Hírek a nagyvilágból – Suxel tollából #1

Kedves barátom Suxel, aki jártasabb a telenovella gyártók terén mint én, felajánlotta, hogy időnként hírekkel örvendeztet meg minket, íme az első post:

November 21-én kezdetét veszi a hatalom játszmája, avagy a La candidata  (A jelölt) a Las estrellason. Ez Giselle Gonzalez várva várt második önálló sorozata Silvia Navarroval és Victor Gonzalezzel a főszerepben. Mellettük negatív szerepben bukkannak fel: Rafael Sanchez Navarro, Susana Gonzalez, Patricio Castillo, Juan Carlos Barreto, Ari Telch, Nailea Norvind és Laisha Wilkins. A fiatal főhősöket Federico Ayos és Karla Farfan játsszák. Silvia Navarronak ez lesz az első olyan sorozata, amelyben felnőtt gyerekes anyukát fog alakítani. A politikai hatalomért folyó küzdelem mellett a sorozat foglalkozni fog a fiatalok drogproblémáival, valamint a családon belüli erőszakkal is a Giselletől megszokott realista stílusban. A sorozat még a képernyőre kerülése előtt hosszabbítást kapott, így a kezdeti 50 rész helyett már 80 epizóddal kell számolnunk. A sorozat első és második promóját a cikk alján találjátok, ami alapján nagyon úgy néz ki, hogy Helena Rojo végre nemcsak nagymama szerepben tündököl, hanem a bántalmazott feleség, aki fiatal szeretőt fogott magának, wow. A második promó egyébként elég feminista lett, de ezzel nincs semmi baj. Ki várja már a sorozatot?

La doble vida de Estela Carillo (Estela Carrillo kettős élete): igen, ez a sorozat fogja váltani a februárban távozó La candidatat, melyet Rosy Ocampo és csapata hoz el nekünk. A történet szerint egy énekesnő bajba keveredik azáltal, hogy egy gyilkossági ügynek a koronatanúja lesz, személyazonosságát viszont nem lehet felfednie, ezáltal kényszerül kettős életre (Ocampótól már megszokhattuk ezt az elemet: La fuerza del destino, Mentir para vivir). A korábbi híresztelésekkel ellentétben, nem komikus novella lesz, hanem a melodráma jegyeit fogja magán hordozni. A sorozat érinteni fogja az illegális bevándorlás témáját is. A főhősnőt, Estela Carrillot Ariadne Diaz kelti majd életre, ahogy azt előre lehetett tudni. A férfi főhős személyében viszont változás történt: úgy néz ki Ocampo szokásához híven David Zepeda (Ryan) fogja játszani a főszereplőt, (melodráma: Zepeda, komédia: Camil),  a korábban már fix főhősként emlegetett Horacio Pancherivel szemben. Horacio Pancheri emiatt a beígért szerep miatt nem vállalta el az El bien amado fiatal főhősét, ugyanis nagyobb szerepnek érezte a gringó Ryan karakterét. Végül két szék közül a pad alá esett, mert a bennfentes pletykák szerint Horacio előre ivott a medve bőrére és ennek következtében megengedhetetlen magatartást tanúsított és túl nagy egóra tett szert, ami egyáltalán nem tetszett a producernőnek és szakmai stábjának. Horacio annyit nyilatkozott ezzel kapcsolatban, hogy a vállalat úgy döntött, hogy mégsem ő neki kell eljátszania Ariadne párját a képernyőn, míg a Televisa szerint nem nyújtott minden tekintetben eleget, amit a szerep megkíván, és ezért másik főhős után néztek, (a formalitás jegyében) Zepedat behívták egy castingra, és a szakmai csapat és a vezetőség is rábólintott. Mindenesetre a főhősváltás, és hogy ismét Zepeda (negyedjére) elég nagy visszhangot váltott ki a tengerentúlon. Igaz még nem volt meg a hivatalos bejelentés, de borítékolható a neve.  A sorozat gonoszait Danilo Carrera – aki Zepeda tesóját kelti életre majd – África Zavala és Erika Buenfil (Mercy) játsszák majd. További szereplők a sorozatban: Alejandro Tommasi (Mr. Blake), Zaide Silvia Guttierez, Marco Mendez, Miguel Angel Biaggio, Vanessa Bauche és Andres Zuno. Valamint vendégszerepben tiszteletét teszi Delia Casanova és Cesar Evora is. A sorozat a tervek szerint 67 részes lesz.

El bien amado (A közkedvelt): A cím-és főszereplő korrupt polgármestert Jesus Ochoa alakíthatja majd Nicandro Diaz novellájában, Odorico Cienfuegos kegyeiért pedig három vénkisasszony is versenyzik: Chantal Andere (Justina), Nora Salinas (Dulcina) és Iran Castillo (Santina), akik már a beszédes neveikkel is azt vetítik előre, hogy komikus töltetű lesz a sorozat. Ebből a szempontból Jesus Ochoa nagyon jó választás, mert nagyon jó komikus vénával rendelkezik, viszont, hogy a nemzetközi értékesítést tekintve, hogy fog muzsikálni az ő nevével fémjelzett sorozat, na az egy jó kérdés. Már csak azért is, mert a fiatal főszereplők sem számítanak nagy húzóneveknek: Mariluz Bermudez Ochoa lányának szerepében, az ő kérőjét alakítja majd Mark Tacher (ezt a szerepet dobta vissza Pancheri), az antagonista szereplő pedig Andres Palacios lesz. Negatív szerepben tér vissza a képernyőre Laura Zapata és Alejandra Garcia is, akik anyát és lányát fognak játszani. További nevek a sorozatban: Diego de Erice, Raquel Morell, Raquel Pankowsky, Luis Gatica, Ricardo Margaleff, Fernando Ciangherotti, Olivia Collins, Gabriela Zamora, Salvador Zerboni, Polo Morin, Sergio Reynoso, Patsy, Francisco Gattorno és még sokan mások. A sorozat a Tres veces Ana befejeztével kerül képernyőre január 23-án, a forgatások pedig Baja California államban zajlanak.

A Vino el amor is januárban ér véget várhatóan – bár a sorozat hosszabbítást kapott – melyet Lucero Suarez produktuma fog váltani az Entre tornillos y millones (Fondorlatok és milliók közepette). Korábban Por un millon de dolares munkacímen futott, és a chilei Complices (itthon a Romanticán: Cinkosok) telenovella feldolgozása lesz, melynek történetét itt olvashatjátok: Cinkosok/Bűntársak. A sorozat a már megszokott romkom stílusban készül el, a főszereplők pedig Esmeralda Pimentel (Lucero Suarez kiskedvence) és Jose Ron lesznek. Egyszer már kiszemelték őket főhősöknek Giselle Gonzalez el nem készült telenovellájához a Madre sustitutához, most pedig ténylegesen összerakták őket egy sorozatba. A sorozatban szerepet kaptak: Marisol del Olmo, Marcelo Cordoba, Arturo Carmona, Luz Elena Gonzalez, Lupita Jones, Diego Escalona, Sachi Tamashiro. Lucero Suareznek egyébként ez lesz az első sorozata a 7 órás sávban, de valamiért úgy érzem, hogy sok újdonságot nem kapunk.

La bella Lola (A gyönyörű Lola): 2017 első hónapjaiban csak úgy záporoznak majd a premiersorozatok, januárban váltja a Despertar Contigot Ignacio Sada Madero ezen telenovellája, mely nem másnak, mint a Lola Calamidadesnek a feldolgozása, amelynek Telemundós verzióját mi is láthattuk már a közszolgálati csatorna jóvoltából (Bella Calamidades – Lola). Az itteni főhősök Renata Notni és Pablo Lyle lesznek, bár korábban voltak olyan híresztelések, hogy a főhősnőt itt Aurorának fogják hívni, a cím alapján úgy látszik megmaradtak a Lolánál mégis. További szereplők: Maya Mishalska, Gema Garoa, Laura Carmine, Roberto Blandón, Paty Díaz, Carlos Athié, Patricia Navidad, José Carlos Ruiz, Socorro Bonilla, Ernesto Gómez  Cruz.

A telenovella producerek népes társaságából ugyanakkor készülődik Nathallie Lartilleux is, mégpedig a Marisol remakejével, hogy valamelyik fenti jelenleg készülő sorozatot válthassa majd. Nagyon szeretné, ha a főhősnőt Maite Perroni vagy Livia Brito játszaná el, férfiak közül pedig elsősorban Horacio Pancherit és Carlos de la Motat nézte ki a főhős szerepére. A történet elég egyszerű: a főhősnő, Marisol – akinek sebhelyes az arca egy törött tükör miatt – szegény körülmények között él és papírvirágokat árul, hogy a befolyó pénzből segítse magát haldokló édesanyját, akinek van egy nagy titka: Marisol egy gazdag öreg úriembernek az unokája. Marisol anyja bár fel akarja fedni lánya előtt az igazságot, de nem sikerül és magával viszi a sírba, ezt követően pedig Marisol megismerkedik a nagyapjának egyik vérszerinti (legalábbis annak hitt) unokájával és mit sem sejtve egymásba szeretnek. Szerelmük útjába pedig számos akadály áll. Tipikus Lartilleuxnak való sorozat.

Ami a producereket illeti Salvador Mejia posztját Roberto Gomez Fernandez vette át a Televisánál, így ő az, aki beleszólhat ki mikor és mivel kerül a képernyőre. Augusztusban nagy érdeklődés övezte, hogy mi lesz Mejiáékkal, mert a döntést követően megszellőztették, hogy nem kívánnak a feleségével többet a Televisának sorozatot gyártani, ám meggyőzték őket, s továbbra is maradnak. Salvador Mejia egy 5 éves 3 telenovellára szóló szerződést is aláírt emellett. Akinek a helyzete viszont kérdőjeles, az elviekben Rosy Ocampo, akinek meglehet a La doble vida de Estela Carrillo lesz az utolsó telenovellája a Televisánál, a hírt azzal indokolták, hogy Ocamponak nem tetszenek a végbemenő változások a Televisánál. Ami azt illeti, engem meglep, hogy pont a másik innovatív producernek nem tetszenek a mostani változások, bízok benne, hogy sikerül a vállalatnál tartani, pláne, hogy bizalmat szavaztak neki az Estela Carrilloval és így este 9-kor mutatkozhat be először Ocampo jövő februárban.

Egy kis nézettség: hivatalos adatok továbbra sincsenek, csak néha szivárog ki egy-két információ. Annyit lehet tudni, hogy a Televisánál nem elégedettek túlzottan a változásokkal, hiszen számottevően nem emeltek a nézettségen. Bár a Sin rastro de ti érkeztével kapcsolatban Lupita Martineza úgy nyilatkozott, hogy a nyitánya (16,83) olyan eredménynek számít, amelyet ez a sáv már jó ideje nem tapasztalt meg, és az első héten megőrizte a vezető pozícióját, aminek köszönhetően bizakodó a vezetőség. A Sin rastro de ti előtt az első helyen a Vino el amor volt, mely mostanra a második helyre szorult vissza, ezt sejteni lehetett Castronak a színészek közötti fánkosztogatásából, és részben ennek köszönhető egy kisebb hosszabbítás is, míg az utolsó helyen a Yago van, úgy látszik Carmen Armendariz sorozata nem nyerte el a tetszését az amerikaiak után a mexikóiaknak sem.

La Candidata Promo 1:

  • A hatalom játszmájában csak a legerősebb stratégia győzedelmeskedhet.

La Candidata Promo 2:

Egy nő, akinek az ellensége a saját házán belül van

  • Mint nőknek, meg kell védenünk azt, amit a legjobban szeretünk.
  • Nem fogjuk annyiban hagyni,
  • erősek vagyunk
  • és határozottak.

Hamarosan érkeznek a többi spanyol ajkú tévétársaság hírei is, azaz Telemundo, Univision – Unimas, Imagen Tv, Azteca!!!
@Suxel

Megosztom másokkal: