Filmek #1

Biztos ti is rákerestetek már a neten kedvenc színészeitekre, hogy vajon a telenovellákon kívül, játszottak-e más filmekben. Nos ez a lista nem teljes, de megpróbáltam összegyűjteni pár filmet, amiket itthon leadtak, és láthattuk moziban, vagy a tv-ben magyar szinkronnal.

Ladrón que roba a ladrón (Becsületes tolvajok)

A varázslatos csengésű nevet viselő Moctezuma Valdeznek (Saúl Lisazo) még a neve is hamis. Argentin csaló, aki abból lett milliomos, hogy az Egyesült Államokba bevándorolt dél-amerikaiakat átveri és megkopasztja, hiszékenységükre alapozva értéktelen termékeket ad el nekik. Alejandro (Fernando Colunga) és Emilio (Miguel Varoni) elhatározzák, hogy revansot vesznek és kirabolják Moctesumát. Tökéletesnek tűnő tervük sok profi színészt, apró, kidolgozott részletet, beépített téglát, jó stratégiát igényel, no meg sok buktatót rejt. Ivonne Montero, Gabriel Soto

Once Upon a Wedding (Volt egyszer egy esküvő)

Egy héttel az esküvője előtt egy nő autóbalesetben megsebesít egy férfit. Ahogy segíti a felgyógyulásban, elkezd kételkedni, hogy jó irányba halad az élete. Amikor azonban úgy dönt, hogy változtat a tervein, apja, egy híres diktátor, egyáltalán nem örül ennek. Főszerepben: Kuno Becker, Cristian de la Fuente

Nosotros los Nobles ( A Noble család)

https://www.youtube.com/watch?v=ChlQQb49Xf0

German Nobles a gazdag üzlet- és özvegyember mindent megad az elkényeztetett, felnőtt gyerekeinek. Mindent, csak azt nem, amire szükségük lenne. Miután a férfi rádöbben erre, különös játékba kezd. Látszólag csődbe viszi a cégét, és a gyerekeivel együtt rozoga házba költözik az elhanyagolt környéken. Így kényszeríti őket arra, hogy asszisztensek, sofőrök és séfek nélkül éljenek, és szembenézzenek legnagyobb félelmükkel, hogy dolgozniuk kell. Megtanulják a szeretet és a család értékét, amihez, nincs szükség pénzre. Charlie szerepében: Juan Pablo Gil

Un Argentino en New York (Egy argentin New York-ban)

Franco, a szentimentális, elvált zenész hozzászokott már a gondolathoz, hogy álmai egyelőre nem fognak valóra válni. Lánya, Veronica (Natalia Oreiro), a csinos, intelligens és magabiztos tinédzser ezzel szemben hozzászokott ahhoz, hogy megszerezze magának, amire szüksége van. Franco Buenos Airesből New Yorkba repül, hogy rábeszélje lányát: térjen vissza otthonába. Csakhogy Veronica időközben már szinte felnőtt nő lett.

Mambo Café

Frank és az étterme a csőd szélén áll, még egy fonnyadt salátát sem tudna kifizetni. Nincs mese, ha nem talál ki valamit, feleségével, drága egyetemre járó lányával (Thalia) és gengszternek készülő fiával együtt mehet vissza Puerto Ricóba. Egyetlen kiút van: az éppen zajló, és igen népszerű, maffiaháborúnak helyszínt biztosít, és a Keresztapán felnőtt rajongók csak úgy özönlenek majd a Mambo Caféba. A terv beválik, csakhogy a rajongókon kívül egyre több gengszter érzi magáénak a helyet.

The 33 (A harminchármak)

Miután beomlik egy száz éves réz- és aranybánya 33 bányász ragad a mélyben 69 napra. Köztük van Mario Sepulveda is akinek ez lett volna a nyugdíjazása előtti utolsó munkanapja. Nemzetközi csapat siet a segítségükre akik éjjel-nappal azért dolgoznak, hogy megmentsék a bányászokat a biztos haláltól. A világ lélegzetvisszafojtva várja a csodát. Egy történet a kitartásról és az emberi szellem erejéről megtörtént események alapján.
Ismerős színészek: Kate del Castillo, Juan Pablo Raba.

Driven (Felpörgetve)

https://youtu.be/Jx9soommGEI

Jimmy Bly (Kip Pardue) újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg (Til Schweiger) elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker érdekében, Beau még régi barátnőjét, Sophia Simone-t is dobja, mivel szerinte a lány akadályozza a koncentrálásban. Bly csapatának tulajdonosa, Carl Henry (Burt Reynolds), a mára tolószékbe kényszerült egykori autóversenyző úgy dönt, hogy az újonc társát egy másikkal helyettesíti, s visszahívja a veterán Joe Tantót (Sylvester Stallone). Joe évek óta nem ült versenyautóban, de Carl bízik benne, különösen azért, mert régebben hosszú időn át együtt versenyeztek. Joe Tanto azonban felejteni próbál – megpróbálja elfelejteni a hibáit, az elszalasztott lehetőségeket, nem is beszélve arról a balesetről, amelynek ő és egy másik autóversenyző majdnem áldozatul esett. De a fájdalom és a sebhelyek minden nap emlékeztetik Joe-t valamikor ígéretes autóversenyzői pályafutására, így enged Carl unszolásának, és visszatér a pályára. Memo Moreno szerepében: Cristian de la Fuente.

Goal! (Góóól!) I-II-III.

Santiagónak (Kuno Becker), a szegény mexikói bevándorlónak minden vágya, hogy híres focista legyen. A tehetséges fiút hamarosan szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle Unitedhoz. Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét, csakhogy a riválisok között ez nem is olyan könnyű.

Apasionados (Viharos szenvedélyek)

Mit tenne, ha a legjobb barátnője kölcsönkérné a kedvesét egy éjszakára?
Uma, a vonzó légikisasszony mindenképpen meg szeretné találni azt a férfit, aki gyermekei apja lesz majd. Hosszú keresgélés után sajnos rá kell döbbenie, hogy az ideális férfi nem más, mint legjobb barátnőjének a barátja.
Pablo Echarri, Nancy Dupláa, Pablo Rago szereplésével.

Woman on Top (Terítéken a nő)

Isabella (Penélope Cruz) gyönyörű brazil hölgy, nem csak kinézetre angyali, de főztje is mennyei. Férjével együtt vezetett éttermük Bahia tengerpartjának egyik különlegessége. Isabella apró mozgásszervi betegsége miatt férje, Toninho (Murilo Benício) házasságon kívüli kapcsolatokat tart fenn. Mikor felesége leleplezi félrelépését, a kétségbeesett Isabella az Egyesült Államokba menekül. Gyermekkori barátjához költözik, aki Monica néven sikeres transzvesztita előadóművész a melegek fővárosában, San Franciscóban. Mire férje rátalál, Isabella már sikeres tévés műsorvezetőnő, az érzéki ínyencségek királynője.

Love for Rent (Szerelem kiadó)

A joghallgató Sofia (Angie Cepeda) szeretne a saját lábára állni, a maga életét élni. Ám ehhez meg kell szabadulnia az erőszakos férjétől. A kolumbiai lány ugyanis feleségül ment egy amerikai állampolgárhoz, hogy megkaphassa a zöld kártyát, az amerikai munkavállalási engedélyt. A férje megfenyegeti, hogy beadja a válókeresetet, aminek következménye, hogy Sofiát kitoloncolnák az országból. Az egyetlen ember, aki örömet visz a lány életébe Max, a szomszéd hatéves kisfia. Sofia találkozik a gazdag Bauman-házaspárral. Mivel nem lehet saját gyerekük, ám szeretnének egy örököst, előállnak egy javaslattal.

Cleopatra (Kleopátra)

https://youtu.be/k2V_9jB0Lyk

A romantikus komédia főhőse két szabadságra vágyó nő, óriási korkülönbséggel. Az egyik fiatal, a másik, udvariasan mondva, “benne van a korban”, de mindkettőnek egy a vágya – szabadnak és függetlennek lenni. S mindkettővel természetesen együtt élni. Cleo nyugalmazott tanár, Sandra pedig tévésztár, egy végtelen hosszú szappanopera főszereplője. A két nő útja keresztezi egymást, mivel találkoznak Carlosszal, a szélhámos kamionsofőrrel. Eddigi kötött életük hirtelen felborul, Buenos Aires-ből indulnak útnak, bejárják Córdoba tartományt, Salta, Jujuy és Andes várja őket. Milagros / Sandra szerepében: Natalia Oreiro

Kites (Szökevény szerelem)

Natasha (Bárbara Mori) és Jay (Hrithik Roshan), a két Las Vegas-i szerencsevadász ugyanannál a gazdag és hatalmas családnál próbálja megtalálni a szerencséjét. Találkozásuk azonban mindent elsöpör, az igaz szerelemnek még a sok pénz ellenére sem tudnak ellenállni, és ezzel hatalmas veszélybe sodorják magukat. Kalandok, üldözés, boldogság, pénz és nélkülözés, valamint rengeteg romantika színezi viharos együttlétüket.

Amores perros (Korcs szerelmek)

https://youtu.be/xvwk-xYZcr0

A három történet ebben a mozgalmas filmben a Ponyvaregényre emlékeztető stílusban fonódik össze, de a rendező nem próbálja másolni vagy utánozni egyik elődjét sem. A film eredeti megközelítést használva meséli el olyan emberek történetét, akiknek élete a filmet nyitó tragikus baleset helyszínén keresztezi egymást. Luis szerepében Jorge Salinas.

El secreto de sus ojos (Szemekbe zárt titkok)

Benjamín Esposito egész életében a törvényt szolgálta. Miután nyugdíjba vonul, elhatározza, hogy regényt ír, amely egy megtörtént bűnügyen alapszik, amelynek a munkája révén ő is tanúja volt. Ezzel talán lezárhatja az ügyet, amely azóta is kísérti. A történet egy kegyetlen gyilkosság krónikája, melyet 1973-ba Buenos Airesben követtek el, és amelynek tettesét nem sikerült elfogni. Benjamín azonban a múlt feltárásával a saját érzéseivel, döntéseivel is szembesül, beleértve a főnöknője, Irene iránt érzett beteljesületlen szerelmét. Ricardo Morales szerepében Pablo Rago.

Budapest

José Costa (Leonardo Medeiros), a sikeres szellemíró éppen a Névtelen Írók Konferenciájáról tart hazafelé Isztambulból, amikor gépe kényszerleszállást hajt végre Budapesten. Megérkezésekor beleszeret a magyar nyelvbe, az egyetlen nyelvbe, amit még az ördög is tisztel. Bár Rióban felesége, Vanda (Giovanna Antonelli), egy éjjeli hírműsor bemondónője, és fia várja vissza, rá kell jönnie, hogy a házassága megromlott, egyre boldogtalanabb, végül magyarul kezd motyogni álmában.

Dirty Dancing 2 (Piszkos tánc 2)

A 18 éves Katey (Romola Garai) Havannába érkezik, ahol apja a Ford Művek vezetője. A kissé különc lányt mágnesként vonzzák az utcai táncosok, de legfőképpen egy tüzes tekintetű, büszke és céltudatos kubai sráchoz, Javierhez (Diego Luna) vonzódik. Rábeszéli a fiút, hogy tanítsa meg erre a fékevesztett, erotikus táncra, a salsára és legyen a partnere az országos táncbajnokságon. Rövidesen a színjeles, kitűnő tanuló Katey sutba dobja könyveit és szüleit félrevezetve, éjjel-nappal Javier társaságában igyekszik felfedezni Kuba másik, eddig sosem látott arcát. A főszereplő testvérét alakítja Rene Lavan.

Held Up (Botcsinálta túsz)

A baj nem jár egyedül, ahogy az örökbecsű mondás tartja, és ez a néhány szó Michael (Jamie Foxx) sorsára is érévnyes. Kezdésként a fekete srácot a vakáció közepén faképnél hagyja kedvese (Nia Long), aki berágott rá, mert egy vacak verdára költötte minden megtakarított pénzüket. Ezután az önmagában is végzetes csapást fokozza, hogy rövid időn belül megfújják az ominózus autócsodát. Végezetül a kettős elhagyás nem éppen romantikus helyszínéül szolgáló benzinkutat három mindenre elszánt rabló támadja meg túszul ejtve a csapások súlya alatt görnyedező Michaelt.
Rodrigo szerepében Eduardo Yáñez

Infancia clandestina (A kis ellenálló)

Argentína, 1979. Évekig tartó száműzetés után Juan és családja álnév alatt visszatér az országba. Juan szülei és a szeretett nagybátyja a katonai junta ellen harcoló Montoneros nevű szervezet tagjai. A fiút az iskolában mindenki Ernestóként ismeri. A nevét nem szabad elfelejtenie, hiszen azzal veszélybe sodorhatja a családját. Juan elfogadja ezt, és betartja a szülei által szabott előírásokat. Ám egy nap újra menekülniük kell, magyarázat nélkül el kell hagyni a barátait, és a lányt, akibe fülig szerelmes. Cristina, alias Charo szerepében Natalia Oreiro.

Sin compasión (Könyörület nélkül)

Bűn és bűnhődés Peruban… Ramon (Diego Bertie) fiatal, zaklatott idegrendszerű egyetemi hallgató. Nehezen talál hangot környezetével, túlságosan érzékeny, sebezhető. Míg egy nap meg nem ismerkedik egy különös prostituált lánnyal, akibe szenvedélyesen beleszeret. A bűn metafizikájával foglalkozó Ramón egy végzetes kísérletet követ el, gyilkol. A lány megváltó, tiszta szerelme és egy makacs rendőrszázados segíteni akaró barátsága vajon elég a feloldozáshoz…?

Once Upon a Time in Mexico (Volt egyszer egy Mexikó)

https://youtu.be/odOdie6oTOs

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik. AZ elnök szerepében: Pedro Armendáriz Jr.

Romancing The Stone (A smaragd románca)

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Coltonnal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joannának, hogy élve ússza meg ezt a kalandot. Zolo szerepében: Manuel Ojeda

Spy (A kém)

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul. A filmben felbukkan Carlos Ponce is.

Love in the Time of Cholera (Szerelem a kolera idején)

Florentino első látásra beleszeret Ferminába. A gazdag kereskedő azonban nem hajlandó gyermekét szegény hivatalnokhoz adni. Hogy elszakítsa őket egymástól, Ferminát másik városba költözteti. Kezdetben a két fiatal még levelez egymással, de az évek múlásával a lány feleségül megy a jómódú orvoshoz. Dr. Urbino sokat tett a Cartagena városát pusztító kolerajárvány megfékezéséért. Miközben Fermina elfeledkezik volt szerelméről, Florentino sosem felejti őt. Megszállottan keresi a szerelmet, de képtelen szabadulni Fermina emlékétől. Angie Cepeda

Tocar el cielo (Kívánj valamit)

Pedro, a baloldali érzelmű professzor ellenszenves, goromba fráter. A fiával, Fidellel él, akihez soha nincs egy kedves szava. A legjobb barátja Gloria, az egyetlen, aki eltűri a különc viselkedését. Kapcsolatuk váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy Gloria rákbeteg. Különösen, hogy Pedro beleszeretett az egyik csinos hallgatójába, aki sokáig szunnyadó érzelmeket ébresztett az idős férfiban. Azután ott van Santiago. Miután a szülei autóbalesetben meghaltak, a fiút Gloria nevelte fel a sajátjaként. Most arra készül, hogy feleségül vegye Amparót, aki örökbe akar fogadni egy gyereket. Santiago szerepében: Facundo Arana

La fuga (Szökött becsület)
Hét rab szökik meg egy Buenos Aires-i börtönből valamikor a múlt század első felében. Van köztük szélhámos, gyilkos, anarchista és ártatlanul bebörtönzött is. Mindegyikük más és más indokból vág bele az egyeltalán nem veszélytelen válallkozásba. Miután elnyerték a hőn áhított szabadságot elindul mindenki a maga végzete felé. Van, akit továbbra is vak hite űz, van, akit a megbocsátás iránti vágya hajt, van, akit a szerelem hajszol és van, akit a bosszú irányít.
Facundo Arana

Relatos salvajes – Eszeveszett mesék

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.
Nancy Duplaa, María Marull, Mónica Villa, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, Erica Rivas

Wakolda (A német doktor)

https://youtu.be/Ym_834pH5R8

1960. Egy argentin hegyi település kis hoteljébe új vendég érkezik. A férfi orvos, aki hamar összebarátkozik és bizalmába férkőzik a szállót vezető, német nyelven is beszélő család tagjaival. Miközben a doktor a kis közösségben igyekszik szaktudását hasznosítani, érdeklődése egyre inkább a házaspár kislánya felé irányul. A környék lakói mit sem sejtenek arról, hogy a német doktor nem más, mint a második világháború egyik legveszélyesebb náci háborús bűnöse, Josef Mengele, aki auschwitzi emberkísérleteit álnéven, hazájától messze és évekkel a világégés után is folytatná. A továbbra is a genetikai kísérletek és az ikerjelenségek megszállottjaként működő Mengele azonban nem lehet biztonságban, a Moszad ugyanis Adolf Eichmann kézre kerítése után az ő levadászásával folytatná a történelmi igazságszolgáltatást, és hamarosan a férfi nyomára akadnak. Eva szerepében Natalia Oreiro

Diarios de motocicleta (Che Guevarra: A motoros naplója)
Ernesto Guevara 23 éves orvostanhallgató, a 29 éves Alberto Granado biokémikus. A romantikus kalandokat kedvelő barátok egy rozoga Norton 500-assal hagyják el Buenos Airest. Bár nyolchónapos utazásuk során a motor cserbenhagyja őket, nem adják fel – stoppolnak, és folytatják az útjukat. Az emberek révén, akikkel útközben találkoznak, más szemmel kezdik látni Latin-Amerikát, a változatos tájak is átformálják véleményüket a kontinensről. Eljutnak Machu Picchuba, ahol a hatalmas romok és az inka örökség rendkívüli jelentősége mély benyomást gyakorol rájuk. Amikor Peruba érkeznek, egy Amazonas-menti lepratelepre, mindketten megkérdőjelezik annak a fejlődő gazdasági rendszernek az értékét, amely olyan sokak számára sem jelent semmi haladást. A telepen szerzett tapasztalataik következtében etikai és politikai nézeteik is gyökerestől megváltoznak, ami erőteljesen meghatározza majd további életútjukat. A motoros naplója Alberto Granado és a később “El Che” néven ismertté vált férfi útinaplóján alapul.
Jean Pierre Noher, Ricardo Díaz Mourelle, Fernando Llosa

7 días (7 nap)
Claudio koncertszervezőként dolgozik. Korán elveszítette a testvérét, aki sikert sikerre halmozott a szakmában. Azóta is képtelen kilépni az árnyékából. A férfi elhatározza, hogy összehoz egy olyan koncertet, amellyel végre megalapozhatja hírnevét, mindenki róla beszélne. Vakmerő húzással a világhírű U2 együttest akarja megnyerni egy mexikói koncertkörútra. Az elképzelés megvalósításához azonban Claudiónak nem kevesebb, mint félmillió dollárra van szüksége. A pénz előteremtéséhez kisebbfajta csoda kell.
Jaime Camil, Julio Bracho, Roberto D’Amico

Regresa (Térj vissza!)
Mikor Maria munka-alkoholista férje kijelenti, hogy nem hajlandó gyereket vállalni, a nő kezdi azt hinni, hogy viszonyt folytat valakivel, ezért hipnózishoz fordul annak érdekében, hogy többet is megtudjon erről a kapcsolatról, no meg megtalálja helyét az életben. De mikor a pszichiáter befejezi a kezelést, a nő nem tér magához a hipnózisból, hanem egy 15. századi baszk hercegnőnek hiszi magát, akinek kezét épp megkérte egy elbűvölő herceg.
Jaime Camil, Blanca Soto, Archie Lafranco

Bordertown (Átkelő a halálba)
Több mint egy évtizede egy sorozatgyikos szedi áldozatait az észak-mexikói határváros, Juarez környékén. Az áldozatok mind szegénysorból származó fiatal munkásnők, akiket haláluk előtt megkínoznak és megerőszakolnak. Lauren Adrian egy bátor amerikai újságírónő, aki saját életét kockáztatva ered az elkövetők nyomába, hogy megpróbálja felderíteni végre az évek óta elfedett igazságot.
Kate del Castillo, Irineo Alvarez, Zaide Silvia Gutiérrez

+1
La mujer de mi hermano (A bátyám felesége)
( ez a film fenn van a neten magyar felirattal, amiért nagy köszönet a fordítónak!
Bárbara Mori, Christian Meier, Manolo Cardona, Angélica Aragón és Gaby Espino szereplésével.

Érdekelne a véleményetek, láttátok ezeket a filmeket? Vagy kedvet kaptatok most valamelyikhez?
Ha tudtok még olyan filmeket, amikben telenovella színészek játszanak, akkor küldjétek el e-mailben nekem. Elsősorban olyanokat keresek, amiket leadtak Magyarországon… vagy van hozzá magyar felirat.

@Marisela

UI: néhány filmet megtaláltok itt: http://telenovellaletoltesek.freeforums.org/filmek-f7.html

Megosztom másokkal: