Hírek a nagyvilágból – Suxel tollából #5

Közel egy év kihagyást követően ismét telenovellás hírek összefoglalóval jelentkezem. Nézzük meg, mi a helyzet Mexikóban és a határ túloldalán az Amerikai Egyesült Államokban.

Mexikó – Las Estrellas

A közelmúltban ismét váltás volt a Televisa vezetőségében, amitől hangos volt a mexikói sajtó. Rosy Ocampo, aki a tartalomgyártásért felelős elnök volt a Televisában felállt a székéből, és távozott a Televisától. Az okok nem teljesen egyértelműek. Egyik verzió szerint a vezetőség, a részvényesek nem voltak elégedettek Ocampo munkájával, továbbra sem nézik elegen a sorozatokat, az innovátor Ocamponak sem sikerült megfelelő mennyiségű nézőt a képernyők elé csalogatni. A másik verzió szerint Rosy betegség miatt vonult félre, Maxine Woodside azt is bemondta a műsorában, hogy a producerasszonynál mellrákot diagnosztizáltak, amely szörnyű betegség vitte el az édesanyját is korábban. Annyi biztos, hogy Rosy Ocampo a távozását követően áttelepült Los Angelesbe, és egy 16 részes sorozatot fog készíteni az Amazonnak, mely várhatóan decemberben jelenik meg az Amazon platformján, és akár a 2019-es idényben a Las Estrellason is bemutathatják. Korábban is volt már példa ilyen rövid sorozatra, (lásd: Sin rastro de ti) illetve külsős tartalomvásárlásra is (lásd: La Piloto). A sorozat címe Estrellas (Csillagok) lesz, és úgy néz ki, hogy biztos főszereplője is van a történetnek Cristian De La Fuente személyében. Azt beszélik, hogy a történetben egy a zeneiparban tevékenykedő család életébe nyerünk majd betekintést.

Ocampo helye nem maradt betöltetlenül a Televisánál, már megérkezett az utódja: Patricio Wills. Az ő neve egyelőre nem csenghet ismerősen nekünk, de ő volt a fő producere a Zorro és a Quien eres tu? sorozatoknak, a Big Brother mexikói változatának a Gran Hermanonak, valamint részt vett az Amor descarado (Elbűvölő szerelem), La reina del Sur (Dél királynője) és La Piloto sorozatok gyártásában is. Első lépéseként eldöntötte, hogy nem lesz La doble vida de Estela Carrillo 2, viszont aminek biztosan lesz második évada az a La Piloto, annak ellenére, hogy nem volt egy közönségsiker a sorozat, illetve most jött a friss hír, miszerint már a Mi marido tiene familia 2 is biztos. Ez utóbbiról Laura Vignatti posztolt egy képet a twittere, miszerint a kezében tartja az első tíz résznek a szövegkönyvét . Osorio azonban csak úgy tudta meggyőzni Patricio Willst, hogy vállalta a telenovella költségeinek a 40%-át ő állja, nagyon bízik a tavalyi közönségsiker sorozat második évadában. Ám a további Rosy Ocampo által jóváhagyott sorozatok elkészülnek úgy, mint a Ringo Lucero Suareztől, az Y mañana sera otro dia (És holnap új nap kel fel) Carlos Morenotól, Roberto Gomez Fernandez focistás története, valamint a Comandante Bonita (A gyönyörű parancsnoknő).

Vessünk most egy pillantást arra, mi is az, amik a képernyőn vannak, és mi várható utána.

Jelenleg a főműsoridőben Jose Alberto Castro tanyázik az első mexikói szuperdrámával a Por amar sin ley-jel (Mert törvényt nélkülözve szeretnek), mely a kolumbiai két évados La ley del corazónnak a mexikói változata. A szuperdráma műfajt még a távozása előtt nem sokkal Rosy Ocampo vezette be a főműsoridőben Giselle Gonzalez Caer en tentacionja után. A szuperdráma műfaja olyan erőteljes, dinamikus szerelmi történeteket mesél el, melyben a női főhős karaktere hatalommal bíró személy, erős karakter, saját sorsának az irányítója és nem a hagyományos naiva karakter. A történetek pörgősek, a hagyományos telenovellákhoz képest jóval kevesebb 60-70 epizóddal bírnak csak. Etikai-erkölcsi kérdések kerülnek a középpontjába ezeknek a történeteknek, melyek sokszor a témáit az életből merítik, így valós események megfilmesítése is a képernyőre kerülhet.  Castro annyiban már változtatott rajta, hogy ő a sorozatát 85 részben képzelte el a képernyőre vinni. A Por amar sin ley főszereplői Ana Brenda Contreras és David Zepeda, akiknek karakterei a történet szerint a Vega és társai ügyvédi konzorciumnál dolgoznak a társaikkal és bajba jutott emberek megsegítésére tették fel az életüket. A társaság tagjai között szerelmek, barátságok és ellentétek jönnek létre, és az ő életükbe nyerhetünk bepillantást. A társaság tagjait Jose Maria Torre, Altair Jarabo, Guillermo Garci Cantu, Sergio Basañez, Pablo Valentin, Julian Gil, Ilithya Manzanilla, Moises Arismendi, Manuel Balbi, Victor Garcia, Eva Cedeno alakítják. További fontos női karaktereket visznek a történetben: Geraldine Bazán, Azela Robinson, Isabella Camil és Aleida Nuñez. A sorozatban minden héten új jogi esetek kerülnek bemutatásra, így rengeteg vendégszereplő is megfordul a sorozatban, a teljesség igénye nélkül íme néhány, csak hogy lássuk Castro milyen neveket nyert meg magának: José Ron, Jacqueline Bracamontes, Jacqueline Andere, Ana Patricia Rojo, Lissette Morelos, Maria José, Laura Carmine, Jesus Ochoa, José Elias Moreno.  A sorozat úttörő volt abból a szempontból, hogy a legelső héten egy transznemű személy jogi cirkuszát mutatták be a nézőknek, ahol a karaktert valóban egy transznemű személy, a Televisa egyik sminkese, stylistja játszotta. A sorozat kísértetiesen hasonló entradat kapott a Pasion y Poderhez(Szeretned kell). A sorozat nézettsége nem kimagasló, ám az elmúlt hetekben erőre kapott, és Castro ezért szokásához híven fánkkal jutalmazta a csapatát.

A komédiasávban a Papa a toda madre végeztét követően MaPat foglalta el a helyét a Tenias que ser tu (Te kell, hogy az legyél) vicces családi telenovellájával. A sorozat főszereplői Ariadne Diaz és Andres Palacios, negatív szerepekben Grettel Valdez, Fernando Alonso és Rossana Najera bukkannak fel mellettük, míg további fontos karakterei a történetnek Chantal Andere és Agustin Arana; Maria Marcela, Arturo Peniche és Raquel Garza; Sachi Tamashiro és Ricardo Margaleff. A történet juvenil karaktereit a tinédzsereknél Jessica Decote, Polo Morin, Aldo Guerra és Karla Farfán játsszák, míg a kisgyerekeket Ana Paula Martinez, Valentina De Los Cobos és Santiago Beltrán játsszák. A történet nagyon egyszerű: Marissa (Ariadne Diaz) az egyedülálló anyuka a kislányával, Nicollal (Ana Paula Martinez) és az édesanyjával, Nenával (Nubia Marti) vidékről városba költöznek egy jobb élet reményében, ahol Marissát összehozza a sors Nicole édesapjával, Marceloval (Fernando Alonso) akit a kislány megszállottan keres, Marissa viszont annál inkább elfeledné. Marissa megismerkedik az iskolabuszsofőr Mickyvel (Andres Palacios) is, akivel egymásba szeretnek, bár Micky már hosszú évek óta párkapcsolatban él, és Marissát is vissza akarja szerezni Nicole édesapja. A sorozatban Marissa és zűrös, zajos, vidám szomszédságának mindennapjai tárulnak elénk. Mapat a sorozathoz egy hangulatos entradat készített vágójelenetekből reggaeton zenével, ami egyből meghozza az ember kedvét az egyébként limonádé sorozathoz. A sorozat, mely a chilei Ambár remakeje az első héten erősen nyitott nézettségben, ám a második hétre visszaesett, vele szemben a Por amar sin ley kapott erőre.

A hétórási sávba beköltöztették a La Rosa de Guadalupe című napi sorozatot, az itteni sorozatok egy sávval korábbra kerültek, és 2018-tól visszatérnek a juvenil sorozatok a Las Estrellas képernyőire, melynek első képviselője az Hijas de la Luna (A hold lányai) című telenovella fiatal főhősökkel a középpontjában.  Az aztecás eredeti, Las Juanas remakejét Nicandro Diaz jegyzi és a központi főhősei Michelle Renaud és Danilo Carrera, mellettük társfőhősként jelennek meg Jade Fraser és Jonathan Becerra, Geraldine Galván és Mario Morán, valamint Lore Graniewicz és Gonzalo Pena. A történet főgonoszait Cynthia Klitbo és Alexis Ayala játsszák, a sorozat antagonistája pedig Mariluz Bermudez. További fontos karakterek a telenovellában: Omar Fierro, Eugenia Cauduro, Marco Uriel, Arcelia Ramirez és Miguel Martinez. A sorozat magját az képezi, hogy Juana Victoria (Michelle Renaud) anyja a halálos ágyán felfedi a lányának, ki is az apja valójában. Juana Victoria elmegy megkeresni az apját, Juan Oropezat (Omar Fierro) és az is kiderül a számára, hogy a nagyvilágban él még valahol másik három testvére, akiknek jellegzetes ismertetőjelének egy hold alakú anyajegynek kell lennie. Miután Juana Victoria megtalálja a testvéreit, mind Mazatlánba mennek, hogy az apjuk mellett éljenek, ezzel felforgatva a kisváros és mostohaanyjuk, Leonora (Cynthia Klitbo) idilli életét, és bezavarnak a helyi mágnás Dario (Alexis Ayala) ügyeibe is. Juana Victoria és Sebastian (Juan és Leonora közös fia – Danilo Carrera) szerelemre lobbannak egymás iránt, ám halálos bűnként élik ezt meg tudván, hogy féltestvérek, csak azzal nem számolnak, hogy Leonora nem is biztos, hogy annyira hűséges volt mindig Juanhoz, és nem lépett valamikor félre. Nicandro Diaz kilépvén a főműsoridőből egy vicces, mesés, habkönnyű, szerelemmel és intrikával megfűszerezett fiatalos történetet készített a nézőknek, (amiről már az entrada is árulkodik), és sikerült is elég szép számban bevonzani őket.

A tizenhatórás sávban a nézők a Sin tu mirada (A pillantásod nélkül) utolsó heteit tekinthetik meg Mexikóban Claudia Martin és Osvaldo De Leon főszereplésével, melynek ötlete Ignacio Sada Madero fejéből pattant ki. A történet társfőhősei: Scarlet Gruber és Emmanuel Orenday. A sorozat negatív karakterei: Eduardo Santamarina, Luz Elena Gonzalez, Carlos De La Mota és Candela Marquez. További fontos szereplők: Claudia Ramirez, Ana Martin, Cecilia Toussaint, Sergio Reynoso, Ignacio Guadalupe, Juan Martin Jauregui, Olivia Bucio, Luis Bayardo, Ilse Ikeda. Az eleinte fenntartásokkal kezelt Esmeralda remake egész pofásra sikeredett és a nézők is megkedvelték a suta Lucio Malaver szállal, mely az eredetiben sokkal erőteljesebb és kiforrottabb volt sokkal jobb színészi játékkal, ami nem csak személyes vélemény, hanem egyöntetű és egybeforró a kinti nézőkével. Hasonlóan, mint az eredeti idején nagyon megkedvelték a kintiek Juan Martin Jauregui karakterét Ricardo Bazánt (eredetiben Alvaro Lazcano), így a nézők egy része ismét a B-hős karakterének drukkol a főhőssel szemben, azonban ebben a verzióban finomítottak Luis Alberto (eredetiben Jose Armando) karakterén. Már csak pár hét van hátra, hogy kiderüljön kivel is marad Claudia Martin karaktere. A nézők nagy részét az is izgatja mi fog történni Vanessa karakterével (az eredetiben Graciela), mivel kiszivárgott forgatási képek alapján megvan az esély rá, hogy túlélje a sorozatot. A történet készítésekor Ignacio Sada Madero azt ígérte, hogy ebben a változatban Claudia Ramirez karaktere, Prudencia (eredetiben Blanca) sokkal nagyobb teret nyer, ám akiknek valójában változtattak a karakterén az Eduardo Santamarina (Don Luis) és Luz Elena Gonzalez (Susana) (eredetiben Rodolfo és Fatima) voltak. Aki még nem látta volna az entradat itt lehet megtekinteni.

Soron következő projektek Mexikóban:

Y mañana sera otro dia: Carlos Morenonak miután le kellett fújnia a Mirada de mujer remaket, a Renacert, amivel a főműsoridőbe szeretett volna bekerülni, új történet után kellett néznie, még pedig a legkorábbi sávba, a tizenhatórásba. Így esett a választása a chilei Cuenta Conmigo történetre, és mexikói keresztségben a fenn látható címet kapta. A történetben megismerjük a Sarmiento családot, akik boldogan élnek egészen addig, amíg a családfő felesége meg nem tudja, hogy halálos beteg. Senora Sarmiento úgy dönt, hogy keres egy másik nőt, aki majd a halála után a férje második felesége lehet, és gondoskodhat a népes familiájáról, a választása pedig férje, titkárnőjére esik, Monicára, aki már hosszú évek óta titkon szerelmes a főnökébe. Carlos Moreno azt ígérte a nézőknek, hogy ez a telenovella egy realista sorozat és egy komédia elegye lesz. Én is, és rajtam kívül sokan fenntartásokkal kezelik, hisz anno ez már a Cachito del cielo esetében sem sült el jól Roberto Gomez Fernandezéknél. Sokáig abban a tudatban volt mindenki, hogy a történet főhősei Alejandra Barros és Diego Olivera lesznek, ám mindenki meglepetésére kiderült, hogy a főhősnő nem más lesz, mint Angelica Vale, aki nem olyan régen még a Telemundó színeit erősítette, Alejandra Barros karaktere a halálos beteg feleség lesz. További szereplők Moreno sorozatában: Emmanuel Palomares, Florencia Del Saracho, Ana Layevska, Nuria Bages, Fabian Robles, Diego de Erice, Fernanda Borches, Estefania Villareal, Socorro Bonilla. A történet április 16-án érkezik meg a mexikói képernyőkre. Kiadták már az első promót  a sorozathoz, melyben próbálták viccesre venni a formát, és Monica a vágyairól beszél, mit szeretne a napi teendői helyett, de a főnöke csak a különböző feladatokat sózza rá. Sebaj, holnap egy jobb nap virrad.

Ringo: Lucero Suarez az Enamorandome de Ramon sikere után nem sokat gondolkodott azon, hogy ki lesz a következő sorozatának a főhőse, így kitartott Jose Ron mellett. Jose Ron ebben a telenovellában a címszereplő Ringot formálja meg, aki egy bokszoló a történetben, aki jelenleg visszavonult a sporttól, és és ezt követően anyagi és szerelmi problémákkal találja szembe magát, és harcolnia kell azért, hogy láthassa a fiát, amit az exe nem akar engedni. José Ron mellé főhősnek Mariana Torrest választották hosszas castingokat követően, aki az Hoy voy a cambiar című sorozatban nyújtott nagyszerű alakítást. A Ringo sem eredeti történet, az argentin Sos mi hombre telenovellának az adaptációja. További szereplők a történetben: César Evora, Alfredo Gatica, Jorge Poza, Luz Ramos, Arturo Carmona, Gabriela Carrillo, Otto Sirgo, Isadora Gonzalez, Gaby Mellado, Silvia Mariscal, Pierre Louis. A sorozat valószínűsíthetően a Tenias que ser tu-t fogja váltani.

LIKE: La leyenda (LIKE: A legenda): Ezzel a címmel érkezik a második juvenil telenovella a Las Estrellas képernyőjére Pedro Damian ötlete alapján. Amikor Pedro Damian fejében megszületett az ötlet, annyit tudott, hogy valami hasonlót szeretne alkotni, mint 2004-2006 között a Rebelde volt. A sorozat hasonlóan a Rebeldéhez a zene világa körül fog mozogni, és 10-16 fiatal fog állni a középpontjában, akik különböző nemzetiségűek. Pedro Damian azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a sorozat szereplői a dalokkal, amit kreálnak majd később turnézni járjanak Mexikóban. A szereplők között az alábbi színészeket biztos megtaláljuk majd: Adriana Nieto, Bernie Paz, Wendy Braga, Víctor González, Rodrigo Murray, Ceci de la Cueva, Amairaní Romero, Gabriela Zamora, Mar Contreras, Sergio Kleiner, Zoraida Gómez, Candela Márquez, Christian Chávez. A sorozat várhatóan szeptemberben érkezik majd meg a tévénézőkhöz.

Salvador Mejia is készülődik, legutóbbi sorozata az En tierras salvajes nem is sült el olyan rosszul mint várták, igaz kirobbanó siker sem lett belőle. Van már munkacíme is El Elegido (A kiválasztott) néven. Korábban interjúkban elmondta, hogy szeretne visszatérni főműsoridőben az El maleficio 1983-as telenovella remakejével, így sokan azt valószínűsítik, hogy az El Elegido bizony az El maleficio remakeje lesz. Az El maleficio volt az első telenovella, amely központi témájaként foglalkozott a boszorkánysággal és az okkultizmussal, a természetfölötti, titokzatos erőkben és szellemekben való hittel. Salvador Mejia úgy döntött, hogy visszatér Liliana Abud írónőhöz, és már megkezdte a felhajtást és egyenesen olyan nevekkel dobálózik, mint Thalia, Jorge Salinas, Fernando Colunga, Blanca Soto, Gaby Spanic. Emlékezzünk, hogy Fernando Colunga és Blanca Sotot nevét eljátszotta az En tierras salvajes esetében is, aztán Cristian De La Fuente és Claudia Alvarez lettek a főhősök, szokás szerint a producer úr megnyitotta az idei hírcsárdáját.

Habár Salvador Mejia már készülődik, aki őt beelőzheti az nem más, mint Roberto Gomez Fernandez, aki az El hotel de los secretos óta nem jelentkezett másik telenovellával. Most egy olyan történettel készül állítólag, melynek a középpontjában egy focicsapat áll, akiknek az egyik tagja szeretne egy amerikai klubba kerülni, és nemzetközi karriert befutni, ám ennek az álomnak a megvalósulását néhány csapattag gátolja, mint ahogy azt is, hogy megvalósuljon a szerelem a focista és a csapat doktornője között. A történet akár lehetne egy szabad verziója is a kolumbiai La mamá del 10 című telenovellának is, melyben a mamá szó a főhős édesanyját takarja, aki bármi áron támogatja fia jövőbeli karrierjét a támadóival szemben. Megindult a susmorgás a nevekről, és eddig a lehetséges jelöltek között felmerült Pablo Lyle, Martha Higareda, Iliana Fox neve, akikkel szívesen dolgozna együtt Roberto Gomez Fernandez, valamint Sara Corrales volt az a színésznő, aki egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a következő sorozata Roberto Gomez Fernandezzel lesz. Amennyiben ő következik a soron következő szuperdrámával, hamarosan tisztulnia kell a látképnek.

A két szuperdráma közé azonban beékelnek egy bionovellát, elkészül ugyanis a hánytatott sorsú életrajzi széria, melyban Silvia Pinal életútját követhetjük végig Carla Estrada munkásságaként. Carla Estrada annyira megszerette a bionovellákat, hogy máris a következőt tervezi, és Gloria Trevivel szemezget a leginkább.

Comandante Bonita: Még nem tudni, hogy kinek a kezei által valósul meg ez a szuperdráma, de azt ígérik, hogy még ebben az évben a képernyőkre kerül. A történet egy a kisgyermekeit egyedül nevelő anyáról szól, akit deportálnak az Államokból, és visszatér Michoacánba, ahol azonban megölik az egyik testvérét, a másikat pedig elrabolják. Egy olyan lehetetlen helyzetben találja magát ez a nő, hogy még a hatóságoktól sem számíthat segítségre, ezért úgy dönt, hogy létrehoz egy önvédelmi csoportot, melynek ő lesz a vezetője. A sorozattervezetnek egyelőre még nincsenek teljesen készen a forgatókönyvei, magát a sorozatot egyébként 60 részesre tervezik. A bennfentesek ide emlegetik Angelique Boyer nevét, aki még az év elején árulta el, hogy fog idén sorozatot forgatni.

Egy televisás leginkább komédiaprogramokat készítő producer Pedro Pinedo de Ortiz is úgy döntött, hogy készít a közeljövőben egy telenovellát Nube címmel, hogy ez pontosan mit is takar, azt egyelőre nem tudni, ám úgy tudni, hogy Renata Notnit és Carlos Ferrot szemelte ki a főhőseinek. A menetrend szerint az a legvalószínűbb, hogy Pedro Damian után fog következni, ami azonban így már 2019-re csúszik át az Hijas de la Luna hosszúsága miatt.

Külsős sorozatok a W Studios által: zajlik a La piloto 2 forgatása Livia Brito, Arap Bethke és Juan Colucho főszereplésével, ahová új szereplőkként csatlakoztak Margarita MuñozOka GinerPaulo Quevedo és Lisardo.

Zajlik ugyanakkor a La bella y las bestias forgatása is. Ez utóbbiban Esmeralda Pimentel játssza a főhősnőt, akinek karaktere külföldről azért tér vissza Mexikóba, hogy megtalálja és levadássza a szüleinek a gyilkosát. A főhőst Osvaldo Benavides játssza, akivel a forgatások alatt egymásba szerettek és mára egy párt alkotnak. További szereplők a történetben: Aylin Mujica, Francisco De La O, Leticia Huijara, Arturo Barba, Sebastian Ferrat, Jorge Alberti, Macarena Achaga, Cassandra Sanchez-Navarro és Jessica Más.  A kezdés időpontja egyelőre nem ismert.

 

A TV Aztecan az elmúlt hetekben kezdődött két új sorozat: a Tres Milagros (A három Milagros) és az Educando a Nina (Kinevelni Ninát).

A három Milagros története három 1986-ban született lányról szól, akiket Milagrosnak kereszteltek el, és találkoznak egymással  felnőtt korukban, miután mind a három Milagros ugyanabba a férfiba szeret bele. De van egy prófécia is, mely születésükkor jövendöltetett miszerint az, hogy egy férfiba szeretnek bele az fogja okozni a halálukat is. A főbb szerepekben Alexa Martin, Marcela Guirado, Fátima Molina, Joaquin Ferreira, Brandon Peniche, Lucás Bernabé. A sorozat ilyen entradat kapott.

A Ninás történet nem másról szól, mint két ikertestvérről, akiket szétválasztották gyerekkorukban és teljesen más körülmények között nőttek fel. Mara luxusban nőtt fel, amíg Nina szerény körülmények között, és zenei karriert szeretne befutni, vokálénekes és emellett táncol is. Nina arra vár, hogy az élete megváltozzon végre és sikeres, anyagi gondokat nem ismert ember váljék belőle. Az élete gyökeresen meg is változik, amikor találkozik ikertestvérével,és el kell majd játszania, hogy ő Mara, ami azonban nem is olyan egyszerű a számára a sok különbözőség miatt. Itt azonban nem egy Paula és Paulina szintű melodrámára kell számítani, hanem egy komikusabb történetre. A történet főbb és ismertebb szereplői: Cynthia Rodriguez, Antonio Gaona, Alex Sirvent, Marco Trevino, Wendy De Los Cobos és Alejandro Ibarra. Ehhez a sorozathoz is készítettek már főcímet mely így mutat.

Telemundo:

Nyolc órakor vetítik a José José, el principe de la canción (José José, a dal hercege) bionovellát, melyben a címszereplő életét mutatják be, hogyan futott be sikeres karriert. A főszereplőt Alejandro De La Madrid alakítja, akinek nagy megtiszteltetés volt ez a szerep, mert nagy példaképét formálhatja meg a sorozatban. Mellette olyan színészek teszik tiszteletüket, mint Maria Fernanda Yepes, Itati Cantoral, Rosa Maria Bianchi, Danna Paola, Raquel Pankowsky, Carlos Bonavides, Silvia Mariscal, Manuel Balbi, Sylvia Saenz, Jose Maria Galeano. A sorozat sajnos nem túl sikeres, így rövidítenek a sorozaton és április 9-én érkezik a váltás. Utódja a Mi familia perfecta lesz. Zárásként ehhez a bekezdéshez a sorozat entradajat is megnézhetitek.

Kilenc órakor vetítik az Al otro lado del muro (A fal másik oldalán) című telenovellát Marjorie De Sousa, Litzy, Guillermo Iván és Uriel Del Toro főszereplésével, melyben két nő sorsa fonódik össze a Mexikót és az USA-t elválasztó fal túloldalán, miután egyikük élete veszélybe kerül, és a biztonságát jelentő bizonyítékot a másikra bízza, és ott már nem számít, hogy az egyikőjük gazdag volt a másik pedig szegény. A történet főgonoszait, antagonistáit Gabriel Porras és Gabriela Vergara játsszák. A gyártó valószínűleg egy hasonló sorozatot akart a Bajo el mismo cielohoz azonban sokkal súlyosabb témákat érintve, mint pl gyerekkereskedelem, valamiért azonban a sorozat nem vonzza magához a nézőket, nem tudták megtartani a Csajok, szilikon legújabb évadának a közönségét, így ez a sáv is megzuhant nézettségileg. Az entrada, amit készítettek hozzá egyáltalán nem telenovellára emlékeztet, inkább amerikai szériákra jellemző, ami a stílusát illeti.

Tíz órakor az Enemigo intimo (Belső ellenség) című szuperszériát/narkónovellát vetítik hétköznap esténként. A  nagysikerű El Senor de los cielos után kreáltak egy sorozatot az abban főszerepet játszó, de már belőle kiírt színésznőnek Fernanda Castillonak bízván abban a stúdiónál, hátha hasonló jó eredményeket fog szállítani a sorozat. Öt évadnak elég kellett lennie ahhoz, hogy megkedveljék Castillot. A nézettséget ennek sem sikerült megtartania, ám annyira vészesen nem esett vissza, hogy bukást lehessen kiáltani, és ahogy már egy ideje lenni szokott a Telemundón a zászlóshajó sorozat a késő esti szuperszéria. Fernanda Castillo megkapta maga mellé partnernek Matias Novoát és Raul Mendezt, rajtuk kívül pedig olyan sztárok vannak a szereplők között, mint Rafael Sanchez Navarro, Leonardo Daniel, Otto Sirgo, Alejandro Speitzer, Alpha Acosta és Diego Soldano. A sorozat hasonlóan az Al otro lado del murohoz instrumentális entradat kapott.

A Telemundo legközelebbi projektje a már fentebb említett Mi familia perfecta (Az én tökéletes családom). A telenovella öt testvér életét tárja a nézők elé, akik magukra maradnak illegálisan az Államokban, miután az apjuk meghalt, anyjukat pedig deportálják Mexikóban. Nagyon korán, és nagyon fiatalon fel kell nőniük, az idősebbeknek viselni kell a kisebbek gondját, miközben mindenki szeretné megvalósítani az amerikai álmot, amihez viszont nagyon rögös az út, és olykor feladásokkal jár. A Telemundo kockázatot vállal azzal, hogy az öt testvér szerepét jóformán ismeretlen színészekre bízza, ők pedig nem mások, mint: Gala Montes, Jorge Luis Moreno, Gabriel Tarantini, Ainhoa Paz és Laura Chimaras. A további szereposztásban azonban olyan ismertebb nevekkel találkozhatunk, mint Laura Flores, Sonya Smith, Coraima Torres, Mauricio Henao, Sabrina Seara, Karla Monroig, Juan Pablo Shuk, Roberto Plantier és Francisco Rubio. A sorozat trailerét  itt nézhetitek meg. Úgy hírlik, hogy ez a sorozat lesz Laura Flores utolsó Telemundós sorozata, lejáró szerződését nem újítja meg a társasággal, és vagy visszatér a Televisához, vagy pedig a TV Aztecahoz szegődik, ugyanis mindkét társaság ajánlatokkal kereste meg a színésznőt.

További sorozatok a Telemundótól a jövőben: lesz újabb évada a Sin senos si hay paraisonak, ez már a harmadik. Lesz újabb, hatodik évada az El Senor de los cielosnak, és bizony a következő idényben a Telemundo is megmutatja, hogyan tudja felújítani a Betty, la fea kolumbiai sorozatot, amely címszerepének a legfrissebb információk szerint Danna Paola a várományosa. Ezeken kívül nem lesz újabb bionovella is, mégpedig Luis Miguel életéről, melyben Luis Miguelt Diego Boneta alakítja, Camila Sodi és Vanessa Bauche fontos női karaktereket visznek majd a történetben. Az első kedvcsinálót itt találjátok hozzá.

@Suxel

Megosztom másokkal: