Maria la del barrio tartalma

MARIA LA DEL BARRIO – Maria

1. Maríát, a szegény kis árvát keresztanyja neveli a nyomortelepen. A tizenöt éves lány születésnapi bálról álmodozik, és egy gazdag fiú szerelmérõl. Luis Fernando, a gazdag család fia szerelmi bánatában az ital rabja lesz, mert nem tudja feldolgozni magában barátnõje, Brenda hûtlenségét. María keresztanyja meghal, és Fernando de la Vega, a gazdag úriember a házába fogadja Maríát.

2. Luis Fernando hazatérve Párizsból a házukban találja Maríát, akivel nem indul jól a kapcsolata. Don Fernando felesége, Victoria, valamint Soraya és Carlota csak “Guberálós María”-nak hívják a kislányt, és mindent elkövetnek, hogy elûzzék a háztól. Vladimirnak, Luis Fernando testvérének azonnal megtetszik María, és a védelmére kel. Calixta egy varázserejû amulettet ad Sorayának, amelynek segítségével magába bolondíthatja Luis Fernandót.

3. Carlotát bosszantja, hogy Maríával családtagként bánik a ház ura, és igyekszik megnehezíteni a lány életét. A személyzet többi tagja sajnálja a szegény árvát, és Lupéban igazi barátra talál. Fernando egy nyuszit vesz Maríának, hogy ne érezze egyedül magát. Luis Fernando és María folyton veszekednek. Victoria feltett szándéka, hogy elûzi Maríát a házból.

4. Soraya elmondja Luis Fernandónak, hogy fennáll a lehetõsége annak, hogy gyereket vár tõle, de a fiú hallani sem akar semmiféle elkötelezettségrõl. Victoria elmegy Honorio atyához bepanaszolni Maríát. Azt állítja, hogy a férje szerelmes a lányba, így próbálja rávenni az atyát arra, hogy segítsen neki eltávolítani Maríát a házból.

5. Luis Fernando és az apja annyira összeszólalkozik a kertben, hogy a vita már-már tettlegességig fajul. Maríát okolja mindenki a történtekért. Don Fernando látván, hogy a családja mennyire gyûlöli a szegény kis Maríát, vesz neki még néhány állatot, csak hogy bosszantsa a lány rosszakaróit. Vladimir beleszeret Maríába, de a lány csak testvéreként szereti. Minden undoksága ellenére Luis Fernando tetszik neki.

6. Luis Fernando azt mondja Maríának, hogy szerelmes belé, és a lány elhiszi. A fiú bevallja Vladimirnak, hogy csupán szórakozni szeretne a lánnyal, de Vladimir igyekszik lebeszélni aljas szándékáról. Luis Fernando megígéri Victoriának, hogy megváltozik, és hogy feleségül veszi Sorayát. Luis Fernando elviszi az operába Sorayát és Maríát. Az este botrányba fullad.

7. María nagyon szenved, amikor megtudja, hogy Luis Fernando feleségül akarja venni a gonosz Sorayát. Rájön, hogy a fiú csak játszott az érzéseivel. Luis Fernando azt mondja Maríának, hogy nem gondolta komolyan a Sorayával kötött házasságát, csak kíváncsi volt María reakciójára. Megígéri a lánynak, hogy megtanítja úrinõként viselkedni, de kéri, hogy ezt tartsák titokban.

8. María csókolózni látja Sorayát és Luis Fernandót. A csalódott lány elhatározza, hogy otthagyja a házat és visszaköltözik a szegénynegyedbe. Fernando nagyon dühös lesz, amikor megtudja, hogy a kis védencét elüldöztékk, és követeli Luis Fernandótól, hogy keresse meg. Soraya bejelenti, hogy gyermeket vár Luis Fernandótól. María csak Don Fernando unszolására tér vissza a házba.

9. Luis Fernando elmondja Maríának, hogy szereti és hogy egy napon még feleségül veszi. Soraya ideges, mert Calixta varázslatainak nincs hatása, és Luis Fernando még nem szeretett bele. Luis Fernando bejelenti Sorayának, hogy Maríát akarja feleségül venni. A lány szörnyû botrányt rendez, majd cselhez folyamodik. Egyik nõgyógyász ismerõsét lefizeti, hogy az állítson ki neki egy terhességi bizonyítványt. A papírt lobogtatva visszamegy a De La Vega-házba.

10. Don Fernando és Victoria rábeszéli Luis Fernandót, hogy vegye el Sorayát, aki gyereket vár tõle. A fiú végül beleegyezik. Vladimir elmondja Maríának, hogy Luis Fernando Sorayát veszi feleségül. María magyarázatot követel a fiútól. Luis Fernando megígéri, hogy a gyerek születése után elválik a feleségétõl, hogy Maríával boldogok lehessenek, de a lány hallani sem akar róla.

11. A fiatal pár nászútra utazik a tengerpartra. Brenda feltett szándéka, hogy megpróbálja visszahódítani Luis Fernandót, ezért ugyanabban a szállodában száll meg. Sikerül elhitetnie Sorayával, hogy viszonya van a férjével. María elhatározza, hogy tanulni fog, és dolgozik Don Fernando cégénél, hogy ily módon viszonozza mindazt, amit érte tett. Luis Fernando elhatározza, hogy visszautazik a fõvárosba. Soraya kénytelen követni.

12. Soraya elpanaszolja az anyósának, hogy Luis Fernando megcsalta Brendával.María hallani sem akarja Luis Fernando magyarázkodását, és azt mondja neki, hogy már nem szereti. A fiú bosszúból azt mondja, hogy csak szórakozni akart vele. Don Fernando rosszul érzi magát, ezért María bemegy hozzá az irodába. Soraya el akarja hitetni a családdal, hogy egy baleset következtében elvetélt.

13. Luis Fernando el akar válni Sorayától, de a lány hallani sem akar róla, pedig napról napra egyre jobban elmérgesedik a viszony közöttük. Luis Fernando minden éjszakát a kaszinóban tölt. María eközben bejár Don Fernando irodájába és gondoskodik arról, hogy mindig idõben bevegye a gyógyszereit. Don Fernando elhatározza, hogy fizetést ad Maríának. A lány a szegénynegyed lakóira szeretné költeni a keresetét.

14. Vladimir rájön, hogy a bátyja egy játékbarlangban tölti az éjszakáit és alaposan összevesznek emiatt. Carlota kihallgatja a beszélgetést és mindent elmond Sorayának. Medina elmegy Don Fernandóhoz, hogy ellenõrizze a fia aláírását, de csak Maríával tud beszélni. A lány nagyon megijed a váltók láttán és ráveszi Victoriát, hogy beszéljen a fiával.

15. Maríának sikerül rávennie Luis Fernandót, hogy bemenjen az apja cégéhez dolgozni. Soraya havi ellátmányt kér Don Fernandótól, de méltánytalannak találja a folyósított összeget, ezért hatalmas botrányt rendez. Lupe benyit Calixta szobájába és észreveszi, hogy Soraya dadája fekete mágiával próbál hatni Luis Fernando érzelmeire.

16. Luis Fernandónak sikerül behajtania néhány adósságot, és a kiállított csekket magával viszi a kaszinóba. María egész éjjel azon aggódik, hogy el ne játssza a cég pénzét. A fiú ellenáll a kísértésnek, és inkább kölcsönpénzbõl játszik. Soraya azt híreszteli, hogy a féárje sikkasztani akar az apja cégétõl, ezért ment oda dolgozni.

17. A játékbarlang tulajdonosa annyira feldühítette Don Fernandót, hogy rosszul lett, és kórházba szállították. Kiderül, hogy szívrohama volt, de a kezelõorvosa szerint jó esélye van a gyógyulásra. Luis Fernando felkeresi Rosalest, hogy felelõsségre vonja. A fiú az õrszobán végzi, de hamarosan kiengedik. Soraya feltett szándéka, hogy elûzze Maríát.

18. Soraya elrejti a pénztárcáját María fiókjában, majd szövetkezik Carlotával, hogy a c salád szemében tolvajként tüntessék fel a lányt. Bár Don Fernando megtiltotta, hogy Luis Fernando a cégnél dolgozzon, María elintézi, hogy megbocsásson neki. Soraya egy családi vacsora alkalmával azzal vádolja Maríát, hogy a férje szeretõje.

19. María elhatározza, hogy nem utazik Rióba Luis Fernandóval, ezért inkább beadja a felmondását. Sorayának sikerül elintéznie, hogy Osvaldo a cégnél dolgozhasson, és így elcsábíthassa Maríát. Calixta mérgezõ füveket vásárol, hogy végleg megszabadítsa Sorayát a riválisától.

20. A méreg, amit Calixta dadus a vizeskancsóba csöppentett, hatni kezd és María elájul. Soraya azt híreszteli, hogy bizonyára terhes a lány, és követeli Victoriától, hogy távolítsa el a házból. Victoria rábeszéli Maríát, hogy költözzön el. Don Fernando mindenrõl értesül, és felelõsségre vonja Sorayát. Õ azzal védekezik, hogy Don Fernando maga is szerelmes Maríába.

21. Don Fernando felpofozza Sorayát, mire Calixta berohan egy késsel, hogy megölje. María elhatározza, hogy végleg felmond a cégnél. Elfogadja Vladimir udvarlását, hogy mielõbb elfelejthesse Luis Fernandót. Soraya taktikát vált, és eldönti, hogy mindenkihez nagyon kedves lesz. María rosszullétei egyre gyakoribbak.

22. Maríát rettenetes fájdalmakkal kórházba szállítják. A vizsgálatok kiderítik, hogy megmérgezték. Osvaldo zsarolja Sorayát, ezért a lány rálõ. Azonban Osvaldo nem hal meg, és újból zsarolni kezdi. Calixta bevallja Sorayának, hogy õ az édesanyja. A lány kétségbeesik, amiért egy szegény cseléd az édesanyja, és kidobja a házból. Soraya dulakodni kezd Osvaldo Treviñóval, és véletlenül kizuhan az emeleti lakás ablakán.

23. Soraya meghal a kórházban. Luis Fernando feleségül veszi Maríát és Párizsba utaznak nászútra. Vladimir bánatában elköltözik a házból. Hazatérésük után a család egy része Európába utazik, Luis Fernando Brazíliába készül. Vladimir meglátogatja Maríát. Luis Fernando kettesben találja õket és félreérti a helyzetet.

24. Luis Fernando arra gyanakszik, hogy María Vladimirtól vár gyereket. Levelet ír neki, melyben bejelenti, hogy el akar válni. María bánatában kiszökik a házból és elájul az utcán. Kórházba szállítják, ahol egészséges kisfia születik. Miután kijön a kórházból, egy cukorkaárus hölgyre bízza a gyereket a parkban, majd megfeledkezik róla. Luis Fernando hazatér, hogy mielõbb elintézze a válást.

25. Lupe elmondja Luis Fernandónak, hogy María eltûnt, miután megszülte a gyermeküket, és biztosítja, hogy María nem csalta meg õt Vladimirral. Luis Fernando hisz neki. Maríának az elmegyógyintézetben végre kitisztul az elméje, és ráébred, hogy mit is tett valójában. Luis Fernando kideríti, hol van María, és elmegy hozzá. Lupe beajánlja keresztlányát, Penelopét bébiszitternek a baba mellé, akit egyelõre még keresnek. Penelopé szeme Lupe minden intelme ellenére megakad Luis Fernandón.

26. Lupe megszidja keresztlányát kihívó viselkedése miatt. María csaknem eszét veszti a bûntudattól, hogy egy vadidegennek adta kisfiát. Luis Fernando úgy dönt, örökbefogad egy gyermeket, mire María hazatér. Az árvaházban azonban csak egy újszülött leánygyermeket tudnak felajánlani. Lupe tanácsára Luis Fernando mégis hazaviszi a gyereket. Miközben valahol másutt a kisfiát megkeresztelik, María azt hiszi, saját gyermekét találja otthon a bölcsõben, de lassan ráébred az igazságra.

27. María nehezen barátkozik meg a kis Titával, akit azért fogadott örökbe Luis Fernando, hogy felesége lefelejtse elveszett kisfiát. María hét éven át mindennap kimegy a parkba, abban reménykedve, hogy újra találkozik a cukorkaárus nõvel. Agripina betegeskedik, és a kis Nandito apróbb munkákat vállal a piacon. María virágvásárlás közben találkozik a kis Nanditóval, akit megsajnál, és ruhákat meg játékokat vesz neki. Penelope eközben azon mesterkedik, hogy elcsábítsa Luis Fernandót.

28. Luis Fernando enged Penelope csábításának, és a lány szabadnapján egy bárban találkozgatnak. María érzi, hogy a férje csalja, de nem tudja, hogy kivel, míg a kis Tita el nem meséli, hogy a papája meg Penelopé egymás kezét fogják, amikor azt hiszik, nem látja õket. María elhatározza, hogy nem hagy fel fia keresésével, még ha rá is megy a házassága.

29. María felmond Penelopénak mondván, hogy Titának már nincs szüksége bébiszitterre. A lány elintézi Luis Fernandónál, hogy a házban maradhasson addig, míg nem talál más munkát. María rajtakapja férjét, amint Penelopéval csókolózik a dolgozószobában. A lányt azonnal kidobja a házból. Nandito nagyon beteg, Agripina orvoshoz viszi. María közli Luis Fernandóval, hogy el akar válni tõle.

30. Nandito sorsjegyeket árul az utcán, hogy eltartsa a beteges Agripinát, és önmagát. María még 14 év elteltével sem adja fel a fia keresését. Véletlenül összefut Nanditóval, és vesz tõle egy sorozat sorsjegyet, hogy segítsen a fiún. Tita immár nagylány lett, és az egész család színházba megy. Nandito a színház elõtt árul, és szóba elegyedik Maríával. Titát zavarja a szegényesen öltözött fiú társasága.

31. María védelmébe veszi Nandót, amikor az lottószelvényt akar eladni nekik az utcán, és luis Fernando félreérti a helyzetet. Agripinát kórházba szállítják. Eltört a lába és a bordája, és nagy fájdalmai vannak. Nando és Veracruz, mikor értesülnek a történtekrõl, azonnal a kórházba sietnek, de várniuk kell, míg Agripina magához tér. Maríának utólag feltûnik, hogy a lottóárus fiú szeme épp olyan, mint Luis Fernandóé. Az az érzése támad, hogy talán elveszett fiával találkozott. Elhatározza, hogy megkeresi.

32. A kórházban közlik Nandóval és Veracruzzal, hogy nekik kell megvásárolni egy igen drága gyógyszert Agripinának. Don Fernando és María hiába várják a színház elõtt, hogy Nando feltûnjön. Penelope elmegy Luis Fernandóhoz, és megzsarolja. Pénzt követel, hogy ne mondja el Titának az igazságot a szüleirõl. Nandóék nagy nehezen elõteremtik a gyógyszer árát, de semmijük se marad. Manotas arra akarja rávenni Nandót, hogy betöréssel szerezzenek pénzt maguknak. Nando eleinte hallani sem akar a dologról, de mikor kiderül, hogy újabb gyógyszerre van szükség, gondolkodóba esik. Agripinát megoperálják.

33. Agripinát megviseli a mûtét, állapota válságos. Nandónak mindenképp meg kell vásárolnia neki az újabb gyógyszert. Mivel nincs pénze, Manotas rábeszéli, hogy törjön be Don Fernandóékhoz, de elfogják. Nando hiába bizonygatja, hogy csak beteg édesanyjának akart gyógyszert venni. Luis Fernando a rendõrségre viszi õt, ahol fogdába zárják. María másnap reggel elmegy a kórházba, ahol megbizonyosodik arról, hogy a fiú igazat mondott. Azonnal a rendõrségre megy.

34. Agripina sokkal jobban lesz, María ugyanis megvette a szükséges gyógyszereket. Caridad kihúzza Manotasból, hogy mi történt Nandóval. Veracruz azonban hiába keresi Nandót a rendõrségen, mivel már átszállították a fiatalkorúak javítóintézetébe. Agripina elmondja Maríának, hog mi történt a parkban tizenöt évvel azelõtt. María immár bizonyosan tudja, hogy Nando az õ gyermeke. Boldogan újságolja el a hírt Don Fernandónak és Victoriának, akik óvatosságra intik: ne árulja el azonnal az igazságot Nanditónak.

35. María nagy nehezen ráveszi Luis Fernandót, hogy vonja vissza a feljelentést nandito ellen. Larios, a cég ügyvédje kihozza a fiút a fiatalkorúak javítóintézetébõl. María nehezen tudja megállni, hogy el ne mondja neki az igazságot. Penelope újra zsarolni kezdi Luis Fernandót. Titában felmerül a gyanú, hogy Luis Fernando és María valójában nem is a szülei.

36. José María meggyõzi Penelopét, hogy tovább zsarolják Luis Fernandót. Ezúttal azt találják ki, hogy elõkerült Tita édesanyja, és visszaköveteli a lányát. Luis Fernando nem enged a zsarolásnak, inkább elhatározza: elmondja Titának az igazságot. María lakást bérel Agripinának és Nanditónak. Veracruz rá sem ismer tetõtõl talpig új ruhákba öltöztetett keresztfiára. Veronica, aki fiatalkorában egy árvaházban hagyta a kislányát, visszatér Mexikóba.

37. María nem akarja, hogy Tita megtudja, nem az igazi szülei nevelik õt. Arra kéri Luis Fernandót, inkább fizessenek a zsarolóknak. Agripina alig ismeri meg Nandót rövid hajjal és öltönyben. A ház lakói pletykálni kezdenek, hogy Nandónak gazdag szeretõje van. Luis Fernando közli Penelopéval, csak akkor hajlandó fizetni, ha közjegyzõ elõtt aláírják, hogy hallgatni fognak. Veronica hazatér, és elsõ útja az árvaházba vezet, hogy kislánya nyomára akadjon. A telefonkönyvben megtalálja a De la Vega család címét. Victoria újabb rejtélyes üdvözlõlapot kap.

38. Veronica nyelvtanárnak jelentkezik a De la Vega házba.Titának tetszik az ötlet, hgy nyelvet tanuljon, ezért felveszik. María kibérel egy lakást Nando és Agripina számára. Ragaszkodik hozzá, hogy megnézze, hol lakott Nando eddig. A fiú és Veracruz elkísérik. Veronica meg akar bizonyosodni róla, hogy Tita valóban az õ lánya, így szóba hozza a dolgot Luis Fernando elõtt. A válasz eloszlatja kételyeit, cserébe megígéri, hogy hallgatni fog. Titának tetszik az új tanárnõ. María elviszi Nandót az új lakásba. Nando kezdi azt hinni, hogy az asszony elmeháborodott.

39. Veronica rájön, csakis hivatalos papírokkal igazolhatja, hogy Tita az õ lánya. Tita panaszkodik Luis Fernandónak, hogy María elhanyagolja õt. Luna meglátogatja Agripinát a kórházban, és azzal rémiszti meg, hogy már az egész környék tudja, Nando María szeretõje. Agripina azonnal beszélni akar Maríával. María végre kénytelen bevallani Agripinának, hogy õ volt az a lány, aki tizenöt évvel korábban nekiadta újszülöttjét. Penelope és a barátja ugyanabba a házba költözik, ahol María Nandóék új lakását kivette. Penelope meglátja, amint Lupe kilép a ház kapuján.

40. Tita fültanúja lesz, amint María telefonon beszél Nandóval, és a hallottakból arra következtet, hogy Maríának szeretõje van. Elhatározza, hogy bosszút áll Maríán. Felhívja ugyanazt a számot, és randevúra hívja Nandót. Soraya, aki egy houstoni intézetben lábadozik, megismerkedik egy beteg kislánnyal. A lány édesapja özvegy és rendkívül gazdag. Tita illetlenül viselkedik Maríával, és a család aggódni kezd. Agripinát kiengedik a kórházból, és Nandóval beköltöznek a lakásba, amelyet María bérel a számukra. Mikor Nando megjelenik a megbeszélt helyszínen, Tita döbbenten ismeri fel a lottóárus fiút.

41. Tita találkozik Nandóval, aki nagy szeretettel beszél az õt támogató hölgyrõl. A lánynak egyre inkább az a meggyõzõdése, hogy Nando az anyja szeretõje. Tita Veronicához fordul segítségért, aki azt javasolja, hogy legyen Nando barátnõje, így válassza el az anyjától. Penelope együtt látja Maríát és Nandót, és elhatározza, kideríti, milyen kapcsolatban állnak. Tita buliba hívja Nandót.

42. Veronica azt javasolja Titának, hogy utazzon el a szüleivel Európába. Tita azt kéri az apjától, hogy kényszerítse Maríát az utazásra. María határozottan ellenzi az utazást. Dr. Carreras azt javasolja, hogy ne kényszerítsék Maríát az európai útra. Tita elhatározza, hogy mindenáron elválasztja Nandót az anyjától. Penelope és José María azzal akarják zsarolni Maríát, hogy elmondják a férjének, hogy szeretõt tart.

43. Tita sokat kérdezõsködik Nando jótevõjérõl. Elmondja Maríának, udvarlója van. Luis Fernando beleegyezik, hogy Tita partit adjon barátainak, hogy megismerhessék udvarlóját. Veronica meg akar bizonyosodni arról, hogy Tita valóban az õ gyereke. Luis Fernando folyton a felesége nyakéke felõl érdeklõdik, és María nem tud kielégítõ magyarázatot adni az ékszer hollétérõl.

44. Nando elmeséli Agripinának és Veracruznak, hogy annak idején betört María házába, hogy kirabolja, és így szerezzen pénzt Agripina gyógyszerére. Amint Nando a megadott címre ér, rájön, hogy ez ugyanaz a ház, amelyikbe annak idején betört. Álarcosbál lévén, Luis Fernando nem ismeri fel a fiút, s jó benyomást tesz rá. Nando otthagyja a partit, és örökre szakít Titával. A lány félreérti, és azt hiszi, hogy a fiú az anyjába szerelmes.

45. Tita a parti alatt szobájában duzzog. María hiába kérdi tõle, mi baja, a lány azt vágja a szemébe, hogy gyûlöli, azt azonban nem hajlandó megmondani, miért. Luis Fernando is kérdõre vonja viselkedése miatt. Soraya gondosan szövi hálóját Oscar köré. Victoria újabb lapot kap, ezúttal már valóban megrémül. José María és Penelope újabb zsarolásra készül: ezúttal María a célpont. Tita követi Maríát Nandóhoz, majd becsönget a lakásba, mert feltett szándéka, hogy anyját “lebuktassa”.

46. Tita jelenetet rendez Nandóéknál, María csak erõszakkal tudja hazavonszolni. Mivel egyértelmû, hogy csak akkor tudja meggyõzni a lányt, ha felfedi elõtte az igazságot, María elmondja Titának, hogy Nando a fia. Tita rettenetesen szégyelli magát, és bocsánatot kér. Nando fülig szerelmes Titába. Agripina aggódik emiatt, hiszen azt hiszi, Tita Nando testvére. Anyja segítségével Veronica bizonyságot szerez arról, hogy Tita az õ lánya. Úgy dönt, ha Titának nem is, de Luis Fernandónak el kell ezt mondania.

47. Bernardo bevallja Titának, hogy szerelmes belé. A lány még mindig Nandót szereti, de tudván, hogy a testvére, el akarja felejteni. Veronica felkeresi Luis Fernandót, és elmondja neki, hogy õ Tita édesanyja. Ezt az árvaház igazgatónõje is megerõsíti. Luis Fernando megengedi Veronicának, hogy továbbra is tanítsa Titát, de teljes titoktartást kér. Penelope és José María megzsarolják Maríát.

48. Tita azt mondja Nanditónak, hogy csak testvérként tudja szeretni, de a fiú ennél többre vágyik. María bevallja Agripinának, hogy Titát örökbe fogadták, így semmi akadálya a két gyerek szerelmének. José María újabb névtelen levelet küld Luis Fernandónak, amelyben közli vele, hogy nem ártana figyeltetnie a feleségét. Luis Fernando felbérel egy magánnyomozót.

49. Luis Fernando megbízza Zamora nyomozót, hogy tartsa szemmel a feleségét. Alicia biztosítja apját arról, hogy nincs kifogása apja és Soraya esetleges házassága ellen. María eladja a gyémánt nyakékét, hogy fizetni tudjon Penelopénak. Tita közli Bernardóval, hogy hajlandó vele járni. Clemente elmeséli Veronicának, miért tûnt el évekre. Veronica megbocsát neki. Luis Fernando felfedezi, hogy eltûnt a gyémánt nyakék. Azt mondja Maríának, hogy anyagi gondjai vannak, és arra kéri, adja el az ékszereit. María ezt megtagadja.

50. Zamora nyomozó közli Luis Fernandóval, hogy Maríának szeretõje van. Luis Fernando éktelen haragra gerjed. Mivel María nem meri elárulni neki, ki is Nando valójában, kapcsolatuk egyre feszültebb. Veronica elmondja Clementének, hogy van egy lányuk, akit a De La Vegák nevelnek. Nando megtudja, hogy Tita Bernardóval jár, és ez a hír összetöri a szívét. Lázas lesz, és Agripina rémülten hívja Maríát. Penelope vádjai nyomán Zamora úgy érzi, bizonyságot szerzett arról, hogy María megcsalja a férjét, és ezt el is mondja Luis Fernandónak, aki azonnal Nandóék lakására rohan.

51. Luis Fernando azzal fenyegetõzik, hogy megöli Nandót, de María megvédi a fiút. Luis Fernando végül tajtékozva elrohan. Mikor María hazaér, Don Fernando és Victoria is arra bíztatja, hogy mondja el Luis Fernandónak az igazságot Nandóról. Ám amikor Luis Fernando a szemébe vágja, hogy egy magándetektívvel figyeltette, meggondolja magát. Luis Fernando úgy dönt, hogy elköltözik otthonról. Sem a szülei, sem Tita nem tudja jobb belátásra bírni. Clemente a ház kapujában várakozik, és egy óvatlan pillanatban megszólítja a lányt, hogy közölje vele: nem a valódi szülei nevelik õt.

52. Clemente elmondja Titának, hogy Veronica az édesanyja, õ pedig az apja. Tita sírva rohan haza, és elõbb Carlotát, majd Victoriát kezdi faggatni, de mindenki tagadja a dolgot. Tita úgy dönt, bemegy Luis Fernando irodájába, hátha tõle megtudja az igazat. Eleinte õ is letorkolja Titát, de amikor María is megjelenik, és Don Fernando meg Tita is Maríát védik, dühében elmondja Titának, hogy valóban nam õk a vér szerinti szülei. Clemente közli Veronicával, hogy Tita már mindent tud. Veronica kétségbeesve zárkózik be a szobájába.

53. Tita meglátogatja Veronicát és Clementét, de elmondja nekik, hogy nem szeretné otthagyni azokat, akik felnevelték. Clemente mindenáron vissza akarja szerezni Titát. Agripina fél, hogy María visszaköveteli Nandót, ezért egyszerûen eltûnnek a lakásból. A fiúnak azt hazudják, hogy veszélyben az élete, mert Luis Fernando meg akarja ölni. Luis Fernando válni akar Maríától. Nandito búcsúlevelet hagy Maríának, amibõl kiderül, hogy Agripina el akarja szakítani az anyjától.

54. María kétségbeesetten olvassa Nandito búcsúlevelét. Lupe tanácsára elmennek az asszony régi lakására, de ott sem találják Agripinát és Nanditót. Luis Fernando semmiképp sem hajlandó lemondani a válásról. Soraya elintézi, hogy újdonsült férje autóbalesetet szenvedjen, és övé legyen a hatalmas vagyon. Nandito a pályaudvarról telefonál Maríának, de nem találja otthon. Victoria azonnal elindul megakadályozni a fiú megszöktetését.

55. Doña Victoria nem tudja feltartóztatni Nanditót. María már csak a távolodó vonat után kiabál a fiúnak. Végül a következõ vasútállomáson utolérik a vonatot, és María elmondja Nanditónak az igazat. Agripinának megígéri, hogy sose választja el a fiától. Az asszony megengedi, hogy a fiú néhány napot a De La Vega házban töltsön. Luis Fernando megtudja, hogy a fiú az otthonukban van, pisztolyt ragad és hazasiet.

56. Luis Fernando pisztolya elsül, de szerencsére nem találja el Nanditót. María kétségbeesében bevallja Luis Fernandónak a teljes igazságot. Luis Fernando megsemmisülten hallgatja María vallomását, és könyörög, hogy bocsásson meg neki. Soraya visszatér Mexikóba, és felkeresi Luis Fernandót. Azt állítja, hogy csak félre akart állni a boldogságának az útjából. Fernando és Victoria nemigen hisznek Soraya bûnbánatában.

57. Veronica és Clemente arra kéri Titát, hogy utazzon el velük Európába, de Tita nemet mond. María nem hisz Soraya bûnbánatában, mert úgy véli, hogy gyûlölet villogott a szemében. Nandót megbabonázza Soraya szépsége. Soraya új szövetségest talál Aldo, Armenteros ügyvéd fiának személyében. Felkeresi Luis Fernandót az irodájában. Mikor María betoppan, Soraya újra a bocsánatáért esedezik. Ricardo kideríti, hogy Maríáéknak két gyermekük van. Tita biztosítja Maríát arról, hogy jogilag az õ lányuk kíván maradni.

58. Nando összetalálkozik Sorayával az utcán, és a nõ mindent elkövet, hogy magába bolondítsa. Nando az apja irodájába megy, és közli vele, hogy szeretne Soraya barátja lenni. Luis Fernando megparancsolja neki, hogy felejtse el Sorayát. Soraya elrejtõzik Luis Fernando kocsijában. Amikor Luis Fernando beszáll, a házába hívja õt. Victoria követi a kocsit. Soraya bevallja Luis Fernandónak, hogy még mindig õt szereti, de a férfi durván visszautasítja. Victoria tanúja a jelenetnek, majd amikor a fia elmegy, Soraya elé toppan, és beolvas neki. Soraya bosszút esküszik.

59. Soraya bosszúval fenyegetõzik, Victoria viszont közli vele, hogy hiába is próbálja féltékennyé tenni Maríát. Soraya telefonál Nandónak, és randevúra hívja. Mikor Nando megérkezik, Soraya szenvedélyesen viselkedik, és közli a fiúval, hogy a második anyja szeretne lenni. Aldo elmeséli Sorayának, hogy egy moziban látta Titát. Soraya arra akarja rávenni, hogy Tita elcsábításával segítsen neki bosszút állni, de Aldo erre nem hajlandó, mert szándékai komolyak. Miután másnap Nando nem jelentkezik, Soraya ismét felhívja.

60. Nando elárulja Luis Fernandónak, hogy Soraya hívta. Alicia örül, hogy Nando aznap nem jött el Sorayához, mert megtetszett neki a fiú. Soraya másnap reggel megvárja Nandót a De La Vega ház elõtt. Tita közli Aldóval, hogy nem akar többé találkozni vele, mert a szülei eltiltották tõle. Soraya mindent elkövet, hogy magába bolondítsa Nandót. Szerelmet vall neki, és az ágyába csábítja. Victoria Soraya házába megy, és megtiltja az asszonynak, hogy nandóval találkozzon, de Soraya újból csak fenyegetõzik. Mikor Nando hazaér, Luis Fernando felelõsségre vonja.

61. Nando az apjára támad azzal, hogy õ már férfi, és azt tesz, amit akar. Don Fernando elmegy Soraya házába és börtönnel fenyegeti meg az asszonyt, ha nem hagyja békén Nandót. Victoria megérzi Nando ingén Soraya parfümjének az illatát. Nando este elszökik otthonról és Sorayához megy, de az még nincs otthon. Másnap reggel Nando nem árulja el apjának, hogy hol volt az este. Abelardo ügyvéd, aki éppen hivatalos ügyben volt Sorayánál, távozáskor meglátja Nandót a kapualjban, és ezt megemlíti Don Fernandónak és a fiának. Mikor hazaér, Nando bevallja anyjának, hogy szerelmes Sorayába.

62. Victoriát aggasztja, hogy Tita továbbra is szóba áll Aldóval. Luis Fernando elmondja a fiának, hogy Soraya a felesége volt. Ricardo közli Sorayával, hogy fizetnie kell, ha nem akarja, hogy kitudódjon az igazság a férje haláláról. Victoria elkíséri Titát az esti partira, de Aldo így is módot talál rá, hogy elcsípje a lányt, és kihívja a kertbe beszélgetni. Megjelenik Glenda, Aldo volt barátnõje, és újabb jelenetet rendez. Victoria szemtõl szemben is megtiltja Aldónak, hogy Titával barátkozzon. Soraya bevallja Nandónak, hogy valóban az apja felesége volt, és azt hazudja, hogy Luis Fernando vissza akart menni hozzá, mert elege lett Maríából.

63. Nando hajnali négykor részegen érkezik haza Sorayától. Luis Fernando kérdõre vonja, és Nando azzal vádolja, hogy az apja a riválisának tartja õt, mert magának akarja megszerezni Sorayát. A fiú rosszul lesz és elájul. Suarez doktor arra gyanakszik, hogy mérget tettek az italába. Luis Fernando Soraya lakására rohan, hogy megölje, amiért tönkreteszi a fia életét. Aldo a szülõk tiltakozása ellenére is találkozni akar Titával.

64. Nandito õrülten szerelmes Sorayába, és alig várja, hogy újra találkozhassanak. Még mindig azt hiszi, hogy apja féltékeny rá. Amint jobban érzi magát, kizsökik a házból és a szerelméhez rohan. Sorayát azonban Aldo karjaiban találja, félreérthetetlen helyzetben. Ekkor döbben rá arra, hogy a szüleinek volt igaza. Ebben Alicia is megerõsíti, aki elmondja, hogy Soraya gonosz asszony.

65. Aldo elmondja Nanditónak, hogy Soraya csak azért kezdett ki vele, hogy bosszút álljon a szülein, de leginkább Maríán. Alicia és Esperanza, kijátszva Soraya éberségét, meglátogatja Nanditót. Alicia megesküszik, hogy minden, amit mostohaanyjáról mondott, igaz. Nandito nem akar többé találkozni Sorayával, de a nõ folyton zaklatja telefonon. Soraya egyik este részegen beállít a De La Vega házba.

66. A részeg Soraya fojtogatni kezdi Maríát, és folyamatosan üvöltözik Nandito után. Mivel nem tudja elérni telefonon sem, felhívja az iskolában, és könyörög neki, hogy látogassa meg. Nandito elmegy hozzá, és közli, hogy köztük mindennek vége. Soraya ebbe képtelen belenyugodni. Ricardo Mejía zsarolja Sorayát. A nõ megelégeli, és elhatározza, hogy végez vele. Felkeresi rendelõjében, és lelövi.

67. Soraya kényszeríti Esperanzát, hogy hívja fel Nanditót, és hazudja azt neki, hogy felvágta az ereit miatta. Esperanza kénytelen hazudni a fiúnak, de utána rögtön kioson a házból, és elmegy a De La Vega házba, hogy elmondja az igazat. Nandito feleségül akarja venni Aliciát, hogy ily módon szabadítsa meg Sorayától. Soraya felkeresi Nanditót az iskolában.

68. Soraya partit rendez, és könyörög Nanditónak, hogy legyen ott õ is. Nandito inkább moziba megy, de folyton azon jár az esze, hogyan tudná megmenteni Aliciát. Elmegy Soraya házába, és Aldo segítségével beoson Alicia szobájába. Soraya rajtakapja õket és iszonyú botrányt rendez. Nandito karjába beledöf egy ollót, Esperanzát pedig úgy összeveri, hogy a nõ eszméletét veszti. Nanditót kórházba viszik. Bár sok vért vesztett, állapota kielégítõ.

69. Nandito a kórházban elárulja Maríának, hogy Soraya sebesítette meg. Luis Fernando feljelentést tesz a rendõrségen Soraya ellen. María elmegy Sorayához, és a két nõ csaknem összeverekszik. Végre megérkezik az orvos, és közli, Esperanzát azonnal kórházba kell szállítani. A rendõrség is megjelenik Sorayánál.

70. a rendõrök megtalálják Aliciát és Esperanzát, és mindkettejüket kórházba vitetik. Sorayát õrizetbe veszik, de Abelardo elintézi, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék. Soraya elhagyja az országot.

71. Aldo elárulja a De La Vega családnak, hogy Soraya szökésben van. A rendõrség utasítására a repülõgép visszafordul, és Sorayát letartóztatják, ezúttal már az ügyvédje sem tehet semmit: a tárgyalásig börtönbe zárják. Esperanza és Alicia a De La Vega család házába költöznek.

72. María és Luis Fernando figyelmeztetik Nanditót, hogy Aliciát nagyon megviselné, ha Nandito meggondolná magát, de a fiú biztosítja szüleit szándékai komolyságáról. Elérkezik a tárgyalás napja. Soraya zokogva beszél arról a bírónak és az esküdteknek, mennyire szereti Aliciát.

73. Soraya a tárgyaláson azt vallja, hogy mindennél jobban szereti Aliciát, és sosem bántaná. Azt is állítja, hogy Nandito folyton zaklatta õt.

74. Nanditót Alicia követi a tanúk padján. Elmondja, hogy Soraya megverte Esperanzát. Abelardo, Soraya ügyvédje mindent elkövet, hogy védencét tisztára mossa. A pszichiáter véleménye szerint Soraya állításával szemben Alicia nem õrült. Sorayát végül is felmentik.

75. Tita haragszik Aldóra, amiért nem segített börtönbe juttatni Sorayát. Calixta rájön, hogy a gazdag nõ, akinek a cselédje idõnként megszánja egy kis ennivalóval, az õ lánya, Soraya. Abelardo megjelenik a De La Vega-házban, hogy visszavigye Aliciát és Esperanzát Sorayához. María nem engedi, hogy elhagyják a házat. Luis Fernando újból inni kezd.

76. Soraya a szobájában találja Calixtát, dulakodni kezd vele, és az asszony olyan szerencsétlenül esik el, hogy azonnal meghal. Luis Fernando részegen érkezik haza. Az egész család kétségbeesik. Nandito elveszíti a tárcáját Sorayánál. A cselédlány átadja Sorayának. A nõ elhatározza, hogy megvádolja Nanditót azzal, hogy megölte Calixtát.

77. María nem hiszi el Soraya vádjait, hogy Nandito képes lett volna megölni Calixtát. Luis Fernando képtelen túltenni magát a kudarcon, hogy elveszítette a pert, és újra a pohárhoz nyúl. Gonzalo egy bárban talál rá, és értesíti Sorayát. Az öntudatlan férfit Soraya lakására viszi. Soraya az ágyába fekteti Luis Fernandót, kompromittáló fényképeket készít róla, majd felhívja Maríát, és közli vele, hogy a férje nála van. María ezúttal sem hisz neki, de mikor Luis Fernando végre hazatér, a zsebében megtalálja a fotókat. A rendõrök eközben megtalálják Nandót, akinek elveszett tárcája a bizonyíték arra, hogy õ követte el a gyilkosságot.

78. María a fotók hatására úgy dönt, hogy elválik Luis Fernandótól. Aliciát a bírósági végzés alapján visszaviszik Sorayához. A rendõrök letartóztatási paranccsal érkeznek Nando ellen, de María azt vallja nekik, hogy õ ölte meg Calixtát. Murillo felügyelõ egy szót sem hisz el María vallomásából. Agripina, Veracruz és a szomszédok Soraya házához mennek, hogy jobb belátásra térítsék az asszonyt. Amikor Luis Fernando és Nando hazaér, közlik velük, hogy Maríát elvitték a rendõrök.

79. María aláírja a vallomását. Luis Fernando és Nando bemennek meglátogatni Maríát a fogdában, de az asszony nem hajlandó megbocsátani a férjének. Nando azt kéri az anyjától, hogy ismerje be, nem õ követte el a gyilkosságot, de María hajthatatlan. Nando úgy érzi, mélységesen csalódott anyjában. Úgy dönt, hogy visszaköltözik Agripináékhoz, akik bár szegények, de nem gyilkosok. Alicia a De La Vega házba telefonál, hogy Esperanza hogyléte felõl érdeklõdjön, de Soraya rajtakapja. Soraya módosítja a feljelentést. Már nem Nandót, hanem Maríát vádolja a gyilkossággal.

80. Gonzalo közli Maríával, hogy akár húsz évre is börtönbe zárhatják. Luis Fernando hiába próbál beszélni Maríával, az asszony nem áll szóba vele. Nando telefonon értesíti Don Fernandót, hogy visszaköltözik Agripináékhoz. María arra kéri Lupét, hogy vigyen el egy levelet a fiának, de a levél Agripina kezébe kerül, aki széttépi. Maríát átszállítják a nõi börtönbe. Éppen Penelope lesz a cellatársa. Penelope megpróbálja a rabokat María ellen hangolni.

81. Az egyik jóindulatú rabtársa rábeszéli Maríát, hogy õ is járjon ki az udvarra a többiekkel. Veracruz figyelmezteti Agripinát, hogy ne uszítsa Nandót az édesanyja ellen. Esperanza visszanyeri emlékezetét, és vissza akar menni Soraya házába, hogy megvédje Aliciát, de az orvosok nem engedik. Penelope és társnõi szüntelenül keresik az alkalmat, hogy beleköthessenek Maríába. Soraya két tarantulát vásárol, és szabadon engedi õket Alicia szobájában, majd bezárja a lányt. Alicia kiabálását hallva már Aurelia is kezdi elhinni, hogy megõrült.

82. Penelope ellopja María fényképét a férjérõl. Luis Fernando közli Gonzalóval, hogy semmiképp nem egyezik bele a válásba. Abelardo elviszi Aliciát az orvoshoz, aki úgy találja, hogy mûtéttel talán elérhetõ, hogy újra járni tudjon. Alicia elmondja Abelardónak, hogy Soraya pókokat tett a szobájába, de az ügyvéd nem hisz neki. María nem hajlandó találkozni Luis Fernandóval, amikor az meglátogatja õt. Esperanza elszökik a kórházból és Soraya házába megy. Gonzalo a börtönben arra kéri Maríát, hogy legyen a felesége, ha elvált Luis Fernandótól.

83. Carlota elmondja Maríának a börtönben, hogy Soraya ismét telefonált, és azzal hencegett, hogy Luis Fernando feleségül fogja venni õt, és Nandito is velük fog lakni. Luis Fernando újra Soraya ágyában tér magához az elõzõ esti italozás nyomán. Esperanza meglátja, amint elhagyja a házat. Don Fernando azt javasolja Luis Fernandónak, menjenek el Nanditóért, hogy rávegyék, látogassa meg Maríát. Nando azonban nagyapja rábeszélésére sem hajlandó megváltoztatni döntését. Penelope újabb verekedést provokál. Az igazgatónõ magánzárkába záratja Maríát.

84. Honorio atya közbenjárására Maríát kiengedik a sötétzárkából. Tita meghallja, amint Veronica azt mondja Clementének, hogy soha többé nem engedik vissza a De La Vega-családhoz. Tita azzal fenyegetõzik, hogy megszökik. Maríának azt mondják, hogy az ügyvédje keresi, de valójában Luis Fernando az. María hajthatatlan a válás kérdésében, és a beszélgetés ismét veszekedéssé fajul. María megígéri Gonzalónak, hogy hozzámegy, ha sikerül elválnia Luis Fernandótól. Aldo mindent bevall apjának Sorayával kapcsolatban. Abelardo megfogadja, hogy mindent elkövet, hogy leleplezze Sorayát.

85. Gonzalo bevallja Luis Fernandónak, hogy valóban feleségül akarja venni Maríát. Honorio atya meglátogatja Maríát a börtönben, és az asszony elárulja neki, hogy nem õ követte el a gyilkosságot. Luis Fernandónak elege van a veszekedésekbõl, és közli Maríával, hogy beleegyezik a válásba. Tita hiába kérleli szüleit, hogy térjenek vissza Mexikóba. Veronica értésére adja, hogy most már vele és Clementével kell élnie. Tita feldúltan rohan ki az utcára, és figyelmetlenül egy autó elé lép. Azonnal kórházba szállítják. Honorio atya elmegy Nandóhoz, és elmondja neki, hogy María ártatlan. Agripina Veracruz rábeszélésére meglátogatja Maríát.

86. Esperanza szembeszáll Sorayával, és pofon vágja. Soraya a megaláztatás nyomán úgy dönt, hogy megöleti Esperanzát. Pénzt kínál Cirilónak, a sofõrjének, hogy intézze el az asszonyt, ellenkezõ esetben feljelenti õt lopásért. Cirilo azonban megszökik, de elõbb elárulja Esperanzának, mit tervez ellene Soraya. Penelope ellopja Rosenda fizetését, és elrejti María holmija közé, majd feljelenti Maríát. Az igazgatónõ azonban vizsgálatot rendel el, és kiderül az igazság. Nando hosszas vívódás után mégiscsak bemegy Maríához a börtönbe. A rendõrségi vizsgálat új feljeményeket hoz. Gonzalo közli Maríával, hogy napokon belül kiengedik a börtönbõl.

87. Gonzalo elintézi, hogy Maríát bizonyíték hiányában szabadon engedjék. María nem akar visszaköltözni a De La Vega házba. Megígéri az ügyvédnek, hogy feleségül megy hozzá, amint elválik Luis Fernandótól. Penelopét magánzárkába kísérik, de María szabadulása elõestéjén elintézi, hogy kiengedjék onnan. A börtönben tûz üt ki.

88. A börtönben támadt tûz gyorsan terjed, pillanatok alatt lángba borul az egész épület. Penelope ki akar törni a lángok gyûrûjébõl, de rossz irányba indul el. María kimenti a tûzbõl, de neki már nem sikerül kijutnia. Az egész De La Vega család a börtönhöz siet, de csak annyit sikerül megtudniuk, hogy a négy hiányzó rab között van María is. A tûzoltók pontosan négy szénné égett holttestet találnak.

89. María az éhségtõl félájultan bolyong az utcákon, míg össze nem esik egy idõsek otthona bejáratánál. Az otthon vezetõje, doktor Daniel befogadja. María amnéziás, még a nevére sem emlékszik. Daniel nemrég veszítette el a feleségét, akitõl nagy vagyont örökölt. Felesége egykori barátnõje, Cecilia eljön hozzá, hogy meghódítsa a férfit. María cserébe, amiért befogadták, segít az otthon lakóinak gondozásában. Daniel kinevezi Maríát nevelõnõnek a gyermekei mellé.

90. Cecilia attól fél, hogy María is Danielre pályázik, és megfenyegeti, hogy hagyja békén. A De La Vega családdal közlik, hogy egyik holttest sem volt Maríáé a tûz helyszínén, így nyilván életben van. Valvina asszony a levél nyomán, amit Ricardo hagyatékában találtak, feljelenti Sorayát a rendõrségen Oscar Montalbán és Ricardo mejía meggyilkolásáért. A rendõrök elindulnak, hogy letartóztassák, de Soraya nincs otthon. A városban találkozik Aldóval, aki a szemébe vágja, hogy mindent elmondott az édesapjának. Amikor Soraya hazaérve egy rendõrautót lát a bejáratnál, már tudja, hogy bajban van.

91. Soraya kis híján elüti Maríát és Daniel gyermekeit. Elképedve látja, kivel találkozott össze, de María õrá sem emlékszik. Nando pánikba esik, amikor nem tudja felébreszteni Agripinát, és segítségért kiabál. A ház lakói beviszik õt a klinikára, ahol kiderül, hogy válságos az állapota. Cecilia hashajtót kever Perlita italába, hogy emiatt Daniel elküldje Maríát. A jajgató kislányt María azonnal a klinikára viszi, ahol éppen Luis Fernandóval fut össze, de ösztönei azt súgják, hogy tartania kell a férfitõl. Soraya Gonzalóhoz megy, és azt ajánlja, ha segít neki elszökni az országból, megmondja neki, hol van María.

92. Caridad épp Danieléknél jelentkezik takarítónõnek. Azonnal felismeri Maríát, és elviszi a kórházba, ahol az egész De La Vega család Agripináért aggódik. Soraya ápolónõnek öltözve azt hazudja Maríának, hogy a lányához, Titához kell menniük. Soraya a vidéki faházába viszi Maríát. Amikor odaérnek, Soraya felfedi az igazságot: elmondja Maríának, hogy meg fogja ölni. Dulakodni kezdenek, és María elájul. Amikor magához tér, már mindenre emlékszik. Közben Soraya az egész házat telelocsolja benzinnel, és gyufát vesz elõ.

93. Aurelia elárulja, hová készült Soraya. Luis Fernando a rendõrséggel együtt Soraya vidéki házához megy. Murillo tanácsa ellenére Luis Fernando beront a házba. Soraya örül, hog mindhárman együtt fognak meghalni, és a földre dobja az égõ gyufát. Két hónappal késõbb a De La Vega házban több esküvõt is ünnepelnek: Urbano elveszi Felipát, Veracruz pedig Agripinát. Aldo és Tita kapcsolata is egyre komolyabb. Maradt még azonban olyan titok, melyre ezen az estén derül fény.

Megosztom másokkal: