogy be tudjon jutni a bulira. A gyûrûhúzáskor megjelenik Sofia, és bejelenti, hogy gyermeket vár Facundótól.

46.
Sofia szétrobbantja a partit a terhesség hírével. De sem a Roldan család, sem az Uriarte család nem hiszi el, hogy igazat mond. Chichita és Omar a családok közötti ellentét ellenére közelebb kerül egymáshoz. Gabriela Cribioli az üzletemberek kamarájától megkeresi Titót, és tájékoztatja, hogy megkapta az év üzletembere címet! Omar vesz egy terhességi tesztet Sofiának, de Sofia megszökik, miközben a többiek az eredményre várnak.

47.
Sofiát továbbra sem találják. Lisa nagyon ideges, mert Chichita nélküle forgat. Cecilia elviszi Titót az edzõterembe, hogy formába jöjjön a díjkiosztóra. Tito megpróbálja megcsókolni Ceciliát, de a nõ ellenáll. Emilio a díjkiosztón tudja meg, hogy Tito az ellenfele az év üzletembere címért!

48.
Sofia hazatelefonál, hogy jól van, de nem akarja, hogy a család keresse. Maria megtalálja Omarnál a Chichitától kapott órát. Cribioli vacsorázni hívja Titót, aki elfogadja a meghívást, ám egy nõi hang telefonon értesíti Ceciliát a találkozóról. Emilio szakít Lisával, így nincs, aki híreket szállítson Titóról, ezért Pacót kéri meg, hogy segítsen új információ-forrást találni.

49.
Cecilia rajtakapja az étteremben Titót és Cribiloit. Emilio még mindig nem tud elszakadni Lisától, ezért pszichológushoz jár. Leo elkészíti a motortervet az autóversenyhez. Tito szónoklattant tanul, hogy az “Év üzletembere”-díj átvételekor beszédet tudjon mondani. Paco Hildát szemeli ki információ-forrásul Emilio számára, ezért felkéri a lányt, hogy vegyen részt egy reklámban. Mariát nem veszik fel az egyetemre. Cecilia Emiliót gyanúsítja a névtelen telefonhívással.

50.
Emilio ráveszi a kamara tagjait, hogy rá szavazzanak az év üzletembere választáson. Leo hazahozza Sofiát és bevallja, hogy nem volt terhes, csak bosszút akart állni Facundón. Maria semmi esetre sem akar Omarral beszélni. Lisa macskajelmezbe bújik, és felveszik az elsõ videoklipjét. Violet megbetegszik, mire Chichita felhívja Omart, hogy menjen át hozzájuk.

51.
Omar elviszi Chichitát és kutyáját az állatorvoshoz. Az eb világra hozza a kölykeit. Facundo nagyon dühös lesz, amikor értesül Pilar hûtlenségérõl. Tito arra gyanakszik, hogy a szavazatok körül csalás történt.

Megosztom másokkal: