Hírek a nagyvilágból – Suxel tollából #4

Kedves barátom Suxel hírei:

Mi marido tiene familia: azaz A férjemnek családja van, így hangzik Juan Osorio újdonsült családi komédiájának a végleges címe. A sorozat nyáron kerül képernyőre az El bienamado helyén Zuria Vega és Daniel Arenas főszereplésével. A történetről kiderült, hogy egy koreai doramanak lesz a feldolgozása, melyben Julieta és Juan Pablo békés házasságban éldegélnek, azonban ez hamarosan megváltozik. Juan Pablo, aki árvaként nőtt fel, rátalál a valójában nagyon is népes családjára, akik, hogy bepótolják a különtöltött időt a szomszédságukba költöznek. A vicces família pedig rövid időn belül felforgatja Julieta és Juan Pablo kapcsolatát. Juan Pablo szüleit Diana Bracho és Rafael Inclán játsszák, a politizáló nagymama szerepében Silvia Piñal tűnik fel, a nagybácsikat pedig Marco Muñoz és Rene Casados alakítják. Co-protagonista szerepkörben Yahirral és Ignacio Cassanoval találkozhatunk, Jessica Coch pedig nagyon izgatott a karaktere, Marisol miatt, mivel most életében először egy minden értelemben pozitív karakter bőrébe bújhat. További szereplők a sorozatban:  Olivia Bucio, Luz Maria Jerez, Lola Merino, Emilio Osorio, Gaby Platas, Federico Ayos, Laura Vignatti, Jade Fraser és Regina Orozco, míg legutoljára Juan Vidal és Jose Pablo Minor csatlakoztak a sorozathoz.

Eldőlt a La Piloto sorsa. Május közepén mutatkozik be a La Doble Vida de Estela Carrillo végeztével a Las Estrellason, így Salvador Mejia soron következő novellájának az En Tierras Salvajesnek a kezdési időpontja tolódik. Jelenleg úgy néz ki, hogy a La Piloto után startolnak majd a nyár végén. Ugyanakkor felröppent egy olyan hír is, hogy az Enamorandome de Ramon végeztével indulhat a sorozat a 19:00-s idősávban, amit azért nem tartok valószínűnek, annak ellenére, hogy már Mejia nem egyszer járt ebben a slotban, mert túl sokkal hamarabb úgy sem indulhatnának. Az viszont kitudódott, hogy Mejia sorozatának főcímdalát Marco Antonio Solis fogja előadni.

La doble vida de Estela Carrillo: továbbra is tartja magát a sorozat a jó nézettségben, így arról beszélnek, hogy második évad készülhet belőle, de az már Eduardo Mesa kezei által, aki nem más, mint Rosy Ocamponak a segédproducere. Rosy Ocampo úgy döntött, hogy az Estela Carrillo történet végeztével csak a tartalomgyártásért felelős alelnöki teendőire kíván koncentrálni, a stafétabotot pedig átadja a kollegájának, aki hosszú évek óta mellette lesi el a telenovellagyártás fortélyait.

Amiből már biztosan nem lesz második évad az a La Candidata. Giselle Gonzaleznek azonban már van új története, melynek munkacíme Amar depues de amar avagy Szerelem a szerelem után. Az eredeti történetet Aida Guajardo jegyzi, aki a Yo no creo en los hombrest is adaptálta. A történet középpontjában két doktornő áll majd, akiknek olyan súlyos problémákkal kell szembenézniük, mint a leukémia és az eutanáziához való viszonyulás. Az egyik doktornő szerepére a majdnem biztos befutó Adriana Louvier, a másikra pedig Maite Perroni és Silvia Navarro az esélyesek. Úgy hírlik azonban, hogy Perroni a nagyobb esélyes, mivel Navarrot a Telemundo át akarja csábítani magához, és konkrét ajánlatuk van számára a következő idényre. Maite Perronira viszont Roberto Gomez Fernandez is pályázik a görög Brusko című sorozat remakeje kapcsán. Férfifronton két név került eddig a kalapba Gisellenél: Osvaldo Benavides és Mark Tacher. Nem kizárt az sem, hogy a sorozat hasonlóan Jose Alberto Castro Vino el amorjához hasonlóan egyszer csak soron kívül idősávot kapjon.

Bővül Nathallie Lartilleux sorozatának az El vuelo de la Victoriának a szereposztása: Paulina Goto, Pablo Montero és Mane de la Parra mellett biztosan ott lesznek a következő színészek és színésznők:  Juan Pablo Gil, mint Mane karakterének legjobb barátja, Jorge Poza negatív szerepben, szintén negatívként Natalia Guerrero Jorge Aravena karakterének feleségeként, de itt lesz még Susana Dosamantes, Leticia Perdigon, Rocio Banquells, és Grisel Margarita.

El Engaño munkacímen telenovellát készít MaPat is, mellyel az Enamorandomé de Ramont válthatja a képernyőn. Egyelőre annyit tudni, hogy egy brazil történetnek lesz az átirata, melyben a főhősnőnek vagy a főhősnek kettős személyisége lesz. Főhősnőként szinte biztos befutónak Ana Brendát tekintik, akinek a párját Lambda Garcia vagy Raul Coronado is játszhatja, a főgonoszi posztot pedig a hideg tekintetű Kimberly Dos Ramos tölthetné be. MaPat Sabine Moussiernek is szán egy karaktert a történetben, amennyiben a színésznő elfogadja, akkor most nem a gonosz oldalát kell elénk tárnia. Felmerült néhány fórumon, hogy a brazil Duas Caras (Fej vagy írás) átirata lesz a sorozat, de ez sehol nem került eddig megerősítésre.

Angelli Nesma Medina letett az Angela remakeléséről, inkább az argentin telenovellák közül szemezget, és kiválasztotta magának a Por amarte asi történetet, melyben egy ügyvéd és védence között szövődik szerelem. A történet érdekességét az adja, hogy a nőnek azért kell a bíróság elé állnia, mert férjét, akinek nem volt már esélye a gyógyulásra a halálba segítette.

Pedro Damián is választott új történetet magának, ami nem más, mint a Gata Salvaja (Vadmacska). A producer szívesen dolgozna együtt Natasha Dupeyrónnal a vadmacska szerepében.

Az életrajzi szériák közül legkorábban a Paquita La Del Barrio történetét feldolgozó Las verdades bien cantadas sorozat kerül a képernyőre április 25-én az Imagen TV-n. Főszerepben: Andrea Ortega-Lee. További szereplők: Erick Chapa, Gloria Stalina, Marcia Coutino, Paloma Woolrich, Milton Cortez, Mike Biaggio, Sofia Garza, Andrés Pardavé, Marissa Saavedra, Emilio Guerrero, Carmen Madrid, Joaquin Ferreira, Alejandro de Marino, Carlos Espejel és Ariane Pellicer.

Bővült Carla Estrada Silvia Piñal életét bemutató sorozatának a szereplőgárdája. Új névként került a csapatba: Alberto Casanova, Ernesto D’Alessio, Fernando Alonso, Arturo Peniche, Gabriel Soto, Gabriela Rivero, Ricardo Franco és Lenny de la Rosa. Közülük kitérvén Ricardo Francora érdemes megjegyezni, hogy a színész nemrég kapott szerepet a Mi adorable maldicionban is, ahol egy orvost alakít, és esélyes egy másik életrajzi alkotásban Pedro Infante szerepére, de erre a szerepre pályázik Juan Angel Esparza és Victor Garcia is.

Carmen Armendariz miután leszerepelt az első önálló sorozatával a Yagoval, csak óvatosan lépkedhet tovább, és ő rá is egy életrajzi sorozatot bíztak rá, mégpedig Maria Felixét. Akik Maria Felix szerepéért küzdenek: Ximena Navarrate, Susana Zabaleta és Ana de la Reguera.

A Lupita D’Alessio életéről szóló sorozat az Hoy voy a cambiar címet kapta, és Ferdinando Valencia is szereplők táborát erősíti.

Sebastian Rulli úgy nyilatkozott, hogy kb. egy fél év múlva újra forgatni fog, és komikus darabot említett meg az interjújában. A fanklubokban már elindultak a találgatások, vajon miről beszélhetett Sebastian? Netán valaki az Amo de casa szerte Latin-Amerikában népszerű argentin komédiát készülne valaki remakelni? Annyi biztos, hogy a Televisanak már a tavaly nyáron megvoltak a jogai hozzá.

Diego Oliveranak az En Tierras Salvajes lesz az utolsó sorozat a Televisával. Feleségének, Monica Ayosnak ugyanis nem jött be a mexikói karrier, így visszatér Argentínába, Diego pedig úgy döntött, követi a feleségét.

Aki azonban visszatért a Televisához az nem más, mint Geraldine Bazán. Kezdő lépésként már fel is bukkant a Como dice el dicho című sorozatuknak egyik epizódjában.

Áttérve az amerikai csatornákra: a Mujeres de Negro és a Vino el amor nem hozzák a megfelelő nézettséget a Univisionnek és a Unimasnak, így mindkét sorozatot elkezdték megnyírbálni.  A Univisionra egyébként még tavasszal érkezik a La doble vida de Estella Carrillo a Vino el Amor helyére, meglepetésként pedig a La Candidata és az El bienamado pedig csak a kiscsatornán, az Unimason landol.

La Fan: a sorozat, mely 54 részt élt meg a Telemundon, és csak az első etap került megvágva adásba, húsvéthétfőn finálézik a mexikóiaknál a 125. epizóddal.

La Doña: ez a sorozat is hamarosan befejeződik a Telemundón. Május 2-án érkezik a váltása, amely a La Querida del Centauro 2. évada lesz.

Guerra de idolos: április 24-én rajtol el a sorozat, melynek első két epizódja már teljes egészében megtekinthető a Telemundo oldalán.

Nagypénteken a Telemundón bemutatták a Julian Gil főszereplésével készült bibliai témájú filmet a Santiago Apóstolt. Olyan hírességek bukkantak fel a filmben, mint Alex Sirvent, Jorge Aravena, Salvador Zerboni, Marcelo Cordoba, Scarlet Ortiz, Scarlet Gruber, Alexis Ayala vagy Cristian de la Campa.

Bár májusban lesz a Telemundo Upfronts már kiszivárgott egy készülődő telenovellának a munkacíme, mely a Pura Cepa és a főszereplők személyében a vezetőség Laura Chimarasra és Santiago Ramundora gondolt.

Boltokba került a Jacqueline Bracamontes által kiadott életrajzi kötet, melyben kendőzetlenül ír arról, hogy milyen volt átélni, amikor Valentino Lanus megcsalta, de azt is nyíltan beismeri, hogy ő is töltött már be szeretői posztot az életben, mégpedig William Levy mellett a Sortilegio forgatása idején. Ez utóbbi vallomás nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában.

Szintén nagy szenzációt keltett a mexikói sajtóban az a hír, hogy szétváltak Marjorie de Sousa és Julian Gil útjai három hónappal a közös gyerekük, Mateo születését követően, holott a babavárás időszakában még az esküvőjüket tervezgették. A dolgok hátterében nagy valószínűséggel az áll, hogy Julian a gyerek születését követően egyáltalán nem vette ki a szerepét a gyereknevelésből, minden feladat Marjoriera hárult, akinél pár hónap után betelt a pohár.

Életének 73. évében elhunyt Margarita Isabel, akit a magyar közönség A mostoha című sorozat Carmelitajaként ismerhetett meg. Nyugodjék békében.

@Suxel

Megosztom másokkal: