Teresa tartalma

TERESA tartalma:

1.
Teresa megérkezik az érettségi bankettre, ahol Paulo várja. Csakhogy a fiúra Teresa ellensége, Aida is pályázik. Teresa szülei ezúttal sem érkeznek meg a bankettre, ami Paulónak gyanús, ez ugyanis már a sokadik ilyen alkalom.

2.
Mariano összeverekszik Paulóval, hogy megvédje Teresát. Aida bosszút forral Teresa ellen, miután kiderül, hogy a lány szegény származása ellenére mindenkivel elhitette, hogy gazdag. Arra készül, hogy az egész osztály elõtt leégeti.

3.
Teresa felocsúdva a szörnyû leleplezés okozta fájdalomból, megesküszik, hogy bebizonyítja, különb az õt becsmérlõktõl, és megfogadja, hogy mindenkin keresztül gázol, aki neki keresztbe tett.

4.
Teresa döbbenten veszi tudomásul, hogy a legjobb barátnõje, Aurora szemet vetett a szerelmére, Marianóra. A fiú miatt mind a hárman csúnyán összevesznek. Rosa, Teresa húga nagy erõbedobással készül a versenyre, ám váratlanul rosszul lesz.

5.
Teresa és Mariano kibékülnek, sõt Teresa beiratkozik az egyetemre, Aida és Paulo legnagyobb döbbenetére. Teresa megígéri a húgának, hogy elmegy a meccsre, ám inkább Barrera ügyvéd könyvbemutatójára megy, hogy megismerkedhessen a befolyásos és fontos emberekkel.

6.
Arturónak, Teresa tanárának imponál Teresa okossága és szépsége, ami viszont kivívja Teresa családjának az ellenszenvét és a gyanakvását. Rosa rosszul lesz a versenyen és a kórházba szállítás után röviddel meghal.

7.
Teresa a könyvbemutatóról késve érkezik a kórházba, ahol szembesül a húga halálával. Felébred benne a lelkiismeret, önmagát marcangolja, de végül is a szegénységet okolja a húga haláláért.

8.
Teresa a húga haláláért a szegénységet okolja és elhatározza, hogy változtat az életén. Minden áron ki akar jutni a szegénységbõl, és hogy ezt elérje, semmitõl sem riad vissza.

9.
A házban, ahol Teresa él, a lakók alig heverték ki Rosita halálát, újabb baljós esemény történik. Pablito, egy másik család gyermeke játék közben rosszul lesz. Aurora Franciaországba készül édesapjával.

10.
Teresa családja nem tud beletörõdni abba a szégyenbe, hogy egy kívülálló férfi fizesse a lányuk tandíját, mert szerintük ez nagyon rossz fényt vet Teresára. Ezért apja erõn felül támogatja Teresát, amirõl a felesége nem tud.

11.
Mariano kevesebb idõt tölt Teresával, mivel elõ kell teremtenie a tanulásához az anyagi feltételeket, ez állandó veszekedéshez vezet kettõjük között. A professzor életében feltûnik elsõ szerelme, Paloma, s ezzel a vártnál is nagyobb vihart kavar.

12.
Mariano összetalálkozik a professzorral, miközben a professzor Teresát keresi a házukban, s kis híján összeverekszenek. Arturo beszélni kíván Teresa szüleivel, hogy eloszlassa kétségeiket, és biztosítja õket szándékai tisztaságáról.

13.
Pablitót sürgõsen beszállítják a kórházba, hogy eltávolítsák a veséjét megtámadó daganatot. Mariano és Teresa közös hétvégét terveznek az örök tavasz városában, Cuernavacában.

14.
Mariano és Teresa között Cuernavacában megtörténik az, ami azt gondolják egy életre összeköti õket. Pablitót betolják a mûtõbe, s bár mindenki reménykedik a gyors beavatkozásban, az eredmény kétséges.

15.
Arturo visszautasítja Paloma közeledését, igaz ezért Teresa mindent meg is tett, még a hazugságtól sem riadt vissza. Luisa felteszi a kérdést Teresának: mit érez a bátyjával szemben?

16.
Teresa megharagszik az édesanyjára, amiért elment De la Barrera ügyvédhez. Refugio és Mariano is azt hiszik, hogy Teresa és az ügyvéd közt több van, mint tanár-diák kapcsolat. Pablito állapota rosszabbra fordul.

17.
Pablitónak dialízist kell kapnia, miután eltávolították a daganatot és a bal veséjét. Ruben üldözi Esperanzát, hogy találkozzanak. Teresa anyja szemrehányást tesz Arturónak, szerinte nem tisztességesek a szándékai Teresával szemben.

18.
Refugio bevallja Marianónak, hogy igazságtalanul vádolta meg Arturót. Bûntudatot érez, különösen Teresa miatt, aki viselkedésével nagyon megsérti a történtek után.

19.
Mariano erõfeszítése igencsak meglepi Teresát. Armando egyre nehezebb helyzetben van az adóssága miatt. Egy nagyon csinos diáklány furcsa szívességet kér Marianótól, aki nem tagadja meg a segítséget. Esperanza nehéz szívvel, de ismét ultimátumot ad Rubennek.

20.

21.
Mayra nem bízik férjében, ezért Genoveva segítségét kéri. Teresa észhez próbálja téríteni keresztanyját. Aida rosszindulata Teresával szemben csúnyán visszaüt. Teresa nem örül Mariano és csoporttársai közös munkájának. Rubennek lépnie kell lánya harciassága miatt.

22.
Teresa újra harcba lendül Paloma ellen. Mariano mulasztása után a szigorú professzort csak kiváló szaktudása lágyítja meg. Genovevának sikerül olyan bizonyítékot szereznie, amellyel megzsarolhatja Rubent. Teresa meglepõ kéréssel áll Aida elé. Nachita egyre jobban aggódik kisfia miatt.

23.
Aida legnagyobb csodálkozására apja irodájában találkozik Teresával, erre óriási patáliát csap. Paloma a szegénynegyedben mûködteti az alapítványát, Teresáék háza környékén. Mariano Teresa eljegyzési gyûrûjét zálogba adja, hogy mentse Teresa apját.

24.
Aida elterjeszti az egyetemen, hogy Arturo nem csak a tanára, hanem szeretõje is Teresának. Paloma nem hagy fel Arturo zaklatásával, mellyel Teresát végleg kihozza a sodrából.

25.
Teresa megleckézteti Marianót, amiért nem elég rámenõs a karrierépítésben és számára nem elsõ a pénzszerzés. Aurora visszatér Párizsból, ezzel nem kis meglepetést okozva Teresának. Genovéva felhívja Aida figyelmét, hogy Teresa és Paulo újra találkoznak.

26.
Juan Miguel felajánlja Marichuynak, hogy azon nyomban feleségül veszi, de a lány nem szeretná, ha titokban kelnének egybe, inkább megvárja, míg Victoria elfogadja õt menyének. Antonieta óva inti Marichuyt ettõl a kapcsolattól. Ofelia Guillermónál találja Ximenát. A két nõ féltékeny egymásra.

27.
Teresa visszautasítja Ruben ajánlatát. Mayra panaszkodik a férjének, Rubennek, hogy nem törõdik vele eleget. Erre a férfi megígéri, hogy elviszi vacsorázni. Refugio rosszul lesz, de egyelõre nem tudni, mi baja. Johnny elmondja az anyjának, Nachitának, hogy eladták a mûhelyt, és elvesztette az állását. Ruben elmondja Esperanzának, hogy felesége rákos, s hogy elválik tõle, hogy Esperanzával lehessen. Késõbb pénzt is ad Esperanzának, hogy kisegíthesse a szorult anyagi helyzetben lévõ családját. Hernan bemutatja Hectornak Marianót. Fito munkát ajánl Johnnynak.

28.
Arturo fizetést ad Teresának. Fito ajánl egy jól fizetõ munkát Johnnynak. Arturo megveszi a lakást Luisának, és tisztázza a vele és Teresával kapcsolatos félreértéseket. Paulo eldönti, hogy munkát keres, és nem akar az anyjától függeni. Mariano megkéri Teresa kezét, de õ nemet mond.

29.
Mariano újra megkéri Teresa kezét, aki ezt visszautasítja, mert ugyan szereti Marianót, de a férfi még nem érte el azt a társadalmi rangot és vagyont, amit elvár tõle. Mariano felelõsségre vonja Fitót, amiért dílerkedik a környéken. Fito munkát ígér Johnnynak.

30.
Pablito keresztszülõket választ magának, de Teresa nem örül a fiú választásának. Esperanza cselekvésre szánja rá magát, hogy megtudja, Ruben igazat mondott-e neki. Teresa döntése miatt Arturo összezavarodik. Paulónak anyagi gondjai támadnak, ezért Genoveva szívességet kér Rubentõl a fiának.

31.
Paulo vonakodva fogadja el Ruben ajánlatát. Mariano bajba kerül a kórházban a magatartása miatt. Teresa saját tervei miatt türelemre inti Esperanzát. A bérházban kiderül Armando titka, de minden barát a segítségére siet. Teresa és Mariano nagy áldozatot hoz. Mayra hangot ad nemtetszésének Paulóval kapcsolatban. Ruben megtudja Ramonról az igazságot. Teresa újabb támadást indít Aida és a családja ellen.

32.
Ruben újabb hazugságokkal hitegeti családját. Teresa kihasználja Esperanza nagylelkûségét. Juana féltékenységét szitokkal álcázza. Mariano diplomaosztó bulija – Mariano és Refugio miatt – nem úgy sikerül, ahogy Teresa kigondolta. Ezért Teresa hosszú távra egy ismerõsénél keres menedéket.

33.
Teresa úgy dönt, beköltözik Arturóhoz, de Refugio ellenzi a dolgot, és összevesznek. Amikor megtudja, Armando is hazamegy a mûhelybõl, pedig Porfirio úr, a mûhely vezetõje nem örül, hogy munkaidõben intézi a magánügyeit. Marianót bántja Teresa döntése, de a munkába temetkezik: elkezdi tervezgetni, hogy néz majd ki a rendelõ. Refugiót is felzaklatja a lánya döntése, rosszul lesz, és be kell vinni a kórházba. Mariano értesíteni akarja Teresát, hogy mi történt az anyjával, de a lány nem engedi be Arturo házába. Fito figyelmezteti Teresát, hogy Paulónak súlyos drogproblémái vannak. Arturo régi barátja, Fernando meghívja Arturót, Teresát és Luisát a tengerpartra.

34.
Refugio megkéri Marianót, hogy ne hagyja Teresát letévedni a helyes útról. Arturóék úgy döntenek, hogy elfogadják Fernando meghívását, és mindhárman elmennek a tengerpartra. Armando meglátogatja a kórházban a feleségét, ezért ismét el kell jönnie a mûhelybõl. Ruben megduplázza Paulo fizetését, a fiú ezután megkéri Aida kezét. Teresa Arturótól akar kölcsönkérni az anyja kezelésére, de Mariano felajánlja, hogy összeszedi a pénzt. Azonban Hector, Aurora apja megelõzi õt, és rendezi a kórházi számlát.

35.
Pedro rajtakapja Rubent és Esperanzát. Refugio állapota javul, de még nem tudja, hogy Armando elvesztette a munkáját. Mariano rendelõs projektje folyamatban van. Paulo megkéri Aida kezét, eközben azonban Teresa visszaadja a gyûrût Marianónak, és szakít vele, mert nincs elég pénze.

36.
Fernando nem hisz a szemének, amikor meglátja Luisát. A kislányból gyönyörû nõ lett, és ráadásul kiderül, hogy közös projekten fognak dolgozni. Teresa vívódik az Arturo nyújtotta biztonság és a Mariano iránt érzett szerelme közt. Armando és Refugio újra veszekszenek a lányuk miatt.

37.
Teresa kikel magából, amikor meglátja apját a kórházban takarítani, átkozza a szegénységet, szégyelli Arturo elõtt az apját. Ruben le akarja mondani a pénteki vacsorát Esperanza szüleivel. Juana figyelmezteti Teresát, hogy döntenie kell Arturo és Mariano között.

38.
Mariano azt akarja, hogy Arturo hagyja békén Teresát, ezért összeverekednek. Teresa arra kéri Arturót, hogy a keresztanyja is velük lakhasson a házában. Luisa Cancúnba megy Fernandóval, ahol a lány örömére egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Arturo bebizonyítja, hogy komolyak a szándékai Teresával, de Refugio kételkedik benne, hogy a lánya valóban szereti-e a férfit.

39.
Mariano és Aurora meglátták Teresát és Arturót csókolózni, Mariano kiborul. Aurora késõbb találkozik Teresával és kérdõre vonja. Késõbb Mariano is találkozik Teresával, és elmondja neki, hogy rájött a kettõs játszmájára, és Teresa soha nem lesz boldog Arturóval. Teresa és Arturo meghívják Juanát, hogy vendégeskedjen náluk. Arturo bejelenti Juanának, hogy szeretné feleségül venni Teresát. Paulo drogot kér Fitótól.

40.
Arturo elmondja Marianónak, hogy megkéri Teresa kezét, emiatt Mariano nagyon kiborul. Arturo és Teresa a lány szüleinél vacsoráznak, hogy hivatalossá tegyék az eljegyzést, aminek Refugio egyáltalán nem örül. Közben Luisa egyre közelebb kerül Fernandóhoz, azonban a dolog rosszul sül el. Aurora elkeseredett, mert Aidától kellett megtudnia, hogy Teresa férjhez megy, annak azonban örül, hogy így Mariano szabad lesz.

41.
Armando figyelmezteti Johnnyt Patricia miatt, ám a fiatalok nagyon tetszenek egymásnak. Luisa megpróbál távolságot tartani Fernandótól, ám a férfi mindent megtesz, hogy elnyerje Luisa kegyeit. Mariano megpróbálja jóvátenni a hibáját, de Teresa hajthatatlan marad. Ennek ellenére Aurorával mégis konfliktusba keveredik. Mariano meglepõ felfedezést tesz Auroráról.

42.
Cutberto Aurora segítségét kéri. Teresa újabb cselszövéssel nehezíti meg Aida életét, aki emiatt számon is kéri apját. Ruben és Esperanza családi vacsorán vesznek részt. Mariano mérges Aurorára a titka miatt. Emiatt Teresával is konfrontálódik. Fernando õszintén elmondja Luisának az érzéseit.

43.
Aida dühös Rubenre, mert megcsalta az anyját. Mariano pedig Aurorára haragszik, mert nem mondta el neki, hogy Hector a kórház igazgatója. Fernando és Sasha együtt töltenek egy napot, de másnap Fernando rájön, hogy Luisát szereti, és szakít Sashával. Mariano megnyitja a rendelõt. Az ünnepségen Juana megismerkedik Hectorral, és Cutberto rögtön féltékeny lesz a férfira. Hector megtudja, hogy Teresa apja a kórházban dolgozik takarítóként.

44.
Teresa átengedi Aidának a ruhát, mondván, korábban már a barátját, Paulót is átengedte neki. Genoveva kérdõre vonja Paulót, hogy drogozik-e, de a fiú mindent tagad. Fernando bemutatja Luisát Sashának, aki figyelmezteti a lányt, hogy Fernando össze fogja törni a szívét. Teresa megkapja a szakdolgozata kinyomtatott példányait, és odaadja õket a szeretteinek. Cutberto és Juana berúgnak, majd Cutberto a nõnél tölti az éjszakát. Másnap Teresa meglátja a félmeztelen Cutbertót a hálószobában.

45.
Pablito nagyon boldog a sok ajándéktól, amit az õt ünneplõktõl kapott, de az apja összetör mindent, amikor megtudja, hogy Ruben nõs férfi. Paulo hamis papírokkal bizonyítja anyjának, hogy nem fogyaszt drogot.

46.
Esperanza Arturo házába menekül Teresához, miután Ruben szakít vele. Kiderül, hogy Esperanza gyereket vár Rubentõl. Aida készül az esküvõjére Paulóval. Paloma beszáll Ruben és Arturo ingatlan-projektjébe. Arturo Cancúnba utazik, mert kiderül, hogy a húga és Fernando együtt vannak. Teresa titokban utána megy.

47.
Esperanza beköltözik Refugióékhoz. Ruben megtudja Genovevától, hogy Paulo állítólag drogozik, és bizalmatlan lesz a fiúval szemben. Arturo Cancúnba utazik, hogy kérdõre vonja Fernandót, miért csalta meg a húgát. Kiderül, hogy Fernando ártatlan, korábban ugyan tényleg járt egy Sasha nevû nõvel, de az még Luisa elõtt volt. Teresa követi Arturót Cancúnba, és megismerkednek Fernandóval.

48.
Mariano tör-zúz, amikor megtudja, hogy Teresa hazudott neki, de Aurorának sikerül lecsillapítani. Patricia önkéntesnek jelentkezik a rendelõbe. Esperanza bocsánatot kér az anyjától a fájdalomért, amit okozott neki. Nachita megbocsát, de a lány nem költözhet haza. Johnny megtudja, hogy Esperanza terhes. Paloma találkozik Arturóval Cancúnban, és rájönnek, hogy mindketten ugyanazon a projekten dolgoznak.

49.
Aida rájön, hogy Teresa csak érdekbõl megy hozzá Arturóhoz, de közben Marianóba szerelmes. Teresa megkéri Palomát, hogy szálljon ki az építési vállalkozásból, de õ hajthatatlan. Teresa elmondja neki, hogy összeházasodnak Arturóval. Paulo elhiteti Genovévával és Aidával, hogy nem drogozik. Genoveva és Aida tervet szõnek: leleplezik Arturo elõtt, hogy Teresa igazából Marianóba szerelmes, és újra összehozzák Arturót Palomával. Mariano közben megtudja, hogy Teresa hazudott neki, és Arturóval ment Cancúnba.

50.
Palomának szeretne építeni egy kórházat a gyerekeknek. Refugio összevész Teresával, amiért Arturóval ment Cancúnba, ráadásul nem is szólt nekik, Luisa találkozik Teresával, s Teresa megkéri, hogy állítsa le az esküvõ szervezését. Genoveva ünnepi vacsorát rendez, hogy megünnepeljék a Türkiz Hold nevû cég létrejöttét. Igazából az a célja, hogy összehozza Palomát és Arturót. Aurora megtudja Teresától, hogy felbontották az eljegyzésüket Arturóval.

51.
Arturo szakított Teresával és megcsókolja Palomát. Paloma újra akarja kezdeni Arturóval, s Mariano pedig Teresával, ám Teresának Arturo kell. Aida és Paulo az esküvõ elõtti a leány-, illetve legénybúcsúra készülnek.

52.
Teresa az esküvõjére készül, közben Paulo és Aida esküvõjére ajándékként olyan iratokat küld, amelyek Aida apjának válási szándékát bizonyítják. Teresa találkozik Paulóval és vérig sérti volt barátját. Paulo bánatában újabb kábítószert vesz és túladagolással kórházba kerül, ahol meghal. Aida esküvõi ruhájában rohan a kórházba, ahol még megtudja, hogy Paulo Teresát vádolja.

53.
Aida Teresát hibáztatja Paulo haláláért. Johnny elmondja Patriciának, hogy el akarja õt venni. Esperanza rájön, hogy Rubennek a felesége legjobb barátnõjével is viszonya van. Aida annyira kiborul a võlegénye halála miatt, hogy Marianónak és Aurorának kell megmentenie õt egy végzetes lépéstõl. Fito megzsarolja Teresát, hogy õ is börtönbe kerül, ha szól a rendõrségnek.

54.
Arturo megtudja Palomától az igazat a gyermekükrõl. A férfit ez összetöri, Teresa viszont örül neki. Aida állapota kissé javul, de Teresa ismét tesz róla, hogy ez ne tartson sokáig. Refugio ragaszkodik az elveihez, még ha ezzel anyagi hátrányba is kerülnek. Mayra tisztázni akarja a helyzetüket Rubennel. Esperanza és Johnny elbúcsúznak a családjuktól.

55.
Luisa összezavarodik, de némi gondolkodás után megajándékozza Fernandót a bizalmával. Martin biztosítja Aurorát arról, hogy õ türelmes lesz vele. Teresa miatt Refugio és Armando között feszültség támad. Teresa lehûti Luisa lelkesedését. Ruben Esperanzát vádolja, majd a lánynak Hernan siet a segítségére. Johnny kicsit könnyebbé teszi Patricia fogságát.

56.
Genoveva megfogadja, hogy bármi áron boldog lesz. Teresa keresztanyját is hajlandó manipulálni céljai elérésében. Teresát nyugtalanítja az, hogy Genoveva nyomozni akar Paulo halálának ügyében. Mariano óva inti Esperanzát Teresától. Aida bosszút forral Teresa ellen, amelyet egy közös ismerõsük bevonásával tervez végrehajtani. Porfirio úr segítséget szerez lánya õrzéséhez.

57.
Teresa nagyon féltékeny, mert Aidát Marianóval látta. Cutberto és Juana kapcsolata kiderül, azonban Teresa egyáltalán nem örül a hírnek. Paloma még mindig szereti Arturót, õ azonban már továbblépett, és Teresával szeretne boldog lenni. Mariano megtudja, hogy Martin és Aurora együtt járnak, és ettõl eléggé elkeseredik. Johnny is szomorú, mert nem lehet együtt Patriciával, akit a nagyapja még mindig felügyelet alatt tart.

58.
Teresa nagyon féltékeny, mert Aidát Marianóval látta. Cutberto és Juana kapcsolata kiderül, azonban Teresa egyáltalán nem örül a hírnek. Paloma még mindig szereti Arturót, õ azonban már továbblépett, és Teresával szeretne boldog lenni. Mariano megtudja, hogy Martin és Aurora együtt járnak, és ettõl eléggé elkeseredik. Johnny is szomorú, mert nem lehet együtt Patriciával, akit a nagyapja még mindig felügyelet alatt tart.

59.
Paloma legnagyobb megdöbbenésére kiderül, hogy Teresa is részvényes a Türkiz Holdban. Ruben könyörög Mayrának, hogy adjon egy utolsó esélyt. Teresa anyja nem akar elmenni a lánya esküvõjére, amit Teresa nem is bán, mivel úgy véli, szülei nem valók ebbe a társaságba.

60.
Hector randizni hívja Juanát. Arturo és Teresa veszekednek, mert Teresát megvádolják azzal, hogy õ küldte Mayrának a hamis válási papírokat. Teresának nem tetszik, hogy Aurora Martinnal, Aida Marianóval együtt mennek az árverésre. Paloma befolyásos embereknek mutatja be Marianót. Teresa meglátja, hogy Aida és Mariano csókolóznak.

61.
Mariano és Aida megpróbálnak egymással vigasztalódni, amit Ruben nem néz jó szemmel. Juana elfogadja Hector udvarlását, meg is hívja kísérõjéül Teresa esküvõjére. Cutberto továbbra is hevesen udvarol Juanának. Teresa elmegy Mariano lakására, ahol elcsábítja. Fellángolnak a régi érzelmek.

62.
Teresa szülei és Cutberto az esküvõre készülõdve illemtanórákat vesznek Aurorától és Martíntól. Teresa az esküvõ elõtt egy nappal újra elcsábítja Marianót, és megbeszélik, hogy megszöknek. Hector egyre hevesebben udvarol Juanának, amit Cutberto rosszul visel, és bosszúból Griseldának csapja a szelet.

63.
Elérkezett Teresa és Arturo esküvõjének napja. Teresa megígéri Marianónak, hogy megszökik vele. Azonban egy autót kap ajándékba Arturótól, s ettõl rögtön meggondolja magát. Végül nem a Juana által varrt ruhát veszi fel, hanem azt, amelyet Arturo vett neki. Megkezdõdik a szertartás, de betoppan Mariano és botrányt csap.

64.
Az esküvõi partin megjelenik Mario, majd Esperanza. Esperanza veszekszik volt szeretõjével, Rubennel, végül Mayra megpofozza. Mariano Aidával a rendelõbe megy, amelyet közösen kifestenek. Aida otthon megtudja az anyjától, hogy Esperanza micsoda botrányt csapott. Elmegy a bérházba, megpofozza Esperanzát és durván veszekszik Teresa szüleivel.

65.
Teresa és Arturo Európába mennének nászútra, de Arturónak közbejön egy üzleti ügy. Refugio és Armando megtudják, hogy Esperanza gyereket vár Rubentõl. Armando Teresára való tekintettel megkéri Esperanzát, hogy menjen el a házból. Esperanza Juanához költözik. Cutberto feleségül kéri Juanát, de õ kikosarazza. Hector megbízást ad egy nyomozónak, hogy keresse meg Aurora anyját.

66.
Mayra megpróbálja lefizetni Esperanzát, hogy hagyja el a várost. Fito elmondja Gema asszonynak, hogy tudnának üzletelni úgy, hogy közben Johnny semmit se sejtsen. Késõbb Gema megkéri Johnnyt, hogy segítsen neki a kiszállításban. Luisa Fernandónál tölti az éjszakát. Össze is akarnak költözni, de amikor Arturo tudomást szerez a dologról, meggyõzi a húgát, hogy várjanak ezzel. Mayra megengedi Rubennek, hogy visszaköltözzön a házba, de nem akarja, hogy a férfi intézze az üzleti ügyeit.

67.
Aida örül, hogy a lapok írtak a Teresa esküvõjén történt botránytól, de Mayrának nem tetszik, hogy Esperanzát is megemlítik a cikkben. Arturo megkapja a hitelkártyája számlakivonatát, és így tudomást szerez Teresa felelõtlen költekezésérõl. Amikor kérdõre vonja, megint összevesznek, és a lány Fernando karjaiban keres vigaszt. Johnny kézbesíti Gema asszony egyik küldeményét. Késõbb kiderül, hogy Fito és Gema ezekben a csomagokban, az ételbe rejtve terjesztik a drogot a környéken.

68.
Arturo megtudja, hogy Teresa és Mariano jegyben jártak, és komoly kapcsolatuk volt, amirõl meg is kérdezi Marianót. Teresa és Refugio összevesznek, és Teresa rendkívül gorombán viselkedve megsérti õt. Paloma megpróbálja visszaszerezni Arturót.

69.
Arturo olyannyira bizalmatlan Teresával szemben, hogy máshoz folyamodik megerõsítésért. Mayra és Aida élvezik az új elfoglaltságukat, azonban Ruben rendkívül elégedetlen Mayra döntésével, ugyanis az asszony még mindig bizalmatlan vele. Refugiót nagyon megrázza az, amit megtud a lányáról.

70.
Ruben megfenyegeti Marianót. Fito elhúzza a mézesmadzagot Johnny elõtt. Arturo ultimátumot ad Palomának. Teresa a fejleményeket kihasználva tisztázza Aidával a hatalmi helyzetet kettejük között. Aurora beavatja Martint legféltettebb titkába. Ruben ismét féltékeny lesz az Esperanzához közelálló emberekre. Teresa meglepõ kijelentést tesz Arturónak.

71.
Arturo elmondja Teresának, mennyire szeretne egy közös gyereket, de Teresa hallani sem akar róla. Mariano és Aida abban maradnak, hogy jól akarják érezni magukat együtt. Johnny majdnem lebukik don Porfirio elõtt, mikor Patriciát akarja meglátogatni. Teresa kihallgatja, amint a férje Fernandónak mesél a végrendeletérõl.

72.
Mariano és Teresa éppen együtt vannak, mikor megérkezik Aida. Mayra megbocsát Rubennek, de feltételt szab: Rubennek egészségügyi vizsgálatot kell végeznie. Hector megkéri Arturót, hogy segítsen neki, hogy elválhasson a feleségétõl. Martin és Aurora Cuernavacába, Auroraék házába mennek egy kicsit pihenni, és meghívják Marianót és Aidát is. Közben Arturo és Teresa is megérkezik Cuernavacába.

73.
Arturo és Mariano megpróbálják egymás közt civilizáltan tisztázni a dolgokat, míg Teresa bizalmas társalgásba elegyedik Fernandóval. Cutbertót megeszi a féltékenység Juana utazása miatt. Ruben apránként visszaszerzi Mayra bizalmát. Arturo véletlenül tanúja lesz egy igen kényes témájú beszélgetésnek, és ezen képtelen túllépni. Esperanzának nem várt látogatója érkezik.

74.
Arturo képtelen fékezni magát, és elkeseredésében nagy meggondolatlanságot követ el. Esperanzát egy nagylelkû barátja húzza ki a bajból, sõt ennél is nagyobb támaszt akar nyújtani a lánynak. Fernando nagy szívességet tesz Arturónak. Patriciának egy titkos fegyver kerül a kezébe. Teresa az események hatására vallomást tesz Arturónak.

75.
Teresa bevallja Arturónak, hogy viszonya volt Marianóval, és ez az õszinteség majdnem véget vet házasságuknak. Paloma reményei Arturo visszaszerzésére cseppet sem lankadnak. Mariano ezalatt elmondja Aidának, hogy az apja milyen indokokkal hagyta el a várandós Esperanzát. Ezt megtudva Aida meggyûlöli Rubent, aki épp rendbe próbálja hozni a házasságát. Megvádolja Marianót, hogy szét akarja szakítani a családot és behálózni Aidát. Esperanza visszautasítja Hernan közeledését, Martin és Aurora szerelme pedig elmélyül egy kettesben töltött éjszaka után.

76.
Ruben megvádolja Marianót, hogy feleségül akarja venni Aidát, hogy megszerezze a pénzét. Arturo és Teresa Refugiónál ebédelnek. Bejelentik, hogy szeretnének gyerekeket. Armando visszafizeti Gemának az összes kölcsönt, így megszabadulnak az adósságtól. Don Porfirio megmondja Patynak, hogy a születésnapján az apja elviszi egy kollégiumba. Paty értesíti Johnnyt, és eldöntik, hogy megszervezik Paty szökését.

77.
Palomát elütötte egy kocsi, és haldoklik. Aida elmondja Rubennek, hogy látta Esperanzát csókolózni Hernannal. Ruben felkeresi Esperanzát, és megpróbálja meggyõzni, hogy menjen vissza hozzá. Mariano és Aida felajánlja a segítségét Martinnak és Aurorának Paloma alapítványánál. Amadeo bejelenti Rubennek, hogy nagy összegû sikkasztásra bukkant Ruben cégénél.

78.
Amadeo, Ruben könyvelõje rájön, hogy Ruben elsikkasztotta felesége üzletei pénzeinek egy részét. Hallgatásáért cserébe elfogadja Ruben ajánlatát. Aida megtudja Esperanzáról, hogy három hónapos terhes és felelõsségre vonja, hogy az apjától van-e a gyerek. Miután nem kap választ, Marianónál próbálja kideríteni az igazságot. Paloma végrendelete nagy vihart kavar.

79.
Hector megkéri Juana kezét, a lány igent mond. Késõbb kiderül, hogy Hector papíron még mindig nõs ember, bár régóta egyedül él. Arturo kiteszi Marianót az alapítványi kórházból. Teresa mérgében elárulja, tud róla, hogy Arturo Palomával töltötte azt a bizonyos éjszakát. Ruben megtudja, hogy Esperanza gyereket vár tõle. Genoveva Mariano segítségével egyre közelebb jut Fitóhoz.

80.
Teresa elmegy Fernandóhoz, és elmondja neki, hogy Arturo megcsalta Palomával. Arturo és Luisa otthon várják, de Teresa hazatelefonál, hogy Fernandónál tölti az éjszakát. Juana dühös Hectorra, mert nem mondta el neki, hogy felesége van. Arturo visszaveszi Marianót az alapítványhoz, de figyelmezteti, hogy ne zaklassa tovább Teresát. Teresa másnap Auroráéknál alszik, és a barátnõjének is elmondja, hogy Arturo megcsalta.

81.
Arturo megpróbálja lebeszélni Teresát a válásról. Teresa megkéri, hogy menjen el a házból. Mariano megmondja Aidának, hogy a munkájára szeretne koncentrálni, és nem akarja folytatni a viszonyukat. Fito pénzt kér Teresától, de õ inkább egy Arturótól kapott gyûrût ad neki. Genoveva tovább gyõzködi Rubent, hogy vegye el Esperanzától a gyereket, a férfi pedig pénzt kér tõle, amivel le tudja fizetni a volt szeretõjét. Johnny nem tudja kivenni a szobát, amit akart, ezért Cutbertóval úgy döntenek, hogy a szöktetés után a zenésznél rejtik el Patty-t.

82.
Mikor Aurora elmondja Martinnak, hogy bevallotta az érzéseit Marianónak, Martin szakít a lánnyal. Johnny megszökteti Patriciát a születésnapján, amiért don Porfirio a rendõrséggel fenyegetõzik, de senki sem találja a szerelmespárt. Aurora megkérdezi Teresát, hogy mik a tervei Marianóval most, hogy elválni készül Arturótól. Teresa egy romantikus meglepetést készít Marianónak, és azt mondja, csak õ hiányzik az életébõl.

83.
Ruben addig tud csak felhõtlenül örülni az új hatáskörének, amíg Aida fel nem világosítja õt. Refugio és Armando nagy szívességet tesz Patriciának. Arturo reménytelenségében megint Teresa szüleinél köt ki, ám a lányt nem ott találja meg. Ramon kellemetlen helyzetbe kerül, mert rosszkor toppan be fia szobájába. Aurora bejelentése miatt Martin felkeresi Marianót, hogy tisztázzák a helyzetet. Porfirio azzal vádolja Griseldát, hogy hagyta, hogy az unokája megszökjön.

84.
Aurora egyformán szenved Martin és Mariano miatt. Mariano felkeresi Teresát az otthonában. Teresa szülei tudomást szereznek Arturo hûtlenségérõl. Patricia és Johnny békülési szándékkal keresik fel Porfiriót. Ruben alattomos alkut akar kötni Marianóval, miközben ismét sikerül befolyásolnia Mayrát. Esperanza azonban ultimátumot ad a férfinak. Arturo hatalmas ajándékkal próbálja kompenzálni Teresát.

85.
Teresa nagyon elégedetlen Arturo döntésével. Martin ismét bebizonyítja önzetlenségét Aurorának. Teresa megpróbálja meggyõzni Marianót, hogy gondolja meg magát. Martin aggódik az alapítvány miatt. Juana félreérti Cutberto és Griselda búcsúját. Teresa kénytelen lépést tenni azért, hogy megpróbálja bebiztosítani a jövõjét egy gazdag férfi mellett. Mariano felvilágosítja Refugiót.

86.
Luisa meglepõ ötlettel áll elõ Fernandónak, ám aggódni kezd a férfi reakciója miatt. Hector ismét harcba lendül Juanáért. Teresa ismét reménnyel kecsegteti Arturót. Ramon nagyon megkedveli Aidát, és ezt a fiában is tudatosítja. Mariano egyre határozottabb a jövõjét illetõen. Teresát meghökkenti Refugio mondandója, ezért tovább húzza a mézesmadzagot Fernando elõtt.

87.
Mariano újra összejön Aidával. Fernando szakítani készül Luisával, de az édesanyja a városba érkezik, és nagyon örül, hogy a fia Luisát fogja feleségül venni. Arturo európai körútra szeretné vinni Teresát, hogy újrakezdjék. Juana szerint Cutberto beleszeretett Griseldába, és nem akar róla hallani. Aurora megtudja, hogy Aida elõször csak Teresa bosszantása miatt kezdett ki Marianóval.

88.
Teresa és Oriana asszony, Fernando édesanyja megismerkednek egymással. Teresa elfogadja Arturo meghívását az európai körútra. Patricia megkeresi a nagyapját, és meghívja az esküvõre, de õ nem akar elmenni. Aida szeretné, ha Mariano elfelejtené miatta a múltját, és elköltözne a bérházból. Juana elmegy moziba Hectorral és Aurorával, és nagyon boldog, mert Aurora második anyukájává fogadja. Cutberto megtudja, hogy Hector nõs, de a magyarázatot már nem várja meg.

89.
Esperanza meghívja Hernant Johnny és Paty esküvõjére. Fito megzsarolja Teresát, hogy mindent elmond Arturónak, ha Teresa nem fizet. Oriana figyelmezteti Luisát, vigyázzon Teresára és Fernandóra. Juana és Cutberto fegyverszünetet kötnek, azaz megegyeznek, hogy Johnny és Paty elõtt nem fognak veszekedni, mert jó példát kell mutatniuk. Don Porfirio felkeresi Patriciát, és megpróbálja meggyõzni, hogy ne menjen feleségül Johnnyhoz.

90.
Teresa megkéri Amadeót, amíg õ elutazik, tanítsa meg apját a könyvelés alapjaira. Ramon és Armando kibékülnek. Ruben szeretné, ha Mayra elvégezne egy tanfolyamot, hogy lehetõsége legyen leleplezni a sikkasztást. Aida összefut Teresával, és megtudja, hogy Teresa elutazik Európába Arturóval, aztán visszamegy Marianóhoz. Ennek a kijelentést Armando is meghallja.

91.
Patty és Johnny esküvõjét Juanánál tartják. Teresa a bérház elõtt összefut Aidával és közli vele, hogy bármikor visszaszerezhetné tõle Marianót. Ezt Armando is meghallja és lebeszéli a lányát, hogy elmenjen az esküvõre. Arturo és Teresa a kibékülés reményében hosszabb európai útra készülnek. Mindenki búcsúzkodik tõlük. Arturo elintézte Hector válását, aki rögtön megkéri Juana kezét. Genovéva azon igyekszik, hogy örökbe fogadhassa Esperanza megszületõ gyermekét. Még itt van Oriana, Fernando anyja, aki, a fia legnagyobb bánatára, nyíltan megveti Teresát.

92.
Arturo és Teresa indulásra készen áll, de kiderül, hogy a rossz idõ miatt törölték az összes párizsi járatot. Fernando felajánlja nekik a magángépét, de Oriana nem hajlandó lemondani a másnapi utazásáról, vagy együtt utazni Arturóékkal. Fito az utolsó pillanatban megjelenik, segítséget kér Teresától és megfenyegeti. Ruben és Esperanza veszekednek és dulakodnak, mert Ruben magának, illetve Genovevának akarja a születendõ gyereket. Esperanza elesik, elájul és veszélyes állapotban kórházba kerül.

93.
Arturo és Teresa Madridba utazik, hogy rendbe hozzák házasságukat. Teresa azonban nem hajlandó együtt aludni Arturóval. Johnny Fitótól kér kölcsön, hogy ki tudják fizetni Esperanza kórházi kezelését, de azt hazudja, Gemától kapott kamatmentes kölcsönt. Fernando anyja rábeszéli Luisát, hogy költözzön Fernandóhoz, amíg Arturo és Teresa Spanyolországban van.

94.
Esperanza kórházban fekszik, ahol Aida ráront, hogy megtudja végre, ki a gyermek apja. Esperanza, miközben megmondja az igazat, rosszul lesz, s veszélybe kerül a magzat élete. Cutberto, miután kiderül, hogy Juana hozzá akar menni Hectorhoz, visszamegy szülõfalujába. Juana kétségbeesve fogadja a hírt. Arturo és Teresa végre újra egymásra találnak Madridban.

95.
Hernan korlátozza Ruben, Aida és Mayra belépését a korházba. Figyelmezteti Rubent, hogy feljelenti Aidát, ha a baba meghal. Esperanza jobban van, de nem lehet még tudni, hogy a baba túléli-e. Aida nagyon megbánta, amit tett. Mariano elõször nem akar beszélni vele, de aztán Ramon meggyõzi õt. Juana megtudja, hogy Cutberto hazament a szülõvárosába, és nagyon szomorú. Azonban nem változtat a döntésén, feleségül akar menni Hernanhoz, hogy Cutberto boldog lehessen egy olyan nõvel, aki gyereket szül neki.

96.
Vanessa azt mondja Aurorának, azért ment el, mert súlyos problémáik voltak Hectorral. Ruben fél, hogy Mayra rájön a sikkasztásra. Arturo és Teresa nagyon élvezik Európát, elõbb Madridba mennek, aztán Arturo elviszi Teresát Párizsba, hogy Teresa újra belészeressen. Juana látja, amint Aida nagyon késõn megy el Marianótól, és még sokáig csókolóznak. Elmondja Teresának, hogy mi történt Esperanzával, Aidával és Marianóval. Johnny és Patricia megnyugtatják Esperanzát, hogy ki tudják fizetni a kórházi számlát, de Hernan is felajánlotta a segítségét.

97.
Amadeo engedelmeskedik Teresának, emiatt Aida és Mayra harcba lendül. Vanessa és Hector elsõ találkozása nem felhõtlen, ám Hectornak hála Aurora örömét semmi nem veszi el. Arturo Párizsban is azért küzd, hogy újra közelebb kerülhessen Teresához. Johnny megpróbálja kihasználni azt, hogy Juana elutazik otthonról. Hernan azt tanácsolja Hectornak, hogy Juanának addig szóljon Vanessáról, míg még nem késõ.

98.
A Vanessával való beszélgetés elkeseríti Juanát. Mayra Aida segítségével végre cselekvésre szánja rá magát. Aida lelki bánatán csak Mariano tud könnyíteni, és a férfi vigasztalása olyan sikeres lesz, hogy Aidában egy merész javaslat fogalmazódik meg. Vanessát egy rossz hír nagyon feldühíti. Hector próbálja kimagyarázni magát Juanánál. Arturo folyamatosan ajándékokkal és kedvességgel lepi meg Teresát Párizsban.

99.
Teresa és Arturo jól érzik magukat Párizsban, rendezõdnek a gondjaik. Késõbb hazajönnek, és végiglátogatják az ismerõseiket. Teresa rábeszéli Juanát, hogy küzdjön meg Hectorért. Eközben Vanessa, Aurora anyja is megpróbálja behálózni a férfit. Mayra és Aida rájönnek, hogy Ruben meglopta õket, ezért úgy döntenek, feljelentik. Mariano elmondja Ramónnak, hogy Aida össze akar vele költözni.

100.
Mariano meggyõzi Mayrát, hogy ne hagyja a lányát belekeveredni az apja ügyébe, ezért a nõ egyedül megy el a kerületi ügyész irodájába, és feljelenti a férjét. Vanessát bántja, hogy Juana együtt vacsorázik Hectorral. Arturo elmondja Fernandónak, hogy anyagi gondjai támadhatnak, ha elveszíti a Sainz-ügyet, ugyanis õ Sainz kezese. Teresa találkozik Marianóval, és megtudja, hogy egy drága lakásban lakik, és hogy Aidával jár.

101.
Johnny rájön, hogy a szendvicsekbe, amiket szállít, drogot rejtenek. Ki akar szállni az üzletbõl, de Fito megfenyegeti. Teresa meglátogatja Marianót az új lakásában, és elmondja neki, hogy mégsem válik el Arturótól. Vanessa közeledik Hector felé, aki végül, Juanára való tekintettel elküldi a házából a nõt. Luisa véletlenül megtudja, hogy Teresa Marianónál járt.

102.
Vanessa igyekszik megkaparintani Hector vagyonát, arra hivatkozva, hogy nem értesítették a válásról. Ám az ügyvéd, akihez fordul, nem bizonyul szerencsés választásnak. Johnny nehéz helyzetbe kerül, amikor ki akar szállni az üzletbõl, és emiatt már nem csak magáért kell aggódnia. Arturo bevallja Teresának, hogy Sainz kezese és akár a teljes vagyona elúszhat, ha elveszíti a pert. Teresának ezért át kell gondolni a stratégiáját.

103.
Patricia kétségbeesetten próbál rájönni, hogy Johnny miért akarja hazaküldeni a nagyapjához. Vanessa pénzhez akar jutni a volt férjétõl, miközben igyekszik megtartani Aurora szeretetét. Hector úgy dönt, hogy megvédi a lányát, és megpróbál egyezségre jutni Vanessával. Oriana és Luisa az esküvõt tervezgetik, ahol mindig akad valami probléma. Mayra és Aida végsõ lépésre szánja el magát Rubennel szemben, aki már csak Genovevára számíthat.

104.
Aurora pénzt ad Vanessának, de többé nem akarja látni. Vanessa szeretõje kevesli az összeget, s kidobja a nõt. Cutberto visszajön, hogy megoldja Paty és Johnny problémáját. Ruben börtönbe kerül a sikkasztás miatt. Genoveva felbéreli Fitót, hogy rabolja el Esperanza születendõ gyermekét.

105.
Refugio elmondja Teresának, hogy Johnny és Paty Mariano lakásában bujkál. Cutberto visszajött a falujából, ahová már nem is akar visszamenni. Aurora anyja végleg elmegy, Aurorát az vidítja fel, hogy hazajön Martin Párizsból, és úja kezdik a kapcsolatukat. Mayra azt kéri Rubentõl, hogy az adóssága fejében írassa a Török Holdban lévõ részvényeit Aidára. Armando a Sainz-ügy aktáival a bíróságra indul, de Fito elveszi tõle az iratokat és leüti Teresa apját.

106.
Fito leüti Armando urat és ellop tõle egy fontos aktát, hogy büntesse Teresát. Emiatt Arturo nagyon sok pénzt veszíthet. Luisa és Fernando esküvõi elõkészülete nem zajlik felhõtlenül. Oriana ki nem állhatja Teresát, és ez sok gondot okoz. Arturo azonban végig kiáll a felesége mellett.

107.
Aida nagyon összezavarodik az apjánál tett börtönlátogatás után. Arturo sokkoló hírt közöl Teresával. Esperanza megpróbálja tisztázni a helyzetet Hernannal. A Türkiz Hold részvényesei összeülnek, és megpróbálnak megoldást találni arra, hogy a Ruben okozta kárt helyrehozzák. Oriana viselkedésében meglepõ fordulat áll be. Martin ismét tanúbizonyságot tesz nagylelkûségérõl.

108.
Kiderül, hogy Arturo elveszítette régi barátja és üzletfele, Sainz fontos perét, s ezzel maga is csõdbe megy, a házát is el kell adnia. Teresa képtelen feldolgozni, hogy ismét szegény sorba jutott, de egyelõre Arturo mellett marad, noha Fernandóhoz is igyekszik közelebb kerülni. Oriana, Fernando anyja támogatja fia és Luisa leendõ frigyét, és Teresában felfedezi a veszélyes intrikust. Aida kárörvendve figyeli Teresa sorsának alakulását és összekülönbözik Marianóval, aki szánja egykori szerelmét, Teresát.

109.
Margarita, Sainz felesége a fájdalomtól õrülten megy Arturo és Teresa házába, és megpróbálja lelõni Arturót, de Teresát találja el. Teresa nagyon súlyos állapotba kerül, Mariano elsõsegélyben részesíti, ezzel megmenti az életét. Mayra úgy dönt, megbocsát Rubennek. Õ ezt elsõsorban egy fontos lelki döntésnek tartja, Ruben azonban aláírást vár tõle, melynek segítségével kijuthat a börtönbõl. Mayra teljesen kiborul, mikor ráébred, hogy Ruben semmit sem változott, és megtagadja tõle az aláírást.

110.
Teresa még mindig életveszélyben van. Sõt kiderül, hogy nyaktól lefelé teljesen le is bénulhat. Hector nem akarja megmondani Arturónak, mert Arturo így is nagyon szenved. Marianót nagyon megviseli, ami Teresával történt. Úgy érzi, hogy még mindig Teresát szereti, s ezért szakít Aidával. Martin az események hatására megkéri Aurora kezét, aki igent mond.

111.
Arturo kétségbeesik, mikor megtudja, hogy Teresa egy életre lebénulhat. Errõl Aida is tudomást szerez, és mikor Teresa felébred, közli vele is a rossz hírt. Martin és Aurora elmondják Hectornak és Juanának, hogy össze fognak házasodni.

112.
Hector elvégez egy reflex-vizsgálatot Teresán, de a lány nem érez semmit, ezért mindenki aggódik, hogy felépül-e. Hector szerint a mesterséges kóma lenne a megoldás, amibe Teresa végül – Mariano tanácsára – beleegyezik. Genoveva rájön, hogy Fitónak köze volt a fia halálához.

113.
Teresa felébred a kómából, megmûtik, és úgy tûnik, felépül. Hector rehabilitációt és sok gyógytornát ír elõ neki. Amikor Mariano megtudja, hogy Teresa meggyógyul, örömében megcsókolja Aurorát, de a lány végül Martin karjaiban köt ki. Ruben kiszabadul a börtönbõl, Mayra pedig világ körüli útra indul, hogy ne kelljen találkoznia volt férjével.

114.
Esperanza szülése megindul, beviszik a kórházba. Rubent kiengedik a börtönbõl, Aidának megígéri, hogy új életet kezd, de amint megtudja, hogy Esperanza a kórházban van, rohan hozzá. Genovevát közben mindenrõl tájékoztatja Fito. Cutberto elmondja Teresának, hogy tudja, mi történt az esküvõje elõtti éjszaka.

115.
Oriana kihallgatja Cutberto és Teresa beszélgetését és ismét meglátogatja Teresát. Hernan és Esperanza elhatározza, hogy összeházasodik. Cutberto medált küld Rodrigónak. Oriana elhatározza, hogy a hallottakat fogja felhasználni Teresa ellen. Aida kétségbe esett az apja miatt, és Marianóval sem tud kibékülni. Teresa felkészül Fernando látogatására. A ház megtartása érdekében Teresa mindent megtesz, hogy elcsábítsa Fernandót.

116.
Teresa a kórházban lábadozik, s végül hazaengedik. Küzd a felépüléséért, újra járni tanul, Arturo gyengéden támogatja. Fito továbbra is zsarolja, s végül eléri, hogy Teresa odaadja neki a kocsiját. Megszületik Esperanza babája, Rodrigo. Esperanza és Hernan még a kórházban összeházasodnak és a keresztelõt is ott tartják. Az ünnepséget Ruben apasági követelése zavarja meg.

117.
Esperanza és Hernan hazaviszi Rodrigót a kórházból. Ruben és Genoveva el akarja rabolni a kisbabát, ehhez felbérelik Fitót. Oriana elmondja Arturónak, hogy Teresa folyamatosan megcsalta Marianóval. Teresa eközben Fernandóval kacérkodik, az ujja köré csavarja a férfit. Mariano végleg elküldi Aidát, és Teresának is megmondja, hogy hagyja õt békén. Arturo az igazság hallatára elveszti a fejét.

118.
Teresa könnyek közt esedezik Arturo bocsánatáért, de a férfi ki akarja õt dobni. Mariano el akar menni hozzájuk, hogy elvigye onnan Teresát, aminek Aida nem örül. Martinnak kétségei vannak Aurora érzéseivel kapcsolatban. Oriana elmondja Luisának és Fernandónak is, hogy Teresa megcsalta a férjét. Úgy tûnik, Arturo mégis megbocsát Teresának.

119.
Arturo rájön, hogy Teresa a pénzéért ment hozzá és bosszút forral a lány ellen, hogy õ is ugyanúgy szenvedjen. Teresa megtudja, hogy csak Mariano apja lehetett, aki elmondta Oriana asszonynak, hogy Teresa az esküvõje elõtt megcsalta Arturót Marianóval, hiszen az apa Oriana asszony sofõrjeként dolgozik. Martín meglátja, hogy Aurora és Mariano megcsókolják egymást.

120.
Martín felbontja az eljegyzést Aurorával, mert nem akarja, hogy Aurora boldogtalan legyen. Teresa nem akarja elfogadni, hogy rossz anyagi helyzetbe kerültek Arturóval. Aida tovább küzd Mariano kegyeiért. Arturo új lakást választ magának és Teresának, méghozzá a bérház egyik romos, földszinti lakását.

121.
Arturo és Teresa beköltöznek a bérházba. Arturo ezt egy próbának szánja, hogy kiderüljön: Teresa õt szereti-e vagy csak a pénze miatt ment hozzá feleségül. Refugio meg akarja ünnepelni, hogy a lánya a közelébe költözött, de Teresa ezt kikéri magának. Mariano szeretné, ha az apja hozzá költözne, mert még véletlenül sem akar Teresával találkozni. Aurora elmondja Teresának, hogy Martinnal azért szakítottak, mert õ meglátta, hogy Marianóval csókolózott.

122.
Teresát meglátogatja Luisa, majd Aida és Oriana, akik csúfosan sértegetik. Teresa összefut Marianóval, aki megmondja neki, hogy Aurorába szerelmes. Juana nem tud dönteni Cutberto és Hector között. Aurora egyedül akar maradni, hogy gondolkodhasson, apja végül beleegyezik. Patty születésnapi ajándékot készít a nagyapjának és meghívja a bérházba.

123.
Mariano elmondja Teresának, hogy szereti Aurorát. Porfirio úrnak gyomorfekélye van, ezért Paty és Johnny beviszik a kórházba, ahol kiderül, hogy meg kell mûteni. Aurora elutazik Cuernavacába, de csak Juanának és az apjának árulja el, hova megy. Teresa megkéri Fernandót, hogy gyõzzék meg Arturót, adja el a Türkiz Hold részvényeit.

124.
Mariano megtudja Juanától, hova ment Aurora. Utána megy, és bevallja neki, hogy szereti. A lány gondolkodási idõt kér. Teresa tudomást szerez a dologról, és õ is odautazik, hogy megpróbálja visszacsábítani Marianót. Porfirio úr mûtétje jól sikerül. Genoveva hazatér Közép-Amerikából. Az útlevelében lévõ pecsétekkel akarja bizonyítani Aidának, hogy onnan van az “örökbefogadott” gyereke, aki valójában azonban a Fito által elrabolt Rodrigo.

125.
Mariano elmondja Aurorának, hogy harcolni fog érte. Teresa ügyeskedik, és végül hazaviteti magát Marianóval. Arturo látja, amint kiszáll a férfi kocsijából, úgyhogy ismét óriási vitába keverednek, ahonnan Teresa Fernandóhoz menekül. Cutberto megtudja don Porfirintól, hogy Juana miért szakított vele valójában.

126.
Arturo részegen megy haza reggel, Teresat senki sem találja, azt hiszik, hogy baja esett. Eközben Teresa Fernandoval van és megpróbálja õt is teljesen az ujja köré csavarni. Luisa mindeközben semmit sem sejtve készül az esküvõre. Aurora és Mariano dolgai sem alakulnak egyszerûen, szeretik egymást, de Aurora fél együtt lenni Marianoval, mert nem szeretne csalódni.

127.
Teresa már biztosan tudja, hogy a bérház egy próba, és egyre inkább a váláson töri a fejét. Rodrigo tüdõgyulladással kórházba kerül. Ruben bírói végzést szerzett arról, hogy látogathatja a fiát, és elvégeztetheti a DNS-tesztet. Luisa távol van és találkozik egy régi iskolai barátnõjével. Aida elmegy Aurorához, és megbeszélik, hogy bármit megtehet Mariano visszaszerzése érdekében, Auróra bele fog nyugodni. Teresa Fernandóhoz megy a kulcsokért, éppen ölelkeznek, amikor betoppan Luisa.

128.
Mariano kitartóan udvarol Aurorának, aki örömmel fogadja a bókokat. Mayra felfrissülve, boldogan, új lehetõségekkel és tervekkel tér haza. Teresa és Arturo a pár napos bérházi tartózkodás után Fernando luxuslakásába költözik. Teresa ezt személyes gyõzelemnek könyveli el, s tovább bolondítja Fernandót.

129.
Juana bevallja Teresának, hogy a szíve Cutbertóhoz húzza, mire Teresa megpróbálja meggyõzni, hogy maradjon Hectorral. Arturo felveszi maga mellé Luciát, Luisa gyerekkori barátnõjét. Teresa nem örül az új munkatársnak, akiben inkább vetélytársat lát. Mayra rajtakapja Rubent és Genovevát, amint ölelkeznek. Rubennek sikerül félrevezetnie Aidát, így a lány nem gyanakszik rá és Genovevára. Fernando nem bír ellenállni Teresának.

130.
Fernando segítséget ajánl Arturónak, de nehéz rábeszélni, hogy fogadja el. Még mindig kételkedik Teresa szerelmében, úgyhogy próbára akarja tenni. Cutberto döntés elé állítja Juanát, aki elmondja Hectornak, hogy kétségei vannak az esküvõvel kapcsolatban. Hector nem hiszi el Marianónak, hogy már nem szereti Teresát, ezért fél, hogy a lányának összetörik a szíve.

131.
Ruben, Genoveva és Aida anyagilag ellehetetlenítik Teresát és Arturót azzal, hogy kitúrják õket a Türkiz Hold projektbõl. Ruben engedélyt kap, hogy látogathassa a beteg kisfiát, és a kórházban elmondja Arturónak, hogy Teresa miatt került börtönbe. Aurora, apja rosszallása ellenére, Zacatecasba utazik Mariano után, hogy személyesen köszönhesse meg a férfi ajándékait. Juana színt vall, elmondja Hectornak, hogy Cutbertót választja.

132.
Teresa Arturo háta mögött ráveszi Fernandót, hogy vegye meg a Türkiz Hold Aidánál, Rubennél és Genovevánál lévõ részvényeit. Fernando belemegy, és Arturo is elfogadja az ajánlatát. Juana Cutberto után utazik, és elhatározzák, hogy összeházasodnak. Juanának már csak Aurorával kell elfogadtatnia a döntését. Teresa felfedezi, hogy Lucia a férjérõl készít arcképet, erre azonnal durván elkergeti a nõt. Oriana gyanakodni kezd, hogy a fia Teresa kérésére tesz szívességeket Arturónak.

133.
Teresa meglátja Lucia rajzát, amit Arturóról készített, és azt hiszi, a nõnek viszonya van a férjével, ezért kirúgja õt. Késõbb kiderül, hogy Luisa kérte meg Luciát, hogy készítse el a rajzot. Teresa ezek után is féltékeny Luciára, és összeveszik Arturóval. Amikor ezt Armando megtudja, otthagyja Arturo irodáját, hogy ne kelljen egy olyan embernek dolgoznia, aki megbántotta a lányát. Teresa a veszekedés után Fernando karjaiban keres vigasztalást.

134.
Aida lejárató hadjáratot tervez a Türkiz Hold projekt ellen, hogy megleckéztesse Teresát. Teresa elutazik Zacatecasba, Juana esküvõjére, viszont Arturónak a munka miatt otthon kell maradnia. Késõbb Fernando is Zacatecasba megy, de Luisának azt mondja, üzleti útra indul. Esperanza biztosítja Hernant, hogy szereti, és nem vágyik vissza Rubenhez. Oriana elmondja Luisának, hogy jobban örült volna, ha Arturo Luciát veszi el. Teresa megtudja, hogy Aurora összejött Marianóval.

135.
Teresa és Fernando Zacatecasban vannak. Fernando szeretne Teresával lenni, de Teresa folyton visszautasítja. Közben Oriana megtudja, hogy a fia és Teresa is Zacatecasba mentek, és gyanút fog. Johnny meglátja Teresát és Fernandót csókolózni, és elmeséli Marianónak. Mariano felkeresi Teresát, és figyelmezteti, hogy ne rontsa el Cutberto és Juana esküvõjét.

136.
Genoveva megbízására Fito és egy társa elrabolják Esperanza kisbabáját. Esperanza kihívja a rendõrséget. Az elsõ számú gyanúsított Ruben. Fernando visszatérve Zacatecasból nagyon feszült, nem tudja, hogy mit tegyen. Megvádolja Arturót, hogy összeszûrte a levet Luciával, de Arturo azt mondja, csupán munkatársak. Luisának is feltûnik, hogy Fernando milyen ideges. Teresa hazatér Zacatecasból, de rögtön összevesznek Arturóval, mert Arturo megint féltékeny Marianóra.

137.
Pár nap van hátra Luisa és Fernando esküvõjéig. Teresa döntést vár Fernandótól: vagy elmondják Luisának és Arturónak, hogy szeretik egymást, vagy megszöknek. A férfi nem akarja megbántani Luisát, inkább Teresával szakítana, aki viszont Lucia miatt végleg összeveszik Arturóval, bejelenti, hogy elválik, és elköltözik Juana lakásába. Mariano felkeresi Luisát, hogy elmondja neki, miben sántikál Teresa.

138.
Teresa ráveszi Fernandót, hogy mondják el Luisának és Arturónak, hogy egymásba szerettek. Juana és Cutberto hazatér, s szembesülniük kell Rodrigo eltûnésének tényével és Teresa válási szándékával. A kis Rodrigo eltûnését Aurora javaslatára a bejelentik a tévében. A felhívást Fito is látja.

139.
Miután Fernando elmondta Luisának, hogy nem akarja elvenni, mert Teresát szereti, Aurora veszi szárnyai alá a lányt, és hazaviszi. Fernando döntését Oriana sem fogadja el és megpróbálja jobb belátásra bírni. Teresa bejelenti szüleinek, hogy el akar válni, mivel Arturo újra alkoholba fojtja a bánatát.

140.
Arturo, miután beszélt Luisával, õrjöngve elindul, hogy megkeresse Fernandót és számon kérje rajta, amit tett. Hernan a mindig vidám Cutberto és Juana gondjaira bízza Esperanzát, akit hazaengednek a kórházból. Oriana felkeresi Teresát és Arturót is, hogy megtegye, amit a legjobbnak lát a családja érdekében. Luisa az Auroránál töltött éjszaka után sem tudott teljesen megnyugodni és Lucia próbál lelket önteni belé.

141.
Armandót gyászolják. Aurora próbálja észhez téríteni Teresát, Oriana pedig a fiát. Lucia elbeszélget Arturóval, aki megjelenik a virrasztáson. Fito megzsarolja Rubent és Genovevát. Hector ellenzi a lánya kapcsolatát Marianóval.

142.
Mariano megkéri Aurora kezét, de a válasz még várat magára. Fito zsarolja Rubent és Genovevát, még több pénzt követel. Ruben Genoveva tudta nélkül felbérli, hogy ölje meg Marianót. Armando temetésén Teresán mindenki látja, hogy Arturót szereti, próbálják meggyõzni, hogy ne váljon el. Oriana határozott lépésekre szánja rá magát, hogy megállíthassa a fiát, Aidával és Genovévával is szövetkezik Teresa ellen.

143.
Luisa és Arturo Luciához költözik. Arturo vonzódik a nõhöz, bár a Teresával történteket még nem heverte ki. Teresa féltékeny Luciára. Ruben zsarolja Esperanzát, hogy elmondja neki, hol van Rodrigo, de csak ha elhagyja Hernant, és visszamegy hozzá. Hernan arról próbálja meggyõzni Esperanzát, hogy jót tenne neki egy pszichológiai kezelés. A szigorú Hectort Juana és Hernan is szeretnék rávenni, hogy fogadja el Marianót, mint Aurora barátját.

144.
Oriana elmondja Teresának, hogy megpróbálja elperelni Fernandótól az örökségét, nehogy Teresa rátegye a kezét a vagyonára. Amikor ezt Fernando is megtudja, összeveszik az anyjával. Aurora szakorvosi vizsgája remekül sikerül. Juanát és Cutbertót elkeseríti, hogy milyen nehéz dolog az örökbefogadás. Luisa úgy dönt, elfogadja Fernandótól a De la Barrera házat, viszont azt közben a férfi odaígéri Teresának is.

145.
Mariano megveri Fitót, amikor meglátja a lakása közelében ólálkodni. Fito rájön, hogy nem lesz könnyû megölni Marianót, ezért több pénzt kér Rubentõl. Szóváltásba keverednek, és Genoveva Rubent védve leüti Fitót, aki meg is hal. Rubennel bedobják a hullát egy csatornába. De nincsenek egyedül, Teresa az egészet végignézi. Ruben késõbb megzsarolja Genovevát: azzal fenyegeti, hogy beszél a rendõrségnek a gyilkosságról, ha a nõ nem ad neki pénzt.

146.
Esperanza nem megy el Hernannal a terápiára, de bevallja, hogy szereti. Teresa elmondja Aidának, hogy Genoveva Ruben szeretõje, és késõbb a lány kérdõre vonja az apját, aki viszont letagadja a viszonyt. Cutberto munkát kap Orianától, így több esélye lesz az örökbefogadásra. Juana a mesterséges megtermékenyítésrõl beszélget Aurorával. Marianót letartóztatják Fito meggyilkolásáért. Arturo elvállalja a védelmét, és Teresa is segít neki.

147.
Fernando dühös Teresára, amiért Mariano védelmére kelt. Teresa vallomást tesz a rendõrségen, és elmondja, hogy látta Rubent és Genovevát, amikor bedobták Fito holttestét a csatornába. Azonban Marianót ezután sem engedik ki a börtönbõl. Aurora felveszi a gyûrût, amit Marianótól kapott, jelezve, hogy készen áll a házasságra. Ruben megmutatja Rodrigo fényképét Esperanzának, és eközben Paty meglátja õket.

148.
Oriana igyekszik a neki legmegfelelõbben rendezni a helyzetet Teresával, aki hajlandóságot mutat arra, hogy elfogadja a felajánlott összeget. Mariano a fegyházból a börtönbe kerül, mivel a bíróság szerint õ gyilkolta meg Fitót. Don Porfirio a kórházi ágyon elmeséli Patriciának a családja igaz történetét, amibõl kiderül, miért nem kedveli Johnnyt. Ruben tervei lassan körvonalazódnak.

149.
Teresa és Fernando bejelentik Refugiónak a házassági szándékukat, aki nem hajlandó áldását adni a frigyre. Aida és Aurora Jaime rendõr társaságában ellátogat Genovevához, hogy bizonyítékot találjanak arra, amit Mariano a börtönbe kiszedett El Tuercasból. Miközben várnak, Aurora felismeri Esperanza fiát a kis Paulitóban. Mire Genoveva és Ruben visszaérnek a bankból, ahonnan kivették Genoveva minden pénzét, nyomozók várnak rájuk, házkutatási paranccsal.

150.
Teresa rábeszéli Fernandót, hogy írassa rá a vagyonát, hogy Oriana ne kaparinthassa meg. Oriana rosszul lesz, és kórházba kerül, mikor ezt Fernando közli vele. Ruben megtámadja Teresát, és pénzt követel tõle, de Arturo idõben megérkezik. Teresa nagy fájdalmat okoz az anyjának, a keresztanyjának, és késõbb Fernandónak is.

151.
Teresa elmondja Arturónak, hogy mégsem megy hozzá Fernandóhoz, és szeretné visszacsábítani a férjét. Juana születésnapi buliján, ahová Teresa is betoppan, Refugio kitagadja a lányát, és Juana is elzavarja. Genoveva haját levágják a börtönben, rabtársai így alázzák meg. Rubent a megölt Fito bátyja kínozza, s végül megkéselik a börtön udvarán. Apja halálának hírérõl Aida Teresától értesül. Teresa ismét elzavarja Fernandót, aki aztán Luisához próbál visszamenni, miután megtudja, hogy a nõ gyereket vár tõle.

152.
Megtartják Aurora és Mariano esküvõjét. Teresa titokban végignézi az esküvõt, s mindenkit boldognak lát. Esperanza bejelenti, hogy kisbabát vár. Luciának kiállítása nyílik. Teresa végsõ kétségbeesésében az apja sírjánál keres vigaszt, miután többször is próbálta meggyõzni Arturót arról, hogy megváltozott.

Megosztom másokkal: