Luz Maria tartalma

1.
Luz María “Lucecita”, az egyszerű és naiv vidéki kislány édesanyja társaságában a fővárosba utazik. Anyja, Rosa ugyanis nagyon súlyos betegségben szenved. A nagyvárosba azzal a reménnyel utazik anya és leánya, hogy ott esetleg Rosa gyógyulást találhat. Vendéglátójuk, Modesta, Rosa régi jó barátja, aki korábban szakácsként dolgozott a gazdag Mendoza család rezidenciáján.

2.
Lucecita és Rosa sikeresen megtalálják Modesta házát, ám az asszony fájdalmai egyre csak erősödnek. A Mendoza családban egyre fokozódik a feszültség. Angelina, Mendozáék lánya és férje, Gustavo kapcsolata a szánalmon alapul. Eközben Rosahoz végre megérkezik az orvos.

3.
Az orvos lesújtó hírekkel szolgál, Rosa halálos beteg. Az asszony végső elkeseredésében magához kéreti Miguel Mendozát. Gustavo bevallja testvérének, hogy már nem szereti a feleségét. Közben a tehetős család egyre rosszabb anyagi helyzetbe kerül.

4.
Angelina, kerekesszékesként boldogtalanul éli mindennapjait. Rosa végstádiumba kerül, ezért szörnyű fájdalmak gyötrik. Miguel vonakodva ugyan, de mégis ellátogat hozzá. Az asszony utolsó kérése, hogy gondoskodjon közös lányuk, Lucecita jövőjéről.

5.
Miguel ígéretet tesz Rosanak, de nem veszi nevére Lucecitát. Modestát bízza meg azzal, hogy tanítsa meg lányának, hogyan kell jó szolgálólánynak lenni és a titok maradjon köztük. Miguel számító felesége, Graciela kérdőre vonja férjét, gyanús viselkedése miatt. A temetés után Lucecita vissza akar menni a hegyre, de Modestának sikerül marasztalnia és munkát is ajánl a lánynak.

6.
Lucecita naiv kislányként érkezik a tehetős Mendoza család otthonába. Graciela hosszas győzködés után fogadja fel az új szolgálólányt. Modesta és a többi szolgáló mindent megtesznek azért, hogy Lucecita gyorsan tanuljon. A Gustavoval való találkozás viszont nem pont úgy alakul, ahogy tervezték.

7.
Lucecita, mint felszolgáló bizalmat kap Mendozáéktól. Az első munkanapján hibát hibára halmoz, de barátai próbálják vigasztalni. A vacsorán az egyik vendégre önti a forró levest, kivívva ezzel Graciela haragját. A kirúgás veszélye fenyegeti.

8.
Modesta hosszas közbenjárásával sikerül rávenni az úrnőt, hogy Lucecita maradhasson. Angelina még mindig szomorú Gustavo hideg viselkedése miatt. Az ápolója viszont titkon szerelmet érez Gustavo iránt. Lucecita kezd beilleszkedni, bár nem minden családtag viszonyul hozzá kedvesen.

9.
Lucecita újabb hibát vét, most épp az egyik legértékesebb tányért töri el. Gustavo hamar a segítségére siet és pénzt ad Modestának, hogy mihamarabb vegyenek egy újat. Ezek után a lány egyre ügyesebb s hálából a családfőtől, aki valójában az apja, jutalmat kap. Gustavo pedig egy könyvet vásárol neki, ám nem sejti, hogy a lány még nem tud olvasni. Az ajándékozást látván a féltékeny Angelina összeesik.

10.
Angelina egyre jobban lesz, de továbbra is birtokolni akarja férjét. Gustavot ügyvédje, Alvaro próbálja vigasztalni. Lucecita megtudja, hogy Gustavo adott pénzt Modestának az új tányérra. Elbizonytalanodik, hogy vajon miért segít neki ennyit az úrfi.

11.
Lucecita lányos zavarában mezítláb szolgál fel az előkelő vendégek előtt, őrületbe kergetve ezzel az úrnőt. Graciela végleg meneszteni akarja, ezért Miguel kénytelen bevallani neki, hogy Lucecita a saját lánya. Hosszas győzködés után megkegyelmeznek neki. Sergio nagyon különösnek tartja Miguel viselkedését.

12.
Miguel Lucecita társaságát keresi, s a beszélgetés közben titokban próbál minél több információt megtudni a lány gyerekkoráról. A féltékeny Angelina és a lány között konfliktus alakul ki Gustavo zsebkendője miatt. Lucecita szeretne kilátogatni a temetőbe édesanyja sírjához, de Graciela nem ad engedélyt rá.

13.
A Mendoza család vasárnapi misén vesz részt. Gustavo megtudja, hogy Graciela nem engedélyezte Lucecitának a temetőlátogatást és felajánlja segítségét. Angelinának kezd gyanússá válni a túlzott kedveskedés. Modesta fia, Sergio eközben szobafestéssel akar Lucecita kedvében járni.

14.
Gustavo elintézi a távirattal akadt gondokat. Lucecita a tiltás ellenére is kiszáll a kocsiból és eltéved. A csendőrségre kerül, ahol segíteni próbálnak neki a hazajutásban. Graciela közben a házban keresi őt. Modesta és a többi szolgáló nagyon aggódik a lányért.

15.
Angelina forr a dühtől, mert nem tudja hová ment a férje az éjszaka közepén. Lucecita végre előkerül a csendőrségről és Gustavo készséggel hazaviszi. Miguel észreveszi őket, ezért kérdőre vonja Gustavot. A többi szolgáló izgatottan hallgatja a különös estéről szóló beszámolót. Megfogadják, hogy hallgatnak az esetről az úrnő előtt.

16.
Gustavonak nagyon gyanús Miguel Mendoza túlzott érdeklődése Lucecita iránt, azt gondolja, tetszik neki a lány. Nem is sejti, hogy valójában a vérszerinti lánya. Gustavo újabb ajándékot vesz a fiatal lánynak. Mindezt Lucecita hamar meg is próbálja viszonozni. A rezidencián nagyszabású bál veszi kezdetét, melynek nem mindenki örül.

17.
Gustavo a túlzott felhajtás helyett inkább Lucecita társaságát keresi, majd együtt nézik az ünnepi tűzijátékot. Mindezt megtudja Angelina és őrült módján viselkedik. Gustavo úgy dönt, maga is kilátogat a szegények ünnepére, mert elege van felesége viselkedéséből. Nem mellesleg, így ismét Lucecita közelében lehet.

18.
Lucecitának nagyon megtetszik Angelina zenedoboza, aki hátsó szándékkal ugyan, de neki ajándékozza. Később az egész ház az eltűnt zenedobozt keresi és persze Lucecitánál találják meg, akit lopással gyanúsítanak. Végül is Gustavo tisztázza a helyzetet. Alvaro elszólja magát, miszerint ő Angelina vérszerinti apja.

19.
Alvaro szinte az egész múltját felfedi Gustavo előtt. Mindketten arra a megállapításra jutnak, hogy Angelina érdekében egy specialistának is látnia kell a lábát. Angelina dührohamot kap az újabb vizsgálat hallatán. Miguel ridegebben kezd viselkedni lányával.

20.
Graciela sehol sem találja Angelina eddigi orvosi papírjait. Közben megérkezik a specialista is, aki újabb vizsgálatokat rendel el. Sergio szív alakú csokoládét ajándékoz Lucecitának, aki nem is sejti a fiú valódi érzéseit. Gustavo gondolatai eközben egész máshol járnak.

21.
Angelina szenved a fájdalomtól a vizsgálat közben, így az hamar félbeszakad. Az ápolónő, Mirtha rossz színben akarja feltüntetni Lucecitát. Gustavo féltékeny Sergio ajándéka miatt, s furcsán viselkedik a lánnyal. Doña María egyre jobban megkedveli Lucecitát.

22.
Sergio és Lucecita randevúra indul a tengerhez. Gustavo is utánuk siet és végignézi a félreérthető helyzetet. Sergio az este folyamán bevallja Lucecitának, hogy szerelmes belé, de a lány mindössze testvéri szeretetet érez iránta. Mirtha közben megfigyeli őket és máris egy esetleges házasságról pletykál.

23.
Angelina Lucecitát faggatja érzelmeiről, ám a lány kijelenti, hogy nem érez szerelmet Sergio iránt. Később félreérthető helyzetben találja a lányt és a férjét, s a bosszún gondolkodik. Gustavo testvérének gyónja meg, hogy kezd beleszeretni egy másik nőbe. Graciela megsérti Lucecitát, aki szintén nem fogja vissza magát.

24.
Angelina az ápolója előtt kell, hogy színt valljon, aki észreveszi, hogy valójában tud járni. Mindezt azért teszi, hogy Gustavo mellette maradjon. Sergio kényelmetlen helyzetbe kerül Angelina cselszövése miatt. Miguel kérdőre vonja Lucecitát.

25.
Miguel számonkéri a lányát a cselszövéssel kapcsolatban, aki először mindent tagad, viszont később beismeri tettét. Mindent a féltékenységgel magyaráz. Gustavo titokban röntgenre viszi Angelinát, aki kétségbeesik. Modesta hirtelen rosszul lesz. Graciela felháborodik, amiért átverték a lányát.

26.
A vizsgálatok után Angelina megfenyegeti meg az orvost, ha elmondja Gustavonak az igazságot. A doktor ezek után gyanúsan kezd viselkedni. Másnap sor kerül a konzultációra. Graciela szeretné, ha Lucecita és Sergio összeházasodna, mert így megszabadulhatna a lánytól.

27.
Gustavo próbálja győzködni a doktort a kezelés folytatásáról, de hiába, nem vállalja tovább Angelina gyógyítását. Gustavo mindezt bűnbánóan közli feleségével, mit sem sejtve, hogy valójában átverik. Testvérének vall érzelmeiről Lucecita irányába, aki szeretné jobban megismerni a lányt.

28.
Lucecita és Gustavo érzelmei egyre erősödnek. Képtelen tovább uralkodni magán. Az ápolónő telebeszéli Angelina fejét. Lucecita másnap ágynak esik és szeretne visszamenni a hegyekhez. Gustavo is bejelenti távozását a birtokra.

29.
Miguel hosszasan próbálja győzködni Lucecitát, hogy maradjon velük, de a lány hajthatatlan. Gustavo nagyon aggódik érte és mihamarabb látni akarja, de Sergio megállítja. Angelina nem akarja elengedni a férjét egyedül a birtokra.

30.
Angelina mégsem kíséri el férjét a birtokra. Később minden bűnét és hazugságát meggyónja Emilio atyának. Alvaro és Graciela egy pillanatra felelevenítik a múltat. Gustavo végül egyedül utazik el. Lucecita, miután kiszökött, elmegy Modesta házához, hogy elbúcsúzzon tőlük.

31.
A házban mindenki értetlenül áll Lucecita távozása előtt. Miguel kézhez kapja a búcsúlevelet. Gustavo is útnak indul a birtokra. Sergio bánatos szerelme távozása miatt. Eközben Mirtha zsarolni próbálja Angelinát.

32.
Graciela örül, hogy Lucecita végre elhagyta a házat. Alvaronak nagyon gyanús Angelina viselkedése, ezért felkeresi a kezelőorvosát. Lucecita állásajánlatot kap, de még nem is sejti, hogy kinek a birtokára. A professzor mindent bevall Alvaronak.

33.
Gustavo és Lucecita egy véletlen kapcsán újra találkoznak. Alvaro nem tudja tovább magában tartani a professzor szavait, ezért gyónni készül. Mirtha tovább zsarolja Angelinát. Lucecita minden erejével próbál küzdeni a szerelem ellen.

34.
Lucecita végre hírt ad magáról Modestának és Sergionak. Angelina próbálja elérni, hogy Mirtha fizetésemelést kaphasson. Alvaro ittasan jelenet rendez Mendozáéknál. Graciela kiborul Lucecita levelén. Modestának gyanús Alvaro és Graciela viselkedése.

35.
Modesta megosztja aggodalmait Sergioval. Lucecita megérkezik a birtokra, majd megkapja az első feladatát is. Sergionak nagyon hiányzik Lucecita. Alvaro elmondja Angelinának, hogy mindent tud az állapotával kapcsolatban.

36.
Lucecita találkozik új munkaadójával, aki nem más, mint Gustavo. Titokban mindketten szenvednek a másik közelségétől. Angelina a férje mellett akar lenni, így a birtokra való távozást fontolgatja.

37.
Angelina őrjöng a férjétől érkezett válaszlevél miatt. Sergio szeretné meglátogatni Lucecitát, amihez úgy látszik alkalma is adódik majd. Gustavo féltékeny Sergiora. Lucecita szeretné elhagyni a birtokot, de egy váratlan esemény maradásra készteti.

38.
Lucecita múltbéli titkokat tud meg Angelináról. Alvaro Miguelt győzködi, hogy foglalkozzon többet a lányával. Sergio éppen Gustavo-tól kér tanácsot Lucecitával kapcsolatban és szeretné, ha a lány a felesége lenne.

39.
Sergio megpróbálja meggyőzni Lucecitát, hogy tartson vele a fővárosba. Gustavo újra elmegy Lucecita házához. Graciela utasítja Modestát, hogy ne hozzon újabb híreket a lányról. Angelina meg akarja lepni férjét a váratlan utazással. Miguel rosszul lesz.

40.
felébresztve ezzel őrült féltékenységét. Lucecita és Gustavo újra összefutnak. Szerelmük beteljesülni látszik, miközben hatalmas vihar kerekedik a birtokon.

41.
Lucecita szörnyű bűntudatot érez az együtt töltött éjszaka után. Gustavo is összezavarodottan tér haza, s barátjának vallja be bűnös érzelmeit. Lucecita olyannyira maga alatt van, hogy meg akar halni. Szerelme meglátogatja, de a lány kénytelen újból visszautasítani.

42.
Angelina megérkezik a férje birtokára. Mirtha a házvezetőnőt faggatja Lucecitáról. Sergio azt feltételezi, hogy Miguel rossz szándékkal közeledik Lucecitához, mit sem sejtve az igazságról.

43.

Gustavo mindenképpen Lucecita mellett akar maradni. Miguel bevallja az igazságot Alvaronak a vér szerinti lányával kapcsolatban. Angelina és Mirtha tréfát űznek Lucecita naivságából, de Gustavo rajtakapja őket. A férfi levelet küld szerelmének.

44.
Emilio tudomást szerez arról, hogy Lucecita és Gustavo a birtokon voltak. Angelina gyanakvását megosztja családtagjaival is. Lucecita váratlanul érkezik Modesta házába, Sergio legnagyobb örömére. Azt kérik tőle, hogy menjen vissza dolgozni a Mendoza családhoz, de a lány erősen tiltakozik.

45.
Modesta bevallja Miguelnek, hogy Lucecita náluk lakik. Angelina, a férjével való heves vita közben felkel a kerekesszékéből. Gustavo a válást vitatja meg a családdal.

46.
Modesta a válás hírét taglalja otthonában. Alvaro könyörög Gustavonak, hogy ne hagyja el Angelinát, de a férfi hajthatatlan. Miguel szívinfarktust kap, az orvos rossz hírekkel szolgál. Később betegágyához kéreti Modestát.


47.
Miguel Lucecitát követeli magához, hogy mindent elmondhasson neki. Modesta megelőzi, hiszen csak így tudja rávenni a lányt, hogy meglátogassa beteg apját. Lucecita mindenért megbocsájt Miguelnek. Gustavo újra szerelmet vall a lánynak.

48.
A házban futótűzként terjed a hír. Sergio nagyon elkeseredik amiatt, hogy már nem egy egyszerű lányt szeret. Doña María védelmébe veszi unokáját. Angelina teljesen kiborul újdonsült testvérén. Miguel a végrendeletét is kész megváltoztatni.

49.
Angelina lekezelően viselkedik Lucecitával, azt gondolja csak a pénz érdekli. Sergiot tovább emészti a bánat. Lucecita hirtelen rosszul lesz.

50.
Lucecita a családdal étkezik, de Angelina végig provokálja. Mirtha áskálódását Doña María is figyelemmel kíséri. Lucecita, Gustavo jelenlétében elájul és a férfi borzasztóan aggódik érte. Modestának egészen gyanúsak Lucecita tünetei.

51.
Az orvos, a vizsgálat után biztos benne, hogy Lucecita állapotos. Graciela forr a dühtől, amikor megtudja a hírt. Szegény lánnyal újra nagyon csúnyán viselkedik. Gustavo mindenképp vállalni akarja a felelősséget, s boldog a hír hallatán. Lucecita viszont megkéri, hogy senkinek ne mondja el a történteket.


52.
Lucecita kétségbe van esve és nagyon fél a család haragjától. Angelina gyanakszik, hogy a gyermeknek Gustavo az édesapja. Sergio fejében is összeáll a kép, ezért nekitámad Gustavonak, aki bevallja, hogy szerelmes Lucecitába. Sergio, az úrnő előtt azt állítja, hogy ő a születendő gyermek édesapja.

53.
Gustavo elmondja Alvaronak, hogy ő a gyermek édesapja. Lucecita semmiképpen sem akar hozzámenni Sergiohoz. Graciela tovább őrjöng a kialakult helyzet miatt. Lucecita megvitatja Sergioval a történteket.

54.
Lucecita visszautasítja Sergio házassági ajánlatát és bevallja neki, hogy szerelmes Gustavoba. Gustavo a hallottak miatt megrémül az esetleges házasságtól, majd arra kéri Lucecitát, hogy ne menjen férjhez. Mirtha tovább pletykálkodik. Alvaro segíti lánya cselszövéseit. Emilio megtudja az igazságot.


55.
Angelina megfenyegeti Lucecitát és belekényszeríti a házasságba. Nem sokkal ezután már Migueltől kéri az áldást a frigyre. Alvaro részegre issza magát, nem számolva szavai következményeivel.


56.
Angelina nem hajlandó meghallgatni Gustavot. Gustavo nyomatékosan Sergio tudtára adja, hogy ne közeledjen Lucecita felé. Miguelt eközben teljesen félrevezetik. Doña María megtudja az igazat a gyermekkel kapcsolatban.


57.
Graciela összetűzésbe kerül Gustavoval, aki Lucecita védelmére kel. Doña María megbeszéli Lucecitával a történteket. Gustavo elmondja Miguelnek, hogy mihamarabb el akar válni, mert egy másik nőt szeret.

58.

Angelina titkolni akarja Gustavo előtt az esküvőt. Sergio tovább győzködi Lucecitát. Gustavo megtudja, hogy Angelina sosem volt terhes. Alvaro ittasan azt mondja Angelinának, hogy ő az édesapja.


59.
Alvaro mindent bevall a lányának, aki kételkedik benne. Graciela viszont megerősíti a tényt, hogy Angelina apja Alvaro maga. Alvaro majdnem Miguel előtt is elszólja magát, de Gracielának sikerül ezt megakadályoznia. Gustavo kérvényezi házassága felbontását.


60.
Miguel Emiliot kérleli, hogy vállalja el a közelgő esküvő celebrálását. Angelina megpróbálja az orránál fogva vezetni Alvarot. Graciela közben elintéz egy másnap esedékes házasságkötést. Angelina gondoskodik arról, hogy Miguel ne beszélhessen Gustavoval.


61.
Alvaro elcsalja a házból Gustavot, hogy ne láthassa az esküvői előkészületeket. Lucecita nagyon szomorú a nagy napon. Angelina egyre csak sürgetné az eseményeket. Alvaro az utolsó pillanatban megtörik és színt vall.


62.
Gustavo minden jelenlévőnek elmondja, hogy szerelmes Lucecitába, aki közben megszökik a templomból. Angelina kérdője vonja Alvarot. Miguel szemrehányást tesz Gustavonak, aki a férfi saját múltjával vág vissza.

63.

Angelina elszólja magát Miguel előtt. Gustavo rettenetesen aggódik Lucecita és a születendő gyermeke iránt. A birtokon és az egész környéken keresi szerelmét, de mindhiába.

64.
Graciela nem hajlandó válaszolni Miguel kérdéseire. Angelina egyre kegyetlenebb vele. Alvaro mindent elmond Miguelnek a múltjáról. Lucecita közben új állást talál.

65.
Miguel újabb szívrohamot kap a történtek után. Angelina levelet küld Gustavonak, melyben elfogadja a válási szándékát. Alvaro barátjának önti ki a szívét. Az orvos rossz hírekkel szolgál Miguel állapotával kapcsolatban.

66.
Sergio véletlenül meglátja, ahogy Angelina a saját lábára áll és sétál. Gustavo a város összes varrodájában keresteti Lucecitát. Angelina megkapja az idézést a jegyzőhöz.

67.
Mirtha rajtakapja Angelinát, aki meg akarja mérgezni Miguelt. Ezek után kitiltja Angelinát és Gracielát a betegszobából. Angelina aláírja a Gustavonak szükséges papírokat.

68.
Angelina azt kéri az ápolónőtől, hogy hagyja meghalni Miguelt és cserébe nem lesz hálátlan. Később Modesta összeszólalkozik vele Lucecita miatt. Lucecita hirtelen rosszul lesz a varrodában. Sergio megpróbálja leleplezni Angelina hazugságait.

69.
Mirtha Gracielának számol be lánya gaztetteiről. Angelina mindeközben idegösszeroppanást kap és magán kívül van. Gustavo végre megtalálja azt a varrodát, ahol Lucecita dolgozik.

70.
Gustavo az utcákat járva keresi Lucecita házát, nem sokkal később meg is találja szerelmét. Hosszas beszélgetés után Lucecita továbbra sem hajlandó hozzámenni. Ekkor Gustavo elmondja neki, hogy Angelina nem a testvére. Doña María engedélyt ad Angelinának Miguel ápolására.

71.
Angelina azt tanácsolja az anyjának, hogy alázkodjon meg Miguel előtt és könyörögjön a bocsánatáért. Gustavo továbbra is küzdeni akar Lucecitáért. Miguel kíméletlenül kidobja a házából az árulókat.

72.
Sergio csőbe húzza Angelinát. Később meglátogatja Lucecitát és biztosítja a támogatásáról. Angelina Miguelnek könyörög azért, hogy ne veszítse el fényűző életét.


73.
Mirtha hazugságokkal zaklatja Lucecitát. Sergio, Angelina tudomására adja, hogy pontosan tudja azt, hogy valójában tud járni. Graciela pedig Alvarot győzködi, hogy segítsen neki és a lányának.

74.
Gustavo mindent megmagyaráz Lucecitának és arra kéri, hogy csak benne bízzon. Később magához hívatja Mirthát és alaposan elbeszélget vele. Miguel egyre jobban sürgetné Graciela és Angelina távozását.

75.
Miguel mindössze két nap haladékot adott Gracielának a távozásra. Lucecita továbbra sem fogadja el Gustavot. Sergio vázolja Angelinának a tervét, aki nem is sejti mekkora bajba fog kerülni. Gustavo továbbra is segítő kezet nyújt Angelinának.

76.
Angelina hazugsága az egész család előtt lelepleződik. Miután rajtakapták, hogy a saját lábán sétál, Lucecitához menekül. Tetteit csak a bosszú irányítja. Az otthoniak eközben Mirthát faggatják a tervéről.

77.
Angelina a dulakodás közben lezuhan a lépcsőn és eszméletlen állapotba kerül. Gustavo minden követ megmozgat Lucecita védelme érdekében. Graciela, Alvarot győzködi, hogy ne tegyen vallomást a lányuk ellen. A csendőr, tanúk híján Lucecitát gyanúsítja.

78.
Emilio próbál Angelina lelkére hatni. Alvaro vallomásával felmenti Lucecitát a vádak alól. Gustavo felkeresi Sergiot, mert neki köszönhetik boldogságukat.

79.
Angelina magához tér a kórházban. Graciela könyörög Lucecitának, hogy ne tegyen feljelentést a lánya ellen. Gustavo nagyon boldog, hisz kézhez kapja az egyházi válás papírjait.

80.
Angelina őrjöng, amiért az anyja megalázkodott Lucecita előtt. Gustavo végre megkéri Lucecita kezét. Miguel elbocsájtja Mirthát a házából. Gustavo anyagilag támogatni fogja Sergio tanulmányait, mert rendkívül hálás neki a boldogságáért.

81.
Mirtha Sergiot teszi felelőssé a saját gondjaiért. Gustavo még utoljára alaposan elbeszélget Angelinával. Miguelt továbbra is rosszullétek gyötrik.

82.
Alvaro kötelességének érzi segíteni a lányán, de Angelina semmibe veszi. Lucecita és Gustavo nagyon boldogok, hiszen nemsokára megtartják esküvőjüket. Sergiot közben szerelmi bánat gyötri.

83.
Lucecita és Gustavo végre összeházasodnak. Miguelt a szertartás alatt is rosszullétek gyötrik, mégis nagyon boldog, hogy láthatta a lányát férjhez menni. Angelina nem tud lábra állni, amit az orvosa egy lesújtó diagnózissal magyaráz.

84.
Sergio nagyon boldog, hiszen felvételizhet az orvosi egyetemre. Miguel utolsó perceiben is Lucecitára gondol és búcsúlevelet ír neki. Angelina megrémül a kerekesszéke láttán, amibe most valóban belekényszerült.

85.
Alvaro, Miguel sírjánál esedezik a bocsánatért. Mirtha megtudja, hogy Angelina valóban nem tud lábra állni. Lucecitánál eközben megindul a szülés.

86.
Lucecita és Gustavo gyermeke végre megszületik, boldogságuk határtalan. Mirtha elmegy Angelinához és szemrehányást tesz. Angelina újabb bosszún töri a fejét, utazása előtt feltétlenül látni akarja Gustavot.

87.
Gustavo sajnos újra enged Angelina követeléseinek, emiatt szörnyű baleset éri őket. Angelina meghal, de Gustavo túléli a szerencsétlenséget. Lucecita eközben a téves hírek hallatán, miszerint Gustavo meghalt, elájul.

88.
Mirtha ördögi tervet eszel ki, hogy Gustavo csak az övé lehessen. Terve megvalósításához még Doña Maríat is átveri. Lucecita időközben magához tér és Sergioval férje keresésére indulnak, ám túl későn érnek a kórházba. Lucecita egyetlen családtagját sem találja.

89.
Lucecitát az őrületbe kergeti a várakozás, már hallucinál is a történtektől. Elmeséli Modestának, hogy Mirtha valójában szerelmes Gustavoba. Eközben Mirtha egy eldugott házra talál.

90.
Mirtha mindenkit félrevezet maga körül. Gustavo magához tér, de a lányán kívül semmire sem emlékszik. Emilio mindent elkövet, hogy az eltűntek nyomára bukkanjanak, de mindhiába.

91.
Sergio új nyomon indul el, de reményei hamar szertefoszlanak. Modesta és a többiek kénytelenek új munkát keresni. Lucecita is inkább munkával terelné el gondolatait. Gustavo mindenben Mirthára támaszkodik.

92.
Lucecitát váratlan baleset éri az utcán. A fővárosból egyre inkább menekülnek az emberek a háború után, egy jobb élet reményében. Lucecita, a baleset után egy titokzatos család házában találja magát.

93.
Lucecita egyre különösebb információkhoz jut a családról és múltbéli titkaikról. Modesta végre hírt kap a lányról. Sergio újabb ötlettel áll elő Emilionak.

94.
Gustavo végre találkozhat a lányával, de az erős érzelmek nagyon felkavarják. Lucecita felajánlja segítségét a házbélieknek, s így végre Modesta is munkához juthat.

95.
Gustavonak gyanússá válik Mirtha közeledése. Lucecita találkozik a házban José Julián-nal, az Aldama család vak fiával. Mirthának továbbra is sikerül megtévesztenie Doña Maríat.

96.
Cristina asszony nagyon szeretné, ha Lucecita náluk maradna és hamar meg is győzi a lányt erről. Sergio lázasan készül a felvételi vizsgájára. Lucecita, Emilio közbenjárásával, mostantól rendelkezhet Gustavo vagyona felett. Gustavo eközben elhagyhatja a kórházat.

97.
Gustavo az iratai és a múltja iránt érdeklődik, ám Mirtha félrevezeti. Sergionak hatalmas lehetősége adódik az orvosi egyetemen, külföldi hallgatóként kezdheti meg tanulmányait.

98.
Alejandro doktort egyre jobban gyötri a bűntudat a fia miatt. José Julián különösen viselkedik Lucecitával. Modestának új udvarlója akad.

99.
Lucecita kedvességét Katy csak kihasználja a házban. José Julián kedvelni kezdi Lucecitát, aki jóindulatával nagyon szeretne segíteni rajta.

100.
Doña María hirtelen megbetegedik és az állapota igen súlyos. Az orvos javaslatára mihamarabb a fővárosi kórházba kell szállítani. Alejandro alkoholizmusa egyre rosszabb következményekkel jár.

101.
Lucecita elajándékozza a kislánya babaruháit, miközben majd megszakad a szíve. Alejandro meglátogatja a fiát. Lucecita közben híreket kap a nagymamájáról.

102.
Doña María már csak szófoszlányokkal képes segíteni Lucecitának a halálos ágyán. Halála után, Lucecita minden reményét elveszti. José Julián-nak gyanússá válik néhány dolog.


103.
Gustavo is értesül Doña María halálhíréről. José Julián érdeklődni kezd Lucecita iránt. Cristinára egy másik férfi is szemet vet.

104.
Gustavo halvány emlékképeket kezd felidézni Lucecitáról. Alejandro újra alkoholba fojtja bánatát, amiért menesztették a kórházból. Laura elszólja magát a lánya előtt. Lucecita felolvasással szeretné jobb kedvre deríteni José Juliánt.

105.
Lucecita a birtokra utazik abban reménykedve, hogy a közelében rátalálhat elveszített családjára. Katy eközben kutatni kezd a szobájában. José Julián máris hiányolni kezdi Lucecitát.

106.
Katy, Modestától próbál információhoz jutni Lucecita múltjával kapcsolatban. Cristina, lánya tanulmányai miatt aggódik. Lily csak a szerelemre koncentrál.

107.
Lucecitának sajnos nem sikerül megtalálnia a családját. Gustavo birtokának alkalmazottjai is kezdik felfedezni Mirtha valódi énjét. José Julián már majdnem elveszti a reményt Lucecita visszatérésével kapcsolatban, amikor is valaki belép a szobájába.

108.
Gustavo birtokán feltűnik egy régi ismerős. Emilio egy halvány reménysugarat talál, ami elvezethet a testvéréhez, ám hamar szertefoszlik az álma. Mirtha bármire képes azért, hogy elhallgattassa az új vendéget.

109.
A birtok új vendége rejtélyes módon életét veszti. José Julián feltűnően érdeklődik Lucecita iránt. Katy mindenáron meg akarja tudni, mit titkol előlük Lucecita.

110.
Lucecita olyan változásokat ér el José Julián állapotával kapcsolatban, ami eddig egyetlen családtagjának sem sikerült. Alejandrot többen is próbálják meggyőzni arról, hogy próbálja meg visszaadni fia szeme világát. Mirtha folyamatos hazugságokkal áltatja Gustavot.

111.
Cristinát új hódolója keresi telefonon, ami nem kis felfordulást okoz. José Julián lassacskán beleszeret Lucecitába. Laura testvére ellen szegül.

112.
Cristina nem szeretne többet találkozni hódolójával. José Julián egy véletlen baleset következtében újra elutasító lesz Lucecitával. Mirtha elcsábítja Gustavot.

113.
.José Julián bevallja az édesanyjának, hogy szerelmes Lucecitába, aki persze semmit sem sejt az egészről. Mirtha további hazugságokkal vezeti félre Gustavot.

114.
José Julián majdnem megcsókolja Lucecitát, akit nagyon összezavarnak a történtek. Modesta tudomást szerez egy múltbéli titokról. Laura telebeszéli Alejandro fejét.

115.
Katy nagyon szeretne barátkozni José Juliánnal. Lucecita, vacsora közben zavarja meg őket, amiért Katy nagyon mérges lesz rá. José Julián csak Lucecitához ragaszkodik.

116.
José Julián hallani sem akar egy lehetséges operációról. Katy szembeszáll Lucecitával. Alejandro tanulmányozza a műtéti eljárásokat.

117.
Lucecita minden követ megmozgat azért, hogy Alejandro leszokjon az italról. José Julián szeretné meglepni Lucecitát egy különleges ajándékkal, amihez Lily segítségét kéri. Katy megpróbálja mindenki szeme láttára tönkre tenni a meglepetést.


118.
José Julián meglepetése balul sül el. Katy csúnyán gúnyt űz az értékes ajándékból. Teszi mindezt azért, mert szentül hiszi, hogy Lucecita el akarja csábítani tőle José Juliánt.

119.
Lucecita elmondja Katynak, hogy ő mindössze testvéreként szereti José Juliánt. Gustavo újabb emlékképet idéz fel. José Julián szerelmet vall Lucecitának. Cristina végre megtudja az igazságot Lucecita múltjával kapcsolatban.

120
José Julián egyik családtagjával sem akar beszélni. Katy bevallja az édesanyjának, hogy kit is szeret valójában. Cristina hosszasan győzködi Lucecitát, hogy ne hagyja el a házat.

121
Modesta és barátnői sikerrel járnak a banknál és kinyomozzák Gustavo új címét. Egyelőre azonban Lucecitának nem szólnak, legalábbis addig, amíg Gustavo nem válaszol a levelükre. José Julián újra reménykedni kezd szerelmét illetően.

122
Katy egyre szerelmesebb José Juliánba. Mirtha kézhez kapja Modesta levelét és azonnal költözni akar. José Julián változtat a külsején. Laura alkohol segítségével próbálja elcsábítani Alejandrot.

123.
Mirtha újabb cselszövést eszel ki. Lucecita meg akarja tudni, hogy ki a felelős Alejandro visszaeséséért. José Julián és Katy jól kijönnek egymással.

124.
Lily nagyon rosszul viseli szerelme eltűnését. Lucecita rajtakapja Laurát, ahogy Alejandro italát készíti be a titkos helyre. José Julián az esküvőjét tervezi.

125.
Cristinát újra megpróbálja behálózni újdonsült hódolója. Lily továbbra is szenved a csalódástól. Lucecita nem szolgál jó hírekkel Lily számára.

126.
Alejandro bevallja a feleségének, hogy ha Lucecita nem lenne, már többször újra az italhoz nyúlt volna. Cristinát fenyegetés éri. Emilio fontos dolgot akar közölni Lucecitával.

127.
Mirtha mindenképp el akarja érni Gustavonál, hogy ő lehessen a kislánya édesanyja. Emilionak hosszú időre el kell utaznia, ami nagyon fáj Lucecitának. Laura újabb cselszövésen gondolkodik.

128.
Cristina válaszlevével belesétál hódolója csapdájába. Mirtha megtéveszti Modestát. Katy továbbra is reménytelenül szerelmes José Juliánba.

129.
ŰCristina hódolója csak a pénzét akarja. Laura megszerzi a féltve őrzött levelet. José Julián műtétje egyre közeleg. Gustavot összezavarják az emlékei.

130.
Lucecita mindenben Cristina segítségére van. Gustavot az emlékképei és Mirtha aggódása lassan az őrületbe kergetik. José Julián vizsgálatai jól sikerülnek.

131.
Katy, az anyja ellen szegül. Laura mégis kideríti a titkot és sarokba szorítja Cristinát. José Julián műtétje pár napon belül megvalósulhat.

132.
José Julián műtétje jól sikerül, a hírtől pedig az egész család nagyon boldog. Mirtha, aljas módon akadályozza meg Gustavot terveiben. Lucecita és Modesta pedig távozásra készülnek.

133.
Lucecita önhibáján kívül kerül bajba. Laura nyíltan Cristina ellen fordul. José Julián, a kötés levétele előtt csak Lucecitát keresi.

134.
José Julián végre újra visszanyerte a látását, aminek mindenki nagyon örül. Sajnos az igazsággal is szembesülnie kell Lucecitáról. Katy végig mellette van és vigasztalja. Lucecita és Modesta végleg elhagyják a házat.

135.
Cristina bevallja az igazat Alejandronak. José Julián viszonozza Katy érzéseit. Laura végleg elhagyja a házat. Gustavo őrjöng a kialakult helyzet miatt.

136.
Hosszú évek telnek el, miközben Lucecita egyre csak feladja a reményt. Gustavo végre újra a kislányával lehet. Mirthával együtt visszatérnek a fővárosba, s több sem kell egy véletlen találkozáshoz Lucecitával.

137.
Lucecita alig tér magához a sokktól. Mirtha azonnal befolyásolni próbálja, kevés sikerrel. Lucecita szíve majd megszakad, amikor megpillantja a kislányát, Maritát.

138.
Lucecita kénytelen mindenről hallgatni és színlelni Gustavo előtt, mintha csak egy szolgáló lenne. Modestával együtt beköltöznek a házba. Gustavo új titkára érdeklődni kezd a gyönyörű Lucecita iránt. Mirtha, az egyik rokonát mutatja be a család új orvosaként.

139.
Mirtha megpróbálja eltiltani a kislányt Lucecitától. Gustavonak valahonnan ismerős Lucecita hangja. Marita kezdi megkedvelni a ház új lakóit. Lucecita lelkileg gyötrődik a történtek miatt.

140.
Lucecita ugyanúgy ügyetlenkedik Gustavo előtt, mint a megismerkedésükkor. Gustavo elkezd felfigyelni a lányra és keresi a társaságát. Mirtha minden erejével kettejük közé akar állni.

141.
Mirtha leteremti Gustavot, amiért eljár otthonról. Lucecita egyre közelebb kerül Maritához. Később Mirtha nevelési módszereivel is gondok akadnak.

142.
Lucecita féltékenységi rohamában furcsán viselkedik Gustavoval. Később megtudja az igazságot a történtekről és minden haragja elszáll. Gustavonak újra megtetszik a lány.

143.
Gustavo, a titkárától érdeklődik Lucecita múltja iránt. Mirtha újabb jelenetet rendez, amiben persze Lucecitát szégyeníti meg. Később Gustavo próbálja vigasztalni a lányt.

144.
Lucecita kedvességével elnyeri Marita felügyeletét. Gustavo féltékeny lesz, amikor Enrique sétálni hívja Lucecitát a születésnapja alkalmából. Mirtha alig bírja türtőztetni magát.

145.
Marita nagyon jól érzi magát a kimenőn. Gustavo is megajándékozza Lucecitát a születésnapján. Modestáék kételkedni kezdenek a ház orvosában.

146.
Gustavot újra a féltékenység gyötri. Mirtha eltépi Lucecita nyakláncát, amit ajándékba kapott. Gustavo bevallja az orvosának, hogy kezd beleszeretni egy nőbe.

147.
Gustavo végre megcsókolja Lucecitát. Marita is egészen odáig van tőle, sőt szeretné, ha Lucecita lenne az anyukája.

148.
Gustavo nem tud tovább uralkodni az érzésein. Mirtha újra bosszút forral ellenük. Lucecita, a történtek után nem akar találkozni Gustavoval.

149.
Marita megtalálja Gustavo régi fényképét Lucecita szobájában. Gustavo kérdőre vonja Lucecitát, hogy ki az a férfi, akit szeret. Mirtha, a kislányon keresztül áll bosszút.

150.
Mirtha ármánykodása következtében Marita keze megsebesül. Az asszony be is ismeri tettét az egyik bizalmasa előtt. A felelősség persze Lucecitát terheli.

151.
Gustavo újra vigaszt próbál nyújtani Lucecitának, aki később ismét bajba kerül egy ártatlan reggeli miatt. Marita közbenjárásával, az apukája kezébe kerül egy féltve őrzött fénykép.

152.
Mirtha rossz tanácsokat kap. Gustavo számon kéri a fotót Lucecitán. A család orvosáról súlyos dolgok derülnek ki. Lucecita nagyon szomorú, amiért Marita elutasítja.

153.
Mirtha a házassággal sürgeti Gustavot. Marita újra közeledni kezd Lucecitához. Gustavo bevallja Lucecitának, hogy szerelmes belé.

154.
Mirtha, Marita ajándékát is sikeresen tönkreteszi. Gustavo kételkedik Lucecita érzéseiben. Enrique éppen rosszkor nyit be a szobába, így Modesta kénytelen mindent elmondani neki.

155.
Enrique szemrehányást tesz Mirthának a történtek után. Később a támogatásáról biztosítja Lucecitát. Mirtha ájulást színlel, miután Gustavo veszekedés közben éri őket Lucecitával.

156.
Mirtha nem meri elbocsájtani Lucecitát. Az orvosával szövetkezve szívbetegséget színlelnek, lelkiismeretfordulást okozva ezzel Gustavonak. Gustavo véget vet a Lucecitával való kapcsolatának. Mirtha ugyanazt akarja játszani Gustavoval, mint amit Angelina tett.

157.
Mirtha szinte parancsba adja Gustavonak, hogy bocsájtsa el Lucecitát. Lucecita minden reményét elveszti. Mirtha viszont nagyon boldog a kialakult helyzet miatt és még jobban nyeregben érzi magát, mint valaha.

158.
Modesta egy véletlen folytán sarokba szorítja Mirthát. Lucecitának majd megszakad a szíve, amikor el kell búcsúznia a kislányától. Mirtha váratlanul visszavonja döntését.

159.
Marita újra boldog, hogy Lucecitával lehet. Mirtha magához édesgeti Gustavot. Lucecita tudomására jut, hogy ki Mirtha bűntársa.

160.
Gustavo sajnálatból akarja feleségül venni Mirthát. Marita és Lucecita kapcsolata nagyon szoros kezd lenni. Lucecita hirtelen belázasodik és Gustavo nagyon aggódik érte.

161.
Enrique minden erejével próbálja meggyőzni Gustavot, hogy vallja be a valós érzelmeit. Gustavo szeretné, ha Lucecitát látná egy orvos.

162.
Mirtha az eljegyzésével dicsekszik Modestának. Emilio levelet küld, mert hónapok óta nem tud semmit Lucecitáról. Lucecita stratégiát vált és kacérkodni kezd Gustavoval.

163.
Gustavora még mindig nagy hatással van Lucecita. Mirtha bevallja múltbéli gaztetteit az orvosának. Mirtha tovább dicsekszik az elkövetkezendő házasságával.

164.
José Julián kiállításán váratlanul megjelenik Gustavo is. Mirtha végleg le akar számolni Lucecitával. Gustavo újra elgyengül Lucecita láttán.

165.
Marita azt szeretné, ha Lucecita lehetne az anyukája. Lucecita kétségbeesetten próbálja meggyőzni Gustavot, hogy ne hagyja el.

166.
Enrique közli Gustavoval az igazságot Mirtha állítólagos betegségéről. Amikor Gustavo kérdőre vonja az asszonyt, mindent beismer a betegségéről.

167.
Mirtha az utolsó bosszúját tervezi. Kicseréli Lucecita gyógyteás üvegét egy másikra, amiben méreg van. Az esti adagot azonban Marita issza meg.

168.
Marita élet és halál között van. Modestáék megtalálják a kicserélt üveget. Lucecita majd beleőrül az aggodalomba a lányáért.

169.
A mérgezés gyanúja beigazolódik. Mirthát rajtakapják, amint kiönti a mérget. Marita állapota lassan, de biztosan javulni kezd.

170.
Mirtha bűntársai mindent bevallanak Gustavonak, még a múltbéli gaztettekre is fény derül. Marita végre magához tér, emiatt pedig mindenki megkönnyebbül.

171.
Mirtha könyörög Gustavonak, hogy ne juttassa börtönbe. Agustin mindent elmond Gustavonak a múltjáról és Lucecitáról.

172.
Gustavo nagyon boldog a hallottak után. Mirtha még utoljára is bűnt követne el. Gustavo elmondja Lucecitának, hogy már mindenre emlékszik. Emilio is megjelenik a házban.

173.
Lucecita és barátai elmesélik Gustavonak az elmúlt évek történéseit. Modesta megházasodik. Marita megtudja, hogy Lucecita az igazi anyukája és ettől nagyon boldog lesz. A boldog család a birtokon telepedik le. A szilveszteri ünnepségen rég nem látott arcok bukkannak fel. Az új évszázad remekül kezdődik mindannyiuknak.
Megosztom másokkal: