Közönségtalálkozó Gaby Spanic-kal a Játékszínben

Október 3-án volt a Játékszínben az első közönségtalálkozó Gabriela Spanic-kal. A beszélgetést vezette Nagy Gergely Milán, a Telenovella magazin főszerkesztője, és G.Dániel tolmácsolta nekünk.

NGM: Venezuelából Mexikóba költöztetek, ahol aláírtál egy 3 telenovellára szóló szerződést, hogy indult be ott a karriered, mesélnél róla?

Gaby: Először is, köszönöm a kedves fogadtatást, köszönöm, hogy itt lehetek, köszönöm a TV2-nek és Fischer Gábornak (kábelcsatorna programigazgató) a meghívást és nagyon örülök, hogy ilyen sokan itt vagytok ezen a találkozón a Játékszínben.
Venezuelában már évek óta színészként dolgoztam a Venevision-nál, amikor jelentkeztem a Paula és Paulina szerepére. Nagyon ideges voltam, amikor Mexikóba érkeztem, mivel nem tudtam, hogy az ottani Tv nézők hogy fogadnak. Aztán úgy volt, hogy nem is valósul meg a telenovella a venezuelai akcentusom miatt. A mexikóiak nagyon szépen beszélnek, és minden betűt kiejtenek, nemúgy mint a venezuelaiak. Soha nem gondoltam, hogy ilyen sikeres lesz a La Usurpadora (Paula és Paulina). 22 éve forgattuk, és most is sikerrel vetítik, most éppen Peruban az első helyen van, de számtalan országban most is adják.

NGM: Amikor 2001-ben a La intrusa (A betolakodó) forgatásán kinn jártunk a Televisa stúdiójában, a férjeddel Miguel de Leónnal mindig egymást vártátok a stúdió folyosóján, ő akkor a Carita de ángel c. telenovellát forgatta. Nagy volt a szerelem, az esküvőtöket a venezuelai tv is közvetítette, mesélnél nekünk a nagy napról?

Gaby: Miguellel a Como tu ninguna (Nincs hozzád hasonló) forgatásán szerettünk egymásba, ez volt a leghosszabb venezuelai telenovella. 2 és fél évig forgattuk, és többet voltunk együtt mint a saját családunkkal, annyi időt töltöttünk egymással, hogy hát valaminek már történnie kellett 🙂

Minden kislány álma az olyan esküvő, mint ami a miénk volt. A szülővárosomban, Ortizban volt. Hintóval érkeztem a templom elé, meseszép esküvői ruhában, de mikor le akartam szállni, a ló felágaskodott, és én kizuhantam, pont az apukám karjaiba, így ezt a jelenetet a Tv többször is felvette, mire rendesen sikerült…már azt hittem soha nem jutok el az oltárig 🙂

Sok cikket olvasni,hogy egymásba szeretnek a telenovellák főhősei, de ez nem igaz, az újságoknak nem szabad mindent elhinni. A telenovellás partnereim közül Bernie Paz-zal, akivel az Emperatriz-ban (A császárnő) játszottam, a mai napig tartjuk a kapcsolatot, barátok vagyunk. Nagyon jó volt a kémia kettőnk között, de Bernie házas ember, és én ezt tiszteletben tartom. A forgatásra elhozta a feleségét és kislányát, aki az én kisfiammal játszott miközben forgattunk. De az összes színész partnerem közül azt kell hogy mondjam Bernie csókol a legjobban. A Tv Aztecának az egyik legsikeresebb sorozata az Emperatriz, és nagyon hálás vagyok Istennek, hogy mikor egy új Tv társaságnál kezdtem dolgozni, mindig a legnagyobb sikereket értem el. Nagyon boldog és hálás vagyok, amiért a telenovellák királynőjének neveznek engem a rajongók.

NGM: Milyen volt Miami után visszatérni Mexikóba? Ekkor történet az a szörnyű dolog, hogy az asszisztensed megmérgezett.

Gaby: Az újságok azt írták, hogy csak kitaláltam, de ez valóban megtörtént, és büntetlen maradt. Mérgezték a kicsi gyermekemet, engem, az egész családomat, összesen 9 embert, borzalmas volt…milyen ember az aki egy kisgyereket bánt? (Gaby sírva mesélte a történteket)

NGM: Gabo már 12 éves, hogy érzi magát Magyarországon? Hogy tud most tanulni?

Gaby: Nagyon tetszik neki az ország, Budapest, képzeljétek azt mondta ide szeretne költözni 🙂 Mindenki nagyon kedves, csodálatosan fogadtak minket, nagyon jól érezzük magunkat. Mexikóban most zárva vannak az iskolák a vírus miatt, ezért online tanítás van, ami az időeltolódás miatt kicsit nehezebb. Vigyázzatok ti is magatokra, pihenjetek sokat, szedjetek vitamint és éljetek meg minden napot. Isten minden nap valami jót tartogat nekünk, soha ne veszítsétek el a hiteteket!

NGM: Nagyon jó a humorod, nem gondoltál rá, hogy komédiában is szerepelj?

Gaby: Inkább a drámaibb szerepeket kedvelem, de egyszer játszottam egy vicces karaktert még 1997-ben a Todo por tu Amor c. telenovellában (ezt Magyarországon nem vetítették) Amaranta-nak hívtak, nagyon vicces, bolondos szerep volt, mindig másmilyen paróka volt rajtam.

Na de most én kérdeznék tőletek, melyik telenovellákat kedveleitek? A mostaniakat vagy a régieket? (A közönség a régieket mondta)
Örülök, hogy a régieket szeretitek, meg kell menteni ezeket a drámai sorozatokat, amikor az emberek a főhősökkel akarnak álmodni. Nekem nem tetszenek a narkonovellák, mert a nézők nem tudják eldönteni ki a jó és ki a rossz…..ha ilyenre vágysz, inkább nézz híradót.
A régi drámai telenovellák most is sok országban elsők a nézettségben, van igény ezekre a sorozatokra, és néha ki kell kapcsolódni, elfelejteni a covidot.

NGM: Van olyan emléked a forgatásokról, amikor valami vicces történt, valami fura vagy baki?

Gaby: A Prisionera (A szerelem foglyai) forgatása alatt volt egy krokodilos jelent, nem történt baj, de mikor kijöttem a vízből a ruhám telis tele volt piócákkal. A Tierra de pasión (Második esély) forgatásánál nagyon leszidott a rendező, épp Halloween volt, és betettem egy drakula fogsort, és így akartam megcsókolni Saul Lisazot, aki nagyon megijedt 🙂

NGM: Nagyon jól főzöl, és pár éve kiadtál egy szakácskönyvet is. Mik a kedvenc ételeid?

Gaby: Nagyon szeretek főzni, az a fontos hogy szívvel-lélekkel csináld. Kisfiam is szeret főzni, együtt készítjük az ételeket. Jó dolog a barátokat vendégül látni. Szeretnék majd egy budapesti piacra is eljutni, mert mindig a piacokon vannak a legjobb alapanyagok. Én tényleg mindent szeretek, nincs kedvencem, nagyon szeretek enni, minden finom…kivéve a diéta 🙂

NGM: Mesélj az ikertestvéredről Danieláról, milyen volt a gyerekkorotok?

Gaby: Sokan azt gondolják, hogy a Paula és Paulinát ketten játszottuk, de nem így történt, én játszottam Paulát és Paulinát is. Danielával nagyon csintalan gyerekek voltunk. Amikor karnevál volt a faluban, mi előtte elástunk tojásokat, majd azok megromlottak. A karnevál napján felmentünk az iskola tetejére és onnan dobáltuk le a tojásokat és a vízbombákat. Sokat rosszalkodtuk 🙂 Sok egzotikus háziállatunk volt: vaddisznó, tigris, anakonda is.  Az anakoda úgy került hozzánk, hogy mikor a gimibe mentünk, láttuk, hogy néhány férfi bánt egy kígyót, de mi közbeléptünk, hazavittük, megmosdattuk, majd elrejtettük a szennyes kosárban. Szereztünk neki békát meg egeret. Danielával közös szobánk volt, és úgy aludtunk a kígyóval mintha párna lenne, soha nem bántott minket. Néha az állatok hálásabbak, mint az emberek. De mikor lebuktunk, el kellett búcsúzni Lucreciától, így neveztük el a kígyót.

NGM: Első szerelem?

Gaby: 15 éves voltam, a fiú 20, ő zenész volt, trombitán játszott, szerelem volt első látásra. 30 km-re laktunk egymástól, de sokat találkoztunk, együtt mentünk templomba is. Azt álmodtam, hogy örvénybe került, és megfulladt. Sajnos ez megtörtént, meghalt, utána nagyon depressziós lettem és meghíztam. Mindig próbáljatok meg boldogok lenni, mert az élet nem tart örökké!

NGM: Már egy ideje Magyarországon vagy és hamarosan indul a Dancing with the stars, hogy megy a felkészülés?

Gaby: Amikor Fischer Gábor (kábelcsatorna programigazgató) megkeresett, úgy gondoltam ez egy csodás lehetőség, de mondtam, hogy én nem vagyok táncos. Nagyon jó érzés volt, hogy én vagyok a meglepetés 🙂

Titokban zajlottak a próbák, kicsit a Prisionera-ra emlékeztetett, felvettem a maszkot és egy napszemüveget, és mindjárt úgy néztem ki mint egy magyar nő 🙂

Andrei csodás tanár, kedves és türelmes, amikor megmutatta koreográfiát, hogy mit fogunk csinálni, azt mondtam, hogy ohhhhh te jó ég!!! De sokat gyakoroltunk, és megcsináltuk. Nem vagyok hozzászokva, hogy a fejem van lenn, és a lábam fenn…szeretek két lábbal állni a földön, de élvezem, hogy új dolgokat tanulok.

NGM: Éltél már rossz anyagi körülmények között?

Gaby: Szerencsére soha nem hiányzott semmi. Vállalkozó szellemű vagyok, és hiszek Istenben, volt amikor több volt, volt amikor kevesebb…a sírba úgyse viheted magaddal. Hozzá kell szokni, nem kell panaszkodni A legrosszabb pillanatokból Isten segítségével tudunk előre lépni.

NGM: Van-e szerepálmod?

Gaby: Igen, szeretném megfilmesíteni az életemet, elmondani az igazságot, sajnos sokmindent publikáltak, ami nem igaz, szeretném megmutatni milyen az igazi Gaby Spanic. Ez az álmom, és én szeretném rendezni…és persze Oscart nyerni 🙂

NGM: Ha lehetne, változtatnál valamin?

Gaby: Mindenki azt mondja áh nem, semmit. Áhhhh ez hazugság. Ha lenne rá lehetőség, igen, sokmindenen…de ez nem fog megtörténni, ezért nem fogom elmondani.

Zárásképp Gabriel elénekelte a La Usurpadora (Paula és Paulina) főcímdalát, majd átvette a rajongók ajándékait, aláírt posztereket, képeket, és közös szelfi is készült a rajongótáborral.

Megosztom másokkal: