Um Lugar ao Sol – Elcserélt élet tartalma

UM LUGAR AO SOL – Elcserélt élet c. sorozat tartalma:

1.
A gyermekotthonban 18. születésnapját ünneplő Christian megtudja, hogy van egy ikertestvére és egy magazinban felfedez egy fotót, amin egy fiú a riói Botafogo szurkolójaként pont úgy néz ki, mint ő, ezért Rióba költözik, hogy megkeresse. A szegénynegyedben lakik, majd parkolófiú lesz a reptéren. tíz év múlva szárnyai alá veszi legjobb barátját, az időközben felnőtt Ravit, akit az otthonban öccseként szeretett. Halálos ágyán a nevelőapja elárulja az aranyifjú Renatónak, hogy örökbe fogadták, ezért a fiú dühében Európába utazik.

2.
Ravinak tetszik egy lány, ám Lara Christiant választja. Renato hazatér Európából a barátnőjével, Barbarával. A fiú még mindig drogozik, de fogadkozik a lánynak, hogy megváltozik. Egy utcai lopás miatt tévedésből őrizetbe veszik Ravit, és Christian nem tudja, honnan teremtse elő a pénzt az óvadékra. Lara vizsgálatra kíséri a nagymamáját. Renatót őrizetbe veszik a dílere lakásának közelében, Barbara kihozza a fogdáról, de szakít vele.

3.
Christian még mindig pénzt akar szerezni Ravi óvadékára, ezért vállalja egy drogcsomag elszállítását, ám azt elveszíti a buszon, és halálosan megfenyegetik. Mindent elmond Larának, aki kifizeti Ravi óvadékát, és kitalálja, hogy meneküljenek mindannyian busszal Minasba, a nagymamájához. Christian ismét meglátja Renatót a stadionnál és követni kezdi. Lara és Ravi hiába várják Christiant a buszpályaudvaron.

4.
Christian és Renato megismerkedik egymással, elkezdik összerakni a képet, hogy mi történt kettejük múltjában, azonban egy váratlan esemény megakadályozza a testvéri viszony elmélyülését. Közben Ravi és Lara egyre inkább aggódik, amiért Christian nem jelent meg a buszpályaudvaron, és attól tartanak, hogy baja esett. Félelmükről úgy hiszik, beigazolódik.

5.
Christian megismeri Barbarát, aki nem tudja, hogy nem Renatóval beszél, s ezért alapos fejmosásban részesíti a Renatónak hitt ikertestvért. Lara gyászol, de nem képes elfogadni, hogy elvesztette a szerelmét. Ravi tudomást szerez arról, hogy Renato meghalt, de ugyebár azt hiszi, Christiant gyilkolták meg. A fiatal fiú elveszti a fejét, s bosszút fogad, ezért Christian úgy dönt, közbelép, majd pedig beavatja Ravit a tervébe.

6.
Christian Renatóként megváltoztatja a jelszavát a bankban. Rebeca nehezen dolgozza fel, hogy hamarosan 50 éves lesz. A kezelőorvosa azt tanácsolja Santiagónak, hogy kevesebbet dolgozzon. Ravi visszatér Rióba, és értetlenül áll azelőtt, hogy Christian a bátyja helyébe lépett. Elenice közli a fiával, hogy rosszul állnak anyagilag, és jobban tenné, ha kibékülne Bárbarával. Noca és Lara Rióban töltenek néhány napot, és Christian éppen arra jár autóval, ahol sétálnak…

7.
Mindenki Bárbaáék esküvőjére készül és nagyon örülnek, hogy Renato előnyére változott. Christian és Ravi csúnyán összevesznek, a fiú nehezen viseli, hogy Christian nem mondja meg az igazat Larának és bujkál előle. Rebeca többet iszik a kelleténél az esküvőn, Cecilia és Tulio szóvá is teszi. Ravi találkozik Nocával és Larával, megnyugtatja őket, hogy jól megy a sora.

8.
Bárbaráék Európába repülnek nászútra. Christian amikor csak tudja, telefonon hívja Ravit. Egyik este Ravi lakásának ablakán egy lány mászik be a rendőrök elől menekülve. Rebeca ráveszi a lányát, hogy szerepeljenek egy anyák napi fotókampányban, és Breno el van ájulva Cecilia szépségétől. Rebeca fiatalabb férfiakról fantáziál. Noca állást szerez Larának egy iskola konyháján, majd összefut a régi szerelmével, Mateusszal.

9.
Christiant nyomasztja a baleset, amit még Renato okozott, hiszen a következményeivel most neki kell szembenéznie. Barbara így hiába lepi meg egy örömhírrel, Christiant ez sem dobja fel, de a nő boldogsága is tovaszáll, amikor megtud egy titkot. Ravi Joyt próbálja megkeresni, Lara pedig a továbblépésen gondolkodik, de egyelőre Christian halálán töpreng, mert azzal kapcsolatban nem áll neki össze a kép.

10.
Joy és Ravi kapcsolata nem sokáig marad problémáktól mentes, és a fiúnak még azzal is meg kell küzdenie, hogy azt érzi, Christian eltávolodik tőle. Barbara újra boldog, minden gondolata a baba körül forog. Lara és Mateus nyomozásba kezd, azonban a dolgok nem a terveik szerint alakulnak.

11.
Ravi közli Christiannal, hogy a barátnője gyereket vár, és tetszik neki, vagy sem, ők vállalni fogják a babát. Noca ráveszi Larát, hogy lépjen tovább, és elfogadják Mateus ebédmeghívását. Barbara gyanakodni kezd, hogy Renatónak szeretője van, és úgy dönt, hogy személyesen jár a végére, de emiatt kórházba kerül.

12.
Az orvosa azt tanácsolja Santiagónak, hogy az egészsége kedvéért kezdje el megtervezni a nyugdíjazását. A lányai ezért megszerveznek neki egy ünnepséget, egy megemlékezést. Tulio bevezeti Renatót a szupermarket működésébe és rábíz egy kényes ügyet, mely a terjeszkedésüket akadályozza. Joy anyja nem talál munkát, ezért a lány megígéri neki, hogy szerez pénzt Ravitól. Ő Christől próbál kölcsön kérni, de összevesznek és közben véletlenül elcserélik a mobiljukat. Így Ravi van ott, mikor Barbarának kórházba kell mennie, és Chris ott, mikor Joy fia megszületik.

13.
Ravi nagyon boldog, hogy apa lett. Barbara kikészül, elképzelhető, hogy többé nem lehet gyereke. Christian a munkába temetkezik. Rebeca személyi edzőt kerít az apjának Erica személyében, akinek a fia azonnal összebarátkozik Santiagóval. Christian úgy dönt, hogy minden babakelengyét Ravinak ad, emiatt összevesznek Elenice-szel. Joy nehezen viseli az anyasággal járó bezártságot. Christian Pouso Felizbe megy, hogy mindent tisztázzon Larával, de arról értesül, hogy a lány esküvőre készül.

14.
Lara és Mateus nászútra mennek. Christian elmegy Bras de Pinába meggyőzni egy boltost, hogy adja el az üzletét a Redentornak azzal, hogy megígéri, az egész család munkát kap majd a szupermarketben, amiből csakhogy nem lesz semmi, mivel iskolázatlanok. Rebeca megtudja, hogy Bela barátja, Felipe kenuzni szokott, és kiderül, hogy ő is mindig ki akarta próbálni. Cecilia egyre kevésbé bírja, hogy mindenki a róla készült képet nézi és közli az anyjával, hogy ő nem vágyik a modelléletre.

15.
Chris meglátogatja Romero tanár urat a kórházban és megígéri neki, hogy megpróbál jól cselekedni. Az iskolaigazgató közli Nocával és Dalvával, hogy többé nem járhatnak be az órákra, ezért Noca felmond Lara és Dalva nevében is. Ravi és Joy között megromlik a viszony, mert Joy egyre inkább unja, hogy otthon kell maradnia a babával. Megjelenik Maria, akivel Renatónak Párizsban volt viszonya, és közli, hogy ő a fia apja.

16.
Maria Fernanda követelése miatt Christiannak újra szembesülnie kell azzal, hogy még mindig nem tud mindent Renato múltjáról, ami újabb bonyodalomhoz vezet. Barbara szeretne újra belevágni a babaprojektbe, de nem megy olyan könnyen. Cecilia nem nézi jó szemmel, hogy Rebeca jóban van az egyik barátjával, pedig az anyja a házassága megmentésén fáradozik.

17.
Nicole nehezen tudja magában tartani azt, amit megtudott Christianról, de miután Barbara szörnyű hírt kap, amit nem tud feldolgozni, mégis meg kell gondolnia magát. Rebeca és Felipe véletlenül újra összefutnak, ami nem könnyíti meg a nő helyzetét. Christian Maria Fernandával próbál dűlőre jutni, de nem csak ez a szituáció állítja komoly feladat elé.

18.
Barbara és Christian összevesznek az eltitkolt gyermek miatt, és Santiago is megvonja a bizalmát a vejétől. Elenice képtelen belenyugodni a helyzetbe és mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, a fiúnak nem lehet Renato az apja. Lara nehezen tanul bele az anyaszerepbe. Rebecát bűntudat gyötri, amiért csókolózott Felipével, és Cecilia gyanakodni kezd, hogy viszonyuk van. Noca meghirdeti, hogy eladó a háza.

19.
Christian autóbalesetet szenved a Pouso Feliz felé vezető úton. Bebizonyosodik, hogy Maria Fernanda fiának nem Renato az apja. Barbara és Christian kibékülnek, visszaveszik a férfit a céghez is. Santiago elviszi Christiant az apja sírjához. Ilana azt tanácsolja Rebecának, hogy ne találkozzon többé Felipével. Christian számon kéri a nagybátyját, amiért elvitt valamit a lakásából. Barbara nehezen viseli, hogy Santiago jól kijön a személyi edző kisfiával és tenni próbál ellene.

20.
Santiago személyesen kér bocsánatot Barbara viselkedése miatt Ericától, és segíteni szeretné Luan tanulmányait. Lara megpillantja Ravit Pouso Felizben, de a fiú menekül előle. Noca Rióba költözik, Lara régi lakásába, és a lány is vele tart, hogy segítse a beilleszkedést. Barbara kitalálja, hogy kellene neki valami elfoglaltság. Rebeca pszichológushoz kezd járni. Elenice meg akarja szerezni a lakást, amit Barbara örökölt.

21.
Lara továbbra is azon töri a fejét, hogyan tudhatna meg többet Christian haláláról, és úgy tűnik, a nyomozása új erőre kaphat. Barbara apró füllentése egyre nagyobbra duzzad, mindeközben pedig anyósa, Elenice újfent kever-kavar a háttérben. Christian és Ravi óvatlan beszélgetése bajt hozhat a fejükre, Tulio pedig alig várja, hogy találjon valamit, amivel sarokba szoríthatja őket.

22.
Ceclia megtud valamit, amitől kiakad, ennek okán pedig olyan döntéseket hoz, amelyeket nem gondol végig. Újabb elméleteket gyárt Lara, aki folytatná nyomozását, azonban ezt nem mindenki nézi jó szemmel. Egy családi cégnél történt baleset miatt új feladatok hárulnak Christianra, akit viszont talán jobban sokkol a titok, amelyről tudomást szerez, miközben Elenice számára inkább olyasmire derül fény, amely felvillanyozza.

23.
Santiago túlhajszolja magát a személyi edzésen. Rebeca számonkéri Felipén, amit a postásnál hagyott számára. Cecilia megharagszik az anyjára és Nicole-hoz költözik. Christian be akarja bizonyítani, hogy Tulio és Ruth összejátszik a Redentor ellen, Tulio pedig úgy érzi, hogy Renatóval nem stimmel valami. Barbara meglepődik, hogy Janine nem jár tovább a tanfolyamra. Lara a stadion előtt kezd árusítani. Ruth megdöbbentő fényképet talál Ravi tárcájában…

24.
Ravi felfedezi, hogy eltűnt a fénykép a tárcájából, Christian kiakad, érzi, hogy Tulióék sejtenek valamit. Santiago az intenzíven fekszik szívrohammal, és Barbara a személyi edzőt vádolja miatta. Tulio és Ruth ellátogatnak a gyermekotthonba, ahol Christian és Ravi felnőttek. Inacia beáll teakonyhai kisegítőnek Ravi jóvoltából. Barbara meggyőzi Janine-t, hogy folytassa a tanfolyamot. Noca eladja a minasi házát, Lara állást kap az Engenhaóban…

25.
Úgy tűnik, eredményesen zárul Christian és Ravi akciója, de azért a terv végrehajtásába néma hiba csúszik. Ruth és Tulio is nyomon van, ráadásul utóbbi új információforráshoz is jut, miközben Lara a futballstadionban próbálja megtalálni a Renatónak hitt Christ. Barbara novellalopása újabb bonyodalmakhoz vezet, Nicole viszont talán végre megtalálja számításait.

26.
Santiago születésnapját ünneplik, mindenki a nyaralóba hivatalos, de Elenice és Alipio nagyon hamar távoznak. Christian le akarja leplezni Tuliót Santiagónál, Tulio pedig arra készül, hogy Christiant leplezi le Santiagónál. Nicole vacsorával lepi meg a családot. Erica és Luan is megérkezik a birtokra, Barbara legnagyobb bánatára. Brenónak családi ügy miatt váratlanul el kell mennie, és vele tart Cecilia is. Julia saját dalt ír, Felipe nagyon büszke rá. Miután Ravi fültanúja egy beszélgetésnek, váratlan lépésre szánja el magát…

27.
Christian és Tulio felfedik egymás előbb lapjaikat, és tovább folytatódik kettejük között a macska-egér játék. Azonban Chrisnek nemcsak ez okoz fejtörést, hanem az is, hogy szembetalálja magát valakivel, aki fontos szereplője volt régi életének, ráadásul még a legjobb barátjával is konfliktusba kerül. Elenice kénytelen változtatni tervén, ami Alipiót is váratlan helyzet elé állítja. Felipe döntése alaposan meglepi a nagymamáját, pedig nem is sejti, pontosan mi áll annak hátterében.

28.
Barbara kifejezésre juttatja, hogy nem tűri, hogy Renato újra zülleni kezdjen. Ravi és Joy összevesznek, amiért el kell költözniük a lakásból. Barbara bocsánatot kér Nicole-tól. Rebeca újra közeledni próbál Tulióhoz, és úgy tűnik, hogy rendeződhet a házasságuk. Lara kiakad a nagymamájára, amiért minden pénzüket kivette a bankból. Noca megismerkedik egy beteggel a kórházban…

29.
Noca váratlan dologra bukkan Napóleon lakásában és válaszul tervet eszel ki. Rebeca kirúgja Tuliót. Kiderül, hogy Barbara a novellapályázat győztese, de öröme nem felhőtlen, és érzi, hogy ideje elmondani az igazat mindenkinek. Nicole jól érzi magát Paco társaságában. Cecilia hazaköltözik. Barbara véletlenül elolvassa az üzenetet, amit Felipe küld Rebecának.

30.
Rebeca túllépne Felipén, és erről más is tudomást szerez, ráadásul még a lánya egészsége miatt is aggódnia kell. Ilana jó hírrel szolgál férjének, de váratlan reakcióval kell szembesülnie, míg Lara ismét megpróbál továbblépni Christian halálán, miközben nagymamája cselekedetei is aggasztják. Santiago furcsállja veje viselkedését, de nem sejti, hogy Tulio miatt kényszerül tőle szokatlannak tűnő döntéseket hozni Christian, aki egyre több problémával kénytelen szembesülni a családi vállalkozásban.

31.
Santiago felháborodik a bölcsődei ellátás felszámolásán, és felszólítja Renatót, hogy hozza helyre a hibát. Barbarát felkérik, hogy írjon egy könyvet. Ravi nehezen bírja Joy felelőtlen viselkedését. Janine nem enged tovább a zsarolásnak és elmond mindent Antoniának. Barbara házában tartják Elenice és Alipio eljegyzését. Tulio titkos találkozóra hívja Christiant az irodába kora reggelre…

32.
Christiannak életbevágó döntést kell meghoznia, ám nem emiatt kezd kikészülni idegileg. Barbara ötlete eleinte ígéretesnek tűnik, de rájönnek, a múlt elől Prágában sem tudnak elmenekülni. Elenice és Alípio továbbra is egymás átverésén dolgozik, míg Noca házasságon keresztül igyekszik anyagilag helyrerázódni, és bár Lara a motivációról nem tud, abban biztos, hogy valami nem stimmel nagymamája döntésével kapcsolatban. Joyce a húgát igyekszik megvédeni, amiben Ravi is segíti, de lehet, hogy a fiú ezúttal olyasmibe tenyerel, amiből nem tud kimászni.

33.
Joy kiakad az anyjára, amiért Valdirt védi, és elhatározza, hogy felelősebb szülő lesz. Rebeca visszafogadja a lábadozó Tuliót, habár Cecilia nem ért vele egyet. Lara rájön, hogy a nagymamája miért ment hozzá Napóleonhoz. Santiago és Erica együtt vacsoráznak. Teodoro és Elenice meglepő riportot látnak a tévében. Santiago összehívja a családot, nagy bejelentésre készül. Janine megjelenik Barbara háza előtt a gyűrűvel.

34.
Megnyílik Noca étterme, és a nagyi érdekes szemlélettel áll az étlaphoz. Barbara támogatja Elenice-t gyászában. Santiago vendégül látja Erica családját egy étteremben, de a közös vacsora váratlan fordulatot vesz, amikor feltűnik a lány sógora. Ravi az új munkahelyén összetűzésbe keveredik a főnökével, amiből rendőrségi ügy lesz és Joy kénytelen Christian segítségét kérni.

35.
Barbarát továbbra is gyötri lelkiismerete a novella miatt, de nem olyan könnyű bevallania tettét, váratlan események akadályozzák. Ráadásul az is nyomaszthatja, hogy megkapja a díjat az ellopott műért, ami még több bonyodalmat okoz. Közben Rebeca továbbra sem találja számításait, ezért édesapja úgy dönt, kezébe veszi az ügyet, de Santiago más téren is igyekszik előrelépni. Christian pedig Ravit próbálja meggyőzni, de a makacs fiú szeretne önállósodni, így nem mindig egyezik a véleményük.

36.
Barbara attól fél, hogy kitudódik a titka. Ravi és Joy visszaköltöznek Christian lakásába, ahol Joy váratlan dolgot talál, majd kérdőre vonja Ravit, és a fiú kénytelen elmondani az igazságot. Breno és Ilana felidézik megismerkedésük időszakát. Julia beköltözik Virginia lakásába. Az egész család Rebeca születésnapját ünnepli, de Barbara nagy hírt jelent be. Luan labdázik a házban, és Barbara kezet emel rá.

37.
Barbara lelepleződik, az apja próbálja menteni a menthetőt, Renato el akarja hagyni, de az anyja emlékezteti saját stiklijére, és ettől ő is teljesen kétségbeesik. Janine aggódik, hogy nincs hová mennie. Nicole együtt vacsorázik Pacóval és a lányával. Elenice vigasztalja Barbarát. Marie-nak kiesik az első tejfoga. Lara megtudja, hogy az anyjának volt egy fiútestvére. Santiago biztos benne, hogy Tulio lopja meg a céget

38.
Érdekesen alakul Lara és a Renatónak hitt Christian kapcsolata, miután volt vőlegénye megkereste a lányt. Chrisnek azonban más problémákkal is meg kell küzdenie részben Ravi miatt, így korántsem alakul minden a tervei szerint. Barbara nehezen birkózik meg a lebukással, és csak még nagyobb galibát csinál magának, míg Santiago Erica kibékítésén fáradozik. Viszont talán épp az vezet eredményre, amikor nem kifejezetten a visszahódításán dolgozik.

39.
Bár Noca és Christian beszélgetése nem hoz váratlan fordulatokat, az utózöngéje mégis jelentősnek bizonyul, és közben a férfinak újabb nehézségekkel kell szembenéznie. Rebeca komoly válságba kerül mind szakmai szempontból, mind a magánéletben, és bár többen is igyekeznek segíteni neki, nem tudja, képes-e kilábalni a gödörből. Cecília más jellegű, de szintén nagy dilemma előtt áll, Ilana pedig attól tart, elveszíti kisbabáit, míg Lara azon tépelődik, hogyan alakul az éttermük sorsa.

40.
Noca félti Larát, amiért Renato annyira hasonlít Christianra. Joy két kézzel szórja a pénzt, Ravi legnagyobb bánatára. Rebeca boldog, hogy felkérték a kampány arcának. Renato és Lara váratlanul kettesben maradnak, és Renato elárul egy titkot a lánynak. Santiago örül, hogy Renato kerítette a könyvvizsgáló céget. Ilana új orvosa régi legjobb barátnője, akivel huszonéve nem találkoztak. Janine átveszi az őt megillető irodalmi díjat. Renato és Barbara összevesznek. Lara ellátogat egy vendéglátóipari képzésre a nyomornegyedben, és Renato is elkíséri.

41.
Noca megjegyzései miatt Mateus féltékeny lesz Larára. Renato és Barbara között még mindig mosolyszünet van. Ravi állást kap a kutyakozmetikában, míg Joy hangyafarmmal lepi meg a fiút. Lara kitalálja, hogy ő is vendéglátós képzést szeretne indítani az étteremben, Renato támogatja az ötletet. Ilana ikreivel nincs minden rendben, a házaspár nehéz döntés előtt áll. Ilana elárulja Rebecának, hogy annak idején miért szakadt meg a barátsága Gabrielával. Erica arra kéri Santiagót, hogy hadd vigye el néha sakkozni hozzá Luant. Lara Christiannal és Renatóval álmodik. Bela elújságolja Ceciliának, hogy újra együtt van Felipével.

42.
Geize néni nem tud napirendre térni afölött, hogy Renato mennyire hasonlít Christianra. Julia receptet hamisít, ami miatt először Virginiát veszik elő. Santiago és Erica kibékülnek. Nicole elmondja Barbarának, hogy Santiago áll Rebeca kampánya mögött. Amikor a hír Rebeca fülébe jut, óriási botrány kerekedik: Rebeca számon kéri az apját, Ilanát és Ceciliát, Santiago pedig csúnyán összevész Barbarával. Rebeca Felipe karjaiban köt ki. Lara megtartja a képzés első óráját, Renato meglátogatja, de beszélgetésüket egy fegyveres rabló szakítja félbe.

43.
Mateus nem nézi jó szemmel, hogy Lara és Christian egyre többször találkozik, s még a támadásnál is jobban zavarja a férfi jelenléte. Cecíliának nem tetszik, hogy két tűz közé került, ráadásul nem tud kiigazodni édesanyja viselkedésén, igaz, olykor Rebeca maga sem tudja, mit akar. Ilana a terhessége miatt aggódik, és bár Brenóval össze kellene tartaniuk, alapvető kérdésekben sem tudnak megegyezni, és a nő orvosának, Gabrielának a jelenléte is csak olaj a tűzre. Santiago pedig érdekes ötlettel áll elő, ami nem feltétlenül nyeri el mindenki tetszését.

44.
“Renato” Barbara után siet, amikor megtudja, hogy a felesége Noca konyhájába ment. Ezután Barbara a Redentornál kezd tevékenykedni, ahol egy pikáns beszélgetés fültanúja, és eltökéli, hogy mindenáron kideríti az igazságot Tulióról. Rebeca nem örül, amikor megtudja, hogy Cecilia saját lakást bérel, de a lány hajthatatlan. Ilanánál megindul a szülés, és gyorsan magához hívatja Gabrielát. A szülés közben komplikációk lépnek fel.

45.
Ilana a Maria nevet adja életben maradt kislányuknak. Erica és Luan Santiagóhoz költözik, amit nem mindenki fogad kitörő örömmel és ennek hangot is ad. Barbara megtudja, hogy ki Tulio szeretője, de Renato leállítja, hogy egyelőre ne leplezzék le. Cecilia együtt látja az anyját Felipével és a megrázkódtatás után Brenónál talál vigaszt. Lara kiállításra megy Marie-val, de elveszíti a kislányt.

46.
Marie megkerül, Lara elbeszélget vele a nővé válásról. Mateus nehezen bocsátja meg Lara figyelmetlenségét és összecsomagol. Santiago szeretné elkápráztatni Ericát, de a meggondolatlan gyógyszerszedésnek rosszullét lesz a vége. Joy összeismerkedik egy graffitis fiúval. Barbara nem bír magával és elárulja Rebecának, hogy Tuliónak szeretője van. Rebeca követeli Tuliótól, hogy szabaduljon meg a szeretőjétől a cégnél, ehhez Renato segítségére is szükség van.

47.
Lara gyötrődik a Mateusszal történtek miatt, maga sem tudja, tényleg ki akar-e békülni a férjével. Christian végrehajtja a tervet, amelyet Tulio kitalált, de Ravival is gondja akad, akinek olyat mond, amit később megbán. A fiatal fiú részben ezért szenved, közben magát is hibáztatja mindenért, és újfent meggondolatlanul cselekszik. Rebeca ismét úgy dönt, megpróbálja megmenteni a házasságát, azonban ez továbbra sem megy könnyen, hiába szabadult meg Tulio is a szeretőjétől.

48.
Santiago tisztázni akarja a kettős kifizetést, ezért magához hívatja Renatót és Tuliót. Barbara nem bírja elviselni, hogy az apja Stephanyn is segít. Lara tisztázni akarja Mateusszal, hogy nincs miért féltékenykednie, de Christian keresztülhúzza a számításait. Ravi összefut Larával a Pouso Feliz-i buszpályaudvaron. Nicole rájön, hogy a fogyiguruja igazából Paco volt felesége és szakít a férfival. Julia állásinterjúra megy, ahová Felipe is elkíséri és Rebecába botlik.

49.
Lara őszintesége nem hatja meg Mateust. A kettős kifizetés problémája miatt a Redentor főkönyvelőjén csattan az ostor, de nem hagyja szó nélkül. Renato pénzt kér az anyjától, akinek azonban feltételei vannak. Noca kártyát vet, majd másnap hirtelen Confins do Altóba utazik, ahol nem mindenki látja szívesen.Lara közli Renatóval, hogy vége az együttműködésüknek.

50.
Jeronimo behívja magához Nocát, aki rosszul lesz az utcán, mert nem veszi be a gyógyszerét. Időközben Thaiane kideríti, hogy Noca lehet a nagymamája, ezért Rióba megy, és jelentkezik Noca konyhájában kisegítőnek. Lara minden szálat meg akar szakítani „Renatóval”, és búcsút vesz Marie-tól is, de ígéretet tesz neki. Miután Lara és Ravi telefonon megbeszél egy találkozót, Christian megtiltja Ravinak, hogy odamenjen, és elveszi a telefonját. Barbarához kerül ez a telefon, aki meg van róla győződve, hogy a férje szeretőt tart.

51.
Pénz áll a házhoz Nocánál, aki azonban nem mondja el unokájának, hogy Christiantól kapta kárpótlásként, de Larának az elejétől kezdve gyanús nagymamája története. Barbara azt hiszi, férjének szeretője van, és megpróbálja kideríteni, ki lehet az. Christian közbelép, de az örökbefogadás ötlete sem sokáig hoz békét a házaspár kapcsolatába. Joy visszatér, ami nem úgy sül el, ahogy tervezte, és ez rosszul érinti. Thaiane kavarni kezd, ami Larát újabb lépésre ösztönzi Chris kapcsán, ám a történtek csak még inkább összezavarják a lányt.

52.
Lara elmondja Mateusnak, hogy ő sem közömbös Renato iránt. Barbara bocsánatot szeretne kérni Renatótól, majd az apjához fordul, hogy ő is beszéljen vele, hátha rá jobban hallgat. Ravi felfedezi Joy aláírását az egyik falon. Lara és Renato szerelmet vallanak egymásnak. Mercedes segítségével Barbara megszerzi Erica tabletjét. Renato marad a szolgálati lakásban. Rebeca számon kéri Ericát, hogy miért szerepel friss profillal egy társkereső oldalon, de a lány értetlenül áll a vádak előtt.

53.
Ravi rájön, hogy Renato és Lara összejöttek. Santiago teljesen kikészül, nem is sejti az igazságot, egyedül Nicole tudja, hogy Barbara áll Erica lejáratása mögött. Ilana és Breno hazaviszik a kis Mariát, de egymással nem találják a közös hangot. Barbara megjelenik a hotelben Renato ajtajánál. Breno és Cecilia egymással vigasztalódnak. Inacia felzaklatja Joyt, aki arra készül, hogy egy felüljáró falára fessen graffitit. Rebeca felkérést kap egy újragondolt divatbemutatóra. Cecilia megint a diszkóban vezeti le a szakítás feszültségét.

54.
Cecilia a kórházban magához tér, ahol félálomban Bela és Felipe előtt Breno nevét mondja. Felipe számára kiderül az igazság, aki továbbadja valakinek, akinek Cecilia nagyon nem szerette volna. Nicole is megtudja a pletykát, aki viszont Barbara bűnébe avatja be Ceciliát. Cecilia Santiago előtt tiszta vizet önt a pohárba, akinek első dolga felkeresni Ericát, és egy fontos kérdést szegezni neki. Lara hosszú idő után végre újra találkozik Ravival, megismeri Mimit és Sziszkót is. Lara számára egyértelművé válik, hogy Ravi valamit elhallgat előle, azonban nem is sejti, hogy milyen súlyos titok nyomja barátja szívét.

55.
Egyre jobban elmélyül Lara és Christian kapcsolata, ráadásul már mindketten úgy gondolják, szabadok, maguk mögött hagyták házasságukat, de ez nem teljesen van így. Barbara kétségbeesésében megdöbbentő lépésre szánja el magát, ami sokak életét felforgatja. Santiagónak a jelenben történtek mellett a múltbéli események is nehéz pillanatokat okoznak. Rebeca és Felipe újra egymásba botlik, de a mostani találkozásuk minden eddiginél furcsábban alakul, amihez köze van a fiú édesanyjának, Juliának is.

56.
Barbara hazatér a kórházból, amely után megpróbál testileg és lelkileg is meggyógyulni, s az utóbbi tűnik nehezebb feladatnak számára. Ravi kiakad, miután megtudja Christian újabb titkát, aki egyre nehezebb tudja kezelni a helyzetet. Lara igyekszik tartani a kapcsolatot Marie-val, de Mateus egyáltalán nem repes az örömtől. Új lakó érkezik Santiago és Erica otthonába, akiről nem tudni, mennyire lesz képes beilleszkedni. Thaiane szeretne beszélni Nocával a múltról, de kétségek gyötrik, ráadásul akadályokba is ütközik.

57.
Noca úgy sejti, hogy Renato titkol valamit, de Lara meggyőződése, hogy a fiú őszinte vele. Elenice megdöbben azon, aminek tanúja a Redentor parkolójában és nem hagyja annyiban, hadjárata azonban komoly következményekkel jár. Ravi próbál lelket önteni Larába, aki hosszú utazást tervez. Paco megtudja, hogy kicsoda Nicole fogyiguruja. Rebeca és Felipe újra találkoznak, azonban váratlan leleplezőjük akad. Santiago elbeszélget Tulióval és Renatóval is, hogy eldöntse, melyikük legyen az utódja a cégnél…

58.
Mindenki Santiago és Erica esküvőjére készül, amin Rebeca Felipével az oldalán jelenik meg, sokak megdöbbenésére, Elenice pedig meghívó nélkül állít be. Barbara nagyon várja az apja bejelentését, bízik abban, hogy Renatóra esik a választása. Tuliót megviseli a döntés és a Redentor minden eddiginél nagyobb meglopását tervezi, Christian közreműködésével. Cecilia nem tud megbocsátani az anyjának. Noca megismerkedik Hannibállal, de nem veszi komolyan a közeledését. Lara Buenos Airesbe készül, elújságolja Mateusnak is.

59.
Hannibál kitartóan ostromolja Nocát. Renato eléri, hogy az Argentínába készülő Lara meghallgassa. Ravi kételkedik a barátjában. Ilana és Gabriela hosszú idő után újra összefutnak. Barbara kezdi visszanyerni az egyensúlyát, de Elenice megint telebeszéli a fejét. Christian ki akar szállni mindenből és alkut köt Tulióval. Barbara összefut Pacóval és mesél neki Nicole-ról. Renato fontos döntéseket hoz és emiatt még Santiagót is felhívja a nászútján…

60.
Elenice Noca konyhájába megy, ahol nem látják szívesen, majd a betoppanó Christian el is zavarja. Barbara Nicole-val követi a férjét az étteremhez, ahol olyan dolognak szemtanúja, amitől éktelen haragra gerjed, de a testvére nem engedi kiszállni az autóból, így később tér vissza, hogy szembesítse Larát. Ilana különös felfedezésre jut az érzelmeivel kapcsolatban. Noca üzleti ajánlatot tesz Hannibálnak. Lara a születésnapjára a nagymamájától egy családi ereklyének számító gyűrűt kap, amit Lara a konyhaasztalra tesz egy dobozban. Amikor senki nem látja, Thaiane felpróbálja a gyűrűt…

61.
Barbara teljesen kétségbeesetten kérleli Larát, hagyja békén a férjét, de egyéb módszerekhez is folyamodik annak érdekében, hogy maga mellett tartsa Christiant. A férfinak emiatt ismét szembe kell néznie Renato múltjával, miközben azon töri a fejét, hogyan szállhatna ki a házasságból. Ilana az érzéseivel vívódik, akárcsak Noca és Hannibál, s utóbbi páros esetében Ravi és Thaiane azon munkálkodik, hogy jobban összehozza a két idős embert. Valdir is feltűnik a színen, de ezúttal nem csak Inacia életét nehezíti meg.

62.
Mindenki Christian állapota miatt aggódik, de nem elég, hogy a férfi életéért küzdenek az orvosok, a Lara és Barbara közötti feszültség is egyre nő, amire Noca és Elenice is csak rátesz egy lapáttal. Ráadásul a késelés kapcsán több kérdés is felmerül az aggódó családtagokban, amelyre csak Christian tudna választ adni. Noca azon tépelődik, miközben az unokájában próbálja tartani a lelket, hogy mitévő legyen Hannibállal kapcsolatban.

63.
Rebeca teljesen kikészül attól, amit megtudott, és megfenyegeti a lakásába betoppanó Tuliót, aki érzi, hogy a nyaka körül szorul a hurok és zsarolással próbálkozik. Barbara szeretné visszacsábítani Renatót, de a férfi nem vele megy haza a kórházból. Elenice elbeszélget Larával. Santiago a barátságáról biztosítja Renatót akkor is, ha elválik a lányától. Mimi, Anderson és Inacia elutaznak. Christian előtt váratlanul megjelenik Renato szelleme és kisördögként tanácsokat kezd adni neki…

64.
Tulio és Ruth le akarnak lépni, azonban a helikopterük lezuhan. Rebecát megviseli, hogy az utolsó percben mégsem kell az új kampányba, majd arra megy haza, hogy Felipe felhívta egy barátját a lakásába. Christiant továbbra is szekálja Renato szelleme. Tulio temetésén Barbara felajánlja Renatónak, hogy próbálják meg újra. Julia szeretne titkárnőként dolgozni az anyjánál. A történtek után Santiago a Redentor elnöki székét Renatónak szánja, azonban van egy feltétele, és emiatt a férfi nem utazhat Buenos Airesbe Larával.

65.
Felipe és Rebeca útjai elválnak egymástól, de látszólag mindkettejüket mélyen megrendíti a dolog. Christian meglátogatja Ravit, aki nagy meglepetésére már összecsomagolt, és a költöztetőket várja. Az ő kapcsolatuk is véget érni látszik, és Christian megrendülésében óriási lépésre szánja el magát. Ravi időközben új munkahelyen kezd: Noca konyhájában, ahol fellendíti a forgalmat, mindenki nagy örömére. Stephany képtelen elszakadni Roney-tól, és nővére segítségét kéri. Ilana nem tud az érzelmeinek parancsolni, de vajon képes legyőzni önmagát és megtenni az első lépést a boldogság felé?

66.
Erica a legfőbb feladatának érzi, hogy segítsen a húgának, amelyben Christian is támogatja, de a férfi jószándéka nem lesz igazán kifizetődő számára. Lara ismét a jövőt vizslatja, de nagymamája jóslatait nem tudja, hova tenni, míg Noca a saját szerelmi életével próbál zöldágra vergődni. Ilana nem meri felvállalni a kapcsolatát mások előtt, ami konfliktushoz vezet, míg Breno már szintén máshol keresi a boldogságot. Cecilia és Rebeca életében felbukkan egy rég nem látott személy, Barbara pedig az újdonsült jövevénnyel nem tud mit kezdeni.

67.
Lara a csók miatt gyötrődik, pedig még nem is tudja, hogy ez mekkora zűrhöz vezet majd. Noca kénytelen felfedni, mi történt a múltjában, de a félelmei ellenére korántsem biztos, hogy ezzel rosszul jár. Úgy tűnik, nem sokáig maradhat titokban Christian és Stephany viszonya, amihez Roney-nak is lesz egy-két keresetlen szava. Elenice nagyon rossz hírt kap, míg Barbarát továbbra is leköti a féltékenykedés, Rebeca pedig a volt férje visszatérését nem nézi jó szemmel.

68.
Barbara figyelmetlensége miatt a gyámügy elveszi Ludmilát. Cecilia nem bírja elviselni, hogy a szülei újra összejöttek és rábólint a milánói felkérésre. Kiderül, hogy Renatónak viszonya volt Stephanyval, emiatt vége a házasságuknak Barbarával és veszélybe kerül az elnöki pozíciója is a Redentornál. Thaiane állást kap egy fogadóban. Renato beszélni akar Larával, de csak Nocát találja otthon. Felipe rossz hírrel hívja fel a nagymamáját. Ravi véletlenül összefut Hannibállal és Noca átértékeli a kapcsolatát a férfival.

69.
Edgar közös hétvégét tervez Rebecával, aki azonban szakít vele, mert Felipe betegsége miatt a fiú mellett akar lenni. Lara kezdi elveszíteni a reményt, hogy egy rendes fiút találjon, aztán észreveszi, hogy végig ott volt az orra előtt. Kimondják Renato és Barbara válását, ám a férfi egyedülálló apaként harcolni akar Ludmiláért. Elenice zavartságát már Barbara is észreveszi. Nicole vakrandira megy egy randiapp segítségével. Renato befekteti Elenice-t egy klinikára és elérkezettnek látja az időt, hogy felfedje előtte az igazat.

70.
Elenice megszökik a klinikáról és Barbarához megy, hogy elmondja neki: évek óta egy vadidegen férfi bújt Renato bőrébe. Rebeca új mottója, a Smink nélkül nagy sikert arat. Mel a tettek mezejére lép és meghívja Nicole-t az apja előadására. Az Assuncao család Ilana és Gabriela esküvőjére készül Petropolisban. Christiant feldühíti, hogy Lara és Ravi összejöttek, ám a részeg és eszeveszett száguldozásért hatalmas árat fizet…

Megosztom másokkal: