Hírek a nagyvilágból – Suxel tollából #2

Kedves barátom Suxel, aki jártasabb a telenovella gyártók terén mint én, felajánlotta, hogy időnként hírekkel örvendeztet meg minket, íme a második bejegyzés:

TELEMUNDO:

November 29-én kerül az amerikai képernyőkre a Telemundo által a La Doña a Sin seños si hay paraiso váltásaként. A történetben, mely a Dona Barbara remakeje városi környezetbe áthelyezve, Aracely Arambulát Altagraciaként, egy kőszívű üzletasszonyként ismerhetjük meg, aki fiatalkorában csoportos nemi erőszak áldozatává vált. Altagracia állapotos lett, a kislánytól születése után azonban megszabadult. Sok-sok évvel később útjaik keresztezik egymást az eldobott lányával Monicaval (Danna Paola) egymásról mit sem tudván, miután ugyanarra a férfira, Saulra (David Chocarro) vetnek szemet, és vetélytársakká válnak. Bár Altagracia börtönbe csukatta Saul apját a férfi vonzalmat érez iránta, míg a mindenért keményen megküzdő Monicanak a védelmezője lesz, ami viszont nagyon zavarja Altagraciat. Aracely egy interjúban elmondta, hogy bár a Donanak lesznek kegyetlen húzásai, ő nem egy villana, hanem az élet áldozat. A sorozat további szereplői között találjuk, csak hogy párat említsek Diego Soldanot (3-jára triplázik Aracelyvel), Rebecca Jonest, Carlos Torrest, Jose Maria Galeanot, Andrea Martit, Mario Morant, Rafael Sanchez Navarrot, Odiseo Bichirt, Gabriela Roelt. A végére egy kis  pletyizni való: Rebecca Jones Yeseniat, Altagracia nagynénjét alakítja a sorozatban, aki általa kíván felkapaszkodni a felső tízezerbe, így természetesen nem kevés közös jelenet várható közöttük, és itt jön a de. Mindkét színésznő híres arról, hogy sztárallűrösek, Jonesnak emellett alkoholproblémái is vannak, és kiderült, hogy nem a legjobb párosítás, két dudás nem fér meg egy csárdásban, így Rebecca karakterét a tervezettnél jóval hamarabb kiléptették a sorozatból, és nem lehetetlen, hogy a színésznő a Tv Aztecahoz fog szegődni.

https://www.youtube.com/watch?v=uz3zGdv9on4

Első rész megtekinthető ITT.

El Chema narkónovella lesz a Senora Acero: La Coyote végeztével, december 6-án. A sorozat tulajdonképpen nem lesz más, mint az El Senor de los cielosnak a spin-offja, mivel egy „szenyóros” karakter lesz a történet főszereplője, Jose Maria „Chema” Venegas, akit itt is Mauricio Ochmann fog alakítani. Igazi mikulásajándék lesz a narkónovellák szerelmeseinek. A sorozat főbb szereplői: Carmen Aub, Mariana Seoane, Itati Cantoral, Alexandra De La Mora, Arcelia Ramirez, Sergio Basañez, és Julio Bracho. Vendégszerepben tiszteletét teszi az egek uraként Rafael Amaya is. A történetben bemutatásra kerül, hogyan is lett Chemából a szervezett bűnözés, és egy drogbirodalom feje, avagy az a karakter, akit az El Señor de los Cielos első évadában megismerhettünk. Készítettek a sorozathoz szokatlan módon egy 0. epizódot, mely az alábbi linken tekinthető meg.

La fan (A fan): ez a romantikus komédia követi majd januárban a Silvana sin lana című komikus telenovellát. A sorozatnak a kiötlője és főszereplője is az az Angelica Vale, akit a Soñadorasból, a Szeretők és riválisokból, valamint a Lety, a csúnya lányból ismerünk. A történet egyszerű: Valentina Perez (Angelica Vale) hatalmas fanja a népszerű sorozatszínésznek, Lucas Duartenek (Juan Pablo Espinoza). A sors útjai kifürkészhetetlenek, és egy nap az álom valósággá válik, útjaik keresztezik egymást, és részese lesz Valentina Lucas életének. Lucas eleinte nem fordít rá sok figyelmet, ami idővel változik, és rájön képtelen Valentina nélkül élni. A sorozat villanajat, aki a képernyőkön angyal, de a valóságban ördög Scarlet Ortiz játssza. Gabriel Porras kapta a főhős legjobb barátjának karakterét. További színészek a történetben: Ximena Duque, Jonathan Islas, Elsy Reyes, Gabriel Valenzuela, Maritza Bustamante, Pablo Azar, Begona Narvaez és visszatér a sorozatok világába Adamari Lopez és Lupita Ferrer is. Nem kizárt, hogy Fabian Rios is felbukkan a sorozatban legalább egy vendégszerep erejéig, amiről egy instagram-fotó  árulkodik, melyben meglepetést ígérnek a nézőknek. Vajon ismét együtt szerepelnek egy sorozatban a nagy sikerű Corazon Valiente után? Addig is nézzétek meg az első promót a sorozathoz.


A Telemundonak jót tett
az új sorozatok egy napon történő indítása, a július 19-ei Martres. A sorozatok nézettségeire panasz nem lehet egy szál se: a sereghajtó a sorozataik közül a Silvana sin lana romantikus komédia, ám nézettsége, ha kicsit váltakozó is a teljesen elfogadható tartományba esik, fórumokon is sokat dicsérik, mennyire aranyos sorozat került a képernyőre: Maritza Rodriguez és Carlos Ponce remek párost alkotnak, és Marimar Vega is sziporkázik az antagonista Stella szerepében. Hogy melyik volt a nagyobb boom: a Sin Seños vagy a La coyote, jó kérdés: annyi biztos, hogy a Sin Señosból lesz harmadik évad, valamint az Señora Acero 4 sem kizárt, én azt mondom sőt. Állítólag: a három évad közül ez volt a legnézettebb: mindenesetre Carolina Miranda berobbant ezzel a szereppel a köztudatba.

TV AZTECA:

2016 őszén két új sorozat is kezdetét vette. Az egyik az Entre correr y vivir, (kb. A száguldás és az élet között) mely elég nagyot zakózott a nézettségi listán az elmondások alapján. A sorozatban emléket állítanak két mexikói autóversenyző, a Rodriguez testvérek számára, akik tragikus körülmények hunytak el autóversenyzés közben. Visszaemlékezés formájában belecsempészték a sorozatba megfilmesítve a Rodriguez testvérek életútját is, miközben a jelenben játszódó történet röviden a következőképp néz ki: Rodrigo (Vadhir Derbez) illegális autóversenyeken és gyorsulási futamokon vesz, hogy kifizethessék beteg kishúga gyógyításának a költségeit. Ő messze a legprofibb utcai autóversenyző és nagy hírnévre tesz szert, olyannyira, hogy eljut a híre az Aldana istálló vezetőjének a fülébe, ahol éppen csapattársat keresnek Gulliermo (Diego Amozzurutia) mellé. A két fiatal fiú találkozásával egyenest feltör az istállón belüli rivalizálás, versengés és mindez csak fokozódik, amikor ugyanarra a nőre, Evara (Laura Montijano) vetnek szemet, egy szinte életre-halálra szóló harc veszi a kezdetét. Valamiért a nézők nem szerették meg ezt a 40 részes történetet, többen pedig a lassú jelzővel illették az autóversenyzős sorozatot. A sorozat szereplői között inkább csak egy nagyobb nevet találunk, aki nem más, mint Alejandro Camacho, nagyon úgy néz ki a Televisa után a TV Aztecanál folytatja tovább, illetve, aki még számunkra érdekes lehet az: Erika De La Rosa és Javier Diaz Duenas.

A másik sorozat a Rosario Tijeras (Ollós Rosario), amely nem más, mint a kolumbiai gyártású nálunk is vetített Rosario Tijerasnak a remakeje, Barbara de Regillel, Jose Maria de Tavirával és Antonio Gaonaval a főszerepben. A téma még mindig ugyanaz, mint az eredetiben: Rosario a fiatal tinédzser most Mexikó legveszélyesebb negyedében él és az iskolában megkapja az ollós jelzőt, amikor megszabdalja az egyik tanárának a frizuráját. Ott tartózkodik egy egyetemi tanulócsoport is, akik közül az egyik fiatal srác Antonio, a megszállottja lesz a lánynak és mindenhol őt kezdi keresni. Rosario élete teljesen megváltozik, miután csoportos erőszak áldozata lesz, pár év múlva pedig már az Egek ura legprofibb bérgyilkosaként láthatjuk viszont. Útjaik pedig ismét keresztezik egymást Antonioval, valamint annak legjobb barátjával Emilianoval, akire Rosario szemet vet, és ez egy szerelmi háromszög kialakulásához vezet el. A sorozat egy narkónovella egyébként, az első mexikói készítésű narkónovella, mely várhatóan nem az utolsó lesz, hisz nézettségileg nagyon erősen nyitott, azóta visszaesett valamelyest, de továbbra is olyan szinten van, amelyet már hosszú évek óta nem érintett meg az Azteca. A végére pedig pár név a sorozat színészeinek táborából: Hernán Mendoza, Vanessa Bauche, Christian Vazquez, Ariel Lopez Padilla, Maria Fernanda Quiroz, Pia Watson.

Az Aztecának megvannak a tervei a 2017-es évre is, és be is mutattak három sorozattervet demóvideókkal egybekötve, ami azt jelenti, hogy a videókban szereplőszínészek még nem 100%-osan biztosítottak a szerepekben, egyelőre velük forgattatták le. Nézzük meg most, milyen elképzelések születtek:

Elsőnek a La Fiscal del Hierrot (A vasöklű ügyész) mutatták meg a közönségnek. A vasöklű ügyész szerepére a TV Azteca Iliana Foxot képzelte el. A történet: Silvana Duran ügyésznő bosszút esküszik Diego Trujillo ellen, aki Mexikó egyik legveszélyesebb drogbárója, miután kiderül, hogy ő a felelős Silvana apjának a haláláért. Nem elég, hogy Trujillo megöleti az apját, de Silvana esküvője napján lövöldözés tör ki, és leendő férjét golyó találja el, amitől tolószékbe kényszerül. Silvana terve Trujillo megbuktatására, hogy testvérét Argeminiot beépítik a drogbáró mellé, és rajta keresztül juttatják rácsok mögé. Silvana azzal nem számol, hogy Argemeniot elvakítja a kapzsiság és a nők szeretete, és családját megtagadva beáll Trujillo bandájába. Silvana végül Joaquin Munoz rendőrtisztnél keres menedéket, nem is sejtve, hogy Joaquin meg Trujillo beépített embere a rendőrségen belül, és véget akar vetni az ügyésznő karrierjének. Joaquin érzései azonban megváltoznak és beleszeret Silvanaba, ám amikor Silvana számára nyilvánvaló lesz ki is volt eleinte Joaquin, eltaszítja magától és nem tud megbocsátani neki. Silvanat bár sokan elárulták, Trujillo elvett tőle mindenkit akit szeretett, nem adja fel és úgy dönt egyedül számol le a maffiavezérrel. A sorozat mottója: Nem bosszú, csak igazságszolgáltatás. A következő színészek erősíthetik a sorozatot: Ruy Senderos, Claudia Lobo, Iliana Fox, Cristian Tappan, Alejandro Camacho, Diego Cadavid, Jesús Benavente, Enrique Singer, Rodrigo Cachero. 80 részesre tervezik az akciókkal teletűzdelt sorozatot és 2017 második negyedévében kerülhet ki a képernyőre Joshua Mintz kezei közül.

Trailer ITT:


Desaparecida/Quien era Olivia Zamora
(Eltűnt/Ki volt Olivia Zamora?): Francisco Toro befejezvén a mérnöki kart az egyetemen, úgy dönt New Yorkba megy és szenvedélyének a művészetnek hódol és végre így el tud szakadni az anyja szoknyájától is. Francisco anyja Olivia épp  a második házasságára készül, ám az esküvő napján minden nyom nélkül nyoma vész. Francisco attól tart az anyja a tengerbe veszett, mivel minden reggelét úszással kezdte a nő, de most különösen nagy hullámok voltak, míg Gaston a vőlegény azt hiszi, hogy Olivia szimplán meggondolta magát. Egy Pedro Fernandez nevű rendőrt állítanak rá az ügyre, akinek a lányába Marcelaba Francisco beleszeret, miközben egyre furcsább dolgok derülnek ki. Barbara, Olivia lánya és Francisco testvére románcot létesített Gastónnal, és az esküvő előtti estén Olivia meglátta őket. Antonio, Olivia exe, a fiatalok apja is felbukkant az esküvő előtti napon és találkozót kért Oliviától. Olivia testvére Juana, aki mindig is gyűlölte Oliviat, és szerelmes volt Gastonba, szintén eltűnik azon a napon, amikor Olivia is. A gyanúsítottak listájára pedig felkerül egy Pepe Villela nevű férfi is, akiről kiderül, hogy Olivia szeretője volt, és adódik a kérdés: Ki volt valójában Olivia Zamora? A sorozat mottója: Amikor egy nap rájössz, hogy azt hitted ismerted édesanyád, de mégsem. A főszereplőhármasra Joshua Mintz (ő vitelezi ki a sorozatot, akárcsak a La Fiscal del Hierrot) Anette Michelt, Diego Soldanot és Mauricio Islast képzelte el. További nevek: Geraldine Zinat, Julia Urbini, Andrés Zúñiga, Carlos Torres Torrija, Luciana Sylveira, Víctor Huggo Martin, Marcela Guirado, Miguel Mena. A forgatókönyvíró Sebastian Arrau lesz, aki az El rostro de la venganza és a La impostora történetét jegyezte. A sorozat megjelenéséhez csak 2017 van utána írva, egyelőre semmi több.

Trailer ITT:

Nada personal (Semmi személyes): A sorozat Fidel Velasco producer kezei közül fog képernyőre kerülni az ígéretek szerint 2017 első negyedévében. A történet mottója: semmi személyes, de ha túlélésre játszol, gyilkolnod kell. De mit is takar a történet? Két fiatal újságíró bizonyítékot szerez arra, hogy az országuk felsőbb vezetésében résztvevő emberek fejei a szervezett bűnözésnek, emiatt meggyilkolják őket. Egy hiba azonban csúszik a bűnözők akciójába: van egy szemtanú, Mariana Aragon, aki a gyilkosság ideje alatt a zuhanyzóban tartózkodott. Mariananak sikerül megszöknie, és stoppol a menekülés érdekében, egy Alejandro Castillo nevű filmrendező, újságíró veszi be az autójába, és viszi kórházba. A gyilkossági ügyet egy Santiago Leal, olykor erőszakos és durva zsaru kapja, a gyilkosság megrendelőinek Raulnak és Ronaldnak Mariana kerül a célpontjába. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Alejandro Raul leendő veje, míg Santiago Raul törvénytelen fia, így mindketten személyesen is érdekeltek lesznek Mariana sorsában, pláne, hogy Raul és Ronald a mészárlás kitervelőjének Marianat állítják be a közvélemény előtt. Raulék kiterjedt hálózatuk segítségével elkapják Marianat bebörtönzik, ahogy kábítószerrel fecskendezik folyamatosan és egy kábítószer nélkül létezni nem tudó Marianat hoznak létre. Miután Mariana kiszabadul a börtönből kezdetét veszi a nagy utazása, a kínokkal teli szabadulás a függőségétől, visszaszerezni az életét és revansot vegyen azokon, akik tönkretették az életét. Alejandro és Santiago bár riválisok lesznek, Mariana szövetségeseivé válnak. Egy nemzetbiztonsági ügy, egy politikai probléma, semmi személyes. A főszerepekre Gabriela De La Garzat és Eric Haysert álmodták meg, rajtuk kívül pedig további karakterekre Jorge Zarate, Héctor Bonilla, Rubén Zamora, Kika Edgar, Fabián Pizzorno, Orlando Miguel, Zamia Fandiño, José Astorga, Raúl Solís neve merült fel. E sorozat esetében akárcsak a La Fiscal del Hierro esetében 80 résszel kell számolni, a Desaparecida van csak 120 részesre tervezve.

Trailer ITT:

Elnézve a trailereket, nagyon érződik Joshua Mintz érkezése a Telemundótól a TV Aztecahoz, keményre vették a sorozataikat, megjelenik a drog, a szervezett bűnözés, bűnös életű politikusok, valamint a tömény akció és misztikum. Ezek közül melyik keltette fel az érdeklődéseteket?

IMAGEN TV:

Az ősszel arculatváltáson esett át a régi Argos/Cadena Tres csatorna, nevet váltottak, egy ideje már Imagen TV néven szerepelnek. Sorozatokat tekintve két új sorozattal rukkoltak elő: ezek a Vuelve Temprano és a Perseguidos. A csatorna eddig hatalmas sikereket nem könyvelhet el, annak ellenére, hogy két nagyon is remek sorozatról van szó. A kritikák is nagyon pozitívak, csak valahogy a nézettség marad el. A Vuelve Temprano (Ne maradj (ki) sokáig) egy remake, mégpedig az azonos című 2014-es chilei produktumé, én az érdemet inkább így a chileieknek tulajdonítanám, amiért megkreálták azt a történetet. Ugyanakkor belenéztem a chileibe és a mexikóiba is, és a mexikói sokkalta nézhetőbb, így a formátuma miatt én hálás vagyok az Imagen TV-nek is. Nem írnék a sorozatról bővebben, mivel Marisela fórumán mindent megtaláltok.

A másik sorozatuk a Perseguidos (Üldözöttek) korábbi munkacíme az El Capo volt, de az utolsó előtti pillanatban lecserélték. A sorozat főhősét Jose Vicente Solis Armentát (Mauricio Islas) veszélyes bűnözőként tartják számon, és élve vagy halva a hatóság mindenképpen kézre akarja keríteni. Jose Vicentének a szökése, bujkálása során szembe kell néznie a megcsalt feleségével, néhány szeretőjével, akik meg akarják gyilkolni, és egy női testőrrel, akivel felgyullad a szenvedély közöttük. Jose Vicente folyamatosan harcban áll a hatósággal, ám rá kell ébrednie, hogy leginkább saját magával harcol folyamatosan, amire lehet, hogy az egyetlen megváltás csak a halál. További szereplők Islas mellett: Sara Maldonado, Irán Castillo, Marisol del Olmo, Miguel Rodarte, Gerardo Taracena, Claudio Lafarga, Plutarco Haza és Roberto Sosa. A kritikusok kiemelték az Islas – Castillo – Del Olmo hármast és remek kritikákkal illették karaktereiket és az alakításukat.

UNIVISION – UNIMAS:

2017 első negyedévében startol el majd az Univision testvércsatornáján a Unimason a La piloto telenovella, mely sok érzéki és akciódús jelenet ígér a nézőinek. A történet főhősei Livia Brito és Arap Bethke lesznek. A sorozat valós történéseket dolgoz fel, melyet keverni fognak a fikcióval. Livia Brito Yolanda bőrébe bújik, egy olyan lányéba, akinek minden álma, hogy pilóta válhasson belőle. Az álma valóra is válik, ám azt nem sejti, hogy a repülőkkel, amelyet vezet valójában drogot is csempészik Latin-Amerika szerte, mely mögött Yolanda szerelme, John Lucio (Arap Bethke) és testvére állnak. John Lucio nővére ki nem állhatja Yolandát és csapdát állít neki, és hogy ne bukjanak le John Lucionak börtönbe kell juttatnia Yolandát. Yolanda pedig, amikor kikerül a börtönből semmi más nem motiválja csak a bosszú, és át akarja venni az irányítást és az ellenőrzést a drogkereskedelem felett. További szereplők: Juan Colucho, María Fernanda Yepes, Alejandro Nones, Macarena Achaga, Mauricio Aspe, Stephanie Salas y Arturo Barba, Veronica Montes. A W Studios készíti el a sorozatot az Unimas számára, a forgatókönyvet pedig Jörg Hiller jegyzi, aki ott volt a Porque el amor manda és a Soñar no cuesta en nada születésénél is

Trailer ITT:

Mindent és tényleg szinte mindent átsző a narkó, így a Univision is készít egy sorozatot kábítószeres téma köré építve, ez lesz a Las Buchonas (Gengszterfeleségek): itt négy nő életébe nyerhetünk bepillantást, akik mind drogkereskedők feleségei, barátnői, szeretői, és a történet azzal kezdődik, hogy egyikük édesapját meggyilkolják a történetben, és a lánya, Aurora tisztára akarja mosni a nevét. A négy nőt Vanessa Arias, Thali Garcia, Candela Marquez és Alejandra Robles Gil keltik életre. További szereplők:  Joaquín Cosío, Miguel Rodarte, Roberto Mateos, Arleth Terán, Cassandra Sánchez Navarro, Sebastián Ferrat, Juan Pablo Gil, Irineo López, Pascacio López, Frances Ondiviela, Laura Ferretti és Jorge Alberti és vendégszerepel Jorge Ortiz de Pinedo. A sorozat szintén jövőre startol el.

És végezetül néhány hír a BLIMMEL kapcsolatban:

Valamivel több, mint 2 hete startolt el a Blue Demon sorozat Tenoch Huerta főszereplésével, aki Mexikó egyik leghíresebb ökölvívóját kelti életre Alejandro Munoz Morenot, akit csak a Kék Démon néven ismertek. A 65 részes sorozatban olyan színészek kaptak szerepet, mint Ana Brenda Contreras, Joaquin Cosio, Ana Layevska, Jose Carlos Femat, és Tomas Goros.

2017-ben sorozat készül Xavier Velasco Diablo Guardian (Őrző ördög) regényéből. A történetben egy ambiciózus 15 éves tinédzsernek Violettának tárul elénk az élete, aki középosztályban nevelkedik, de az amerikai álmot hajszolja. Egy nap több mint 10000 dollárral meglopja a szüleit és New Yorkba szökik, ahol megfertőzi a pénz szeretete, gazdag emberek társaságában múlatja idejét luxusprostiként és kokainfüggő is lesz. Kíváncsi lennék, ezt a történetet hogyan adaptálnák. A könyv nagy siker volt a tengerentúlon.

Había Una Vez (Egyszer volt): ezt a címet kapta a sorozat, melyben Disney mesék lesznek újratöltve. Eredetiként kezeli az ötletet a Televisa és a Blim, holott folyamatosan érik a vádak, hogy ez nem lesz más, mint a Once upon a Time remakeje vagy a spanyol Cuantame un cuento mexikói változata lesz. Annyi biztos, hogy a Hófehérkés rész főszereplője Renata Notni lesz Pablo Lyle-lal, a gonosz mostohát pedig Anna Ciochetti fogja alakítani. De lesz itt Piroska és a farkasos, három kismalacos, valamint szépség és a szörnyeteges rész is, ez utóbbiról annyit tudunk, hogy a szörnyeteget Carlos Ferro fogja játszani, valamint fel fog bukkanni valamelyik epizódban  Luis Arrieta és Andres Palacios is.

@Suxel

Megosztom másokkal: