Um Lugar ao Sol – Elcserélt élet tartalma

UM LUGAR AO SOL – Elcserélt élet c. sorozat tartalma:

1.
A gyermekotthonban 18. születésnapját ünneplő Christian megtudja, hogy van egy ikertestvére és egy magazinban felfedez egy fotót, amin egy fiú a riói Botafogo szurkolójaként pont úgy néz ki, mint ő, ezért Rióba költözik, hogy megkeresse. A szegénynegyedben lakik, majd parkolófiú lesz a reptéren. tíz év múlva szárnyai alá veszi legjobb barátját, az időközben felnőtt Ravit, akit az otthonban öccseként szeretett. Halálos ágyán a nevelőapja elárulja az aranyifjú Renatónak, hogy örökbe fogadták, ezért a fiú dühében Európába utazik.

2.
Ravinak tetszik egy lány, ám Lara Christiant választja. Renato hazatér Európából a barátnőjével, Barbarával. A fiú még mindig drogozik, de fogadkozik a lánynak, hogy megváltozik. Egy utcai lopás miatt tévedésből őrizetbe veszik Ravit, és Christian nem tudja, honnan teremtse elő a pénzt az óvadékra. Lara vizsgálatra kíséri a nagymamáját. Renatót őrizetbe veszik a dílere lakásának közelében, Barbara kihozza a fogdáról, de szakít vele.

3.
Christian még mindig pénzt akar szerezni Ravi óvadékára, ezért vállalja egy drogcsomag elszállítását, ám azt elveszíti a buszon, és halálosan megfenyegetik. Mindent elmond Larának, aki kifizeti Ravi óvadékát, és kitalálja, hogy meneküljenek mindannyian busszal Minasba, a nagymamájához. Christian ismét meglátja Renatót a stadionnál és követni kezdi. Lara és Ravi hiába várják Christiant a buszpályaudvaron.

4.
Christian és Renato megismerkedik egymással, elkezdik összerakni a képet, hogy mi történt kettejük múltjában, azonban egy váratlan esemény megakadályozza a testvéri viszony elmélyülését. Közben Ravi és Lara egyre inkább aggódik, amiért Christian nem jelent meg a buszpályaudvaron, és attól tartanak, hogy baja esett. Félelmükről úgy hiszik, beigazolódik.

5.
Christian megismeri Barbarát, aki nem tudja, hogy nem Renatóval beszél, s ezért alapos fejmosásban részesíti a Renatónak hitt ikertestvért. Lara gyászol, de nem képes elfogadni, hogy elvesztette a szerelmét. Ravi tudomást szerez arról, hogy Renato meghalt, de ugyebár azt hiszi, Christiant gyilkolták meg. A fiatal fiú elveszti a fejét, s bosszút fogad, ezért Christian úgy dönt, közbelép, majd pedig beavatja Ravit a tervébe.

6.
Christian Renatóként megváltoztatja a jelszavát a bankban. Rebeca nehezen dolgozza fel, hogy hamarosan 50 éves lesz. A kezelőorvosa azt tanácsolja Santiagónak, hogy kevesebbet dolgozzon. Ravi visszatér Rióba, és értetlenül áll azelőtt, hogy Christian a bátyja helyébe lépett. Elenice közli a fiával, hogy rosszul állnak anyagilag, és jobban tenné, ha kibékülne Bárbarával. Noca és Lara Rióban töltenek néhány napot, és Christian éppen arra jár autóval, ahol sétálnak…

7.
Mindenki Bárbaáék esküvőjére készül és nagyon örülnek, hogy Renato előnyére változott. Christian és Ravi csúnyán összevesznek, a fiú nehezen viseli, hogy Christian nem mondja meg az igazat Larának és bujkál előle. Rebeca többet iszik a kelleténél az esküvőn, Cecilia és Tulio szóvá is teszi. Ravi találkozik Nocával és Larával, megnyugtatja őket, hogy jól megy a sora.

8.
Bárbaráék Európába repülnek nászútra. Christian amikor csak tudja, telefonon hívja Ravit. Egyik este Ravi lakásának ablakán egy lány mászik be a rendőrök elől menekülve. Rebeca ráveszi a lányát, hogy szerepeljenek egy anyák napi fotókampányban, és Breno el van ájulva Cecilia szépségétől. Rebeca fiatalabb férfiakról fantáziál. Noca állást szerez Larának egy iskola konyháján, majd összefut a régi szerelmével, Mateusszal.

9.
Christiant nyomasztja a baleset, amit még Renato okozott, hiszen a következményeivel most neki kell szembenéznie. Barbara így hiába lepi meg egy örömhírrel, Christiant ez sem dobja fel, de a nő boldogsága is tovaszáll, amikor megtud egy titkot. Ravi Joyt próbálja megkeresni, Lara pedig a továbblépésen gondolkodik, de egyelőre Christian halálán töpreng, mert azzal kapcsolatban nem áll neki össze a kép.

10.
Joy és Ravi kapcsolata nem sokáig marad problémáktól mentes, és a fiúnak még azzal is meg kell küzdenie, hogy azt érzi, Christian eltávolodik tőle. Barbara újra boldog, minden gondolata a baba körül forog. Lara és Mateus nyomozásba kezd, azonban a dolgok nem a terveik szerint alakulnak.

11.
Ravi közli Christiannal, hogy a barátnője gyereket vár, és tetszik neki, vagy sem, ők vállalni fogják a babát. Noca ráveszi Larát, hogy lépjen tovább, és elfogadják Mateus ebédmeghívását. Barbara gyanakodni kezd, hogy Renatónak szeretője van, és úgy dönt, hogy személyesen jár a végére, de emiatt kórházba kerül.

12.
Az orvosa azt tanácsolja Santiagónak, hogy az egészsége kedvéért kezdje el megtervezni a nyugdíjazását. A lányai ezért megszerveznek neki egy ünnepséget, egy megemlékezést. Tulio bevezeti Renatót a szupermarket működésébe és rábíz egy kényes ügyet, mely a terjeszkedésüket akadályozza. Joy anyja nem talál munkát, ezért a lány megígéri neki, hogy szerez pénzt Ravitól. Ő Christől próbál kölcsön kérni, de összevesznek és közben véletlenül elcserélik a mobiljukat. Így Ravi van ott, mikor Barbarának kórházba kell mennie, és Chris ott, mikor Joy fia megszületik.

13.
Ravi nagyon boldog, hogy apa lett. Barbara kikészül, elképzelhető, hogy többé nem lehet gyereke. Christian a munkába temetkezik. Rebeca személyi edzőt kerít az apjának Erica személyében, akinek a fia azonnal összebarátkozik Santiagóval. Christian úgy dönt, hogy minden babakelengyét Ravinak ad, emiatt összevesznek Elenice-szel. Joy nehezen viseli az anyasággal járó bezártságot. Christian Pouso Felizbe megy, hogy mindent tisztázzon Larával, de arról értesül, hogy a lány esküvőre készül.

14.
Lara és Mateus nászútra mennek. Christian elmegy Bras de Pinába meggyőzni egy boltost, hogy adja el az üzletét a Redentornak azzal, hogy megígéri, az egész család munkát kap majd a szupermarketben, amiből csakhogy nem lesz semmi, mivel iskolázatlanok. Rebeca megtudja, hogy Bela barátja, Felipe kenuzni szokott, és kiderül, hogy ő is mindig ki akarta próbálni. Cecilia egyre kevésbé bírja, hogy mindenki a róla készült képet nézi és közli az anyjával, hogy ő nem vágyik a modelléletre.

15.
Chris meglátogatja Romero tanár urat a kórházban és megígéri neki, hogy megpróbál jól cselekedni. Az iskolaigazgató közli Nocával és Dalvával, hogy többé nem járhatnak be az órákra, ezért Noca felmond Lara és Dalva nevében is. Ravi és Joy között megromlik a viszony, mert Joy egyre inkább unja, hogy otthon kell maradnia a babával. Megjelenik Maria, akivel Renatónak Párizsban volt viszonya, és közli, hogy ő a fia apja.

16.
Maria Fernanda követelése miatt Christiannak újra szembesülnie kell azzal, hogy még mindig nem tud mindent Renato múltjáról, ami újabb bonyodalomhoz vezet. Barbara szeretne újra belevágni a babaprojektbe, de nem megy olyan könnyen. Cecilia nem nézi jó szemmel, hogy Rebeca jóban van az egyik barátjával, pedig az anyja a házassága megmentésén fáradozik.

17.
Nicole nehezen tudja magában tartani azt, amit megtudott Christianról, de miután Barbara szörnyű hírt kap, amit nem tud feldolgozni, mégis meg kell gondolnia magát. Rebeca és Felipe véletlenül újra összefutnak, ami nem könnyíti meg a nő helyzetét. Christian Maria Fernandával próbál dűlőre jutni, de nem csak ez a szituáció állítja komoly feladat elé.

18.
Barbara és Christian összevesznek az eltitkolt gyermek miatt, és Santiago is megvonja a bizalmát a vejétől. Elenice képtelen belenyugodni a helyzetbe és mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, a fiúnak nem lehet Renato az apja. Lara nehezen tanul bele az anyaszerepbe. Rebecát bűntudat gyötri, amiért csókolózott Felipével, és Cecilia gyanakodni kezd, hogy viszonyuk van. Noca meghirdeti, hogy eladó a háza.

19.
Christian autóbalesetet szenved a Pouso Feliz felé vezető úton. Bebizonyosodik, hogy Maria Fernanda fiának nem Renato az apja. Barbara és Christian kibékülnek, visszaveszik a férfit a céghez is. Santiago elviszi Christiant az apja sírjához. Ilana azt tanácsolja Rebecának, hogy ne találkozzon többé Felipével. Christian számon kéri a nagybátyját, amiért elvitt valamit a lakásából. Barbara nehezen viseli, hogy Santiago jól kijön a személyi edző kisfiával és tenni próbál ellene.

20.
Santiago személyesen kér bocsánatot Barbara viselkedése miatt Ericától, és segíteni szeretné Luan tanulmányait. Lara megpillantja Ravit Pouso Felizben, de a fiú menekül előle. Noca Rióba költözik, Lara régi lakásába, és a lány is vele tart, hogy segítse a beilleszkedést. Barbara kitalálja, hogy kellene neki valami elfoglaltság. Rebeca pszichológushoz kezd járni. Elenice meg akarja szerezni a lakást, amit Barbara örökölt.

21.
Lara továbbra is azon töri a fejét, hogyan tudhatna meg többet Christian haláláról, és úgy tűnik, a nyomozása új erőre kaphat. Barbara apró füllentése egyre nagyobbra duzzad, mindeközben pedig anyósa, Elenice újfent kever-kavar a háttérben. Christian és Ravi óvatlan beszélgetése bajt hozhat a fejükre, Tulio pedig alig várja, hogy találjon valamit, amivel sarokba szoríthatja őket.

22.
Ceclia megtud valamit, amitől kiakad, ennek okán pedig olyan döntéseket hoz, amelyeket nem gondol végig. Újabb elméleteket gyárt Lara, aki folytatná nyomozását, azonban ezt nem mindenki nézi jó szemmel. Egy családi cégnél történt baleset miatt új feladatok hárulnak Christianra, akit viszont talán jobban sokkol a titok, amelyről tudomást szerez, miközben Elenice számára inkább olyasmire derül fény, amely felvillanyozza.

23.
Santiago túlhajszolja magát a személyi edzésen. Rebeca számonkéri Felipén, amit a postásnál hagyott számára. Cecilia megharagszik az anyjára és Nicole-hoz költözik. Christian be akarja bizonyítani, hogy Tulio és Ruth összejátszik a Redentor ellen, Tulio pedig úgy érzi, hogy Renatóval nem stimmel valami. Barbara meglepődik, hogy Janine nem jár tovább a tanfolyamra. Lara a stadion előtt kezd árusítani. Ruth megdöbbentő fényképet talál Ravi tárcájában…

24.
Ravi felfedezi, hogy eltűnt a fénykép a tárcájából, Christian kiakad, érzi, hogy Tulióék sejtenek valamit. Santiago az intenzíven fekszik szívrohammal, és Barbara a személyi edzőt vádolja miatta. Tulio és Ruth ellátogatnak a gyermekotthonba, ahol Christian és Ravi felnőttek. Inacia beáll teakonyhai kisegítőnek Ravi jóvoltából. Barbara meggyőzi Janine-t, hogy folytassa a tanfolyamot. Noca eladja a minasi házát, Lara állást kap az Engenhaóban…

25.
Úgy tűnik, eredményesen zárul Christian és Ravi akciója, de azért a terv végrehajtásába néma hiba csúszik. Ruth és Tulio is nyomon van, ráadásul utóbbi új információforráshoz is jut, miközben Lara a futballstadionban próbálja megtalálni a Renatónak hitt Christ. Barbara novellalopása újabb bonyodalmakhoz vezet, Nicole viszont talán végre megtalálja számításait.

26.
Santiago születésnapját ünneplik, mindenki a nyaralóba hivatalos, de Elenice és Alipio nagyon hamar távoznak. Christian le akarja leplezni Tuliót Santiagónál, Tulio pedig arra készül, hogy Christiant leplezi le Santiagónál. Nicole vacsorával lepi meg a családot. Erica és Luan is megérkezik a birtokra, Barbara legnagyobb bánatára. Brenónak családi ügy miatt váratlanul el kell mennie, és vele tart Cecilia is. Julia saját dalt ír, Felipe nagyon büszke rá. Miután Ravi fültanúja egy beszélgetésnek, váratlan lépésre szánja el magát…

27.
Christian és Tulio felfedik egymás előbb lapjaikat, és tovább folytatódik kettejük között a macska-egér játék. Azonban Chrisnek nemcsak ez okoz fejtörést, hanem az is, hogy szembetalálja magát valakivel, aki fontos szereplője volt régi életének, ráadásul még a legjobb barátjával is konfliktusba kerül. Elenice kénytelen változtatni tervén, ami Alipiót is váratlan helyzet elé állítja. Felipe döntése alaposan meglepi a nagymamáját, pedig nem is sejti, pontosan mi áll annak hátterében.

28.
Barbara kifejezésre juttatja, hogy nem tűri, hogy Renato újra zülleni kezdjen. Ravi és Joy összevesznek, amiért el kell költözniük a lakásból. Barbara bocsánatot kér Nicole-tól. Rebeca újra közeledni próbál Tulióhoz, és úgy tűnik, hogy rendeződhet a házasságuk. Lara kiakad a nagymamájára, amiért minden pénzüket kivette a bankból. Noca megismerkedik egy beteggel a kórházban…

29.
Noca váratlan dologra bukkan Napóleon lakásában és válaszul tervet eszel ki. Rebeca kirúgja Tuliót. Kiderül, hogy Barbara a novellapályázat győztese, de öröme nem felhőtlen, és érzi, hogy ideje elmondani az igazat mindenkinek. Nicole jól érzi magát Paco társaságában. Cecilia hazaköltözik. Barbara véletlenül elolvassa az üzenetet, amit Felipe küld Rebecának.

30.
Rebeca túllépne Felipén, és erről más is tudomást szerez, ráadásul még a lánya egészsége miatt is aggódnia kell. Ilana jó hírrel szolgál férjének, de váratlan reakcióval kell szembesülnie, míg Lara ismét megpróbál továbblépni Christian halálán, miközben nagymamája cselekedetei is aggasztják. Santiago furcsállja veje viselkedését, de nem sejti, hogy Tulio miatt kényszerül tőle szokatlannak tűnő döntéseket hozni Christian, aki egyre több problémával kénytelen szembesülni a családi vállalkozásban.

31.
Santiago felháborodik a bölcsődei ellátás felszámolásán, és felszólítja Renatót, hogy hozza helyre a hibát. Barbarát felkérik, hogy írjon egy könyvet. Ravi nehezen bírja Joy felelőtlen viselkedését. Janine nem enged tovább a zsarolásnak és elmond mindent Antoniának. Barbara házában tartják Elenice és Alipio eljegyzését. Tulio titkos találkozóra hívja Christiant az irodába kora reggelre…

32.
Christiannak életbevágó döntést kell meghoznia, ám nem emiatt kezd kikészülni idegileg. Barbara ötlete eleinte ígéretesnek tűnik, de rájönnek, a múlt elől Prágában sem tudnak elmenekülni. Elenice és Alípio továbbra is egymás átverésén dolgozik, míg Noca házasságon keresztül igyekszik anyagilag helyrerázódni, és bár Lara a motivációról nem tud, abban biztos, hogy valami nem stimmel nagymamája döntésével kapcsolatban. Joyce a húgát igyekszik megvédeni, amiben Ravi is segíti, de lehet, hogy a fiú ezúttal olyasmibe tenyerel, amiből nem tud kimászni.

33.
Joy kiakad az anyjára, amiért Valdirt védi, és elhatározza, hogy felelősebb szülő lesz. Rebeca visszafogadja a lábadozó Tuliót, habár Cecilia nem ért vele egyet. Lara rájön, hogy a nagymamája miért ment hozzá Napóleonhoz. Santiago és Erica együtt vacsoráznak. Teodoro és Elenice meglepő riportot látnak a tévében. Santiago összehívja a családot, nagy bejelentésre készül. Janine megjelenik Barbara háza előtt a gyűrűvel.

34.
Megnyílik Noca étterme, és a nagyi érdekes szemlélettel áll az étlaphoz. Barbara támogatja Elenice-t gyászában. Santiago vendégül látja Erica családját egy étteremben, de a közös vacsora váratlan fordulatot vesz, amikor feltűnik a lány sógora. Ravi az új munkahelyén összetűzésbe keveredik a főnökével, amiből rendőrségi ügy lesz és Joy kénytelen Christian segítségét kérni.

35.
Barbarát továbbra is gyötri lelkiismerete a novella miatt, de nem olyan könnyű bevallania tettét, váratlan események akadályozzák. Ráadásul az is nyomaszthatja, hogy megkapja a díjat az ellopott műért, ami még több bonyodalmat okoz. Közben Rebeca továbbra sem találja számításait, ezért édesapja úgy dönt, kezébe veszi az ügyet, de Santiago más téren is igyekszik előrelépni. Christian pedig Ravit próbálja meggyőzni, de a makacs fiú szeretne önállósodni, így nem mindig egyezik a véleményük.

Megosztom másokkal: