Un camino hacia el destino tartalma

1.
A jómódú család sarja, Amelia szerelmes lesz Luisba. A férfit azonban csak addig érdekli a lány, amíg meg nem ismeri a jóval gazdagabb banktulajdonos özvegyet, Marissát, akit el is vesz feleségül. Amikor kiderül, hogy a lány terhes, az apja kitagadja őt. Pedro, a kertész, aki szerelmes Ameliába, magára vállalja az apaságot. A gyermek pedig így megszülethet…

2.
Fernanda úgy érzi, hogy az anyja egyáltalán nem szereti, és ez nagyon bántja őt. Amelia képtelen elfogadni a helyzetét. Marissa arra kéri Carlost, hogy próbáljon másképp viszonyulni Luishoz. Fernanda és Camila közben jó barátnők lesznek.

3.
Felipe ráveszi Carlost, hogy adjon egy olyan diagnózist, aminek alapján beperelheti a mostohaapját. Isabela elmondja Carolinának, hogy biztosan Carlos felesége lesz. Blanca elhatározza, hogy megmondja Fernando úrnak, ki Amelia gyermekének igazi apja. Mariana megpróbálja rávenni az apját, hogy adja el a birtokot.

4.
Amelia összeomlik, amikor Luis Montero felhívja a feljelentés ügyében, és megtiltja Fernandának, hogy az apjának elmondja, mi történt. Mariana bevallja Luisnak, hogy még mindig szereti, ám amikor megcsókolja, Carlos meglátja őket. Amelia hazugságra kényszeríti a lányát.

5.
Rosario lebeszéli Carlost arról, hogy elmondja az anyjának, amit látott. Blanca megdöbben, amikor meghallja, hogy Felipének megtetszett Fernanda Perez. Pedro felelősségre vonja Ameliát, és meg akarja tudni, hogy mit titkol előle.

6.
Amelia elkíséri Fernandát a bíróságra, hogy újra láthassa Luist. Pedro elmondja a teljes igazságot a nővérének. Fernanda felajánlja Monterónak, hogy felejtsék el az egészet, de az ügyvéd nem hajlandó visszakozni. Camila meghívja a barátnőjét, hogy aludjon nála a kollégiumban.

7.
Felipe bevallja Carlosnak, hogy tetszik neki Fernanda. Amelia nem tud napirendre térni afölött, hogy Luis nem ismerte meg és visszasírja a régi életét. Carlos Fernandával ebédel, miközben Isabela otthon várja. Blanca és Fernando úr a végrendeletről beszélgetnek.

8.
Carlos bevallja Fernandának, hogy beférkőzött a szívébe. Felipe randira hívja a lányt, és a visszautasítás után új tervet eszel ki. Marissa figyelmezteti Isabelát, hogy a féltékenység nem jó tanácsadó. Amelia pedig felhívja Blancát.

9.
Pedro megtiltja Ameliának, hogy elmondja a lányának az igazságot. Blanca arra kéri Marianát, hogy keresse meg a húgát. A dupla randi kicsit félresikerül, de Fer és Cami megegyeznek, hogy a barátságuk bárminél többet ér. Carlos közben szakítani akar Isabelával.

10.
Hernán azt javasolja a feleségének, hogy hívják meg vacsorára Monteróékat. Carolina ugyan tönkreteszi Fernanda kajakját, de Camila odaadja neki a sajátját, amivel a barátnője első lesz. Mariana megdöbben, amikor viszontlátja a húgát.

11.
Fernandát fel akarják függeszteni az iskolában, és azért, hogy folytathassa tanulmányait, vállalnia kéne, hogy nem találkozik többet a szerelmével. Marissa elmegy a virágpiacra Pedróval. Mariana ismét hazudik Luisnak. Fernanda megpróbál őszintén beszélni az anyjával.

12.
Egy konzíliumot követően Carlos szívműtétet javasol Fernando úrnak. Pedro rájön, hogy a lánya hazudott neki, és amikor Amelia beteges hazudozónak nevezi, nagyon összevesznek. Luisnak nem tetszik, hogy Andrea a házukba jár.

13.
Camila nagyon boldog, hogy az apja össze akarja hozni az orvossal, de nem érti, hogy a barátnője miért hazudott neki. Amikor Carlos hazavinné Fert, defektet kapnak és még az életük is veszélybe kerül. Pedro részegen megy haza, és olyat tesz, amit még soha. Andrea és Luis nagyon összevesznek, amikor a nő követelőzni kezd.

14.
Andrea megvallja Marissának, hogy egy nős férfiba szerelmes. Luis egy magánnyomozóval keresteti Ameliát, aki megmondja Pedrónak, hogy el akar válni. Carolina nekiesik Camilának, hogy megtudja, mi a neve az orvos barátjának, és kikotyogja, hogy a nővérének a vőlegénye. Anyja tiltása ellenére Fernanda találkozik Carlosszal.

15.
Marissa meg akarja műttetni magát, hogy fiatalabbnak tűnjön, de az orvos lebeszéli erről. Carlos őszintén elmondja az érzelmeit Pedrónak, aki nem ellenzi, hogy együtt járjanak Fernandával, de figyelmezteti, hogy Ameliával nem lesz könnyű dolguk. Mariana kiborul, amikor megtudja, hogy az apja ki akar békülni a kisebbik lányával, és az unokájára akar hagyni mindent.

16.
Barátnőjének köszönhetően Amelia állást kap a bankban. Camila azt szeretné, ha a vacsoránál Carlos megkérné a kezét, de nagyot csalódik. Apja viszont azt akarja, hogy harcoljon a férfiért. Rosaura felelősségre vonja Ameliát, és azt kéri tőle, hogy várjon a válással, amíg Fernanda leérettségizik.

17.
Fernanda megkéri az apját, hogy legyen őszinte, és mondja el, mi van közöttük az anyjával. Isabela nem akarja elfogadni, hogy Carlos szakítani akar vele. Mariana elbocsátja Blancát, mert rájön, hogy ő rontotta el a vacsorát, de Fernando úr megakadályozza.

18.
Carlos és Luis összeverekszenek, és Marisa rájön, hogy a fia sosem bocsátott meg neki. Ameliát megtámadják, de Fernanda megmenti. Andrea meglátja, amikor Mariana megcsókolja a szeretőjét, és jelenetet rendez. Isabela elmondja Carlosnak, hogy nem mond le róla, és bosszút fog állni.

19.
Blanca elmegy Monteróhoz és megmondja neki, hogy mindent tud róla. Mivel Amelia elkezd dolgozni a bankban, Pedro és Fernanda dolgoznak a lepényes standon, a vevők legnagyobb megelégedésére. Az új irodalomtanár már az első pillanatban meghódítja a lányok szívét. Carlos pedig bemutatja a barátnőjét Fernando úrnak.

20.
Carlos arra kéri Pedrot, hogy találkozhasson Fernandaval, így Pedro meghívja vacsorára, ám egy másik vendég is érkezik. Mariana és Hernán azon dolgoznak, hogy Mariana apjának öröksége ne az unokáé legyen. Amelia a bankban egy véletlen során érdekes dolgokat tud meg.

21.
Amelia rájön, hogy a főnöke Luis felesége és fájó emlékek törnek elő belőle. Camila tovább próbálkozik Carlosnál, de Carlos visszautasítja, mert Fernandát szereti. Andrea elárulja Isabelának, hogy Luis szeretője, épp akkor, amikor Marissa feltűnik. Marissa kihallgatja Clarita és César beszélgetését és megtudja, hogy Carlos barátnője Pedro a kertész lánya, Fernanda.

22.
Amelia még mindig nem fogadja el, hogy Carlos Fernanda szerelme. Marissa sem nézi jó szemmel, hogy fia a kertész lányába szerelmes. Isabella vissza akarja szerezni Carlost és ezért bármire képes. Megzsaroja Luist, hogyha nem segít neki visszaszerezni Carlost, akkor elmondja Marissának, hogy Andreával szeretők voltak. Camila még mindig nem mond le Carlosról. Luisnak sikerül félrevezetni Fernando urat, aki kidobja Fernandat a házából, amikor Carlossal meglátogatják. Hernán pedig tovább győzködi Camillát, hogy csábítsa el Carlost.

23.
Camila és Fernanda kibékülnek. Hernán még mindig nem tudja, hogy ki Carlos barátnője és ennek kiderítésével a lányát bízza meg. Fernando úr még mindig az unokáját keresi és ebben Luis segítségét várja. A nyomozó, aki Luisnak segít, kap egy másik ajánlatot is Marianatól. Isabela felkeresi Carlost, aki épp visszatért Spanyolországból és egy váratlan hírt közöl vele. Luis továbbra is segít Isabelanak, hogy visszaszerezze Carlost.

24.
Carlos nem tudja elmondani Fernandanak, hogy Isabela terhes. Fernando úr rosszul lesz miután Mariana kiabált vele, mert mindent megtesz, hogy előkerítse rég kitagadott lányát, Ameliat. Marissa azt akarja, hogy Carlos vegye feleségül Isabelat, aki azt hazudta Carlosnak, hogy teherbe esett. Carlos nem hisz Isabelanak és további vizsgálatokat követel. Hernán tovább szövi tervét, hogy Carlost és Isabelat összeházasítsa, ezért meghívja Carlost az érettségi bankettra, de Carlos már elígérkezett Fernandanak.

25.
Ameliat számonkéri Pedro, hogy kitől kapta az új fülbevalóját. Marissa asszony újabb megbízásokat ad Pedronak. Az érettségi ünnepségen összefutnak a szálak. Carlos szívéért hárman is versengenek. Camilat az apja is bíztatja, Isabela pedig az álterhességgel zsarolja Carlost. De Carlost csak Fernanda érdekli. Marissa arra kéri Luist, hogy keressen Andreanak egy hozzá illő partnert. Mariana Fernando úr gyógyszereivel variál és így próbál az örökségéhez jutni.

26.
Fernanda nagyon szomorú, hogy se az édesanyja, se Carlos nem volt ott az érettségi ünnepségen. Carlos épp Fernando úr életét menti meg, ezért kellett kihagynia az érettségi átadót. Pedro a bankba megy talákozni Marissa asszonnyal és ott megtudja, hogy Amelia takarítóként dolgozik és még egyebeket is…

27.
Az érettségi banketten Hernán továbbra is próbálja összehozni Carlost és Camilat. Marissa asszony vacsorát ad, ahol Andreanak szeretne új partnert keresni, ám ezt Luis nem nézi jó szemmel. Isabela a bankettre tart, hogy eláruljon Fernandanak egy titkot. Carlos megígéri Fernek, hogy elkíséri a hajóútra.

28.
Carlos követeli Isabelatól, hogy megvizsgálhassa, mert meg akar bizonyosodni arról, hogy Isabela valóban gyereket vár. Andrea arra kéri Luist, hogy váljon el és vegye őt feleségül. Pedro azt tanácsolja Fernandanak, hogy beszéljen Camilaval és árulja el neki, hogy Carlos a szerelme. Fernando úr új információt kap Luistól az unokájáról. Ám az információ Mariana egyik lekötelezettjétől származik. Isabela és Andrea beszélgetését Marissa asszony véletlenül meghallja, amikor Luis neve is felmerül.

29.
A kirándulásra Fernandat és Camilat elkísérte Carlos és Felipe is. Felipe mindent megtesz, hogy Carlos elől elcsábítsa Fernandat. Camila pedig tovább küzd Carlos szívéért. Fernanda meglátja, hogy Camila Carlos szobájába megy és kétségei támadnak. Ignacio újabb randevúkra csábítja Ameliat. Az egyik találkozó során pedig eláruja Amelianak, hogy Luis megcsalja a feleségét.

30.
Ignacio és Amelia randevúján egyszer csak megjelenik Luis, aki rájön, hogy ki is valójában Ignacio partnere. Carlos és Fernanda megpróbálják titokban tartani a kapcsolatukat a kirándulás során, de Fer egyik osztálytársa észreveszi őket csókolózás közben. Luis követi Ameliat és találkozót kér tőle, meg akarja ismerni a lányát. Fernando úr elől Mariana minden erejével megpróbálja eltitkolni Amelia hollétét. Felipe elmondja Fernandanak, hogy Isabela gyereket vár Carlostól.

31.
Fernando úr miközben egyedül indult Luishoz, eltévedt. Miután Fernanda megtudta Felipetől, hogy Isabela gyereket vár Carlostól, haza akar utazni. Felipe bevallja tettét Carlosnak. Fernanda a hazafelé úton megtalálja az eltévedt Fernando urat, aki szentül hiszi, hogy az elveszett lányát találta meg Fernanda személyében.

32.
Fernanda megtudja, hogy a szülei el akarnak válni. Hernán ötletet ad Mariananak, hogy apja súlyos betegsége miatt ideje őt otthonba küldeni. Luis és Amelia együtt ebédelnek, ahol Amelia megtudja, hogy apja, Fernando úr keresi őt és lányát, mert Fernandara szeretné hagyni örökségét. Carlos meglátogatja Fernandat, de csak Pedrot találja otthon, aki eltiltja Fernandatól.

33.
Fernanda nem tud megbocsájtani Carlosnak. Luis számonkérni Marianat, hogy miért hazudott Amelianak és miért bízta meg Hernán titkárnőjét azzal, hogy félrevezesse a magánnyomozót. Amelia megmondja Pedronak, hogy vissza akar költözni az apjához és, hogy Luis meg akarja ismerni a lányát, Fernandat. Luis megígéri Mariananak, hogy nem árulja el Fernando úrnak, hogy félrevezette, ha ő összehoz egy találkozót Ameliaval és Fernandaval.

34.
Carlos rájön, hogy Isabella papírjai a terhességről hamisak. Fernanda felvételizik a zenei főiskolára, de Luis mindent megtesz azért, hogy elbukjon. Fernanda felhívja Isabellat, hogy találkozzanak. Amikor Fer meglátogatja, akkor ott találja Carlost Isabella ágyában. Pedro meglátogatja Luist az irodájában.

35.
Isabella kihasználja a látszatot és azt hazudja Fernandanak, hogy Carlos a gyereke apja és sohasem szakítottak. Luis is elmegy Amelia és Mariana találkozójára, ahol abban reménykedik, hogy 20 év után találkozhat a lányával, Fernandaval. Felipe meglátogatja Fernandat, de nem mondja meg az igazat Carlosról. Pedro elkápráztatja Marissa asszonyt a kertésztudományával és egyéb erényeivel, de közben súlyos balesetet szenved.

36.
Amelia azt tervezi, hogy Fernandaval együtt visszaköltöznek a szülői házba. Carlos meg szeretné beszélni Fernandaval a félreértéseket, de Fernanda nem hisz neki. Mariana és Hernán vitáját kihallgatja Blanca és megtudja, hogy Mariana gátolta eddig, hogy Amelia visszatérjen a házba. Fernanda szeretné elmondani Camilanak, hogy mi történt Carlossal.

37.
Pedro nem bírja azt a fájdalmat, ami Fernanda elvesztése miatt gyötri. Mariana autót küldet Ameliaért és Fernandaért, de a fékeket tönkre teteti. Amelia és Fernanda autóbalesetet szenvednek. Carlos próbálja megtudni Pedrotól, hogy hol van Fernanda.

38.
Fernanda állapota Fernado úrnak hála stabilizálódik. Carlos próbálja elmondani Pedronak, hogy mi történt a családjával. Amelia élet és halál között lebeg, de a baleset előtt még elmondta Fernandanak, hogy nem Pedro az apja. Fernando úr memóriája közben egyre rosszabb.

39.
Amelia túléli a balestet, de végzetes következményei lettek. Amikor felébred, kitagadja Pedrot és Fernandat az életéből. Pedro elmegy Fernando úr házába és elmondja, mi történt Ameliaval, de Mariana újabb hazugsággal próbálja távoltartani testvérét a szülői háztól. Luis egy rubin gyűrűt küld Andreanak, de Marissa asszony megtalálja az ékszer számláját, majd felelősségre vonja Luist, aki nem tudja tagadni, hogy szeretője van.

40.
Carlos és Fernanda kibékülnek. Mariana nem tud beletörődni, hogy Amelia túlélte a balesetet és mindent megtesz azért, hogy végezzen vele. Luis meglátogatja Pedrot, hogy megtudja, hol van Amelia és a lánya, de Pedro nem mondja meg az igazat. Marissa asszony számonkéri Luist, aki bevallja, hogy félrelépett.

41.
Luis próbálja megmagyarázni Marissanak a félrelépését. Isabela mindent helyre szeretne hozni, de Carlos már nem tud neki hinni. Rosario egyre betegebb, de nem meri elmondani Carlosnak, hogy Luis megfenyegette. Felipe elújságolja Fernandanak, hogy ösztöndíjat kapott és Barcelonaban fog tanulni. Marissa asszony pedig tovább segíti Pedro felépülését.

42.
Mariana felgyújtotta Pedro házát, mert azt hitte, hogy a húga és Fernanda a házban vannak, de csak Pedro volt otthon. Amelia visszatér a családi birtokra, de nem abban a fogadtatásban részesül, amire számított. Rosario rosszul lesz bevásárlás közben, mentő viszi a kórházba, de lehet, hogy már nem lehet rajta segíteni.

43.
Rosario temetésén Luist tévképzetek emésztik a bűntudata miatt. Pedro újra munkába áll. Blanka segítségével Amelia újra a szülői házban él, de nem egészen úgy, ahogy arra számított. Hernán és Mariana továbbra sem tűrik annak a gondolatát, hogy Amelia visszatérjen a házba. Úgy érzik, hogy először Blankát kell eltenniük láb alól. Cesár eközben megkéri Clarita kezét.

44.
Andrea elmegy Luishoz, hogy visszaadja neki a rubin gyűrűt. Leopoldo és Marissa épp a vita közben lépnek be az irodába. Leopoldo rájön, hogy Andrea nős szeretője, Luis. Blanka elviszi Fernando urat a kis házba, ahol Amelia lakik és Fernando úr felismeri a lányát. Fernanda és Pedro a házukat próbálják újjáépíteni és segítséget is kapnak.

45.
Marissa asszony megtudja, hogy leégett Fernandaék háza, ezért meglátogatja őket, ahol Pedro megtudja, hogy Marissa férje Luis Montero. Leopoldo számonkérni Luist, hogy ő e Andrea szeretője, Luis persze mindent tagad. Fernando úr a vizsgálatok eredményére vár. Fernanda a tanulás rovására próbálja jobb kedvre deríteni Pedrot. Amelia jó híreket kap, az orvosok szerint idővel újra járni fog.

46.
Marissa asszony biztos benne, hogy Andrea Luis szeretője és elküldi férjét a háztól. Fernando úr elmondja Amelianak, hogy egyetlen örököse az unokája lesz. Mariana azt hazudja Amelianak és Luisnak, hogy Pedro és Fernanda meghaltak a tűzben.

47.
Pedro meglátogatja a bankban Marissa asszonyt, s amikor Luis is belép Pedro nekiesik. Luis és Pedro is korházba kerül. Luis a sérülései miatt, Pedronak az elméje háborodik meg. Lucerot és Diego tanár urat egy intim pillanatban rajtakapja Lucero édesanyja, aki megesküszik, hogy a tánár viselkedése miatt tönkreteszi az iskolát. Rosaura azt mondja Amelianak, hogy számára a lánya és Pedro halottak. Luis börtönbe akarja juttatni Pedrot.

48.
Pedro továbbra is rosszul van. Luis pedig mindent megtesz azért, hogy börtönbe juttassa Pedrot. Új orvos érkezik, Javier Farías, aki Pedro kezelőorvosa lesz. Diegonak és Luceronak titokban kell tartaniuk szerelmüket, különben Diego nem taníthat tovább az iskolában. Mariana rossz gyógyszereket ad Fernando úrnak, akinek a betegsége emiatt sokkal súlyosabbá válik. Isabela és Luis újra szövetséget kötnek, hogy tönkretegyék Pedrot és Marissat.

49.
Pedrot egy elmegyógyintézetbe szállították. Luis elmondja Mariananak, hogy elkészítette azt a végrendeletet, amiben Fernando úr csak rá hagy mindent és kisemmizi Ameliat és Fernandat. Pedro beleegyezik Fernanda kedvéért a kezelésbe és megígéri a lányának, hogy meggyógyul. Luis visszamegy Marissa házába és mindent megtesz, hogy megkeserítse felesége életét. Andrea el akar utazni, hogy elmeneküljön Marissa haragja elől.

50.
Diego megtalálja a módját, hogy hogy legyen együtt Luceroval. Megkéri a kezét. Luis továbbra sem tágít a házból és mindent megtesz, hogy megkeserítse Marissa életét. Carlos féltékeny az új pszichiáterre, Javierre, aki Pedrot kezeli. Isabela ki akarja rúgni Andreat, hogy Marissa előtt jó színben tűnjön fel, de Andrea megzsarolja Isabelat. Fernanda megpróbál pénzt keresni, hogy Pedro a klinikán maradhasson, mert a kezelés nagyon drága.

51.
Fernanda nem tudja, hogy miből fizeti ki Pedro kórházi számláját és Rosauratól is rossz hírt kap, megvonják az egyetemi ösztöndíját. Luis vissza akarja szerezni Andreat, de nem jár sikerrel. Marissa megígéri Andreanak, hogy tönkreteszi őt és Luist is. Amelia rájön, hogy szereti Pedrot és Fernandat is, de úgy tudja, hogy a tűzben meghaltak. Carlos véletlenül elüt egy kisfiút, de szerencsére nem történik nagyobb baj.

52.
Feltűnik Paco, az árva és hajléktalan kisfiú. Carlos magához veszi a fiút, mert megsajnálja sanyarú sorsa miatt. Camilla Fernandat kéri meg, hogy nagyapja, Fernando úr társalkodónője legyen. Javier számon kéri Carlost, hogy hány barátnője van. Marissa aláíratja Fernando úrral az új végrendeletet, amit Luis írt és amiben az áll, hogy Marissat illeti minden. Pedro minél előbb meg akar gyógyulni, de továbbra is nagyon aggódik, hogy elveszti Fernandat.

53.
A magánnyomozó tovább zsarolja Marianat. Blanca közben rájön, hogy Mariana aláríratott egy papírt Fernando úrral anélkül, hogy elolvasta volna az öreg úr. Luis tönkre akarja tenni Marissát, de Marissa nem hagyja annyiban a dolgot. Pedro el akarja tiltani Fernandat Carlostól, mert fél, hogy elveszti a lányát.

54.
Pedro továbbra is aggódik, hogy miből fogják finanszírozni a drága kezelését. Carlos Pakoért indul az iskolába, amikor találkozik Luissal, aki egy szóváltást követően fegyvert ránt. Fernanda továbbra is munkát keres, hogy ki tudja fizetni Pedro kezelését és a banki hitelt.

55.
Fernanda új munkahelyen kezd dolgozni, de nem minden úgy alakul, ahogy tervezte. Hernán és Marianna csapdába csalják Ameliát, mert a cég dolgozóinak fizetését egy álbetöréssel ellopják. A fizetések megőrzése Amelia feladata volt. Carlos börtönbe akarja záratni Luist gyilkossági kísérlet vádjával. Javier továbbra is Fernanda szívéért küzd, de Carlos ezt nem nézi jó szemmel.

56.
Javier elmondja Fernandanak, hogy szerelmes belé és ezért nem kezelheti tovább Pedrot. Carlos el akar költözni, mert azt hiszi, hogy Marissa még mindig szereti Luist. Pedro mindent megtesz azért, hogy kikerüljön a klinikáról, de sajnos nem javul az állapota. Mariana el akarja csábítani Luist és ezért bármit hajlandó megadni a férfinak, de Luis nem kér belőle. Camilla elviszi Fernandat az Altamirano házba. Hernán és Mariana közben mindent megtesznek, hogy ne derüljön ki az igazság.

57.
Pedro meg akar szökni a klinikáról. Carlos és Javier összekapnak Fernanda házánál. Luis megtudja, hogy Amelia előkerült és megmondja Mariannanak, hogy semmisé teszi a hamis végrendeletet, mert a lányának akarja az örökséget, hogy ő kezelhesse a vagyont. Fernanda új munkát kap, Fernando úr ápolója lesz.

Megosztom másokkal: