Hírek a nagyvilágból – Suxel tollából #3

Kedves barátom Suxel, aki jártasabb a telenovella gyártók terén mint én, felajánlotta, hogy időnként hírekkel örvendeztet meg minket, íme a harmadik bejegyzés:

En Tierras Salvajes (Vad földeken): ez lesz Salvador Mejia soron következő telenovellája. A sorozat forgatásai már javában zajlanak Michoacán államban, és a héttől kezdve már a külső helyszínes felvételeket követően a stúdiójeleneteket is rögzítik. Nagy médiavisszhang övezi körbe a sorozatot, de nem a nagyszabású mivolta, hanem annál inkább a botrányok miatt. Salvador Mejiának sok időbe tellett, amíg kiválasztotta a főhősnőt Cristian De La Fuente mellé, majd miután a végre megtalált Mayrin Villanueva egy hetet leforgatott a csapattal, szám szerint 40 jelenetet, mint derült égből a villámcsapás érkezett a hír, hogy új főhősnő kerül a chilei sármőr mellé, Claudia Alvarez személyében. Hivatalos verzió szerint Mayrin Villanuevat azért cserélték le, mivel túlságosan sokat lenne a képernyőn főhősnőként egymás után. Ez nem konkrétan a Las Estrellasra vonatkozik, hanem a Univisionra és testvércsatornájára, a Unimasra. A Unimason startolt el körülbelül 3 hete a Mujeres de Negro (Fekete özvegyek), a Univisionon pedig hamarosan megismétlik a Mentir para vivirt egy kora esti slotban, és várhatóan még az idén megérkezik hozzájuk főműsoridőben az En tierras salvajes is. Azt beszélték, hogy Mejia, aki a kémiára utazik a főhősök esetében, nem tudott kibékülni Mayrin Villanueva életkorával, idősnek találta Horacio Pancheri mellé. A sorozatban ugyanis a fő szerelmi háromszög egyik tagja Pancheri lesz. A cserét követően úgy tudni változtattak a főhősnő karakterén: fiatalosabbra vették a formáját, valamint élettel telibbé, vidámabbá szabták Alvarez karakterét. Mayrint – aki könnyek között hagyta el a forgatásokat -, hogy mentsék a menthetőt rögtön megtalálta a vállalat egy exkluzív szerződéssel, valamint 2017 második felében újra jelentkezik a 2010 óta pihenőn levő Vecinos (Szomszédok), évados szerkezetű komédiasorozat, amelynek 5 éven keresztül Mayrin volt az egyik főszereplője, így ismét számítanak a jelenlétére a sorozatban. Mayrin itt egy tanárnőt alakított, aki rögeszmésen szeretett volna férjhez menni, de elkerülte mindig a szerencse.

Alig múlt el a Mayrin Villanueva – Claudia Alvarez ügy, egy másik botrány pattant ki a forgatások kapcsán. Cristian De La Fuente feltett egy videót az Instagram-oldalára, melyben egy fát vág ki, „amikor nincs edzőterem” szöveggel. A videóra a közzététel után nem sokkal ráugrott José Ron, és erősen kritizálta a színészt a tevékenysége miatt. Tudniillik a sorozatban fontos helyszín lesz egy fűrészüzem, és emiatt kellenek a hasonló jelenetek. A készítők azonban megnyugtatták a lelkes környezetvédőket, hogy a videóban szereplő fa, eredetileg is kivágásra volt jelölve, és a kivágott fa helyett tíz másikat is elültettek. A mérges kakas természetű José Ronnak azonban ez nem volt elég, és tovább generálta a feszültséget, interjúkat adott ezzel kapcsolatban. Az Hoy műsorvezetői látván, hogy mekkora elefántot csinált José Ron egy bolhából, megvédték Cristian De La Fuentét, és magát a Televisát, miszerint egyáltalán nincs igaza Ronnak, és nem illegális fakivágás történt, nem tettek semmi büntetendőt. José Ron persze visszafelelt Galilea Montijonak és Andrea Lagarettának, és lenéző hangnemben beszélt a műsorvezetők munkájáról, amit Galilea lereagált azzal, hogy nem kellene szembemennie Josénak azzal a vállalattal, amelyik a kenyeret a szájába adja. Az ügy jelenleg abban a fázisában van, hogy külsősök, mint Mark Tacher mondják el a véleményüket az esettel kapcsolatban. José Ron és Cristian De La Fuente megpróbálták telefonon megbeszélni a nézeteltéréseiket, de nem jutottak közös nevezőre. Már ez a két ügy nagy reklámot csinált a sorozat köré, kérdés lesz-e harmadik incidens is?

A történetről továbbra sem lehet sokat tudni, mindössze annyit, hogy az Otero család áll a középpontjában, akiknek 3 fiúgyermekük van, és mind egyazon nőért harcolnak. A családfőt és feleségét Cesar Evora és Daniela Romo, Mejia bejáratott kedvencei alakítják majd, gyermekeiket pedig Diego Olivera, Cristian De La Fuente és Horacio Pancheri, akiknek a szívét Claudia Alvarez dobogtatja meg. Azt lehetett olvasni, hogy nem lesz más a sorozat, mint a Legends of fall – Szenvedélyek viharában című filmnek egy szabad átdolgozása. Kíváncsian várjuk, mennyi lesz a hasonlóság a film és a telenovella között. A sorozat további szereplői között találjuk a főgonoszt alakító Ximena Cordobát, Nerea Camachot és Emmanuel Palomarest, akik a sorozat juvenil főhősei lesznek, Ninel Condét, aki amellett, hogy a sorozat szereplője lesz énekelni is fog, de látni fogjuk még Martha Juliat is, aki egy papra vet szemet, valamint Fabian Roblest és Lucas Bernabét. A sorozat vagy májusban, vagy a nyár végén kerül a Las Estrellas képernyőjére, attól függően melyik sávban indítják el a La Pilotot.

La Piloto (A pilóta): elstartolt végre a Univisionon az El Color De La Pasión helyén a Claudia Alvarez férje, Billy Rovzar által jegyzett 80 részes talán lightosabb narkónovella Livia Brito, Arap Bethke és Juan Colucho főszereplésével. A sorozatnak nagyon hányattatott sorsa lett Mexikóban, február 14-én jelent volna meg a Las estrellason este a 22:30-as sávban, ki is adták az első promót hozzá, majd eltűnt a műsortervezetből. Következő indulásnak március közepe volt betervezve, kiadták a sorozathoz az összes promóanyagot, ám ezt is elhalasztották. Jelenleg két verzió lehetséges: vagy a La doble vida de Estela Carrillo végeztével kerül májusban képernyőre a Las Estrellason, vagy ugyanezen a napon, de a már korábban megtervezett 22:30-as sávban, és akkor dupla premierként egymás után indulhatna az En Tierras Salvajes és a La Piloto is. A sorozat témájáról az egyik korábbi cikkemben már írtam, így arra most ismét nem térnék ki. A Univisionön egyelőre nem találja a közönségét a sorozat, nem tudta megtartani a Color nézőtáborát. Mindenesetre ez nem jó ómen a Las Buchonas című Univision-gyártásban készült narkónovellának sem, amelyet ugyanígy az idén készülnek bemutatni. Las Buchonas Trailer :

https://www.youtube.com/watch?v=NukLV2QKXvg
A La Piloto entradajat pedig itt találjátok:

https://www.youtube.com/watch?v=hH9c3vsQmU8

La doble vida de Estela Carrillo (Estela Carrillo kettős élete): már a 20. részt is elhagyta Rosy Ocampo legújabb sorozata Ariadne Diaz és David Zepeda főszereplésével. A sorozatnak sikerült megtartania a La Candidata nézettségét, sőt tovább növelte azt, mellyel kapcsolatban a Televisa nyilvános kiadványban büszkélkedett. Az erős nyitány magával hozta annak a lehetőségét, hogyha továbbra is ilyen jól szerepel a sorozat, akkor akár második évad is készülhet belőle Eduardo Mesa kezei alatt. Rosy Ocampo ugyanis a tartalomgyártásért felelős alelnök lett, így február óta ő ül Roberto Gomez Fernandez székében, Gomez Fernandezt pedig visszaterelik a sorozatgyártás felé. Rosyék örömébe azonban üröm is vegyül, mivel a 19:00-kor vetített sorozat, az Enamorandomé de Ramon egyre többször tör a csúcsra és veri el a 20:00 valamint 21:00-kor vetített sorozatokat. Az már biztos, hogy a zenés telenovella végeztével egy albumot is kiadnak a sorozatban elhangzó norteno stílusú dalokból. A nézők, és fórumozók egyaránt megszerették a sorozatot, egyedül Danilo Carreraval nincsenek kibékülve, a negatív kritikák 80%-át ő kapja. A sorozat 65 részes lesz, és bővelkedik a nehéz témákban: a teljesség igénye nélkül van itt illegális bevándorlás, ember- és szerv- és kábítószer-kereskedelem, prostitúció, családon belüli erőszak, Stockholm-szindróma, pénzmosás és szervezett bűnözés.
Entrada:

 

La candidata (A jelölt): a sorozat február 12-án köszönt el a mexikói közönségtől 61 epizóddal, miután kapott egy 10 részes rövidítést abból fakadóan, hogy a Televisa fejeseire rászóltak felsőbb körökből, hogy zárják le a sorozatot, mert úgy érzik, hogy a feminista jelleget is képviselő sorozattal a hamarosan következő elnökválasztáson Margarita Zavala elnökjelölt malmára hajtják a vizet. A kritikusok a sorozatról ódákat zengenek, és a cliffhangeres zárás miatt benne lóg a levegőben egy második évadnak a lehetősége is, amire először Rosy Ocamponak kellene rábólintania. Giselle Gonzalez egyébként üdvözölte Rosy Ocampo érkezését az alelnöki posztra, szerinte vízválasztó ez a Televisa történelme során, hiszen most először ezt a posztot egy nő töltheti be. Gonzalez bízik abban, hogy sikeres lesz az együttműködésük, és elmondta, hogy több terv is van a fejében a következő sorozatával kapcsolatban. Amennyiben nem jön létre a La candidata második évada, nem kizárt, hogy a Las muñecas de las mafia kolumbiai sorozatot fogja remakelni, de a Madre sustitutás ötlete is továbbra is fiókjában van, és az arra alkalmas pillanatra vár, hogy úgy lássa előhozakodhat vele, mivel pályája során ezt az alkotását mindenféleképpen szeretné képernyőn látni. Személyes véleményem, hogy a Las Muñecas de la mafia sorsa azon is fog múlni, mennyire lesz sikeres a Uni csatornáin a hasonszőrű Las Buchonas.

Enamorandome de Ramon (Beleszeretni Ramonba): február közepén indult hódító útjára Lucero Suarez már sokadik romkomja a Vino el amor helyén. Lucero Suarez most kapott először lehetőséget a 19:00-s sávban, de valószínűleg nem az utolsót, mivel nézettségben a sorozat már nem egyszer tanyázott a csúcson. A producerasszony munkái mintha sormintát követnének, minden második sorozata jó nézettséget szállít a Televisának. A kis költségvetésű sorozat, ami a nem túl jellegzetes, hétköznapias történet ellenére belopta magát Esmeralda Pimentel és José Ron párosával a nézők szívébe. Vajon ezért is szaladhatott el a ló José Ronnal? Érdekesség a sorozattal kapcsolatban, hogy bár a főhőst José Ron játssza, a csapatban megtalálható Alfredo Gatica is, aki az életben jelenleg Esmeralda Pimentel párja. A sorozatot 107 részesre tervezik, viszont, ahogy a Vino el amor is kapott egy húsz részes hosszabbítást, várhatóan ez sem ússza majd meg, és mint tudjuk, ha ez az opció szóba kerül az egyébként is hosszú sorozatokat készítő Suareznek nem lesz nehéz dolga. Új szereplők is érkeznek a sorozatba, úgymint Jose Pablo Minor, aki Santiagot, egy tanárt kelt életre, és romantikus kapcsolatba kerül majd Claudia Martin karakterével. A másik két új szereplő személyében pedig Rodrigo Vidalt és Diego Amozurrutiat köszönthetjük majd. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy melyik producer és milyen sorozattal váltja majd Ramonékat.
Entrada:


El bienamado (A közkedvelt)
és Mi Adorable Maldicion (Az én imádnivaló átkozottam):

Nicandro Diaz humoros polgármester választásos telenovellájában nem nagyon láttuk mi az, amivel meg lehet fogni a közönséget, de talált egy stabil nézőbázist magának, és bizony többen nézik Odorico kalandjait a vénkisasszonyokkal, mint a három Anat. Különösebb felhajtás nem övezi egyébként a sorozatot, vagy amiért érdemes lenne róla beszélni. Ugyanez a helyzet a Mi Adorable Maldicionnal, és annak elődjével az (Amo) Despertar Contigoval. Tipikusan azok a sorozatok, amelyekről tudjuk, hogy elkészültek, tudjuk, hogy most a képernyőn vannak, vagy a közelmúltban a képernyőn voltak, de hamar el is feledjük majd őket.

Inesperadamente Tu (Váratlanul te): Juan Osorio váltja majd Nicandro Diazt a nyáron a következő sorozatával, amely reméljük sokkal jobb szájízt hagy majd a nézőkben, mint az előző sorozatával a Sueño de Amorral. Magáról a történetről egyelőre csak annyit lehet olvasni, hogy egy koreai sorozatnak lesz várhatóan a remakeje, és egy korábbi munkacíme a La Familia de mi marido (A férjem családja) volt. A korábbi főhősjelölt, Fernando Colunga állítólag nem vállalta a sorozat főszerepét, mivel a központi férfifőhős mellett akad majd másik két fontosabb páros is, akiknek a szerelmi életükért szintén izgulhatunk. Amennyiben ilyen hármas felállás lesz, akkor a központi főhős szerepében Daniel Arenast láthatjuk majd, míg az egyik co-protagonista szerepében az Aztecától szerzett színész-énekes Yahirt kell néznünk a képernyők előtt. Sokáig úgy volt, hogy Erick Elias lesz a harmadik szívtipró a sorozatban, de végül nem lesz részese a szereposztásnak, az ő helyére a bennfentesek Ferdinando Valencia nevét emlegetik. Közülük már Daniel Arenasnak van meg a párja Zuria Vega személyében. További szereplők a sorozatban: Diana Bracho ezúttal nem gonoszként, Silvia Pinal, Olivia Bucio, René Casados, Gaby Platas, Regina Orozco, Rafael Inclán, Emilio Osorio. Hector Bonilla pedig rendezőként tér vissza a Televisához húsz év távollétet követően. A forgatások április közepén kezdődnek Oaxaca államban.

El Vuelo De La Victoria (A győzelem szárnyán): Nathallie Lartilleux fogja váltani ezzel a telenovellával Ignacio Sada Maderot az év második felében, melynek a főhősei Paulina Goto, Pablo Montero és Mane De La Parra lesznek. A sorozatban, mely a Gabriela, Giros del Destino feldolgozása lesz, Paulina Victoriát alakítja, egy fiatal futólányt, akinek az a cél lebeg a szeme előtt, hogy kijusson az olimpiára, ám álmai szertefoszlani látszanak, miután egy fiatalember elüti az autójával. A tragikus baleset azonban a szerelmet hozza el Victoria életébe, nem sejtvén, hogy az egyik férfi, aki a szívéért harcol valójában a gázolója. Montero egy orvost játszik a történetben, és De La Parraval egyetemben Goto kisasszony szívét szeretnék meghódítani. Arcelia Ramirez már biztosan a történetben van Victoria édesanyjaként, valamint Jorge Aravena és Leticia Perdigon is castingon jártak.

A többi producerről egyelőre nem igazán van infó mivel készülődnek. Angelli Nesma Medina szemezget a történetek közül: szóba került egy esetleges Angela feldolgozás, valamint egy olyan argentin történeté, amelyet eddig nem ismertek a mexikóiak. Erick Elias pedig meglehet azért lépett vissza Juan Osorio sorozatától, mert Roberto Gomez Fernandez ismét számol a kiskedvencével egy telenovellában.
A TV Aztecanak a nagysikerű Rosario Tijerast követően ismételten leapadt a nézettsége, a La Fiscal del Hierro nem túlzottan érdekli a közönséget, így az aztékok megint a törökökkel
erősítenek, jelenleg a Kuzey Güneyjel. Májusban, ha kifut a La Fiscal del Hierro, új telenovella veszi a kezdetét, mégpedig a Nada Personal. A főhősök is megvannak a történethez: Margarita Munoz és Valentino Lanus. A főgonoszokat pedig Juan Soler és Kika Edgar játsszák, míg a B-pasi szerepében Matias Novoa bukkan fel. Juan, Valentino és Kika Joshua Mintz új szerzeményei a TV Aztecahoz, bár állítólag az eléggé hanyagolt Kika Edgar csak erre az egy sorozatra szegődött az azték csapathoz. Joshua Mintz a Telemundo egykori vezetője további tárgyalásokat folytat a színészekkel, és szeretné magához csábítani Laura Florest és Sergio Goyrit is.

A Telemundo háza táján a legnagyobb felbolydulást az keltette, hogy nézettség hiányában leveszik a La Fant a képernyőről 65 résszel, melyet a Guerra de Idolos fog majd váltani áprilisban. Jelenleg 44 részt adtak le belőle, kérdés, hogy mi lesz a többivel: a maradék 76 részt becsomagolják 21 epizódba inkoherens módon vagy igaznak bizonyulnak az infók, miszerint félbehagyják a sorozatot, egy úgynevezett első évaddal a történet közepén egy nagyon fontos fordulópontnál, és egy későbbi időpontban folytatják. Amennyiben az utóbbi történik, és nem csak üres hitegetés az egész, kockázatos vállalkozás szünet után újraindítani, a legkézenfekvőbb megoldás egy kora délutáni vagy késő esti slot lenne szünet nélkül.

Guerra de idolos (A bálványok harca): a Telemundo első zenés sorozata lesz ez Alberto Guerra és Maria León főszereplésével, melyben a híres zenész família, a Solar család életét követhetjük nyomon. Julio Cesar Solart (Daniel Elbittar), a neves énekest meggyilkolják, és ez indítja el a váratlan események sorozatát. Alberto Guerra alakítja a legfiatalabb Solar testvért, Mateot, akinek a karaktere egy zenei producer, míg Maria León Manarája úgy érzi, hogy az életébe az utolsó lehetőség jött el, hogy igazi énekesnő váljék belőle. Maria León neve egyébként a Playa Limbo együttesből lehet számunkra ismerős. A sorozatban a fő negatív karaktereket Alejandro De La Madrid és Juan Pablo Medina kapták. További szereplők: José Maria Torre, Pedro Capo, Christian Pagan, Luis Figueroa, Alex Brizuela, Marco Treviño, Carmen Beato, Fabiola Campomanes, Fernando Carrera, Sofía Lama, Viviana Serna, Alex Garza, Sheryl Rubio, Erika de la Rosa, Eduardo Tanus, Alex Speitzer, Pamela Almanza, Vince Miranda, Ximena Ayala, és Claudio Lafarga.  A sorozat sikeressége nagyban a történeten, kivitelezésen és a zenéken fog múlni, mivel viszonylag ismeretlen főhőspárossal és egy leamortizált idősávval kell megbirkózniuk Személy szerint nekem tetszik.
Trailer:

Ami nem sokára véget ér a Telemundon az a La Fan mellett az El Chema narkónovella, melynek a helyére az Imagen TV-n már bemutatott 60 részes Perseguidos (Üldözöttek) érkezik. A forgatások pedig megkezdődtek az El Señor de los cielos 5. évadánál, a Sin Seños si hay paraiso 3.évadánál, és hamarosan elkezdik felvenni a felvételeket a Señora Acero 4.-nél is.

 

Bionovellák terén a Televisa három életrajzi ihletésű sorozatnak is megkezdte az előkészítését.
Carla Estrada érkezik a Silvia Piñal életéről szóló 26 részes sorozattal, legkorábban májusban kezdik meg a forgatásokat. Silvia Piñalt a különböző életszakaszokban Galá Prieto, Lara Campos, Mia Rubin, Nicole Vale, Itati Cantoral és Sylvia Pasquel (Silvia Piñal idősebbik lánya) kelti majd életre, a sorozatban szerepet kapott a Telemundótól visszatérő Danna Paola is Viridiana Altriste fiatalon elhunyt színésznő bőrébe bújik. Mellettük a sorozatban szerepet kapott Julian Gil is.

Lupita D’Alessio énekesnő életéről is sorozat készül La Leona Dormida (Az alvó oroszlán) címmel. A fiatal Lupitát Mariana Torres kelti majd életre, míg a középkorú énekesnő megtestesítőjének Gabriela Roelt választották ki. A sorozatban biztosan ott lesz még Ernesto Laguardia is, aki a színész Jorge Vargast fogja alakítani.

A héten kapott zöld utat Emilio Larrosa is, aki Pedro Infante életét fogja megfilmesíteni. Egyelőre annyit tudni, hogy az egyik Pedrot a sorozatban Ricardo Franco játssza majd.

A Telemundo is készül újabb bionovellával, még pedig Jenni Rivera életéről Jenni Rivera: Mariposa de Barrio (Jenni Rivera: A negyed pillangója) címmel. A két Jennit Angelica Celaya és Samadhi Zendejas testesíti meg, az apjukat pedig Gabriel Porras játssza. A sorozatban felbukkan még Samadhi testvére, Adriano Zendejas is, aki Ernesto D’Alessio színész szerepében fog tetszelegni. Megvan a teljes csapat, de rajtuk kívül számunkra javarészt ismeretlen feltörekvő színészeket vonultat fel a sorozat. Nem ez az első sorozat, amely Jenni Rivera életét dolgozza fel. A Univisionon januárban mutatták be a 26 részes Su nombre era Dolores, la Jenn que yo conoci (Doloresnek hívták, Jenn, akit én ismertem), melyben Luz Ramos keltette életre a tragikus körülmények között elhunyt énekesnő, és olyan színészek, színésznők asszisztáltak mellette, mint Juan Soler, Javier Diaz Duenas, Geraldine Galvan, Maria Rojo és Ruben Zamora.

@Suxel

Megosztom másokkal: